ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Fröccsfesztivál van a Dürer Kertben

2010. július 30., péntek 09:50 |

Hétvégén a Dürer Kertbe várják az első, ingyenes Dürer Bor- és fröccsfesztiválra a kóstolásra és a zenés mulatságokra egyaránt fogékony érdeklődőket.

Július 30-án és 31-én este hattól több mint egy tucat pincészet boraiból kaphat ízelítőt, aki a Kerthelyiségbe látogat. A Junibor Fiatal Borászok Egyesületének tagjai közül képviselteti magát Árvay Angelika, Bolyki János, Dr. Demeter-Novák Endre (DemeterVin), Frittman Péter, Gál Péter, Gere Viktória (Gere Tamás és Zsolt Pincészete), ifj. Dúzsi Tamás, ifj. Kamocsay Ákos (Maurus), Kiss Gábor, Konyári Dániel, Wille-Baumkauff Stefán (Pendiits) és Miklós Csabi is.

A fesztivál céja a borkultúra népszerűsítése mellett a minőségi fröccskultúra építése is. E kettő nem lehet teljes megfelelő zenei aláfestés nélkül, a fesztiválon erről több zenekar is csujogatós-csattogós bordalokkal gondoskodik. Első nap a Transglobal Undergrounddal is fellépő Balogh Kálmán, és a zenei virtuózokból összeállított Gipsy Cimbalom Band, valamint a kobzos Róka Szabolcs festi a hangulatot.

A másnap a harmincnégy éve működő, idén tavasszal új lemezzel jelentkező Téka együttes  parasztzenéjével indul, valamint a Magyar Tekerős zenekar és a Magyar Duda zenekar tagjainak boros notáival fordulhatunk a vasárnapba. Dj Nafta mindkét napra folklemezeivel készül, szóval csend nem lesz, de vidám, andalgós nyugalom, és kurjongatós-borivós hangulat annál inkább.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta