ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Terjednek a Smink and Drive női autósiskolák

2010. július 27., kedd 17:43

A módszer hívei úgy tartják, a nőket gyakran lenézik az autós iskolákban és utakon, pedig csak arról van szó, hogy a férfiakra szabott oktatás náluk nem annyira hatékony.

Már nálunk is egyre keresettebbek a kifejezetten a nők számára indult autóvezetői tanfolyamok. A Smink and Drive módszerrel a nők fizikai és lelki adottságait, teherbíró képességét figyelembe véve oktatják az  autóvezetés technikáját, és speciális ráhangolódást nyújtanak a vezetés gyakorlatára. Olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint például hogy egy nõ nem feltétlenül tudja hirtelen, melyik a bal, illetve a jobb oldal, a periférikus látásmódja szűkebb terű, és számára a tükrök használata sem feltétlenül egyértelmű.

Budapesten például a Mosoly Zóna Alapítvány folytat ilyen jellegű képzést, azokra a tényezőkre koncentrálva, amelyek a nők számára megnehezítik az autóvezetés elsajátítását. A stúdió azt szeretné, ha a tanulók nem járnák végig azt az utat, amit sajnos a hölgytanulók jó része végigjár: vagyis hogy 2-3 oktatóval, 40-50 óra gyakorlással és három sikertelen vizsga után jutnak el a jogosítványig. Úgy tartják, a nőket gyakran lenézik a tanulás során és az utakon egyaránt. A lelki terheken felül az is igaz, hogy sokkal többet költenek az oktatásra, mint férfitársaik. Felmérések szerint a hagyományos módszerrel tanuló nők 15 órával több gyakorlati órát vesznek, mint a férfiak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta