#ÉLETEM

Súlycsökkentés algával

2010. április 28., szerda 11:15

fogyi_mÖt és fél millió túlsúlyos van hazánkban. Ha nem lettek volna a varázsszerek, ilyen-olyan teák, ez a szám mára a felére csökkent volna – mondta egy diéta specialista különös módon éppen egy új fogyasztószer bemutatóján. A túlsúlyosok arányában mindenképp Amerikához közelítünk. Egy biotechnológiai felfedezésnek köszönhetően most éhezés nélkül dobhatjuk le magunkról a felesleget, azt ígérik.

 

Minden évben kikiáltanak egy-egy új terméket forradalmian új készítménynek, így került sor a 2010-es év fogyifavoritjának bemutatójára a Gerbeaud Cukrászdában. Az esemény moderátora, Farkasházi Réka elárulta, hogy nem véletlenül egy „bűnre csábító helyszínt" választottak, hiszen nem a koplalás mellett kardoskodnak, inkább az egészséges tápanyag-egyensúlyt kívánják propagálni. A tájékoztatón megjelentekből talán három főt érinthetett a túlsúlyprobléma, ami elég szép arány, ha véletlenszerű kiválasztásban gondolkodunk. Tehát, az idei versenyzőnk neve: CM3...

 

01

 

Az elhízások zöme lelki eredetű

Handl Attila, a forgalmazó ügyvezetője elmondta, hogy egy új biotechnológiai felfedezésről van szó, és szívügyének tekinti a fogyást – ha bárkinek segít a készítmény, azt személyes sikernek fogja elkönyvelni. Ezután átadta a szót Hágen Tamara cégmenedzsernek, akitől megtudtuk, hogy az elhízás leggyakoribb oka a zsíros, kalóriadús ételek rendszertelen bevitele, ráadásul itt van a kiváló magyar konyhánk, ami nem kifejezetten wellness-kompatibilis.

Az elhízások zöme lelki eredetű, ide tartozik a stressz és unalom elleni evés, valamint az, hogy megpróbálunk megfelelni egy ideálnak. A nők az életük során rengeteg időt töltenek azzal, hogy diétákon kísérleteznek, és ha a súly átlép egy szintet, előkerülnek a népi gyógymódok, úgymint a káposztaleves és a különböző diéták, melyek vakvágánynak tekinthetők, hiszen a leadott súly a kúra végén kamatostul ugrik vissza. Sanyargatjuk magunkat, mert a drasztikus diéták anyagcserezavarhoz fognak vezetni. Hiába mondják, hogy együnk kevesebbet, a szervezet megköveteli a magáét, de az is tény, hogy attól hízunk, amit megeszünk. A helyes arány megtalálása nem könnyű, és személyenként változó.

02

 

Intelligens bélalga vény nélkül

A most bemutatott készítményről azt ígérik, természetes alapanyagokból előállított testsúlycsökkentő készítmény, mely telítettséget és jóllakottság érzetet kelt. Hatékonyan csökkenthető vele a szervezetbe bevitt tápanyag mennyiség. Speciális összetevője egy komplex rost, amit az Atlanti-óceán sekélyes partvidékén található barnamoszatból állítanak elő szárító eljárással. Amint a komplex rost a gyomorba kerül, zselészerű anyaggá duzzad, ezáltal órákon át a jóllakottság érzetét kelti. Azt is hozzátették, hogy egy biotechnológiai felfedezésnek köszönhetően nem szívódik fel a szervezetben, így nincsenek általános mellékhatásai, hozzászokni lehetetlen.

A bemutatót kísérlet szakította meg: egy kapszulát feloldottak egy tál vízben, amelyik kisvártatva megduzzadt és átment csecsemőmedúzába, így láthattuk, mit csinálna bennünk. A gyomorban úszkálva ingerli a receptorokat, melytől teltségérzet alakul ki, és a marhapörkölt felét szépen visszapakoljuk a tálba. Ennyi lenne? Megtudtuk, hogy azért nevezik intelligens algának ezt a fajt, mert az emésztés megfelelő fázisaiban aktiválja magát. Evés előtt fél órával kell bevenni, hogy ez a folyamat a viszonylag üres és nedves gyomorban beinduljon.

Koós Réka szivacsban imitálja a túlsúlyt

Ekkor az esemény sztárvendégének kikiáltott Koós Réka előbújt a függöny mögül, legalább 40 kiló pluszt sejtető jelmezben. Elárulta, hogy nem érzi jól magát, habár ez csak szivacs, és nem zsír. Általában odafigyel, mit eszik, és mit ad enni a családjának, ő a kalóriabevitel felügyelésére és a sportra esküszik.

03

Dr. Tóth Tamás fogyókúra specialista életszerűen beszélt a hazai és nemzetközi kilókról: „nagyon sok túlsúlyos van, megoldás meg kevés. Öt és fél millió túlsúlyos van hazánkban. Ha nem lettek volna a varázsszerek ilyen-olyan teák és módszerek, ez a szám mára a felére csökkent volna. Ugyanis ha valaki fejest ugrik egy szabadon választott csodadiétába, utána első dolga lesz, hogy visszaszedje magára, amit leadott, plusz még néhány kilót. A tesztek során három pont szerint vizsgálták a készítményt: randomizáltan, placebóval és a kettős vak-elvvel. A randomizált azt jelenti, hogy véletlenszerűen kiválasztott alanyokkal indul a teszt. Hogy pontos eredményt kapjanak, valaki placebót kap. A kettős vak-elv egy szuper biztos megoldás, mert ebben az esetben sem az orvos, sem az alany nem tudja, milyen dózist használ."

2010-re a fejlett világ fele túlsúlyos

„A túlsúlyosok száma rohamosan nő szerte a világban. Becslések szerint 2010-re a fejlett világ lakosságának több mint fele túlsúlyossá válik, vagyis a XXI. század közegészségügyének egyik kulcskérdésévé vált az elhízás és az ehhez kapcsolódó egészségügyi kockázatok kezelése.
A fejlett országokban tömeges méreteket öltő jelenség mögött elsősorban a rendszertelen táplálkozás, a mozgáshiányos életmód, a magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerek rendszeres és mértéktelen fogyasztása húzódik. A tendencia Magyarországon is kimutatható, hiszen a statisztikai adatok szerint mára a magyar lakosság több mint 55%-a vált túlsúlyossá. Ezzel az arány az egyik legmagasabb Európában, és egyre inkább megközelítjük az Amerikai Egyesült Államokat, ahol a teljes lakosságnak már több mint 60%-a túlsúlyosnak tekinthető. Sajnos, mi magyarok azonban még nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen a környező országokhoz képest egészségtelenebbül táplálkozunk, kevesebbet sportolunk, és mindezek a külső tényezők még tovább növelik az elhízás okozta egészségügyi kockázatokat, szívinfarktus, keringési zavarok, cukorbetegség kialakulása, stb" – zárta az összegzést a specialista.

A cikk folytatásban összegyűjtjük azokat az élelmiszereket, amelyekkel súlycsökkenést lehet elérni, ugyanis mi magunk inkább azt támogatjuk a fogyasztószerekkel szemben. És szó esik a diétás mítoszokról is.

Fotó: Markovics Balázs

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.28 13:55:26Kara kán

  ne egyetek annyit vazze, és akkor nem kell koplalni!

 • 2010.04.28 14:33:00blondiefairy

  Szó szerint.

 • 2010.04.28 16:52:34kukucs2

  micsoda remek termék! ezt persze idézőjelben értettem...megnéztem ugyanis a hivatalos honlapjukat és ott rémisztő figyelmeztetés hívja fel a figyelmet arra a tényre, hogy folyadék nélkül tilos bevenni, mert a tabletta megakadhat félúton, s ha ott 'fúvódik fel', akkor bizony meg lehet tőle fulladni! itt a link: http://www.cm3weightloss.com/ És mi van, ha folyadékkal együtt veszi be a kedves fogynivágyó és valahogy mégis elakad a dolog?! jajj!!!

 • 2010.04.29 10:06:38komoly

  Nagyapám, aki elég híres orvos volt, azt tanácsolta, hogy a hozzád hasonló vészmadarak sose feküdjenek le! Hisz tudod-hivatkozási link nélkül is- hogy a legtöbben ágyban halnak meg.
  Azért az is lehet, hogy egy csomó ember, aki még a gyomorgyűrűt is vállalná- annak pedig ugye picit nagyobb a kockázata-ennek a természetes módszernek köszönhetően visszanyerheti önsanyargatás nélkül az önbizalmát?!
  És ha Norvégiától Amerikán át, Németországban és még egy csomó szigorú szabállyal rendelkező országban évek óta patikák forgalmazhatják, csak azért ne jusson el Magyarországra, mert szerintetek fogyni csak annyi, hogy ne zabálj? Az összes ezzel a témával foglalkozó professzor és kutatóorvos eltörpül a ti szakmai nagyságotok és hozzáértésetek mellet!
  Penicillint se szedj, antibiotikumot sem és ébren műttesd magad, hisz mindenki ismeri az altatás és a gyógyszerek lehetséges mellékhatásait!
  De amikor bajban vagy, és az orvos annyit mond erre, mint ti: csak simán nem kell megbetegedni, ugye, vazze?
  Nem lehet egy picit felhőtlenül örülni valaminek?
  Ruha bizniszben vagyok érdekelt, nem fogyókúrás termékekben, még mielőtt bárki azt hinné, hogy hazabeszélek.


 • 2010.04.29 18:40:09kukucs2

  Kedves komoly! Nem tartom magam vészmadárnak, csak idemásoltam, amit a hivatalos honlapon találtam. S pontosan azért linkkel együtt, hogy ne értsenek félre a hozzád hasonló sorok közé mindenfélét beleolvasók! Nem vontam kétségbe a szer hatékonyságát, csak megkérdőjeleztem a biztonságosságát az általuk is bevallott okok miatt. E kettő között van némi különbség.

  Továbbá: természetes módszerről beszélsz. Aki elhízott - magam is e nagy taglétszámú klubba tartozom - bárhogy próbálja is tagadni jól magyarázható okok miatt hízott el. Vagy valamilyen szervi eredetű dolog, vagy egyszerű életmódbeli problémákból adódóan. Az előbbire egyértelműen nem megoldás az algabogyó. A második esetben pedig meg kell találni a kiinduló okokat és azokat kell orvosolni. Hiába eszik valaki algabogyót, s fogy vele 5, 10, netán 20 kilót. Ha ezt követően, illetve ezzel egy időben nem változtat a hízáshoz vezető életmódján, akkor rövidesen kezdődik az egész újra. Amúgy támogatom a hatékony étrendkiegészítők fogyasztását az életmódváltással párhuzamosan. Miért is ne használja a fogyókúrázó a rendelkezésre álló segítséget?! A fogyás többtényezős. Csak tablettákra, teákra, porokra és egyéb csodaszerekre támaszkodni azonban hiú ábránd.

  Más dolog, hogy lefeküdni muszáj, mert alvás nélkül az ember nem bírja sokáig! Fogyasztószereket szedni azonban szabad választás dolga. Nem árt azonban, ha a választás előtt az emberek ismerik a teljes képet minden mellékhatásával együtt! Minden jót :)

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta