#ÉLETEM

Online ivászat az új japán trend

2010. március 5., péntek 11:18

A japán fiatalok körében a legújabb móka a hagyományos nomikai online verziója. A nomikai minden japán által ismert szokás, és ahogy az várható, általában nem ígér felhőtlen szórakozást.

ad1Ez lényegében közös italozást jelent, rendszerint a munkaadó szervezi vagy valamiképp a munkához kapcsolódik, a részvétel meg nem igazán önkéntes, inkább elvárt. Tulajdonképpen hasonlít egy magyar céges bulihoz, csak kicsit rosszabb a japán szokások és hierarchia miatt. Ennek jóval szórakoztatóbb változata a net nomikai, ehhez ugyanis csak skype kell, webkamera és némi pia, viszont azzal iszol, akivel akarsz, nincs ültetési rend, és nem kell utántöltened a főnök poharát sem. Ez a közös italozás jóval olcsóbb is, mint elmenni együtt valahova, ezt gyorsan felismerték a japán Santory marketingesei is, és azon nyomban piacra dobtak egy 3% alkoholtartalmú italt kifejezetten a magukban csendesen iszogató fiataloknak. Aztán csináltak hozzá játszóteret is nekik, a horo-yoi közösségi oldalt.

nomikai

Itt az avatarunkkal lelhetünk új ivócimborákra, sétálgathatunk a többiek között, beszélgethetünk, ismerkedhetünk. Ahogy az várható volt, a kicsit erőltett ötlet nem igazán jött be: a 3%-os ital és a webkamerát helyettesítő avatar nem tetszett a srácoknak. Ettől persze még isznak, és csevegnek tovább a maguk módján.


Forrás: www.japantrends.com

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.03.11 05:51:15sania

    Ez nem újdonság... kis haznánkban mi már 3-4 éve rendszeresen igy "bulizgatunk" a téli rossz időkben.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta