#ÉLETEM

Nem akarom abbahagyni, élvezem

2010. április 22., csütörtök 14:45

lebojt8_mElképesztő, mennyi energiám van, talán még a maratont is képes lennék lefutni - viccelődtem magamban. Egy léböjtölő vallomásai, 8. nap.

1. nap: Lemondás és hidegrázás

2. nap: Rémálmok és mozi

3. nap: Hárman bíztatjuk egymást

4. nap: Jártányi erőm sincs

5. nap: Hülyeséget csinálok

6. nap: Csoda történt

7. nap: Gyönyörűnek érzem magam

Három nappal a finis előtt elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy tovább kellene csinálnom a léböjtöt, mint tíz nap. Egyszerűen nem akarom, hogy vége legyen. Szeretném mindig ilyen fittnek, egészségesnek és csinosnak érezni magam. Persze barátaim azonnal letorkolltak, hogy ez mekkora hülyeség, hagyjam már abba!

Minden belefér a napomba

Megfogadtam, hogy javarészt zöldségeket és gyümölcsöket fogok enni az elkövetkező hetekben, mert szeretném tartani a súlyomat. Szénhidrátimádó kislányom ezt nem fogadta kitörő lelkesedéssel. Vettem egy fitnesz bérletet, és nekiálltam futni, taposni és biciklizni. Hihetetlen, de sokkal jobban bírtam, mint korábban bármikor. Talán még a maratont is képes lennék lefutni - viccelődtem magamban.

Rengetegen drukkolnak nekem a környezetemben, és egy közösségi oldalnak köszönhetően kiderült, hogy ismerőseim közül többen is szoktak léböjtölni. Van, aki huszonkét napot csinál végig kétszer egy évben, és egészséges, mint a makk. Energiaszintemnek köszönhetően minden belefér a napomba, és ez hihetetlen boldogsággal tölt el. A lakás csillogvillog, a munkámat könnyedén és gyorsan végzem, és állandóan mosolygok. Lement egy újabb kiló, így a kezdetekhez képest mínusz hármat mutat a mérleg. A rég elfeledett szoknya ismét jól áll rajtam, így talán abba is hagyhatnám a kúrát, de nem akarom, élvezem, egyre jobban.

Don't try this at home!
Lulu példájából is látszik, a léböjt veszélyes vállalkozás. A léböjtkúrát nem mindenkinek ajánljuk, főleg azokban nem, akik kizárólag fogyni szeretnének. Ebben a cikkünkben szó esik arról, kiknek, milyen célra ajánlott, és milyen esetekben szükséges kerülni. Ebben pedig a sikeres léböjtkúrák feltételeit részleteztük.

 

cikk-tipus-linkek

Lemondás és hidegrázás

Rémálmok és mozi

Hárman bíztatjuk egymást

Jártányi erőm sincs

Hülyeséget csinálok

Csoda történt

Gyönyörűnek érzem magam

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.23 12:26:13bambano

  Nem kell már ide sem prontó, sem bref, cillit meg pláne, elég léböjtölni és ragyog a ház is.
  Sőt, a nap is hirtelen 24 órából meg egy éjszakából áll...

  ennyire hülyének kell nézni az olvasót?

 • 2010.04.23 17:32:50wacher

  A takarításhoz kell azért takarítószer is :)
  A többit (vagy hasonlót) pedig ki kellene próbálni, mielőtt úgy gondolod, hogy Te éppen hülyének vagy nézve...

 • 2010.04.24 01:01:09bambano

  "Energiaszintemnek köszönhetően minden belefér a napomba": eltekintve attól, hogy ez úgy hangzik, mint amit egy pr szakember fogalmazott meg, aki fogy, annak alacsony az energiaszintje. Azért fogy. És hogy rosszabb energiaszinten is belefért minden a napjába, ez csak azzal magyarázható, ha hosszabb lett a napja.

  Józan ésszel megáldott embereknek, esetleg tudományokhoz jobban értőknek nevetséges ez a posztsorozat.

 • 2010.04.24 15:57:30picilany

  az beszeljen aki mar megprobalta! en tavaly ilyenkor vegigcsinaltam 10 napig es most keszulok ujra Porobald meg es meglatod mennyire feltoltodsz

 • 2010.04.25 10:42:30Kara kán

  Egy dolgot kellene megérteni de azt nagyon: a szervezetnek szüksége van adott mennyiségű táplálékokra (fehérje, zsír, szénhidrát, vitaminok stb.) Ezekből mindenkinek épp annyit kell bevinnie, amennyire épp akkor szüksége van.
  Nem léböjtölni kell, idióták, hanem megismerni a testeteket. (A lélekről nem beszélek, emrt az nektek túl magas).
  Ha nem eszel többet, mint amennyi kell, akkor nem fog elhízni, és nincs szükség léböjtölésre sem. Ja, hogy ezt nem tudod megállni? Hát, akkor dögölj meg, kedvesem, vagy léböjtölj. Kit érdekel?

 • 2010.04.25 13:08:13Arete

  Bambanokám, abból ítélve, amit itt leírtál, vagy soha a büdös életben nem végeztél léböjtkúrát, vagy ha végeztél, akkor semmi mással nem foglalkoztál közben, mint sajnáltad magad.

  A tudomány szép dolog, de nem hinném, hogy nagyon jártas vagy a böjtölés tudományában. Idéznél erről szóló, referált, vagy impakt faktoros lapban megjelent cikket (szerzővel, évszámmal)??

  Én évente többször végzek különböző tisztítókúrákat. "Energiaszintem" köszönöm, kiváló ezekben az időszakokban, pedig közben fogyni is szoktam. Képzeld, lehet a kettőt egyszerre!

  Nem az a legnagyobb baj, ha keveset tudsz a témáról, hanem ha ezt bátran hirdeted is.

 • 2010.04.25 13:13:43Arete

  Ld. Bambano butaságai. A leírásodból az derül ki biztosan, hogy a büdös életben nem csináltál még végig léböjtkúrát.

  Ennek ugyanis nem csak az a haszna, hogy leadsz pár felesleges kilót, hanem hogy megkönnyebbül a szervezetet attól a terheléstől, amit a nem túl tiszta kaják bevitele jelent. Itt nem a mennyiségről van szó: lehet, hogy a mennyiséget pont eltelálod, de amit megeszel...

  Talán ki kéne próbálnod a léböjtkúrát, és után idiótázni. Ja, hogy így könnyebb: disznózsírtól csöpögő ujjal begépelni a kommentet, hogy dögöljön meg a posztoló, ha 10 napig léböjtöl... :)

  Van egy rossz hírem: neki nagyobb esélye van a túlélésre, mint neked, kara :)

 • 2010.04.26 17:03:31picilany

  Kara kan! Te igazibol ilyen korlatolt vagy vagy csak arra jatszol??? Te egyaltalan ismered a sajat lelked? nem hiszem kulonben nem igy dolne beloled a sok "okos" gondolat

 • 2010.05.09 16:20:09Brando

  Ez hol van írva a szövegben? vagy bámiféle utalás?
  Nomen est omen?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta