#ÉLETEM

Miért nem válnak el a nők?

2010. február 13., szombat 18:15

vls1leadUnalmas szex, csipkés hálóing helyett kinyúlt trikó, tűsarkú helyett, papucs. Ugye te sem így képzelted el? Mégis maradsz. S, ha megkérdik miért, nem tudsz válaszolni  

cikk-tipus-altalanos

Pedig nem jó a párkapcsolatod. Nem olyan jó, mint, amilyennek elképzelted, amikor még szerelmes voltál. Olykor a férjed durva, néha a pohár fenekére néz. Majdnem biztos, hogy megcsal, hozzád viszont nem nyúlt már fél éve lassan. Mégse válsz el. Pedig türelmetlen a gyerekkel, foghegyről beszél veled, ha szól egyáltalán. Mi lehet az, ami mellette tart. Nézzük sorjában.


Még mindig jobb, mint egyedül?

A statisztikák szerint a nők 46%-a leginkább az egyedülléttől fél a válás során. A férfiaknál ez az arány csak 30%. Holott a férfiak rosszabbul viselik az egyedüllétet, mint a nők. Ahogyan oly sokszor, a nők ezen a területen is alul-, a férfiak pedig túlbecsülik a képességeiket. A legtöbb nőnek ahhoz, hogy kilépjen egy még oly megalázó kapcsolatból is, egy kézzel fogható közelségben lévő alternatívára van szüksége. Nem az teszi lehetővé a válást, hogy találtunk egy olcsó lakást, hanem az, ha találtunk egy új partnert. Segít szakítani a környezetünkben lévő példa is.

Kényelemszeretetből

Szakértők szerint sok férfi és sok nő csak azért nem lép ki a megunt viszonyból, mert túl lusták továbbállni. Már rég nem a szerelem miatt vannak együtt, hanem azért, mert hiányzik belőlük a bátorság, és az alternatíva, az egyedüllét tényleg sokkal kevésbé vonzó számukra, mint az a férfi, aki nyolc éve minden házassági évfordulóra sárga rózsát ad ajándékba, és aki négy éve túlórázik, amiről a felesége pontosan tudja, hogy semmi köze a munkájához. És ami még rosszabb: nem is érdekli. Megcsalhatja, boldogtalanná teheti sokféleképpen, de egyet nem tehet meg: soha nem hagyhatja el.

Mert soha nem jön jobb

A pszichológusok szerint a legtöbb kapcsolat és a házasságok egyharmada azért végződik válással, mert az érintettek nem tudják elfogadni, hogy túlságosan eltávolodott egymástól a szerelemről alkotott elképzelésük és a valóság. És azt gondolják a következő kapcsolatban majd másként lesz. Sajnos azonban az esetek többségében tévednek. Ahelyett, hogy a válás után verseket írnának, operát szereznének, és úgy fognák fel a magányt, mint a fejlődésre, előrelépésre való lehetőségét, hirdetéseket írnak, regisztrálnak a különböző társkereső portálokon, és feltöltik a magukról készített képeket, egy macska, vagy egy plüssmacival Az új kapcsolatban pedig nagyjából öt év múlva megjelennek, az elhasználódás első jelei. Ha ezt életünkben néhányszor már láttuk magunk körül, azt gondoljuk, úgyse jön jobb. És maradunk.


A gyávaság okán

Mert belátjuk, hogy álmaink, amelyeket kamasz lányként fejünket a párnába fúrva álmodoztunk, a film, amelyet fiatalon leendő életünkről képzeltünk, nem egyezik a valósággal. Nincs örök szerelem, se örök fiatalság, se változatlan hevességgel lángoló vágy. Ha lejjebb veszünk az elvárásainkból, jócskán megnövelhetjük a kapcsolat hosszát. Ez elég szörnyen hangzik. Mégis sokan választják. Lejjebb adják az igényeiket, kompromisszumokat kötnek, és azt gondolják a vágy csak illúzió, az álmok elérhetetlenek. Tényleg ez lenne a recept, amivel örökké, vagy legalább is jó sokáig tartanak majd a kapcsolataink? De mi van azokkal, akik túl sok mindenről mondanak le? Hányan tartanak életben olyan kapcsolatokat, amelyek már rég megérdemeltek volna egy tisztességes temetést.

A tehetetlenség miatt

A rossz kapcsolatok sok nőt korlátoznak szakmai, és személyes ambíciójában, az előrejutásban. A rossz kapcsolat gyilkolja az önbizalmat. A boldogtalan házasság bénító. A férfiak, akik megengedték maguknak azt a luxust, hogy magányosak, boldogtalanok és kreatívak legyenek, megalkottál a világirodalmat, Nobel-díjat kaptak. A nők sokkal ritkábban voltak képesek arra, hogy kilépjenek egy terhes, őket gátló házasságból. Nem véletlen, hogy a házasságoknak sokkal nagyobb százalékát lehet megtartani, ha a feleség otthon marad, főállású házi asszony lesz, és nincs saját keresete. Ha viszont a nő is pénzkereső, 25%-kal megnő a válás kockázata!

Anyagi meggondolásból

A nők szabadságával együtt megnőtt a nők szabadságtól való félelme is. És számtalan indokot hoznak fel amellett, miért ne kelljen bátornak és felelősségteljesnek lenniük. Miért maradnak benne a rossz kapcsolatban. A gyerek még túl kicsi, túl sok a törlesztés, a többi férfi sem jobb, és feladni egy ilyen lakást, ebben a helyzetben, ennyiért, tényleg nagy marhaság lenne. Másik kedvelt indok: már olyan sok mindent átvészeltem, annyit mindent befektettem - nem lehet, hogy mindez hiábavaló volt. Ha már elég sokáig mentünk a rossz irányba, a visszafordulás sokkal rosszabbnak tűnik, mint ha tovább megyünk.

A gyerek miatt

Természetesen a gyerek a legjobb indok, amiért érdemes küzdeni a házasságért. Extra hosszan és extra vehemensen is. Az elvált szülők gyermekei sérült gyerekek. Persze a feldúlt, hazudozó házasságban élő gyerekek is. Sőt, még az is lehet, hogy azon szülők gyerekei, akik már csak úgy tesznek, mintha, sokkal nagyobb hátrányt szenvednek a fejlődésük szempontjából, mint az elvált szülők gyerekei, kiknek szülei a válás után békésen megegyeztek egymással, és normális viszonyban maradtak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.13 21:57:16atlagjancsiba

  Na ez a tema legalabb olyan hulyeseg, minthogy miert dolgozik az ember olyan munkahelyen, amit utal. Mindennek eljon az ideje. De ha a hazassagok csak szerelemre epulnenek, akkor mar kihalt volna az emberiseg.

 • 2010.02.13 23:54:39Somogg

  Egy kapcsolat nem akkor halott, ha nem langol benne a szerelem, hanem ha felek mar csak egymas mellett elnek es nem figyelnek egymasra. Az ilyen kapcsolatoktol tenyleg kihalna az emberiseg, mert itt mar szex sincs.

 • 2010.02.14 08:50:35Gondvana

  Ez a téma egyáltalán nem hülyeség...ez a való ÉLET. Sok ezer oka lehet még persze, ami benn tart egy nőt egy rossz házasságban vagy kapcsolatban, amiről a cikk nem tesz említést az a biztonság érzet, ami az alapvető szükségletek közé tartozik ( a Maslow-piramis második lépcsője) és egy válás kapcsán óhatatlanul sérül. Vajon mi tartja benn a férfit? Erre válaszoljatok!

 • 2010.02.14 09:00:35kicsi

  Miért sugallja mindig minden cikk, hogy egy házasságból, ha nem olyan rózsaszín, mint amilyennek álmodtuk, ki kell képni? Hogy miért nem hagyod a fenébe az egészet, miért nem lépsz tovább.
  Hol van a tegyél érte, hogy jobb legyen?
  Ha valami nem tökéletes, azonnal szemétdombra vele?

  Én ezzel nem értek egyet.
  Mint ahogyan azzal sem, hogy mindent nyeljen be egy nő csupán a kényelme, és biztonsága, ... érdekében. • 2010.02.14 09:57:02Ikon

  Mert a nők mára már szét taktikázták az életüket (férfiak is, csak ők nem futnak ki az időből, vagy csak másként).
  Komoly anyagi számítások előzik meg kapcsolataikat. Mert szint alatt ugye senki .
  A szintjeik illúziók , önteltség alapúak .A magabiztosságuk szintén csak illúzió, szerep .Félelmükben nem mernek őszinték lenni , mert annyira már nem bíznak a párjukban hogy az megértő lesz vagy nem .
  Egyetemek ma, sehol egy párokon alapuló baráti társaság , mert senki nem elég jó , fiú bandák ,lány bandák .Kisebb nagyobb szex partik .Ennyi ! Ezt viszik a házasságba !
  Tisztelet a kivétnek , mert van az is csak elenyésző. Beszív a fekete lyuk mindenkit. Sokszor úgy hogy észre sem veszi.
  Ez az írás is inkább statisztika mint őszinte kíváncsiság :(

 • 2010.02.14 12:23:08kiwi

  Mert a nők nagyon jól tudják, hogy nem lehet a végtelenségig őrjítő lángban /szerelemben/ égni, vagyis a szerelem múló dolog, a családot pedig össze kell tartani.
  Aki pedig bírja szuflával azt, hogy ha az egyik szerelmi állapot elmúlik, hajszolja a másikat, egymás után, az idővel úgyis kidöglik ebben a szerepben és elviszi őt egy aktuális in fark- tusa ! :)

 • 2010.02.14 19:02:10Meryl vagyok

  Egyetertek! Az barati korunkben azok a legkiegyensulyozattabbak, akik 10-15 eve egyutt vannak, az o kapcsolatuk sem jobb vagy rosszabb, csupan tuleltek par hullamvolgyet, es ujra tudtak kezdeni - mert a bizalom es az erzelmi biztonsag, amit a masik adhat, az nem terem 2 het alatt. Ahhoz ido kell!
  Mi ugyan nem unnepeltuk ma ezt a mondvacsinalt unnepet, vitatkoztunk is egyet a Tescoban, de a parom pontosan tudja, hogy mint a betonfal allok mogotte es o is ott van ha nekem kell.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta