#ÉLETEM

Miért egyre vastagabb a paradicsom héja?

2009. december 13., vasárnap 15:43

Voltak bizony olyan idők, amikor decemberben nem lehetett paprikát, paradicsomot kapni, és ki lehetett bírni valahogy – most bezzeg van, de milyen!?!

cikk-tious-rovid

 


A hosszú, paradicsom-paprika nélkül telt régesrégi teleken már alig vártuk a tavaszt, és vele együtt az első haza primőrt. Fantasztikusan finom íze volt, és éppen csak egy-egy darabot engedhetett meg magának az ember. 

Mostanában minden évszakban ott vannak a húsos, csalogatóan gyönyörű paprikák és paradicsomok a polcokon. Csak éppen íztelenek, és a héjuk olyan vastag, hogy szinte megemészthetetlen. De miért?

Azért, mert az import élelmiszerek esetében az alapanyagokat – növényeket, húst – rendszerint természetidegen módszerekkel termesztik, tenyésztik. Jelentős mennyiségű vegyszerrel segítik, hogy egyenformát, egyenszínt érjenek el. Az import termékekben jóval magasabb a vegyszerek aránya, mint a hazaiakban. A hosszú szállítás miatt vegyszerekkel tartósítják az élelmiszert, sőt, gyakori, hogy már a nemesítési eljárásoknál figyelnek a szállítást segítő tulajdonságokra. Nem véletlen, hogy a mai paradicsom és paprika héja jóval vastagabb mint 15-20 évvel ezelőtt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta