#ÉLETEM

Még sajnálom, hogy ennem kell

2010. május 1., szombat 08:42

lebojtepi_mAz első korty leves só és fűszerek nélkül is mennyeinek tűnt. Aztán halat, húsokat, főzelékeket és salátákat iktattam be az étrendembe.
Egy léböjtölő vallomásai, epilógus.

Az előzmények: a léböjt tíz napja

1. nap: Lemondás és hidegrázás

2. nap: Rémálmok és mozi

3. nap: Hárman bíztatjuk egymást

4. nap: Jártányi erőm sincs

5. nap: Hülyeséget csinálok

6. nap: Csoda történt

7. nap: Gyönyörűnek érzem magam

8. nap: Nem akarom abbahagyni

9. nap: Az utolsó próba: mandulás pisztráng

10. nap: Rászoktam, hogy nem eszem

Jó néhány napja véget ért a léböjt, de én még mindig sajnálom, hogy vissza kellett térnem az evéshez. Ezt az érzést csak az ismerheti, aki tudja, mennyivel jobb tisztának és könnyűnek lenni, mindenféle megterhelő ételek nélkül.

Az első korty leves mennyei

A zöldségleves levétől a zöldségeken, salátákon át fokozatosan tértem vissza a valóságba. Az első korty leves só és fűszerek nélkül is mennyeinek tűnt. Aztán halat, húsokat, főzelékeket és salátákat iktattam be az étrendembe. Néhány nap után leültem barátnőmmel, és egy finom tejeskávé mellett meséltem neki magamról és a léböjtről. Ő hallgatott, és nézte hogyan tartok szünetet minden egyes korty kávé után. Kiskanállal szürcsölgettem, mert élvezni akartam minden pillanatát.

A tisztítókúrának köszönhetően egészen új értelmet nyertek az ízek. Az edzőteremmel továbbra is jó barátságot ápolok, ennek köszönhetően semmit sem híztam vissza a léböjt alatt leadott kilókból, sőt. Fél kilót azóta is leadtam az egészséges ételeknek köszönhetően. Azt tervezem, hogy ősszel újra nekivágok a buktatókkal és nehézségekkel tarkított kalandnak. Addig azonban élvezem a tavaszi, nyári zöldségek és gyümölcsök ízeit, és próbálok továbbra is figyelni magamra.

Éhezéssel nem lehet fogyni
„Ahogy Lulu teste kezdett hozzáedződni a nem evéshez, több lett az energiája, vagyis túllendült a mélyponton - írta dietetikus szakértőnk, aki a tíz napos léböjtkúráját nemrég befejező Lulu vállalkozását itt elemezte ki. Kitért az éhezés okozta vészreakcióra, és arra is, hogy munkavégzés közben miért nem érdemes efféle kúrákba kezdeni.

Fotó: D. Sharon Pruitt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.01 21:07:15ferencke

  Minek enni? Van az az indiai jógi, aki 70 éve nem eszik.
  Meg egyébként én sem ettem évezredekig, csak 30 éve kezdtem újra, és be kell valljam, azóta kicsit túlsúlyosnak érzem magam.

 • 2010.05.02 17:43:18aquana

  "Ezt az érzést csak az ismerheti, aki tudja, mennyivel jobb tisztának és könnyűnek lenni, mindenféle megterhelő ételek nélkül."

  Hű, ezt a marhaságot... amúgy meg így indul az anorexia. :D

 • 2010.05.03 12:58:24goobyhill

  Nem ebbe a leböjt temaba halt bele az az anya nem regen es a gyereket is alig tudtak megmenteni?
  Szerintem az ilyen nem jo dolog. Ha valaki evvel szorakoztatja magat az baromira unatkozik.

 • 2010.05.05 21:38:14vószem

  A macskagyökér görcsoldó hatást fejtett ki a nyulak csípőbelére.

 • 2010.05.09 16:15:36Brando

  Gyenge poén.
  Egyébként meg lehet utána csinálni.

 • 2010.05.09 16:16:52Brando

  Szerinted.
  Az anorexia és a lébőjt teljesne más tőröl fakad, olvass utána mindkettőnek.

 • 2010.05.09 16:18:46Brando

  Nem.
  Azok nem is ittak semmit.
  A lébőjt - a nevéből is fakadóan - komoly folyadékbevitelt irányoz elő, és vannak orvosilag kizáró betegségek, amik esetén nem ajánlott.
  Belecsapni csak úgy, nem szabad hát.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta