#ÉLETEM

Utcai erőszak: támadj és rohanj! [videóval]

2009. augusztus 14., péntek 14:58

Video-összeállítás arról, mit tehet egy nő, ha megtámadják, meg akarják erőszakolni – krav maga: sokkold és menekülj, ahogy bírsz! [18+]

Néhány napja cikkeztünk a krav maga önvédelmi sportról. Az erős érdeklődésre való tekintettel most összegyűjtöttünk néhány videót is arról, mely helyzetekre mit javasol a brutális önvédelmi rendszer. Szabadulás hajfogásból, kar- vagy nykfogásból, kartörések, dobhártyarepesztések – arra az esetre, ha támadás ér. Bemutató kisfilm nemi erőszak elleni védekezésről.

1. A sportág és oktatásának alapjai

A rövidfilm bemutatja a legfontosabbakat: az oktatási metódus szigorúan szabályozott, az éles helyzeteket szimuláló gyakorlásokra épül. Egyszerű, agresszív, könnyen elsajátítható elemekre támaszkodik, népszerűségét és hatékonyságát is ennek köszönheti. A kisfilm ellátogat a krav maga nemzetközi központjába is, és megszólaltat tagokat, trénereket az önvédelmi technikáról szerzett tapasztalataikról.

 

2. Menekülés fojtásból

A szimpatikus oktató bemutatja, mi a teendő, ha „az ellenség” szemből támad, és fojtogatni kezdi az áldozatot.

 

3. Menekülés hajfogásból

Elölről, oldalról és hátulról a hajánál fogva megragadott csaj mutatja a támadó kikészítésének különböző módozatait. Gyakori, hogy nőket ért támadásoknál a hajnál fogva ragadják meg az áldozatot, így hasznos fogás.

 

4. Szabadulás karfogásból

A kravmaga-oktató tucatnyi hasznos fogást mutat be olyan esetekre, amikor egy támadó a karjánál fogva megragadja áldozatát. Láthatóan könnyedén szabadul, nem számít, mennyivel erősebb nála támadója.

 

5. Menekülés nemi erőszak elől

Két kisfilm, amely olyan helyzetekre is szolgál – meglehetősen hatásos – tippekkel, ha a támadó levitte áldozatát a földre. Az első sajnos meglehetősen rossz minőségű…

 

 

6. Való életből vett képek

Sokkoló videó igazi támadókról, valóságban elkövetett erőszakos tettekről [18+]

 

Olvasd el az előzményeket is:

A krav maga alapjai, árak, infók az oktatásról itt » Krav maga – szúrd torkon szemspirállal!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta