#ÉLETEM

Kofferért repülőjegy

2009. augusztus 15., szombat 16:24

kofferat-kicsiHová repülnél szívesen: Amszterdamba, San Franciscóba, Sanghajba, Limába vagy Fokvárosba? Mutasd a bőröndöd, és lehet, hogy meglesz álmaid útja – a Koffer Art Design kiállításon most vasárnap dönti el a zsűri, ki repülhet.


Nem mindegy, mivel repülsz

Persze, nem mindegy, kivel és mivel repülsz. A kivel maradjon titok, de a mivelt bárki szemrevételezheti. Kínai koppintás vagy márkás darab, s milyen évjáratos? A bőrönd ma már része a divatnak, a tárgykultúrának. Így érezte ezt a világ egyik legpatinásabb légitársasága, a KLM is, amikor fennállásának 90. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot írt ki bőröndök tervezésére.

kofferart-nagyTöbb mint százan jelentkeztek a felhívásra – profi dizájnerek és amatőrök egyaránt –, végül a zsűri által kiválasztott 20 legötletesebb, legkreatívabb alkotás látható majd augusztus 16-án az Erzsébet téri Vasárnapi Művész Piacon. De nemcsak ott: szeptember 30-áig a belvárosban sétálva, kirakatokban is megtekinthetők a legizgalmasabb alkotások.

 

Felhők között

Ezek nem a híres világmárkák bőröndterveivel akarnak konkurálni, az utazások megszokott és haszos tárgya inkább csak ürügy, inspiráció volt a művészek számára.

A 20 tehetséges művész egy-egy bőrönd felhasználásával a legkülönbözőbb művészeti ágakon keresztül mutatja be, mi mindenre inspirálhat a repülés: hangulatok, benyomások és illúziók kelnek életre, videoinstallációk, interaktív alkotások és egyéb műtárgyak formájában – tudtam meg a projekt marketingcégének munkatársától, Juhász Emesétől.

 

A Belvárosban és Amszterdamban

A húsz műtárgy közül tekintélyes zsűri választja ki a legjobb ötöt. A zsűri tagjai: a galériatulajdonos és művészettörténész, dr. Virág Judit, a fényáteresztő beton feltalálásáról híres éptészmérnök, Losonczi Áron, a zenész-táncos-színész Novák Péter és a holland Giene Steenman, aki hosszú éveken át volt a Humanoid műhelyének tagja, jelenleg pedig intermédia szakon tanít a neves Gerrit Rietveld Akadémián, Amszterdamban.

A díjak – stílusosan – repülőjegyek. De az is nyereménynek számít, hogy a tehetséges fiatal alkotók ily módon bemutatkozhatnak a szakmának és a nagyközönségnek egyaránt.

A fiatalok körében különösen kedvelt holland városba, Amszterdamba is ellátogat a páratlan Koffer Art Design kiállítás: a hazai kiállítás lezárulta után október 3-án és 4-én a légitársaság szűkebb pátirájában láthatók a különleges bőröndök, azaz a repülés inspirálta műtárgyak.

 

_fokuszgrafika

További utazós anyagok nagyobb mennyiségben: Fókuszban az utazás…


Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta