#ÉLETEM

Kérdések és válaszok

2009. május 30., szombat 17:46

evribadigard_fejlec
Több mint testőr. Karatemester és életmód-tanácsadó.
Megvéd a gyanús módszerektől. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól.
És most válaszol is a kérdéseitekre.

Fogyás, diéta, testedzés? Tegyétek fel Tarjáni Gyulának. A kérdezéshez használjátok az alábbi fórumot (ehhez be kell jelentkezni – a belépőkaput és a regisztrációt jobbra találjátok). Az Evribádigárd mindenkinek válaszol, de adott esetben ez igénybe vehet néhány napot.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.31 09:44:07kis sas

  Kedves Mester!

  Szimpatikus, ahogy írsz, egyetértünk, nem mindenkinek jó Pl. a jóga, bármilyen egészséges is. Én például hiába próbálom rádumálni a két gyerekes barátnőmet, hogy biciklizzen, mert az olyan kényelmes mozgásforma, egyszerűen nem hajlandó ráülni.
  Az érdekelne, honnan tudja az ember, hogy valójában neki mi a jó? Azt hiszem, ehhez ki kell próbálni a megfelelő sportágat, nem? Lévén a puding próbája az evés.
  De hogy értessem meg valakivel, hogy neki tuti jól menne a bicajozás, ha fel sem ül rá? Nem azért mert nem tud biciklizni, és nem azért, mert tériszonya van, hanem azért, mert csak. Mit kezdjek ezzel a "csakkal" szerinted?

 • 2009.06.05 13:07:35evribadigard

  Szia!

  Először is pihentesd egy kicsit ezt a témát... A "csak" eléggé olyan szint, ahol én nem erőltetném tovább ezt a bringa dolgot. Hogy mi lehet az oka ennek a "csak"-nak? Lehet, hogy túl jól bringázol ahhoz, hogy a csajod veled együtt merjen nyeregbe pattanni. Csak mert kicsit szégyenlős... csak mert nő. Lehet, hogy van rajta egy kis felesleg, ami miatt úgy érzi, nem szívesen ülne fel egy versenynyeregbe, és menne feszes nadrágban emberek közé. Hogy akkor miért nem vesz laza nadrágot? Hát mert csak... mert abban nem lehet. Lehet, hogy nem tetszik a bringa színe... Ez mind érv, ha az ember „csak”-kal érvel.

  Lehetnek objektívebb okok is. Budapesten a belvárosban én sem ülnék biciklire, csak ha fegyverrel kényszerítenének. Mondjuk a Balaton felvidéken, ahol mindezt csodás környezetben tehetem, gondolkodás nélkül.

  De ahhoz, hogy többet mondjak, többet kellene tudnom arról, mi az, amit akar a barátnőd. Csak mozogni? Egy bizonyos területet megdolgoztatni? Fogyni? Izmosodni? Az alakján javítani? Nagyon sok olyan mozgásforma van, ami hatékony és ugyanazokat a területeket dolgoztatja meg, mint a bicikli. És ne feledd, az élet számtalan esetben nem oldja meg a problémákat, hanem úgy rendeződik át, hogy a probléma kihullik az adott szituációból...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta