#ÉLETEM

Terjed a Lyme-kór. Meg a róla kialakult tévhitek.

Brownie 2017. július 10., hétfő 18:25

A Lyme-kórt alattomos betegségnek tartják, mert - bár nagyon ritkán - előfordul, hogy csak hónapokkal vagy évekkel a kullancscsípés után jelentkeznek a tünetek, amik ráadásul igen sokfélék lehetnek. Utánajártunk, mi számít krónikus Lyme-kórnak, és mik a legalapvetőbb téves információk a betegséggel kapcsolatban.

A fél világ nekiment Donald Trumpnak, miután bejelentette, hogy kilép a párizsi klímaegyezményből. Több kutatóorvos arra hivatkozva fejezte ki nemtetszését, hogy Amerikában a ‘90-es évek óta több mint duplájára nőtt a Lyme-betegek száma - köszönhetően a globális felmelegedésnek.

De tényleg a klímaváltozás a fő mumus? Egyáltalán Lyme-kór-e az, amit annak diagnosztizálnak? Dr. Lakos András infektológust, a kullancsok által terjesztett betegségek szakértőjét kérdeztük a Lyme-kórral kapcsolatos félreértésekről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A láthatóság a legfontosabb!

Csonka Balázs 2017. július 5., szerda 07:45

Június 30-án kezdetét vette az idei Budapest Pride. Talán nem mindenki tudja, hogy nem is egyetlen eseményről, hanem már egy tíznapos rendezvénysorozatról van szó. Karlik Cintiát, a Pride sajtószóvivőjét kérdeztük a médiavisszhangról, az elérhető programokról, és persze arról, mit tehetünk egyénként azért, hogy mindannyian egy elfogadóbb országban éljünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés