#ÉLETEM

Hisztizhetünk, mert nők vagyunk!

2009. május 24., vasárnap 06:18

vasarlo_noNemcsak az agyállományunk és agytevékenységünk más, mint
a férfiaké, hanem a nemi hormonok fajtái és mennyisége is különbözik a két nemben. Így aztán – női hormonjainknak köszönhetően – csábíthatunk, vásárolhatunk, szexisek lehetünk azért, mert ez nekünk szinte kötelező…Jó, ha tudjuk, hogy a női agy eltérő volta és működése, valamint a női hormonok határozzák meg döntően viselkedésünk nőiességét. A divatkövetés, a vásárlás öröme, a színválasztás kifinomult érzéke, a csábító mimika, a szexis járás, az érzelemgazdagság és hangulatlabilitás – akár a hisztizés is – nemünk jellemzői lehetnek.

A nőkben megtalálható fontos női hormon (ösztron) mellett a férfihormon (tesztoszteron) is jelen van. Nem mindegy azonban, hogy milyen arányban és milyen mennyiségben… Életünk során van olyan időszak, amikor 20-szor nagyobb bennünk a női hormon, mint a férfiakban. A női hormon hatása tesz minket nőiessé, és felelős az elsődleges és másodlagos nemi jelleg kialakulásáért. Szabályozza szexuális ciklusunk megjelenését a serdülőkorban, napra készen megszabja fogamzókészségünk időpontját, és az ösztron csökkenése vezet a klimax bekövetkezéséhez. Az igazán nőies forma és idomok magas női hormonszintre utalnak. A férfias nőkben csökkent a két hormon aránya, vagy kisebb az ösztron-, vagy magasabb a tesztoszteronszint.

A szexuális ciklus 28 napos ismétlődése is hormonok által irányított. Rendszertelen vérzéskor elmaradhatatlan a hormonvizsgálat. A különböző fogamzásgátló tabletták is hormonokat tartalmaznak, melyek a természetes, élettani hormonhatást megzavarják.

Harcos amazon vagy doromboló cica?

A nőiesség jellemzője a gyors és szélsőséges változékonyság is, mely akár egy napszakon belül is bekövetkezhet. Ezt a férfiak nehezen értik meg. Az éppen meglévő hormonszintünk szabja meg viselkedésünket, hogy harcos amazonok legyünk-e vagy doromboló cicák. A menzesz előtti napokra jellemző feszültség, ingerlékenység, fejfájás, alvászavar, nyugtalanság annyira ismert panaszok, hogy már külön diagnosztikai és terápiás kutatásokat kíván az orvostudományban.

Egyes kimutatások szerint a nők IQ-ja 3-4%-kal magasabb a férfiakénál. Mégsem érdemes ezt az előnyt erőltetni. Maradjunk a saját pályánkon. A természet által biztosított nőies készségek és tulajdonságok felismerése, elfogadása és tökéletesítése biztos eszköz a nők sikeres életvezetéséhez a családon belül, a társadalmi beilleszkedésben vagy a karrier építésekor. Túlzottan férfias nőként viselkedni egyenlő a nőies férfiak képmásával.

Önismeretünk és önbizalmunk folyamatos ápolása, fejlesztése egész életünk feladata. Csiszolás nélkül a briliáns csak gyémánt marad.

A mai társadalomban a két nem szerepe egyre inkább közelít egymáshoz, összemosódik. Egyes nők többet keresnek, magasabb pozícióban, nagyobb hatalommal rendelkeznek, jobb kocsikkal járnak, míg a férfiak háziasabbak, segítenek a gyerekek nevelésében, a ház körüli munkák végzésében, a bevásárlásban. Mégis, a nemek közötti különbségek megtartására, hangsúlyozására, vállalására továbbra is szükség van.


Kíváncsi vagy még arra, miben különbözünk a férfiaktól?
Lapozz ide!
Férfi agy – női agy?
Miért fogyókúráznak a nők?
Hogyan él egy magyar nő Törökországban?


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.24 11:41:24customer.joe@freemail.hu

  Remek írás, kár, hogy a nők nagy része erről nem tud, sőt ezt nagy ívben figyelmen kívül hagyva nők szervezetekbe szerveződve küzdenek a mindenféle egyenjogúságért. És a nők nagy része kifejezetten megsértődne ezen az íráson. A kis buták.

  """Egyes kimutatások szerint a nők IQ-ja 3-4 %-al magasabb a férfiakénál. """

  Ezen azért jót röhögtem. :) Ha kell a boldogságátokhoz, hidjétek ezt, de ennek sajnos nincs köze a valósághoz. :)) Esetleg 65 év felett...

 • 2009.05.24 15:15:57norkov

  Te aztán tudod... ha intelligensebbnek érzed magad, legalább helyesen írj!

 • 2009.05.24 18:00:39harmincas

  Szóval a nők a hormonjaik miatt csábíthatnak, vásárolhatnak, sőt hisztizhetnek is... rendben, de akkor ne legyen kettős mérce: nekünk, férfiaknak is vannak hormonjaink, amelyek arra ösztönöznek minket, hogy minél több nőt vigyünk ágyba. Akkor tessék ezt is elfogadni.

 • 2009.05.25 11:11:30customer.joe@freemail.hu

  És már jönnek is a sértődött nők. :) Elnézést, hogy nem figyeltem a helyesírásra mindössze annyi energiát szántam a megírásra amennyit az megérdemel. A női intelligencia ékes példája:
  http://www.youtube.com/watch?v=mI2a1TTSgpQ
  Persze vannak okos nők, is csak ritkák mint a fehérvarjak. És harmincasnak is igaza van.

 • 2009.06.29 20:54:05tarajos

  jogos. fogjunk mindent a hormonra, és bármire lesz mentségünk.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta