#ÉLETEM

Hárman bíztatjuk egymást

2010. április 16., péntek 11:51

lebojt3_mJó lenne, ha a jövőben bevezetnék a munkahelyeken a zenehallgatást, akkor talán nem érezné úgy a léböjtölő, hogy elsüllyed szégyenében a hanghatások következtében.
Egy léböjtölő vallomásai, 3. nap

 

1. nap: Lemondás és hidegrázás
2. nap: Rémálmok és mozi

 

Reggel felfedeztem egy oldalt a neten, ahol hasonszőrű csajok írják meg léböjtös beszámolójukat. Csatlakoztam hozzájuk, így úgy tűnik, hárman biztatjuk tovább egymást. Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Vonóskoncert legbelül

Rájöttem, hogy megfeledkeztem a reggeli keserű sós vízről, ami elengedhetetlen része a méregtelenítésnek, hiszen e nélkül nem tudnak távozni a szervezetből a mérgek. Megittam hát a meleg vizes keserű sós oldatot, és nem telt bele egy óra, futottam oda, ahová a királyok is egyedül járnak. Nos, mozognom külön már biztos nem kell mennem, hiszen naponta rengetegszer futattam le rekordidő alatt az iroda- toalett távolságot. A hasam egész nap muttyog, mintha vonóskoncertet adnának odalent. Jó lenne, ha a jövőben bevezetnék a munkahelyeken a zenehallgatást, akkor talán nem érezné úgy a léböjtölő, hogy elsüllyed szégyenében a hanghatások következtében.

Este színházi próbán ültem, Háy János: Vasárnapi ebéd című darabját néztem meg. Ki gondolta volna, hogy a színpadi hatást erősítő csend tud kínos is lenni a nézőnek, nem csak szórakoztató? Egy olyan lánynak, aki léböjt kúrát tart, semmiképp sem ajánlom. Pláne, hogy végig kell ülni. Összeszorítottam a fogaimat, és imádkoztam, hogy a hasam csendesedjen el.

Folytatjuk.

Don't try this at home!
A léböjtkúrát nem mindenkinek ajánljuk, főleg azoknak nem, akik kizárólag fogyni szeretnének. Ebben a cikkünkben szó esik arról, kiknek, milyen célra ajánlott, és milyen esetekben szükséges kerülni. Ebben pedig a sikeres léböjtkúrák feltételeit részleteztük.

 

cikk-tipus-linkek

Lemondás és hidegrázás
Rémálmok és mozi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.17 11:46:33bambano

  Eddig is azt gondoltam, hogy a léböjt kúra egy ökörség, lehetne pl. a hatásairól tanácsot kérni Bujtortól.. ja, bocs, ő már belehalt egy léböjt kúrába.
  Aki minimálisan is ért a fizikához, az tudja, hogy a sós víz nem segíti, hanem gátolja a méregtelenítést, lásd ozmózis jelensége. De toljátok nyugodtan, csak ne államilag finanszírozott egészségügybe menjetek utána életmentő beavatkozásra.

 • 2010.04.17 15:54:29kulijan

  a keserűsó nem "klasszikus só", valami magnézium szulfát, mely intenziv hasmenésre és béltartalomhigitásra ösztönzi a szervezetet. Amig ennyi finomitott és ásványianyag szegény ételeket eszünk, addig sajnos nagy mennyiséget kell megenni mindenből, ami nagyobb letapadással és több salakkal is jár, tehát ésszel és célzottan nem halálos tevékenység. Valakinek nincs szüksége rá, mert "kimozogja magából", vagy sokkal hatékonyabb a kiválasztása, valakinek viszont igényli a szervezete... kérdés csak a mérték.

 • 2010.04.17 18:29:05caboclo

  Az, hogy Bujtor léböjttől halt volna meg, egy bulvárpletyka volt, amit soha senki nem erősített meg. Rendes, orvosi felügyelet mellett végzett léböjtbe még gyakorlatilag senki nem halt bele, viszont nagyon sokan meggyógyultak.
  A keserűsó nem nátrium-klorid. Úgy működik, hogy a belekbe vizet irányít, ezáltal a béltartalmat fellazítja.

 • 2010.04.17 21:45:13joebacsi

  Javaslom a sós oldalt helyett (ami engem konkrétan hánytatott...) a mályvateát.

 • 2010.04.17 23:05:03caboclo

  A mályvatea nagyon kellemes, de a lerakódott béltartalmat nem oldja, ellentétben a keserűsóval vagy a Hunyadi / Ferenc József keserűvízzel. Persze ha hány tőle az ember, akkor nem szabad erőltetni.

 • 2010.04.18 08:27:02Szamok Embere

  Keserűsó? Akkor érthető a súlyvesztés. Birkózók, boxolók, súlyemelők stb. szokták alkalmazni ezt a trükköt mérlegelés előtt. A hatása nem tartós.

 • 2010.04.18 09:02:03SiHeader

  A keserűsó nem a súlycsökkentés miatt kell, hanem a belek megtisztítása miatt, hogy a megszűnő táplálébevitel miatt a szervezet ne szívja fel még intenzívebben a bélsárban felhalmozódó méreganyagokat.
  Ezután még beöntés is kell(ene).
  És ezt nem minden nap kell csinálni, mert káros, hanem elgé hetente.
  Megfelelő folyadékbevitel mellett még négy-öt hét elteltével is ürül a belekből a fodrokban, tasakokban éveken át elraktározódott, odatapadt bélsármaradvány.
  Számok Ember! Tisztelem az objektivitást sugalló nickedet. Kérlek, nézz utána a tényeknek és nem a spekulációknak.
  Jó egészséget!

 • 2010.04.18 09:06:06SiHeader

  A keserűsót, amit egyéként e szervezet nem vesz fel, lehet egyéb dolgokkal is helyettesíteni, pl: savanyúkáposzta lé (lehetőleg nem sós, hanem tejsavas erjesztésű), dr. Steinberger-féle aszaltszilva-lé, mályva tea, esteleg hashajtó tea.

 • 2010.04.18 10:05:50caboclo

  Ugyan már! A keserűsó hatása egyszeri béltartalom vesztés. Semmi több.
  Számok embere, én részt vettem egy 3 hetes léböjtön (orvosi felügyelettel).

  Eredmény: 7 kiló fogyás (nagyobb része zsír, műszeres méréssel megállapítva
  Rendellenes vérnyomás, vércukor, triglicerid értékek normalizálódtak, májfunkciók javultak, bőrproblémák megszűntek, jobb látás, általánosan sokkal jobb közérzet.

  Nem kell a kákán csomót keresni.

 • 2010.04.18 10:07:04caboclo

  Én próbáltam mindkettőt. Az az igazság, hogy a káposztalé meg a mályvatea meg sem közelíti a keserűsó hatását. Bár a keserűsó helyett szerintem jobb a Hunyadi vagy Ferenc József keserűvíz.

 • 2010.04.18 10:08:22caboclo

  Ezt az "ökörséget" klinikák százaiban végzik, orvosoknak külön tartanak böjtterapeuta képzést, Németországban a TB is támogatja. Biztosan azért, mert akkora hatalmas ökörség.

 • 2010.04.18 10:27:03caboclo

  Sok tucat klinkai vizsgálat és orvosilag ellenőrzött kísérlet alapján a böjtölés fő előnyei nagyjából a következők (egészséges embereknél, a betegek gyógyulása külön történet):

  - csökken a testsúly és a testzsír-arány
  - megmarad a vázizomzat
  - csökken a vércukorszint
  - alacsonyabb inzulinszint és megnövekedett inzulin-érzékenység
  - megnövekedett zsírlebontás és zsírégetés
  - megnövekedett norephinephrine és epinephrine szintek
  - megnövekedett glukagon szint
  - megnövekdett növekedési hormon szint

  Ami még külön is érdekes, az az, hogy az előnyök egy része már 24 óra után jelentkezett! Pl. 24 óra elteltével több mint 50%-kal megnött a zsírlebontás (lipolízis) és a zsírégetés (oxidáció) szintje.

  Ahogy mondtam, ezek mind klinikailag ellenőrzött vizsgálatok adatai. Szóval óvatosabban kellene hozzáállni a témához, kicsi utánanézni, hogy miről is van, nem pedig Blikk szinten okoskodni.

 • 2010.04.18 11:21:52SiHeader

  Alkatfüggő, hogy kinek mi hatásos.
  Én jó egy liternyi káposztalére "reagálok" :-)), míg a barátom már 2 decitől is "startra kész". :-))

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta