#ÉLETEM

Főnök, ne kövess a neten!

2010. július 1., csütörtök 08:11

A magyarok elég szemérmesek online közösségi életüket illetően, legalábbis kiborulnak, ha főnökük így nyomozgat utánuk. A többség felháborítónak tartja, ha munkaadója így kívánja nyomon követni online magánéletét.

fonokne_mA Barátikör.hu több mint kétezer tagja, férfiak és nők vegyesen nyilatkoztak munkahelyi internetezési szokásaikról. Arra a kényes kérdésre, hogy a munkaadó követheti-e beosztottja online közösségi tevékenységeit, a megkérdezettek csupán egytizede válaszolta, hogy főnökének jogában áll a munkaidőben megosztott üzeneteit olvasgatnia.

 

 

 

A nők jobban vigyáznak

A legjobban a harmincasokat zavarja, ha főnökük közösségi oldalakon ellenőrzi, milyen tevékenységet folytatnak az interneten - a huszonévesek se boldogak ettől, viszont ők tehetetlennek érzik magukat ezen a fronton. Alapvetően a nők ügyelnek jobban arra, hogy milyen információt osztanak meg másokkal profiljukon.

A felmérés azt a felvetést igazolja, hogy a nők kötelességtudóbbak, de legalábbis elővigyázatosabbak: kétszer annyi férfi használja az internetet a munkájával nem összefüggő feladatra munkaidőben, mint nő. Ők a közösségi oldalakon is aktívabbak, és ebédszünetben is inkább a neten lógnak, ellentétben a nőkkel, akik a munkahely konyhájában lezajló beszélgetéseket preferálják. Őket az sem zavarja, ha munkahelyükön korlátozzák az internethasználatot, mert szerintük ez jót tesz a munkamorálnak, főnökként azonban inkább a férfiak hajlamosak egyetérteni ezzel az elképzeléssel.

A foci vébé - nem meglepő módon - inkább a férfiakat hozza lázba, de főként a tizen- és huszonéveseket, viszont ők inkább a tévében nézik a meccseket, míg az idősebb korosztály az interneten követi az eseményeket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.07.05 16:32:05euthymia

    Én meg úgy látom, hogy a magyarok teljesen rosszul vannak a közösségi oldalaktól. Regisztrálnak, mert esetleg meghívta őket valaki, vagy csak egyszer hallottak arról, hogy van ilyen is. Később viszont semmilyen közösségi életet nem élnek ott, max néha visszaigazolják az új jelöléseket, vagy bejelölgetik a címlistájukban szereplőket.
    Én mondjuk jót kacagtam, amikor láttam volt kollégáimat, hogy sorban bejelölték a jelenlegi főnökasszonyukat :) hát érdekes dolgok ezek! :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta