#ÉLETEM

Csoda történt

2010. április 20., kedd 14:53

futasJó kedvvel, tele energiával ébredtem. Kimentem futni a Városligetbe, majd kicsinosítottam magam és bementem dolgozni. Egy léböjtölő vallomásai, 6. nap.

1. nap: Lemondás és hidegrázás

2. nap: Rémálmok és mozi

3. nap: Hárman bíztatjuk egymást

4. nap: Jártányi erőm sincs

5. nap: Hülyeséget csinálok

A hatodik nap reggelén csoda történt. Hat órakor kipattant a szemem, iszonyú jó kedvvel, és tele energiával ébredtem. Reggelit készítettem a lányomnak, kitakarítottam a fürdőszobát, és a léböjt alatt először kedvet éreztem egy kis mozgáshoz is.

Új emberként érkeztem

Kimentem hát a Városligetbe futni. Óvatos voltam, figyeltem rá, nehogy túlterheljem magam, de meg se kottyant az edzés, simán kibírtam! Futás után kicsinosítottam magam, és új emberként érkeztem meg a munkahelyemre. Úgy tűnt, átlendültem azon a néhány kritikus napon, és meglett az eredménye.

Este elmentem szoláriumba, jól esett a meleg. Éhes továbbra sem voltam, de kívánós igen. A juharszirupos lötty ízét már nagyon untam, ezért rendszerint egy kis frissen facsart gyümölcslevet kortyolgattam. Amolyan jutalomfalatként. Kitaláltam, hogy a tizedik nap után csinálok egy gyenge zöldséglevest rántás nélkül, és annak a levét fogom majd iszogatni. Már majdnem biztos vagyok abban, hogy ki fogom bírni.

Don't try this at home!
Lulu példájából is látszik, a léböjt veszélyes vállalkozás. A léböjtkúrát nem mindenkinek ajánljuk, főleg azokban nem, akik kizárólag fogyni szeretnének. Ebben a cikkünkben szó esik arról, kiknek, milyen célra ajánlott, és milyen esetekben szükséges kerülni. Ebben pedig a sikeres léböjtkúrák feltételeit részleteztük.

 

cikk-tipus-linkek

Lemondás és hidegrázás

Rémálmok és mozi

Hárman bíztatjuk egymást

Jártányi erőm sincs

Hülyeséget csinálok

 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.20 16:59:33lyesmith

  Gratulálok, sikerült annyira lesokkolnod a szervezetedet hogy elkezdett extra endorfint termelni.

 • 2010.04.20 18:37:46bambano

  Nem elég, hogy belül tönkreteszed magad a kúrával, még ropogósra is sütteted magad kívül?

 • 2010.04.21 09:17:34szemet

  Sokkal komplikáltabb dolog ez amint sokan itt elképzelik:

  Pl. A sportolás nagy stressz a szervezetnek, tulajdonképpen közvetlenül önmagában nézve káros, egy nem edzett ember akár maradandó károsodásokat is szenvedhet közben.

  De valójában globálisan nézve mégis hasznos, mert beindítja a szervezet adaptációját a fizikai terheléshez! Amitől hosszútávon erősebb és ellenállóbb lesz az ember, és akkor már olyan terhelést is kibír amibe esetleg korábbi énje még bele is halt volna.

  Minden stresszhatás beindít egy válaszreakciót, ha válaszreakciónak több az előnye mint amekkora kárt a stresszhatás okoz - ilyen pl. a rendszeres sport - akkor az előnyös.

  Nyilván van azonban olyan rendszeres stresszhatás aminél nincs elég előnyös válaszreakció, egy példa erre: a dohányzás

  Szóval pusztán az alapján, hogy a koplalás stressz, még nem mondható ki - zsigerből, részletesebb vizsgálat nélkül - hogy káros.

  A koplalás valójában legalább annyira természetes stresszhatás mint pl. a testmozgásból eredő -> évmilliók óta éri az élőlényeket. Feltételezhető, hogy hasonlóan jó hozzá az adaptációja az anyagcserének.
  Tehát a koplalás mindenképpen edzi az "anyagcserét".

  Az, hogy ennek az edzésnek vannak-e, és mik a pozitív hatásai, és ezek ellensúlyozzák-e a koplalás stresszét szerintem jelenleg a tudományban is vitatott!

  Egyáltalán nem olyan egyszerű és eldöntött kérdés mint az itt sopánkodó "tönkreteszed a szervezeted" kommentek írói beállítják.

 • 2010.04.21 13:01:09narocsi

  Iszonyú, hogy mennyire nem tudják, hogy az 'iszonyú' szó mit jelent!
  "iszonyú jó kedv" nahát az meg nincs!!!! Jókedv lehet, virágos, dalos, madárfüttyös, tettre kész stb.; de iszonyú nem. Iszonyú lehet egy baleset, egy betegség, vagy a banános-zöldborsós pacalpüre vagy a nevezett léböjt (tor)túra-kúra stb.
  Olyanról hallottam már, hogy 1 hétre orvosi felügyelettel, pihenéssel egybekötve valaki bevállalja, de munka mellett rizikós szerintem. Főleg nem előző nap még befalunk, mert holnap már nem ehetünk módon.

 • 2010.04.25 11:31:51Kara kán

  Gyűlölöm ezeket a koplalósokat.
  Ne egyél annyit vazze, mások elől is eleszed a kaját, és utána kihányod...

  Afrikában meg éheznek.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta