#ÉLETEM

Ámor nyila az online-ban

2010. február 6., szombat 15:48

randi1leadInternetes társkeresőn tízből négyen már három hónapon belül párra lelnek, persze tudnod kell, kit keresel, és az sem mindegy, melyik portálra regisztrálsz. A választásban segítünk, te csak kezdd el, mert még tart a főszezon - most sokkal többen próbálnak Ámor online céltáblájává válni.

Karácsonytól február közepéig tart a netes ismerkedés főszezonja (a másik szezon ősz eleje). Ebben az időszakban regisztrálnak fel a legtöbben párkereső oldalra. Az ok egyszerű: az ünnepek idején érzik legmagányosabbnak magukat az egyedülállók, sokuknak pedig január elseje ad alkalmat arra, hogy új életet kezdjenek, és párt találjanak. - A legnagyobb magyar online társkeresőre csak decemberben 34 ezren regisztráltak fel - mondja Weiler Péter, a Randivonal ügyvezetője, aki szerint a kedvezőtlen gazdasági kilátások is erősítetik az igényt stabil párkapcsolat iránt, emiatt folyamatosan nő az új emberek száma. A megfelelő társkereső oldal kiválasztásában döntő lehet, hányan használják azt.

 

Könnyűt vagy az igazit?

Ha eldöntötted, hogy párt szeretnél, és túltetted magad azon az egyébként elavult nézeten, hogy neten ismerkedni ciki, akkor ki kell választanod a megfelelő társkeresőt. Ilyenekkel bőven el van látva a magyar szinglitársadalom, és mindegyiknek más a célközönsége. Figyelembe veheted a nyitóoldalon található infókat, vagyis például a nemek arányát, vagy hogy az adott oldalon hány regisztrált van, és közülük mennyien aktívak (akik rendszeresen használják a szolgáltatást). Azt is kiderítheted - akár az ismerőseid tapasztalatai alapján -, hogy az adott oldalra tartós, vagy „könnyed" kapcsolat reményében jelentkeznek-e? Fontos, hogy te is tudd: mire, kire vágysz? Szórakoznál, vagy az igazira vadászol? Ezt figyelembe véve dönts a honlapok között! Segíthet, ha először regisztráció nélkül, vendégként nézed meg a többiek adatlapját, így hamar kiderül, mennyire illik hozzád a törzsközönség. Sokat elárul egy oldalról, hogy fizetős-e. Ha nem szórakozni szeretnél, akkor gondold át: az alapdíj általában alacsony (van, ahol 300, vagy, ahol 1200 forint), de távol tartja a komolytalanokat.

Nem lúzer, aki neten ismerkedik

Vegyük például, hogy te komoly kapcsolatot keresel! Ez esetben konzervatívabb oldalt kell választanod (ezeken kifejezetten szűrik az adatlapokat, pláne a szexhirdetéseket és az oda nem illő fotókat), ahol a társaság nem csajozós-pasizós egyénekből áll, hanem olyanokból, akiknek nincs kedvük-idejük a felesleges körökre. Gyakran nem azért ismerkednek neten, mert másképp képtelenek lennének a kapcsolatteremtésre, hanem mert kevés az idejük, alkalmuk más módozatokra. Interneten viszont gyorsan, kényelmesen, olcsón ismerkedhetnek több száz egyedülállóval. Ahogy Weiler Péter is mondja, az internet mindössze eggyel több esély arra, hogy rátaláljunk az igazira. - Aki a neten is próbálkozik, nem ül ölbe tett kézzel, hanem hajlandó tenni is azért, hogy teljesüljön a vágya, egy boldog párkapcsolat! És ez igaz minden korosztályra. A Randivonalon az átlag életkor 36 év, de soha nincs késő: a legidősebb férfi felhasználójuk 83 éves, a legkorosabb nő 79.


Új szerelmet hoz a tavasz?

Nem kizárt! A Randivonal felmérése szerint ugyanis tízből négy társkeresőnek három hónapon belül (vagyis ha most regisztrálsz, akár már áprilisra) sikerül megtalálnia a párját, és erre hivatkozva szünteti meg regisztrációját. - A tipikus netes párkereső négy emberrel randizik, mielőtt rálel az igazira - árulja el Péter, de tegyük hozzá: ezek csak statisztikák. Elképzelhető, hogy te még ennél is kevesebb, vagy éppen sokkal több emberrel találkozol a „befutó" előtt, és az is lehet, hogy a herceg(nő) mondjuk csak öt hónap múlva kattint rád. Egyébként a többség lelkesedése nagyjából fél év után hagy alább, pedig nem árt kitartó(bb)an próbálkozni, mert a társaság állandóan cserélődik. Persze az is túlzás, amit egy 39 éves férfi, és egy 43 éves hölgy művel: ők már négy éve leveleznek, több mint kétezerszer váltottak levelet, de regisztrációjukat mindezidáig nem törölték.

Hogy ne keveredj maratoni levelezésekbe, tudj olvasni a sorok között, és ne parázz, ha meg kell szólítanod a kiszemelted, következő cikkünkben a netes levelezés etikettjébe és rejtelmeibe avatunk be!

(folytatjuk)

A társkereső honlap olyan, mint egy virtuális táncterem igazi bálozókkal. Körülnézhetünk, és felkérhetünk bárkit egy, vagy akár több táncra (szabad a hölgyválasz is), majd ha megtetszik, folytathatjuk vele az ismerkedést. Ha pedig mégsem találunk rá a közös ritmusra, akkor továbbléphetünk a következő szimpatikus jelölthöz. Találkozhatunk itt is olyanokkal, akiket könnyű táncba vinni, és olyanokkal is, akik duzzogva petrezselymet árulnak a sarokban. Vannak szemérmesen piruló első bálozók, és akadnak profi táncosok, akik csak a mozgás öröméért néztek be. És e közül a sokfajta ember közül az egyikkel nemsokára talán mi alkothatunk egy párt."

Kiss-Péterffy Márta, A behálózás művészete című könyv szerzője

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.06 21:07:21third

  Kedves Molnar Agi,
  mennyit fizetett neked a randivonal.hu vezere ezert a cikkert??? Ugyanis csak es kizarolag az o nevuket es statisztikajukat emlited, ami a nevuket tekintve igaz, a statisztikajuk ugy van kozmetikazva, mint Geronazzo Maria: rondan. Sem nem emlitettel nev szerint mas tarskeresoket, sem nem beszeltel-kerdezted meg a tobbi tarskereso oldal tulajdonosat. Nem jartal utana a kulfoldi oldalaknak es "termeszetesen" nem is beszeltel azok tulajdonosaival sem, de meg egy fing nemzetkozi statisztikat sem is lusta voltl keresni.
  Undorito, rejtett reklam az irasod.

 • 2010.02.06 21:10:22third

  amugy meg rossz az oratok - meg csak 21:08 van...

 • 2010.02.06 23:38:49NTA

  Most komolyan: ennek a cikknek már a címe is vicc. Egyetlen írástudó szerkesztő sem engedne ilyet megjelenni: Ámor nyíla az onlineban. Még hogy nyÍla. Meg hogy onlinEBan. Hát ja. És a cikk színvonala pont olyan, mint a címe. Az olvasó teljes semmibevétele-lenézése.

 • 2010.02.07 07:42:06szerk

  Kedves Olvasóink!

  Egy fontos információ lemaradt a cikk végérő, miszerint folytatjuk. Egyébként szívesen látnánk az olyan kommenteket is, amelyben tapasztalataitokat osztjátok meg velünk/ másokkal. Kinek hogy sikerült? Valóban lúzer-e a netes társkereső? Egyáltalán, van-e baj "hivatalos" társkeresés műfajával.

  üdv,

 • 2010.02.07 08:16:22mici68

  Csak csendben szeretném hozzátenni fenti eszmefuttatásokhoz, hogy nem ártana küldés előtt átolvasni az irományt. Lényegesen hitelesebb a hozzászólás talán, ha hibátlan helyesírással, fogalmazással fikázzuk a cikket :-)
  Jelzem " Nolrandi" regisztrált tag vagyok, de sajnos nem tudom osztani a szerkesztő véleményét, miszerint az oldalakat be lehet skatulyázni ki-mit keres alapon. Mindig mosolygok a Nolrandi belépő oldalán felugró grafikán, mi szerint ezen az oldalon milyen sokan keresnek tartós kapcsolatot. A tapasztalat nem ezt mutatja.Hemzseg a "Nolrandi"-n a laza kapcsolatot keresők csapata. Bár ezt, a "tartós kapcsolatot keresek" és egyéb komolynak tűnő meghatározással teszik. Elég álságos így az egész. Természetesen az én ismeretségi körömben is vannak olyanok, akik pont itt ismerkedtek meg és pár éve már együtt is élnek. Én sem iratkozom le az oldalról a rossz tapasztalatok miatt, de azért annyit szeretnék megjegyezni, hogy közel sem olyan "rózsaszínű" az internetes társkeresés, mint ahogy azt a cikk írója leírta és itt nem a kapcsolatteremtésre gondolok, hanem " a Könnyűt vagy az igazit? bekezdés alatt lévő sorokra értem.
  További szép Napot Mindenkinek :-)
  m.m.

 • 2010.02.07 11:09:09NTA

  Már csak egyetlen aprócska javítás: online-ban (az e ugyanis nem ejtődik, ezért kötőjellel tapad hozzá a rag...).

  A témához pedig: nem hiszem, hogy bárki lúzer lenne, aki ezen a módon keres társat, ha a szándékai egyenesek. És nem tartom egyenes szándékúnak azt, aki a tartós kapcsolat álcája mögött csupán laza kapcsolatot keres. A laza kapcsolattal sincs semmi baj, csak vállalni kell, ha az ember nem akar elköteleződni. Inkább az a gond, hogy nem szánunk elég időt a másik megismerésére. Gyorsan beskatulyázzuk, és nem adunk túl sok esélyt arra, hogy megmutathassa a valódi énjét. Ez különben is jellemző a mostani világra, így nyilván a kapcsolatot keresőkre is. Meg hogy némelyiknek fogalma sincsen, mit akar, hiszen saját magával sincsen tisztában, honnan is tudhatná, milyen "másik felet" szeretne. Sokkal nagyobb önismerettel lenne szabad belevágni, és jóval őszintébben.

 • 2010.02.07 12:31:30monna

  Nem lúzer szerintem sem, aki az interneten keres társat. ki így, ki úgy. Nem hinném, hogy a Randivonal lenne hibás azért, mert egyeseknek a szándékai nem egyenesek.
  Ki kell szűrni itt is, azokat, akik ilyenek, ahogyan az életben is. Ott sem tudhatjuk már az első perctől kezdve, hogy valaki mit is szeretne tőlünk.

 • 2010.02.07 15:14:29Farkasbarack

  Én csak úgy szárnypróbálgatni léptem fel egy társkeresőre (paratlan.hu), mert még ilyet soha nem csináltam. Nem egészen egy hétig voltam felhasználó, mert utánam egy nappal regisztrált Ő, és azonnal meg is talált... :) Mindenkinek ajánlani tudom az oldalt, jól lehet szűrni, keresni, minden rendben van vele. És nem béreltek fel, hogy reklámozzam őket. :D

 • 2010.02.07 21:21:45third

  Egyebkent en online talalkoztam a parommal, 3 evvel ezelott (mate1.com) Nem erzem magam luzernek, de azert azt tudni kell, hogy a kovetkezo, akar viccesnek is tekintheto szosszenet sajnos nagyon igaz...
  Noi hirdetések értelmezése
  40-es......................... 49 éves (vagy meg tobb)
  Kedveli a kalandokat... Már az összes haveroddal lefeküdt
  Atletikus.................... Nincsenek mellei
  Átlagos...................... Olyan az arca, mint egy tacskóé
  Feminista................... Kövér ripacs
  Szabad szellemu........ Narkós
  Megérto..................... Majdnem autista
  Hagyománytisztelo..... Lámpa lekapcs, kizárólag hagyományos pozíció, furulyázás nincs
  Társaságkedvelo......... Hangos és zavaró
  Szenvedélyes............. Érzelgos alkoholista
  Elhivatott.................... Profi kurva
  Romantikus................ Gyertyafénynél jobban néz ki
  Szívében fiatal............ Öreg, mint az országút

  Férfi hirdetések értelmezése
  40-es......................... 25 évesekre vadászó 52 éves
  Atletikus.................... Mindig megnézi a Forma1-et
  Átlagos...................... Feltunoen szorös az orra, a füle és a háta
  Muvelt........................ Folyton kioktat mindenkit
  Szabadszellemu......... Lefeküdt a húgoddal
  Baráti kapcsolat.......... Amennyiben a baráti kapcsolatba belefér a kefélés...
  Szórakoztató.............. Jól elvan egy távirányítóval és egy láda sörrel
  Ragaszkodó............... Túlsúlyos, szorösebb, mint egy medve
  Érett.......................... Idosebb, mint az apád
  Fitt............................ Minden héten bowlingozik a haverokkal
  Költoi......................... Felírta az ex-barátnoje nevét legalább egy férfimosdó falára
  Érzékeny................... Elbogi magát, ha rászólsz
  Nagyon érzékeny........ Homoszexuális
  Megérintette Isten....... Kefélt már temetoben

 • 2010.02.08 09:43:36direkt

  Hát rég röhögtem mar ilyen jót délelött.
  Kösz!

 • 2010.02.08 10:52:07monna

  na, azért vannak sikersztorik akkor. nekem pont a te általad említett honlap nem jött be, a Randivonal viszont igen. kinek mi.

 • 2010.02.08 12:42:18molnaragi

  Sziasztok!

  Köszönöm az eddig hozzászólásokat - természetesen a kritikákat is! Örülök, hogy megosztjátok a történeteiteket-tapasztalataitokat, annak pláne, hogy valóban van remény, hiszen többen is említettétek, hogy így találtatok párra!
  Felmerült több társkereső oldal neve is - érdekelne, hogy ti milyen szempontok alapján választottátok azt, amelyiket...? Szerintem a magyar "piacon" igenis le vannak osztva a szerepek - ha lehet így mondani. Van komoly társkereső, ahova a többség tényleg komoly párkapcsolat kialakításának reményében regisztrál fel. Van, amelyik az idősebb, van, amelyik a fiatalabb korosztálynak szól, és van, ahol sokkal nagyobb eséllyel futhatsz bele laza kapcsolatot keresőkbe. Mit gondoltok?
  Az is igaz, hogy linkekbe mindenhol (még a "való életben is :) ) bele lehet futni, de egyetértek monna-val: muszáj megtanulni szűrni, muszáj fejleszteni a radarokat... Ugyan ez sem ad garanciát semmire, de talán könnyíti azt, hogy a megfelelő fórumon, a megfelelő emberekkel ismerkedjünk. Nem?

  Molnár Ági

 • 2010.02.11 16:10:36valakimas

  Muszáj elmondanom az igazat, csak hogy ne legyen már találgatás :-)
  Az alapvető hibák a társkeresésben, hogy klisék mentén megy az egész.
  Már az ükanyénk is olyan ideálokat sulykolt a lánya fejébe, ami az ő anyjának se működött, csakszerette volna hinni, hogy lehetséges.
  A legtöbb ember, úgy férfi, mint nő, távolról sem tölti be azt a szerepet, amit kellene. Úgy értem a nők is a tvből meg a Nők lapjéból veszik, hogy milyennek kéne lenniük. És csodálkoznak , hogy nem lesznek.
  Ott kezdődik,hogy mindannyian alkalmasnak születünk a saját életünkre, csak a nevelés hatására elfelejtjük, mit is akarunk e sártekén. Meg kell nézni a gyerekeket: aranyosak, bájosak, energikusak és élvezik az életet, 90%uk ilyen. Akkor miért lesz belőlük mégis pszichésen zavart, neurotikus felnőtt , aki egyre nagyobb hülyeségeket csinál, ahogy öregszik?
  Mert elvesztette természetességét. Nem önmaga, a társadalom, iskola, család, barátok átnevelik. És miszerint ? A klisék szerint.
  Legyünk önmagunk elébb, tök mindegy hényévesen kezdjük a helyreállítást, sosem késő.
  Ja, a szerepek. Nem véletlen, hogy a mesékben is mindig ugyanazok a karakterek s a szituációk. Értsük meg, szél ellen lehet, de visszajön. A férfi legyen férfi. Ez nem azt jelenti hogy elég kigyúrtnak lenni, sőt inkább belül legyél az. Kevés a macsó látszat, ha az élet lemény helyzeteiben nem tudsz kiállni olyan dolgok mellett, amik mellett kéne. Merj szembenézni az érzelmeiddel, tanuld meg megélni őket.
  A nők meg ne legyenek férfiak. Meglepődnek, hog ymiért nem vonzódnak hozzájuk a férfiak igazából, hogy miért nem tudnak tartós kapcoslatot találni, miért csak futó kalandra jók.
  Egyszerű: egy hetero férfi nem egy másikat akar maga mellé. Hanem nőt, igazi nőt.
  De az igazi nő nem plázacica, de nem is matróna. Hanem úgy mindenből egy kicsi.
  Ahogy a férfiaknál is kell eg ykis keménység, vagányság, de kell a férfi szív is, az visz a nagy dolgokra.
  Kedvencem, amikor leírja valaki, hogy mi a hobbija.
  Kérdem én, ha azt irnám a lapomra, ne adj Isten fényképpel ábrázolnám, hogy kedvenc időtöltésem az asztaloskodás, vajon mit szólna hozzá egy Nő ? Férfiasnak férfias, de nem erre vagyok kíváncsi. Hanem hogy oda lehet-e bujni hozzá, van e kedves szava, ha bejön a konyhába eg ypohár vízért, megérint-e.
  ENnél fogva a hasonló közös érdeklődés még kevesebb esély a párkapcsolatra, mint a futó kaland. Egyszerűen azért, mert a párkapcsolat szexuális vonzódáson alapul, ilyen a természetünk, nem pedig a közös színházba járáson. Aki eddig nem igy gondolta, az meglehetősen messze esett a fától, nem árt először isszatérni az eredeti szerepéhez.

 • 2010.02.11 16:11:04valakimas

  Muszáj elmondanom az igazat, csak hogy ne legyen már találgatás :-)
  Az alapvető hibák a társkeresésben, hogy klisék mentén megy az egész.
  Már az ükanyénk is olyan ideálokat sulykolt a lánya fejébe, ami az ő anyjának se működött, csakszerette volna hinni, hogy lehetséges.
  A legtöbb ember, úgy férfi, mint nő, távolról sem tölti be azt a szerepet, amit kellene. Úgy értem a nők is a tvből meg a Nők lapjéból veszik, hogy milyennek kéne lenniük. És csodálkoznak , hogy nem lesznek.
  Ott kezdődik,hogy mindannyian alkalmasnak születünk a saját életünkre, csak a nevelés hatására elfelejtjük, mit is akarunk e sártekén. Meg kell nézni a gyerekeket: aranyosak, bájosak, energikusak és élvezik az életet, 90%uk ilyen. Akkor miért lesz belőlük mégis pszichésen zavart, neurotikus felnőtt , aki egyre nagyobb hülyeségeket csinál, ahogy öregszik?
  Mert elvesztette természetességét. Nem önmaga, a társadalom, iskola, család, barátok átnevelik. És miszerint ? A klisék szerint.
  Legyünk önmagunk elébb, tök mindegy hényévesen kezdjük a helyreállítást, sosem késő.
  Ja, a szerepek. Nem véletlen, hogy a mesékben is mindig ugyanazok a karakterek s a szituációk. Értsük meg, szél ellen lehet, de visszajön. A férfi legyen férfi. Ez nem azt jelenti hogy elég kigyúrtnak lenni, sőt inkább belül legyél az. Kevés a macsó látszat, ha az élet lemény helyzeteiben nem tudsz kiállni olyan dolgok mellett, amik mellett kéne. Merj szembenézni az érzelmeiddel, tanuld meg megélni őket.
  A nők meg ne legyenek férfiak. Meglepődnek, hog ymiért nem vonzódnak hozzájuk a férfiak igazából, hogy miért nem tudnak tartós kapcoslatot találni, miért csak futó kalandra jók.
  Egyszerű: egy hetero férfi nem egy másikat akar maga mellé. Hanem nőt, igazi nőt.
  De az igazi nő nem plázacica, de nem is matróna. Hanem úgy mindenből egy kicsi.
  Ahogy a férfiaknál is kell eg ykis keménység, vagányság, de kell a férfi szív is, az visz a nagy dolgokra.
  Kedvencem, amikor leírja valaki, hogy mi a hobbija.
  Kérdem én, ha azt irnám a lapomra, ne adj Isten fényképpel ábrázolnám, hogy kedvenc időtöltésem az asztaloskodás, vajon mit szólna hozzá egy Nő ? Férfiasnak férfias, de nem erre vagyok kíváncsi. Hanem hogy oda lehet-e bujni hozzá, van e kedves szava, ha bejön a konyhába eg ypohár vízért, megérint-e.
  ENnél fogva a hasonló közös érdeklődés még kevesebb esély a párkapcsolatra, mint a futó kaland. Egyszerűen azért, mert a párkapcsolat szexuális vonzódáson alapul, ilyen a természetünk, nem pedig a közös színházba járáson. Aki eddig nem igy gondolta, az meglehetősen messze esett a fától, nem árt először isszatérni az eredeti szerepéhez.

 • 2010.02.13 20:10:36Orákulum

  Kedves "Valakimás"!
  Jó, hogy kétszer is elküldted, mindkét, hsz-ed. elolvastam. Tartalmas, és (sajnos) igaz.
  A hobbi kérdéskörét illetően is. Ám mosolyt csalt arcomra, miszerint leírod, hogy az "asztaloskodás" a hobbid, ami egy kreatív kikapcsolódás, de hogy nekem is nő létemre az!!!, a klisék mentén történő haladásban rögtön felveti személyem maszkulin irányba történő eltolódását, ha e logika mentén haladunk.
  Bár szerintem a bemutatkozó, avagy regisztrációs lapok struktúráját kellene némileg megváltoztatni, hisz azok kérdéseivel pont nem a személyiség alapvető elemi kerülnek fókuszba, hanem a külsőségek, avagy (elvárt) normák lehetséges árnyalatai.
  Tényleg az ÖNISMERET lenne a legfontosabb alappillére a társkeresésnek, így ha tudom ki vagyok, mit érek, és hol a helyem, tán azt is tudni vélem, kit is keresek valójában.

  Várom a cikk folytatását, illetve az újbóli (tartalmas) hozzászólás/oka/t. :-)))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta