#ÉLETEM

A kövér nő vékonyabbnak hiszi magát

2010. március 9., kedd 13:11

A Gravitas Intézet tanulmánya szerint ahogy hízunk, úgy torzul az önképünk - legalábbis ami a méreteink megbecsülését illeti. A főként alakformáló, zsírleszívó műtéteket végrehajtó plasztikai sebész, David Kerrigan elmondta, hogy páciensei 50%-a torzan látja saját testét, és ha képeket mutat nekik különböző testformákról, általában rosszul azonosítják be a magukét.

Az 50-es testtömeg index alatti páciensek esetében háromból egy nagyobb méretűnek képzelte magát, míg azok háromnegyede, akiknek 50 felett volt, jóval karcsúbbnak látták magukat. A sebész szerint ez lehet a kulcsa, hogy a mások számára már nyilvánvalóan túlsúlyos emberek nem rendszabályozzák meg étkezési szokásaikat.

doki"Ami különösen érdekes ebben, hogy úgy tűnik, az 50-es testtömeg index elérése egy másik képzeletbeli határ átlépését is jelenti: itt kezdődik a tagadás, az önámítás, és a nehezen leadható plusz súlyok felszedése" - mondta Kerrigan.  "Az ma már nem lehet meglepetés senki számára, hogy számos vékony ember képzeli magát nagyobbnak, mint amekkora. Ennek nyilván a bűntudat, az alacsony önbecsülés és a depresszió a forrása, és ők valóban jóval kövérebbnek látják magukat, mint amit a tükör mutat. Viszont úgy tűnik, van egy bizonyos pont a hízás során, amikor az emberek a homokba dugják a fejüket,  egyszerűen nem vesznek tudomást a problémáról, és ahelyett, hogy kezelnék, egyre jobban belesüllyednek az elhízás mocsarába."

A felméréshez a Gravitas kutatói 112 olyan pácienst vizsgáltak, akik valamilyen alakformáló beavatkozásra készültek vagy estek túl azon, volt köztük alultáplált és túlsúlyos is.

Számold ki a testtömeg indexed!:
http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/testtomeg-index/

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta