#ÉLETEM

Hálózd be! Az első lépések

2010. február 11., csütörtök 08:15

bokleadInternetes társkeresőn a cél:kitűnni a tömegből! Ne bizalmaskodj, ne kritizálj, legyél inkább egyedi, kedves, érdeklődő! Első leveledhez pedig mindig csatolj fotót! A pasik vonzalmát egy jól irányzott bók keltheti fel, míg a nők az egyediségre buknak, dicséretdömping nélkül.

cikk-tipus-altalanos

Internetes társkeresőn a nehézség akkor kezdődik, amikor meg kell fogalmaznod bemutatkozásodat, elvárásaidat, és ki kell választanod a képeket, amelyeket feltöltenél. Mindezekre remek tippeket szerezhetsz például a Randivonalról grátisz letölthető A behálózás művészete című könyvből, amelynek két szerzője Kiss-Péterffy Márta és Zsedényi Csaba most abban segít, hogyan vedd fel a kapcsolatot azzal, aki tetszik.

 

Ki írjon előbb?

Levélírás. Ha már a tudattól is földbe gyökerezik a lábad, esetleg nincs ötleted, hogy mit írj, kezdd kicsiben! Egyes oldalakon lehetőség van például arra, hogy kedvenccé tedd, vagy pontozd azt, aki tetszik. Máshol rövid, automatikus üzenetet küldhetsz rá, aminek nagyjából ez a jelentése: hello, tetszel. „Tapasztalatok szerint a netes ismerkedés első, komoly lépése mégiscsak a levélírás. A világhálón kötetlenebbek a viselkedési szabályok, így mindegy, hogy a fiú, vagy a lány kezdeményez" - mondja Kiss-Péterffy Márta. Egyébként a fiúk szeretik, ha a lány teszi meg az első lépést - arra következtetnek, hogy talpraesett nővel van dolguk. A lányok többsége viszont úgy gondolja, írjon csak a pasi.

 

Csak vasárnap!

„A vonzó nők, férfiak az első napokban rengeteg megkeresést kapnak, ezért leveledhez csatolj fényképet, hogy ne vessz el a tömegben" - tanácsolja Csaba, és elárul még egy trükköt. „Hétköznap mindenki elfoglalt (esetleg randizik), akárcsak péntek-szombat este, így jelentkezz vasárnap délelőtt." Sokak szerint mindegy, mit írunk elsőre, úgyis főleg a fényképek számítanak, ez azonban csak részben igaz. Márta szerint egy kulturált, értelmes iromány megsokszorozza az esélyeket. Induljunk ki ebből a sablonból: „Szia! Szimpatikus vagy az adatlapod alapján, szívesen megismernélek. Ha kölcsönös, kérlek írj!" Ez így elég fantáziátlan (kiindulásnak, keretnek persze jó!), ezért emellett például megemlítheted, hogy mi az, ami különösen szimpatikus benne, vagy a fotóira reagálva írhatod: „Csak nem Siófokon készült az a kép rólad?" vagy „Látom, kertes házban élsz, kutyád is van?"

Első leveled 3-15 soros legyen, és bármilyen nehéz is, légy laza, derűs!

 

Illemszabályok (első) levélhez

 • Időtakarékosság miatt készíthetsz egy olyan bemutatkozó típuslevelet, amelynek tartalmát a címzett személyiségéhez igazítod - ne süssön róla, hogy ez egy egyenlevél.

 • Ne legyél túl bizalmaskodó, ne traktáld a másikat magánéleti gondjaiddal.

 • A lazának, jópofának szánt nyelvi megoldásokat eleinte hanyagold. A laksz az laksz, és nem „lax", a „teccel" pedig tetszel. Kerüld a sztem, vhol, telcsi, üzi típusú rövidítéseket!

 • Használj hangulatjeleket, a smiley-k tompítják a megjegyzések élét, vagy éppen pontosítják a mondandót.

 • Kerüld a szexuális célzásokat, az egysoros, semmitmondó vagy épp leteperő leveleket (Szia! Találkozó ma?"), a feltételezéseket („Te biztosan jó anya lennél!"), ne fogalmazz meg negatív kritikát (Szerintem az a szemüvegkeret nem áll jól!"), és bármennyire kíváncsi is vagy, ne tedd fel az összes kérdésedet egyszerre.

 • A netes társkeresőn egy válasz nélkül hagyott levél egyértelmű jelzése az elutasításnak. Ugyanakkor a feladónak biztos jól esne, ha legalább pár sorban jeleznéd, mi a helyzet. Ilyenkor próbáld elvenni a nemleges válasz élét, és kívánj neki sok sikert a továbbiakhoz.

A nő mosolyogjon, a férfi legyen egyedi

Ha nőként te kezdeményezel, egyre figyelj: mivel a pasik képtelenek a sorok között olvasni, minél konkrétabban (de kezdetben távolságtartóan) fejezd ki, hogy meg akarod ismerni. Legalább egy, apró bókot írj neki, mondjuk a ruházatára, a bemutatkozó szövegére - ez legyezgeti majd a húságát. A másik lényeges dolog: kérdezz! A férfiak imádják fitogtatni intelligenciájukat, így egy jól irányzott kérdés az adatlapjával, vagy a fotóival kapcsolatban máris remek társalgási alap lehet. És ne feledd a mosolygós jeleket! ;)

Férfiként az első levéllel ki kell tűnnöd a tömegből. „Hangvételében ne legyél elnézést kérő, vagy alárendeltséget mutató, ilyet még véletlenül se írj: „remélem van kedved megismerni". Mindenképpen mondj valami egyedit - ha azt írja magáról, szereti Franciaországot, írd neki: „A Louvre mellett ettem életem legjobb baguette-jét." Ne legyél rámenős, ne dicsérd (úgyis tudja, hogy tetszik neked), inkább azt sugalld, hogy pár nélkül is rendben van az életed, de egy társsal még jobban éreznéd magad"- javasolja Csaba, aki azt is hozzáteszi: ha a másik fél nem szimpatikus, akkor se írj neki, ha egyébként jól néz ki. Ha menetközben kiderül, más a világa, mint a tied, ha nincsenek jó megérzéseid vele kapcsolatban, akkor ne vesztegesd az időtöket.

 

Az önigazoló, a zűrös, az akaszkodó, a kalandor, a sorozatrandizó. Legközelebb a főbb társkereső-típusokat mutatjuk be!

cikk-tipus-kulsolink

Internetes társkeresőn tízből négyen már három hónapon belül párra lelnek, persze tudnod kell, kit keresel, és az sem mindegy, melyik portálra regisztrálsz. A választásban segítünk, te csak kezdd el, mert még tart a főszezon - most sokkal többen próbálnak Ámor online céltáblájává válni.
Ámor nyila on-line


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.02.11 08:36:24valakimas

  Kezüket csókolom!
  Borzalmas ennyi beváltnak hitt klisét olvasni. Mi lenne, ha őszintén és az igazat írnák vagy a vlóban fontos dolgokat? (most tegyek ide smiley-t, hogy elvegyem az élet, vagy ne ? :-)
  Mondjuk, hogy legyenek őszinték és olyannak mutassák magukat az emberek, amiylenek valójában ? Vagy hogy önismereti tréningre menjenek el, mielőtt társkeresésbe kezdenek, mert a legtöbben nincsenek tisztába saját magukkal és csak ismerkedés közben derül ki és kellemetlen ?
  Nem lenne bajm, ha az ujságírás is ujra tartalmas lenne, és nem a reklámszöveget nyomnák végre, van abból elég.
  maradok tisztelettel

 • 2010.02.11 10:00:26avejoe

  Kedves Molnár Ági!

  Tuti, hogy a randivonal iszonyat pénzeket fizet a dívány.hunak, de azért ezt a pofátlan reklámot illene megjelölni egy (x) jellel.

  Pláne, hogy Ön biztosan egy ultratökéletes kapcsolatban él, és halovány fingja sincs a valóságtól! :)

  Ave, Joe
  ostobacsajok.blog.hu

 • 2010.02.11 10:27:28monna

  avejoe, még jó, hogy te nem reklámozod magad. Amúgy meg nem mindegy, hogy hogyan íródik egy cikk, ha valami igazságtartalma van?

 • 2010.02.11 12:34:09valakimas

  Bocs, milyen színű igazságtartalma ? Mindezeket a tanácsokat regisztráláskor magán a társkereső oldalak)on is megkapod, udvarias, aktív támogatás formájában, csak ők nem állítják, hogy működni is fog, objektíven állnak hozzá. A sajtóban olyasmiket kell irni, amik ott nincsenek, különben mire jó ? Akkor tényleg csak reklám. Amiket a cikk említ, egy részük alapdolog, másik része meg hülyeség - sajnos amit a komolyabb feléről ír, az a hülyeség. Látszik hogy tapasztalatlan ember írta. Az a probléma ezzel, hogy az emberek elhiszik, aztán meg szenvednek, mert nem működnek ezek a klisék. Nagy a sajtó felelőssége, hiába hárítják az olvasókra. Kedvencem, hgy "mi csak elmondtuk, Ön azt kezd vele , amit akar". Ez felelősségvállalás a javából.
  Ez a "hallottam egy ismerősömtől, akinek van egy bátyja , aki meg olyan mellet lakik, akinek az apja mesélte" kategória. Égés egy profitól. Az vili, hogy az ujságírónak is élnie kell, és az is hogy pénzből, de valahol húzza meg a ahtárt, különben sajátmagát és a szakmáját is devalválja. Egyébként igaz az ujságirásra is, ami a netes publikációkra általában, hogy itt mindenki azt ír amit akar...

 • 2010.02.11 12:45:59avejoe

  Ja, igazságtartalma, az aztán van tömegével.

  Nem vetted észre, hogy közhelyeket puffogtat, semmi mást nem csinál?

  Amúgy pedig, na ja, a férfi legyen egyedi már a bemutatkozó levélben... Csak éppen, hogy is legyek egyedi minden egyes levélben, amikor magamat mutatom be? Tudniillik NEM szoktam megfordítani a köpönyegemet minden egyes alkalommal, amikor bemutatkozom, azaz nem tudok olyan levelet írni, amire a tisztelt királyfivadászok ne mondhatnák azt, hogy sablonlevél.
  Másrészt ha a HÖLGY adatlapján az égvilágon semmi személyes jellegű információ sincs, akkor ugyan mire alapozzak? Szépaszemedarcodcsupaderű? :)
  Harmadrészt ja, nyissak azzal, hogy a Louvre mellett ettem életem legjobb bagettjét :) Közrohej, ennek a valószínűsége kettő az egymillióhoz, hogy az az ostoba picsa, aki beveszi? Ja, és kell-e nekem olyan ostoba picsa, aki beveszi...

  Nevetséges az egész.

  Igen, reklámozom magam, viszont nem kapok érte tíz(száz)ezreket, hm?

 • 2010.02.11 13:30:02direkt

  Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a nagyon tanulságok és információgazdag hozzászólásodat. Kérlek méég reklámozd magad mert nem kapsz erte tíz(száz)ezreket, hm?
  Nevetséges az egész.
  lol

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta