#ÉLETEM

Heló, én jöttem pisilni!

aa 2014. október 5., vasárnap 10:58

Nem gondoltuk volna, hogy ténylegesen ekkora kereslet van a pisilős alkalmazásokra, de igencsak úgy tűnik, hogy a mozilátogatókra kifejlesztett RunPee ( Szaladjpisilni) néven futó applikáció után itt az újabb WC-re kifejlesztett őrület, a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb mintájára létrehozott Airpnp. A meglepő ötlet a New Orleansból származó Travis Laurendine és Max Gaudin fejéből pattant ki, a minden év februárjában megtartott világhírű karnevál, a Mardi Gras kapcsán.

Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Fotó: airpnp.co
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő a tetoválás, de tudjon a kockázatairól

Sáfár Zsófia 2014. október 5., vasárnap 10:03

A tetoválás ősi, művészi, kreatív, esztétikus, kifejező, egyedi, menő – mások szerint éppen ciki – és veszélyes. Az már régóta köztudott, hogy a nem megfelelő higiéniás körülmények, a nem szakszerűen fertőtlenített tűk használata milyen betegségeket okozhatnak. Azt viszont egyelőre kevesen tudják, hogy még a leggondosabb és legszakszerűbb eljárással készült minták is hordoznak magukban még egy veszélyforrást: máig sem tisztázott ugyanis, mi lehet az összefüggés az egyes festékanyagok és a bőrrák kialakulása közt. A The Washington Post hosszas cikket szentelt annak, hogy miért nem fordítunk kellő figyelmet a tetoválás esetleges veszélyeire, miközben a leggyakoribb ráktípusnak, a bőrrák kialakulásának aránya egyre csak nő. Mi pedig megkérdeztünk róla pár hazai hozzáértőt bőrgyógyásztól tetoválómesterig.

Alig eszem, mert rettegek, hogy hányni fogok

Steiner Kristóf 2014. október 4., szombat 17:57

Bár még mindig akadnak olyanok, akik az étkezési zavarokra hollywoodi sztárbetegségként tekintenek, a valóságban az egész társadalmunkat, sőt egy kicsit talán mindannyiunkat érintő problémáról van szó. A Dívány Life coach rovatába érkezett levél szerzője egy viszonylag kevéssé ismert étkezési zavarról, az emeto-, azaz hányásfóbiáról mesél, ám még mielőtt rátérnék a mailre, el kell mondanom: a társadalmunk egy rendkívül prózai szinten is felelős a hasonló problémákért. Nevezetesen: nem hagyjuk egymást élni. Szülők traktálják a gyerekeiket, hogy egyenek, akkor is, ha nem éhesek, az egészség égisze alatt zsíros húsokkal és fehér kenyérrel, cukorral és vajjal megpakolt süteményekkel rakják tele az asztalt, és ha valakin nincs egy réteg extra zsír, azt sokan azonnal anorexiásnak könyvelik el.

Ráadásul az evés és az emésztés – ahogy az életben minden – a befogadásról, és az adásról, elengedésről szól, és ahogy a kapcsolataink során gyakran azon kapjuk magunkat, folyton csak adunk, és nem kapunk cserébe semmit, úgy az étkezés kapcsán is eltolódhat az egyensúly. Van, aki szeretetre vágyik, de fánkkal tömi magát, mások elismerésre áhitoznak, erre pedig önmaguk éheztetésében látják a megoldást. Megint mások az élet különféle területein jelenlévő fegyelmezett önmegtartóztatást vezetik le nagy zabálásokban, és olyan is akad, aki elképesztő mennyiségű ételt fogyaszt el, majd hányja ki azt – mintha büntetné magát a túlkapásért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért érdemes felfedeznie a Baltikumot?

julien 2014. október 4., szombat 11:40

Mindenfélét hallottunk korábban a balti államokról, haverok néztek hülyének, hogy minek megyünk oda, mikor helyzet van az oroszokkal, menjünk inkább Dalmáciába stb. De az embert egyfelől hajtja a kíváncsiság a turisztikailag kevésbé ismert tájak felé, másrészt ha valaki alaposan utánaolvas, észreveheti, hogy nem a pokol legmélyebb balkáni bugyraiba utazik, hanem egy nálunk is fejlettebb térségbe. Egy olyan régióba, ami EU-tagokból áll, nagy része tagja az erózónának (tehát például nem kell helyi valutákkal tökölni) és gyönyörű városokat és tájakat tartogat. Végül persze óriási élmény lett a négy várost érintő utazás, le is írjuk, miért ajánljuk, ha nagyobb őszi szabadságot venne ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beszívva a magányt is könnyebb elviselni

Sákovics Diana 2014. október 3., péntek 18:28

A magány megöl. Szó szerint. Család, barátok, partner és társas támogatás nélkül csökken az immunrendszerünk ellenállóképessége, hajlamosabbak leszünk a szívbetegségre, a rákra, az Alzheimer-kórra, könnyebben keletkezik gyulladás a testünkben, és 50 százalékkal valószínűbben halunk korai halált. Ráadásul mindeközben még átkozottul fáj is, tompán, de folyamatosan csavar belülről, rátelepszik a hétköznapokra és agyonnyomja azokat. Kivéve, ha az ember füvet szív. Akkor egy kicsit jobb. De vajon miért? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állásába, kapcsolatába is kerülhet, ha bőrbetegsége van

Dívány 2014. október 3., péntek 18:00

Október 1-jén volt  az első Urticaria Világnap, ennek alkalmából készült egy felmérés, ami nem vet túl jó fényt a magyarokra. Az 1200 fő bevonásával készült reprezentatív kutatásból ugyanis az derült ki, hogy erősen szépségfüggő társadalomban élünk, a magyarok 83%-a szerint csak vonzó külsővel lehet igazán érvényesülni, és ennél is többen vannak azok, akik kirekesztők a bőrbetegekkel szemben. Pedig a lakosság 37 százaléka már érintettként is szembesült a bőrbetegségek okozta nehézségekkel, az urticaria (csalánkiütés) enyhe formája például minden harmadik embernél kialakul élete során. 

A felmérés eredményeit egy olyan beszélgetésen ismertették, amelyen részt vett Sipos Sándor HR-szakértő, dr. Bata-Csörgő Zsuzsanna a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke, dr. Belső Nóra pszichiáter főorvos, és Szellő István, az RTL Klub híradósa. Infografika és tanácsok a hajtás után!

Mi az urticaria?

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése, de a bőrbetegség krónikus formája csak pár száz embert érint Magyarországon, jellemzően 20 és 40 év közötti nőket. Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár, és látványos bőrtüneteket vagy akár duzzanatokat is okozhat. A kellemetlen tünetek éveken, vagy akár évtizedeken át is fennállhatnak, de legtöbbször alapos vizsgálatok után sem sikerül tisztázni, hogy mitől alakulnak ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar edzőt kaptak az idegenlégiósok

Dívány 2014. október 3., péntek 10:51

Állandó szerzőnk, Bánkuti Gabriella nemég egy igazán különleges utazáson vett részt, ugyanis egyik ismerősének köszönhetően kimehetett Korzikára, hogy edzést tarthasson a Francia Idegenlégió 2. ejtőernyősezredének. "Van egy régi barátom, aki szintén ebben az ezredben szolgált és kint élt Korzikán. Ő hívott meg és intézte el az ezred sportirodájának vezetőjével a közös bemutató edzést. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen komoly és különleges lehetőséget kapok. Hihetetlenül megtisztelő, hogy civilként, külföldiként és első nőként beléphetek a 2. ejtőernyősezredbe edzést tartani." További részletek az útról a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki megnézi a kipakolt melleket

.syl. 2014. október 2., csütörtök 09:17

Tavaly egy twittelő melltartót, idén pedig egy rejtett kamerás melltartót szereltek fel a Nestlé Fitness munkatársai egy színésznőre, hogy akciójukkal csatlakozzanak a mellrák elleni küzdelemhez – a megvalósítás pedig kreatív, figyelemfelkeltő és nagyon látványos lett, derül ki a Mashable.com-on is publikált videóból. A projektet Elois Oliver színésznő vállalta: ő az, aki látványos dekoltázzsal, masniba rejtett rejtett kamerával nyomott végig egy napot, bele is telt egy kis időbe, mire megszokta a helyzetet.

Oliver mellét végül 36-an bámulták meg, nők, férfiak, gyerekek vegyesen. „A melleidet minden nap megnézik. És te mikor vizsgáltad meg utoljára?" – teszik fel a kérdést a videóban, majd jön a lényeg: a mell rendszeres önvizsgálata segíthet megelőzni a mellrák kialakulását. Úgyhogy csinálják, gyakran, hogy ne járjanak úgy, mint ő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gond van, ha a Facebook-jelszón múlik a kapcsolat

Sáfár Zsófia 2014. október 1., szerda 20:31

Észrevette, hogy a párkapcsolatokban újabban sokszor azon múlik a férfi és a nő egymás iránti bizalma, hogy megosztják-e egymással laptopjuk vagy okostelefonjuk jelszavát? Esetleg ön is szabadon belelát partnere levelezéseibe vagy kémkedtek már ön után? A Facebook elterjedésével sokan egyre kevesebb titkot őriznek meg maguknak, sőt, megesik, hogy szándékosan ki is teregetik a problémákat. Na de hogyan befolyásolja mindez a párkapcsolatokat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segít egy jó talpmasszázs

Sáfár Zsófia 2014. október 1., szerda 13:13

Szereti, ha egy hosszú és pörgős nap után a párja alaposan átmasszírozza a talpát? Nem csoda, hiszen az érzékeny talpfelület érintése és masszírozása azonnal ellazít, miközben felfrissíti a fáradt lábakat. Ezt a kellemes szokást könnyedén kamatoztathatja is, a lábmasszázs ugyanis nem csak a feszültség levezetésére, de a vérkeringés javítása révén egyes betegségek megelőzésére vagy enyhítésére is alkalmas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp szobakirándulásra: mit csináljunk otthon, ha esik és fúj?

travelo 2014. október 1., szerda 10:33

Nem kell ahhoz sok minden, hogy otthonunkból készítsünk kalandparkot gyerekünknek. Még csak őrületes fantázia sem kell hozzá, hogy a lakást változtassuk át izgalmas élmények helyszínévé. Mi van a gyurmázáson és a legózáson túl? Pár apró ötlettel egy csomó minden!

Limbóhintó

Ehhez legalább két résztvevő szükséges, különben csak igen nehézkesen tudunk győztest hirdetni. Rakjunk két széket kb. egyméteres távolságra egymástól, pakoljunk rájuk egyenlő mennyiségű könyvet, fektessünk keresztbe egy seprűnyelet, kapcsoljuk be a zenét és már indulhat is a játék. A táncos felsőtestével hátrahajolva lépked, térde szinte a földet súrolja, és így próbál átbújni a léc alatt. Minden sikeres kör után egy könyvet leveszünk, a végén pedig az győz, aki utoljára veri le a seprűt. Ismerős? Naná, a nyolcvanas évek egyik kedvenc matinéjátéka volt az általános iskolákban. Fontos: dicsérje meg a gyerekét, mivel emlékeink ellenére cseppet sem egyszerű ez a mutatvány.

Mezítlábas érzékelés

Töltsön meg dobozokat kaviccsal, vattával, jégkockával (ne papírdobozba tegye), parafadugóval, pamutgombolyaggal és más nem hegyes dolgokkal. Kösse be gyereke szemét és hagyja, hogy mezítláb egyenként végigjárja a dobozokat. Kérdezgesse, hogy milyen érzés és még inkább, hogy felismeri-e a tárgyakat? A feladat bátorságot igényel, szóval bíztassa gyerekét!

Bekötött szemmel

Kösse be gyereke szemét, majd forgassa párszor körbe, és már indulhat is a játék. Vezesse gyerekét szavakkal az akadályokon át és ha szükséges, érintse meg. Ezután cseréljenek: kösse be a saját szemét és kérje meg gyerekét, hogy most ő vezesse. Fontos, hogy a játék előtt az összes balesetet okozó tárgyat távolítsa el az útból, ugyanakkor nyugodtan alakítsa át a szobát, megtörve ezzel a rutinszerű tájékozódást. Ez a feladat a kölcsönös bizalmat fejleszti, mivel a gyerek teljesen a szülőre van utalva – és fordítva.

Akadálypálya  

Építsen akadálypályát: kihúzhat például egy kötelet, amit könyvek segítségével rögzít, vagy építhet műanyag flakonok segítségével szlalompályát. Jelölje ki a rajtot és a célt! Két gyerek vagy ön és gyereke szorítsanak homlokuk közé egy lufit, körtét vagy almát és így menjenek végig az akadálypályán! A lényeg, hogy a tárgy ne pottyanjon le! Ez a játék az összetartást és a kommunikáció minőségét fejleszti.

Kuckóépítés

Minden gyerek egyik legnagyobb kedvence, ha  egy saját kis kuckót építhet a szobájában. Alakítsunk ki takarókból, kötelek és ruhacsipeszek segítségével egy barlangot vagy sátrat, ami aztán remek lesz szerepjátékra. Fontos, hogy legyen partner abban a világban, amit gyereke kitalált, és persze az sem árt, ha ön is befér a kuckóba, hacsak nem kifejezett szabály, hogy felnőtteknek tilos a belépés.

És ha végigjátszottak minden játékot és elfáradtak, jöhetnek az olyan klasszikus dolgok levezetésnek, mint a szobahintában vagy függőágyban heverészés, az olvasás, a hangos könyvek, a zenehallhatás.

Ha elhagyná a szobát: Menjen a Kehida Termálba!

Kehida Termal Gyógy-és Élményfürdő, Hotel - garantált pihenés esős időben is! Hotelhoz tartozó 11 meleg- és gyógyvizes medencék baba-gyermek csúszdával, sodrómedencével, fejesugró medencével, szaunaoázis sós-jeges-mézes felöntésekkel, Wellness & Beauty kezeléseink biztosítják a teljes kikapcsolódást a család minden tagjának! Őszi akciós csomagok! (x)     

Óránként 17 perc szünet kell a munkában

Sákovics Diana 2014. szeptember 30., kedd 19:33

A halogatás utálatos dolog. Nemcsak rém kellemetlen, de még a testünknek is rossz, ráadásul ilyenkor nemcsak az elménk azonnali kielégülésre törekvő részével, de a határidők közeledtével ránk törő pánikszörnnyel is meg kell küzdenünk. (Erről itt olvashat részletesebben.) Azt azonban elég nehezen lehet belőni, hogy pontosan mi is számít halogatásnak. A tevékenységek priorizálása nyilván nem az, ahogy nem lehet halogatásnak minősíteni azt sem, amikor az ember kicsit pihenteti az agyát munka közben. De vajon mennyi az optimális agypihentetésre szánható idő? Hol a határ a hatékonyság növelése és az időhúzás között? Most már tudjuk

shutterstock 146958293
Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddze a lábát lovaglással!

Hámori Barbara 2014. szeptember 30., kedd 18:25

A lovasok azt mondják, különleges kapcsolat van köztük és a lovak között. A kívülállók számára ismeretlen érzés köti össze őket. A lovaglásról nekem csupán egy, korábbra visszanyúló élményem van: kb. 6 éves lehettem, amikor a szüleim elvittek lovagolni, majd alig telt el egy kis idő és már le is estem a lóról. Akkor persze mindenki megijedt – velem együtt – pár évvel később a lovak iránt való rajongásom is alább maradt. Aztán most ismét kipróbáltam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olvastasson a csillagaiban a csodarabbival!

Steiner Kristóf 2014. szeptember 30., kedd 13:03

Kinga barátnőm véletlenül jósnőnél járt a napokban. Igen, átérzem, hogy ez a mondat kissé paradox – véletlenül jósoltatni viszonylag lehetetlen. Pedig megtörtént: Kinga egy tévéműsor szerkesztőjeként várakozott, míg a stáb készen áll a forgatásra, a jósnő pedig a sztori szereplője volt – ám megunta, hogy percek óta nem jósolt senkinek, így kivetett néhány kártyát Kingának. Barátnőm hamar megtudta, hogy három év múlva szülni fog, és hogy hamarosan megbetegszik valakije, sőt, az is kiderült, hogy szülés után karrierváltás vár rá. Miután meghallgattam a sztorit, csupán annyit mondtam: „Én már mindenben hiszek.” És tényleg így van. Annyiszor láttam már csodákat életem során, annyi lehetetlennek tűnő lehetőséggel találkoztam, hogy ha nekem valaki azt mondja: „Képzeld, az unokatesóm tud repülni”, az felelném: „De jó neki. Szerinted meg tud tanítani?”

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rákkutatás szuperlaborjában jártunk

LS 2014. szeptember 29., hétfő 20:00

A Kutatók Éjszakája szuper ötlet, szokás szerint némiképp döcögősen megvalósítva. A Múzeumok Éjszakája tematikáját követve megnyílnak ilyenkor a kutatóintézetek, egyetemek titkos előadótermei, hivatalos szervek laboratóriumai országszerte. Tényleg mocsok jó, az egyetlen baj az, hogy mivel egyetlen estéről van szó, hiába vágyunk sok-sok helyre, sem időben, sem agyi kapacitásban nem fér bele. Miért ne lehetne egy hetes a program? És akkor meg lehetne nézni egy csomó mindent, ráadásul az időkorlát sem nyomasztana.

Ennyi bevezető után, mi a KPS nevű molekuláris diagnosztikai labort néztük meg. A cég a Retek utcában rejtőzik, nem is igen hirdeti semmi, mi a csoda is folyik ott bent. A megérkezésünk után forró teával és almával kínáltak, míg be nem futott minden regisztrált. Az egy órás tárlatvezetés három részre lett osztva, a labor mellett az alapító arról mesélt, mi is az amit ők csinálnak, illetve a cég üzletág vezetője "A döntés joga és lehetősége az onkológiában" címmel tartott beszélgetést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rágódással könnyen depresszióba kergetheti magát

Sákovics Diana 2014. szeptember 29., hétfő 15:55

Bár a depresszió és a szorongás nem feltétlenül valami kemény életesemény miatt alakul ki, egy friss kutatás szerint azért leggyakrabban mégis ez az eredője. Pontosabban az, ahogy az ember hozzááll a történésekhez. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A távkapcsolatnak sem kell szívásnak lennie

Sákovics Diana 2014. szeptember 28., vasárnap 18:14

Távkapcsolatban élni kemény. Különösen akkor, ha az ember átkozottul szerelmes, és szívesen töltené minden szabad pillanatát a másikon csimpaszkodva. A távkapcsolatban ugyanis nemcsak az értékes együtt töltött időről, de a napi szintű testi érintésről, az ölelésről, a szexről, az együtt alvásról is le kell mondani, pedig ezek a dolgok mind lényegesek két ember közötti kötődés kialakításában és fenntartásában. A másik hiányát persze meg lehet próbálni kompenzálni véget nem érő cseteléssel, skype-olással és telefonbeszélgetésekkel, de még így is rengeteg feladat marad a képzeletünkre. Nem véletlen hát, hogy a távkapcsolatban élők az átlagnál elégedetlenebb párkapcsolatukkal. Következzen nekik néhány tudományos tanács a túléléshez. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tipp, amivel megőrizheti szíve egészségét

Toma 2014. szeptember 28., vasárnap 13:06

Szeptember 28. a Szív Világnapja. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben felhívja a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, hiszen ezek évről évre egyre több áldozatot szednek. Azt azonban már tudjuk, hogy mindössze egy kis odafigyeléssel a legtöbb probléma elkerülhető lenne: adunk 8 tippet, hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kapcsolati krízisek még sokáig fájnak

Sákovics Diana , Kuna Gábor 2014. szeptember 27., szombat 18:48

Ahhoz, hogy az élet összességében klassz legyen, hogy boldogok legyünk a bőrünkben, a legtöbbünknek szüksége van párkapcsolatra. Jó párkapcsolatra. De vajon mi kell ahhoz, hogy elégedettek legyünk a viszonyunkkal? Mitől jó az egyik kapcsolat és mitől nem a másik? Leginkább ezek a kérdések kattogtak az agyunkban, amikor összeállítottunk önöknek egy párkapcsolati elégedettséget vizsgáló kérdőívet, amit önök ki is töltöttek szépen hétszáznyolcvanöten. Ki is derült belőle, hogy általában közepesen elégedettek párkapcsolatukkal, de jöjjenek az eredmények részletesebben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Természetes gyógymódokat teszteltünk afta ellen

Becca , Tomanóczy Andrea 2014. szeptember 27., szombat 16:41

Nagyon kellemetlen dolog az afta, és sajnos kevés szer van, amivel csökkenteni lehet a szájban kialakult gennyes sebek, duzzanatok méretét. Ez nemcsak azért kellemetlen, mert ilyenkor a sebek miatt képtelenség rendesen enni, beszélni, de azért is, mert az afták rendkívüli fájdalommal is járnak.

Sok mindent nem lehet tenni ellenük, pár természetes gyógymóddal azonban csökkenteni lehet a fájdalmat. Ezeket próbáltuk ki, ugyanis egyikünk a napokban át is esett egy ilyen „nagyon szenvedős héten”, amikor beszélni, enni és nyelni is alig tudott a szájában kialakult afták miatt. A háziorvosa, dr. Angyal Anikó szerint az afta – a náthához hasonlóan – kezeléssel 7 nap alatt múlik el, anélkül meg egy hét alatt, magyarán:, a legjobb amit tehet, hogy nyugton vár, amíg túllesz rajta. Mivel ez annyira nem nyugtatta meg kolléganőmet, arra jutottunk, itt az ideje tesztelni alternatív megoldásokat, amihez az interneten is guberáltunk pár, állítólag bevált praktikát.

Természetesen kihasználtuk az alkalmat és kísérlet alá vetettük magunkat, hogy megtaláljuk az afta legjobb természetes ellenszerét. Nos, a jó hír: találtunk jó megoldásokat, a rossz hír, hogy ebből van kevesebb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön elégedett azzal, amit a tükörben lát?

.syl. 2014. szeptember 27., szombat 09:23

Szeretem a testem, Én is szép vagyok, Jól nézek ki! – csak néhány azokból a műsorokból, amik az elmúlt években az önelfogadással, testkép problémákkal küzdő nőket célozták meg. Alanyok voltak bőven, mert bizony világszerte a nőknek mindössze négy százaléka tartja vonzónak magát, Magyarországon pedig még rosszabb a helyzet: itt mindössze egy százalék az önmagukkal elégedett nők aránya – legalábbis ez derült ki a Dove felméréséből. Az elfogadással, önértékeléssel akadtak gondjai a texasi Austinban élő, csupa nőből álló The Mrs együttes tagjainak is – írtak is egy dalt erről, és egy kampányt is elindítottak I'm enough!, azaz Elég vagyok! címmel, számolt be róla a Refinery29.

A csapat tagjai eleinte csak pozitív üzeneteket közvetítő matricákat gyártottak és ragasztgattak mindenfelé, amerre csak megfordultak, következő lépésként pedig felállítottak egy interaktív tükröt egy bevásárlóközpontban. „Hogy érzed magad a tükörképedet látva?" – áll a kérdés a tükrön, a válasz pedig, sajnos, túl könnyű: a többség a legnegatívabb állapotot, de legjobb esetben is csak az „oké"-t választja. 

És jól meglepődnek, amikor erre a tükör megszólal: „Csak 'jól'? Miért mondod ezt? Nyugodtan beszélhetsz hozzám, semmi gond, barátok vagyunk. Ne ijedj meg a tükörképedtől. Csodálatos nő vagy, és szeretném, ha most belenéznél ebbe a tükörbe, és jobban éreznéd magad" – magyarázza a tükör, pontosabban az együttes valamelyik tagja a tükör mögül.

Az akció azért valamennyi előre szervezettséget is hordozott magában, pár arra járónak ugyanis személyes videoüzenetet is lejátszottak az interaktív tükrön, vagyis képernyőn. Olyat, amin családtagjai, barátai sorolják neki a pozitív tulajdonságait, meg persze azt, hogy ő a legtökéletesebb anya és feleség a világon. És hogy vajon mi volt a reakciójuk? Hát perszehogy mindannyian meghatódtak, félig sírva, félig nevetve nézték végig az üzenetet. Aztán újra megkapták az első kérdést. Önök szerint mit válaszoltak arra, hogy hogyan érzik magukat, ha elhangzott az is: „Ami történt, a legkedvesebb dolgok egyike volt, amit valaha tapasztaltam" ?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mert mit adott Izraelnek a Big Brother? A húsmentességet!

Steiner Kristóf 2014. szeptember 26., péntek 18:51

Nincs a világon még egy olyan ország, ahol a vegán életmód olyan sebesen hódít, mint Izraelben. Tel Avivban minden magára valamit is adó kávézónak van hús-, tejtermék- és tojásmentes menüje, ez alatt pedig nem nyamvadt salátákat kell érteni, hanem a csicseriborsólisztből készült omlettől a spenótos lasagnán át a kesudió-sajttortáig elképesztő kulináris gyönyöröket.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Csupasz mellekkel és szavakkal a rák ellen

Dívány 2014. szeptember 26., péntek 08:57

Évente 7000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot Magyarországon, ebből 2000 eset végződik halállal a késői felismerés miatt. Ennek ellenére a nők 40 százaléka jár csak szűrésre, pedig a havi, rendszeresen végzett önvizsgálat akár életeket is menthet – írtuk korábban. Természetesen nemcsak a magyar nők hanyagolják el a vizsgálatot, ez az egész világon így megy sajnos. Egy angol alapítvány, a CoppaFeel! úgy döntött, közösségi kampánnyal próbálja felhívni a nők figyelmét arra, hogy figyeljenek jobban oda a testükre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És önt mikor ölelték meg utoljára?

Sákovics Diana 2014. szeptember 25., csütörtök 19:07

Csodás érzés átölelni valaki olyat, akit igazán szeretünk. Érezzük a másik testét, a lélegzetvételét, az illatát, eltöröljük a fizikai távolságot, lebomlanak a közöttünk lévő határok. Ölelkezni meleg és megnyugtató, elsöpri a magány és a bizonytalanság érzését, és a szerelemtől a támogatáson át a féltésig és a sajnálatig olyan érzéseket tudunk kifejezni vele, amikre nincsenek szavaink. Legalábbis nincsenek olyan szavaink, amiket ki tudnánk mondani. De miért ilyen jó ölelkezni? És mi történik közben a testünkben? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte, kiskutyát etetni nem nagy ügy?

Steiner Kristóf 2014. szeptember 25., csütörtök 15:44

Amikor az ember egy parányi, szőrtelen kutyával sétálgat, számtalan megdöbbentő, megmosolyogtató, vagy épp bosszantó kérdést szegeznek neki a gyanútlaj járókelők – akik nem sejtik, hogy az elmúlt tíz év során mintegy hatmilliárdszor feleltem a “milyen állat ez?”, “mennyibe kerül egy ilyen?”, “nem rossz neki, hogy meztelen?”, “nem rossz neki, hogy fel van öltöztetve?” kérdésekre. Igen, még arra is, hogy “ez egy bébi zsiráf?”. Van azonban egy visszatérő felvetés Özgével kapcsolatban, amelyről szívesen beszélgetek más kutyatulajdonosokkal – ez pedig az “és mit eszik?” kérdéskör. A kistestű kutyák gazdáinak ugyanis egész sor szabályt kell betartaniuk, ha azt szeretnék, hogy “gyermekük” sokáig éljen egészségben és boldogságban – ezek között a pontok közt pedig sok olyan akad, amelyet sajnos rengetegen ignorálnak vagy nem is tudnak róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés