#ÉLETEM

6 alkalmazás, hogy környezettudatosabb lehessen

Edicsek , ST 2014. december 10., szerda 18:50

Önt is érdekli, hogy milyen hatást gyakorol a környezetére? Ha igen, és szeretne egy kicsit tudatosabban élni, de nem tudja, hogyan tehetné meg, íme a mashable.com gyűjtése, akik 5 appot és egy online programot találtak. Mi pedig teszteltük is őket, hajtás után eláruljuk, melyik mire jó!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a szex otthon? Szerezzen sok férfi barátot!

Sákovics Diana 2014. december 9., kedd 21:50

Hogy miért érdemes nőként pasikkal barátkozni? Nyilván, mert barátkozni jó, meg minél erősebb a szociális hálónk, annál boldogabbak vagyunk, meg blabla. Ez mind igaz és szép és értékes, de van egy kevésbé ismert előnye is annak, ha egy nő körül sok a férfi: az, hogy több otthon a szex. Legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért pörög a kutyája

Sáfár Zsófia 2014. december 9., kedd 16:11

Megfigyelte már, hogy a kutyák néha még álmukból is felpattannak, hogy körözzenek egyet-kettőt, majd újra elhelyezkednek a fekvőhelyükön? Szórakoztató látvány, amikor a saját tengelyük körül forognak, de ezzel nemcsak izgatottságukat vagy játékos kedvüket fejezik ki. Hol a farkukat veszik üldözőbe, hogy viszkető hátsójukat rágcsálják, hol kis- és nagydolgukat készülnek elvégezni, de az is lehet, hogy “megkergültek”. A dykn.com összegyűjtötte azokat az okokat, amik erre a fura szokásra ösztönzik a kutyákat.

5 saját testsúlyos gyakorlat a karácsonyi bomba testért

Bánkuti Gabriella 2014. december 9., kedd 13:02

Az adventi koszorú már az asztalomon, lassan mindegyik gyertya meggyújtásra kerül és elmerülhetünk a narancsos fahéjillatban. Ez a pár hét olyan gyorsan eltelik és egyre feszültebbek, ingerlékenyebbek vagyunk. Én is próbálom összerendezni a gondolataim, becsukom a szemem és már látom magam előtt, hogy a kedves családtagjaimat, barátaimat, milyen kedves aprósággal fogom meglepni, már képzeletben felraktam a fácánlevest és sütöm a sütőben a citromos fogast. Az edzésről nem szívesen mondok le, de ilyenkor sokunknak nincs ideje elmenni az edzőterembe, valami gyors, de hatékony megoldás kellene, ami otthon is kivitelezhető. Kézen fogtam Lengyel Vivien junior modell versenyzőmet és összeraktunk egy gyors, hatékony edzést, amit otthon is könnyedén kivitelezhetünk eszközök nélkül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, meddig érdemes nyelvet tanulni

Sákovics Diana 2014. december 8., hétfő 19:08

Hogy meddig érdemes új nyelvet tanulni? Bármeddig. Egy új nyelv elsajátítása ugyanis az agy felépítését és annak funkcióit is fejleszti, mindegy, hány évesen vágunk bele. 

„Ha tanulunk, gyakorolunk valamit – mondjuk egy második nyelvet – az erősíti az agyunkat. Épp olyan ez, mint a testedzés az izmoknak:minél többet használjuk az agyunk meghatározott területeit, azok annál erősebbek lesznek”– állítja Ping Li professzor, aki kollégáival azt vizsgálta, mit tesz a nyelvtanulás az aggyal. AJournal of Neurolinguisticscímű szaklapban publikált tanulmányból pedig kiderül, hogy a nyelvtanulás látható, mérhető anatómiai változásokat okoz az agyunkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Le a szexista beszólásokkal a munkahelyen!

etelka 2014. december 8., hétfő 16:39

„Julika, milyen csinos ma!" – jelenti ki a saleses Józsi. Mielőtt örömködne, gondoljon arra, hogy ez csak egy a szexista kijelentések tömegéből, amely nap mint nap elhangzik a munkahelyeken. Legalábbis ha elfogadjuk néhány techcég alaptézisét, akik 2013-ban hozták létre a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést.

A cél, hogy a munkaadók kizárólag a teljesítményük, és ne nemük, vallásuk, nemi hovatartozásuk vagy rasszuk alapján itéljék meg a munkavállalókat. Persze ez a Preziben vagy az Espellben talán már természetes, de sok magyar vállalt még sehol nem tart a dologban. Min kellene változtatniuk?

  
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt dolog, aminek semmi keresnivalója az ágyban

Dívány 2014. december 7., vasárnap 22:47

Többször is írtunk már arról, hogy mik a jó és pihentető alvás feltételei. A Huffington Post cikke nyomán most összeszedtünk pár olyan szabályt, amit tényleg nem lehet elégszer elismételni: mik azok, amiknek tényleg semmi helyük körülöttünk alváskor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pasimnak lány a legjobb barátja. Aggódjak?

Steiner Kristóf 2014. december 6., szombat 20:46

Gyakran megesik, hogy két jó barátnő eltávolodik egymástól, amikor az egyikük bepasizik. Ahogyan egyáltalán nem ritka az sem, hogy azért mennek tönkre barátságok, mert a lányok közötti, mindenek felett álló véd- és dacszövetséget megtöri egy férfi, aki rengeteg időt igényel, ráadásul alkalmanként nem is igazán bírja a csaja haverjait. Olyat is sokszor hallani, hogy ivócimborák, vagy épp edzőtársakból, kollégákból lett jó barátok – pasik – lenézik a havert, aki kinövi a kanbulis időszakot, és rosszallóan beszélnek a lányról, aki otthon tartja a papuccsá lett férfit. Ennek megfelelően nem nehéz elképzelni, milyen fájdalmas és drámai helyzet alakulhat ki fiú-lány barátságokban, amikor egyszer csak bekerül a képbe egy nagy szerelem bármelyik oldalon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3+1 kisebb adventi vásár, ha valami különlegesre vágyik

travelo 2014. december 6., szombat 17:51

Unja a Vörösmarty teret, a Bazilika előtti karácsonyi vásárt, és Bécs tizenhat vására közül sem tud kedvencet választani? Bemutatjuk 3+1 kedvenc kisebb méretű, vidéki vásárunkat határon innen és túl. Nem garantáljuk, hogy nem lesz tömeg, de azt igen, hogy az alábbi helyeken egészen más hangulat várja majd, mint a nagy fővárosi vásárokon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magas sarok = cukibb pasi

Sákovics Diana 2014. december 5., péntek 17:37

A kutatásoknak köszönhetően azt már tudjuk, hogy a férfiak nők iránti vonzalmát a legfurább dolgok képesek befolyásolni, például az sem mindegy, hogy éppen mennyire éhesek vagy mennyi pénzük van. Az meg kontrollált klinikai vizsgálatok nélkül is megvan, hogy a pasik buknak a magas sarkúra. De vajon befolyásolja-e a nőkkel szembeni viselkedésüket a magasan ringó csípő? Naná.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Mi a lovast tanítjuk, mert a ló mindent tud"

km 2014. december 5., péntek 09:44

Közel 20 éve lovagolok a Szentendrei szigeten, de még sose jártam a Halápi ranchen Kisorosziban: amikor lehetőségem nyílt rá, hogy megtekinthessem egyik kurzusukat, kaptam az alkalmon, mert mindig is érdekelt, hogyan lehet zabla nélkül lovagolni. Aztán kiderült, hogy nem is a zabla vagy annak hiánya a lényeg, hanem a lovakhoz való hozzáállás. Nem csak a kurzust nézhettem meg, hanem én is próbálkozhattam egy félóra erejéig – majd a ranch vezetőjével, Halápi Rolanddal beszélgethettem arról, mit is csinálnak ők tulajdonképp.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Marad a magány és a bánat, mert senki nem segít kimászni a mocsárból

Sákovics Diana 2014. december 4., csütörtök 14:41

Mentális betegséggel élni kemény. Nemcsak azért, mert maga a betegség nehezíti meg a létet, hanem mert a társadalom, mi, emberek állunk furán, empátia nélkül a betegekhez. Nemrég írtunk arról, mennyire abszurd lenne éppen így kezelni a testi betegségben szenvedőket, hogy nyilván soha eszünkbe sem jutna egy levágott kezű embertől elvárni: nézőpontváltással oldja meg a problémáját. Persze, ez a hozzáállás az emberek többségénél nem az alapvető rosszfejségben gyökeredzik, inkább abból ered, hogy nagyon keveset tudnak arról, milyen lehet mentális betegként élni, hogy mit jelent ez valójában, odabent, legbelül. 

Korábbi cikkünkre számos levél, kemény történet érkezett, amelyek számunkra nemcsak sokkolóak és meghatóak voltak, de segítettek abban is, hogy jobban megértsük, milyen lehet depresszióval és pánikbetegséggel együtt élni. Hátha önnek is segítenek majd. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 egészségügyi tévhit a télről

Toma 2014. december 3., szerda 14:45

Ahogy beköszönt a tél, sokan azonnal bepánikolnak a hidegtől, így legszívesebben ki sem mozdulnának a négy fal közül. Azonban számtalan téves elképzelés kering a hideggel és miatta fellépő betegségekkel kapcsolatban, melyeket a Health.com összeszedett és rögtön meg is cáfolt. Kíváncsi, mik a leggyakoribb téli egészség tévhitek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze végig a szokásait, ha időhiánnyal küzd!

Sákovics Diana 2014. december 2., kedd 18:44

polgar nati-460x420

„Vágyunk az időre, birtokolni szeretnénk azt, holott legfeljebb jól-rosszul csatlakozni tudunk hozzá, táncolni vele. Amikor az idő pénz alapvetés uralja egy társadalom mindennapjait, akkor ez az axióma észrevétlenül beszivárog a magánéletbe, és meghatározó szerephez is jut benne “ – áll a december 3-ára tervezett Dancing with the Time elnevezésű konferencia oldalán. A legtöbbünk életében az idő kritikus és központi elem, nemcsak akkor, amikor a határidő lejárta előtt egy órával vadul gépelünk, amikor az iskolába menet beragadunk a gyerekkel a dugóba, vagy amikor a párunkkal sopánkodunk azon, bárcsak lenne néhány nyugodt óránk kettesben. Az idő mindent meghatároz a munkánktól a magánéleten át a pihenésig. És sokszor van belőle kevés. Nagyon kevés. 

Polgár Natáliával, a konferencia egyik szervezőjével és háziasszonyával, business és executive szabadúszó coachcsal beszélgettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem-teszt: Lite Wellness Club Mammut

km 2014. december 2., kedd 16:08

Lite Wellness Club Mammut
Lite Wellness Club Mammut

Legújabb heti sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra: egész pontosan azokat, ahová érvényes az All You Can Move XL-es kártyája és ahová épp elvetődök. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldi szaklap áradozik a legjobb budapesti kávézókról

LS 2014. december 2., kedd 13:59

Henry Brink kávészakértő és szakújságíró Ausztrália után Budapest felé vette az irányt, hogy megkeresse a legjobb helyeket a városban. Véleménye szerint a főváros lakóinak számához mérten még mindig alacsony a jó kávézók száma, de a helyzet szerencsére változik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még mindig nem mindegy, mivel szárít kezet

Dívány 2014. december 1., hétfő 20:04

Nem, még nem zárult el a papírtörlők és az elektromos kézszárítók harca, sőt, újabb front is nyílt a csatában egy friss kutatásnak köszönhetően. A bevásárlóközpontokat járva már biztosan ön is találkozott az új típusú, szupergyors, légfüggönyös kézszárítókkal. A Leeds-i Egyetem kutatóinak van egy rossz hírük azok számára, akik a papírtörlők és klasszikus kézszárítók helyett inkább ezeket a készülékeket részesítik előnyben. Az időzítésük pedig tökéletes, hiszen az adventi időszakban tömegek özönlenek majd vásárlás közben a nyilvános vécékbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlzásba visszük a túlórázást

Sáfár Zsófia 2014. december 1., hétfő 16:55

Az idő pénz, főleg a munkaidő. A túlórázást azonban már nem mindenhol kompenzálják – derül ki a Profession.hu felméréséből, ami szerint a havi rendszerességgel túlórázók közel egynegyedének több mint 24 plusz munkaórája gyűlik össze havonta, és sokan nem is teszik szóvá a főnöküknek, hogy a túlórázásért egy „köszönöm” nem elég.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rossz házasságban tönkremegy a szív. Szó szerint.

Sákovics Diana 2014. december 1., hétfő 13:20

A pszichológusok már tudják egy ideje, hogy a lelki és a fizikai fájdalom az agyunkban egy tőről fakad, hogy sok ponton azonos neurobiológiai, idegi alapokon nyugszik, hogy egy csípős megjegyzés felér egy pofonnal. Nem véletlen, hogy belebetegszünk a szakításba. Ahogy nem véletlen az sem, hogy boldogtalan embernek megszakad a szíve. Hogy mindez csupán képletes lenne? Nem úgy tűnik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kíméletlen őszinteség, ez kell az önismerethez. És mi még?

Sákovics Diana 2014. november 30., vasárnap 21:35

Önismereti csoport. Személyiségfejlesztő tréning. Könnyű ilyen hirdetésekbe belefutni mostanság, de vajon mik ezek? Tényleg érdemes sok tízezer forintot fizetni csak azért, hogy jobban megismerjük önmagunkat? Miért tudná jobban más, hogy kik vagyunk mi, mint mi magunk? Van-e egyáltalán emögött bármiféle tudományos bizonyíték, vagy csak arról szól az egész, hogy boldogabb jövőt ígérve lenyúljanak egy rakás pénzzel? Ez utóbbira mondjuk csak a konkrét tréning ismeretében lehet válaszolni, de a többi kérdést igyekszünk tisztázni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy az ex tényleg jó barát maradjon

Steiner Kristóf 2014. november 30., vasárnap 18:56

A napokban utazott haza Budapestre jó barátom és egyben exem, Zsolti. Nem ez volt az első eset, hogy nálunk vendégeskedett: sőt, hét és fél évvel ezelőtti szakításunk esztendejében már (ismét) együtt karácsonyoztunk, mint új, alternatív család. Ha ön azt hiszi, hogy nem lett volna min egymás torkának esnünk, akkor téved: egyszerűen átláttuk, hogy ha fennakadunk a tipikus exparákon, örökre elveszítjük egymást. Ennél pedig sokkal többet jelentünk egymásnak. Miután kiposztoltam néhány közös képet a Facebook-oldalamra a tel-avivi kalandjairól, számos levél futott be hozzám, melyben azt kérdezték tőlem: ez mégis hogyan lehetséges. Hát, így. Minden társadalmi séma ellenére az exet utálni vagy közönyösen kezelni, esetleg kibeszélni a háta mögött egyáltalán nem kötelező. Íme 7 praktikus tipp arról, nekünk hogyan ment az átállás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepő házi praktikák ekcéma, fejfájás vagy csuklás ellen

Sáfár Zsófia 2014. november 30., vasárnap 15:28

Mindenkinek megvannak a maga egyéni gyógymódjai fejfájásra, torokfájásra vagy más testi panaszokra, de valószínűleg az ön háztartásában is akadnak olyan eszközök, amiknek az alternatív felhasználására még nem is gondolt. A Woman's Day összegyűjtött néhány ilyen bizarrnak tűnő, mégis működő otthoni gyógymódot, amikkel mindenki egy kicsit leleményes McGyvernek érezheti magát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zuhanyozzon úgy, mint James Bond!

Sáfár Zsófia 2014. november 29., szombat 14:43

Nyáron kimondottan jólesik egy frissítő hideg- vagy váltózuhany, de most a fagyos időszak kellős közepén talán még a gondolatától is kirázza a hideg. Pedig csak az első néhány alkalom tűnik rémesnek. Akár reggel, akár este szokott tusolni, kövesse James Bond technikáját (pár percig meleg, majd gyors váltással hideg vizet engedjen magára), amitől nem csak felmelegszik a teste, de számos más előnyét is élvezni fogja. Eláruljuk, mik a módszer pozitív élettani hatásai.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a tél, tudjon meg mindent a teáról!

etelka 2014. november 29., szombat 10:09

Lassan eljönnek azok a napok, amikor a legvérmesebb kávésok is elgondolkodnak a lehetőségen, hogy főzzenek maguknak inkább egy nagy bögre teát. Erős kötődésem nincs a teákhoz, ezért is csodálkoztam rá Dilhan C.Fernando, a Dilmah teacég vezérigazgatóinak szavaira, aki mintegy négy órában mesélt a teákról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pszichológia megmondja, mi a hatékony fogyás titka

Sákovics Diana 2014. november 28., péntek 20:42

„Mindenkinek – minden egyes embernek – a környezete határozza meg, hogy mennyit eszik. Nem az éhség miatt eszünk túl sokat, hanem a család és a barátok, a csomagolás és a tányérok, a nevek és számok, a címkék és fények, a színek és gyertyák, a formák és illatok, a figyelemelterelés és a távolság, a  konyhaszekrények és az ételtárolók miatt” – állítja könyvében Brian Wansink, a Cornell Egyetem gasztropszichológusa. Wansink mókás kísérleteiben tucatszám bizonyítja, hogy étkezési szokásaink sokkal inkább függnek a külső körülményektől és az aktuális érzelmeinktől, mint a testünk valós igényeitől. 

Wansink egyik legütősebb felfedezése az, hogy a legtöbben simán képesek vagyunk 20 százalékkal növelni illetve csökkenteni a kalóriabevitelünket anélkül, hogy észrevennénk. Ez pedig 4,5 kilót jelent évente. „Ha túl keveset eszünk, azt észrevesszük. Ha túl sokat eszünk, azt is. De van egy kalóriaterjedelem – az észrevehetetlen különbözet – ahol jól érezzük magunkat, ahol fel sem tűnnek az apró különbségek. Nem érezzük az eltérést 1900 és 2000 kalória között, ahogy nem érezzük 2000 és 2100 kalória között sem, de egy év alatt ez az észrevehetetlen különbözet 4,5 kiló pluszt vagy mínuszt jelenthet a testsúlyunkban.” És min múlik az, hogy merre áll a mérleg nyelve? Naná, hogy a körülményeken. A legfontosabbakat pedig Wansink kutatásai nyomán a Barking Up The Wrong Tree nevű blog most össze is szedte.

shutterstock 115386880
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés