#ÉLETEM

Sajnos a még a királylányok sem finganak rózsaillatút

.syl. 2014. október 9., csütörtök 10:19

Hiába csinálja mindenki gyakran (naponta körülbelül tizennégy alkalommal), a szellentésről ciki, kellemetlen beszélni – legalább annyira, mint amennyire kínos társaságban eregetni, főleg, ha annak még a szaga is orrfacsaró. Erre pedig, ha tetszik, ha nem, mindenkinek jó esélye van – különösen, ha nőnemű, dönti romba a rózsaillatú pukik elméletét a Real Clear Science cikke, amihez a Gulp: Adventures on the Alimentary Canal című könyvből merítettek. Tények a szellentésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, ami miatt szívni fog, ha nem alszik rendesen

Sákovics Diana 2014. október 8., szerda 22:05

A felkelés persze rosszul megy, a fej zúg, a szemek félig csukva, a test csak vonszolja magát. A nap első fele viszont még egész jól telik. Nem is olyan nagy gond, hogy az éjjel csak néhány óra alvás jutott. Minden működik. Kb. Aztán jön a délután, az a súlyos, a semmiből szívlapáttal fejbe kólintó délután, amikor nyilvánvaló lesz, hogy az összeesés, az azonnali ájulás bármikor bekövetkezhet. Szerencsére az egész nem több, mint néhány órácska, aztán a kínlódás helyét átveszi az a tompaság, amiben a lelkesedés ugyan hiányzik, de megint minden működik. Kb. 

Nálam nagyjából így telik egy nap, ha csak kevés alvás jut éjszakára, bár ha sorozatban esnek be rövid éjjelek, akkor az állapotom persze sokkal súlyosabb. De vajon mindenki hasonlóan éli meg az alváshiányt? És mit tesz ez a testünkkel, az elménkkel, a hangulatunkkal? Hat pszichológiai kutatás következik az alvásmegvonás hatásáról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon el, és hosszabbítsa meg a nyarat!

travelo 2014. október 8., szerda 13:29

Már előre utálja a közelgő borús és hideg hónapokat? Utazzon el mostanában melegebb éghajlatra, hogy napsütéssel és izgalmas élményekkel feltöltekezve vághasson neki a téli időszaknak! Három olyan célpontot mutatunk, ahol az ősz vége és a tél eleje még igazán barátságosnak mondható. Persze nem állítjuk, hogy ezeken a helyeken novemberben is strandidő fogadja majd, de azt igen, hogy ott sokkal jobb lesz, mint itthon.

Utál futni? Ezekkel a tippekkel még megszeretheti

Toma 2014. október 8., szerda 07:36

Bizonyára már ön is kívülről fújja a futás áldásos hatásait, ráadásul már többször írtunk róla, miként tudja elsajátítani a megfelelő technikát, vagy hogy milyen zenéket érdemes közben hallgatni. Igen ám, de mi van akkor, ha egyszerűen a háta közepére sem kívánja azt, hogy felhúzza a futócipőjét és elkezdjen mozogni? Papp Krisztina olimpikon futóval összeszedtük azokat a tippeket, melyekkel talán jobban megszereti ezt a sportot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok nyelvet beszélni melós, de nem lehetetlen

Sáfár Zsófia 2014. október 7., kedd 17:00

Mindig is csodálattal hallgatom azoknak az ismerősöknek a történetét, akik egyik idegen nyelvet tanulják a másik után. És közben persze sárgulok az irigységtől... A poliglott, vagyis a többnyelvű emberek szerint ha valaki rákap az ízére, szinte játszva és élvezettel sajátíthat el akár több nyelvet is. Sokan viszont önbizalomhiány miatt vagy egyéb okokra hivatkozva bele se kóstolnak a nyelvtanulásba, pedig ki tudja, lehet, hogy önből vagy belőlem is simán válhatna nyelvzseni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzéssel az agy is jobban pörög

Sákovics Diana 2014. október 7., kedd 14:01

A rendszeres edzés nemcsak az izmainknak és az egészségünknek, de a hangulatunknak és az agyunknak is jót tesz. Tudják ezt már az okosok rég, nem véletlenül nyomja minden orvos, pszichológus és életmód-tanácsadó, hogy érdemes rákattanni a rendszeres mozgásra. Persze, a többség leginkább az edzés fizikai és lelki jól-létre gyakorolt hatását hangsúlyozza, arról azonban kevesebb szó esik, hogy miért is olyan jó a mozgás az elménknek. A Head Squeeze most egy remek videóban foglalta ezt össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több sót eszik, mint gondolta – tények és tévhitek a sóról

.syl. 2014. október 7., kedd 08:02

A sóra, vagyis a nátrium-kloridra minden emberi szervezetnek szüksége van, többek között ahhoz, hogy a folyadékháztartás jól működjön, csakhogy nem mindegy, mennyit fogyasztunk belőle. Ön például milyen gyakran sóz az asztalnál? Emlékszik, mikor evett utoljára paradicsomot csak úgy, magában, anélkül, hogy megsózta volna? És bármilyen más zöldséget? És azt tudja, hogy nem is ilyenkor viszi be a legtöbb sót a szervezetébe? Tények és tévhitek a sóról.

shutterstock 138854411
Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön fel most a félmaratonra

Becca 2014. október 6., hétfő 19:19

Azon rutinos futók fejében, akik a maguk által kitűzött pár kilométeres célt könnyedén lefutják, simán felmerülhet a kérdés: „Miért nem próbálkozom meg a félmaratonnal?” És itt általában el is akad a projekt, mert nem mindenki tudja, hogyan lehet felkészülni egy ilyen nagy távra, és hogy mi mindenre kell odafigyelni edzés alatt. Saját taktikáinkat osztjuk meg, illetve, hogy hitelesek legyünk, emellett egy szakértőt, Papp Krisztina olimpiai futót is megkérdeztük a tapasztalatairól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy miért hisztiznek a nők a menzesz előtt?

Sákovics Diana 2014. október 6., hétfő 14:43

Hangulatingadozás, ingerlékenység, feszültség, szorongás, düh, alvászavarok, hányinger. Ez csak néhány abból a több mint 150 különböző tünetből, amit a nők tapasztalhatnak a menstruációjukat megelőző 7-14 napban. (Nem, a hiszti, egyáltalán nem elégséges jelző.) A tünetek sokfélék, ráadásul mindenkinél mások, mindenkit más intenzitással érintenek, így elég nehéz pontosan definiálni ezt az állapotot, amit PMS-nek, vagyis premenstruációs szindrómának becéznek az okosok. De miért történik ez? Mi zajlik ilyenkor a szervezetben? És mi okozza ezt az időszakos megkattanást? Az AsapScience megmondja. Megint

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb érv a papírtörlő mellett

Toma 2014. október 6., hétfő 13:47

A nyilvános vécékben – jobb esetben – kétféle kézszárítási módszer közül lehet választani: ott van egyfelől a kézszárító automata, másfelől az egyszerű papírtörlő. A legtöbben már elkötelezték magukat az egyik vagy a másik mellett, általában attól függően, melyikkel lehet a legrövidebb idő alatt a legjobb száradást elérni. Pár éve már megcáfolták azt a korábbi elméletet, hogy a kézszárító kevésbé higiénikus, mert egyenesen ráfújja a szárítandó kézre a belsejében tenyésző kórokozókat, így a papírtörlő vs kézszárító meccs azóta döntetlenre állt. Eddig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fighter's Run: futás sárban, mocsokban, félistenek között

Divany.hu 2014. október 5., vasárnap 14:02

Az elmúlt években kígyózott be Magyarországra a kalandfutás, mely egy futóverseny és egy túlélőtúra kombinációjaként amortizálja le a népeket, akik a pálya végén olyan adrenalinfröccsöt kapnak, hogy nem győzik egymás utáni lőni az örömittas szelfiket. Kipróbáltuk mi is.

Az október negyedikén, a budapesti Pólus Centernél megrendezett Fighter's Run akadály- és terepfutóverseny 3 és 6 kilométeres egyéni számában indultunk el, távtól függően 19, illetve 38 akadályon küzdöttük át magunkat – nézze meg a videóban, mekkora sikerrel:

Ha nincs edzésben, ne próbálja ki

Míg Zimre Zsuzsa  kolléganőnk megelégedett a 3 kilométeres távval, addig Kovács Margó, a Tejben-vajban szerkesztője igazi vaslédiként a 6 kilométeres távot választotta, ami azzal járt, hogy minden akadályt duplán kellett megcsinálnia. Nehéznek találta a konténerpiramist és  ijesztőnek a kamiont, amire nemcsak felmászni volt nehéz, hanem leugrani is, mert csak egy szénabála tudta tompítani az esést. Neki ez elég veszélyesnek tűnt, mert ha valaki melléesik, akkor csúnyán összetöri magát, de ilyet szerencsére nem látott. Mentő pedig természetesen volt a helyszínen.

„A sárban csúszkálást kifejezetten élveztem, a patakban mászkálást is, pedig azt hittem, engem késsel se lehetne belekényszeríteni a Szilas-patakba, aztán tessék. A hat kilométeres pályát kábé egy óra alatt teljesítettem, sajnos nem volt óra felszerelve a célhoz és a rajthoz, így csak saccolni tudok. Ez nagyon lassú futásnak tűnik, pedig azért odatettem magam, el is fáradtam rendesen" – magyarázta a futás végén.  

Összegezve: aki nem tud 5 kilométert gond nélkül lefutni, és nincs edzésben, az ne induljon el – a Legion Run állítólag még ennél is brutálisabb –, és az is hagyja ki inkább, aki ízületi és térdproblémákkal küzd. Nem árt némi karizom, ha pedig tériszonyos, jobb, ha számít rá, nem mennek majd könnyen a leugrások. Mert nem, nem vidám tizenméterről szuggerálni egy szalmabálát, hogy vajon megtart-e.

 

Ott volt, esetleg csinált már ilyet, vagy csak megírná a véleményét? Tegye meg Facebook-oldalunkon!

 

Hagyja abba a panaszkodást, meg fogják unni

Sákovics Diana 2014. október 5., vasárnap 11:31

Épp túl voltam egy elég kemény vizsgaidőszakon, amikor fáradtan, de a csomó új információtól lelkesen magyaráztam a pasimnak, mennyire csodálatos dolog a pszichológia. Hosszasan magyaráztam. Ő ült mellettem, bámulta az utat, némán vezetett. Aztán egyszer csak, a monológom kellős közepén lenyúlt a rádióhoz, és lecsavarta a hangot. Nagyon zavarták az érdektelen zajok. A kínos csak az volt, hogy nem hallgattunk rádiót. 

Ezen a sztorin aztán elég sokat röhögtek a barátaink, és egész természetesen tudtam rajta mosolyogni én is, bár rettenetesen fájt, hogy ennyire untattam. Pocsék érzés unalmasnak lenni. De vajon mivel untatjuk igazán a másikat? Mit nem bírnak az emberek? Mitől válunk érdektelenné? Ezekre a kérdésekre számos pszichológiai kutatás kereste már a választ, és most a Psychology Today egy klassz cikkben össze is foglalta, mire jutottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heló, én jöttem pisilni!

aa 2014. október 5., vasárnap 10:58

Nem gondoltuk volna, hogy ténylegesen ekkora kereslet van a pisilős alkalmazásokra, de igencsak úgy tűnik, hogy a mozilátogatókra kifejlesztett RunPee ( Szaladjpisilni) néven futó applikáció után itt az újabb WC-re kifejlesztett őrület, a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb mintájára létrehozott Airpnp. A meglepő ötlet a New Orleansból származó Travis Laurendine és Max Gaudin fejéből pattant ki, a minden év februárjában megtartott világhírű karnevál, a Mardi Gras kapcsán.

Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Fotó: airpnp.co
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő a tetoválás, de tudjon a kockázatairól

Sáfár Zsófia 2014. október 5., vasárnap 10:03

A tetoválás ősi, művészi, kreatív, esztétikus, kifejező, egyedi, menő – mások szerint éppen ciki – és veszélyes. Az már régóta köztudott, hogy a nem megfelelő higiéniás körülmények, a nem szakszerűen fertőtlenített tűk használata milyen betegségeket okozhatnak. Azt viszont egyelőre kevesen tudják, hogy még a leggondosabb és legszakszerűbb eljárással készült minták is hordoznak magukban még egy veszélyforrást: máig sem tisztázott ugyanis, mi lehet az összefüggés az egyes festékanyagok és a bőrrák kialakulása közt. A The Washington Post hosszas cikket szentelt annak, hogy miért nem fordítunk kellő figyelmet a tetoválás esetleges veszélyeire, miközben a leggyakoribb ráktípusnak, a bőrrák kialakulásának aránya egyre csak nő. Mi pedig megkérdeztünk róla pár hazai hozzáértőt bőrgyógyásztól tetoválómesterig.

Alig eszem, mert rettegek, hogy hányni fogok

Steiner Kristóf 2014. október 4., szombat 17:57

Bár még mindig akadnak olyanok, akik az étkezési zavarokra hollywoodi sztárbetegségként tekintenek, a valóságban az egész társadalmunkat, sőt egy kicsit talán mindannyiunkat érintő problémáról van szó. A Dívány Life coach rovatába érkezett levél szerzője egy viszonylag kevéssé ismert étkezési zavarról, az emeto-, azaz hányásfóbiáról mesél, ám még mielőtt rátérnék a mailre, el kell mondanom: a társadalmunk egy rendkívül prózai szinten is felelős a hasonló problémákért. Nevezetesen: nem hagyjuk egymást élni. Szülők traktálják a gyerekeiket, hogy egyenek, akkor is, ha nem éhesek, az egészség égisze alatt zsíros húsokkal és fehér kenyérrel, cukorral és vajjal megpakolt süteményekkel rakják tele az asztalt, és ha valakin nincs egy réteg extra zsír, azt sokan azonnal anorexiásnak könyvelik el.

Ráadásul az evés és az emésztés – ahogy az életben minden – a befogadásról, és az adásról, elengedésről szól, és ahogy a kapcsolataink során gyakran azon kapjuk magunkat, folyton csak adunk, és nem kapunk cserébe semmit, úgy az étkezés kapcsán is eltolódhat az egyensúly. Van, aki szeretetre vágyik, de fánkkal tömi magát, mások elismerésre áhitoznak, erre pedig önmaguk éheztetésében látják a megoldást. Megint mások az élet különféle területein jelenlévő fegyelmezett önmegtartóztatást vezetik le nagy zabálásokban, és olyan is akad, aki elképesztő mennyiségű ételt fogyaszt el, majd hányja ki azt – mintha büntetné magát a túlkapásért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért érdemes felfedeznie a Baltikumot?

julien 2014. október 4., szombat 11:40

Mindenfélét hallottunk korábban a balti államokról, haverok néztek hülyének, hogy minek megyünk oda, mikor helyzet van az oroszokkal, menjünk inkább Dalmáciába stb. De az embert egyfelől hajtja a kíváncsiság a turisztikailag kevésbé ismert tájak felé, másrészt ha valaki alaposan utánaolvas, észreveheti, hogy nem a pokol legmélyebb balkáni bugyraiba utazik, hanem egy nálunk is fejlettebb térségbe. Egy olyan régióba, ami EU-tagokból áll, nagy része tagja az erózónának (tehát például nem kell helyi valutákkal tökölni) és gyönyörű városokat és tájakat tartogat. Végül persze óriási élmény lett a négy várost érintő utazás, le is írjuk, miért ajánljuk, ha nagyobb őszi szabadságot venne ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beszívva a magányt is könnyebb elviselni

Sákovics Diana 2014. október 3., péntek 18:28

A magány megöl. Szó szerint. Család, barátok, partner és társas támogatás nélkül csökken az immunrendszerünk ellenállóképessége, hajlamosabbak leszünk a szívbetegségre, a rákra, az Alzheimer-kórra, könnyebben keletkezik gyulladás a testünkben, és 50 százalékkal valószínűbben halunk korai halált. Ráadásul mindeközben még átkozottul fáj is, tompán, de folyamatosan csavar belülről, rátelepszik a hétköznapokra és agyonnyomja azokat. Kivéve, ha az ember füvet szív. Akkor egy kicsit jobb. De vajon miért? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állásába, kapcsolatába is kerülhet, ha bőrbetegsége van

Dívány 2014. október 3., péntek 18:00

Október 1-jén volt  az első Urticaria Világnap, ennek alkalmából készült egy felmérés, ami nem vet túl jó fényt a magyarokra. Az 1200 fő bevonásával készült reprezentatív kutatásból ugyanis az derült ki, hogy erősen szépségfüggő társadalomban élünk, a magyarok 83%-a szerint csak vonzó külsővel lehet igazán érvényesülni, és ennél is többen vannak azok, akik kirekesztők a bőrbetegekkel szemben. Pedig a lakosság 37 százaléka már érintettként is szembesült a bőrbetegségek okozta nehézségekkel, az urticaria (csalánkiütés) enyhe formája például minden harmadik embernél kialakul élete során. 

A felmérés eredményeit egy olyan beszélgetésen ismertették, amelyen részt vett Sipos Sándor HR-szakértő, dr. Bata-Csörgő Zsuzsanna a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke, dr. Belső Nóra pszichiáter főorvos, és Szellő István, az RTL Klub híradósa. Infografika és tanácsok a hajtás után!

Mi az urticaria?

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése, de a bőrbetegség krónikus formája csak pár száz embert érint Magyarországon, jellemzően 20 és 40 év közötti nőket. Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár, és látványos bőrtüneteket vagy akár duzzanatokat is okozhat. A kellemetlen tünetek éveken, vagy akár évtizedeken át is fennállhatnak, de legtöbbször alapos vizsgálatok után sem sikerül tisztázni, hogy mitől alakulnak ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar edzőt kaptak az idegenlégiósok

Dívány 2014. október 3., péntek 10:51

Állandó szerzőnk, Bánkuti Gabriella nemég egy igazán különleges utazáson vett részt, ugyanis egyik ismerősének köszönhetően kimehetett Korzikára, hogy edzést tarthasson a Francia Idegenlégió 2. ejtőernyősezredének. "Van egy régi barátom, aki szintén ebben az ezredben szolgált és kint élt Korzikán. Ő hívott meg és intézte el az ezred sportirodájának vezetőjével a közös bemutató edzést. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen komoly és különleges lehetőséget kapok. Hihetetlenül megtisztelő, hogy civilként, külföldiként és első nőként beléphetek a 2. ejtőernyősezredbe edzést tartani." További részletek az útról a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki megnézi a kipakolt melleket

.syl. 2014. október 2., csütörtök 09:17

Tavaly egy twittelő melltartót, idén pedig egy rejtett kamerás melltartót szereltek fel a Nestlé Fitness munkatársai egy színésznőre, hogy akciójukkal csatlakozzanak a mellrák elleni küzdelemhez – a megvalósítás pedig kreatív, figyelemfelkeltő és nagyon látványos lett, derül ki a Mashable.com-on is publikált videóból. A projektet Elois Oliver színésznő vállalta: ő az, aki látványos dekoltázzsal, masniba rejtett rejtett kamerával nyomott végig egy napot, bele is telt egy kis időbe, mire megszokta a helyzetet.

Oliver mellét végül 36-an bámulták meg, nők, férfiak, gyerekek vegyesen. „A melleidet minden nap megnézik. És te mikor vizsgáltad meg utoljára?" – teszik fel a kérdést a videóban, majd jön a lényeg: a mell rendszeres önvizsgálata segíthet megelőzni a mellrák kialakulását. Úgyhogy csinálják, gyakran, hogy ne járjanak úgy, mint ő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gond van, ha a Facebook-jelszón múlik a kapcsolat

Sáfár Zsófia 2014. október 1., szerda 20:31

Észrevette, hogy a párkapcsolatokban újabban sokszor azon múlik a férfi és a nő egymás iránti bizalma, hogy megosztják-e egymással laptopjuk vagy okostelefonjuk jelszavát? Esetleg ön is szabadon belelát partnere levelezéseibe vagy kémkedtek már ön után? A Facebook elterjedésével sokan egyre kevesebb titkot őriznek meg maguknak, sőt, megesik, hogy szándékosan ki is teregetik a problémákat. Na de hogyan befolyásolja mindez a párkapcsolatokat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segít egy jó talpmasszázs

Sáfár Zsófia 2014. október 1., szerda 13:13

Szereti, ha egy hosszú és pörgős nap után a párja alaposan átmasszírozza a talpát? Nem csoda, hiszen az érzékeny talpfelület érintése és masszírozása azonnal ellazít, miközben felfrissíti a fáradt lábakat. Ezt a kellemes szokást könnyedén kamatoztathatja is, a lábmasszázs ugyanis nem csak a feszültség levezetésére, de a vérkeringés javítása révén egyes betegségek megelőzésére vagy enyhítésére is alkalmas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp szobakirándulásra: mit csináljunk otthon, ha esik és fúj?

travelo 2014. október 1., szerda 10:33

Nem kell ahhoz sok minden, hogy otthonunkból készítsünk kalandparkot gyerekünknek. Még csak őrületes fantázia sem kell hozzá, hogy a lakást változtassuk át izgalmas élmények helyszínévé. Mi van a gyurmázáson és a legózáson túl? Pár apró ötlettel egy csomó minden!

Limbóhintó

Ehhez legalább két résztvevő szükséges, különben csak igen nehézkesen tudunk győztest hirdetni. Rakjunk két széket kb. egyméteres távolságra egymástól, pakoljunk rájuk egyenlő mennyiségű könyvet, fektessünk keresztbe egy seprűnyelet, kapcsoljuk be a zenét és már indulhat is a játék. A táncos felsőtestével hátrahajolva lépked, térde szinte a földet súrolja, és így próbál átbújni a léc alatt. Minden sikeres kör után egy könyvet leveszünk, a végén pedig az győz, aki utoljára veri le a seprűt. Ismerős? Naná, a nyolcvanas évek egyik kedvenc matinéjátéka volt az általános iskolákban. Fontos: dicsérje meg a gyerekét, mivel emlékeink ellenére cseppet sem egyszerű ez a mutatvány.

Mezítlábas érzékelés

Töltsön meg dobozokat kaviccsal, vattával, jégkockával (ne papírdobozba tegye), parafadugóval, pamutgombolyaggal és más nem hegyes dolgokkal. Kösse be gyereke szemét és hagyja, hogy mezítláb egyenként végigjárja a dobozokat. Kérdezgesse, hogy milyen érzés és még inkább, hogy felismeri-e a tárgyakat? A feladat bátorságot igényel, szóval bíztassa gyerekét!

Bekötött szemmel

Kösse be gyereke szemét, majd forgassa párszor körbe, és már indulhat is a játék. Vezesse gyerekét szavakkal az akadályokon át és ha szükséges, érintse meg. Ezután cseréljenek: kösse be a saját szemét és kérje meg gyerekét, hogy most ő vezesse. Fontos, hogy a játék előtt az összes balesetet okozó tárgyat távolítsa el az útból, ugyanakkor nyugodtan alakítsa át a szobát, megtörve ezzel a rutinszerű tájékozódást. Ez a feladat a kölcsönös bizalmat fejleszti, mivel a gyerek teljesen a szülőre van utalva – és fordítva.

Akadálypálya  

Építsen akadálypályát: kihúzhat például egy kötelet, amit könyvek segítségével rögzít, vagy építhet műanyag flakonok segítségével szlalompályát. Jelölje ki a rajtot és a célt! Két gyerek vagy ön és gyereke szorítsanak homlokuk közé egy lufit, körtét vagy almát és így menjenek végig az akadálypályán! A lényeg, hogy a tárgy ne pottyanjon le! Ez a játék az összetartást és a kommunikáció minőségét fejleszti.

Kuckóépítés

Minden gyerek egyik legnagyobb kedvence, ha  egy saját kis kuckót építhet a szobájában. Alakítsunk ki takarókból, kötelek és ruhacsipeszek segítségével egy barlangot vagy sátrat, ami aztán remek lesz szerepjátékra. Fontos, hogy legyen partner abban a világban, amit gyereke kitalált, és persze az sem árt, ha ön is befér a kuckóba, hacsak nem kifejezett szabály, hogy felnőtteknek tilos a belépés.

És ha végigjátszottak minden játékot és elfáradtak, jöhetnek az olyan klasszikus dolgok levezetésnek, mint a szobahintában vagy függőágyban heverészés, az olvasás, a hangos könyvek, a zenehallhatás.

Ha elhagyná a szobát: Menjen a Kehida Termálba!

Kehida Termal Gyógy-és Élményfürdő, Hotel - garantált pihenés esős időben is! Hotelhoz tartozó 11 meleg- és gyógyvizes medencék baba-gyermek csúszdával, sodrómedencével, fejesugró medencével, szaunaoázis sós-jeges-mézes felöntésekkel, Wellness & Beauty kezeléseink biztosítják a teljes kikapcsolódást a család minden tagjának! Őszi akciós csomagok! (x)     

Óránként 17 perc szünet kell a munkában

Sákovics Diana 2014. szeptember 30., kedd 19:33

A halogatás utálatos dolog. Nemcsak rém kellemetlen, de még a testünknek is rossz, ráadásul ilyenkor nemcsak az elménk azonnali kielégülésre törekvő részével, de a határidők közeledtével ránk törő pánikszörnnyel is meg kell küzdenünk. (Erről itt olvashat részletesebben.) Azt azonban elég nehezen lehet belőni, hogy pontosan mi is számít halogatásnak. A tevékenységek priorizálása nyilván nem az, ahogy nem lehet halogatásnak minősíteni azt sem, amikor az ember kicsit pihenteti az agyát munka közben. De vajon mennyi az optimális agypihentetésre szánható idő? Hol a határ a hatékonyság növelése és az időhúzás között? Most már tudjuk

shutterstock 146958293
Távolról sincs vége, olvasson még »

Eddze a lábát lovaglással!

Hámori Barbara 2014. szeptember 30., kedd 18:25

A lovasok azt mondják, különleges kapcsolat van köztük és a lovak között. A kívülállók számára ismeretlen érzés köti össze őket. A lovaglásról nekem csupán egy, korábbra visszanyúló élményem van: kb. 6 éves lehettem, amikor a szüleim elvittek lovagolni, majd alig telt el egy kis idő és már le is estem a lóról. Akkor persze mindenki megijedt – velem együtt – pár évvel később a lovak iránt való rajongásom is alább maradt. Aztán most ismét kipróbáltam.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés