#ÉLETEM

Önöknél megy otthon cigányozás, zsidózás, buzizás?

Steiner Kristóf 2014. december 24., szerda 17:45

A szeretetteljes családi kapcsolat a világ egyik legnagyobb értéke. És mint semmilyen nagy értéket, ezt sem adják ingyen: sok családban már az is időszakos „szakító ok”, hogy a gyerek nem akar egyetemre menni, és ismerek olyat, akivel fél évig nem beszélt az édesapja, mert a lánya csináltatott egy tetoválást. Miközben sokan vallásos emberként az elfogadásról, és szeretetről beszélnek, a hétköznapi életben valahogy nehezebben megy megérteni, hogy az emberek sokfélék. Családok mentek tönkre politikai vitákban, két kezemen nem tudom megszámolni, hány olyan meleg srácot ismerek, akit a szülei át akartak „nevelni” heteroszexuális férfivá, ami pedig a zsidó kérdést illeti, egyenesen tragikus a helyzet. Az efféle családi konfliktusokat kezelni, ugyanakkor ápolni a kapcsolatot komoly meló, de nem reménytelen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem teszt: végre tudom, hogy kéne Bikram-jógázni!

nemoszi 2014. december 23., kedd 17:13

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra: egész pontosan azokat, ahová érvényes az All You Can Move XL-es kártyája és ahová épp elvetődök. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

Most kivételesen nem egy szokványos edzőtermet teszteltem, hanem Bikram-jógázni mentem Újpestre, a Bikram Yoga Újpest-be. És végre már tudom, hogy eddig mit csináltam rosszul az órákon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8+2 dolog, amit nem biztos, hogy tudott a hüvelyről

Toma 2014. december 22., hétfő 21:21

Azt hiszi, már mindent tud a női nemi szervről? Fogadjunk, azt nem, hogy több idegvégződést tartalmaz, mint a pénisz, vagy hogy bizony van, amiben a vagina és a cápák hasonlítanak! Kíváncsi több érdekességre is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Összeszorított foggal felesleges edzeni

Sákovics Diana 2014. december 22., hétfő 13:16

Fogyókúrázni rossz. Mármint persze, csuda jó dolog olyan egészséges testben élni, ami megkapja az igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, de étkezési szokásokat erőszakolni magunkra, izomból kirugdosni az agyunkból a sóvárgást, összeszorított foggal nemet mondani – na, az hosszú távon rettentő idegölő. Nem véletlenül mondják az okosok, hogy a fogyókúra nem, csak a szemlélet-, az életmódváltás igazán jó megoldás a súlykontrollra. Azt, hogy ez mennyire így van, jól mutatja egy friss brit kutatás is, mely szerint a rendszeresen fogyókúrázó emberek bizony boldogtalanabbak túlsúlyos vagy kövér társaiknál. 

tk3s 481phb00690
Fotó: Photobank

Ahelyett tehát, hogy valami aktuálisan divatos marhasággal kínoznánk magunkat, érdemes inkább belevágni egy életmódváltó-projektbe, és ahhoz, hogy ebben sikeresek legyünk, nem árt képbe kerülni azzal sem, hogy milyen pszichés tényezők mozgatják az étkezési szokásainkat, és hogyan használhatjuk fel ezeket arra, hogy normál testsúllyal éljünk boldogan. Hét meglepő pszichológiai kutatási eredmény következik. Kösz a tippet, Psyblog!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így triplázhatja meg az edzés hatékonyságát

Sáfár Zsófia 2014. december 21., vasárnap 20:43

Jó hírünk van azoknak, akik most kapnak észbe, hogy az ünnepek alatt sem ártana formában tartani magukat, de a családi programok miatt egyre kevesebb idejük jut a sportolásra: nem kell feltétlenül hosszú órákat eltölteni az edzőteremben ahhoz, hogy zsírt égessünk vagy szálkásítsunk. Ha ön épp nem időmilliomos, de szeretne lelkiismeretesen mozogni, akkor néhány apró trükkel könnyen megsokszorozhatja az edzések hatékonyságát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rajzoljon vagy táncoljon, ha gyógyulni szeretne

Kuna Gábor 2014. december 20., szombat 11:37

Azt bizonyára tudta, hogy az alkotás terápiás eszközként is alkalmazható, de gondolta volna, hogy kiváló módszer a mélyebb önmegismerésre és ezáltal a személyiségfejlődés elősegítésére? Hallott már a biblioterápiáról? Vagy arról, hogy a művészetterápia azokhoz is passzolhat, akik nem szeretnek kreatívkodni, viszont élvezettel fogyasztják a művészeteket?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mélyen kellene aludnunk ahhoz, hogy ne hülyüljünk el

Sákovics Diana 2014. december 20., szombat 08:59

Ha nem alszunk rendesen azt megszívjuk. Elégséges alvás nélkül ugyanis betegebbek, hisztisebbek és úgy általában rosszabb arcok leszünk, ráadásul  kialvatlanul az utakon is veszélyesebbek vagyunk és a napi rutinunkat sem tudjuk megfelelően elvégezni. Már ez a néhány érv is elég kellene legyen ahhoz, hogy izomból igyekezzünk jól aludni, de ha mégsem, hát itt egy újabb kutatási eredmény: a nem megfelelő alvás memóriaproblémákhoz és öregkori elbutuláshoz vezethet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ellenállóbb a szervezete annak, aki sokat bulizik

Sákovics Diana 2014. december 19., péntek 17:55

Ahhoz, hogy boldogok legyünk a bőrünkben, szükségünk van emberi kapcsolatokra, kell a család, kellenek közeli barátok. Ráadásul nemcsak a lelkünk, a testünk is igényli a társaságot. Nem véletlen, hogy a magány szó szerint képes megölni: magányosan valószínűbben leszünk betegek, és előbb is halunk meg. Bár abban jelentősen különbözünk, hogy mennyire vágyunk mások társaságára, hogy mennyire szeretünk élményeket habzsolni, pörögni, mulatni, de úgy tűnik, hogy az immunrendszerünket nem hatja meg hol a komfortzónánk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elnézést, de van valami a foga között!

Sákovics Diana 2014. december 19., péntek 14:39

Csinos csaj volt: magas, hosszú barna hajjal, csizmában, rövid, feszülős pulcsiban, combközépig érő szoknyában. Legalábbis elől valószínűleg addig ért. Mi csak hátulról láttuk (előttünk sétált a parkban), és az egész feneke kilátszott, a szoknya ugyanis fennakadt a hátizsákjában. Rém kellemetlen. Pontosabban a barátom és én rém kellemetlenül éreztük magunkat, ő nyilván nem, hiszen fogalma sem volt róla.

De mit tehet ilyenkor az ember? Szóljon? Ne szóljon? Vállalja fel, hogy részese lesz egy idegen ciki pillanatának – esetünkben annak, amikor az addig vidáman sétálgató lány egyszercsak rájön, hogy az elmúlt percekben-órákban több tucat idegen látta a fenekét? Vagy forduljon el udvariasan (vigyázat, szubjektív viselkedés címkézés!), és hagyja, hogy rájöjjön a csaj magától (esetleg csak órák múlva, hazaérve), vagy reménykedjen, hogy szól majd neki más? Nem volt túl sok időm dönteni, de arra jutottam, én jobban örülnék, ha egy idegen figyelmeztetne, mintha a vigyorgó munkatársak. Vagy a főnököm. Vagy az anyósom. Odaszaladtam hát, lesütött szemmel közöltem a tényeket, aztán a reakcióját meg sem várva visszaszaladtam a barátomhoz, aki addig direkt háttal állt a jelenetnek. Úgy éreztük magunkat, mint két óvodás. 

shutterstock 364805
Távolról sincs vége, olvasson még »

"A tesóm mindig azt mondta, bárcsak neki sem lenne lába"

ZZs 2014. december 19., péntek 13:37

Illés Fanni paralimpikon úszó, ráadásul idén megnyerte a Miss Colours szépségversenyt. Vele beszélgettünk, arról, milyen lábak nélkül felnőni, és hol tart ma Magyarországon a kerekesszékesek helyzete.

Miért vagy mozgássérült?

Adott, így születtem.

Mennyire határozta meg az életedet, mennyire fogadtad el ezt?

A mai napig rengeteget gondolkozom ezen, most rosszabb hetem van lelkileg, és előjön, de nem úgy, hogy bárcsak lenne lábam. Lehet, hogy ezt így gáznak találják az emberek, és azt gondolják, hogy ez egy begyakorolt szöveg, de nem kívántam soha, hogy legyen lábam. Pedig ez emel ki a többiek közül, és, hogy lábak nélkül úszom. Ráadásul teljesen ugyanúgy éltem az életem. mint a többiek, legalábbis a sulis időszakban. Esetleg a kirándulásokon volt más, hogy a suliban a tanárok vittek oda, vagy felmentett voltam tesi órán. Mindig épekkel jártam együtt, gimibe Zalaegerszegre jártam, 50 kilométerre az otthonomtól. Ekkor kezdtem meg az önálló életem, hét éve kollégiumban lakom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mozgáshiány a génjein is meglátszik

Sáfár Zsófia 2014. december 19., péntek 11:11

Ülő életmódot folytatóknak van egy jó és egy rossz hírünk: a jó az, hogy egy új svéd kutatás eredményei szerint a hosszú távú, állóképességre összpontosító edzések pozitív hatással vannak a vázizom egészségéért, az anyagcsere-folyamatok javításáért és a gyulladások csökkentéséért felelős génjeinkre, szóval ideje tényleg elkezdeni mozogni. A rossz hír ugyanis az, hogy igen, ennek eléréséhez mindenképp mozogni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy a zsír fogyáskor levegővé válik?

Dívány 2014. december 18., csütörtök 14:49

Az ünnepek után biztosan sokan fogyókúrába fognak majd, vagy legalábbis eljátszanak a diéta és az edzés gondolatával. De tudja pontosan, hogy mi történik a leadott kilókkal? Egyesek úgy tudják, hogy a zsír izommá alakul, mások szerint pedig energia és hő lesz belőle. Az igazság azonban teljesen más, a hajtás után el is olvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesebbek és boldogabbak a nyitott kapcsolatban élők

Sákovics Diana 2014. december 17., szerda 22:03

A hűtlenség szemétség, nem monogám kapcsolatban élni pedig rossz. Ott nem lehet a partnerek között olyan fokú bizalom, stabilitás, mint a monogám viszonyokban, ott intenzívebb a magányosság, a féltékenység érzése, az egész kevésbé kellemes és még a szex is rosszabb. Jó, talán kevésbé unalmas az élet, de nem hoz elégedettséget. 

A kutatások szerint legalábbis így vélekedünk a nyitott párkapcsolatokról. De vajon igazunk van?  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért jobb télen edzeni

Toma 2014. december 17., szerda 20:28

Ahogy rosszabbra fordul az időjárás, sokan azonnal bevackolják magukat a négy fal közé a kanapéra, és inkább ki sem mozdulnak, mert hát hideg van, fúj a szél is, a megfelelő ruházatot is nehéz megválasztani, szóval túl sok vele a nyűg. Pedig a téli hidegben sem olyan szörnyű edzeni, sőt, ennek is megvannak a pozitívumai. Elmondjuk, mik ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szökjön medencébe a karácsonyi őrület elől!

travelo 2014. december 17., szerda 15:40

Az elmúlt hetekben folyamatosan a karácsonyi ajándékokon aggódott, vásárokon és plázákban nyomakodott, fejben már tizenkétszer lefőzte az ünnepi menüsort, és bár még el se kezdődött a karácsony, máris belefáradt az egészbe? Engedje el egy kicsit a gyakorlati készülődést, és pihenjen rá testben és lélekben egyaránt az ünnepekre - mondjuk egy forró jakuzziban vagy szaunában. Lehet, hogy elsőre felesleges luxusnak tűnik magunkat kényeztetni, mikor annyi ajándékot és alapanyagot kell összevásárolni. De a barátok és családtagok garantáltan hálásak lesznek, ha idén kisimultan látjuk őket vendégül ahelyett, hogy a végkimerülés határán leüvöltjük őket a halászlé fölött.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Semmit nem használ az edzés, ha mellette hülyeségeket eszik

Toma 2014. december 16., kedd 18:43

A karcsú alak eléréséhez és az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres mozgás. Igen ám, de sokaknál előfordulhat, hogy nincs hozzá elegendő energiájuk, vagy már az elején a hátuk közepére sem kívánják az egészet. Megnyugtatjuk: nem biztos, hogy a hozzáállásukkal van a baj, sokkal inkább a táplálkozásával van probléma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi lenne, ha paraziták okoznák a depressziót?

Sákovics Diana 2014. december 16., kedd 14:50

Korábban már írtunk arról, vajon milyen lenne, ha ugyanolyan hisztinek, gyengeségnek, bizarr badarságnak tekintenénk a fizikai betegségeket, mint ahogyan a mentálisakat kezeljük. De vajon mennyiben változna a hozzáállásunk a mentális betegségekhez, ha kiderülne, hogy azok hátterében azonosítható kórokozók állnak? A válaszon el lehet kezdeni agyalni, egy nemrég publikált elmélet alapján ugyanis a súlyos depresszió fertőző betegség lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még 5 saját testsúlyos gyakorlat a karácsonyi bomba testért

Bánkuti Gabriella 2014. december 16., kedd 14:45

Az előző héten bemutattunk öt hely- és eszköztakarékos gyakorlatot, amivel formába jöhet az ünnepekre. Következzen a folytatás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 dolog, amiből tudhatja, ha jó főnöke van

Toma 2014. december 15., hétfő 11:36

Mindenki találkozott az életében jófej főnökkel, és olyannal is, aki képes volt megkeseríteni az életét. De vajon mely tulajdonságokat kell keresse, ha az előbbire vágyna?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fáj a háta? Túl sokat mobilozik.

Sáfár Zsófia 2014. december 14., vasárnap 08:49

Belegondolt már abba, hogy nemcsak a monitor előtti hosszas ücsörgés, de az okostelefonok, az e-olvasók és a tabletek feletti görnyedés is komoly gerincproblémákhoz vezethet?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég egy elcseszett minta, és máris magunk keressük a szenvedést

Sákovics Diana 2014. december 13., szombat 15:23

Negyven múlt, három gyerekkel. Illetve akkor még csak kettővel, a harmadik nemrég fogant meg, az anya néhány hónapja volt a szeretője. A nő bejelentette ugyan, hogy gyereket vár, de azt is gyorsan hozzátette, hogy nem vele kívánja felnevelni. Az apaságra ugyanis nem tartja alkalmasnak, arra a férje a tökéletes jelölt, amúgy is őt szereti, szóval a soha viszont nem látásra. Ő pedig kicsit dühösen, kicsit elgyötörten, de szó nélkül eloldalgott. Éppen úgy, ahogy korábban is, mindkét alkalommal. Negyven múlt, három gyerekkel, de egyiket sem ismerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mesterséges édesítőszerek mégse ellenségek

Toma 2014. december 13., szombat 11:19

Bizonyára tisztában van már vele, hisz az elmúlt évek életmód-szakirodalmai erről szólnak, miszerint a hagyományos, finomított cukrok a nemcsak az alakra, de az egészségre is káros hatással vannak. Éppen ezért jelentek meg az alternatív édesítők, köztük mesterséges és természetes képviselőkkel. Valószínűleg azzal is tisztában van, hogy az előbbiek is kapnak hideget-meleget, így aki egészségesen szeretne élni, manapság inkább jó mélyen a pénztárcájába nyúl, hogy megvegye a natúr édesítőszereket. De tényleg annyira ártalmasak a mesterséges cukorhelyettesítők?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészséges ember nem erőszakol meg. Hanem megvéd.

Sákovics Diana 2014. december 12., péntek 19:36

Két héttel ezelőtt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság agyzsibbasztó, áldozat-és nőellenes kampányvideóval rukkolt elő, aminek fő üzenete az volt, hogy a nemi erőszakról maga az áldozat tehet. A videó alapján csinos ruhában bulizni menni olyan, mintha nagybetűkkel írnánk ki a homlokunkra, hogy bárki megdughat. Ezzel az üzenettel nemcsak az a gond, hogy szörnyen igazságtalan, hanem az is, hogy az felmenti az elkövetőt a felelősség alól. Azt erősíti, amivel ezek az emberek amúgy is védik saját lelkiismeretüket: hogy a tett az áldozat viselkedéséből fakad, hogy valahol ő is ezt akarja. És nem, nemcsak azok védekeznek ezzel, akik fiatal, vonzó nőket erőszakolnak meg, de azok is, akik volt partnerüket, beosztottjukat vagy éppen gyerekeket molesztálnak

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt nyomós ok, amiért érdemes kipróbálni a mediterrán diétát

Dívány 2014. december 12., péntek 11:09

Nemcsak a divatvilágban vannak trendek, aki egészségesen szeretne élni, az csak kapkodja a fejét, hogy vajon az új, ígéretesebbnél ígéretesebb étrendek és mozgásformák közül most melyiket is lenne érdemes követnie. A szakértők egyik nagy kedvence a mediterrán diéta, ami nem csoda, hiszen egyre több kutatás lát napvilágot, ami azt bizonyítja, hogy ez a hosszú élet (egyik) kulcsa. Nem fogja kitalálni, hogy a harvardi kutatók mire jöttek rá, amikor 4676 középkorú nő étkezési szokásait és sejtjeik állapotát vizsgálták meg?!

Mi az a mediterrán diéta? 

  • A mediterrán országokban legtöbb alapanyagot nyersen vagy párolva, grillezve fogyasztják el.
  • A növényi eredetű alapanyagokat, így zöldséget, gyümölcsöt és gabonaféléket nagy mennyiségben fogyasztanak, melyek rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A legnépszerűbb alapanyagok a padlizsán, a cukkini, a cukkinivirág, a szőlőlevél, a paradicsom, a fokhagyma, a bab, lencse, az olajbogyó, a görögdinnye és a citrom.
  • Előnyben részesítik a fehér húsokat, így a szárnyasokat, és sok tengeri halat, tenger gyümölcseit (kagyló, rákok, tengeri sün, polip) esznek, melyek omega-3 zsírsavakban gazdagok.
  • A tésztaféléket többnyire durumbúzából készítik, mely vitaminban gazdagabb, és fehérje összetétele is kedvezőbb egészségünk szempontjából. De kedvelik a rizst is, ami egy gluténmentes gabonafajta.
  • Sót csak keveset használnak, inkább zöldfűszerekkel ízesítik az ételeket. A legkedveltebb zöldfűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, zsálya, koriander, rozmaring, majoránna.
  • Az állati eredetű zsiradékok helyett olívaolajat használnak. Ha étkezés előtt egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk ételeinket, a zsírban oldódó vitaminok sokkal könnyebben hasznosulnak a szervezetben.

Forrás: Házi Patika

Távolról sincs vége, olvasson még »

A korán kelők délelőtt halnak, viszont optimisták

Sákovics Diana 2014. december 11., csütörtök 21:48

Van, aki reggel pörög, van, aki éjjel érzi igazán elemében magát. De vajon miért? Mitől függ, hogy melyik napszakban tudjuk kihozni magunkból a maximumot? És vajon az éjjeli baglyoknak vagy a reggeli pacsirtáknak könnyebb az élet? Az AsapSCIENCE biológusai a nők premenstruációs hisztijének háttere után most ezt is összeszedték egy jó kis videóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés