#ÉLETEM

Last minute programtippek az őszi szünetre

travelo 2014. október 22., szerda 19:25

Holnap kezdődik az őszi szünet a gyerek iskolájában, és még mindig nem talált ki semmi jó programot? Segítünk! Tippjeink közt jó időre éppúgy talál családi programot, mint szakadó eső esetére.

A pasik jobban járnak a hosszú távú kapcsolattal

Sákovics Diana 2014. október 22., szerda 11:18

Hideg evolúciós szempontból nézve a férfiak számára nem feltétlenül előnyös dolog hosszú távú párkapcsolatban élni. Simán választhatnák ugyanis azt, hogy szanaszét szórják a génjeiket a világban, csinálnak egy rakás gyereket, és nem törődnek semmi mással. Persze választhatják azt is, hogy kitartanak egy nő mellett és részt vesznek szépen az utódgondozásban, védik, támogatják a gyerekeket, vagyis kevesebb utódot nemzenek, de velük biztosra mennek. Mindkét stratégia létezik és működik, de vajon melyik a jobb a férfinak? Melyik növeli leginkább a férfi életminőségét, élettartamát? Hát, a hosszú távú elköteleződés, az. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önvizsgálattal a mellrákot biztos nem tapintja ki

LS 2014. október 22., szerda 10:16

Miért van az, hogy 14 éves korom óta járok nőgyógyászhoz, de még elvi szinten sem vetődött fel, hogy meg kéne nézni a mellemet, minden rendben van-e? A mell vizsgálatát az évente elvégzett rákszűrés sem tartalmazza, ott csak fizikális vizsgálat, UH-vizsgálat és kenetlevétel zajlik, legalábbis, ha általánosságban beszélünk. 

 
shutterstock 171523490
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ugye, ön is jobban vezet az átlagnál?

Sákovics Diana 2014. október 21., kedd 19:55

A pszichológiában az a legklasszabb, hogy minden emberi viselkedésben, megnyilvánulásban jelen van, hogy minden emberekkel kapcsolatos dolog könnyebben érhető általa, és hogy minden helyzethez hozzá tud adni valamit. Nincs ez máshogy az autóvezetés esetében sem.

Azt már tudjuk, hogy az utakon néhanapján mind szörnyen bukók tudunk lenni, ahogy azt is, milyen veszélyesek vagyunk a volán mögött kialvatlanul. Most jöjjön öt érdekesség az elmúlt évek közlekedéspszichológiai kutatásinak eredményeiből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha megtudja, mire allergiás ez a kutya, nagyon sajnálni fogja

.syl. 2014. október 21., kedd 11:39

Akárcsak az embereknél, úgy a kutyáknál is előfordulhat allergia, őket is irritálhatják a fű- és fafélék vagy az ételek egyes összetevői. Olyan allergiával azonban, mint amilyennel az indianapolisi Lucky Dog Retreat Rescue állatmentő alapítvány egyik mentett fekete labradorja küzd, nagyon ritkán találkozni – pedig nagyon is létező probléma.

Az Adam névre hallgató jószág ugyanis az emberekre allergiás. Júniusi mentése után a több helyen erősen kopasz Adamnek egészséges ételeket adtak, és hetente kétszer fürdették speciális, hipoallergén samponnal, amitől egy kicsit javult is a helyzet, de teljesen nem oldódott meg. Gondozói ekkor döntöttek a vérvizsgálat mellett, amiből végül kiderült, hogy az állat az emberekre allergiás, derült ki az RTV6 riportjából. 

„Okos, tanulékony, ismer egy rakás parancsot, igazán nagyszerű kutya. Nem az ő hibája (hogy így alakult). Igyekszünk annyi pénzt összegyűjteni, amennyit csak tudunk, és addig nem állunk meg, amíg jobban nem lesz" – magyarázta az RTV6-nak Robin Herman, az állatmentő alapítvány tulajdonosa. Adam egyelőre allergiás tünetekkel küzd, de bíznak benne, hogy egy, a gyerekkori allergia kezelésében alkalmazott szérumhoz hasonló szer megoldást jelenthet a problémájára. A kezelését már meg is kezdték.

Dermedtséggel kezdődik, aztán jön az üresség és a harag

Sákovics Diana 2014. október 20., hétfő 20:49

„Bármilyen paradoxonnak is tűnik, de a gyász mindig az életről szól, arról, hogyan tudunk tovább élni a fájdalom után, hogy hogyan tudjuk elfogadni saját halandóságunkat.” Ez volt az egyik legfontosabb állítás, amit Révész Renáta Liliána pszichológustól tanultunk. A Tábitha-ház gyásztanácsadóját, és gyászolók segítésével foglalkozó Napfogyatkozás Egyesület alelnökét arról kérdeztük, mit élnek át az emberek, amikor elveszítik szeretteiket, hogy hogyan segítheti gyászukat a környezet, és hogyan a sorstársközösség.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fitparádé: égethet zsírt riszálva és öklözve

Dívány 2014. október 20., hétfő 17:38

Míg a hétvégén megrendezett Fitparádé első napján szép, fitt és erős emberek mérettethették még magukat, addig a második napon különböző órákat lehetett kipróbálni. Talán a szép idő miatt, talán azért, mert már tényleg egyre több ilyen esemény van, délután kettőkor a MOM Uszoda és Sportközpont csarnokában nem voltak túlzottan sokan. Ez persze nem szegte kedvünket, ki is próbáltunk négy mozgásformát, és legközelebb biztosan elmegyünk kültéri spinningre, mert nagyon hangulatosnak tűnt a helyszín. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sikeres házasság titka az olcsó esküvő

Sákovics Diana 2014. október 19., vasárnap 17:33

Eddig azt hittük, hogy a sikeres házasság titka az egymás iránti rajongás, a szenvedély, a függetlenség megtartása és az, hogy a kapcsolatot az önmegvalósítás részének tekintjük. Pedig nem is. A sikeres házasság titka, hogy a házasságkötés előtt legalább három évig járunk partnerünkkel, hogy legyen pénzünk, de ne akarjunk nagy esküvőt, hanem ússzuk meg olcsón és semmiképpen ne hagyjuk ki a nászutat. Legalábbis ez derül ki 3000 amerikai házaspár kapcsolatának statisztikai elemzéséből. A The Atlantic-ban közölt kutatásban arra keresték a választ, hogy a jövedelem, a vallás, a külsőségekhez és a pénzhez való hozzáállás, valamint a házasságkötés körülményei közül van-e bármi, ami együtt jár a későbbi válással. Nyilván volt.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már egy szelet kenyérrel letudja a teljes napi sóadagját

Sáfár Zsófia 2014. október 19., vasárnap 12:18

Tudta, hogy a világ lakosságának háromnegyede a javasolt sómennyiség kétszeresét fogyasztja el naponta? Mi magyarok is gyakran használjuk a sószórót, a legtöbb nátrium mégsem a főzés, hanem a gyári feldolgozás alatt kerül a (fél)kész ételekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jobb futópadon futni, mint szabadban

Becca 2014. október 19., vasárnap 10:15

Ha nagyon esik az eső, vagy hideg és szeles az idő, és ön még nem edződött hozzá, ne keseredjen el, akkor sem kell feladnia a szokásos futást. A megoldás ilyenkor teremben, futópadon futni. Bár azt nem vitatjuk, hogy szabadban futni sokkal élvezetesebb, mint zárt teremben egy csomó ember között izzadni, de ha máshogy nem tudja megoldani az edzést, elhanyagolni viszont nem szeretné, ez lehet a  tökéletes megoldás

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utcai torna: ha tényleg szép és arányos testre vágyik

moana 2014. október 18., szombat 20:43

A szabadtéri edzés egyre népszerűbb Magyarországon, látványosan szaporodnak a különböző szabadtéri kondi- és tornaparkok. A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága is a Szabadtéri Testnevelők Egyesületének látványos bemutatójával hívta fel a figyelmet arra, hogy a házimunka is megterhelő lehet az ízületek számára. A bemutató után az egyesület alelnökével, Jahn Gergellyel beszélgettünk arról, hogy mi is valójában a szabadtéri torna és hogyan érdemes nekikezdeni.

A Szabadtéri Testnevelők Egyesülete

Az egyesületet körülbelül 1 évvel ezelőtt jegyezték be hivatalosan, de a kezdeményezés körülbelül 2 éves történetre tekint vissza. „A hazai street workout élet szervezőivel akkor támadt az igény, hogy valamilyen módon a bürokratikus térképre kell kerülnünk, amikor egy országos találkozót szerveztünk és bárhol próbáltunk meg támogatást kérni, mindenhol falakba ütköztünk. Szívesen támogattak volna minket, de mivel nem voltunk hivatalosak, erre nem volt mód. Ezen okulva összeálltunk páran, és megalapítottuk az egyesületet, méghozzá úgy, hogy az ország minden régiójából legyen képviselő és ezáltal össze tudjuk fogni, hangolni a sport országos szervezését. Évente több verseny, találkozó, tábor, bemutató szervezését végezzük, mi delegáljuk a világbajnokságra a résztvevőket egy válogatón keresztül" – mondta az egyesületről Jahn Gergely.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon viccet a saját nyomorúságából!

Sáfár Zsófia 2014. október 18., szombat 19:11

Ha önnek jó a humorérzéke, az egyrészt arra utal, hogy szereti és megérti a humort vagy annak bizonyos fajtáját, másrészt arra, hogy hajlamos a viccelődésre vagy szeret poénos történeteket mesélni. Egy-egy poénos elszólás megkönnyítheti a flörtölést, nehéz helyzetekben oldja a feszültséget, és akár egy tárgyalás során is bevágódhat az ügyfeleknél egy jó viccel vagy önironikus megnyilvánulással. Persze, csak akkor, ha jól időzít, illetve ha a beszélgetőpartnerhez és a helyzethez illő humorfajtát választja. A sértő, agresszív vagy érthetetlen poénokkal ugyanis csak a környezete ellenszenvét fogja kivívni.

shutterstock 145004602
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerre használ sokféle kütyüt? Akkor ezért dühöng annyit.

Sákovics Diana 2014. október 16., csütörtök 17:35

Mindig irigyeltem azokat, akik képesek egyszerre több dologra koncentrálni. Nekem soha nem ment. Annyira nem, hogy még gépelni sem tudok rendesen, ha közben olyan zene szól, amiben énekelnek. Zavar, ha a tévé háttérzajként megy, miközben netezek, és nem, egyáltalán nem szabad hozzám szólni, ha éppen telefonon beszélek, mert azonnal elvesztem a fonalat, mindkét irányban. Béna, mi? Én is azt hittem. De így legalább senki sem vádolhat meg azzal, hogy képtelen vagyok kontrollálni az érzéseimet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, a HPV-oltás nem veszélyes

ZZs 2014. október 16., csütörtök 12:45

Meglepő kijelentést tett dr. Diane Harper HPV kutató egy kongresszuson - írja a Natursziget.com-ra hivatkozva a tudnodkell.info.  Eszerint a kutatónő, bár maga is részt vett az oltóanyag kifejlesztésében, ma már úgy gondolja, hogy az oltás egyáltalán nem jó, sőt veszélyes. A történet teljesen hihetőnek tűnik, legalábbis az amerikai kasszasiker-mozik ismeretében: a gonosz gyógyszerlobbinak dolgozó kutatónak feltámad a lelkiismerete, és egy kongresszuson kifejti az igazságot a a méhnyakrák elleni oltás egzakt veszélyeiről. Csak hát nem igaz.

Jó tudni, hogy a történet 2009 óta kering a neten, most azért került ismét előtérbe itthon (és osztják ezerrel a Facebookon a lelkes oltásellenesek), mert idén kezdődött el a hetedikes lányok államilag finanszírozott iskolai oltása Magyarországon. Ennek keretében a HPV elleni önkéntes védőoltást első alkalommal azok a lányok kaphatják meg iskolai kampányoltás keretében, akik betöltötték a 12. életévüket és az általános iskola 7. osztályát a 2014/2015-ös tanévben végzik (azaz, a beiskolázási rendnek megfelelően a 2001. június 1. és 2002. május 31. között születettek.) A vakcinát a felkarba adja be az iskolaorvos. Ahhoz, hogy a védettség kialakuljon, két oltásra van szükség 6 hónap különbséggel. A védettség kialakulásához mindkét adag beadására szükség van - írja az ÁNTSZ.

A HPV a humán papillomavírus nevének rövidítése. Ennek több mint 100 típusa van, és jelenlegi vizsgálatok szerint ezekből legalább 13 okozhat méhnyakrákot. A rákos megbetegedések 70%-ért két típus, a 16-os és a 18-as számú tehető felelőssé, a magyar állam által biztosított térítésmentes védőoltás pedig ezek ellen véd. Jó tudni, hogy a 15-44 éves nők körében a második leggyakoribb daganattípusról beszélünk, évente 407 nő hal meg miatta.

Magyarországon jelenleg kétféle vakcina van forgalomban, az egyiket a Merck gyártja - ez négy komponensű -, míg a másikat a GlaxoSmithKline, ez két komponensű ( a vakcinák nevét a gyógyszerekről szóló szabályozás miatt nem írhatjuk le)

A cikkel kapcsolatban természetesen mindkét gyógyszergyártó céget megkerestük, a GSK nem kívánt reagálni az állításokra, a Merck viszont igen. Részükről dr. Pozsgay Csilla orvosigazgató válaszolt a kérdéseinkre.

De nézzük először, pontosan mit is mondott a titokzatos kutatónő, aki a 4. Nemzetközi Oltóanyag Konferencián szólalt fel. És pontosan mi is ez a rendkívül szakmainak hangzó rendezvény, ahol előállt "az igazsággal"?

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tény, amit nem tudott a nyelvről

Dívány 2014. október 16., csütörtök 09:05

Minden nap használjuk, mégsem tudunk róla sokat és az a kevés ismeretünk, ami van, sem biztos, hogy megállja a helyét. A Huffington Post összeszedte az érdekesebb dolgokat a nyelvről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érzéketlenné vált, a minap pedig közölte: válunk

Steiner Kristóf 2014. október 15., szerda 19:50

Néhány hónappal ezelőtt kaptunk egy levelet a Dívány tanácsadó sorozatának e-mail címére, amiben egy működésképtelen házasságban fuldokló nő azt kérdezte: megmenthető-e a kapcsolata. A minden gyengédségtől és az együttérzéstől mentes történetet olvasva egyértelműnek tűnt: bármilyen fájdalmas, ki kell jelentenem, hogy néha bizony a válás a legjobb megoldás.

Ám most, hogy újabb hasonló levelet kaptunk, úgy éreztem: habár én is éltem meg viharos időszakokat, csekély harminckét és fél évemmel nem tanácsolhatom csípőből évtizedek óta közös életen osztozó olvasóknak, hogy menjenek szét, mert az jó lesz nekik. Így a terapeuta mellett megkérdeztem két, hozzám közel álló barátot, ők hogyan vélekednek. Egyikük, aki történetesen az édesapám, ma már áldja a sorsot, amiért eddigi házasságai zátonyra futottak, másikuk pedig egy válási kísérlet után döntött úgy, hogy új alapokra helyezi a házasságát. Egy év intenzív lélekbúvárkodás után érezte: a kapcsolat megmenekült. De kezdjük az elején.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdjen el ma helyesen kezet mosni!

Edicsek 2014. október 15., szerda 17:40

Nemcsak az alvásnak, a miniszoknyának meg a csóknak, hanem a kézmosásnak is van világnapja, és nahát, éppen ma, azaz október 15-én. Önnek egyértelmű ez az egyszerű kis művelet például vécézés után? Ha igen, az örömhír, mert igencsak lehangoló a helyzet a kézmosás terén, legalábbis egy 2013-as felmérés alapján, amit a Michigani Egyetem munkatársai készítettek.  És hogy ez mit jelent? Hát, például azt, hogy Amerikában hét emberből átlagosan egy nem mos kezet, miután lehúzza a vécét. Sőt, vannak olyanok is, akik egyáltalán nem szoktak kezet mosni, pedig a legtöbb baktérium ott van, ahol nem is gondolná

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit a glikémiás indexről tudni kell

Toma 2014. október 15., szerda 13:19

Aki inzulinrezisztenciában vagy cukorbetegségben szenved, az valószínűleg hallott már a glikémiás index diétáról és jótékony hatásairól, de az étrend iránt nemcsak ők érdeklőnek, hanem azok is, akik fogyni szeretnének. De pontosan mit mutat meg a glikémiás index, és mi köze a fogyókúrához meg az egészséges életmódhoz? Olvasson tovább, kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Na, hát ezért nem tud aludni éjszakánként!

Sákovics Diana , Kuna Gábor 2014. október 14., kedd 14:46

Folyton kattog az agya éjjelente? A partnere horkolása kínozza? Túl nagy a zaj? Kemény a matrac? Ha kitölti a kérdőívünket, kiderül, mi nehezíti meg leginkább az éjszakáit.

Fogyást, okosodást ígér a csodakávé – de működik is?

LS 2014. október 14., kedd 08:54

Ismerősen hangzik önnek a bulletproof kávé? És ha azt mondom, a Szilícium-völgyben kitaláltak egy olyan ún. csodaitalt, amely segítségével fogyhatunk, okosodhatunk és energikusabbak is lehetünk? A dolog baromi jól hangzik, a bulletproof (golyóálló) kávé feltalálója, Dave Asprey azóta lelkesen árulja is saját olaját, kávéját a világ és Hollywood örömére. Kipróbáltam. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mi kell ugyanúgy a nőknek, mint a pasiknak!

Sákovics Diana 2014. október 13., hétfő 21:24

Széles arccsont, mélyebb hang, nagyobb test. Azt már tudjuk, hogy a nők többek között ezekre a tulajdonságokra buknak, ahogy tudjuk azt is, hogy a férfiaknak bizony a nagy fenék kell, legalábbis akkor, ha elég feszültek. De vajon mi kell ugyanúgy a nőknek és a férfiaknak? Mi az a tulajdonság, amitől mindkét nem elalél? 

2273i
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fájdalmas a házimunka? Ízületi gondokat jelezhet

Dívány 2014. október 12., vasárnap 18:01

Október 12-én van az ízületi gyulladásos betegségek világnapja, és a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának friss hazai felméréséből kiderült, hogy a fájdalom leggyakoribb oka lehet a porckopás, amely már a 35 és 50 év közöttiek egynegyedét érinti. A 35 évnél idősebb magyarok fele megterhelőnek érzi az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a házimunka, a cipekedés, a lépcsőzés, a közlekedés, a kisgyermekek emelgetése vagy a kertészkedés, ráadásul a 35-50 évesek fele fájdalmat is tapasztal közben.

Mi a porckopás? 

A kopásos ízületi gyulladás, vagy egyszerűbben a porckopás az egyik leggyakoribb ízületi betegség. Oka az ízületeket párnázó kemény, de rugalmas szövet, a porc kopása: ilyenkor a sérült porcfelület dörzsölődik, és gyulladás jöhet létre, ami fájdalmat, merevséget és mozgási nehézségeket okoz. A betegség oka pontosan nem ismert, ám a kialakulás veszélyét valószínűleg befolyásolja az életkor, a súly, a korábbi ízületi sérülések, az ízületi túlterhelés, az izmok gyengesége és a genetika.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt hiba, amit futóként elkövethet

Becca 2014. október 12., vasárnap 12:07

A futás rendkívül jó stresszlevezető, szépen formálja az alakot, jót tesz a szívnek, kondiban tartja a testet, és még sok más hasznos dologban kiváló, de persze azt is tudni kell, hol a határ. Ha megerőltette magát, mindenképpen pihenjen, ne akarjon azonnal maratont futni, és szoktassa a szervezetét a futópályához. Pár jó tanács, amiktől reméljük, hogy sikeresebben tudja majd abszolválni a maga elé kitűzött célt. Az alapötletet a Runners World Online egyik cikke adta, mi ehhez még Papp Krisztina olimpiai futó tapasztalatait is kikértük. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Maximalista? Akkor vigyázzon az életére.

Sákovics Diana 2014. október 10., péntek 19:33

Az, hogy miért dönt valaki az öngyilkosság mellett, nagyon összetett. Rengeteg dolognak szerepe lehet benne az illető személyiségétől az élettapasztalatain és szociális közegén át az aktuális körülményeikig. Most egy új kutatás tovább bővíti a lehetséges okok listáját, méghozzá egy elég meglepő elemmel: a maximalizmussal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így eddzen túlsúllyal

Bánkuti Gabriella 2014. október 10., péntek 08:35

Magyarországra nézve tanulságos adat, hogy a WHO elhízást érintő statisztikája szerint az egész Európai Unióban hazánk vezeti toronymagasan a listát. A 18 évesnél idősebb, 30-as BMI indexnél magasabb, elhízott népesség aránya az EU 27 tagországának viszonylatában átlagosan 16,6 százalék. Magyarország ehhez képest 28,5 százalékos arányt mutat, azaz hazánkban minden 4. felnőtt a túlsúlyos állapotot is felülmúlva elhízott egészségügyi kategóriába tartozik. A 20 százalékos bűvös határon felül csupán Csehország, Luxemburg, Málta, Írország és Nagy-Britannia szerepel hazánk mellett, de még ez utóbbi is 2,4 százalékkal kevesebb túlsúlyos népességi arányt tudhat magáénak.

Az elhízás

Olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet. Elhízottnak tekintjük azt a személyt, akinek testtömegindexe (rövidítve TTI, angolul body mass index, BMI) 30kg/m2 felett van. A testtömegindex a kilogrammban megállapított testtömeg és a testmagasság méterben mért négyzetének hányadosa. Saját testömegindexét itt tudja kiszámolni!)

Forrás: Wikipedia

Azoknak az embereknek akik súlyproblémákkal küzdenek különösen fontos a következők alapos átolvasása és betartása.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés