#ÉLETEM

Sífelszerelést kölcsönözni a pályán vagy otthon érdemes?

LS 2015. január 8., csütörtök 09:49

Úgy alakult az élet, hogy egy napra elugrottunk síelni Eplénybe. A gyereknek persze se léce se bakancsa, az én lécem nagy neki, a bakancsom rég kicsi, 25 évvel ezelőtt pedig annyira nem volt divat a sisak, hogy az nincs is a családban. Szerencsére kapott egy síszemüveget karácsonyra, így legalább valamivel menőzhetett.

Így indultunk Eplénybe, totál szervezetlenül, egy ősrégi overállal, amit még Csehszlovákia lejtőin avattak fel. A környékbeli kölcsönzők zárva voltak - hála az ünnepeknek -, így úri módon, a pálya mellett kölcsönöztük ki a szükséges kellékeket. A dolog működött, mindössze a személyimet és egy rahedli pénzt kellett otthagynom. A cuccok jó minőségűek, ránézésre szinte újak voltak, a kötést is méretre állították, szóval ment minden, mint a karikacsapás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 egyszerű trükk a takarításhoz

ermiz 2015. január 7., szerda 14:59

A takarítás nagyjából mindig ugyanolyan unalmas és idegőrlő folyamat, melynek sosincs vége. A House Beautiful összegyűjtött néhány tippet, amivel egyszerűsíteni lehet az életet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt wellness-tipp, hogy könnyebben induljon az év

travelo 2015. január 7., szerda 11:35

Alig kezdődött el az év első munkahete, máris hullafáradtnak érzi magát? Készüljön rá 2015-re egy jó kis wellness hétvégével! Öt regeneráló tipp a Travelótól.

"A hűség elvárása csak a birtoklásról, hiúságról szól"

Sákovics Diana 2015. január 6., kedd 22:02

Nemrég megjelent cikkünkben írtunk arról, hogy a kutatások szerint egészségesebbek és boldogabbak a nyitott kapcsolatban élő 55 év felettiek. Ez a jelenség már önmagában is elég izgalmas, ráadásul nemcsak rengeteg kulturális és erkölcsi, de számos gyakorlati kérdést is felvet. Leginkább azt, hogy:  mégis hogy az ördögbe lehet egy nyitott kapcsolatot hosszú távon működtetni úgy, hogy mindkét fél boldog legyen benne? Mi megkérdeztük erről önöket, önök pedig lelkesen válaszoltak. Köszönjük. 

A levélírók között voltak, akik a nyitott kapcsolatok mellett, voltak, akik ellene érveltek. Írtak nekünk nők és férfiak, fiatalok és idősebbek, heterók és melegek, házasságban élők és kizárólag elköteleződésmentes kapcsolatokban utazók. Érdekes volt szembesülni azzal, hogy mi emberek hányféle nézőpontból vagyunk képesek felfogni a párkapcsolatokat, hogy ki milyen utat kell bejárjon ahhoz, hogy végül letegye a voksát (legalábbis a jelenben) egy adott párkapcsolati forma mellett. A legérdekesebb gondolatokból válogattunk önöknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Besokallt a tömegtől? Menjen Grönlandra!

Sáfár Zsófia 2015. január 6., kedd 16:22

Ha elmenekülne egy kicsit a világ elől, mert elege van az újévi turistákból, vagy szeretné kipihenni az ünnepek alatti sürgés-forgást, de a gyerekkori rejtekhelyek már nem olyan nyugisak, mint voltak, akkor ezt a térképet bátran használhatja útmutatónak.

Megvan mitől lesz valaki jó tanuló

Sákovics Diana 2015. január 6., kedd 11:12

Mi kell ahhoz, hogy valaki jó tanuló legyen? Ész, nyilván. Legalábbis elsőre ez tűnhet az egyik legfontosabb jellemvonásnak a tanulmányi sikerek szempontjából. Egy friss kutatás szerint azonban nem IQ a legmeghatározóbb abban, jól nyomjuk-e végig az iskolát vagy sem: az élményekre való nyitottság és a lelkiismeretesség ennél négyszer fontosabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem teszt: Fitness Factory

nemoszi 2015. január 6., kedd 10:09

10486423 864731733546368 5378329193959108681 n
Fotó: Fitness Factory

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi lesz a karácsonyfával? Megeszi a kecske!

Dívány 2015. január 5., hétfő 15:47

Lassan kezd aktuálissá válni, hogyan szabaduljon meg az egyre szárazabb karácsonyfától, ami gyorsuló ütemben árasztja el tűlevelekkel a lakást. Persze lehetett kapni gyökeres fenyőfákat is, de sokan vágottat vettek, ami az ünnepek vagy vízkereszt után az utcán, a kuka mellett végzi. Egy nevadai férfi úgy döntött, egyedi módon próbálja újrahasznosítani a fákat: megeteti a kecskéivel - írja a Reno Gazette-Journal.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit sose szeretett volna tudni a nyilvános mosdókról, pedig muszáj

Sáfár Zsófia 2015. január 5., hétfő 12:48

Önnel is előfordul nyilvános helyeken, hogy térddel nyitja a mosdóajtót, könyökével zárja magára és a lábfejével próbálja megnyomni az öblítő gombját? Nincs ebben semmi szégyellnivaló, sőt nagyon is jól teszi. A higiénia kedvéért sokan akár akrobatikus mutatványokkal is képesek megnehezíteni kis- és nagydolgukat. A kutatók szerint legtöbbször meg is éri, de léteznek más hasznos trükkök is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Náthás? Ölelgesse szeretteit!

Sákovics Diana 2015. január 3., szombat 18:55

Szeretteinket ölelgetni csodálatos dolog, egyszerre meleg és megnyugtató, biztonságos és támogató. Ráadásul az ölelésnek számos pozitív élettani hatása is van: csökkenti a szervezetünkben a kortizol nevű stresszhormon szintjét, miközben növeli a kötődés, a bizalom, az odaadás hormonját, azaz az oxitocint. Ölelkezni tehát szuper, bár ezt már tudtuk eddig is. Az viszont új, hogy az ölelés a nátha ellen is véd. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha tényleg jól akar kinézni, mondja meg a tutit!

Sáfár Zsófia 2015. január 3., szombat 15:07

A szolgáltató- és vendéglátóipar legtöbb illemszabálya egyértelmű: a szállodákban a szobainasnak, a bárokban a pultosoknak jár némi aprópénz, az éttermekben pedig 20% borravalót illik adni, ha elégedettek vagyunk a kiszolgálással. A szépségszalonokban azonban ennél homályosabb és kissé bonyolultabb – és a fő probléma: kimondatlan – etikettszabályok is léteznek. Összegyűjtöttük azokat a helyzeteket, amelyekben a vendégek kínosan érezhetik magukat, mert nem tudják, hogy mi a szokás, mikor mit illik mondani, kérdezni vagy tenni.

Így nem lesz baj abból, ha éjjel is eszik

Dívány 2015. január 2., péntek 20:12

Amint valaki elkezd figyelni a súlyára, legalább egyszer biztos találkozik azzal a tanáccsal, hogy este 6 után már nem szabad ennie. A Cell Metabolism című folyóiratban megjelent egyik friss tanulmány is ezt bizonyítja. A tudósok egereket vizsgáltak, és míg az állatok egyik csoportja csak 9-12 órán át fért hozzá adott mennyiségű táplálékhoz, a többiek egész nap ehettek. És melyik csapat volt mégis az egészségesebb és a soványabb? Igen, az első, de ez mégsem jelentu azt, hogy a 6 órás szabályhoz a végletekig ragaszkodni kell. Hogy miért? Kiderül a hajtás után! 

shutterstock 235756507
Fotó: Shutterstock
Távolról sincs vége, olvasson még »

Támad az anti-karácsony, az ünnepek utáni depresszió

Steiner Kristóf 2015. január 2., péntek 13:56

Egy barátom, aki jóban volt az egykor oly népszerű brit lánybanda a Sugababes egyik tagjával, egyszer elpletykálta nekem azt a random infót, hogy a csajok (többek között) azért mentek szét, mert az egyiküknek masszív karácsony utáni depressziói voltak, és ettől évről évre lehetetlenebbé vált a közös munka – januártól áprilisig. Jómagam is vallom, hogy az év három szakaszból áll: a nyárból (ami a lélekben és testben való készülődés miatt már március vége fele elkezdődik), a téli ünnepek időszakából (ami nekem már szeptemberben csiklandozza a karácsonymániámat), és a kilátástalanságból, amely az év elejét jellemzi. A legtöbben ilyenkor vagyunk a legkövérebbek, a fejünk püffedt a “dehát karácsony van, mindent szabad” égisze alatt elfogyasztott extrém alkohol- és bejglimennyiségtől, és hosszú hónapok választanak még el a nyári készülődés reményteliségétől.

Életem eddigi 32 karácsonyának elmúlása szerencsére arra is alkalmat adott, hogy felvértezzem magam: íme az én 7 tippem, hogy idén sikerüljön extra tíz kiló, elhamarkodott szakítás, pillanatnyi elmezavar során elszenvedett felmondás, és egyéb kis tragédiák nélkül átvészelni az év legrémesebb szakaszát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: egy hónap feldolgozott élelmiszer nélkül

etelka 2015. január 1., csütörtök 14:46

Rosszul vagyok attól, mi minden kerül a chipsbe, a tortillába, de még egy nyomorult tejszínbe is, úgyhogy elhatároztam, hogy egy hónapon át nem eszem olyan élelmiszert, melyet bármilyen módon előre feldolgoztak. Azaz, simán benyomom a fagyasztott borsót, de csak akkor, ha nem adtak hozzá semmit, és lemondok a pékáruról is, illetve elkészítem magam. Nem tűnt egy nagy was ist dasnak a dolog, egészen addig, míg el nem kezdtem túrni a konyhapolcot, és miközben majdnem kiköptem a virslit, rájöttem, hogy ezt is elfelejthetem egy időre, mert, hogy én nem fogok otthon virslit gyártani, az szinte bizonyosra vehető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb, ha ma sem ül még autóba!

Sákovics Diana 2015. január 1., csütörtök 09:32

Józanul sem vagyunk képesek reálisan értékelni autóvezetési képességeinket, részegen meg aztán egyáltalán nem. Legalábbis egy friss új-zélandi kutatás alapján ezt állítják a pszichológusok. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eljött a betartható újévi fogadalmak ideje!

Kuna Gábor 2014. december 31., szerda 18:08

Január elsejétől elkezdek fogyókúrázni, és egészségesebben eszem. Futok, fitt leszek. Soha többet nem gyújtok rá. Többet foglalkozom a családommal. Vagy inkább többet foglalkozom a munkámmal, keresek egy jobb állást. Vagy inkább mindezek együtt. Ugye milyen jól hangzanak az idei újévi fogadalmaim? Nekem nagyon tetszenek! De őszintén: mennyi esélyt jósolnak nekem, hogy mindezek meg is valósulnak? És mennyi esélyt jósolnak maguknak, a sajátjaikhoz?

Ezért bírja rosszabbul a másnaposságot, ahogy idősödik

Toma 2014. december 31., szerda 13:05

Bizonyára önnek is ismerős, hogy a húszas évei elején rendíthetetlenül, egymás után döntötte magába az alkoholt, másnap mégis kipihenve, legfeljebb csak kicsit gyűröttebben ment dolgozni, vagy ült be az iskolapadba. Aztán ahogy teltek az évek és elérte a harmincat, az átmulatott éjszakák meghozták a böjtjüket, és míg régebben nagyjából frissen tudta folytatni az életét, addig ma már két pohár bor után is kész horror a másnap, és van, hogy egy nap is kevés a regenerálódáshoz. És erről nem az olcsó pia tehet.

George F. Koob, Ph.D, a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism igazgatója a Women's Health Magazinnak elárulta, hogy a 30-as években már rosszabbul bírjuk az alkoholizálást, ráadásul a másnapossági tünetek is jóval erősebben jelentkeznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyolc újévi fogadalom, amit jobb, ha elfelejt

Dívány 2014. december 31., szerda 09:51

Mielőtt listát írna a 2015-ös fogadalmairól, olvassa el, melyek azok az ígéretek, amelyeket érdemes kihagyni, ha jót akar magának. Egy évvel ezelőtt persze már összegyűjtöttük, hogy milyen fogadalmak áshatják alá a fogyókúrát, de az új kezdet nemcsak diétázásból áll, és bőven akadnak olyan mondatok, amiket szintén kerülnie kell annak, aki egészségesebb vagy egyszerűen csak jobb életre vágyik. A Livestrong.com gyűjtéséből válogattunk, részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Guggolás: a tökéletes gyakorlat, ha formás feneket szeretne

tatota 2014. december 30., kedd 17:36

Guggolni mindenki tud, gondolnánk. Ám az igazság az, hogy még a rendszeresen konditermekbe járók közül is jó, ha minden tizedik szabadidős sportoló guggol helyesen. Tény, hogy a guggolásnál rengeteg dolgot elronthatunk, ami azért rossz hír, mert a helytelenül végzett gyakorlat nem sokat ér, ráadásul még sérülésveszélyes is. 

És, hogy mi a jó hír? Az, hogy Vigh Domonkos, az F&M fitness and more személyi edzője elárulja, melyek a leggyakoribb hibák, s megmutatja, hogy kell helyesen és hatásosan formálni a fenekünket ezzel a gyakorlattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking! A munkahelyünkön jó lenni!

Sákovics Diana 2014. december 29., hétfő 21:54

Minél magasabb beosztásban dolgozik valaki, annál kellemesebbnek találja a légkört a munkahelyén. Legalábbis ez derül ki a Profession.hu álláskereső portál legfrissebb felméréséből, melyben 3310 munkavállalót kérdeztek munkahelyi hangulatról és benti társasági életről. Az eredményekből az látszik, hogy meglepő módon az emberek 76 százaléka kellemesnek tartja a munkahelyi légkört, ami annak fényében, hogy milyen panaszkodós, pesszimista egy nép vagyunk szuper jó arány. Kiderült az is, hogy minél kisebb egy cég, annál kellemesebb ott dolgozni, 30 fő alatti vállalatoknál az emberek 90, míg a 100 fősnél nagyobb cégeknél a dolgozók 84 százaléka érzi jól magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyötri a helytelen testtartás? Tehet ellene!

Sáfár Zsófia 2014. december 29., hétfő 12:59

Már az iskolai szűrővizsgálatokon rengeteg veleszületett vagy szerzett gerinc- és ízületi panasszal találkoznak az orvosok. Nemcsak az ülő életmódot folytatók, de az állandóan az okostelefonjukon lógó fiatalok is egyre többször panaszkodnak nyaki és hátfájdalmakra. Nem kizárt, hogy ön is valamilyen – mérsékelt vagy súlyosabb – gerincproblémával küzd, amit szinte természetesnek vesz, ezért talán nem is keres arra megoldást. A Súlypont Ízületklinika segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb statikai elváltozásokat, hogy szembesüljön azok súlyosságával és következményeivel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mi a szorongás előnye

Sákovics Diana 2014. december 28., vasárnap 16:44

Szorongani kemény és rém kellemetlen dolog. Az a folyamatos feszültség, az ingerlékenység, a koncentrációs nehézségek, és az a soha el nem múló készültségi állapot, amiben szorongás közben zizegünk, alaposan meg tudja mérgezni a mindennapokat. Úgy tűnik azonban, hogy a nyilvánvaló szíváson túl nemcsak a depressziónak, de a szorongásnak is megvannak az előnyei. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bevált tippek a karácsonyi pluszkilók leadására

Becca 2014. december 28., vasárnap 12:58

Az egyik legnehezebb dolog az elkerülhetetlen karácsonyi édességdömping után, hogy megálljt parancsoljunk a szervezetnek, amikor rendszerint még jóval az ünnep után is hegyekben áll otthon a sok finomság. Minden évben jön a felismerés az ünnepek után: pár kiló már megint felcsúszott, és bár ezek alig észrevehetőek, érezzük, hogy valami nem stimmel. És azzal is mindenki tisztában van, hogy óriási önmegtartóztatás kell ahhoz, hogy ne tömjük magunkba a maradék zserbót, bejglit, csokoládét. Ha gyorsan le akarja dobni ezt a pár kiló pluszt szilveszterig, és még jövőre is az idei ruháit szeretné hordani, nem árt azonnal hozzálátnia!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önöket is csak a szex érdekli!

Sákovics Diana 2014. december 27., szombat 20:51

A pszichológia csodálatos dolog. Segít abban, hogy jobban megértsük magunkat, embertársainkat, a világot, amiben élünk. Nincs olyan területe az életünknek, amit ne lehetne lélektani szempontból elemezni, ahogy nincs olyan szituáció sem, amiből ne keveredhetnénk ki jobban, könnyebben a pszichológia ismeretével. És tudja, hogy önöket ebben az évben mi érdekelte a leginkább ebből a lenyűgöző tudományból? A szex. 

2014 legolvasottabb Ego cikkei legalábbis mind arról szóltak. Oké, majdnem mind. Ötös toplistánk következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 méreganyag a kozmetikumokban, amikkel érdemes óvatosnak lennie

ST 2014. december 27., szombat 09:27

Az egészséges életmódnak nagy „divatja” van napjainkban. Mindenki megfelelően akar étkezni, méregtelenítenek, hogy szépek és karcsúak lehessenek. A teljes kiőrlésű liszttel készült, zsírszegény szendvics és gyógytea után pedig sokan bemennek a fürdőszobába, és olyan anyagokat kennek a bőrükre és a hajukra, amikről nem is tudják, hogy rákkeltőek, tönkreteszik a hormonrendszert, és sok más szervet is. A chatelaine.com cikkéből kiderül, mikre kell odafigyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés