#ÉLETEM

Ezekre a szűrésekre kérjen időpontot

Toma 2014. november 8., szombat 11:35

Az egészsége megőrzéséhez bizonyos időközönként szűréseken részt vennie, hogy még idejében lehessen orvosolni, ha a vizsgálatok valamilyen problémát tárnak fel. Összeszedtük, miket érdemes beütemeznie a hűvösebb hónapokra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az sem mindegy, milyen pózban alszik

Dívány 2014. november 7., péntek 20:37

Aludni jó dolog, de nem mindegy, hol és hogyan tesszük. Nagyon sok minden befolyásolhatja, mennyire pihentető az éjszaka, például nem mindegy, hogy milyen pózban alszunk. Az emberek egy éjszaka alatt átlagosan 12 alkalommal váltanak testhelyzetet, és ahogy egyre idősebbek, ez a szám csökken – írja a Wall Street Journal. Persze mindenkinek megvan a kedvenc póza, és (majdnem) mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Például hiába tesz jót a háton fekvés a gerincnek, ha a légzési és emésztési problémákkal küzdőknek nem ajánlott. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 jel, ami elárulja, ha hazudnak önnek

Sákovics Diana 2014. november 7., péntek 15:33

Hazudni néha muszáj. Pontosabban kegyesen füllenteni, azt muszáj. Ezzel tesszük ugyanis könnyebbé, vidámabbá az emberi kapcsolatokat, így nem bántunk meg senkit percenként, így távozhatunk elégedettebben egy-egy beszélgetésből. Persze, ezek a kedves kamuzások csupán negyedét teszik ki annak az átlagosan kétszáz apró hazugságnak, amiket egy nap alatt kiejtünk a szánkon. A maradék százötven csúsztatás már sokkal önzőbb okokra vezethető vissza, így az sem árt, ha észrevesszük, mikor próbál átvágni a másik. De vajon észrevesszük? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legcukrosabb élelmiszereink

Sáfár Zsófia 2014. november 7., péntek 10:21

Ha nem szörnyülködött volna eleget a hazai üzletekben kapható legsósabb élelmiszerek listáján, most megmutatjuk a legtöbb hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Instant megoldás orrdugulásra

Sáfár Zsófia 2014. november 6., csütörtök 09:55

Akár nátha, akár asztma vagy allergia miatt dugult el az orra, létezik orrcsepp és orrfújás nélküli módja annak, hogy ismét használni tudja. Az orosz orvosok által kifejlesztett egyszerű és hatásos Buteyko-módszer gyakorlásával egy perc alatt újra fellélegezhet. A hajtás után mutatjuk, hogyan csinálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 halhatatlan tévhit a konyhából

Sáfár Zsófia 2014. november 5., szerda 19:25

Ma már annyi táplálkozással és egészséges életmóddal kapcsolatos mítosz létezik, hogy nem csoda, ha a hűtőszekrény nyitogatásakor azon törjük a fejünket, hogy mi igaz és mi nem abból, amit az épp legújabb kutatás állít. A Lifehacker elismert amerikai dietetikusokat kérdezett meg néhány gasztronómiai tévhittel kapcsolatban, és természetesen mi is szakértőhöz fordultunk, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem elég, hogy rossz, még sokáig is tart – mi az?

Sákovics Diana 2014. november 5., szerda 15:06

Na, melyik a legtovább tartó érzelem? Melyik az az érzés, ami mindenünket elönti és a leggyorsabban elillanó érzésnél 240-szer hosszabb ideig tart? Az öröm? Nem! Az elégedettség? Dehogy! Már miért is lennénk ennyire mázlisták? A szomorúság, az tart mindennél tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szúr az oldala futás közben

Sáfár Zsófia 2014. november 5., szerda 09:30

Két dolog biztos: kellemetlen érzés és nem csak kezdő futók, de versenysportolók is gyakran szenvednek tőle. Arra viszont, hogy mi okozza a futást megkeserítő szúró fájdalmat, számos magyarázat létezik. Vajon elég, ha a légzéstechnikáján vagy a táplálkozási szokásain változtat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szexeljen, ha fáj a háta

ST 2014. november 4., kedd 20:14

Amikor a hátfájás már a mindennapi tevékenységekben is képes problémát jelenteni, akár a szexuális életre is erősen rányomhatja a bélyegét. Szerencsére egy kanadai egyetem hiánypótló kutatással kiderítette, hogyan fájhat legkevésbé a háta ilyenkor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi 15 perc edzés ötödével csökkenti a mellrák kockázatát

Dívány 2014. november 4., kedd 19:49

Sok kutatót foglalkoztat, hogy az életmód milyen mértékben csökkenti a daganatos megbetegedések, például a mellrák kialakulásának veszélyét. Francia kutatók 37 vonatkozó kutatás eredményét összegezték, és megállapították, hogy azoknál a nőknél (kortól és súlytól függetlenül), akik változókor után is naponta egyórányi intenzív testmozgást végeznek, 11 százalékkal csökken a mellrák kockázata. Tim Key, az Oxford Egyetem munkatársa és kollégái a National Cancer Research Institute konferenciáján szintén kedvező eredményekről számoltak be a témában, bár szerintük további vizsgálatokra van még szükség ahhoz, hogy elméletüket igazolják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amiből kiderül, sokáig tart-e a kapcsolata

Sákovics Diana 2014. november 4., kedd 14:21

Azt már tudjuk, hogy a szerelem akkor tart ki hosszan, ha van rajongás, szenvedély, függetlenség és képesek vagyunk a kapcsolatot az önkiteljesedésünk, az önmegvalósításunk részének tekinteni. De vajon honnan az ördögből tudhatnánk, hogy melyik kapcsolatban juthatunk el idáig? Honnan tudhatjuk, hogy melyik kapcsolat lesz hosszú életű? Kutatások persze ezekre a kérdésekre is keresték már a választ, és a Psychology Today most össze is szedte, hogy melyik az az öt faktor, ami biztosan befolyásolja egy kapcsolat jövőjét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külön intim tisztálkodószerekre valójában semmi szükség

Toma 2014. november 3., hétfő 21:12

A különféle intim tisztálkodószerek nagyon népszerűek, amit az is mutat, hogy a drogériák polcain számtalan ilyen készítménnyel találkozhat ember. De vajon tudja, hogyan is kell ezeket használni? Tényleg a mindennapi tisztálkodás részét kell, hogy képezzék, vagy csak azokban az esetekben ajánlott, amikor baj van? Vagy lehet, hogy teljesen feleslegesek is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért viszket jobban, ha vakarja

Sákovics Diana 2014. november 3., hétfő 18:32

„Anyu, nagyon viszket!" – mondja sírós hangon a háromévesem, és veszettül vakarja a karján a szúnyogcsípést. „Ne vakard drágám, csak még rosszabb lesz!" – mondom el ezredszerre anyám hangján, aki valószínűleg a nagyitól hallotta, szóval lehet, hogy inkább a dédi hangján mondom. És persze, tudom, tudom, hogy igaz, az én bőröm is megnyugszik egy idő után, ha nem piszkálom azt a fránya csípést, de mégis kicsit bizonytalanul állítom mindezt a gyereknek, mert milyen agyament dolog már, hogy a viszketést nem szabad vakarni. Miért nem szabad? Miért viszket jobban a vakarástól? Miért nem enyhíti inkább tartósan a diszkomfortot? És miért enyhíti egyáltalán rövid időre? Hála az amerikai tudósoknak, már ezt is tudjuk. A szerotonin, az tehet róla. 

shutterstock 164081030
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fittaréna 2014: ilyen az élet a futáson túl

Dívány , bznyufy 2014. november 3., hétfő 17:23

A Fittaréna jól bejáratott brand lett, jövőre már 10 éves lesz a rendezvény, de még ezt tudva is meglepődtünk azon, mennyien voltak az idei, múlt vasárnap megtartott eseményen. Már az első küzdőteres órán bő félház volt, a második órára pedig meg is telt a tér, az expó területén már alig lehetett elférni. A több színpadról, standról egyszerre üvöltő zene, a sorok között majszolva vonuló, nyomakodó emberek tömege sokadik alkalommal is letaglózó. Könnyen lehet, hogy 3-4 óra után besokall tőle, aki elsőként látogat oda, de azért érdemes kipróbálni, milyen ezrekkel együtt, közösen edzeni. Lehetőség van rá, évről évre egyre több a hasonló esemény.

Persze, mi sem csak nézelődni mentünk oda, most is kipróbáltunk néhány órát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Skizofrénia: amikor az érzelmek hasadnak, nem a személyiség

Sákovics Diana 2014. november 2., vasárnap 20:16

„Magyarország Európa egyik legszomorúbb, a világ egyik leginkább boldogtalan országa. A lakosság közel 10 százaléka saját véleménye szerint depressziós vagy más mentális zavarral él, hét százalékunk szed antidepresszánsokat szorongás vagy depresszió miatt, az öngyilkosságra való hajlandóságban pedig európai összevetésben is kiemelkedők vagyunk“ – írta blogján a TASZ. 

A Társaság a Szabadságjogokért októberben egy online kampányt nyomott, melynek célja az volt, hogy reálisan ábrázolják a mentális problémával élő embereket, hogy ne az ön- és közveszélyes őrjöngő elmebeteg vagy a retardált szerencsétlen képe éljen róluk a népben, inkább a sajátos nehézségeik ellenére is érző, gondolkodó, szerethető lényeké. Nagyjából erről szólt fiktív karakterük, Bálint három héten át futó oldala, ami azt mutatta meg, hogy milyen egy gyógyszerekkel kezelt skizofrén bőrében létezni a hétköznapokban. A posztokból, kommentekből úgy tűnt, hogy a skizofréniáról számos tévhit él a fejekben, így most összeszedtünk néhány dolgot, amit feltétlenül tudnia kell erről a mentális állapotról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felvettem a harcot a horkolással

f.ádám 2014. november 2., vasárnap 17:06

Az nagyon önző kijelentés lenne, hogy nagyjából ötéves korom óta küszködök a horkolással, mivel valójában a környezetem küszködik az én horkolásommal nagyjából ötéves korom óta. A megállíthatatlan traktorhangok egy ideig inkább viccesnek számítottak mint zavarónak, legrosszabb esetben a barátaim rugdostak meg valami házibuliban, hogy talán hagyjam már abba, de ez idővel változik. Akkor, amikor az ember elkezd semjénzsolti értelemben vett módon egészségesen élni, és minden nap ugyanazzal az emberrel aludni, ekkor ugyanis a korábban vicces alváshangok nagyon hamar elviselhetetlenné válnak a másik fél számára (mint ahogy nekem is elviselhetetlen, ha valaki hetek óta óránként felébreszt a legmélyebb álmomból). Mivel műttetni senki nem szereti magát, ezért a patikába mentem, hogy megtaláljam azt az alternatív megoldást, ami mindkét fél számára nyugodt estét biztosíthat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

El fogok válni. Fájni fog?

Kuna Gábor 2014. november 2., vasárnap 08:40

Manapság a házasságok több mint fele válással végződik, mindannyiunk családjában, baráti körében vannak olyanok, akik már túl vannak rajta. Ma már nem olyan erős már a gazdasági kényszer sem, és ha nem is könnyen, de egy egyedülálló szülő is meg tud élni a gyermekével. Csökkenőben a társadalmi stigmatizáció is, nem fognak, vagy legalább nem annyira fognak megszólni, megítélni minket érte, mint régen. A válás lehetősége tehát kimondva vagy akár kimondatlanul mindig ott van egy házasságban. Lehet, hogy most jól érezzük magunkat, elégedettek vagyunk, de bármikor elválhatunk, ha ez a jövőben megváltozna. Ha nem házasságról, hanem kevésbé formális, élettársi kapcsolatról beszélünk, akkor ez még könnyebbnek tűnik. Néha talán fenyegetőzni is szoktunk ezzel, még ha a veszekedés hevében nem is gondoljuk igazán komolyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kedvenc filmjei alapján is választhat ingyenes edzést

Edicsek 2014. november 1., szombat 17:29

Már többször írtunk arról, hogy ha nehezen veszi rá magát a mozgásra, milyen trükkökkel tud segíteni magán. Léteznek például mobiltelefonos alkalmazások, találhat ingyenes edzésprogramokat a neten, de ennél szórakoztatóbbakat biztos nem látott még. Neila Rey fitneszblogger olyan programot talált ki, ami után tényleg az ég világon semmi kifogása nem lehet, hogy miért nem mozog rendszeresen. Edzhet például a kedvenc filmje vagy sorozata alapján, esetleg úgy, hogy fel sem áll a kanapéról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jó költözködni

Sáfár Zsófia 2014. november 1., szombat 09:16

Elege van a mókuskerékből és szerencsét próbálna egy idegen helyen, vagy épp külső körülmények miatt muszáj továbbállnia, de fél a változástól? Gondoljon arra, hogy egy költözés nem csak a régi holmik cipelésével, de rengeteg új lehetőséggel is jár. Eláruljuk, miért nem olyan szörnyű új életet kezdeni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért jobb az éjjeli baglyoknak

Dívány 2014. október 31., péntek 18:50

Aki korán kel, aranyat lel – tartja a mondás. Kutatások viszont azt bizonyítják, hogy azoknak sem kell aggódniuk, akik még 9-kor sem képesek kikászálódni az ágyból. Bizony, az éjjeli baglyok sok szempontból lenyomják a pacsirtákat. A hajtás után meg is mutatjuk, miért jó nekik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A barátom megbolondult. Mit tehetek?

Sákovics Diana 2014. október 31., péntek 15:53

A furán öltözött néni, aki a buszon ülve megállás nélkül motyog maga elé. A szomszéd, aki folyton Bélával, a nem létező fickóval veszekszik fejhangon sipítva. A volt osztálytárs, aki a véletlen találkozáskor riadtan nézeget körbe-körbe, aztán valami világméretű összeesküvésről hadar és amikor előkapjuk mobilt, ő pánikba esve rohan el. 

Nem kell hozzá sem tapasztalat, sem szaktudás, hogy tudjuk: ők nincsenek jól. Valami történt velük, valami, ami elszakította őket a valóságtól, valami, amitől egy saját világ kerekedett köréjük. Ezt a valamit pedig pszichózisnak hívják. Egy pszichotikus ember közelében lenni általában kényelmetlen, félelmetes, leginkább azért, mert a legtöbbünknek fogalma sincs, hogy mégis hogyan kellene ilyenkor viselkednünk. Mit mondhatunk és mit nem? Mit ért abból, amiről beszélünk? Mivel segítünk és mivel rontunk az állapotán?

shutterstock 119053735

Ezek a kérdések nyilván teljesen lényegtelenek akkor, ha messziről elkerüljük furán viselkedő embertársainkat, de vannak helyzetek, amikor ez nem opció. Például akkor, ha egy rokonunk, barátunk, ismerősünk kerül ilyen helyzetbe, vagy éppen akkor, amikor egyértelmű, hogy a másiknak segítségre van szüksége, és ezt a segítséget épp csak mi tudjuk megadni. Azért, hogy az ilyen szituációkban se álljunk lefagyva és a következményektől rettegve, összeszedtük, hogy mégis milyen egy lelki (vész esetén pedig a gyakorlati) elsősegély pszichózis esetén. Köszi, Schizophrenia Bulletin! Köszi, Mind Hacks!

Távolról sincs vége, olvasson még »

És igen, létezik módszer a gumis lepedő összehajtására!

Becca 2014. október 31., péntek 10:56

Ön is küzdött már hiába a szélükön gumival ellátott, amúgy nagyon praktikus lepedők rendes összehajtogatásával? És mivel semmilyen módszert nem tudott kiötleni, maradt az úgy-ahogy összegöngyölésnél, amivel viszont rengeteg helyet foglal? Bár ez az oktatóvideó már nem új, abból, hogy a Facebookon lelkesen osztják, arra jutottunk, sokaknak hat az újdonság erejével, úgyhogy megosztjuk önökkel is, mi a tuti – és helytakarékos! – megoldás!

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szálljunk már le Renée Zellwegerről!

Steiner Kristóf 2014. október 30., csütörtök 10:55

Nem volt egyszerű kibulizni magamnak ezt a cikket – a szerkesztőim ugyanis mondhatni egyöntetűen vallották, hogy szegény René Zellweger attól néz ki úgy, ahogy, mert nagyon elcseszték a plasztikai műtétjét és punk-tum. Oké, bevallom, elsőre én sem ismertem meg a múlt heti Elle gála esten készült fotókon. De aztán – miután már a legjobbszívű, legkedvesebb és egyáltalán nem „celebfikázó-típusú” ismerőseim is megosztották a „rémisztő átváltozást” –, úgy határoztam, hogy kicsit utánamegyek a dolognak, mielőtt sarkos véleményt alkotnék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Természetes gyógymódok megfázásra a gyógyszer helyett

Becca 2014. október 30., csütörtök 08:16

Október közepén még úgy tűnt, nem akar végetérni a nyár, 24 °C alá nemigen csökkent a hőmérséklet napközben, és a nap is kitartóan sütött. Azóta viszont beütött az igazi hideg, nyirkos, szeles ősz, nem is csoda, ha ebben a szeszélyes időjárásban sokan megfáznak, és helló, már be is indult a torokkaparós, orrfújós szezon. Persze egy szimpla megfázásra senki nem akarja magát agyontömni gyógyszerekkel, ami érthető is, hiszen lázzal nem jár, "csak" éjszakai orrdugulással és köhögéssel. Ezeket viszont könnyedén ki lehet kúrálni természetes úton is. Olyan módszereket próbáltunk meg összegyűjteni, amikről eddig még nem írtunk. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Na, ezért ne mutogassa többet a nyaralós fotóit!

Sákovics Diana 2014. október 29., szerda 20:45

Mindig utáltam mások nyaralós fényképeit nézegetni. Utálom az alapos, részletes élménybeszámolókat, a videókat, a 139. „én és az érdekes épület” témájú fotókat. Utálom, és egy kicsit mindig szégyellem magam miatta. Pontosan tudom ugyanis, hogy a másik azért mutogatja, meséli, magyarázza, mert számára szuper élmény az az utazás, mert olyan különleges dolgokat élt át, amiket nagyon szeretne átadni, megosztani valakivel, akit egyébként eléggé kedvel. Tudom, hogy a másikat ez hajtja, de ebből sajnos hozzám semmi nem ér el. Én az összes empátiámat bevetve sem érzem ugyanazt, amit ő, nem ájulok el a fényképeken visszaköszönő tájtól, nem ragad rám a tengerpartos-pálmafás hangulat a fotelban ücsörögve. Sokáig azt hittem, hogy másokhoz képest ebben egyszerűen rossz fej vagyok, de szerencsére most egy friss kutatás helyre tette ezt az egész ügyet. Most már biztosan tudom, hogy rossz fej vagyok, de legalább nem vagyok egyedül. 

shutterstock 220670302
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés