#ÉLETEM

6 étel, amely segíti az elalvást

Becca 2015. január 27., kedd 10:16

Rengetegen szenvednek kialvatlanságban. Ennek több oka is lehet, de ennél sokkal kellemetlenebb, hogy milyen súlyosan hathat ez az állapot a szervezetre. Amellett, hogy házsártos és komor lesz, még egészségügyi problémákat is okozhat, ha nem alszik eleget. Ha ez nem volna elég, súlygyarapodást is előidézhet, plusz szív- és érrendszeri betegségeket, depressziót, cukorbetegséget és kognitív károsodást is. A jó hír viszont: van esély természetes úton elősegíteni a könnyű elalvást, csak egy kis étkezésbeli változást kell beiktatni a mindennapokba. Azt már tudja, pontosan milyen vegyületek játszanak szerepet a jó alvásban, most azt áruljuk el, mit kell enni ahhoz, hogy ezekből a megfelelő mennyiséget vigyen be a szervezetébe. Alapul a Huffington Post egyik cikkét vettük, aztán még hozzátettünk jó sok infót, hogy érthető legyen, mit, miért kell fogyasztani. 

Ha álmatlanságban szenved, egy próbát megérnek az alábbi praktikák; veszteni nem veszíthet semmit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt kell tudni a hepatitisről

etelka 2015. január 26., hétfő 14:52

Azt mindenki tudja, hogy létezik egy hepatitisz nevű betegség, melynek több fajtája is ismert, ezeket betükkel különböztetik meg egymástól. Ha valahol járvány van, a hatóságok eléggé be szoktak pánikolni, pedig nem feltétlenül kell Armageddont vizionálni, ha valahol felüti a fejét a fertőzés. De mi is a hepatitisz, és miért félnek ennyire tőle? Az MSD Pharma segítségével keressük a válaszokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúrázik? Ilyen gyakran mérje magát!

mzd 2015. január 26., hétfő 14:28

Aki életében legalább egyszer belevágott a diétába, annak ismerős az az érzés, amikor legszívesebben minden órában ráállna a mérlegre, hogy vajon fogyott-e már. Van egy jó hírünk a kényszeres méredzkedőknek: egy friss kutatás rávilágított arra, hogy aki többet méri magát, az több kilót is ad le. A vizsgálatba bevont emberek közül a legnagyobb súlyt azok vesztették, akik naponta ellenőrizték a testtömegüket, azok viszont, akik ezzel csak hetente vagy ritkábban foglalkoztak, még híztak is.

151061063
Fotó: Bsip / Europress / Getty
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyire (nem) mérnek pontosan az okoskarkötők és társaik

Dívány 2015. január 26., hétfő 10:32

Ha valaki sokat mozog, előbb-utóbb biztosan beszerez magának valamilyen aktivitásmérőt, mondjuk egy okoskarkötőt, hiszen jó, ha nemcsak az edzőteremben vagy futás közben, hanem szinte egész nap követni tudjuk, hogy mennyit mozogtunk. Világszerte tavaly 70 millió ilyen eszközt adtak el, és a jövőben ez a szám csak tovább növekedik majd – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ragaszkodik a nyolc óra alváshoz? Pedig nem a mennyiség számít

Sáfár Zsófia 2015. január 25., vasárnap 17:40

Aki gyakran panaszkodik arra, hogy nem jut elég ideje kipihenni magát, jobb, ha tudja, a testi-lelki jólét és az állandó frissesség feltétele nem az, hogy 8-9 órán át az igazak álmát aludjuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A megbocsátás a legújabb teljesítménynövelő

Dívány 2015. január 25., vasárnap 12:33

A Social Psychological and Personality Science című folyóiratban megjelent két tanulmány szerint a megbocsájtás sokat segíthet abban, hogy jobban teljesítsünk az edzésen. Hogy mi? A hajtás után eláruljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És igen, tényleg működik a jól ismert emlékezetjavító trükk

mzd 2015. január 25., vasárnap 10:49

Idézze fel a tegnapi ebédjét. Mit evett? Milyen környezetben? Kikkel? Megvan? Most próbálja meg ugyanezt csukott szemmel. Próbáljon meg minél több részletet feleleveníteni a jelenetből, az ön mellett ülők ruházatától kezdve az étel elrendezéséig a tányéron. Van különbség a nyitott és csukott szemes jelenet között? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cukiságapp: totyogó pingvinek terelik az állatkerthez a látogatókat

mzd 2015. január 24., szombat 19:05

A Japán közigazgatási központjában, Tokióban található Sunshine City nevű komplexum számos dolognak ad otthont: irodáknak, bevásárlóközpontnak és egy, az itthoni Tropicariumra hajazó akváriumnak is. Az elmúlt években azonban utóbbinak akadt egy komoly problémája: hiába van mindössze egy kilométernyire a város szívében található Ikebukuro állomástól, ha valaki szeretett volna ellátogatni hozzájuk – az épületegyüttes méretének köszönhetően – csak nehezen, vagy egyáltalán nem bukkant rájuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy volt gyomrom ezt tanulni? - még egyszer a kapunyitási pánikról

Kuna Gábor 2015. január 24., szombat 17:36

Novemberi cikkünkben a pályakezdő fiatalok új kríziséről, a kapunyitási pánikról írtunk. Mitől szenvednek ma a huszonévesek? Miért olyan nehéz eldönteni, mivel akarunk foglalkozni, hogyan kezdjük a karrierünket? Szabadnak, érdekesnek tűnik ez a korszak, de sokszor inkább félelmetes, és szorongással, elakadással jár. De vajon miért? Most a hasonló gondokkal küzdő Péter levelét közöljük, és igyekszünk válaszolni a kérdéseire. 

Így küzdje le házi praktikákkal az influenzát!

Becca 2015. január 24., szombat 09:13

Nehéz elkerülni ebben a változó időjárásban a felső légúti fertőzéseket, és sajnos, ha már elkapta, elég nehéz leküzdeni őket antibiotikum nélkül. A gyógyulási folyamatot viszont fel lehet gyorsítani természetes úton úgy, hogy közben még az immunrendszert is erősítjük. Most olyan bevált Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont munkatársa által is hatásosnak tartott – praktikákat mutatunk, amelyek segítségével könnyebben tudja átvészelni az orrbedugulós, köhögős időszakot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagy mellekkel kényelmesen aludni képtelenség

Becca 2015. január 23., péntek 16:23

Nagy mellekkel élni bizonyos esetekben előny, és nem is rossz dolog, de a mindennapokban könnyen akadnak problémái miatta, főleg sportolás (pl. futás) és alvás közben. Ha önnek is méretes cicijei vannak, nyilván ezer és ezer praktikát kipróbált már, hogy kényelmesebb legyen az alvás – például a sportmelltartóban alvást, ami bár a melleket tényleg a helyükön tartja, fullasztóan szoros. Szóval, nem jó megoldás. Tulajdonképpen nem is tudom, hogy valaha aludtam-e igazán komfortosan?! Valószínűleg nem, de ugye valamit, valamiért…

Rengetegszer elgondolkodtam már azon, milyen jó lenne, ha lehetne kapni olyan testre szabott matracot, amelyben a megfelelő helyen kialakított mélyedések lehetnének a mellek számára (mint amilyen a masszázságyakon az arcnak kialakított kis lyuk. De amíg ilyen nincs a boltokban, a következő problémákkal lehet szembesülni:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyenpiára bukik a magyar munkavállaló

Dívány 2015. január 23., péntek 12:00

Bár tudjuk, hogy a munkahelyi barátságok mennyire hasznosak lehetnek a munkaadók és munkavállalók szempontjából is, a magyar dolgozók többsége nem jár rendszeresen a munkatársaival szórakozni, és csak 11%-a találkozik heti/havi rendszerességgel a kollégáival a munkaidőn kívül, 15 százalék pedig sosem veszt részt semmilyen ilyen jellegű programban. Ha azonban a vállalat előre megszervezi, 85 százalék szívesen elmegy, és nem érzi kötelezettségnek. A legtöbb közös program valamilyen módon kötődik az alkoholfogyasztáshoz, ezzel szemben a munkaidőn túli közös étkezések semmilyen formája nem jellemző.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell, hogy belehaljon a méhnyakrákba

Toma 2015. január 22., csütörtök 18:37

Ezen a héten folyik az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, így a napokban fokozott figyelem irányul a betegségre, annak kialakulására, de legfőképp megelőzésére. A statisztikák szerint ez az állapot világszerte közel 1,4 millió nőt érint, Magyarországon pedig az évente regisztrált 1200 megbetegedésből közel félezer esetben visszavonhatatlan az állapot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó vezető szeretne lenni? Legyen gyors!

Sákovics Diana 2015. január 22., csütörtök 16:37

Azt már tudjuk, hogyan lehetünk boldogok a munkahelyünkön, vagy hogyan maradhatunk évtizedekig motiváltak a munkában, és olvastunk már olyan kutatásról is, ami szerint az a jó munkaerő, aki hajlamos mindent magára venni, akiben könnyű bűntudatot kelteni. De vajon mit gondolnak a témáról a hazai HR-esek? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az app, amivel ön is segíthet látni a látássérülteknek

mzd 2015. január 22., csütörtök 15:12

BeMyEyes.PNG
Fotó: BeMyEyes.com

A látássérült emberek az életük legtöbb területén felmerülő nehézségekkel látók számára meglepően jól megbirkóznak, de vannak olyan élethelyzetek, ahol azért nekik is elkélhet a segítség. Ilyen például, amikor meg kellen tudniuk a hűtőjükben található tej lejárati dátumát, vagy szeretnék tudni, mi látható azon a képen, amit a szeretteik küldtek nekik. Pár napja futottunk bele a BeMyEyes (Légy a szemem!) névre hallgató alkalmazásba, amely nálunk magasra tette a lécet az idei Év appja címért folyó versenyben. És hogy miért? Mert nemcsak értelmes, de nagyon szép dologra is használja a technika adta lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Így teljesítettek a szőlőzsírok

Divany.hu 2015. január 21., szerda 21:36

Bár a tél kettős arcát mutatja, a szájápolók (vagy más néven szőlőzsírok) eladásai most vannak az egekben, ezért teszteltük őket, hogy teljesen feleslegesen ne adjanak ki pénzt olyan termékekre, amelyek semmit nem használnak. Van, amelyikünk szája jól bírja a hideget és alig szorul ápolásra, más évek óta függő, és minden kabátjában lapul legalább egy szőlőzsír, megint más csak a téli időszakban vásárol ilyen termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többségünk simán beismerne egy bűncselekményt, amit el sem követett

Sákovics Diana 2015. január 21., szerda 20:50

Mit gondol, el lehetne önnel hitetni, hogy bűncselekményt követett el, miközben teljesen ártatlan? Nyilván nem. Legalábbis a legtöbben ezt hisszük, de a pszichológiai kutatások egészen mást mondanak.  

“Az eredményeinkből úgy tűnik, hogy meglepően könnyű hamis emlékeket generálni arról, hogy valaki bűncselekményt követett el, méghozzá olyan emlékeket, melyek a valódiakhoz hasonlóan összetettek, részletgazdagok” - jelentette ki Julia Shaw, a brit Bedfordshire Egyetem pszichológusa. Shaw és munkatársai  ráadásul nem hónapokon át tartó masszív agymosással ültettek be hamis emlékeket a kísérletben részt vevők fejébe, elég volt hozzá alig három órányi barátságos beszélgetés.  

shutterstock 178311836
Távolról sincs vége, olvasson még »

3+1 hotel, ahol világsztár a tulajdonos

travelo 2015. január 21., szerda 10:18

Szállodák, ahol híresség a tulaj a Coppola klán dél-olasz álomvillájától Robert de Niro New York-i luxushotelén át John Malkovich megfizethető dizájnszállójáig. Nézzen bennük körül velünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 modern fitnesztévhit megcáfolva

Toma 2015. január 21., szerda 09:21

Az Outside Online megcáfolta a leggyakoribb tévhiteket, amikkel bárki találkozhat, aki szeretne egészségesebben élni. 

Formálja hasizmát mókás gyakorlatokkal

tatota 2015. január 20., kedd 16:31

Tud egy lábon állni? És egy folyton billegő felületen, súlyzózás közben? Vagy próbált már labdán guggolni? Mi már igen, és bátran kijelenthetjük, hogy ha nekünk sikerült, akkor egy kis gyakorlással, és persze a szakértő instrukcióival bárki elsajátíthatja ezeket a mutatványokat, melyeket még Hugh Jakcman is imád

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többet iszik, aki többet dolgozik

Dívány 2015. január 20., kedd 11:34

Korábban már írtunk arról, hogyan is lehet átvészelni a túlórákat. Persze itt jóval többről van szó, mint arról, hogy nem érünk időben haza. Kutatók több tanulmány eredményének összesítésével kiderítették, hogy azok a dolgozók, akik hetente több mint 48 órát dolgoznak, nagyobb eséllyel fogyasztanak több alkoholt is a kelleténél. A férfiaknál ez több mint 21, a nőknél pedig több mint 14 italt jelent – írja a New York Daily News. A mértéktelen alkoholfogyasztás pedig megnöveli a szív- és érrendszeri panaszok, a rák és a mentális problémák kialakulásának kockázatát, és persze a túlórázás is komoly veszélyeket rejt magában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a módszerrel könnyebben megy az edzés

Sákovics Diana 2015. január 20., kedd 10:04

Van, hogy hiába határozzuk el, hogy most jött el a fittség ideje, hogy mostantól edzünk, hogy tényleg, hogy kitartóan, keményen. Van, hogy hiába fogunk bele egy diétába, fogyókúrába, életmódváltó-projektbe, egyszerűen nem megy. Valamiért nem. Pedig olyan klassz lenne. Az önértékelésünknek, a jövőképünknek, a hangulatunknak, az egészségünknek, a mentális képességeinknek mind remekül jönne, és ezt tudjuk jól, de egyszerűen NEM megy, túl nehéz. De vajon miért? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rosszfiúk szeretnek a leginkább szelfizni

Sákovics Diana 2015. január 19., hétfő 14:46

Vajon mi befolyásolja azt, hogy mennyit posztolunk magunkról a közösségi oldalakra, hogy mennyire akarjuk megmutatni magunkat, a rólunk készült képeket? És mitől függ az, hogy ki kattan rá a szelfizésre? Amerikai kutatók most erre keresték a választ, és a férfiak esetében meg is találták. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ezek a csajok képesek rá, akkor ön is!

mzd 2015. január 19., hétfő 13:30

Zseniális brit reklámfilm buzdítja egészséges életmódra azokat a nőket, akik sportolnának, de félnek a nevetségessé válástól. Mert becsülendő a Dove munkája, amivel segíteni próbálnak a nőknek elfogad(tat)ni a saját testüket, de mi van azokkal, akik szeretnének is tenni azért, hogy eltüntessék a nemkívánatos zsírpárnáikat, ám visszatartja őket az esetleges nevetségessé válás gondolata? 

Ezen próbál most változtatni aSport England, egy a sportot és egészséges életmódot népszerűsítő brit szervezet, akik egy vadiúj kampány, a ThisGirlCan (Ez a lány képes rá) segítségével szeretnének erőt adni az önbizalomhiányos, de tenni akaró nőknek. A beharangozó másfél perces videó pedig azért kiváló és újszerű, mert teljesen realista, és teljesen hétköznapi, sportoló nők szerepelnek benne – mindazzal együtt, ami a teljesen hétköznapi, sportoló nők számára ezzel jár: lefolyó sminkekkel, narancsbőrrel és remegő zsírpárnákkal együtt. És épp emiatt érdekes és mérföldkő ez a kisfilm az eddig tökéletes testekkel hirdető sportreklámok sorában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat dolog, amit tudnia kell a boldogságról

Sákovics Diana 2015. január 18., vasárnap 18:25

Tudjuk, hogy a boldogság nem egyszerűen történik velünk, nem mázli kérdése, hogy megvan-e vagy nincs. A boldogság képesség, ami megtanulható, és aminek a klassz érzésen túl még számtalan más előnye is van. Például az, hogy a környezetünknek is jót tesz.

A pozitív pszichológia elkötelezett hívei az elmúlt években rengeteg vizsgálatot végeztek, hogy amit csak lehet kiderítsenek a boldogságról, az általános jól-létről, arról, hogyan lehet elérni ezeket és milyen hatással járnak az életünkre. Most a Psy Blog tippje nyomán hat érdekes kutatási eredményt szedtünk össze az elmúlt évekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés