#ÉLETEM

Kocogásból is megárt a sok

Dívány 2015. február 5., csütörtök 10:22

A futás sokak kedvenc sportja, de nem mindegy, hogy mennyit és hogyan edzünk, és azoknak is oda kell figyelnie a mennyiségre, akik inkább kocognak. Egy friss, a Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban megjelent kutatás szerint ugyanis ezt is túlzásba lehet vinni, és annyit árthatunk vele, mintha ki sem mozdulnánk otthonról. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fontosabb az egészsége a külsejénél? Akkor szálljon le a mérlegről!

Sáfár Zsófia 2015. február 4., szerda 15:52

Egy diéta vagy életmódváltás célja lehet a súlyvesztés, alakformálás, allergia kúrálása vagy bizonyos betegségek megelőzése. Amikor azonban a külső megjelenésünk javításán dolgozunk, hajlamosak vagyunk a számok csapdájába esni - éppen testi és lelki egészségünk rovására. Louise Thorndycraft walesi jógaoktató mesélt a Díványnak arról, hogy önsanyargatás, a kilók állandó ellenőrzése és a megszállott kalóriaszámolgatás nélkül is lehet elégedetten a tükörbe nézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csuja Imrénél menőbben még senki sem tanított újraélesztést

mzd 2015. február 4., szerda 13:13

Belefutottunk egy videóba, amelyen többek között Csuja Imre látható és amelyet – mint később kiderült – az Országos Mentőszolgálat Alapítványa készített. A maffiafilmek "faggatási" helyszíneire hasonlító díszletek között az 54 éves színművész stílusosan az örökzöld Stayin' Alive (magyarul Életben maradni) zenéjére (és ritmusára) mutatja meg, hogy mit tegyünk, ha valaki rosszul lesz és eszméletét veszti a közelünkben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tekerésben dobogósak vagyunk az Unióban

mzd 2015. február 4., szerda 10:29

Ez Európai Bizottság tavaly év végén publikált egy elemzést, amelyből kiderül, hogy az EU tagállamai közül hol melyik közlekedési mód a legnépszerűbb és miért. Egy átlagos EU-s háztartás évenkénti, utazással kapcsolatos költségeit 4530 euróra (1,4 millió forintra) becsülik, így egyáltalán nem elhanyagolható tétel – pláne nem magyar pénztárcához mérve. A Bizottság DG MOVE névre hallgató szervezetének egyik nem titkolt célja, hogy a hatékony, biztonságos és környezetbarát közlekedési eszközöket népszerűsítse, ehhez pedig kapóra jött a 2014 októberében végzett kutatás is, ahol megismerhették az európai lakosok véleményét és igényeit. Szintén célul tűzték ki, hogy a közlekedési szektort barátságossá, versenyképessé és vonzóvá tegyék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nők jobban emlékeznek a pozitív dolgokra

mzd 2015. február 3., kedd 14:44

Megírtuk már, hogy csukott szemmel sokkal több mindenre emlékezünk, mint amúgy, egy 3,5 ezer ember megkérdezésén alapuló kutatás pedig nemrégiben azt is bebizonyította, hogy a nemünk is fontos szerepet játszik a gondolatok visszahívásában. Az ok egyszerű: a férfiak és a nők eltérően dolgozzák fel a különböző érzelmeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másfél év várakozás egy csípőprotézis ára, ha nincs pénze

mzd 2015. február 3., kedd 13:58

Remélhetőleg nem volt még rá szüksége, de ha mégis, akkor biztosan ismerős a helyzet, hogy ma Magyarországon egy MR vizsgálatra fél évet kell várnia, a gyógyító beavatkozásoknál pedig még ennél is többet. A közel tízmilliós lakosság 70%-a vesz igénybe rendszeresen járóbeteg-ellátást, ami évente 65-70 millió orvos-beteg találkozást jelent, a legfrissebb adatok szerint pedig az OEP által kezelt központi várólistán több mint 80 ezer beteg található. Kicsit régebbi statisztika, de szintén elképesztő számokról van szó: 2012-ben 842 000 CT, valamint 338 000 MRI vizsgálatot végeztek Magyarországon - olvasható a WEBBeteg sajtóközleményében. A helyzet pedig a jelek szerint csak egyre rosszabb lesz, szóval jó, ha elkezd spórolni, mert persze ezt is csak saját zsebből (azaz az adók és a tébé-fizetés után megmaradt) jövedelméből finanszírozva tudja megoldani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszes idomok Valentin-napra - 10 gyakorlat mindkét nemnek

Bánkuti Gabriella 2015. február 3., kedd 13:11

Február 14-én szerelem fog szállni a levegőben. Nem tudok tanácsot adni abban, hogy mi a legjobb ajándék, de Zákányi Zoli fitneszmodell kollégámmal mutatunk pár gyakorlatot, amik segítségével tovább tökéletesítheti testét erre a napra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vészelheti át a hosszú megbeszéléseket és értekezleteket

Dívány 2015. február 3., kedd 10:21

Rendszeresen elkalandoznak a gondolatai a meetingeken, le se tudja tenni a telefont a kezéből, alig bírja nyitva tartani a szemét? Ez előbb-utóbb visszaüthet. Szerencsére itt van néhány tipp, ami segíthet megoldani ezt a problémát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drogprobléma akkor van, ha a keretek sérülnek

Sákovics Diana 2015. február 2., hétfő 21:00

- Te mit csinálnál, ha kiderülne, hogy a gyereked kipróbált valamilyen drogot? - kérdezte egy kedves barátom, és kitöltötte az utolsó fél pohár bort az üvegből. Kérdezte, mert aggódik, mert az ő gyereke már kamasz, mert fogalma sincs, hogy hogyan kellene ehhez az egészhez hozzáállni. A húszas éveiben ugyan ismert olyat, aki masszívan rákattant a heroinra, és a régi barátai között is akadt, aki kipróbálta a füvet, de mindez rég volt: bő húsz éve.

De vajon mi a helyzet most drogfronton? Mennyiben más az a világ, amiben a mai kamaszok élnek? És hogyan érdemes ezt a világot szülőként kezelni? Demetrovics Zsolttal, klinikai addiktológiai szakpszichológussal, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzorával beszélgettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segítenek a testápolók a száraz bőrön!

Dívány 2015. február 2., hétfő 11:36

Késő ősszel és télen a kinti hideg és a benti száraz, de meleg levegő tönkreteszi a bőrünket. Nincs mit tenni, ilyenkor tényleg gyakran elő kell venni a testápolót és a többi hidratálókrémet. Ha érdekli, hogyan is működnek ezek a termékek, akkor nézze meg a hajtás után az American Chemical Society videóját!

Távolról sincs vége, olvasson még »

"Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen keletkezett"

Sákovics Diana 2015. február 1., vasárnap 19:11

Miért kellene nekem segítséget kérni egy idegentől a problémáim megoldásában? Mitől lenne jobb vele dumálni, mint a barátaimmal, családtagjaimmal? Hogyan tudhatná ő jobban, hogy mit kellene tennem? Nem is ismer! Egyáltalán: hogy jön ahhoz bárki, hogy megmondja nekem a frankót? Mert egy coach nyilván ezt csinálja, igaz? Hát, nem.

Polgár Natália business és executive szabadúszó coachcsal beszélgettem, arról, hogy mégis mi az ördög az a coaching, mire jó, és hogyan is kell elképzelni a gyakorlatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amiről az élelmiszercímkék hallgatnak

Sáfár Zsófia 2015. február 1., vasárnap 18:39

Az élelmiszercímkéknek a fogyasztók számára minden fontos információt tartalmazniuk kell ahhoz, hogy tudjuk, pontosan mit is készülünk enni és közben a kalóriák számolgatásával se gyűljön meg a bajunk. Magyarországon tavaly decemberben lépett életbe az a rendelet, amely a vásárlók tájékoztatása és védelme érdekében előírja, hogy bizonyos termékek címkéjének tartalmaznia kell az energiatartalmat és a tápanyag-összetevőket is. De gondolta volna, hogy a kalóriaértékek annyira trükkösek, hogy akár 20%-os eltérést is mutathatnak? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kész baktériumtenyészet lehet a műszálas edzőruha

Dívány 2015. január 31., szombat 13:53

Elhatározta, hogy ezentúl rendszeresen jár majd edzeni? Nagyon dicséretes, ne hagyja, hogy bármi is elvegye a kedvét! Persze a kutatók lázasan dolgoznak azon, hogy utánajárjanak, milyen veszélyek is leselkednek arra, aki nem ügyel megfelelően a higiéniára, és itt most nem csak mocskos öltözőszekrényekre és összeizzadt edzőgépekre gondolunk. Azt eddig is tudtuk, hogy a műszálas edzőruhákat jobban szeretik a baktériumok, de a probléma túlmutat azon, hogy az ilyen cuccokban emberesebb szagunk lesz, mintha pamutban tornáznánk – figyelmeztet az American Society For Microbiology (Amerikai Mikrobiológiai Társaság). Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változott a tökéletes női test ideálja 100 év alatt

Dívány 2015. január 30., péntek 18:34

Száz év hosszú idő, és az 1900-as évek talán mozgalmasabbak voltak bármelyik évszázadnál. A Greatist egy cikkben azt foglalta össze, hogyan is változott meg évtizedről évtizedre a tökéletes női testről alkotott kép, és hogyan jutottunk el oda, hogy a nagy fenék most (megint) népszerű lett

Az 1910-es, a 1940-es, az 1950-es, az 1980-as és a 2000-es évek ideáljai 
Az 1910-es, a 1940-es, az 1950-es, az 1980-as és a 2000-es évek ideáljai 
Fotó: Greatist
Távolról sincs vége, olvasson még »

6 intő jel, ami arra utal, hogy magányosabb, mint szeretné

Toma 2015. január 30., péntek 17:10

Az ember alapvetően társas lény, ennek ellenére vannak olyanok, akik nem szívesen közelednek másokhoz, és inkább az egyedüllétet választják. Bármilyen meglepő, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy valójában mennyire magányos. Íme 6 kevésbé ismert jel, ami azt mutatja, talán érdemes lenne kissé nyitottabbnak lennie, még mielőtt depresszióba süllyed!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a testével a meditáció

Sákovics Diana 2015. január 30., péntek 14:19

A meditáció zseniális találmány. Gyakorlása nemcsak a félelem- és a szorongásoldásban, de a depresszió legyűrésében is segít, fejleszti a figyelmünket, a koncentrációs képességünket, a kreativitásunkat. Ráadásul a meditáció a gyógyászatban is hasznos, nagy segítség lehet például az alzheimeresek és a rákbetegek kezelésében. Nem véletlen hát, hogy az AsapSCIENCE biológusai legújabb videójukban éppen a meditációval foglalkoznak, pontosabban azzal, hogy mégis hogyan hat ez a testünkre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a képesség segít minket az álmaink irányításában

Sákovics Diana 2015. január 29., csütörtök 09:43

A tudatos álmodás (vagyis az, amikor valaki tudja, hogy álmodik, és képes az álmát tudatosan irányítani) régóta foglalkoztatja az elmekutatókat. A kutatásokból ki is derült, hogy csupán az emberek 20 százalékának megy a dolog ösztönösen, mindenki másnak gyakorlásra, tréningekre van szüksége ahhoz, hogy egyfajta kontrollt gyakorolhasson álmai felett. Tudjuk azt is, hogy a gyerekek, a kevésbé stresszes életet élők és azok, akik amúgy is jobbak az életük tudatos irányításában esélyesebbek rá, hogy alapból működjön náluk a tudatos álmodás képessége. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, ami a dzsúszmánia ellen szól

Sáfár Zsófia 2015. január 29., csütörtök 09:09

Már nem bánom, hogy a tavaly negyven fontért (ez a legolcsóbb árkategória) vásárolt gyümölcscentrifugámat az összeszerelés, szétszedés és tisztítás macerája miatt néhány hét lelkes használat után meguntam, és azóta is hanyagolom. Védelmemre szóljon, hogy külső nyomásra vásároltam a gépet, és még a műszaki üzletben is azon töprengtem, hogy miért nem egyszerűbb szépen elrágcsálni a gyümölcsöt. Mégis adtam neki egy esélyt, mert nincs is annál üdítőbb élmény, mint egy friss vitaminbombával indítani a napot. Pedig egyre több érv szól a divatos dzsúszok és smoothie-k fogyasztása ellen. A Daily Mailnek nyilatkozó szakemberek részletesen el is magyarázták, hogy mik ezek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén óceánjárón nyaralunk! Mennyibe fog ez nekünk kerülni?

travelo 2015. január 28., szerda 19:14

Évek óta ugyanoda jár nyaralni, és úgy érzi, jót tenne egy kis változatosság? Ha önállóságra és kalandokra vágyik, béreljen lakást és autót Izraelben, ahogyan kolléganőnk tette. De azzal is feldobhatja az utazását, ha látnivalók random meglátogatása helyett valamilyen tematikát választ az útnak: a Fények Éve apropójából itt ajánlottunk jobbnál jobb fesztiválokat. Sőt, még a nászútja is lehet formabontó (és még egyben pénztárcakímélő is!) ha az itt leírt itinereket követi. Persze megesik, hogy az ember az önállóság és a sok-sok szervezés helyett inkább egy kis luxussal kényeztetné magát – legyen szó akár nászútról, akár csak a jól megérdemelt éves pihenésről. Aki inkább erre vágyik, a fenti tippek helyett próbáljon ki egy egzotikus hajóutat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberkísérlet: zokogás a műanyagok után

etelka 2015. január 28., szerda 11:48

A harmadik hét feldolgozott élelmiszerek nélkül. Nehéz? Néha az. Hogy miről beszélek? Egy érdekes kísérletről, aminek az alanya lettem, legalább egy hónapra. Röviden és velősen: nem eszem feldolgozott élelmiszereket, kerülöm a mindenféle E-betűs jelőléseket, színezékeket, csomósodásgátlókat, meg a többi ipari borzalmat.

Ennek hatásaként olyan dillemákkal szoktam szembesülni, mint például hogy a sajtban található kalcium-klorid vajon minek számít? És az oltó? Na meg az E120, azaz a valódi kármin (nőstény pajzstetű)? Tényleg ilyen dilemmákkal küzdök nap mint nap, nem is beszélve az olyan kihívásokról, mint az, hogy zsömlét kell venni a gyereknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plank challenge: fogyni nem fog, de legalább csinálja jól

tatota 2015. január 27., kedd 19:18

Új őrület terjed a Facebookon, a február 1-én induló Plank Challenge-hez eddig több mint 300 ezren  csatlakoztak.Sokan azt remélik, hogy 28 nap alatt lapos és kockás hasuk lesz a napi pár perc hídtartásnak köszönhetően. Valóban ennyire egyszerű lenne? A hídtartás tényleg többet ér a felüléseknél? Kockás hasunk lehet egyetlen hónap leforgása alatt? Ha ön is csatlakozott a kihíváshoz, nem árt megfogadnia Gyepesi Áron, az F&M fitness and more vezető személyi edzőjének tanácsait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 étel, amely segíti az elalvást

Becca 2015. január 27., kedd 10:16

Rengetegen szenvednek kialvatlanságban. Ennek több oka is lehet, de ennél sokkal kellemetlenebb, hogy milyen súlyosan hathat ez az állapot a szervezetre. Amellett, hogy házsártos és komor lesz, még egészségügyi problémákat is okozhat, ha nem alszik eleget. Ha ez nem volna elég, súlygyarapodást is előidézhet, plusz szív- és érrendszeri betegségeket, depressziót, cukorbetegséget és kognitív károsodást is. A jó hír viszont: van esély természetes úton elősegíteni a könnyű elalvást, csak egy kis étkezésbeli változást kell beiktatni a mindennapokba. Azt már tudja, pontosan milyen vegyületek játszanak szerepet a jó alvásban, most azt áruljuk el, mit kell enni ahhoz, hogy ezekből a megfelelő mennyiséget vigyen be a szervezetébe. Alapul a Huffington Post egyik cikkét vettük, aztán még hozzátettünk jó sok infót, hogy érthető legyen, mit, miért kell fogyasztani. 

Ha álmatlanságban szenved, egy próbát megérnek az alábbi praktikák; veszteni nem veszíthet semmit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt kell tudni a hepatitisről

etelka 2015. január 26., hétfő 14:52

Azt mindenki tudja, hogy létezik egy hepatitisz nevű betegség, melynek több fajtája is ismert, ezeket betükkel különböztetik meg egymástól. Ha valahol járvány van, a hatóságok eléggé be szoktak pánikolni, pedig nem feltétlenül kell Armageddont vizionálni, ha valahol felüti a fejét a fertőzés. De mi is a hepatitisz, és miért félnek ennyire tőle? Az MSD Pharma segítségével keressük a válaszokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyókúrázik? Ilyen gyakran mérje magát!

mzd 2015. január 26., hétfő 14:28

Aki életében legalább egyszer belevágott a diétába, annak ismerős az az érzés, amikor legszívesebben minden órában ráállna a mérlegre, hogy vajon fogyott-e már. Van egy jó hírünk a kényszeres méredzkedőknek: egy friss kutatás rávilágított arra, hogy aki többet méri magát, az több kilót is ad le. A vizsgálatba bevont emberek közül a legnagyobb súlyt azok vesztették, akik naponta ellenőrizték a testtömegüket, azok viszont, akik ezzel csak hetente vagy ritkábban foglalkoztak, még híztak is.

151061063
Fotó: Bsip / Europress / Getty
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyire (nem) mérnek pontosan az okoskarkötők és társaik

Dívány 2015. január 26., hétfő 10:32

Ha valaki sokat mozog, előbb-utóbb biztosan beszerez magának valamilyen aktivitásmérőt, mondjuk egy okoskarkötőt, hiszen jó, ha nemcsak az edzőteremben vagy futás közben, hanem szinte egész nap követni tudjuk, hogy mennyit mozogtunk. Világszerte tavaly 70 millió ilyen eszközt adtak el, és a jövőben ez a szám csak tovább növekedik majd – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés