#ÉLETEM

Ezért bírja rosszabbul a másnaposságot, ahogy idősödik

Toma 2014. december 31., szerda 13:05

Bizonyára önnek is ismerős, hogy a húszas évei elején rendíthetetlenül, egymás után döntötte magába az alkoholt, másnap mégis kipihenve, legfeljebb csak kicsit gyűröttebben ment dolgozni, vagy ült be az iskolapadba. Aztán ahogy teltek az évek és elérte a harmincat, az átmulatott éjszakák meghozták a böjtjüket, és míg régebben nagyjából frissen tudta folytatni az életét, addig ma már két pohár bor után is kész horror a másnap, és van, hogy egy nap is kevés a regenerálódáshoz. És erről nem az olcsó pia tehet.

George F. Koob, Ph.D, a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism igazgatója a Women's Health Magazinnak elárulta, hogy a 30-as években már rosszabbul bírjuk az alkoholizálást, ráadásul a másnapossági tünetek is jóval erősebben jelentkeznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyolc újévi fogadalom, amit jobb, ha elfelejt

Dívány 2014. december 31., szerda 09:51

Mielőtt listát írna a 2015-ös fogadalmairól, olvassa el, melyek azok az ígéretek, amelyeket érdemes kihagyni, ha jót akar magának. Egy évvel ezelőtt persze már összegyűjtöttük, hogy milyen fogadalmak áshatják alá a fogyókúrát, de az új kezdet nemcsak diétázásból áll, és bőven akadnak olyan mondatok, amiket szintén kerülnie kell annak, aki egészségesebb vagy egyszerűen csak jobb életre vágyik. A Livestrong.com gyűjtéséből válogattunk, részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Guggolás: a tökéletes gyakorlat, ha formás feneket szeretne

tatota 2014. december 30., kedd 17:36

Guggolni mindenki tud, gondolnánk. Ám az igazság az, hogy még a rendszeresen konditermekbe járók közül is jó, ha minden tizedik szabadidős sportoló guggol helyesen. Tény, hogy a guggolásnál rengeteg dolgot elronthatunk, ami azért rossz hír, mert a helytelenül végzett gyakorlat nem sokat ér, ráadásul még sérülésveszélyes is. 

És, hogy mi a jó hír? Az, hogy Vigh Domonkos, az F&M fitness and more személyi edzője elárulja, melyek a leggyakoribb hibák, s megmutatja, hogy kell helyesen és hatásosan formálni a fenekünket ezzel a gyakorlattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking! A munkahelyünkön jó lenni!

Sákovics Diana 2014. december 29., hétfő 21:54

Minél magasabb beosztásban dolgozik valaki, annál kellemesebbnek találja a légkört a munkahelyén. Legalábbis ez derül ki a Profession.hu álláskereső portál legfrissebb felméréséből, melyben 3310 munkavállalót kérdeztek munkahelyi hangulatról és benti társasági életről. Az eredményekből az látszik, hogy meglepő módon az emberek 76 százaléka kellemesnek tartja a munkahelyi légkört, ami annak fényében, hogy milyen panaszkodós, pesszimista egy nép vagyunk szuper jó arány. Kiderült az is, hogy minél kisebb egy cég, annál kellemesebb ott dolgozni, 30 fő alatti vállalatoknál az emberek 90, míg a 100 fősnél nagyobb cégeknél a dolgozók 84 százaléka érzi jól magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyötri a helytelen testtartás? Tehet ellene!

Sáfár Zsófia 2014. december 29., hétfő 12:59

Már az iskolai szűrővizsgálatokon rengeteg veleszületett vagy szerzett gerinc- és ízületi panasszal találkoznak az orvosok. Nemcsak az ülő életmódot folytatók, de az állandóan az okostelefonjukon lógó fiatalok is egyre többször panaszkodnak nyaki és hátfájdalmakra. Nem kizárt, hogy ön is valamilyen – mérsékelt vagy súlyosabb – gerincproblémával küzd, amit szinte természetesnek vesz, ezért talán nem is keres arra megoldást. A Súlypont Ízületklinika segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb statikai elváltozásokat, hogy szembesüljön azok súlyosságával és következményeivel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mi a szorongás előnye

Sákovics Diana 2014. december 28., vasárnap 16:44

Szorongani kemény és rém kellemetlen dolog. Az a folyamatos feszültség, az ingerlékenység, a koncentrációs nehézségek, és az a soha el nem múló készültségi állapot, amiben szorongás közben zizegünk, alaposan meg tudja mérgezni a mindennapokat. Úgy tűnik azonban, hogy a nyilvánvaló szíváson túl nemcsak a depressziónak, de a szorongásnak is megvannak az előnyei. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bevált tippek a karácsonyi pluszkilók leadására

Becca 2014. december 28., vasárnap 12:58

Az egyik legnehezebb dolog az elkerülhetetlen karácsonyi édességdömping után, hogy megálljt parancsoljunk a szervezetnek, amikor rendszerint még jóval az ünnep után is hegyekben áll otthon a sok finomság. Minden évben jön a felismerés az ünnepek után: pár kiló már megint felcsúszott, és bár ezek alig észrevehetőek, érezzük, hogy valami nem stimmel. És azzal is mindenki tisztában van, hogy óriási önmegtartóztatás kell ahhoz, hogy ne tömjük magunkba a maradék zserbót, bejglit, csokoládét. Ha gyorsan le akarja dobni ezt a pár kiló pluszt szilveszterig, és még jövőre is az idei ruháit szeretné hordani, nem árt azonnal hozzálátnia!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önöket is csak a szex érdekli!

Sákovics Diana 2014. december 27., szombat 20:51

A pszichológia csodálatos dolog. Segít abban, hogy jobban megértsük magunkat, embertársainkat, a világot, amiben élünk. Nincs olyan területe az életünknek, amit ne lehetne lélektani szempontból elemezni, ahogy nincs olyan szituáció sem, amiből ne keveredhetnénk ki jobban, könnyebben a pszichológia ismeretével. És tudja, hogy önöket ebben az évben mi érdekelte a leginkább ebből a lenyűgöző tudományból? A szex. 

2014 legolvasottabb Ego cikkei legalábbis mind arról szóltak. Oké, majdnem mind. Ötös toplistánk következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 méreganyag a kozmetikumokban, amikkel érdemes óvatosnak lennie

ST 2014. december 27., szombat 09:27

Az egészséges életmódnak nagy „divatja” van napjainkban. Mindenki megfelelően akar étkezni, méregtelenítenek, hogy szépek és karcsúak lehessenek. A teljes kiőrlésű liszttel készült, zsírszegény szendvics és gyógytea után pedig sokan bemennek a fürdőszobába, és olyan anyagokat kennek a bőrükre és a hajukra, amikről nem is tudják, hogy rákkeltőek, tönkreteszik a hormonrendszert, és sok más szervet is. A chatelaine.com cikkéből kiderül, mikre kell odafigyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy bárban az "ellenséggel"

Steiner Kristóf 2014. december 26., péntek 20:03

Az arab kultúrkör és a homoszexualitás cseppet sem idegenek egymásnak – elég, ha az ottomán birodalom gőzfürdőire gondolunk, amelyek közül rengetegben Törökországtól Libanonon át Egyiptomig a mai napig zajlik a móka nap mint nap. Ám ezek a férfiak gyakran házas emberek, akik nem is álmodnának róla, hogy az életüket férfival kössék össze, mi több homoszexuálisnak sem vallják magukat – már csak azért sem, mert az egyre erősödő iszlám radikalizmussal nem merik felvenni a harcot. Ezzel szemben Izraelben, Tel Avivban még az arab közönség számára rendezett gay partisorozat sem jelent újdonságot: a város egyik legkedveltebb melegbárja, a Shpagat rendszeresen szerepeltet nemzetközi szinten elismert arab zenei csillagokat Fahel – azaz bika – nevű bulisorozatán. Ám a városközpont menő bárja inkább az egyébként is liberális családban felnőtt arabokat vonzza, illetve az izraelieket (szefárd zsidókat), akiknek családja Marokkóból, Iránból, Tunéziából, vagy más arab országokból érkezett. Pedig a palesztin területek melegjeinek is kijárna a mulatságból, nem igaz? 

10341994 722691591120893 4625712074482561410 n
Fotó: AlQaws Facebook

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 másodperc alatt kiderül milyen állapotban van az agya

Sákovics Diana 2014. december 26., péntek 19:59

Álljon a szoba közepére. Emelje fel maga elé a jobb lábát, és tartsa meg az egyensúlyát nyitott szemmel, 20 másodpercig. Sikerült? Gratulálunk! Ezek szerint jól működik az agya. Ha azonban nem ment – miközben ön józan –, akkor viszont baj van. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 kedvelt gép az edzőteremben, ami nem sokat ér, ha fogyni akar

Toma 2014. december 25., csütörtök 19:46

Le a kalappal azok előtt, aki képesek rendszeresen rávenni magukat arra, hogy tornázzanak otthon, vagy lemenjenek egy közeli edzőterembe. Ám sokan tapasztalják, hogy hiába a sok edzés, a hatás várat magára. Még mielőtt feladná az egészet és csokiba fojtaná a bánatát, érdemes utána gondolnia: lehet, hogy csak az az ok, hogy nem épp a legjobb gyakorlatokat végzi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Béna ajándékot kapott? Tudjuk, miért.

Sákovics Diana 2014. december 25., csütörtök 19:44

Vége. Vége a rohanásnak, a pörgésnek, a nyomasztó utolsó pillanatoknak. Nem kell több ajándékot kitalálni, venni, készíteni, csomagolni, nem kell már órákat a konyhában szöszmötölni, nem kell többet izgulni azon, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen, miközben a szokásos napi rutint sem hanyagolhatjuk el. Vége. Most már nincs más csak a láblógatás, a pihenés, az ellazulás, a trécselés a rokonokkal – és az, hogy elgondolkodjunk azon, mégis hogy az ördögbe kaphattunk ilyen elcseszett ajándékot.

(Akinek az ünnepi készülődés nyugis, a családdal minden harmonikus, és aki csak csodálatos ajándékot kapott, arra persze sem a fenti, sem az alábbi sorok nem vonatkoznak. Ha akad ilyen önök között, az kérem, fontolja meg az örökbefogadásomat. Tudok sütit sütni.)

Most persze felmordulhat önben a lelkiismeret azt szajkózva, hogy rossz ajándék nincs, hiszen a szándék a fontos. Ez azonban nem így van. Nagyon nem. Az, hogy mindenért amit kapunk, hálásnak illik lennünk, még nem jelenti azt, hogy tényleg, szívből, igazán örülünk is neki. Azon viszont érdemes elgondolkozni, hogy mi állhat egy elszúrt ajándék mögött. A bénán ajándékozók pszichológiája következik. Köszi, The Globe and Mail!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önöknél megy otthon cigányozás, zsidózás, buzizás?

Steiner Kristóf 2014. december 24., szerda 17:45

A szeretetteljes családi kapcsolat a világ egyik legnagyobb értéke. És mint semmilyen nagy értéket, ezt sem adják ingyen: sok családban már az is időszakos „szakító ok”, hogy a gyerek nem akar egyetemre menni, és ismerek olyat, akivel fél évig nem beszélt az édesapja, mert a lánya csináltatott egy tetoválást. Miközben sokan vallásos emberként az elfogadásról, és szeretetről beszélnek, a hétköznapi életben valahogy nehezebben megy megérteni, hogy az emberek sokfélék. Családok mentek tönkre politikai vitákban, két kezemen nem tudom megszámolni, hány olyan meleg srácot ismerek, akit a szülei át akartak „nevelni” heteroszexuális férfivá, ami pedig a zsidó kérdést illeti, egyenesen tragikus a helyzet. Az efféle családi konfliktusokat kezelni, ugyanakkor ápolni a kapcsolatot komoly meló, de nem reménytelen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem teszt: végre tudom, hogy kéne Bikram-jógázni!

nemoszi 2014. december 23., kedd 17:13

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra: egész pontosan azokat, ahová érvényes az All You Can Move XL-es kártyája és ahová épp elvetődök. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

Most kivételesen nem egy szokványos edzőtermet teszteltem, hanem Bikram-jógázni mentem Újpestre, a Bikram Yoga Újpest-be. És végre már tudom, hogy eddig mit csináltam rosszul az órákon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8+2 dolog, amit nem biztos, hogy tudott a hüvelyről

Toma 2014. december 22., hétfő 21:21

Azt hiszi, már mindent tud a női nemi szervről? Fogadjunk, azt nem, hogy több idegvégződést tartalmaz, mint a pénisz, vagy hogy bizony van, amiben a vagina és a cápák hasonlítanak! Kíváncsi több érdekességre is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Összeszorított foggal felesleges edzeni

Sákovics Diana 2014. december 22., hétfő 13:16

Fogyókúrázni rossz. Mármint persze, csuda jó dolog olyan egészséges testben élni, ami megkapja az igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot, de étkezési szokásokat erőszakolni magunkra, izomból kirugdosni az agyunkból a sóvárgást, összeszorított foggal nemet mondani – na, az hosszú távon rettentő idegölő. Nem véletlenül mondják az okosok, hogy a fogyókúra nem, csak a szemlélet-, az életmódváltás igazán jó megoldás a súlykontrollra. Azt, hogy ez mennyire így van, jól mutatja egy friss brit kutatás is, mely szerint a rendszeresen fogyókúrázó emberek bizony boldogtalanabbak túlsúlyos vagy kövér társaiknál. 

tk3s 481phb00690
Fotó: Photobank

Ahelyett tehát, hogy valami aktuálisan divatos marhasággal kínoznánk magunkat, érdemes inkább belevágni egy életmódváltó-projektbe, és ahhoz, hogy ebben sikeresek legyünk, nem árt képbe kerülni azzal sem, hogy milyen pszichés tényezők mozgatják az étkezési szokásainkat, és hogyan használhatjuk fel ezeket arra, hogy normál testsúllyal éljünk boldogan. Hét meglepő pszichológiai kutatási eredmény következik. Kösz a tippet, Psyblog!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így triplázhatja meg az edzés hatékonyságát

Sáfár Zsófia 2014. december 21., vasárnap 20:43

Jó hírünk van azoknak, akik most kapnak észbe, hogy az ünnepek alatt sem ártana formában tartani magukat, de a családi programok miatt egyre kevesebb idejük jut a sportolásra: nem kell feltétlenül hosszú órákat eltölteni az edzőteremben ahhoz, hogy zsírt égessünk vagy szálkásítsunk. Ha ön épp nem időmilliomos, de szeretne lelkiismeretesen mozogni, akkor néhány apró trükkel könnyen megsokszorozhatja az edzések hatékonyságát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rajzoljon vagy táncoljon, ha gyógyulni szeretne

Kuna Gábor 2014. december 20., szombat 11:37

Azt bizonyára tudta, hogy az alkotás terápiás eszközként is alkalmazható, de gondolta volna, hogy kiváló módszer a mélyebb önmegismerésre és ezáltal a személyiségfejlődés elősegítésére? Hallott már a biblioterápiáról? Vagy arról, hogy a művészetterápia azokhoz is passzolhat, akik nem szeretnek kreatívkodni, viszont élvezettel fogyasztják a művészeteket?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mélyen kellene aludnunk ahhoz, hogy ne hülyüljünk el

Sákovics Diana 2014. december 20., szombat 08:59

Ha nem alszunk rendesen azt megszívjuk. Elégséges alvás nélkül ugyanis betegebbek, hisztisebbek és úgy általában rosszabb arcok leszünk, ráadásul  kialvatlanul az utakon is veszélyesebbek vagyunk és a napi rutinunkat sem tudjuk megfelelően elvégezni. Már ez a néhány érv is elég kellene legyen ahhoz, hogy izomból igyekezzünk jól aludni, de ha mégsem, hát itt egy újabb kutatási eredmény: a nem megfelelő alvás memóriaproblémákhoz és öregkori elbutuláshoz vezethet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ellenállóbb a szervezete annak, aki sokat bulizik

Sákovics Diana 2014. december 19., péntek 17:55

Ahhoz, hogy boldogok legyünk a bőrünkben, szükségünk van emberi kapcsolatokra, kell a család, kellenek közeli barátok. Ráadásul nemcsak a lelkünk, a testünk is igényli a társaságot. Nem véletlen, hogy a magány szó szerint képes megölni: magányosan valószínűbben leszünk betegek, és előbb is halunk meg. Bár abban jelentősen különbözünk, hogy mennyire vágyunk mások társaságára, hogy mennyire szeretünk élményeket habzsolni, pörögni, mulatni, de úgy tűnik, hogy az immunrendszerünket nem hatja meg hol a komfortzónánk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elnézést, de van valami a foga között!

Sákovics Diana 2014. december 19., péntek 14:39

Csinos csaj volt: magas, hosszú barna hajjal, csizmában, rövid, feszülős pulcsiban, combközépig érő szoknyában. Legalábbis elől valószínűleg addig ért. Mi csak hátulról láttuk (előttünk sétált a parkban), és az egész feneke kilátszott, a szoknya ugyanis fennakadt a hátizsákjában. Rém kellemetlen. Pontosabban a barátom és én rém kellemetlenül éreztük magunkat, ő nyilván nem, hiszen fogalma sem volt róla.

De mit tehet ilyenkor az ember? Szóljon? Ne szóljon? Vállalja fel, hogy részese lesz egy idegen ciki pillanatának – esetünkben annak, amikor az addig vidáman sétálgató lány egyszercsak rájön, hogy az elmúlt percekben-órákban több tucat idegen látta a fenekét? Vagy forduljon el udvariasan (vigyázat, szubjektív viselkedés címkézés!), és hagyja, hogy rájöjjön a csaj magától (esetleg csak órák múlva, hazaérve), vagy reménykedjen, hogy szól majd neki más? Nem volt túl sok időm dönteni, de arra jutottam, én jobban örülnék, ha egy idegen figyelmeztetne, mintha a vigyorgó munkatársak. Vagy a főnököm. Vagy az anyósom. Odaszaladtam hát, lesütött szemmel közöltem a tényeket, aztán a reakcióját meg sem várva visszaszaladtam a barátomhoz, aki addig direkt háttal állt a jelenetnek. Úgy éreztük magunkat, mint két óvodás. 

shutterstock 364805
Távolról sincs vége, olvasson még »

"A tesóm mindig azt mondta, bárcsak neki sem lenne lába"

ZZs 2014. december 19., péntek 13:37

Illés Fanni paralimpikon úszó, ráadásul idén megnyerte a Miss Colours szépségversenyt. Vele beszélgettünk, arról, milyen lábak nélkül felnőni, és hol tart ma Magyarországon a kerekesszékesek helyzete.

Miért vagy mozgássérült?

Adott, így születtem.

Mennyire határozta meg az életedet, mennyire fogadtad el ezt?

A mai napig rengeteget gondolkozom ezen, most rosszabb hetem van lelkileg, és előjön, de nem úgy, hogy bárcsak lenne lábam. Lehet, hogy ezt így gáznak találják az emberek, és azt gondolják, hogy ez egy begyakorolt szöveg, de nem kívántam soha, hogy legyen lábam. Pedig ez emel ki a többiek közül, és, hogy lábak nélkül úszom. Ráadásul teljesen ugyanúgy éltem az életem. mint a többiek, legalábbis a sulis időszakban. Esetleg a kirándulásokon volt más, hogy a suliban a tanárok vittek oda, vagy felmentett voltam tesi órán. Mindig épekkel jártam együtt, gimibe Zalaegerszegre jártam, 50 kilométerre az otthonomtól. Ekkor kezdtem meg az önálló életem, hét éve kollégiumban lakom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mozgáshiány a génjein is meglátszik

Sáfár Zsófia 2014. december 19., péntek 11:11

Ülő életmódot folytatóknak van egy jó és egy rossz hírünk: a jó az, hogy egy új svéd kutatás eredményei szerint a hosszú távú, állóképességre összpontosító edzések pozitív hatással vannak a vázizom egészségéért, az anyagcsere-folyamatok javításáért és a gyulladások csökkentéséért felelős génjeikre, szóval igen, ideje tényleg elkezdeni mozogni. A rossz hír ugyanis az, hogy igen, ennek eléréséhez mindenképp mozogni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy a zsír fogyáskor levegővé válik?

Dívány 2014. december 18., csütörtök 14:49

Az ünnepek után biztosan sokan fogyókúrába fognak majd, vagy legalábbis eljátszanak a diéta és az edzés gondolatával. De tudja pontosan, hogy mi történik a leadott kilókkal? Egyesek úgy tudják, hogy a zsír izommá alakul, mások szerint pedig energia és hő lesz belőle. Az igazság azonban teljesen más, a hajtás után el is olvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés