#ÉLETEM

Szeretőm, a szexistennő

Steiner Kristóf 2015. január 17., szombat 20:49

Olvasónk örök érvényű, ám máig megválaszolatlan kérdést vetett fel levelében: “vajon létezik -e ideális nő?”. Erre persze biztosan sokan vágnák rá: “naná, a barátnőm / feleségem”, ugyanakkor tény és való, hogy mindenkinek mást jelent az “ideális” fogalom. Van, aki számára alapfeltétel a főzőtudomány, mások a melltartóméretben látják a tökéletességet, megint mások pedig a jó anyát, vagy épp egy életen át jó barátot keresik egy nőben. Olvasónk szerint azonban hiába a zsáner-kérdés, egy dologban minden férfi egyetért: a “szexistennő” típusú nőkért minden hím odavan. A levelet író férfi – nevezzük Józsefnek – átlagos családapának vallotta magát, meglehetősen egysíkú családi élettel. Ám az érzelmi kitörésektől – legyen szó pozitív vagy negatív hullámokról – mentes házasság a feje tetejére állt, amikor belibbent az életébe egy új kolléganő...

Még 9 dolog, amit nem takarít eleget vagy megfelelően

Dívány 2015. január 17., szombat 14:39

Azt hiszi, most már tudja, milyen tárgyakat, helyeket nem takarít eleget? Ne dőljön hátra elégedetten, az csak a lista első fele volt. A Huffington Post gyűjtésének köszönhetően viszont újabb tételeket adhat hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az okostelefonra köthető hulahopp karika

bb 2015. január 17., szombat 13:26

Bár mi eddig sem estünk kétségbe napi 10-15 perc hulahoppozástól, de talán az okostelefonra csatlakoztatható, felturbózott verzió másoknak is meghozza majd a kedvét egy kis mozgáshoz. A klasszikus sporteszköz modernizált változatára az innovatív ötleteket gyűjtő Quirky oldalán találtunk rá, ahol azt állítják az ötletgazdák, hogy az integrált Bluetooth technológiának köszönhetően a karika vezeték nélkül is csatlakoztatható az okostelefonunkra, és egy applikáció segítségével háromféle funkciót is kipróbálhatunk a hulahoppozáshoz.

1 SMART HULA HOOP VL 6912 sm
Fotó: quirky.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapest és Róma volt a legnépszerűbb úticél 2014-ben

Dívány 2015. január 16., péntek 20:24

Január az összegfoglalók szezonja, a Trivago árösszehasonlító weboldal például azt nézte meg, hogy tavaly mik voltak a legkedveltebb úticélok belföldön és külföldön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszi tönkre a szépséget a fűtés

ST 2015. január 16., péntek 19:17

Gondolkodott már azon, hogy vajon telente a bőre miért sokkal fakóbb, a haja miért egészségtelenebb még akkor is, ha gondoskodik a megfelelő hidratálásról és védelemről? Nos, a bűnös a radiátor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit nem takarít (eleget)

Dívány 2015. január 15., csütörtök 15:15

Lehet, hogy azt gondolja, elég már a takarítási tippekből, de a Shape cikke nyomán most azokat a tárgyakat gyűjtöttük össze, amiket nem tisztítunk, mosunk meg és ki elégszer, sőt, biztos van olyan, akinek eszébe sem jut, hogy ezekkel foglalkoznia kellene. Pedig elképesztő baktériumtenyészet tud lenni egy cipőfűző, kávégép vagy a táskája fogantyúja is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mitől lesz önből jobb munkaerő

Sákovics Diana 2015. január 14., szerda 20:10

Ahhoz, hogy valaki keményen dolgozzon, nyilván rengeteg dologra szükség van: kell hozzá elhivatottság, a munka szeretete, kellenek célok, bizonyítási vágy. Ha ez mind megvan, az persze szuper, de úgy tűnik, egy igazán jó munkaerőnek nem ezek a legfőbb jellemzői.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal küzd? Ne a gyorséttermeket hibáztassa!

Sáfár Zsófia 2015. január 14., szerda 17:40

Ma már tényként kezeljük és szinte természetesnek vesszük, hogy az elhízás civilizációs probléma, miközben az orvosok és táplálkozási szakértők nem győzik hangoztatni, milyen súlyos következményei lehetnek a falánkságnak. Ha többször szembesülnénk azzal a ténnyel, milyen sűrűn esünk a reklámok csapdájába, vagy hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk a társadalmi és életmódbeli változásoknak köszönhetően, talán könnyebben ellenállnánk azoknak a fránya kísértéseknek, és elkezdenénk végre tudatosan táplálkozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adrenalinlöketre vágyik? Ezek a világ legextrémebb célpontjai

travelo 2015. január 14., szerda 13:01

Unja a kötelező turistalátványosságokat? Válasszon a pénztár előtt sorban állás és a turistacsoportban tülekedés helyett valami extrémebb elfoglaltságot! Íme a helyek, ahol igazán szokatlan dolgok történnek az emberrel a világ legmeredekebb lépcsőjének megmászásától, az erjesztett rája kóstolgatásáig. A turistamentességet persze nem garantáljuk, de biztosan nem lesz akkora tömeg, mint Disneylandben!

Egészségkísérlet: Túl az első 10 napon

etelka 2015. január 14., szerda 09:10

Egy ideje baromi egészségesen élek. Bár kétszer is remegve nyúltam a gyerek Túró rudija után, megkeményítettem a szívemet, és maradtam a mandula rágcsálásánál. Éppen 12 nap ja, hogy megfogadtam, egy hónapon keresztül nem eszem feldolgozott élelmiszert, kerülöm az E-betűvel kezdődő összetevőket, állományjavítókat, színezékeket és egyéb a szervezetbe nem való dolgokat. Ezzel párhuzamosan küzdök a cukor ellen, ami nem mindig egyszerű - tudom, az olvasók egy része, itt már legyint, hogy ennyi akaraterőm sincs. Valljuk be, néha tényleg nincs.

Amikor anyukámnak bevallottam az új projektet, elnézően legyintett: túlvan már a vega, paleo és egyéb korszakokon, elég edzetten kezeli a helyzetet. Rutinosan válaszol a gyanakvó kérdésemre, milyen citromlével van savanyítva a céklasaláta, és hogy vajon a szójaszószt csekkolta -e?

shutterstock 161198273

Helyzetemet nehezíti egy sokat sportoló kiskamasz, aki porszívóként takarítja ki a hűtő tartalmát, és hiába kapott élete első 4-5 évében csak bio-vegetáriánus ételeket, mára tipikus hamburger-hot-dog-pizza tengelyen mozog. Mentségemre szolgáljon, mindhárom itthon készül, én meg életemben nem költöttem ennyit húsra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiakat a szex, a nőket a szerelem akasztja ki

Sákovics Diana 2015. január 13., kedd 15:55

A hűtlenség általában rettenetesen fáj. Ráadásul sokaknak fáj, a statisztikák szerint legalábbis az embereknek legalább harmada megcsalta már jelenlegi vagy korábbi partnerét. Az azonban, hogy a hűtlenség mennyire fájdalmas, hogy hogyan vagyunk (vagy nem vagyunk) képesek feldolgozni, az rengeteg dologtól, így a személyiségünktől, értékinktől, korábbi tapasztalatunktól is függ. Meg függ persze a nemünktől is, az általános hiedelmeink legalábbis biztosan. Bár a pszichológiai kutatások gyakran mondanak ellent hiedelmeinknek, sztereotípiáinknak, ebben az esetben úgy tűnik, hallgathatunk rájuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

2015 legfittebb tippjei

Bánkuti Gabriella 2015. január 13., kedd 12:25

2014-ben számos új edzésformát kipróbáltam, igazi elkötelezett művelője, oktatója és hirdetője lettem a funkcionális tréningeknek. Ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk és megjósolhassuk 2015 trendjeit, ismernünk kell a tavalyi év legmenőbb sportprogramjait, edzésőrületeit.

A 2014-es év nagy kedvencei és meglepetései voltak a bombaként berobbanó funkcionális tréningek és a saját testsúlyos gyakorlatok. Nem lesz ez másképp a 2015-ös évben sem. A funkcionális tréningek lehetőségei kimeríthetetlenek, a saját testsúlyos gyakorlatok pedig tovább mutatnak egy pillanatnyi kockáshas projekten. Ezek a programok javítják a test összképét, miközben fogyunk, szálkásodunk javul az egyensúlyunk, a testtartásunk és az ízületeink is fokozatos, kíméletes terhelésnek vannak kitéve. Itt mindenki csak annyit és azt edz amennyit bír, illetve amennyi jól esik neki, de mégis úgy, hogy ott van a közvetlen edzőtársak biztató és erőt adó jelenléte és drukkolása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl kerek a feje? Nem kell azonnal plasztikáztatni

Sáfár Zsófia 2015. január 13., kedd 09:26

Előfordul, hogy a felszaladt kilók a fejformán is különösen meglátszanak, de lehet, hogy ön éppen az a típus, akinek súlyvesztés során a tokája nem veszi a jelzést, ezért arca szép kerek marad. Ha ez örökletes tulajdonság, akkor leginkább az arcplasztika segíthet, de nem minden esetben ez az egyetlen megoldás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akkor kell csak igazán az önmegfigyelés, ha épp szenved

Kuna Gábor 2015. január 12., hétfő 21:19

Számos olyan olvasói levél ékezett a Dívány tanácsadó rovatának e-mail címére, amiben olvasóink hosszabban-rövidebben leírták élettörténetüket, és zárásként feltették a kérdést: mit tegyek?  A levélírók beszámoltak arról, hogy a válságos időszakban nem látják a kiutat, elvesztették régi önmagukat. Közös ezekben a vallomásokban az elveszettség, a tanácstalanság, a magány érzése. Egy általános és zsigerig hatoló boldogtalanság jelenléte a változás reménye nélkül. Mi a megoldás?

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 jel, ami azt mutatja, hogy ön alkoholista

Becca 2015. január 12., hétfő 15:51

Ön is volt már úgy, hogy alig várta, hogy hazaérjen és bedobhasson egy pohár italt, oldandó az egész napos feszültséget, és hogy könnyebben el tudjon aludni? Ha igen, rossz hírünk van: ön alkoholista. Legalábbis a Daily Mail egyik cikke szerint ez már jelenthet alkoholizmust. De még mi? A hajtás után elolvashatja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már megint édességre fáj a foga? Nem véletlenül.

Sáfár Zsófia 2015. január 11., vasárnap 18:26

Ha megkérdezné ismerőseit, milyen ételeket kívánnak meg gyakran, biztosan lenne köztük olyan, aki habozás nélkül rávágná, hogy csokoládét, mert az boldoggá teszi, és olyan is, aki a sós nassokért rajong. Engem például válogatós édesszájúnak tartanak; nem feltétlenül a csokik vagy a sütik a gyengéim, inkább a krémes, gyümölcsös, túrós és vaníliás finomságokra utazom. Azért megnyugtató, hogy az ilyen sóvárgásokkal nem vagyok egyedül... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, a terroristák elmebetegek? Téved.

Sákovics Diana 2015. január 11., vasárnap 13:34

Szerdán két terrorista támadt a francia szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztőségére, 12 embert megöltek. A támadók dzsihádisták, a Mohamedről készült karikatúrák miatt álltak bosszút a rajzolókon. De vajon hogy jut el valaki odáig, hogy a hitéért karikaturistákat öljön? Hogyan gondolhatja azt bárki, hogy egy ilyen brutális tett használ a világnak? Hogyan tervezhet valaki hosszan, hidegvérrel egy ilyen mészárlást? Elmebeteg lenne? Egyáltalán nem. A terrorizmus lélektana következik, pontosabban az a kevés, amit tudunk róla. 

Terroristákat vizsgálni kontrollált körülmények között ugyanis nem egyszerű. Nem jellemző, hogy önként jelentkeznének a laborba a lelkes pszichológusokhoz, de kiugrott, elkapott terroristák elméjéhez azért volt, hogy hozzáfértek a kutatók, meg persze gyártottak elméleteket is. Jó sokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem, a gyógyszer és az alkohol tényleg nem jó párosítás

Sáfár Zsófia 2015. január 11., vasárnap 11:09

Eleget hallotta már azt a figyelmeztetést, hogy gyógyszerre ne igyon? Valószínűleg nem véletlenül. A háziorvosunk, a gyógyszerészek és a rokonaink is azt sulykolják belénk évtizedek óta, hogy bizonyos gyógyszerekre ne fogyasszunk alkoholt, különben váratlan és kellemetlen hatásokkal nézhetünk szembe. Hogy pontosan mikkel? Azt ritkán árulják el, de az IFuckinLoveScience.com szerint aki eddig szót fogadott, az továbbra is tegyen így.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 találmány, amire a kütyü- és egészségmániások elkezdhetnek gyűjteni

Dívány 2015. január 10., szombat 23:43

Január 6. és 9. között rendezik meg Las Vegasban a CES 2015 kiállítást, ahol a legújabb találmányokat, technikai érdekességeket vonultatják fel a cégek. Természetesen idén is rengeteg olyan eszközt mutatnak be, amik jól jöhetnek azoknak, akik szeretnek egészségesen élni, sportolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogamzásgátlók az egész életünket összekuszálják

Sákovics Diana 2015. január 10., szombat 15:32

“Három évig szedtem fogamzásgátló tablettát. Tök jól működött. Legalábbis én azt hittem, amíg abba nem hagytam. Eltelt néhány hónap, és hirtelen meglett, hogy mennyivel jobban vagyok. Valahogy tele lettem élettel, nyertem havi három napot, amikor őrülten szexisnek érzem magam, többet kezdtem fantáziálni a szexről, és összességében… nem is tudom… nőbb lettem.” - tört ki a barátnőmből hirtelen, amikor megemlítettem, hogy éppen a hormonális fogamzásgátlók pszichére gyakorolt hatásairól írok. Mert bizony az is van nekik. Jöjjenek a legérdekesebb kutatási eredmények, amikre egyébként nincs magyarázat. Ahogy a női szexualitás számos más területére sincs

Távolról sincs vége, olvasson még »

A joghurtevés jó a lelkének is

Dívány 2015. január 10., szombat 11:50

A szakemberek az elmúlt években egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy a bélben élő baktériumok milyen hatással vannak az emberi agyra és persze fordítva. Eddig többségében állatokon végzett vizsgálatokkal próbálták igazolni az összefüggést, ezért jelent nagy lépést az Oxfordi Egyetem neurobiológusainak munkája, aminek eredményeit a Psychopharmacology folyóiratban publikálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisgyereke van? Most nem szabad elcsesznie!

Sákovics Diana 2015. január 9., péntek 19:02

Tudjuk, hogy gyerekkori tapasztalataink, az a mód, ahogy a szüleink bántak velünk, ahogy kapcsolódni tudtak hozzánk, az a minta, ahogy neveltek, gondoztak, szerettek minket, amit tudatosan vagy tudattalanul közvetítettek felénk az egész felnőtt létünket meghatározza. A személyiségünk, a hiedelmeink, az értékeink, az, ahogy kezeljük az emberi kapcsolatainkat, ahogy viszonyulni, kötődni tudunk egymáshoz mind a szülőkkel való korai tapasztalatainkban gyökereznek. Egy friss kutatás most azt is bebizonyította, hogy a szülők életre szóló hatása alól az iskolai teljesítményünk sem kivétel.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 ok, amiért érdemes a kollégákkal barátkozni

Dívány 2015. január 9., péntek 14:05

Napjaink nagy részét a munkahelyünkön töltjük, ezért fontos, hogy amennyire csak lehet, jól is érezzük magunkat munka közben is. Ebben sokat segíthetnek a munkahelyi barátságok. A LinkedIn felmérése szerint generációnként eltérő, hogy ki hogyan ítéli meg az ilyen kapcsolatokat, a harmincasok, húszasok közül sokan szívesen osztják meg magánéletük részleteit a kollégáival, míg az idősebbek nem tárulkoznak ki ennyien. A munkahelyi felmérésekkel foglalkozó Officevibe felmérése szerint a munkáltatónak és a munkavállalónak is megéri, ha barátkozhatnak az alkalmazottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül a mekis húspogácsa!

Divany.hu 2015. január 8., csütörtök 16:52

Ön is találkozott már a McDonald's csirkefalatok készítéséről készült fotóval amelyen valami gusztustalan rózsaszín massza tekereg kifelé a csövön? Mi elmentünk Ennsbe, egy kis osztrák településre, ahol a McDonald's számára dolgozzák fel a marhahúst, hogy megnézzük, tényleg ezt esszük-e. Szerencsére nem.

Az OSI enns-i üzeméből az árut egész Európába terítik. Az amerikai cég 75 országban áll kapcsolatban a McDonald’s-al, köztük Ausztriában is több feldolgozóüzeme található. Az ennsi gyárból csak a marhahús érkezik Magyarországra, de a cég Bábolnán is fenntart egy gyárat, innen érkeznek a szárnyasból készült termékek a hazai üzletekbe.

A hús egész Európából áramlik az üzembe, ahonnan a feldolgozás után tovább is kerül. Komoly higiéniai fertőtlenítés után kerülhettünk csak be az üzembe, melynek tisztasága láttán az ÁNTSZ vezetői zokogva borulnának egymás nyakába.

A videót csak erős biztonsági megkötésekkel készíthettük el, ezért nem is láthatóak totál képek a gyárról, és az ipari kémkedések miatt azt sem fogja az egyszerű halandó megtudni, milyen márkájú gépeken fagyasztják le a húst. 

Sífelszerelést kölcsönözni a pályán vagy otthon érdemes?

LS 2015. január 8., csütörtök 09:49

Úgy alakult az élet, hogy egy napra elugrottunk síelni Eplénybe. A gyereknek persze se léce se bakancsa, az én lécem nagy neki, a bakancsom rég kicsi, 25 évvel ezelőtt pedig annyira nem volt divat a sisak, hogy az nincs is a családban. Szerencsére kapott egy síszemüveget karácsonyra, így legalább valamivel menőzhetett.

Így indultunk Eplénybe, totál szervezetlenül, egy ősrégi overállal, amit még Csehszlovákia lejtőin avattak fel. A környékbeli kölcsönzők zárva voltak - hála az ünnepeknek -, így úri módon, a pálya mellett kölcsönöztük ki a szükséges kellékeket. A dolog működött, mindössze a személyimet és egy rahedli pénzt kellett otthagynom. A cuccok jó minőségűek, ránézésre szinte újak voltak, a kötést is méretre állították, szóval ment minden, mint a karikacsapás.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés