#ÉLETEM

Tünetek, amikről nem is sejtenéd, hogy cukorbetegségre utalhatnak

Brownie 2017. május 15., hétfő 10:32

Magyarországon másfél évtized alatt több mint 70%-kal nőtt a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik. Pedig rendszeres szűréssel és nagyobb odafigyeléssel meg lehetne előzni a betegséget.

Becslések szerint hazánkban lassan már minden ötödik embert érinthet a cukorbetegség, és nehezítő körülmény, hogy sok esetben évekig nincsenek tünetei, vagy olyan jelek utalnak a betegségre, amikről nem is gondolnánk, hogy közük lehet hozzá. Éppen ezért " nagyon fontos a rendszeres szűrés, ahogy az is, hogy az emberek tudjanak róla, a 2-es típusú cukorbetegséget meg lehet előzni”– emelte ki Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lécci ne dugdoss dolgokat a füledbe!

Aladár 2017. május 14., vasárnap 17:29

Kés, villa, olló, a füledbe nem való! De még a vattapálcika és a fülgyertya sem. Itt az amerikai fül-orr-gégészek legfrissebb ajánlása.

Az amerikai fül-orr-gégészek legfrissebb, a szakma mérvadó irányelveit összefoglaló helyzetjelentése elég egyértelműen fogalmaz: a vattapálcikáknak és fülgyertyáknak továbbra sincs semmi keresnivalója a füleinkben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért marhaság a paleolit étrend?

Brownie 2017. május 14., vasárnap 14:45

Paleoökológiai szempontból legalábbis biztosan az - állítja Peter Ungar paleoantropológus és evolúcióbiológus, aki a Scientific American oldalán fejtette ki érveit.

Mindig is vita tárgyát képezte, hogy mi számít "természetes", "alapértelmezett" emberi étrendnek. De van-e egyáltalán értelme ennek a kérdésnek? A paleoantropológus szerint nem sok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tartós életmódváltás 3 szabálya

Aladár 2017. május 13., szombat 17:38

A fogyókúrák csak rövid távon jelenthetnek megoldást, érdemes arra is gondolni, mi az ami hosszú távon is működőképes lehet.

Lassan járj, tovább érsz

Hiába az izgatottság és eltökéltség, amit egy-egy új, garantáltan hatékony fogyókúra elején érzel, ha a munkatáborok szigorával ellenőrzött zeller fejadagokkal csak azt éred el, hogy egy életre megutálsz 3-4 zöldségfélét, a diéta végén pedig az első utad a jégkrémes pulthoz vezet. Az ilyen szélsőséges szabályokra épülő fogyókúrák csak rövid távon működnek, ráadásul minél többször esik meg valakivel, hogy a „sikeres” böjt után lassan, de biztosan visszatér azokhoz a rossz szokásokhoz, amiktől eredetileg szabadulni akart, annál kevésbé érzi magát képesnek arra, hogy hosszú távon is sikeresen életmódot váltson. A Psychology Today összegyűjtött 3 olyan alapelvet, aminek segítségével tartós, maradandó változást érhetnek el azok, akik végleg belefáradtak a folyamatos fogyókúrázásba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha több a tesztoszteron, egyszerűbb a gondolkodás

Aladár 2017. május 13., szombat 14:55

A több tesztoszteront gyakran a férfiasság jelének tekintjük, de kevésbé vagyunk tisztában azzal, hogyan hat a gondolkodásra. Egy nemrég publikált kutatás most éppen ezt vizsgálta.

Mit nézel?

Gyakran a tesztoszteron viszi el a balhét, ha néhány haver összeverekszik egy kocsma előtt, vagy felajzott ketrecharcosok ásványvizes palackokat hajigálnak egymáshoz egy sajtótájékoztató alatt. Sokan gondolják, hogy a túl sok tesztoszteron bárkiből képes barlanglakó tuskót faragni, de mennyi ebben az igazság? Egy viselkedési közgazdász által vezetett kutatás megpróbálta felmérni, hogyan változik a férfiak intellektuális teljesítőképessége némi plusz tesztoszteron hatására. Köszi a témát Science of us!

shutterstock 335741567
Távolról sincs vége, olvasson még »

Érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés, mártírkodás. Mit kezdj a passzív-agresszív emberekkel?

Csonka Balázs 2017. május 12., péntek 17:38

Ami a felszínen korrekt kommunikációnak tűnik, sokszor valójában nem az. A passzív-agresszív ember kerüli a nyílt konfrontációt, inkább rejtett eszközökkel akar irányítani. Bűntudatkeltéssel, provokációval, intrikákkal. Hogyan alakul ki a passzív-agresszív önérvényésítés, és mit tehetsz ellene?

A passzív-agresszív emberek tragédiája, hogy nem tudnak kiállni magukért. Az olyan helyzetekben ezért, ahol saját érdekeiket kellene képviselniük, passzív ellenállást tanúsítanak. Látszólag alárendelődnek a másik félnek, a hangsúlyból és a tettekből azonban nyilvánvaló, hogy ez csak a felszín, ténylegesen nincsenek megbékélve a helyzettel. Az egyik leggyakoribb ilyen szituáció, ha az illető valamilyen külső elvárással találkozik, aminek nem akar eleget tenni. Legyen az munkahelyi feladat vagy otthoni teendő, a passzív-agresszív fél megtalálja a módját, hogy nyílt konfliktus nélkül elkerülje. Más esetben éppen neki vannak vágyai, céljai, törekvései. Ahelyett azonban, hogy felvállalná ezeket, látszólag lemond róluk, és az áldozat szerepéből igyekszik nyomást gyakorolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gluténmentes étkezés az egészséges. Hisszük mi.

Brownie 2017. május 12., péntek 11:35

"Aki nem érzékeny a gluténra, mégis gluténmentes étrenden él, az miért teszi?" - érdeklődtem nemrég egy online fórumon. A kérdésre alig két óra alatt több mint 150 hozzászólás érkezett.

Megtudtam, hogy a migréntől kezdve az endometriózison át a pajzsmirigy-alulműködésig egy rakás egészségügyi problémán segít, ha hanyagoljuk a gabonát tartalmazó ételeket. És persze olyan kommentek is jöttek, hogy “csak, mert egészségesebb”; vagy “mert sokkal jobban érzem magam búzaliszt nélkül”. Közben érdekes adatokra bukkantunk a The Journal of Pediatrics című szaklapban: a Google világszerte végzett elemzései szerint, amíg a cöliákiára irányuló figyelem szinte semmit nem változott az elmúlt tíz évben, a gluténmentesen étkezők száma ugrásszerűen megnőtt és a sikeres marketingkampányoknak köszönhetően ez a tendencia valószínűleg tovább folytatódik. Gyanús, hogy a cöliákiásoknak javasolt diétát sokan annak ellenére is követik, hogy az elvileg indokolt lenne, szóval inkább szakértőkhöz fordultunk, hogy tisztázzuk a glutén körüli hype-ot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne lógd el a fekvőtámaszozást!

Aladár 2017. május 12., péntek 10:01

Kardiózni klassz, de az erősítést nem érdememes elspórolni. Az ugyanis mind az egészséges testsúly, mind az egészségünk fenntartásának szempontjából fontos.

Félóra izzadás a futópadon, és kész is vagy, a súlyzózást pedig meghagyod másnak? A kardiózásnak rengeteg jól ismert előnye van, például lelassítja bizonyos sejtek öregedését, jó a szívnek, segít fogyni, és az endorfintermelést is beindítja, tehát jól is érezzük magunkat edzés közben - írja a Women's Health. Nem árt tudni ugyanakkor, hogy a kizárólag kardióra épülő, az erősítő gyakorlatokat mellőző edzsésterveknek vannak árnyoldalai is - teszik hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp a sikeres online társkereséshez

Terebélyes Tibor 2017. május 11., csütörtök 19:44

Hogyan használd ki legjobban a rendelkezésedre álló lehetőségeket egy randioldalon? Erről szól az online társkeresés pszichológiája. A tudomány a profilkészítésig terjed, onnantól tied a pálya.

Sokan kétkedve állnak hozzá, és talán sokan idegenkednek is tőle, az online társkeresés mégis él és virágzik. Különösen mióta okostelefonokon is működik. A sok felhasználó között sokszor észrevétlen marad aki szerény, nevetséges, aki dicsekszik. A randioldalak pszichológiájába Justin Lehmiller, amerikai pszichológus vezet be minket, aki saját oldalán 86 tudományos kutatás legfontosabb eredményeit és tanulságait foglalja össze hat pontban. Első benyomásból csak egy van, érdemes tehát megfogadni a tanácsait. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kétnaponta koplalás vs. kalóriaszámlálás. Melyikkel lehet többet fogyni?

Aladár 2017. május 11., csütörtök 07:56

Fogyókúrázni nem egyszerű, ráadásul a módszerek hatékonysága is elétrő lehet. Amerikai kutatók most megnézték, vajon a kalóriaszámlálás vagy a rendszeres koplalás jön be jobban.

Az időszakos koplalás váltott napos verzióját, és egy mezei, napiszintű kalória számolással operáló diétát hasonlítottak össze kutatók, hogy teszteljék, melyik módszer az eredményesebb, ha valaki fogyni szeretne. A Science of Us összefoglalta az eredményeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, hogy a legegészségesebb szakítani a családdal

Szalay Ágnes 2017. május 10., szerda 18:27

Nem kötelező a családoddal, szüleiddel kapcsolatot tartani - és ezt sokkal többen felismerték már, mint ahányan beszélnek róla.

A 37 éves Szilvit mindenki tiszteli a cégnél. Nincs olyan kérés, vagy vállalhatatlan határidő, amit ne teljesítene. Egyedül él, néha vannak futó kapcsolatai, de rájött, több energiát vesznek el, mint amennyit hoznak – így egy ideje már inkább kihagyja a lehetőségeket. Munka mellett egy fix programja van: minden vasárnap meglátogatja édesanyját. Órákon keresztül hallgatja az ápolatlan idős asszony követeléseit; litániáit arról, hogy a lánya egy rakás szerencsétlenség és kesergéseit, hogy Szilvi születése hogyan fosztotta meg őt a lehetséges boldogságától. Hazafelé Szilvi egész úton ismételgeti a mágikus mondatot, amit még gyerekkorában talált ki magának: „ez nem az én életem, ez nem az én életem…” Mire hazaér, meg is nyugszik, és kivasalja a blúzait, amiket a következő héten viselni fog munka közben.

Egy keddi nap a szokásos heti meeting után leül az íróasztalához, és elsötétül a világ, megáll a szíve, nem kap levegőt. Mentőt hívnak hozzá, kiderül, hogy a szívének semmi baja: pánikbetegség. Szilvi terápiára kezd járni, és ott, mint egy feneketlen kútba, belenéz abba a rengeteg fájdalomba, sérelembe, dühbe, ami benne lakik, és amit eddig sikeresen elnyomott magában. Tudatosul benne, hogy de, ez az ő élete, csak egy van belőle, és képes tenni azért, hogy jobb legyen. A páncél, amit magára növesztett, hogy megvédje anyja szidalmazásaitól, de ezzel együtt minden más érzéstől is, olvadozni kezd – így viszont nincs, ami segítsen elviselni a vasárnapi találkozókat. A gyógyulás, az életében először érzett remény boldogsággal tölti el Szilvit. Hosszas vívódás után felhívja édesanyját, hogy elmondja, többet nem megy el hozzá vasárnap.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy lépéssel közelebb az ekcéma gyógyítása

Aladár 2017. május 10., szerda 08:27

Nem kevesebb, mint 17 különböző fehérje működése változik meg jelentősen az ekcémás bőrben.

Az ekcéma, más néven atópiás dermatitisz a gyerekek körülbelül 20, míg a felnőttek 3%-át érinti világszerte, és bár jó pár krém létezik, amivel enyhíteni lehet a kínzó tüneteket, valódi megoldást jelentő gyógyír egyelőre nem áll rendelkezésünkre. A Science alert beszámolójából kiderül, miért bizakodhatnak az ekcémások. 

shutterstock 551219668 (1)
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakran olyan távol érzem őt. Már nem szeret?

Csonka Balázs 2017. május 9., kedd 18:45

Mindenkinek más az intimitás-szükséglete, és más formában is éli meg. A érzelmi közelség-érzelmi távolság dinamikája alapvetően meghatározza a párkapcsolatok jellegét, ahogy azt is, ki hogy érzi magát benne. Szélsőséges esetekben úgy érezhetjük, párunk ránk telepszik, vagy éppen elérhetetlen érzelmileg.

A két ember összecsiszolódásának szokás hívni azt az időszakot, amikor egy párkapcsolat elején találkoznak, majd egymáshoz igazodnak a partnerek igényei. Ekkor alakul ki többek között az az ideális távolság is közöttük, amiben mindketten jól érzik magukat. Akkor a legnehezebb ez, ha az egyik fél minél szorosabb közelségre vágyik, a másik viszont több teret, több függetlenséget igényel.

shutterstock 60504643
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így segít az Excel az életmódváltásban

Brownie 2017. május 9., kedd 11:20

Napi egy percet kellene azzal töltenünk, hogy rendszerezzük élettani adatainkat és a kitűzött cél felé megtett lépéseket. Lehet, hogy a te életedből is egy ilyen egyszerű módszer hiányzik.

„Annak idején nem forradalmi technológiai vívmányokkal kezdtem bele, hanem egyszerűen tollal és papírral. Egytől tízig terjedő skálán pontozni kezdtem a mentális, fizikai és érzelmi egészségemet, majd ráneveltem magam arra, hogy ezt minden egyes nap megtegyem” – írja blogbejegyzésében dr. Meskó Bertalan, a világ első (és jelenleg egyetlen) orvosi jövőkutatója, aki húsz éve számszerűsíti egészségét. Ma már az Excel segítségével elemzi teljesítményét, és bevallása szerint ez a jól bevált stratégia egy csomó fontos összefüggésre világít rá életmódjával kapcsolatban. Neked is sikerülhet, és az sem lehet kifogás, hogy nem vagy egy informatika zseni.

shutterstock 215226196
Távolról sincs vége, olvasson még »

A vizeletminták titokzatos világa

Aladár 2017. május 9., kedd 07:54

Egy vizeletteszt rengeteg mindenre jó lehet, az utasítások figyelmen kívül hagyása ugyanakkor gyakran fölösleges ingázást eredményez a lakóház és a labor között.

Vizeletteszt, te mindenre gondolsz!

Egy vizeletteszt számtalan szervi rendellenesség és megbetegedés kimutatására alkalmas lehet. A vese, a máj betegségei, a cukorbetegség, a terhesség, vagy egy-egy fertőzés kimutatása mind lehetséges egy vizeletminta elemzésével, de az Olimpia sárga karikájáról is egyre inkább a vizelet, és nem Ázsia jut az ember eszébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három betegség, amitől rossz lesz a szagunk

Aladár 2017. május 8., hétfő 16:11

Egy-egy rosszul működő enzim gyakran eredményezhet rossz testszaggal is együttjáró betegséget. Segíthet, ha elkerülünk bizonyos ételeket, vagy táplálékkiegészítőkhöz folyamodunk.

Jó pár olyan betegség létezik, ami egyéb, sok esetben súlyos következmények mellett akár olyan tünetekkel is járhatnak, mint például a rothadó halra emlékeztető testszag. A halszagúak mellett a főtt káposzta és a lábszagú embereket sem kell mindjárt elítélnünk, a kellemetlen szagokat gyakran nem az alapvető higiénia hiánya, hanem valamilyen anyagcserével, emésztéssel kapcsolatos betegség okozza. Ezek közül a betegségek közül vonultat fel néhányat a SciShow videója. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jó a forró fürdő és a szauna

Aladár 2017. május 8., hétfő 07:49

A kutatások szerint a fürdőzés és a szaunázás jót tesz a keringésnek, ráadásul az előbbi a vércukorszint szabályozásában és a kalóriák elégetésében is segít.

A fürdőzés jó pár kultúrának képezi szerves részét, de a passzív felhevülést (az edzés útján megizzadással ellentétben) eddig nem igazán kutatták.

A Loughborough Egyetem kutatói egy forró fürdő következményeit vizsgálták, különös tekintettel a vércukorszint változásaira, és az elégetett kalóriák számára. A kutatás 14 résztvevőjének vagy főniük kellett 1 órát egy 40°C-os dézsában, vagy 1 óráig kellett kerékpározniuk. Mindkét esetben az volt a cél, hogy egy óra alatt 1 °C-ot emelkedjen a résztvevők testhőmérséklete.

shutterstock 98442872
Távolról sincs vége, olvasson még »

A női orgazmus 8 legfőbb ellensége

Csonka Balázs 2017. május 7., vasárnap 17:21

Minden negyedik nőnél okoz rendszeres nehézséget a szexuális kielégülés. A legtöbb gondot a negatív testkép, a partner felőli nyomás, korábbi rossz tapasztalatok és az érzelmi bevonódás okozza. Lelki sebeink gyógyulása, a kapcsolati biztonság, testünk elfogadása kell az oldottsághoz és a felszabadultsághoz.

Miért jutnak el egyes nők olyan nehezen az orgazmusig? Woody Allen klasszikusa szerint ez az egyik olyan dolog, amit mindig tudni akartál a szexről. A kutatások szerint pedig az egyik legáltalánosabb szexuális probléma. Amerikai adatok szerint körülbelül minden negyedik nőnél okoz rendszeres nehézséget az orgazmus elérése, és olvasóink között is hasonló az arány. Tavalyi kérdőívünkben a nők 26%-a számolt be hasonló problémákról, mely nem meglepő módon szorosan együttjárt a szexuális elégedettséggel. Ugyanolyan valószínűséggel érinthet azonban bárkit, lakóhelytől, iskolázottságtól, életkortól függetlenül. Nézzük, mi okozhatja a nehézségeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mássz ki az arcomból!

Terebélyes Tibor 2017. május 7., vasárnap 12:53

Sok sztereotípiával élünk arról, hogy egyes országokban mekkora távolságot tartanak egymástól az emberek. Ezek persze nem biztos, hogy igazak. Egy erről szóló kutatásban magyarok is részt vettek.

Távolságtartó nép a magyar, derül ki egy 42 országban, összesen 8943 fő részvételével lezajlott vizsgálatból. A Journal of Cros-Cultural Psychology-ban megjelent vizsgálatban a kutatók arra voltak kíváncsiak, melyik országban, mennyi az az ideális távolság, amit az emberek egymással tartanak, mikor érzik úgy, hogy túl közel jött valaki. Az sem mindegy persze, hogy ki. A kérdést három változatban tették fel a résztvevőknek, az első esetben az volt a kérdés, hogy mekkora távolságra érzi magát az illető kényelmesen egy idegennel. A második és harmadik esetben ugyanezt kellett megválaszolni egy ismerős, illetve egy hozzájuk közelálló esetében. 

shutterstock 572819380
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért vált fölöslegessé a bölcsességfog?

Brownie 2017. május 6., szombat 14:58

Rendszeres fogmosás, fogselymezés és fogorvoshoz járás mellett sem biztos, hogy megússzuk a tömést, húzást vagy fogkőkezelést. De vajon őseink hogyan őrizték meg fogaik épségét ilyen körülményes procedúrák nélkül?

Egyáltalán milyen volt a fogazatuk és étrendjük a modern emberéhez képest? És minek köszönhető, hogy az egykor fontos funkciót betöltő bölcsességfog ma már útban van? A Scientific American oldalán bukkantunk rá arra az érdekes interjúra, amelyben Peter S. Ungar paleoantropológus és evolúcióbiológus, az Evolution's Bite: A Story of Teeth, Diet, and Human Origins című könyv szerzője egy csomó fogas kérdésre választ ad. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, egy hasznos kiadvány az egészségtudatos gyerekneveléshez

S-W. Zsó 2017. május 6., szombat 12:29

A Fitten, vidáman című ingyenes kiadványban a táplálkozással és a testmozgással kapcsolatos tanácsok és információk olyan logika szerint vannak felépítve, hogy a szülők átláthatóan, könnyedén kaphassanak praktikus megoldási javaslatokat a gyermeküket érintő konkrét problémára.

Magyarországon még mindig nagyon sok az elhízott gyermek, és a fiatalok a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT*) állóképességet mérő felmérésein sem teljesítenek jól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha nem tetszel magadnak, az kinyírja a szexet

Csonka Balázs 2017. május 5., péntek 19:21

Sokan, sok szempontból elégedetlenek a testükkel. A gyermekkorban kapott alapvető üzenetek, a későbbi visszajelzések és persze a média azok a tényezők, melyek a leginkább befolyásolják, hogy érezzük magunkat a bőrünkben. A test és a testiség pedig kéz a kézben járnak, a szex csak akkor lehet igazán jó, ha magaddal is jóban vagy.

2016-os párkapcsolati felmérésünkben női olvasóink mindössze 8%-a volt csak teljesen elégedett a külsejével, a kitöltők több mint fele azonban még közepesen se. Photoshoppolt testű modellek, bikinis filmsztárok és celebek, plasztikai sebészek korát éljük. Tévéműsorok, férfimagazinok, reklám sulykolják a tökéletes test ideálját, óriás cégek adják el szolgáltatásaikat, termékeiket, hogy elérhesd az eszményi alakot. Push-up melltartókat, zsírégető kapszulákat és speciális diétákat, sebészeti beavatkozásokat. Mindenkit persze változó mértékben befolyásol ez a közeg, az azonban biztos, hogy folyamatosan ez vesz minket körbe, ahogy az is, hogy tíz nőből kilencnek akad valamilyen problémája a testével

shutterstock 461109832
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg egyre több a nárcisztikus ember?

S-W. Zsó 2017. május 5., péntek 17:27

Vagy csak a téma lett nagyon felkapott az utóbbi években? Erről (is) kérdeztük Bánki György pszichiátert, A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról szerzőjét.

Azt már tudjuk, hogy a kóros nárcizmus kifejlődésében a súlyos korai hiányérzet, frusztráció és megbántottság talaján hibásan alakuló személyiségfejlődés játssza a főszerepet. És azt is, hogy milyen párkapcsolatban élni egy nárcisztikus személlyel, vagy hogy milyen megnyilvánulásainak ne dőljünk be. De miért lett ekkora hype a nárcizmus körül? Valóban van alapja az olyan vélekedéseknek, hogy ez a kor, amiben élünk, egyre nárcisztikusabb, vagy hogy a mai fiatalok túlságosan elkényeztetettek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

82 kilót fogyni csodálatos dolog, de azért vannak hátulütői is

Aladár 2017. május 5., péntek 07:42

Egy amerikai nő az Instagramon mutatta meg, mi történik a testtel egy ilyen drasztikus súlycsökkenés után. A kérdés csak az, hogyan tudja ezzel együtt elfogadni, szeretni a testét?

Jessica Weber, a fiatal illinoisi nő előtte-utána képei nem egy „csodamódszert” próbálnak népszerűsíteni. Itt nincs szó „forradalmian új eljárásról, amivel 2 hét alatt, minden megerőltetés nélkül” le lehet dobni egy mázsát. Az ő képei azért lettek népszerűek, mert nem csak a fogyás pozitív oldalát próbálják az ember arcába tolni, megmutatják azt is, hogy néz ki mindez a valóságban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért hasonlítanak egymásra a házasfelek

moana 2017. május 4., csütörtök 19:44

Az új magyarázat nem olyan romantikus mint egy 1985-ös feltételezés, és egyre kevésbé van jelen a társadalmunkban.

Találkoztál már olyan párokkal, akikről először azt hitted, hogy nagyon közeli rokonok, esetleg testvérek? Egy új, a PLOS Geneticsben című folyóiratban megjelent tanulmány szerint sokan tényleg nagyon hasonlítanak a partnerükre, és igen, nagyon valószínű, hogy azért, mert vannak közös őseik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés