#ÉLETEM

Ingyenpiára bukik a magyar munkavállaló

Dívány 2015. január 23., péntek 12:00

Bár tudjuk, hogy a munkahelyi barátságok mennyire hasznosak lehetnek a munkaadók és munkavállalók szempontjából is, a magyar dolgozók többsége nem jár rendszeresen a munkatársaival szórakozni, és csak 11%-a találkozik heti/havi rendszerességgel a kollégáival a munkaidőn kívül, 15 százalék pedig sosem veszt részt semmilyen ilyen jellegű programban. Ha azonban a vállalat előre megszervezi, 85 százalék szívesen elmegy, és nem érzi kötelezettségnek. A legtöbb közös program valamilyen módon kötődik az alkoholfogyasztáshoz, ezzel szemben a munkaidőn túli közös étkezések semmilyen formája nem jellemző.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell, hogy belehaljon a méhnyakrákba

Toma 2015. január 22., csütörtök 18:37

Ezen a héten folyik az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, így a napokban fokozott figyelem irányul a betegségre, annak kialakulására, de legfőképp megelőzésére. A statisztikák szerint ez az állapot világszerte közel 1,4 millió nőt érint, Magyarországon pedig az évente regisztrált 1200 megbetegedésből közel félezer esetben visszavonhatatlan az állapot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó vezető szeretne lenni? Legyen gyors!

Sákovics Diana 2015. január 22., csütörtök 16:37

Azt már tudjuk, hogyan lehetünk boldogok a munkahelyünkön, vagy hogyan maradhatunk évtizedekig motiváltak a munkában, és olvastunk már olyan kutatásról is, ami szerint az a jó munkaerő, aki hajlamos mindent magára venni, akiben könnyű bűntudatot kelteni. De vajon mit gondolnak a témáról a hazai HR-esek? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az app, amivel ön is segíthet látni a látássérülteknek

mzd 2015. január 22., csütörtök 15:12

BeMyEyes.PNG
Fotó: BeMyEyes.com

A látássérült emberek az életük legtöbb területén felmerülő nehézségekkel látók számára meglepően jól megbirkóznak, de vannak olyan élethelyzetek, ahol azért nekik is elkélhet a segítség. Ilyen például, amikor meg kellen tudniuk a hűtőjükben található tej lejárati dátumát, vagy szeretnék tudni, mi látható azon a képen, amit a szeretteik küldtek nekik. Pár napja futottunk bele a BeMyEyes (Légy a szemem!) névre hallgató alkalmazásba, amely nálunk magasra tette a lécet az idei Év appja címért folyó versenyben. És hogy miért? Mert nemcsak értelmes, de nagyon szép dologra is használja a technika adta lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Így teljesítettek a szőlőzsírok

Divany.hu 2015. január 21., szerda 21:36

Bár a tél kettős arcát mutatja, a szájápolók (vagy más néven szőlőzsírok) eladásai most vannak az egekben, ezért teszteltük őket, hogy teljesen feleslegesen ne adjanak ki pénzt olyan termékekre, amelyek semmit nem használnak. Van, amelyikünk szája jól bírja a hideget és alig szorul ápolásra, más évek óta függő, és minden kabátjában lapul legalább egy szőlőzsír, megint más csak a téli időszakban vásárol ilyen termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többségünk simán beismerne egy bűncselekményt, amit el sem követett

Sákovics Diana 2015. január 21., szerda 20:50

Mit gondol, el lehetne önnel hitetni, hogy bűncselekményt követett el, miközben teljesen ártatlan? Nyilván nem. Legalábbis a legtöbben ezt hisszük, de a pszichológiai kutatások egészen mást mondanak.  

“Az eredményeinkből úgy tűnik, hogy meglepően könnyű hamis emlékeket generálni arról, hogy valaki bűncselekményt követett el, méghozzá olyan emlékeket, melyek a valódiakhoz hasonlóan összetettek, részletgazdagok” - jelentette ki Julia Shaw, a brit Bedfordshire Egyetem pszichológusa. Shaw és munkatársai  ráadásul nem hónapokon át tartó masszív agymosással ültettek be hamis emlékeket a kísérletben részt vevők fejébe, elég volt hozzá alig három órányi barátságos beszélgetés.  

shutterstock 178311836
Távolról sincs vége, olvasson még »

3+1 hotel, ahol világsztár a tulajdonos

travelo 2015. január 21., szerda 10:18

Szállodák, ahol híresség a tulaj a Coppola klán dél-olasz álomvillájától Robert de Niro New York-i luxushotelén át John Malkovich megfizethető dizájnszállójáig. Nézzen bennük körül velünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 modern fitnesztévhit megcáfolva

Toma 2015. január 21., szerda 09:21

Az Outside Online megcáfolta a leggyakoribb tévhiteket, amikkel bárki találkozhat, aki szeretne egészségesebben élni. 

Formálja hasizmát mókás gyakorlatokkal

tatota 2015. január 20., kedd 16:31

Tud egy lábon állni? És egy folyton billegő felületen, súlyzózás közben? Vagy próbált már labdán guggolni? Mi már igen, és bátran kijelenthetjük, hogy ha nekünk sikerült, akkor egy kis gyakorlással, és persze a szakértő instrukcióival bárki elsajátíthatja ezeket a mutatványokat, melyeket még Hugh Jakcman is imád

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többet iszik, aki többet dolgozik

Dívány 2015. január 20., kedd 11:34

Korábban már írtunk arról, hogyan is lehet átvészelni a túlórákat. Persze itt jóval többről van szó, mint arról, hogy nem érünk időben haza. Kutatók több tanulmány eredményének összesítésével kiderítették, hogy azok a dolgozók, akik hetente több mint 48 órát dolgoznak, nagyobb eséllyel fogyasztanak több alkoholt is a kelleténél. A férfiaknál ez több mint 21, a nőknél pedig több mint 14 italt jelent – írja a New York Daily News. A mértéktelen alkoholfogyasztás pedig megnöveli a szív- és érrendszeri panaszok, a rák és a mentális problémák kialakulásának kockázatát, és persze a túlórázás is komoly veszélyeket rejt magában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a módszerrel könnyebben megy az edzés

Sákovics Diana 2015. január 20., kedd 10:04

Van, hogy hiába határozzuk el, hogy most jött el a fittség ideje, hogy mostantól edzünk, hogy tényleg, hogy kitartóan, keményen. Van, hogy hiába fogunk bele egy diétába, fogyókúrába, életmódváltó-projektbe, egyszerűen nem megy. Valamiért nem. Pedig olyan klassz lenne. Az önértékelésünknek, a jövőképünknek, a hangulatunknak, az egészségünknek, a mentális képességeinknek mind remekül jönne, és ezt tudjuk jól, de egyszerűen NEM megy, túl nehéz. De vajon miért? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rosszfiúk szeretnek a leginkább szelfizni

Sákovics Diana 2015. január 19., hétfő 14:46

Vajon mi befolyásolja azt, hogy mennyit posztolunk magunkról a közösségi oldalakra, hogy mennyire akarjuk megmutatni magunkat, a rólunk készült képeket? És mitől függ az, hogy ki kattan rá a szelfizésre? Amerikai kutatók most erre keresték a választ, és a férfiak esetében meg is találták. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ezek a csajok képesek rá, akkor ön is!

mzd 2015. január 19., hétfő 13:30

Zseniális brit reklámfilm buzdítja egészséges életmódra azokat a nőket, akik sportolnának, de félnek a nevetségessé válástól. Mert becsülendő a Dove munkája, amivel segíteni próbálnak a nőknek elfogad(tat)ni a saját testüket, de mi van azokkal, akik szeretnének is tenni azért, hogy eltüntessék a nemkívánatos zsírpárnáikat, ám visszatartja őket az esetleges nevetségessé válás gondolata? 

Ezen próbál most változtatni aSport England, egy a sportot és egészséges életmódot népszerűsítő brit szervezet, akik egy vadiúj kampány, a ThisGirlCan (Ez a lány képes rá) segítségével szeretnének erőt adni az önbizalomhiányos, de tenni akaró nőknek. A beharangozó másfél perces videó pedig azért kiváló és újszerű, mert teljesen realista, és teljesen hétköznapi, sportoló nők szerepelnek benne – mindazzal együtt, ami a teljesen hétköznapi, sportoló nők számára ezzel jár: lefolyó sminkekkel, narancsbőrrel és remegő zsírpárnákkal együtt. És épp emiatt érdekes és mérföldkő ez a kisfilm az eddig tökéletes testekkel hirdető sportreklámok sorában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat dolog, amit tudnia kell a boldogságról

Sákovics Diana 2015. január 18., vasárnap 18:25

Tudjuk, hogy a boldogság nem egyszerűen történik velünk, nem mázli kérdése, hogy megvan-e vagy nincs. A boldogság képesség, ami megtanulható, és aminek a klassz érzésen túl még számtalan más előnye is van. Például az, hogy a környezetünknek is jót tesz.

A pozitív pszichológia elkötelezett hívei az elmúlt években rengeteg vizsgálatot végeztek, hogy amit csak lehet kiderítsenek a boldogságról, az általános jól-létről, arról, hogyan lehet elérni ezeket és milyen hatással járnak az életünkre. Most a Psy Blog tippje nyomán hat érdekes kutatási eredményt szedtünk össze az elmúlt évekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeretőm, a szexistennő

Steiner Kristóf 2015. január 17., szombat 20:49

Olvasónk örök érvényű, ám máig megválaszolatlan kérdést vetett fel levelében: “vajon létezik -e ideális nő?”. Erre persze biztosan sokan vágnák rá: “naná, a barátnőm / feleségem”, ugyanakkor tény és való, hogy mindenkinek mást jelent az “ideális” fogalom. Van, aki számára alapfeltétel a főzőtudomány, mások a melltartóméretben látják a tökéletességet, megint mások pedig a jó anyát, vagy épp egy életen át jó barátot keresik egy nőben. Olvasónk szerint azonban hiába a zsáner-kérdés, egy dologban minden férfi egyetért: a “szexistennő” típusú nőkért minden hím odavan. A levelet író férfi – nevezzük Józsefnek – átlagos családapának vallotta magát, meglehetősen egysíkú családi élettel. Ám az érzelmi kitörésektől – legyen szó pozitív vagy negatív hullámokról – mentes házasság a feje tetejére állt, amikor belibbent az életébe egy új kolléganő...

Még 9 dolog, amit nem takarít eleget vagy megfelelően

Dívány 2015. január 17., szombat 14:39

Azt hiszi, most már tudja, milyen tárgyakat, helyeket nem takarít eleget? Ne dőljön hátra elégedetten, az csak a lista első fele volt. A Huffington Post gyűjtésének köszönhetően viszont újabb tételeket adhat hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az okostelefonra köthető hulahopp karika

bb 2015. január 17., szombat 13:26

Bár mi eddig sem estünk kétségbe napi 10-15 perc hulahoppozástól, de talán az okostelefonra csatlakoztatható, felturbózott verzió másoknak is meghozza majd a kedvét egy kis mozgáshoz. A klasszikus sporteszköz modernizált változatára az innovatív ötleteket gyűjtő Quirky oldalán találtunk rá, ahol azt állítják az ötletgazdák, hogy az integrált Bluetooth technológiának köszönhetően a karika vezeték nélkül is csatlakoztatható az okostelefonunkra, és egy applikáció segítségével háromféle funkciót is kipróbálhatunk a hulahoppozáshoz.

1 SMART HULA HOOP VL 6912 sm
Fotó: quirky.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapest és Róma volt a legnépszerűbb úticél 2014-ben

Dívány 2015. január 16., péntek 20:24

Január az összegfoglalók szezonja, a Trivago árösszehasonlító weboldal például azt nézte meg, hogy tavaly mik voltak a legkedveltebb úticélok belföldön és külföldön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszi tönkre a szépséget a fűtés

ST 2015. január 16., péntek 19:17

Gondolkodott már azon, hogy vajon telente a bőre miért sokkal fakóbb, a haja miért egészségtelenebb még akkor is, ha gondoskodik a megfelelő hidratálásról és védelemről? Nos, a bűnös a radiátor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit nem takarít (eleget)

Dívány 2015. január 15., csütörtök 15:15

Lehet, hogy azt gondolja, elég már a takarítási tippekből, de a Shape cikke nyomán most azokat a tárgyakat gyűjtöttük össze, amiket nem tisztítunk, mosunk meg és ki elégszer, sőt, biztos van olyan, akinek eszébe sem jut, hogy ezekkel foglalkoznia kellene. Pedig elképesztő baktériumtenyészet tud lenni egy cipőfűző, kávégép vagy a táskája fogantyúja is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mitől lesz önből jobb munkaerő

Sákovics Diana 2015. január 14., szerda 20:10

Ahhoz, hogy valaki keményen dolgozzon, nyilván rengeteg dologra szükség van: kell hozzá elhivatottság, a munka szeretete, kellenek célok, bizonyítási vágy. Ha ez mind megvan, az persze szuper, de úgy tűnik, egy igazán jó munkaerőnek nem ezek a legfőbb jellemzői.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal küzd? Ne a gyorséttermeket hibáztassa!

Sáfár Zsófia 2015. január 14., szerda 17:40

Ma már tényként kezeljük és szinte természetesnek vesszük, hogy az elhízás civilizációs probléma, miközben az orvosok és táplálkozási szakértők nem győzik hangoztatni, milyen súlyos következményei lehetnek a falánkságnak. Ha többször szembesülnénk azzal a ténnyel, milyen sűrűn esünk a reklámok csapdájába, vagy hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk a társadalmi és életmódbeli változásoknak köszönhetően, talán könnyebben ellenállnánk azoknak a fránya kísértéseknek, és elkezdenénk végre tudatosan táplálkozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adrenalinlöketre vágyik? Ezek a világ legextrémebb célpontjai

travelo 2015. január 14., szerda 13:01

Unja a kötelező turistalátványosságokat? Válasszon a pénztár előtt sorban állás és a turistacsoportban tülekedés helyett valami extrémebb elfoglaltságot! Íme a helyek, ahol igazán szokatlan dolgok történnek az emberrel a világ legmeredekebb lépcsőjének megmászásától, az erjesztett rája kóstolgatásáig. A turistamentességet persze nem garantáljuk, de biztosan nem lesz akkora tömeg, mint Disneylandben!

Egészségkísérlet: Túl az első 10 napon

etelka 2015. január 14., szerda 09:10

Egy ideje baromi egészségesen élek. Bár kétszer is remegve nyúltam a gyerek Túró rudija után, megkeményítettem a szívemet, és maradtam a mandula rágcsálásánál. Éppen 12 nap ja, hogy megfogadtam, egy hónapon keresztül nem eszem feldolgozott élelmiszert, kerülöm az E-betűvel kezdődő összetevőket, állományjavítókat, színezékeket és egyéb a szervezetbe nem való dolgokat. Ezzel párhuzamosan küzdök a cukor ellen, ami nem mindig egyszerű - tudom, az olvasók egy része, itt már legyint, hogy ennyi akaraterőm sincs. Valljuk be, néha tényleg nincs.

Amikor anyukámnak bevallottam az új projektet, elnézően legyintett: túlvan már a vega, paleo és egyéb korszakokon, elég edzetten kezeli a helyzetet. Rutinosan válaszol a gyanakvó kérdésemre, milyen citromlével van savanyítva a céklasaláta, és hogy vajon a szójaszószt csekkolta -e?

shutterstock 161198273

Helyzetemet nehezíti egy sokat sportoló kiskamasz, aki porszívóként takarítja ki a hűtő tartalmát, és hiába kapott élete első 4-5 évében csak bio-vegetáriánus ételeket, mára tipikus hamburger-hot-dog-pizza tengelyen mozog. Mentségemre szolgáljon, mindhárom itthon készül, én meg életemben nem költöttem ennyit húsra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiakat a szex, a nőket a szerelem akasztja ki

Sákovics Diana 2015. január 13., kedd 15:55

A hűtlenség általában rettenetesen fáj. Ráadásul sokaknak fáj, a statisztikák szerint legalábbis az embereknek legalább harmada megcsalta már jelenlegi vagy korábbi partnerét. Az azonban, hogy a hűtlenség mennyire fájdalmas, hogy hogyan vagyunk (vagy nem vagyunk) képesek feldolgozni, az rengeteg dologtól, így a személyiségünktől, értékinktől, korábbi tapasztalatunktól is függ. Meg függ persze a nemünktől is, az általános hiedelmeink legalábbis biztosan. Bár a pszichológiai kutatások gyakran mondanak ellent hiedelmeinknek, sztereotípiáinknak, ebben az esetben úgy tűnik, hallgathatunk rájuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés