#ÉLETEM

A Balkánon síelni olcsón? Maga megőrült?

julien 2015. március 21., szombat 16:18

Kábé a címben foglaltak szerint fognak reagálni az ismerősei, ha magabiztosan, lebarnultan beszámol az idei télvég csodás havas emlékeiről, amiket a Balkán valamelyik síterepén szerzett. Merthogy a Szegednél kezdődő nagy félsziget tele van magas, a 3000 métert is majdnem elérő hegyekkel, az Adria felől érkező sok hóval, és szuper olcsó síterepekkel. Szóval ha még last minute azon gondolkozik, elugorjon ezen a hétvégén síelni vagy esetleg már a jövő éven jár az esze, itt van pár ország és terep, amit ajánlunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két pohár bor után a legvonzóbb

mzd 2015. március 21., szombat 13:19

Azt eddig is tudtuk, hogy ha kellő alkoholt fogyasztunk, sokkal vonzóbbnak tartjuk a potenciális partnereinket, de vajon mi van a fordított helyzettel: nekünk mennyit kell innunk ahhoz, hogy kívánatosabbnak tűnjünk? Megnyugodhat, oxfordi kutatók nemrég ezt is vizsgálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre kiderült, hogyan kell felrakni a tartóra a vécépapírt

bb 2015. március 21., szombat 08:32

Egy a házartásokban gyakran felbukkanó vita végére tett pontot Owen Williams író a napokban, amikor 8000 fős twitteres követőtáborával megosztott egy 124 évvel ezelőtt készült képet egy tekercs vécépapírról. És hogy mi az a gyakran előkerülő vitatéma? Hát, hogy hogyan is kell felhelyezni a vécépapírt a tartóra – a falhoz közelebb vagy attól távolabb kell-e lennie a legörgethető papírnak. Nos, az 1891-es szemléltető tervrajzból jól kivehető, hogy az eredeti elgondolás szerint a gurigának nem szabadna érintkeznie a fallal – írja a Daily Mail az ügyről, ami azért talán nem tartotta akkora kétségek között az emberiséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még néhány tipp az ecet felhasználására!

etelka 2015. március 20., péntek 15:49

Az ecet számtalan módon használható, erről többször írtunk is, de a felhasználhatósága szinte végtelen, így mutatunk még néhány tippet, amit nem feltétlenül ismert. Mi a Style Me Prettyn találtuk őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludjon többet, ha jobb szexre vágyik!

Divany.hu 2015. március 20., péntek 15:38

Örömteli hírrel szolgálnak michigani kutatók a jobb szexuális élet után ácsingozó nőknek: aludni küldik őket, írja a CBS. Arról van szó, hogy egy rövid tanulmányt közöltek arról, mennyire fontos lehet a kiegyensúlyozott alvás a nők szexuális életében. 

A vizsgálat során a kutatók 171 női egyetemistát kérdeztek szexuális félelmeikről, depressziójukról és szorongásaikról. A résztvevőket ezután arra kérték: a következő két hétben vezessenek naplót arról, hogyan és mennyit aludtak, illetve mennyi ideig tartott az elalvás, majd be kellett számolniuk arról is, hogy az éjszakákat követően másnap éltek-e nemi életet. 

shutterstock 69618652

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a szervezetében, ha piál

Toma 2015. március 20., péntek 11:37

A legtöbben jól ismerik az alkohol pozitív és negatív hatásait, ellenben sokak számára nem világos, mely tünetek miért is jelentkeznek, és hogy milyen mennyiség után kezd veszélyessé válni az ivás. A designtaxi.com elég jól összeszedte, mik azok, amiket nem tudott eddig a piálásról, pedig kellene!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nehezebben bírja a nyomást, akit gyerekkorában bántottak

Sákovics Diana 2015. március 19., csütörtök 16:52

A gyerekkori bántalmazás, az elhanyagolás nemcsak a korai éveket teszi tönkre, de az egész életre, a felnőtt létre is drámai hatással van. Szorongás, depresszió, elhízás, droghasználat: mind összefüggésbe hozhatók a gyerekkori traumákkal. 

Korábbi vizsgálatokból már kiderült az is, hogy a gyerekkori bántalmazás maradandó változásokat okoz az agyban. A bántalmazást elszenvedők agyában a kontrollfunkciókért felelős területeken csökken a szürkeállomány, ami viselkedésben az önszabályozás hiányosságaiban mutatkozik meg. A bántalmazást elszenvedett emberek tehát gyakran kevésbé képesek irányítani viselkedésüket, kevésbé képesek alkalmazkodni, nehezebben kezelik az új helyzeteket. Most a Neuropsychopharmacology nevű szaklapban publikált friss vizsgálat is alátámasztotta ezeket az eredményeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért és így őszül a haja

mzd 2015. március 19., csütörtök 16:09

Az első ősz hajszálak megjelenése mindenkit megrettent. Általában harmincéves korban, először a halántéknál jelennek meg, majd egyre több helyen jelennek meg a hajban a szürke vagy fehér szálak. Akad, aki kifejezetten szexinek tartja az őszülést, mások azonnal fodrászért és hajfestékért kiáltanak. De vajon mi okozza a megjelenésüket?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mitől extra light a margarinja?

Sáfár Zsófia 2015. március 19., csütörtök 10:43

Az élelmiszeripar fejlődésének köszönhetően a szuper- és hipermarketekben rengeteg alternatív, különleges táplálkozási célt szolgáló termék közül válogathatunk, amelyek a hagyományos ételekhez képest kisebb vagy nagyobb mértékben tartalmaznak bizonyos összetevőket. A széles választék azonban gondot is okozhat a vásárló számára, mivel az élelmiszercímkéken feltüntetett egészséges táplálkozásra utaló "light", "nátriummentes", "zsírszegény", "természetes eredetű" jelzők igen általános fogalmak, amelyek kellő utánajárás nélkül megtévesztőek is lehetnek. Ha szeretne tájékozottabb lenni az élelmiszercímkék terén, olvasson tovább, mert összegyűjtöttük a leggyakoribb tápanyag-összetételre vonatkozó állításokat és az azokkal kapcsolatos tudnivalókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fiam meleg. Gyógyítható?

Sákovics Diana 2015. március 18., szerda 21:37

„Kiderült számunkra, hogy 20 éves fiúnk maga is a fiúkat szereti, és kapcsolata is van egy nála idősebb homokos férfival. Azóta nem térünk magunkhoz, fogalmunk sincs, mi történhetett. Mindig rendes gyerek volt, bár kicsit visszahúzódó, kamaszkorában sem járt el sokat otthonról, és nem volt soha semmi komolyabb balhéja. Jól tanult, főiskolára jár most is. Azt hittük, hogy zárkózott típus, amit nem is bántuk nagyon, bár én néha aggódtam érte, és az apja is panaszkodott néha, hogy nem érdeklik a gyereket a fiús dolgok, de ettől eltekintve teljesen normálisnak tűnt. Mit ronthattunk el? Nem akarjuk, hogy ezért hátrányba kerüljön az életben. Jó lenne, ha vissza lehetne őt terelni a normális kerékvágásba. Olvastunk arról, hogy a homoszexualitás kezelhető, hogy visszafordítható. Tudna olyan szakembert ajánlani, aki meg tudja őt gyógyítani?” 

A fenti idézet egy középkorú anyától származik, akiről kiderül, hogy bár nagyon szereti a gyerekét, nemcsak nem tudja, de nem is akarja elfogadni fia szexuális orientációját. Megoldást keres: egy hiteles és megbízható szakembert, aki tudományosan megalapozott módszerekkel egyszerűen megszünteti azt, ami számára felfoghatatlan és feldolgozhatatlan. Olyan szakemberre van szüksége, aki képes elmulasztani a homoszexualitást. Ilyen szakember azonban nem létezik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy fújás, és máris az igazak álmát alussza

Dívány 2015. március 18., szerda 20:06

Ha valakinek nincsenek is komoly alvászavarai, előfordulhat, hogy vannak éjszakák amikor egyáltalán nem jön a szemére álom. Gyógyszert viszont nem mindenki szed szívesen, mondjuk azért, mert eleve csak akkor vesz be bármit, amikor már nagyon szükséges, vagy tart attól, hogy még másnap is nyomott lesz. Nekik segíthet a Sprayable, azaz Ben Yu és Deven Soni találmánya, a spray formában kapható melatonin. A Mashable szerint ez az első ilyen termék a piacon, és vűrhatóan júliustól lesz majd kapható. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így befolyásolja a menstruáció az edzést

Dívány 2015. március 18., szerda 12:15

A kutatóknak még bőven van munkájuk azzal, hogy kiderítsék, a menzesz hogyan befolyásolja a sportteljesítményt. A nők közül mindenesetre sokan érzik úgy, hogy a menstruáció alatt az edzés, versenyzés sem megy olyan gördülékenyen. Ugyan a tünetek és azok erőssége változó, de a Shape magazin összeszedte, mi állhat ennek a hátterében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteken újra napfogyatkozás lesz!

mzd 2015. március 18., szerda 11:58

"Hosszabb szünet után ismét – közel 60%-os - napfogyatkozást láthatunk Magyarországról március 20-án" – olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület (továbbiakban MCSE) honlapján

 Mi kell a napfogyatkozáshoz?

Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor Holdunk a Föld és a Nap közé kerül, és a Hold árnyéka bolygónkra vetül. A jelenség a Föld felszínén állva csak az árnyék területéről figyelhető meg. A Napnak és a Holdnak az égen látható mérete közel egyforma, mivel a Hold a Napnál 400-szor kisebb és 400-szor közelebb is van, ezért kedvező helyzetben a Hold az egész napkorongot eltakarhatja. Részleges napfogyatkozás akkor látható, amikor a Hold a napkorongnak csak egy részét takarja el. Forrás: MCSE

A most pénteki szerencsénkre Európa teljes területéről, így Magyarországról is látható lesz. Minél nyugatabbra lakik valaki, annál korábban láthatja: a győriek már 9:37-kor megcsodálhatják a jelenséget, a budapestieknek 9:39-ig várniuk kell. A többi helyszínt és időpontot az itteni táblázatban találja: legyen óvatos, mert egy órát még hozzá kell adni.

Fontos: a Napba közvetlenül soha nem szabad nézni (még távcsővel és fényképezőgéppel sem), hiszen az erős fénytől azonnal megvakulhat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

3 tuti tipp: most éri csak meg igazán síelni menni

travelo 2015. március 18., szerda 08:28

Jó, nyilván ön is már az igazi tavaszt várja, és semmi kedve téli tájakra gondolni. De attól nem fog előbb beköszönteni az év egyik legszebb időszaka, hogy otthon szomorkodik. Az osztrák síterepeken például ilyenkor éri meg a leginkább lécre állni. Mivel a legtöbben már a nyulat várják, általában komoly árengedményekkel csábítják az embereket a pályára. Szóval, ha idén még nem volt síelni, vagy újrázna, a következő hetekben még simán megteheti. Ráadásul jóval olcsóbban, mintha főszezonban ment volna. Ezek közül összegyűjtöttük a legszimpatikusabb ajánlatokat. Aztán meg hadd jöjjön a tavasz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az önbizalomhiányos könnyebben tűri a boldogtalan házasságot

mzd 2015. március 17., kedd 15:34

Minden párkapcsolatban vannak és kellenek is konfliktusok, mindenhol akadnak problémák, amikkel ha nem nézünk szembe, ha nem kezdünk velük valamit, akkor idővel egyre hatalmasabbra dagadnak, elszigetelnek a másiktól, magányossá, boldogtalanná tesznek. De miért hagyjuk, hogy idáig jussunk? Miért hallgatunk, tűrünk némán? Egy friss kutatásból most kiderül. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így aludjon munka közben

Dívány 2015. március 17., kedd 12:59

Bár a szakértők azt mondják, sokkal hatékonyabb lesz a munkaerő akkor, ha a munkahelyén is hagyják szundikálni vagy sziesztázni egy kicsit, nem hisszük, hogy a legtöbb munkáltató nyitott lenne arra, hogy ebéd után az iroda egyszerre vagy váltásban megpihenjen egy kicsit. Ha ön mégis olyan szerencsés, hogy főnöke kellően haladó szellemű, akkor a hajtás után elolvashatja, hogyan, milyen testhelyzetben érdemes pihentetnie a szemét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nyújtson magának lelki elsősegélyt

Sákovics Diana 2015. március 17., kedd 09:09

„Ha megvágja az ujját, rárakja a tapaszt, ha beteg, hát gyógyszert vesz be, igaz? Nem is kérdés. Valójában az lenne meglepő, ha NEM nyújtana önmagának elsősegélyt, amikor arra szükség van. De vajon miért nem tesszük meg ugyanezt a mentális egészségünkért? Azt várjuk, hogy egyszerűen csak túl legyünk a pszichés sérüléseinken, miközben bárki, aki valaha rágódott már visszautasításon, agonizált már kudarcon, tudja: a lelki sebek pontosan ugyanolyan bénítóak lehetnek, mint a testiek“ –így kezdte Guy Winch klinikai pszichológus a lelki higiénéről szóló TED-es előadását

A felvetés nem új, mi is foglalkoztunk már azzal, hogy mennyivel többre értékeljük a testi, mint a lelki egészségünket, hogy a lelki gondokat hajlamosak vagyunk gyengeségnek, hisztinek, bizarr és szégyellni való dolognak tekinteni. Írtunk már arról is, mi lenne, ha ugyanúgy kezelnénk a fizikai, mint a mentális betegségeket. Ezt a felütést fordítja meg Winch: mi lenne, ha a lelki fájdalmakra, sérülésekre ugyanúgy reagálnánk, mint a testiekre? Milyen világban élnénk, ha képesek lennénk azzal a rutinnal kezelni egy kudarcélményt, mint egy sebet az ujjunkon? És vajon hogyan kell mindezt elképzelni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 jel, hogy hamarosan kirúgják

Tuna Judit 2015. március 16., hétfő 10:55

Összeszedtük a legfontosabb figyelmeztető jeleket, amik arra mutatnak, ha a cége készül megválni öntől. Alapul a Women’s Health magazin egyik cikkét vettük, de megkértünk egy hazai szakértőt, Barna Eszter pszichológust és HR-specialistát is, hogy egészítse ki pár meglátással. Az eredeti cikkben Vicki Salemi, karrier-tanácsadó és író boncolgatja a témát.

Ha csak egyetlen pontot is találónak érez a saját helyzetére, biztos, ami biztos alapon nem árt, ha elkezd új munkahelyet keresni. Persze, az is sokat segíthet, ha leül a főnökével megbeszélni a dolgokat – sokszor ez is elég a nyugodt munkahelyi légkör kialakításához.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legnagyobb konyhai hibák, amelyektől nem tud fogyni

Toma 2015. március 16., hétfő 09:53

Fogyni akar és úgy érzi, mindent megtesz, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Ezzel sokan vannak így, de a Shape.com adott pár tippet, milyen apróságokra érdemes odafigyelni, amelyekkel mégis komoly eredményeket érhet el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fehér bőrű, iskolázott és kegyetlen – ilyen egy sorozatgyilkos nő

Sákovics Diana 2015. március 15., vasárnap 20:11

Téves az a feltételezés, miszerint a nők természetüknél fogva alkalmatlanok a sorozatgyilkosságra –állítja Marissa Harisson, kísérleti pszichológus. A kutató és kollégái egy friss publikációban foglaltak össze mindent, amit az elmúlt 190 évben a női sorozatgyilkosokról megtudtunk. De mi is az? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent a misékről, ha már úgyis ott fog ülni ezentúl vasárnap

etelka 2015. március 15., vasárnap 14:04

Március 15-én még a nemzeti ünnep miatt, de következő vasárnaptól már pártunk és kormányunk akaratának megfelelően nem fognak üzletek és plazák zavarni senkit abban, hogy végre NER-kompatibilis alattvalóként elkezdjen templomba járni. Ha az utóbbi években az ön számára is túl nagy volt a kísértés, és inkább a bevásárlóközpontok felé kanyarodott, most felelevenítjük, melyik felekezet mikor tartja az istentiszteletet, és mire figyeljen, ha rég járt templom közelében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Káosz a felnőtt lányom élete, hol rontottam el a nevelését?

Steiner Kristóf 2015. március 15., vasárnap 09:38

„Az anya a legjobb barát és a legnagyobb ellenség egyben” – mondogatta folyton gimis osztálytársam és barátnőm, amikor a szüleink legújabb agymenéseiről beszélgettünk. És hát valóban, van, amikor az édesanyánk segít ki bennünket a legnagyobb érzelmi gödörből, máskor pedig épp ő taszít bele. Persze vélhetően ugyanígy beszélt rólunk, gyerekekről a mamám és az ő legjobb barátnője is – hiszen időnként anyám és én kézenfogva vásároltunk az IKEA-ban, máskor viszont titkoltam a rossz jegyeimet és a szemébe hazudtam, hogy a Szigetre megyek bulizni, miközben egy sráccal volt randim. Ha pedig lebuktam, nem vállaltam a felelősséget. Egy anya és egy gyermek viszonya tele van buktatókkal, ám fennakadni ezeken nem érdemes – mert egymás életének és személyiségének non-stop kritizálásából csak fájdalom, rossz emlékek és megoldandó családi problémák születhetnek. Egy olvasónk ezúttal nem magának, hanem felnőtt lányának kért segítséget a Dívány tanácsadóitól, mert úgy érzi, gyereke mindenkivel konfliktusba keveredik, és úgy hiszi, ő tehet erről, a neveléssel rontotta el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak kétharmada nem mos kezet vécézés után

mzd 2015. március 15., vasárnap 09:04

A közelmúltban az Initial 100 ezer embert kérdezett meg kézmosási szokásaikról – jelenleg ez a legnagyobb létszámú kutatás a témában. Az eredmények lesújtóak: míg a nőknek is csupán kétharmada mos kezet az illemhely elhagyása előtt, addig a férfiak közül csak tízből négyen. Ez azért is bosszantó, mert a mosatlan kezek által összetapogatott kilincseket azok is megfogják, akik amúgy becsülettel megmosták a sajátjukat – sajnos hiába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ikrek bizonyították, miért jó edzeni

Dívány 2015. március 14., szombat 12:49

Itt a tavasz, és még mindig nem tudta magát rávenni, hogy rendszeresen mozogjon vagy az újévi lelkesedés végleg elfogyott? A finn Jyväskyläi Egyetem kutatóinak felfedezése talán segít, hogy elég motivált legyen, sikerült ugyanis kideríteniük, hogy mennyivel jobb annak, aki rendszeresen edz  – számolt be róla a Shape.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éjjeli bagoly? Felejtse el a reggeli edzést!

Dívány 2015. március 13., péntek 16:14

Idén március tizenharmadikára esik az alvás világnapja, és folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb tanulmányok a témában, és ezek néha ellentmondanak egymásnak. A legújabb kutatások alapján például azt az elméletet is ki lehet dobni a kukába, hogy a korai edzés az igazi. A Current Biology című folyóiratban megjelent friss tanulmány legalábbis azt állítja, hogy néhányunknak felesleges ezért felkelni hamar.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés