#ÉLETEM

Az átmeneti böjtölés nemcsak jó fogyókúra, de tényleg egészséges is

Brownie 2015. március 30., hétfő 11:55

Egyre divatosabb szokás a szakaszos böjtölés, ami azt jelenti, hogy a diétázó néhány napig alig eszik valamit, a hét többi napján pedig a megszokott ételeket és adagokat fogyasztja. Egy másik bevált formája az átmeneti koplalásnak a Harcosok Étrendje, ami röviden annyit takar, hogy egész nap éhezteti magát az ember, majd este jól bezabál. A cél ugyan a fokozatos súlyvesztés, de a szakértők szerint más haszna és előnyei is vannak az időszakos böjtölésnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Elég jó most a szex. Vagy mégsem?

Sákovics Diana 2015. március 29., vasárnap 21:00

Legújabb kérdőívünkben arra vagyunk kíváncsiak, vajon ki mennyire elégedett a szexuális életével, és miért. Köszönjük, ha kitölti.

Fájdalom, bizalom és orgazmus - minden, amiről a Szürke 50 árnyalata NEM szól

ST 2015. március 29., vasárnap 18:43

A szürke ötven árnyalata már könyv formájában is kellőképp felborzolta a kedélyeket, most pedig a mozikba kerülve vált ki heves érzelmeket – és persze nem utolsó sorban kérdéseket is felvet. Egyik legkárosabb üzenetét, azt, hogy egy szexuálisan bántalmazó, elnyomó kapcsolatot szerelemként tálal, már sokan, sok helyen elmagyarázták. Bennünket ezért most inkább az érdekelt, hogy mi is a valódi BDSM szex, mi visz valakit ebbe az irányba, és egyáltalán, a fájdalom valóban okozhat orgazmust?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön a még jobb, még egészségesebb csoki!!!

Divany.hu 2015. március 29., vasárnap 16:09

A lényeg, hogy fontos és hasznos dolgokkal is foglalkozzon a tudomány, milyen szörnyű dolog például, hogy nem túl egészséges volta miatt mérsékelnünk kell gyerekeink mértéktelen csokoládéfogyasztását, nem? Na, ennek vethetnek véget most, hogy rájöttek a csokoládé lehet sokkal táplálóbb és még az eddigieknél is jóval finomabb, adta hírül a Huffington Post. 

Nem mintha eddig nem lettek volna tisztában a csokoládé jótékony hatásaival, vannak csokoládék, amik kifejezetten csökkentik a stroke kockázatát, hangulatjavító hatásúak, arról nem is beszélve, hogy serkentik az agyműködést, segítenek a koncentrálásban vagy éppen ébren tartanak, és a bennük található antioxidánsoknak köszönhetően fejleszthetik a memóriát is. 

110401441
Fotó: Francois Durand
Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak 18 vagyok, de máris katasztrófa az életem!

Steiner Kristóf 2015. március 28., szombat 20:43

Ha a tinédzserkor kínjai közül ki kellene emelnem egyet, mindenképpen az önbizalomhiányt választanám – amivel nemcska ők, hanem a felnőttek is gyakran küzdenek. Tiniként azonban még tragikusabb lehet a helyzet: nem illek ide, nincsenek barátaim, nem tudom, mit akarok, nem vagyok elég jó, nekem sose lesz egy rendes csajom/pasim, és így tovább. Egy a felnőttkor küszöbén álló olvasónk kérte: segítsünk neki, mert úgy érzi, 18 évesen, hűséges barátok, hányattatott családi körülmények között pokol az élete. Elöljáróban csak annyit mondok minden tizenévesnek: kapcsoljátok be a biztonsági öveket, mert ez még csak a kezdet. Ezen a halálig tartó hullámvasúton, ahol hol a mélybe zuhanunk, hol feltornásszuk magunkat a csúcsra, egyvalamit kell észben tartanunk: mindannyian egy értékes és különleges küldetéssel jöttünk ebbe a világba – és a felesleges önsajnálat, a durva önvád, és az önbizalomhiány az, ami elválaszt minket a céljainktól. Nem pedig mások vagy a külső körülmények. Ha engem megtámad a depresszió, arra gondolok: a sors, az univerzum, Isten vagy a véletlen (mindenki válassza ki a kedvencét) soha nem tesz minket egy olyan helyzetbe, amit nem tudnánk kezelni. „Bíznom kell magamban” – ez a mantra. Olvasónknak is ez a legfontosabb feladata. A második pedig a cselekvés.

shutterstock 221309089
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenhez nedves törlőkendőt használ? Ne tegye!

Dívány 2015. március 28., szombat 17:14

Egyre többféle és -fajta nedves törlőkendőt kapni, vannak a babaitörlőkendők, sminklemosók, kézfertőtlenítő kendők és különböző felületek takarításához is megvannak a megfelelő termékek. Nem csoda, kényelmes megoldás, de a környezetünk és az egészségünk szempontjából mégsem a legjobb választás. A hajtás után kiderül, hogy miért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp a tavaszi gardróbfrissítéshez

Steiner Kristóf 2015. március 28., szombat 12:17

Itt a tavasz, virágoznak a fák, rügyeznek a bokrok, és dagad a... gardróbszekrény. Becsukhatatlan ajtók, betolhatatlan fiókok, kinyúlt, feleslegessé vált, megunt ruhadarabok minden mennyiségben. Ideje rászánni egy délutánt (vagy akár kényelmesen egy egész napot), és átszortírozni a ruhatárat – ehhez pedig álljon itt most 10 tipp, melyek nem csak egyszerűbbé teszik a rendszerezést, de segítenek, hogy a jövőben kevesebbet kelljen aggodalmaskodni a szekrényben uralkodó káosz miatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Észrevenné, ha a gyerek titokban kínozná magát?

Sáfár Zsófia 2015. március 27., péntek 15:47

Falcolás, vagdosás, ütések, éheztetés, szúrások, égetés, önhánytatás, harapás, bőrcsipkedés, hajtépkedés és még sok más hasonló formája van a fiatalok körében egyre nagyobb arányban előforduló önkárosításnak, amit az érintettek sokszor ügyesen titkolnak a család és a barátok előtt is. Az önsértés számos lelki problémára nyújthat megküzdési módszert, ami könnyen megszokássá válik és akár tragédiával is végződhet – még akkor is, ha a szándék nem az öngyilkosság. Ahhoz, hogy időben megoldást találjanak, a szülőknek tisztában kellene lenniük a probléma súlyosságával és figyelmeztető jeleivel. Reményiné Csekeő Borbála pszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a fiatalkori önbántalmazásról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inkább egyen sokszor keveset, mint kevésszer sokat

ST 2015. március 27., péntek 12:50

Akiknek fontos az egészséges étkezés, illetve azok, akik fogyni szeretnének, az ételek kiválasztása mellett folyamatosan belebotlanak egy másik kérdésbe is: kevésszer egyenek sokat vagy sokszor keveset? Sőt, olyan drasztikus elképzelések is keringenek, hogy a fogyókúra akkor a legjobb, ha egyszerűen nem is eszünk semmit, mert akkor a súlyvesztés garantált. Vajon mi az igazság?

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 év fitnesz 100 másodpercben

Dívány 2015. március 27., péntek 10:10

Készítettek már videót arról, hogyan is változtak meg a sminktrendek az elmúlt 100 évben. A Benenden egészségbiztosító jóvoltából pedig végre elkészült egy rövid és szórakoztató összefoglaló arról is, hogy melyik évtizedben hogyan tornáztak a nők, mi volt éppen a divat. Az 1910-es években például minden a nyújtásról szólt, az 1970-es években a jazztánc volt a menő, és utána jött az aerobik, de ezt ugye mindenki tudja, most pedig a zumba a meghatározó mozgásforma. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így fejleszti az agyat a szerelem

Sákovics Diana 2015. március 26., csütörtök 21:04

A szerelem mentális káosz, egy őrjöngő hormoncunami, nem meglepő hát, hogy az agyunkban is látható, mérhető változásokat okoz. Az elmúlt évtizedekben az okosok tanulmányozták is a szerelem neurológiáját alaposan, és kiderítették, hogy amikor éppen partnerükre gondolunk vagy a róla készült fotón merengünk, akkor a szerelmes agy jutalmazó és motivációs központja is aktívabb az átlagnál. Most egy, a Frontiers in Human Neuroscience nevű lapban megjelent kutatás azt is megmutatta, hogy ezt az agyi aktivitást nemcsak a partnerre történő tudatos odafigyelés váltja ki, hanem így van ez nyugalomban is, ha éppen szerelmesek vagyunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne dobja ki a cipősdobozban talált kis tasakokat!

mzd 2015. március 26., csütörtök 13:22

Lehet, hogy a SILICA GEL elnevezés nem cseng önnek ismerősen, viszont ha azt mondjuk, ez az a kis tasak, amit minden cipővásárlás után megtalál a dobozban? A zacskót a legtöbben élből kihajítjuk, kevesen tudják ugyanis, hogy a cipő frissen tartása mellett (nedvességszívó és -megtartó hatásának köszönhetően) a szilikagél számos más dologra is felhasználható. Dr. David Elks terméktesztelő-specialista a Daily Mailnek adott tippeket. Nézze meg, mire használhatja a szilikagélt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Millenium Wellness

nemoszi 2015. március 26., csütörtök 08:40

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy lehet megakadályozni, hogy halálra egyem magam?

Sákovics Diana 2015. március 25., szerda 18:10

A túlsúlyos emberekkel gyakran vagyunk előítéletesek. Hajlamosak vagyunk gyengének, lustának, igénytelennek tartani őket, és azt hinni: a plusz kilókat kizárólag annak köszönhetik, hogy nem figyelnek oda önmagukra, nem érdekli őket a testük, és nem is tudnak eleget arról, hogyan kellene egészségesen élni. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy kizárólag a látható, megfogható a negatív tulajdonságaik felelősek a sorsukért. Ebben azonban tévedünk. Olvasónk (nevezzük Annának) évek óta küzd a túlsúlyával, és pontosan tudja, mit kellene tennie, de egyszerűen képtelen rá.

shutterstock 33610675
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kirándulótippek tavaszra: a legjobb helyektől a tökéletes felszerelésig

travelo 2015. március 25., szerda 13:07

A nyüzsgő húsvéti fesztiválok helyett inkább az erdő nyugalmát választaná idén? Esetleg kirándulással szórakoztatná a tavaszi szünetben a gyerekeit? Túrázzon egyet a Mátrában, vagy ha inkább külföldre vágyik, tegyen egy próbát a mesebeli szépségű Szlovéniával. Abban is segítünk, hogyan érdemes bepakolni a hátizsákba egy tavaszi kirándulásra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem biztos, hogy csak menstruációs görcs!

ST 2015. március 25., szerda 08:38

Március 28-án van az Endometriózis Világnapja, a Worldwide Endomarch, amely a női meddőséget okozó endometriózis betegségre hívja fel a figyelmet. Ehhez kapcsolódva Budapesten március 25-én előadásokkal és ingyenes tanácsadással készülnek a betegség szakértői az Endonap 2015 című rendezvény keretein belül. Az endometriózis felismerése és mihamarabbi kezelése kulcsfontosságú, hiszen ezáltal a nők nem csak a betegség okozta komoly fájdalmaktól szabadulhatnak meg, hanem mert sok esetben ez az oka annak is, hogy nem sikerül teherbe esniük. Ahogy pedig a rózsaszín szalag a mellrák elleni harc nemzetközi jele, úgy most már a sárga szalag is jelentéssel bír: az endometriózis elleni küzdelem szimbóluma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Groove: az edzés, ami igazi örömtánc

moana 2015. március 24., kedd 19:39

Akárcsak tavaly, idén is ellátogattunk a Nivea Fitness Tour budapesti állomására. A helyszín változott, de a koncepció maradt, most is sok különböző órát ki lehetett próbálni. A programot nézegetve nekünk a Groove-on akadt meg a szemünk, hiszen a táncos mozgásformák most nagyon népszerűek. Az óra előtt ara kértük Corinne Sasso Groove-oktatót, hogy meséljen egy kicsit a módszerről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasból fogyna? Majd a gének eldöntik!

Dívány 2015. március 24., kedd 11:51

Ismerős a helyzet, amikor tavasszal előveszi a tavalyi nadrágjait, felpróbálja őket, de azon nyomban le is tépi magáról, ugyanis szépen kidomborítják a csípőtájéki felesleget? Az oldalt és elöl kibuggyanó zsírpárnák angol elnevezése nagyon találó: muffin top, ami a jellegzetes formájú süteményekkel illusztrálja ezt a jelenséget. Az észak-karolinai Duke Egyetem kutatói most rájöttek, hogy a DNS felel azért, ha valaki kitartó edzés és diéta ellenére sem tud megszabadulni a hasi zsírpárnáktól. Hogy mindezért mi felelős? A Plexin-D1 gén - ez dönti el ugyanis, hogy alma vagy körte formában hízik, mivel ez szabályozza, hogy a zsír ne a combokra és a fenékre, hanem a hastájékra rakódjon le.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan, mert még elhülyül az okostelefontól

Edicsek 2015. március 24., kedd 09:16

Kivel ne fordult volna már elő, hogy amikor hirtelen nem jutott eszébe valami, fogta a telefonját és kiguglizta a helyes választ? Egy új kutatás szerint minél kevesebbszer csinál ilyet, annál jobb. Ha ugyanis telefonfüggő, az a gondolkozására is kihat, azaz minél többet nyomogatja a telefonja keresőjét, annál jobban eltunyul az agya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsa tisztán a szépészeti kellékeit

Dívány 2015. március 23., hétfő 18:38

Többször írtunk már arról, hogy a nem megfelelően tisztított használati tárgyak mennyi gondot okozhatnak, mennyi kórokozó telepszik meg rajtuk. A Refinery29 most azt szedte össze, hogy a fürdőszobában megtalálható legfontosabb kellékekkel hogyan kell bánni. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes önéletrajzfotó titka

pk 2015. március 23., hétfő 09:24

Többször is adtunk már tippeket ahhoz, hogyan szerepelhet jól egy állásinterjún, foglalkoztunk például az öltözködéssel is. Persze először el kell érni, hogy behívjanak egy elbeszélgetésre, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az önéletrajzunk ne landoljon a kukában, a jó első benyomáshoz pedig a szakmai érdemek felsorolása mellé egy megfelelő fotó is kell. Bartha Andrea fotós ezekre specializálódott: rendszeresen készít portréfotókat CV-khez, így vele beszélgettünk arról, hogy mire is kell figyelni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovaglógéppel és bordásfalon edzettek a régi luxushajókon

Dívány 2015. március 22., vasárnap 16:49

Most már szinte minden sarkon van egy edzőterem, de 100 évvel ezelőtt is megvolt az igény a rendszeres testmozgásra. Akik pedig megengedhették maguknak az edzőgépeket, és igényük is volt a mozgásra, azok természetesen a több hetes – vagy akár több hónapig tartó – hajóutak alatt sem akartak lemondani erről. Így nem meglepő, hogy a luxus óceánjárókon külön edzőtermet rendeztek be azoknak, akik a hosszú út alatt nem érték be a fedélzeten tett sétákkal. A Titanicon és társain az összes ma már kínzóeszköznek tűnő, de akkor nagyon népszerű felszerelés megtalálható volt a lovaglógéptől kezdve az evezőpadon át a bordásfalig, és külön személyzet is segítette az oda betérőket. Kattintsa végig galériánkat, ha kapható egy kis múltidézésre! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A kreativitás szexi, és még fejleszthető is

Sákovics Diana 2015. március 22., vasárnap 14:33

A kreativitás csodás tulajdonság, nemcsak azért, mert segítségével új dolgok születnek vagy mert ettől fejlődik a világ, hanem azért is, mert ahol kreativitás van, ott minden izgalmasabb, meglepőbb, játékosabb, és úgy összességében – mókásabb. Nem véletlen, hogy a pszichológusok is annyira szeretik tanulmányozni. Tőlük tudjuk, hogyan segít a kreativitásunkon a rendetlenség, az edzés vagy a meditáció, és most összeszedtünk öt újabb érdekes kutatási eredményt a témában, amikből kiderül, hogy a kreativitás azért elég fura és összetett dolog. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Barlangtúrák a családnak is!

ST 2015. március 22., vasárnap 08:55

A barlangászás valóban olyan élmény, amit nem élhet át az ember minden nap. Pedig még a budapestieknek sem kell olyan messzire menniük: Pest megye is kínál olyan természeti szépségeket, amiket kár lenne kihagyni, sőt még a városon belül is találhatunk barlangot, amit érdemes meglátogatni. Arra azonban készüljön, hogy a legtöbb helyen a hőmérséklet nem magasabb 10-15°C foknál, így a réteges öltözködés mindenképpen ajánlott

Távolról sincs vége, olvasson még »

36 éve bántalmaz a férjem. Meddig kell kibírni?

Kuna Gábor 2015. március 21., szombat 22:05

Amikor házasságot kötünk, fogadalmat is teszünk a másiknak. „Jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben…” - biztosan mindenki emlékszik, aki valaha is kimondta ezeket. De mi van, ha beüt a rossz? Mi van, ha már nagyon rossz, ha szenvedünk, és nem bírjuk tovább? Hogyan lehet eldönteni, meddig kell kibírni, és ki segíthet, ha mennünk kell? Levélírónk 36 éve szenved egy bántalmazó kapcsolatban, neki igyekszünk most támogatást nyújtani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés