#ÉLETEM

Ezt teszi a hála a testével

Sákovics Diana 2015. április 5., vasárnap 09:51

Tudjuk, hogy igazán boldogok akkor lehetünk, ha hálásak tudunk lenni azért, amink van. És nem, ez nem valami vallási bölcselet, sem egy random Coelho-idézet: ez tiszta, száraz tudomány. Ahogy az is, hogy a hála nemcsak az általános boldogságunknak, de a párkapcsolatunknak is jót tesz, különösen akkor, ha az érzést kifejezzük a másik felé. A hála tehát klassz dolog, nem véletlen, hogy az okosok olyan lelkesen tanulmányozták, és rá is jöttek, hogy a hála nemcsak boldogabbá, de egészségesebbé is tesz minket. A Huffington Post nyomán összeszedtük, hogyan.

shutterstock 159147182
Távolról sincs vége, olvasson még »

A munkám elkeserítő, a jövőm reménytelen. Mit tegyek?

Kuna Gábor 2015. április 4., szombat 20:31

Mitől lehet valaki fájdalmasan elégedetlen, miközben kívülállóként úgy tűnik, egész jól boldogul? Lehet valaki ok nélkül pesszimista? Levélírónk fiatal még, de a karrierje egész jól indul. Szakmát szerzett, amit szeret, rögtön talált munkahelyet, mégis szenved. De miért? Erre igyekszünk most választ adni, és támogatást nyújtani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hajtogathat egyhavi ruhát a kézipoggyászba

Edicsek 2015. április 4., szombat 17:31

Ha eddig azt hitte, hogy a kisméretű kézipoggyász semmire sem elég, akkor mutatunk egy videót, amiből kiderül, mennyivel több fér bele, mint azt gondolná. Tom Ayzenberg utazási blogger, és mint ilyen, a csomagolás szakértője ugyanis megosztja a titkot, hogyan tud egy hónapra elegendő ruhát beletömni egy kézipoggyász méretű táskába. A Daily Mailen talált videón Ayzenberg megmutatta, hogy nemcsak váltás cipő, kapucnis pulóver, vagy farmerek, de akár még egy strandtörölköző is befér a kis bőröndbe, ha jól pakol. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csapjon oda, ha izmos testet akar!

Dívány 2015. április 4., szombat 15:06

Rendszeresen járunk fitneszrendezvényekre, és minden alkalommal újabb mozgásformákat és eszközöket tudunk kipróbálni. Nagy divatja van most a funkcionális edzéseknek, és a Shape magazin oldalán figyeltünk fel egy elég új, elsőre kicsit furának tűnő eszközre. Az RMT® Club leginkább egy mutáns baseballütőre hasonlít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy új Hitler vagy Sztálin megszületése elég jó érv az óvszerhasználat mellett?

bb 2015. április 3., péntek 19:43

A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
A legrosszabbra számíthatunk, ha nem védekezünk.
Fotó: behance.net/GANESHPRASAD

Első ránézésre talán nem olyan egyértelmű, hogy mi is volt az üzenete a művésznek ezzel a fekete-fehér fotósorozattal, amin a bajuszos Adolf Hitler, Sztálin, vagy a szürrealista festő, Salvador Dalí látható csecsemőként. A provokatív hirdetés pedig nem kamu, az M&S Saatchi kreatív igazgatója, Ganesh Prasad Acharya készítette a „Using condoms with care” címmel futó kampánysorozat részeként, mellyel a védekezés és óvszer használat fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Egy nem tervezett bébi könnyen felülírhatja a jövendőbeli terveid, életminőséged, sőt a teljes életed is - figyelmeztet a kampány, amiről a Designtaxi.com számolt be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit a hetero férfiak eltanulhatnak a melegektől

Steiner Kristóf 2015. április 3., péntek 15:57

Bár sokan azt hiszik, hogy lányok és nők szerte a világon afféle divatkiegészítőként gondolnak a „gay best friend”-re, azaz a meleg legjobb barátra, az igazság az, hogy – a legnagyobb tisztelettel a hetero pasik iránt – gyakran olyasmit nyújtunk nekik, amiket sem otthon, sem a munkahelyükön, sem a randikon nem kapnak meg a heteroszexuális férfiaktól (akik viszont nyilván olyasmit adnak meg a lányoknak, amire mi nem vagyunk képesek, vagy inkább fiúknak nyújtanánk azt). Számtalanszor hallottam már lányokat felcsattanni a nagyra értékelt gay havernak, sőt a Facebook oldalamon is az egyik elsőszámú komment lányoktól a feltöltött képeimre: „Miért kell neked melegnek lenned?!” A költői kérdésre nincs válasz, arra viszont igen, hogy mi mindent leshetnének el tőlünk a heteroszexuális férfiak, hogy közelebb kerülhessenek életük párjához, úgy általában véve a nőkhöz, sőt, kicsit önmagukhoz is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült, miért fogunk kezet

mzd 2015. április 3., péntek 10:47

Az üdvözlésnek számos formája lehet: kézcsók, arcra adott puszi és kézfogás is. Azt tudja, hogy utóbbi miért alakult ki? Egy, az elifesciences.org-on publikált kutatásban nemrég ezt vizsgálták és arra jutottak: azért rázzuk meg egymás kezét, hogy szagmintát vegyünk. Bár ez elsőre humorosnak tűnhet, de úgy tűnik, ez az egyetlen közösségileg elfogadott mód arra, hogy a testszagunkkal kommunikáljunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elítélő pillantások miatt nem járnak a nők edzeni

bb 2015. április 2., csütörtök 20:16

Újabb felmérés készült arról, hogy miért nem edzenek a nők. Pár évvel ezelőtt a brit tudósok arra jutottak, hogy a legtöbb nő az izzasztó, testhez simulós edzőcuccok, a motiváció és önbizalomhiány miatt hagy fel a testmozgással. A Commons Health Select Committee legutóbbi felméréséből pedig kiderült, hogy a nők azért nem járnak rendszeresen edzeni, mert félnek, hogy megszólják, elítélik őket.

A nők leginkább attól tartanak, hogy nevetségessé válnak mások szemében, mert leizzadva, kifulladva érnek vissza a kocogásból, vagy hogy hogyan látják őket mások az edzőteremben. Vannak olyan nők, akik inkább titokban futnak az otthoni futópadjukon, mert szégyellnek mások előtt mozogni. Az egészségügyi szervezet jelentése rávilágít arra is, hogy már a tíz év körüli lányok is azért lógnak a testnevelés órákról, mert szégyellik az alakjukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van olyan képessége, amiben éppen most a legmenőbb

mzd 2015. április 2., csütörtök 16:46

A focisták állítólag 27 évesen nyújtják a legjobb teljesítményt, a golfozók 5 évvel később, a maratonfutók pedig jellemzően a 40-es éveikben. De vajon miért? Leegyszerűsítve: azért, mert az egyes sportágakhoz szükséges képességeink maximumát más és más életkorban érjük el. Egy friss elemzés szerint ezen képességek közé tartozik a rövidtávú memória, az érzelmi feldolgozó-képességünk is és a szókincsünk is – írja a bps.org. Az régóta ismert, hogy a szókincs körülbelül a középkor eléréséig fejleszthető – na de akkor is a legnagyobb?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy fitt test valójában

mzd 2015. április 2., csütörtök 08:55

Ha fitt testről van szó, a legtöbb embernek kizárólag a kockás has és a dagadó izmok jutnak eszébe – pláne úgy, hogy már az Instagramon is egyre több edzős fotó jön szembe. Pedig sokan nem tudják, hogy a különböző pózokkal és fényekkel mennyit lehet javítani vagy rontani egy képen. Ezt elégelte meg az Imgur közösségi fotómegosztó SomewhereUnderWater nevű felhasználója és Reality check (magyarul kb. Ez a valóság) címmel posztolt egy fotót, amelyen 4 különböző testtartásban látható. Célja pedig nem más, minthogy felnyissa az "inspirációs" profilokat szinte vakon követő fiatalok szemét, hogy sajnos nem mindig valós az, amit a közösségi médiában látnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 jó szokás, amivel munka közben is egészséges maradhat

Dívány 2015. április 1., szerda 21:08

Ha nem akar betegszabira menni, ha nem akarja tönkretenni a fogyókúráját, vagy egyszerűen csak szeretné hatékonyan végezni a munkáját, akkor fogadja meg a Huffington Post tanácsait. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A feszített koncentráció kinyírja a kreativitást

Sáfár Zsófia 2015. április 1., szerda 18:43

A figyelem sokszínű készségünk: enélkül képtelenek lennénk az iskolában vagy a munkahelyen jól teljesíteni, új dolgokat tanulni, kommunikálni vagy érzelmeinket értelmezni. Amikor viszont nehezünkre esik huzamosabb ideig egy dologra összpontosítani és többször elkalandozunk, frusztráltak leszünk, mert tudjuk, hogy csak az időnket pazaroltuk és kezdhetünk mindent elölről. Ismerős? Pedig az ábrándozás nemcsak egy kellemes élmény, de a szakértők szerint sokszor kifejezetten hasznunkra válik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 éves, 150 kilós és ő a legszebb

mzd 2015. április 1., szerda 12:08

Először áprilisi tréfának hittük, de valóban megtörtént: Hajmáson malacszépségversenyt rendeztek. A nyertes kocát Tüncinek hívják, a szalag mellett ő kapta meg a Miss Zselicvölgy címet is. A Somogy megyei szabadidőfarmon rendezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. Tudta például, hogy a környékbeli dombok között ezeréves hagyománya van a disznótenyésztésnek? Azonban míg a középkorban a Pannonhalmi Apátságot, addig manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 program, ha már unja a locsolkodást

travelo 2015. április 1., szerda 09:48

Egyik húsvétot sem tudja megkülönböztetni a másiktól, mert minden évben ugyanaz a forgatókönyv? Miért ne lehetne az idei húsvét rendhagyó? Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy kedvet kapjon a kimozduláshoz: villám wellness, tojásmentő vízitúra és hagyományőrző programok várják országszerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 jel, amiből felismerheti, ha a másik szenved

Sákovics Diana 2015. március 31., kedd 19:52

Mentális betegséggel élni kemény. Nemcsak azért, mert a mentális problémák az ember egész életét képesek behálózni, mert hatással vannak a munkától a magánéleten át az általános jól-létre, de azért is, mert mi, emberek olyan esetlenül, gyanakvóan állunk hozzájuk. Amíg pontosan tudjuk, hogy például egy vérző sebbel mi a teendő, gyakran fogalmunk sincs, mit tehetnénk akkor, ha valakiből sugárzik a reményvesztettség vagy éppen folyamatosan aggódik, szorong. Ezekben az esetekben hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy elég, ha az illető egyszerűen csak összekapja magát, lerázza a problémákat, de ahogy egy gyomorfertőzést sem tudunk magunkról lerázni, úgy a depressziótól sem ilyen egyszerű megszabadulni. 

Pedig az klassz volna. A WHO adatai alapján ugyanis Európában a felnőttek 27 százaléka, azaz több mint 130 millió ember szenved valamilyen mentális problémától, és úgy tűnik, hogy a szív- és érrendszeri betegségek után másodikként a neuropszichiátriai kórképek (elsősorban az unipoláris depresszió, az alkohollal összefüggő rendellenességek, az önsértések és az Alzheimer-kór) okoznak leggyakrabban korai halálozást vagy korlátozottságban eltöltött éveket. Ahhoz, hogy bármit is tudjunk kezdeni a sokakat érintő, sokak életét megnyomorító lelki és mentális problémákkal, elsősorban a tudásunkat kell fejleszteni ezen a téren. Foglalkoztunk már azzal, hogyan nyújthatunk magunknak lelki esősegélyt, most pedig a changedirection nyomán összeszedtük a lelki szenvedés öt figyelmeztető tünetét: hogy felismerhesse, ha valaki bajban van.

shutterstock 194508917
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha nem fürdik

mzd 2015. március 31., kedd 16:39

Nemcsak fura és zavaró szagokkal jár, ha valaki egy-két hétig vagy akár hónapig nem fürdik (ehhez képest a német gyerekek igazán rendesek a heti hárommal): a Huffington Post videójában például három percen keresztül magyarázzák, milyen betegségek üthetik fel a szervezetünkben, ha ellenségként tekintünk a zuhanyrózsából áramló vízre és a szappanra, illetve tusfürdőre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balogh Rita: otthon tornázva is elérhető cél az egészségesen fitt alak

pk 2015. március 31., kedd 11:42

A Nivea Fitness Tour budapesti állomásán nemcsak Corinne Sasso Groove-oktatóval beszélgettünk, hanem Balogh Ritával, a FittAlak módszer megalkotójával is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz feleannyi kalória a rizsben

mzd 2015. március 31., kedd 10:11

Tudósok szerint, ha a rizst kókuszolajjal főzzük meg és éjszakára (de legalább 12 órára) a hűtőbe tesszük, akkor 60%-kal csökkenthető a kalóriatartalma - írja a Dailymail. Hogyan? Ez a módszer a rizsben található rezisztens keményítő mértékét növeli – és mivel az emberi szervezet számára emészthetetlen összetevőről van szó, így se cukor, se zsír nem lesz belőle. Ugyanakkor a szakértők azt is elmondták, hogy veszélyes a rizst újramelegíteni, hiszen akár ételmérgezés is lehet a vége, továbbá arra is érdemes ügyelni elfogyasztás előtt, hogy az egész adag átmelegedett-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az íróasztalánál ülve nem élhet túl egy zombitámadást

bb 2015. március 30., hétfő 19:35

Zombi tematikájú videójátékkal állítaná fel az íróasztalok mögül a hivatali dolgozókat Mike Tinney, a Fitness Interactive Experience (FIX) alapítója, aki ezzel a céges wellness hétvégét helyettesítő interaktív programmal szeretne javítani a munkavállalók egészségén és a munkatársak közötti kapcsolaton – írja a designtaxi.com a „Step Ahead: Zombies” névre keresztelt játékról.

A szórakoztatónak ígérkező program játékszabályai szerint az irodistáknak csapatokat kell alkotniuk és egymással versenyezniük, végül pedig egy biztonságos menedékbe kell húzódniuk, hogy túléljék a zombijárványt. A telefonon, tableten és asztali gépen is elérhető csapatjáték a készítők állítása szerint hamarosan Alien témájú újdonságokkal is bővül majd.

1
Fotó: astepaheadchallenge.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Esküvői garázsvásár, ami nem is az, ami

etelka 2015. március 30., hétfő 15:52

Melyik trendre csapna le?

 • 33
  Desszertasztal
 • 7
  Textilcsokor
 • 9
  Drótból mindent
 • 15
  Vendégfa
 • 8
  Dekorworkshop
 • 13
  Mindegyik kell!
 • 28
  Nem majmolom a nyugatot, magyar embernek, magyar lagzit!

Az etyeki pincesor megközelítése személyautóval nem egyszerű, gyanús is, hogy szinte csak terepjárók jönnek szembe velünk, miközben egy esküvői garázsvásárra igyekszünk. A hatalmas kátyúkkal borított földúton végigzötyögve érkeztünk el a Rókusfalvy birtokra. A helyszín egy hatalmas sátor, ide pakolták be az asztalokat, ahol az előzetes információk szerint ex- és leendő menyaszonyok találhattak egymásra, hogy a nap végén mindenki boldogan térjen haza. Az árusítás szinte semmibe nem került, 1000 forintot kértek egy asztalért, ami finoman szólva is baráti árnak tekinthető. Mi lelkesen készültünk, hogy hány levetett ruhára, cipőre, vagy sosem használt fátyolra bukkanunk, ehhez képest a szolgáltatók domináltak, akik jó pénzért eladtak volna nekünk csokrokat, dekorációt, drótból hajtogatott ülésrendet, vagy épp baromi fogyókúrás süteményeket. Persze nincs ezzel semmi baj, legalább megismertük mik a trendek, és mire lehet számítani, ha valaki most akar házasodni, csak hát ezeket az infókat a szokásos esküvő kiállításokon is éppúgy be tudta szerezni bárki, míg a várt olcsó kellékeket kevésbé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az átmeneti böjtölés nemcsak jó fogyókúra, de tényleg egészséges is

Brownie 2015. március 30., hétfő 11:55

Egyre divatosabb szokás a szakaszos böjtölés, ami azt jelenti, hogy a diétázó néhány napig alig eszik valamit, a hét többi napján pedig a megszokott ételeket és adagokat fogyasztja. Egy másik bevált formája az átmeneti koplalásnak a Harcosok Étrendje, ami röviden annyit takar, hogy egész nap éhezteti magát az ember, majd este jól bezabál. A cél ugyan a fokozatos súlyvesztés, de a szakértők szerint más haszna és előnyei is vannak az időszakos böjtölésnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Elég jó most a szex. Vagy mégsem?

Sákovics Diana 2015. március 29., vasárnap 21:00

Legújabb kérdőívünkben arra vagyunk kíváncsiak, vajon ki mennyire elégedett a szexuális életével, és miért. Köszönjük, ha kitölti.

Fájdalom, bizalom és orgazmus - minden, amiről a Szürke 50 árnyalata NEM szól

ST 2015. március 29., vasárnap 18:43

A szürke ötven árnyalata már könyv formájában is kellőképp felborzolta a kedélyeket, most pedig a mozikba kerülve vált ki heves érzelmeket – és persze nem utolsó sorban kérdéseket is felvet. Egyik legkárosabb üzenetét, azt, hogy egy szexuálisan bántalmazó, elnyomó kapcsolatot szerelemként tálal, már sokan, sok helyen elmagyarázták. Bennünket ezért most inkább az érdekelt, hogy mi is a valódi BDSM szex, mi visz valakit ebbe az irányba, és egyáltalán, a fájdalom valóban okozhat orgazmust?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön a még jobb, még egészségesebb csoki!!!

Divany.hu 2015. március 29., vasárnap 16:09

A lényeg, hogy fontos és hasznos dolgokkal is foglalkozzon a tudomány, milyen szörnyű dolog például, hogy nem túl egészséges volta miatt mérsékelnünk kell gyerekeink mértéktelen csokoládéfogyasztását, nem? Na, ennek vethetnek véget most, hogy rájöttek a csokoládé lehet sokkal táplálóbb és még az eddigieknél is jóval finomabb, adta hírül a Huffington Post. 

Nem mintha eddig nem lettek volna tisztában a csokoládé jótékony hatásaival, vannak csokoládék, amik kifejezetten csökkentik a stroke kockázatát, hangulatjavító hatásúak, arról nem is beszélve, hogy serkentik az agyműködést, segítenek a koncentrálásban vagy éppen ébren tartanak, és a bennük található antioxidánsoknak köszönhetően fejleszthetik a memóriát is. 

110401441
Fotó: Francois Durand
Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak 18 vagyok, de máris katasztrófa az életem!

Steiner Kristóf 2015. március 28., szombat 20:43

Ha a tinédzserkor kínjai közül ki kellene emelnem egyet, mindenképpen az önbizalomhiányt választanám – amivel nemcska ők, hanem a felnőttek is gyakran küzdenek. Tiniként azonban még tragikusabb lehet a helyzet: nem illek ide, nincsenek barátaim, nem tudom, mit akarok, nem vagyok elég jó, nekem sose lesz egy rendes csajom/pasim, és így tovább. Egy a felnőttkor küszöbén álló olvasónk kérte: segítsünk neki, mert úgy érzi, 18 évesen, hűséges barátok, hányattatott családi körülmények között pokol az élete. Elöljáróban csak annyit mondok minden tizenévesnek: kapcsoljátok be a biztonsági öveket, mert ez még csak a kezdet. Ezen a halálig tartó hullámvasúton, ahol hol a mélybe zuhanunk, hol feltornásszuk magunkat a csúcsra, egyvalamit kell észben tartanunk: mindannyian egy értékes és különleges küldetéssel jöttünk ebbe a világba – és a felesleges önsajnálat, a durva önvád, és az önbizalomhiány az, ami elválaszt minket a céljainktól. Nem pedig mások vagy a külső körülmények. Ha engem megtámad a depresszió, arra gondolok: a sors, az univerzum, Isten vagy a véletlen (mindenki válassza ki a kedvencét) soha nem tesz minket egy olyan helyzetbe, amit nem tudnánk kezelni. „Bíznom kell magamban” – ez a mantra. Olvasónknak is ez a legfontosabb feladata. A második pedig a cselekvés.

shutterstock 221309089
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés