#ÉLETEM

Ragaszkodik a reggeli edzéshez? Így biztosan jól indul majd a nap!

Dívány 2015. április 22., szerda 12:51

A szakértők szerint nem feltétlenül kell erőltetni a reggeli edzést, ha nem megy, a biológiai óránktól függ, hogy mikor vagyunk képes nagyobb teljesítményre. Ha mégis úgy érzi, hogy a korai testmozgást jobban bele tudja illeszteni a napjába, akkor itt egy csokornyi jó tanács a Greatisttől, amikkel ez is menni fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 tevékenység, amivel fitten tarthatja az agyát

mzd 2015. április 22., szerda 11:48

Gondolta volna, hogy ha középkorúként számítógépet használ, akkor később kevésbé lesznek gondjai a memóriával? A Psyblogon találtunk egy listát 20 olyan teljesen hétköznapi tevékenységről, amelyek bizonyítottan csökkentik a memóriaproblémák kockázatát, és a már említett számítógép-használat mellett szerepel benne a barátokkal való kapcsolattartás és a művészi tevéknységekben való elmerülés is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

26 évesen van a legtöbb barátunk

mzd 2015. április 21., kedd 20:32

Egy friss kutatás szerint 26 évesnek lenni elég jó, mert a szociális életünk ekkor a legpezsgőbb, és átlagosan mindenkinek öt közeli barátja van. Persze a nemek között azért van egy kis eltérés, míg a nők 25 évesként a legnépszerűbbek, a férfiak pedig 27 éves korukban – olvasható a Daily Mailen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 ok, amiért jó megöregedni

mzd 2015. április 21., kedd 10:42

Tudta, hogy minél idősebb, annál bizakodóbbá válik? Legalábbis ez derül ki egy friss kutatásból, ami erősen ellentmond annak a rosszindulatú feltételezésnek, hogy a nyugdíjasok mind zsörtölődő, zsémbes alakok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 gyakorlat a gyors és látható eredményért férfiaknak

Bánkuti Gabriella 2015. április 21., kedd 09:43

Múlt héten főként nőknek szóló gyakorlatsort mutattunk be, és most következzenek a másik nemnek szóló feladatok. Bizonyos gyakorlatok megegyeznek az előző hetiekkel, csupán az ismétlésszám más a hölgyek és a férfiak esetében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak érzelmileg magányosabbak a nőknél

Sákovics Diana , Kuna Gábor 2015. április 20., hétfő 21:27

Tudjuk, hogy magányosnak lenni szívás, így a múlt hét elején meg is kérdeztük önöktől, vajon mennyire szenvednek tőle – önök pedig lelkiismeretesen válaszoltak, amiért roppant hálásak vagyunk. Magányosság-kérdőívünk elemzése következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szmogos a levegő? Fusson hajnalban!

mzd 2015. április 20., hétfő 18:28

Itt a 20 fokos tavasz, amely már nem csak a hardcore fanatikusoknak igazi futóidő, hanem azok számára is, akik nem szeretnek több réteg cuccban körözni a Margitszigeten. Az időjárás mellett azonban sokszor a magas pollenkoncentráció és a szmog is kedvünket szegheti. Míg előbbi ellen nincsen bevált tippünk, utóbbi esetében a hajnali futást javasolja dr. Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatóhelyettese. „Sportolás közben nagyobb tüdőtartalékot kell mozgósítani, mélyebben lélegzünk, gyakrabban kell levegőt venni. Emiatt jobban lejutnak a levegőben levő szennyező anyagok a tüdőbe, így nagyobb károsodást tudnak kiváltani, mintha valaki csak sétálgat” – vezette le a pulmonológus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pozitív érzés, amivel egészségesebb a test

Sákovics Diana 2015. április 20., hétfő 15:23

A negatív érzelmek – mint például a magány – általában rosszabb egészségi állapottal járnak együtt, vagyis ha pszichésen rosszuk érezzük magunkat a bőrünkben, akkor szenved a testünk is. A negatív érzések és a betegség kapcsolatával már foglalkoznak egy ideje a kutatók, és az elmúlt évtizedben azt is egyre többen vizsgálják, hogy a jó érzések mit tesznek velünk. Ezekből a vizsgálatokból tudjuk például azt, hogy az ölelésnek milyen klassz élettani hatásai vannak, vagy hogy miként segíthet a betegségek leküzdésében a meditáció. Az Emotion nevű szaklapban megjelent friss tanulmányban most a kutatók azt vizsgálták, hogy hogyan függ össze a pozitív érzések rendszeres megélése az immunrendszerünk állapotával, és találtak is egy érzést, ami kimutathatóan jótékonyan hat a testünkre. És hogy mi is ez? Az áhítat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erősebb mint egy FBI-ügynök?

Edicsek 2015. április 20., hétfő 09:06

Most kiderítheti, hogy átmenne-e az FBI felvételijén, legalábbis a fizikai részen. 16 év után most újra felmérik az FBI-ügynökök fizikai állapotát, amiről egy belső körlevélben értesítették őket. Ez persze kiszivárgott, így most ön is letesztelheti, hogy bírná az ügynökösdit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két eszköz, amitől sokkal menőbb lesz a négy fal között tekerni vagy futni

Dívány 2015. április 19., vasárnap 20:39

A januári CES kiállításon ismét rengeteg érdekes és talán hasznos találmányt mutattak be, de szerencsére nem kell egy évet várni azoknak akik szeretik a testmozgást és a kütyüket. A hajtás után be is mutatunk  két eszközt, aminek biztosan örülni fognak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 vitamin, ami nélkül nem lehet élni

Dívány 2015. április 19., vasárnap 15:52

Milyen vitaminokra van szükségünk tavasszal, és egyáltalán, hogyan jussunk hozzájuk? Mennyi vitamint kell szereveztünkbe juttatnunk és mik a vitamhiány veszélyei? A vitaminigényünk meghatározását nehezíti, hogy ez erősen kor­, nem­, állapot­ és életmódfüggő, de egyértelműen vannak olyan alapvitaminok, amik nélkülözhetetlenek az életünkhöz, így érdemes foglalkoznunk a rendszeres bevitelükkel.

shutterstock 95469097
Távolról sincs vége, olvasson még »

„Rá kell találnunk az egészséges szexuális étvágyunkra"

Sákovics Diana 2015. április 19., vasárnap 08:40

„A szexualitás mellett a másik legősibb ösztönünk az étvágyunk, amely több szempontból is párhuzamba állítható a szexualitással, s az egyes ember életében is közös bölcsőben nevelkednek“ – így kezdi április 19-én vasárnap 18-19 óra között a Pszinapszison tartandó előadásának összefoglalóját Hevesi Krisztina egyetemi oktató, több szexuálpszichológiai könyv szerzője. A pszichológust előadása témájáról, azaz a gluténmentes szexualitásról kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minimum 150 perc edzésre van szüksége hetente

Homoki R 2015. április 18., szombat 14:03

Eddig úgy tudtuk, hogy a sportolást nem érdemes túltolni, azzal ugyanis az egészségünket kockáztatjuk. Az eddigi tudományos elképzelés szerint az optimális mozgásmennyiség a heti 75 perc kemény vagy 150 perc mérsékelt mozgás volt, ami elégnek tűnt ahhoz, hogy megússzuk a betegségeket. Abban azonban nem volt egyetértés, hogy ha ennél többet edzünk az milyen előnyökkel jár, illetve hol van a teherbírásunk felső határa, honnan kezdve káros az edzés. Most már tudjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, amikor egy kutya gyógyít

Sákovics Diana 2015. április 18., szombat 11:14

Itt az Egóban nemcsak a pszichológiáért, de az állatokért is odavagyunk, így minden olyan módszerrel szívesen foglalkozunk, ami kombinálja ezeket. Lovasterápiáról már korábban is írtunk, most pedig Bánszky Noémit kérdeztük a kutyás terápia mibenlétéről. A pszichopedagógus öt éve foglalkozik kutyás tréningekkel, terápiákkal, 2013 óta pedig terapeuta képzéseket is tart pszichológusok és gyógypedagógusok számára. Hogy ki segíti a munkában? Hát Shaco, a falánk labrador, Oszkár az őrült uszkár és Artúr a bújós spániel.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhitte, hogy a Starbucks lattéja mérgező?

S-W. Zsó 2015. április 18., szombat 09:51

Egyes divatos táplálkozás-, fogyókúra-, vagy fitneszbloggerek szó szerint mindent megetetnek az egészséges életmódra vágyó naiv emberekkel. A magukat szakavatottként népszerűsítő laikusok annyi áltudományos információt terjesztenek, hogy sokan be is dőlnek bizarr reformtáplálkozási módszereiknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozzon úgy, mint egy dizájner!

bb 2015. április 17., péntek 19:25

Érdekes projekten dolgozik az orosz származású tervező, Jevgenyij Jermakov (Yermakov), aki kortárs kollégáit kérdezte többek között arról, hogy milyen trükkjeik vannak a hatékony munkához. Pontosabban, hogy mivel teszik könnyebbé vagy inspirálóbbá a munkájukat, milyen kihívásokkal néznek szembe karrierjük során, vagy hogy éppen melyik a kedvenc könyvük és milyen zenét hallgatnak szívesen. A 5 Questions for 100 Designers (azaz „5 kérdés, 100 dizájner”) néven futó munkából válogattunk néhány érdekes idézetet a művészetektől, és meglepően sok vág egybe egy rakás olyan munka- és életszervezési tippel, amikről már mi is írtunk. Ha pedig ennyi nem elég, az összes bölcsességeta projekt saját weboldalán összegyűjtve olvashatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ciki anyáddal megbeszélni, ott a Kék Vonal

Sáfár Zsófia 2015. április 17., péntek 16:22

Elfogadni az első párkapcsolat végét, beilleszkedni egy új közösségbe, megbékélni egy átlagostól eltérő szexuális irányultsággalabúzust átélni, gyászolni vagy önsértés miatt szenvedni – ezek az események még felnőttként is megterhelőek, hát még gyerekként. A kamaszok ezekben a helyzetekben ráadásul annyira megijedhetnek, hogy gyakran nem mernek segítséget kérni a közvetlen környezetüktől, ám szívesen beszélgetnek megértő idegenekkel. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-vonalának önkéntesei is közéjük tartoznak – de mivel keresik meg őket és mi kell ahhoz, hogy valaki segítő lehessen? Ennek jártunk utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csányi Vilmos: Hiedelmek nélkül szétesne a kultúránk

Sákovics Diana 2015. április 17., péntek 16:02

Minden élőlény tart valamilyen kapcsolatot a környezetével, a legfejlettebbek ebben az állatok. Már genetikai adottságaik is felkészítik őket arra a világra, amelyben megszületve majd élni fognak, de segíti ebben őket a tapasztalat, amely a saját életük során tanultakból alakul ki. Az ember ebben is tovább lépett, a beszélt nyelv segítségével közösségeiben környezetéről hiedelmeket konstruál, amelyek segítik az életét, szaporodását. Abban különbözünk az állatoktól tehát, hogy nemcsak a saját tapasztalataink segítenek az életben, hanem a közösség gazdag hiedelemkészlete, amely nem csak a közvetlen tapasztalatokat, hanem a társakét, de még az ősök tapasztalatait is tartalmazhatja, hiedelmek formájában.

Csányi Vilmos biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár a hétvégi Budapesti Pszichológiai Napokon, a Pszinapszison tart előadást A hiedelmek szerepe a közösségekben címmel. A professzort előadása témájáról kérdeztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blogok, melyek végre nem a tökéletes nőkről szólnak

Toma 2015. április 17., péntek 09:33

Bár az anorexiás modellek kora lassan, de biztosan leáldozóban van, még mindig központi szerepet játszik a nők életében a testsúly, hiszen a médiában még mindig a karcsú lányokat tolják a nézők orra alá. Persze mindenki tisztában van azzal, hogy a retusálás mi mindenre képes, de az önbizalmat még így is megtépázzák az ilyen kampányok.

Pedig a boldog, kiegyensúlyozott élethez nem árt a pozitív testkép - szerencsére vannak, akik nemcsak rendelkeznek ilyennel, de példamutatóan meg is osztják elveiket sorstársaikkal. Magyar bloggercsajok következnek, akik felvállalják: igen, nem modellalkatúak, viszont ettől még nem dől össze a világ. 

Figyelem: a blogok közül néhány nem frissült egy ideje (ezt jelezzük is), de inspirálódni még lehet a múltbeli tartalmakból is és reméljük, hogy a szerzők hamarosan újra visszatérnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért buknak a tinik a vámpírokra

Sákovics Diana 2015. április 16., csütörtök 21:27

Tavaly ősszel Bulgária déli részén a régészek a 13. század első feléből származó „vámpírsírt” tártak fel. A csontok között ma is ott van az a jókora ekevas, amelyet nyolcszáz évvel ezelőtt a halott mellkasán vertek keresztül, hogy ne tudjon kikelni a sírból... A 18. században rengetegen hittek a vámpírokban, tudományos könyvek sorát írták róluk, állami szervek vizsgálatokat folytattak és határozatokat hoztak a vámpírok rémtetteinek ügyében, a rettegő emberek pedig számtalan holttestet ástak ki a sírokból, hogy elégessék őket, mert úgy gondolták, éjszakánként kijárnak a temetőből vért szívni.  A vámpírkultusz a 20. század vége felé újraéledt: a vámpíros könyvek, filmek és tévésorozatok előkelő helyet foglalnak el a sikerlistákon.

De miért? Erről beszél majd Mannhardt András április 17-én, pénteken a Pszinapszison, és erről kérdeztük most mi is a pszichológust.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderül a gépelésünkből, ha fáradtak vagyunk

mzd 2015. április 16., csütörtök 19:29

Ha irodában dolgozik, vagy csak simán szeret számítógépezni, akkor minden bizonnyal napjának jelentős részét tölti a billentyűk püfölésével. A Massachussets-i Műszaki Egyetem (MIT) kutatói most azt állítják, a gépelésünkből következtetni lehet arra, hogy agyunk mennyire fáradt – olvasható a Scientific American oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük Budapest klassz futópályáit!

Becca 2015. április 16., csütörtök 11:15

A szerkesztőségből többen is járunk futni, és ezt legszívesebben a szabadban tesszük – a teremben való edzést csak nagy hidegben erőltetjük. Mindenkinek megvan a kedvenc helye, ahol sportol, úgy döntöttünk, megosztjuk önökkel is, hátha akad olyan hely, amit még nem ismer. Plusz, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy a közelünkben akad-e olyan pálya, amit nem ismerünk, ezért arra kérjük ha tud ilyet, írja meg nekünk, és az sem baj, ha fotót is tud mellékelni!  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így győzheti le az édesség utáni sóvárgást

Edicsek 2015. április 16., csütörtök 08:58

Egyre többen keresnek a munkahelyi nassoláshoz a csokinál egészségesebb rágcsálnivalókat, de napi rendszerességgel fogyasztva hosszú távon ezek sem tesznek jót. Igen ám, de akkor mit lehet tenni a hirtelen ránk törő sóvárgás ellen? Sétálni, azt kell. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 népszerű pszichológiai tévhit

Sákovics Diana 2015. április 15., szerda 19:29

A pszichológia mindenhol ott van. A párválasztástól a tüntetésekig, az evéstől az autóvezetésig, az alváson át az emlékezetig. Ami sokakat érint, ahhoz persze sokan is szólnak hozzá, nem véletlen, hogy bármilyen random magazinban találunk pszichocikket és az sem, hogy a neten önjelölt bölcsek osztják az észt arról, hogyan is kellene élnünk és léteznünk, meg hogy a maguk módján annyian igyekeznek megmagyarázni a pszichológián át a világot. A hétköznapi konyhapszichológiának köszönhetően így rengeteg tudományos alapot nélkülöző tévhit is befészkeli magát az agyunkba. Most összeszedtünk 7 népszerű tévedést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti, hogy ma Freud is az evészavarokkal foglalkozna

Sákovics Diana 2015. április 15., szerda 14:49

Miért terjednek ennyire az evészavarok? Mi köze ennek a médiához? És a mentális zavarokhoz? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a Pszinapszison tartandó szombati előadásában dr. habil Forgács Attila klinikai szakpszichológus. A gasztropszichológust előadása témájáról kérdeztük.  

11116030 905650809493513 1053790081 n
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés