#ÉLETEM

Egy rakás dolog, ami a sikeres érettségihez kell

Sákovics Diana 2015. május 5., kedd 09:52

A héten elkezdődtek az érettségi vizsgák, melyek összesen 115 300 fiatalt érintenek. A tételeknek most már felesleges nekiesni, mert hát amit eddig nem gyömöszölt a fejébe az ember, azt az utolsó hajrában már szinte lehetetlen megtenni. A vizsgahelyzetre felkészülni azonban még nincs késő, megnéztük, mit javasol ehhez a pszichológia. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Otthon is elvégezhető HIV-tesztet dobtak piacra

Edicsek 2015. május 4., hétfő 21:48

A becslések szerint Angliában 26 ezer olyan ember van, aki HIV-fertőzött, de nem tud róla. Most viszont piacra dobtak egy otthon is elvégezhető tesztet, ami 99.7%-os biztonsággal mondja meg, hogy az illető HIV fertőzött-e. A teszt nem csak azért fontos, hogy mások ne fertőződjenek, hanem mert ha időben felismerik, jól kezelhető. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldön vállalna munkát? Így induljon neki!

pk 2015. május 4., hétfő 09:12

A Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatalra hivatkozva nemrég azt írta, hogy tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben. A váltás bizonyára senkinek sem könnyű, de zökkenőmentesebb lehet a költözés, ha kellően felkészülünk. Somogyi Máriával, a nyelvitrening.com ügyvezetőjével a külföldi munkavállalásról beszélgettünk, és persze szóba került az is, hogy mire kell figyelniük azoknak, akik itthon szeretnének elhelyezkedni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jógázni még annál is jobb, mint gondolná

Edicsek 2015. május 3., vasárnap 17:42

Nekünk újdonság volt, de állítólag létezik a jelenség, ami szerint a nők 20%-a (vagyis minden ötödik ember a jógacsoportjában!) különösen nagy örömet érezhet a gyakorlatok során. Igen, akkorát. A jógázástól elélvezés az angol nyelvterületen a yogasm elnevezést kapta, amit magyarra talán jógazmusként lehetne fordítani, és bármilyen borzasztóan is hangzik, a kutatások szerint ez egy ténylegesen létező dolog. És nemcsak a jógázás, de sima edzés közben is elérheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért van önnek is hasonmása

mzd 2015. május 3., vasárnap 11:24

Tudta, hogy a világon 7 olyan ember él, aki ugyanúgy néz ki, mint ön? Titkon mindenki vágyik arra, hogy legalább egyszer találkozzon a hasonmásával – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Twin Strangers (Ismeretlen ikrek) elnevezésű projekt, amelyben 3 fiatal szerette volna megtalálni a saját alteregóját egy hónap alatt – lelőjük a poént: sikerült nekik. Ennek apropóján a Women's Health utánajárt, vajon hogy fordulhat elő az, hogy teljesen ismeretlen emberek a megszólalásig hasonlítanak egymásra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kezeli gyerekként a kutyáját

Sákovics Diana 2015. május 3., vasárnap 09:33

A kutya nem ember. A kutya egy állat, és így is kell(ene) vele bánnunk. Ez a legmarkánsabb üzenete Cesar Milan Csodálatos kutyadoki címmel futott sorozatának. Tudom, két évadot néztem végig szinte egyhuzamban, mielőtt elhoztuk a tenyésztőtől Miskint, az orosz fekete terriert. Az állítások persze nem eget rengetőek, egy totyogó kisgyerek is simán elgagyoghatná ezeket. A mexikói kutya-rehabilitátor azonban fontosnak tartotta az üzenetet adásról adásra az agyunkba sulykolni, és nem véletlenül. Rengetegen kezelik ugyanis a kutyájukat emberként, de még inkább gyerekként: munyizzák, cukizzák, becézgetik, dédelgetik, öltöztetik, a fotóját mutogatják, köré szervezik az életüket. Cesar Milan azt tanítja, hogy ezzel a viselkedéssel nemhogy jót nem teszünk, de ártunk az állatnak, akinek a stabil, boldog életéhez megközelítőleg sem ilyen bánásmódra van szüksége. A kutya akkor van jól, amikor az ösztöneihez, az evolúciós örökségéhez igazodva az lehet, ami: állat.

De vajon miért csináljuk ezt? Miért viselkedünk szülőként egy kutyával? Az állatmunyizás pszichológiája következik. 

shutterstock 178077773
Távolról sincs vége, olvasson még »

Matcha: több mint egy egyszerű zöld tea

Toma 2015. május 2., szombat 16:19

A zöld teát pozitív hatásai és kellemes íze miatt egyre többen fogyasztják, ám még a legfanatikusabb rajongók sem biztos, hogy hallottak már a matcháról. Lássuk, miket érdemes róla tudni, és hogy mit mondanak vele kapcsolatban a szakértők!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült: kiszagolható a boldogság

mzd 2015. május 2., szombat 10:51

Azt már korábban is tudták a kutatók, hogy a testnedvekből kiérezhető a félelem, de egy friss tanulmányból most az is kiderült: az izzadságban vannak olyan vegyületek, amik az egyén boldogságáról árulkodnak, írja a PSYBlog. És hogy hogyan jöttek rá? Szagolgatással.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha hotelben éri a halál

mzd 2015. május 2., szombat 10:47

Gondolkodott már azon, hogy mi történik a hotelekben a félig elhasznált piperecikkekkel? És azon, hogy mi történik, ha valaki pont a szállodai szobájában hal meg? Vagy hogy van-e a személyzetnek hozzáférése a privát széfekhez? Egy vendéglátói körökben bennfentes Jacob Tomsky-hoz, a Heads in Beds szerzőjéhez fordult, hogy megossza vele a történeteit. Ezen pedig kapva kapott a Daily Mail utazási rovata, aki felkereste Tomskyt, hogy feltegye neki – többek között – a fenti kérdéseket. Lent elolvashatja őket és a rájuk adott válaszokat is!

Előre szólunk, hogy a szabályok országonként, sőt, akár szállodánként is változnak, így nem biztos, hogy azon a helyen, ahova ön megy, pont így működnek a dolgok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha több a pornó, kevésbé tetszik a szex

Sákovics Diana , Kuna Gábor 2015. május 1., péntek 18:44

Ahhoz, hogy testileg és lelkileg egészségesek legyünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy szeressük mindennapjainkat, számos dologra van szükség. Például szexre. Legalábbis a kutatások szerint a szexuális elégedettség együtt jár az általános jól-léttel, bár ezt a hosszú és drága randomizált kettős vak kísérletek nélkül is csípőből megmondtuk volna. Ha jó a szex, szebb az élet. Ennyi. De vajon mennyire jó a szex? Kérdőívünkben erről kérdeztük önöket, jöjjenek az eredmények. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon fogorvost

Dívány 2015. május 1., péntek 11:17

Arról sok szó esik, hogy a rendszeres fogászati szűrés milyen fontos dolog és arról is hallunk lépten-nyomon, milyen komolyabb betegségek előzhetők meg a rendben tartott fogazattal. Arról azonban keveset tudunk, hogyan válasszunk fogorvost, miközben sorra nyitnak az új fogászati klinikák és rendelők. A témáról Dr. Csák Csabát, a Dent-Art-Klinik szájsebész és implantológus munkatársát, valamint Kónya Jánost, a Dent-Art-Technik szakmai vezetőjét kérdeztük.

Dr. Csák Csaba és Kónya János
Dr. Csák Csaba és Kónya János
Fotó: Dent-Art-Klinik/Dent-Art-Technik
Távolról sincs vége, olvasson még »

Igyon vizet, ha vezet!

Divany.hu 2015. április 30., csütörtök 19:29

Végre egy tanulmány, ami a vízivást próbálja népszerűsíteni! Arról van szó, hogy brit tudósok, pontosabban a Loughborough Egyetem kutatói kiderítették, hogyha a sofőr nem iszik eleget - mármint vizet -, az ugyanolyan veszélyes, mintha ittasan ülne a volán mögé - írja a Independent.  Ez az első tanulmány amúgy, ami összekapcsolja a dehidratációt és az autóvezetéshez szükséges koncentrációs képességeket, és a Physiology and Behaviour című folyóiratban tették közzé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elege van az önsajnáltatókból? Így kezelje őket!

S-W. Zsó 2015. április 30., csütörtök 17:00

Nehéz pozitívnak és produktívnak lenni, ha körülöttünk valaki egész álló nap panaszkodik – legyen az a kollégánk, a szomszédunk vagy akár az élettársunk. A krónikus jajgatók úgy gondolják, az egész világ ellenük van és sokszor fel sem merül bennük, hogy valójában a saját hozzáállásuk miatt áldozatok. A magyarokra különösképp jellemző ez a pesszimista, borúlátó gondolkodásmód, ezért ne csodálkozzon, ha több ilyen ember is próbára teszi a türelmét. Szakértőket kérdeztünk arról, hogyan és mit szabad – vagy épp nem szabad – mondani a kényszeresen panaszkodóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ötperces technikával növelheti az önbizalmát

mzd 2015. április 30., csütörtök 11:45

Bár az önbizalomhiányosok könnyebben tűrik a boldogtalan házasságot, azért jobb, ha ön hisz magában, ráadásul vannak olyan helyzetek – például vizsgák vagy állásinterjúk –, amikor nélkülözhetetlen, hogy kicsit magabiztosabbak legyünk. A PSYBlog szerint csupán egy ötperces technikát kell elsajátítanunk, mely segítségével vészhelyzetben is kaphatunk egy kis önbizalomfröccsöt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a nyár, nyitnak a strandok!

Divany.hu 2015. április 30., csütörtök 10:51

Május elsején, a munka ünnepén fognak kinyitni a budapesti strandok, elsőként a  Dagály és Palatinus Strandfürdő - írja sajtóközleményében a Budapest Gyógyfürdői Zrt.. Bár a szezon vége még nagyon messze van, az is kiderült, hogy a standfürdőket tervezetten szeptember 6-án, illetve kedvező időjárás esetén szeptember 13-án zárják be. 

Nyitás

Dagály Fürdő: május 1. (*)

Palatinus Strandfürdő: május 1.

Csillaghegyi Strandfürdő: május 31

Paskál Strandfürdő: május 31

Római Strandfürdő: május 31.

Pünkösdfürdői Strandfürdő: június 6. (*)

* strandterület megnyitása

Egy négy tagú család a legolcsóbban Pünkösdfürdőre tud menni, ez 5000 forintba kerül, legdrágábban pedig a Palatinusra 8100 forintért. A jó tanulók jól járnak, legalábbis az általános iskolások, mert a bizonyítvány mellé ingyenes belépő jár, ezeket a tanévzáró ünnepségeken adják át. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak. Így várhatóan közel 20 000 belépő kerül kiosztásra.

Árak

Csillaghegyi Strand: 900 Ft

Paskál Strand: 1200 Ft

Palatinus 3200 Ft (felnőtt)

Római 2600 Ft (felnőtt)

Pünkösdfürdő 1800 Ft (felnőtt)

Extra nyitvatartással várja a wellness rajongókat a Rudas, elsejétől este 10 óráig lehet gyönyörködni az éjszakai Budapest látványában. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

"Megsirattam az utolsó menzeszemet"

ZZs 2015. április 30., csütörtök 09:11

A hazai nőgyógyászokat gyakran támadják azzal, hogy túl sok nőnek veszik ki a méhét, holott az megmenthető lenne, mások szerint csak a méh szerepe van túlmisztifikálva, és ezért támadják ezt a gyakorlatot. Az érintetteket, azaz a műtéten átesett nőket azonban kevesen kérdezik meg, hogyan élik meg a velük történteket, és az sem jellemző, hogy a műtét utáni utókezelés részeként pszichológiai segítséget kínáljanak nekik – pedig vannak, akik úgy érzik, szükségük lenne rá.

A méheltávolítások száma Magyarországon évente 10000-re tehető, legfőbb okait egy budapest jónevű  szülész-nőgyógyász foglalta össze.

shutterstock 171520838

A mékivétel bár nagy döntés, számos tévhittel jár együtt, ezek között előkelő helyen van a nőiesség megszűnésétől, a libidócsökkenéstől, a kevésbé élvezetes szextől, a műtét hatására idő előtt bekövetkező menopauza beállásától való félelmek, valamint az, hogy a műtét ellenére is megmaradhat a havi vérzés.

Miért vehetik ki?

-          Nagy méretű myoma (jóindulatú daganat)
-          Méhnyak daganatok
-          Méh endometriomája (más néven adenomyosis)
-          Méhsüllyedés, vagy előesés
-          Pelvic pain (sokszor ismeretlen eredetű krónikus kismedencei fájdalom)
-          Precancerosus állapot (daganatmegelőző állapot, olyan - szövettannal igazolt! -sejtelváltozások, amik nagy eséllyel fordulnak át rosszindulatú daganatos állapotba).

Az előbbiek közül a szexuális élvezet csökkenésével kapcsolatos félelem esetén érdemes tudni, hogy a teljes hystertomia (azaz a méhnyakkal együtt eltávolított méhkivétel) esetén feltételezések során talán valóban csökkenhet a szexuális élvezet, ám a gyakrabban alkalmazott un. Chobrak-műtétre ez biztosan nem igaz. Ez utóbbi esetben azonban "Nagyon fontos tudni, hogy éves méhnyakrák szűrésre ugyanúgy kell járni, mint korábban (értelemszerűen akkor, ha a méhnyak megmaradt)" -hangsúlyozta Szentiványi doktor.

Az ő és több kollégája tapasztalata szerint a  egészen ritka, hogy ennek lelki okairól a páciensek beszélnének orvosukkal, annak ellenére, hogy ő személy szerint rá szokott kérdezni erre. Saját praxisában mindössze egyetlen (egy 30 év körüli) nőbetege volt, akinek rákos megbetegedés miatt került sor a méheltávolításra, és többször beszélgettek róla. "Összegezve azt tudom mondani, hogy [a páciensek] menopausa után sokkal elfogadóbbak – vagy csak nem említik ennek a beavatkozásnak a lelki oldalát".

Meglepő, de a műtéttel járó pszichés jelenségek kezelésére nincs szakmai protokoll. Az Egészségügyi Minisztérium irányelve és szakmai protokolljai közt csak a szüléshez társuló veszteségek során rendelkezik a pszichológiai feladatokról, a méheltávolítás pedig csak érintőlegesen szerepel. Talán ez az oka annak, hogy a kórházak és az orvosok nem foglalkoznak a műtét lelki részével, csak a fizikaival.

Több vidéki és budapesti kórházat is megkerestünk, hogy megtudjuk, van-e egyáltalán pszichológus az osztályon, és kérhetnek-e lelki gondozást a betegek. Többen nem is válaszoltak a megkeresésünkre, volt aki ígért választ, ám az sosem érkezett meg.

Dr. Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház osztályvezető főorvosa és orvosigazgatója nem értett egyet azzal, hogy a nőket megviselné a méhük elvesztése, ennek ellenére van mód pszichológus segítségét igénybe venni, mert az osztályon dolgozik főállású pszichológus. Véleménye szerint a "nőknek más a megítélésük a méhükkel és a mellükkel kapcsolatban", és ha egy beteg szervet távolítanak el, akkor a nő nem fogja sajnálni azt. Véleménye szerint ebben az esetben a betegség okaként tekint a nőbeteg a szervre, és ha az eljárás indokolt volt, nem fogja sajnálni azt. Osztályukon nem ajánlják fel automatikusan segítő szakember felkeresését, de igény szerint kérhető.

A SOTE kórházai közül a   II. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika alkalmaz pszichológust, akit a betegek helyben igénybe vehetnek, de ez döntően inkább meddőség, depresszió, koraszülés miatt szokott előfordulni, méheltávolítás okán egy-két eset volt évek alatt.

A méhvkivétel nem jár olyan látványos változással mint egy mellműtét, de fórumokban gyakran számolnak be az ezen átesett nők ürességérzésről, elhagyatottságról, a nőiségük sérüléséről. De mennyire tud ebben segítséget vállalni a magyar egészségügy, felmerül-e a kórházakban, hogy segítséget ajánljanak a műtéten átesett nőknek? Íme néhány kiragadott példa a több ezer bejegyzés közül.

"Ami a nőiességet illeti, nekem megvan mindenem, mégis azt érzem, hogy nem vagyok teljes értékű nő, mert meddő vagyok. Évek óta ezt érzem. (9 éve küzdök gyerekért, 5 éve tudom, hogy nem lehet) Ehhez az érzéshez is hozzá lehet szokni. Érzed, de már nem fáj olyan élesen. És előbb-utóbb ezzel együtt is lehet boldognak lenni."

"Én megsirattam az utolsó menzeszemet a műtétem előtt, pedig de utáltam évekig, minden hónapban, mikor megjött! Nem hittem volna, hogy egyszer azért sírok, mert utoljára van meg nekem... Annyit, de annyit sírtam, miért velem történik ez? Miért pont én?"

"Az életemért cserébe "elvettek" valamit, de amit kaptam, az sokkal nagyobb ajándék. Ez a felfogás sokat segített feldolgozni a történteket. Ha rákérdeztek, sosem titkoltam mi történt, miért nem lehet gyerekem. Sajnáltam persze, sokszor, gyakran :( 26 éves voltam."

"Azóta több mint 3 év telt el. Sokféle érzést megéltem ezzel kapcsolatban: az el nem fogadást, elkeseredettséget, dühöt, haragot, aztán a belenyugvást is. Mindig igyekeztem azonban kordában tartani ezeket az érzelmeket, mert fontos volt számomra, hogy a gyermekem ne érzékelje a lelkemben dúló harcokat. És szerencsére ez sikerült is, nyugodt, boldog és kiegyensúlyozott. Így aztán a vívódásaim az éjszakákra korlátozódtak. Nem tudtam aludni, gyakran még gyógyszerekkel sem, ha meg mégis, akkor rémálmaim voltak. Ezeken már sikeresen túl vagyok, már altatót sem szedek. Túl vagyok azon is, hogy nagy ívben elkerüljem az állapotos nőket, bár nagyon irigylem őket. Már nem váltok csatornát mikor egy állapotos celeb nyilatkozik. És már nem hibáztatom saját magam sem... Szóval azt hiszem sokat haladtam."

Nem tudni, ezek a nők kerestek-e vala pszichológiai segítséget, eljutottak-e végül segítő szakemberhez, hogyan állt a család a nehézségekhez, vagy egyáltalán beszéltek-e erről bárkivel is, de biztos, hogy ez az egyszerűnek tűnő műtét sokkal nagyobb odafigyelés kellene a segítő szakemberek részéről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hipnózis: már tudom, mit akarok másként szemlélni

Sákovics Diana 2015. április 29., szerda 21:38

Összeszedtünk néhány dolgot, amit a hipnózisról feltétlenül tudni kell, és megkértük olvasóinkat, hogy ha az ország legnagyobb pszichorendezvényén, a Pszinapszison betérnek egy hipnózis-műhelyre, feltétlenül írják meg élményeiket. Gábor megtette. Olvasónknak nem volt könnyű dolga: egy különleges tapasztalásról, egy módosult tudatállapotról írt, amiben megváltozik a világ megszokott észlelése, amikor másra és máshogyan figyelünk, mint azt megszoktuk. Gábor élménybeszámolója következik a dr. Benczúr Lilla hipnoterapeuta vezette hipnózisműhelyről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gondolta volna? Nem alszik eleget a magyar munkavállaló!

Dívány 2015. április 29., szerda 18:25

Az egy dolog, hogy nincs elég szabadnapunk, a dolgos hétköznapokon sem tudunk eleget pihenni. Ez derült ki legalábbis a Profession.hu legújabb felméréséből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három vízparti tipp a hosszú hétvégére

travelo 2015. április 29., szerda 11:26

Közeleg egy újabb hosszú hétvége! Nagyon bízunk benne, hogy szép lesz az idő, mert végre szeretnénk a háromnapos hétvégék klasszikusától, a wellnessztől elszakadni, és a medenceparton tespedésnél aktívabb elfoglaltságokat ajánlani. Megijedni azért nem kell, így is vízközelben maradunk, de végre a szabadban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok a nyűgje? Drámázza ki magából!

etelka 2015. április 28., kedd 20:16

Számos előadáson, műhelyen vehettek részt az érdeklődők a 2015 Pszinapszison, nagy tömegek próbáltak bejutni prof.dr. Erdélyi Ildikó Családi fantomok nyomában című műhelyére is. Titokzatosan hangzik, ugye? Valójában olyan transzgenerációs örökségekről van itt szó, amit a leszármazottak tudattalanul továbbvisznek, és számos konfliktushoz vezethetnek. És miközben „a traumát elszenvedő számára a sérülést kiváltó események legalább részben elérhető emlékekként élnek, a leszármazott számára azonban nincs érzelmi élmény, sem emlék, legfeljebb a szégyenérzés marad mint örökség. A kisebbségi társadalmi csoportok tagjai körében az előző nemzedék tudattalanba száműzött örökségei 'fantomizálódnak'" – állt a hivatalos leírásban. 

Meglehetősen bonyolult családból érkezvén, több népcsoport örökségét magamban hordozva úgy éreztem, itt a helyem, hátha kiderül, milyen terheket hordok magammal. Erdélyi neve ráadásul jól cseng a szakmában, együtt dolgozott Méreivel (tudják, Mérei-Binet-féle Gyermeklélektan), és az elmúlt évtizedeket a pszichodrámának szentelte. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így legyen 40 felett is bombaformában

tatota 2015. április 28., kedd 13:43

Nagyon téved, ha azt hiszi, hogy 40 vagy 50 éves kor felett nem lehet életmódot váltani. Meg is kérdeztük a WBPF fitnesz és testépítő szövetség néhány "veterán" tagját, hogy árulják el, mi a titkuk. Persze nem azt mondjuk, hogy ön is menjen el a végletekig, de az alábbi testépítő és fitneszversenyzők is bizonyítják, hogy az erő a változásra mindannyiunkban benne van, csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mellrákot okozhat az éjszakai evés

mzd 2015. április 27., hétfő 21:40

Azon kívül, hogy a lefekvés előtti nassolás az agyának is árt, még a mellrák kialakulását is segíti – állítják amerikai kutatók. A vizsgálatban több mint kétezer nő bevonásával arra jutottak, a vércukorszint is felelős lehet a betegség kialakulásában – számolt be róla a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szürreális edzés a 40-es évekből. Csak nőknek!

Homoki R 2015. április 27., hétfő 09:17

A fitnesztrendek rengeteget változtak az elmúlt évtizedekben, de aki még emlékszik a régi tévétornákra, annak ezt nem kell magyarázni. Persze minél távolabb utazunk az időben annál meglepőbb edzési szokásokra lehet bukkanni, 100 éve még példál a hölgyek és urak teljes cicomában koptatták lelkesen a lovagló és evezőgépeket.

Most éppen a negyvenes évek amerikai fitneszelképzeléseiről került elő egy szürreális videó a Meetville-en. Fülig érő mosollyal önmasszíroztattó lányok minicuccban, magas sarkúban? Lehet, hogy ez az edzés hatékony nem volt, de mai szemmel mindenképp mókás. 

  

Workout exercises for women in the 1940s ;)A 1940's film clip a medley of vibrating and rolling devices, designed to passively shake and roll inches off a women's body.

Posted by Meetville on 2015. április 14.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Rémálmai vannak? Aludjon eleget!

Edicsek 2015. április 26., vasárnap 20:21

Ha eddig kínosan kerülte a horrorfilmeket vagy a késői étkezést, hogy megelőzze a rémálmokat, akkor jó hírünk van: ezentúl egyikről sem kell lemondania. Finn kutatók szerint ugyanis valójában a depresszió (illetve az önmagunk iránt érzett negatív érzések), az álmatlanság és a kimerültség tehető felelőssé a rémálmok kialakulásáért. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hosszú távú párkapcsolat 5 rejtett előnye

S-W. Zsó 2015. április 25., szombat 19:25

A sok tíz éve házasok folyton azt nyomják, hogy a hosszú távon működőképes párkapcsolatért bizony meg kell dolgozni és kompromisszumokat kötni, és habár ez igaz is, a fiatalabbak hajlamosak börtönként tekinteni a házasság intézményére vagy a tartós kapcsolatokra. Pedig egyáltalán nem olyan vészes ez a holtomiglan-holtodiglan dolog, a Psychology Today össze is gyűjtött pár rejtett előnyt. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés