#ÉLETEM

Groove: az edzés, ami igazi örömtánc

moana 2015. március 24., kedd 19:39

Akárcsak tavaly, idén is ellátogattunk a Nivea Fitness Tour budapesti állomására. A helyszín változott, de a koncepció maradt, most is sok különböző órát ki lehetett próbálni. A programot nézegetve nekünk a Groove-on akadt meg a szemünk, hiszen a táncos mozgásformák most nagyon népszerűek. Az óra előtt ara kértük Corinne Sasso Groove-oktatót, hogy meséljen egy kicsit a módszerről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasból fogyna? Majd a gének eldöntik!

Dívány 2015. március 24., kedd 11:51

Ismerős a helyzet, amikor tavasszal előveszi a tavalyi nadrágjait, felpróbálja őket, de azon nyomban le is tépi magáról, ugyanis szépen kidomborítják a csípőtájéki felesleget? Az oldalt és elöl kibuggyanó zsírpárnák angol elnevezése nagyon találó: muffin top, ami a jellegzetes formájú süteményekkel illusztrálja ezt a jelenséget. Az észak-karolinai Duke Egyetem kutatói most rájöttek, hogy a DNS felel azért, ha valaki kitartó edzés és diéta ellenére sem tud megszabadulni a hasi zsírpárnáktól. Hogy mindezért mi felelős? A Plexin-D1 gén - ez dönti el ugyanis, hogy alma vagy körte formában hízik, mivel ez szabályozza, hogy a zsír ne a combokra és a fenékre, hanem a hastájékra rakódjon le.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan, mert még elhülyül az okostelefontól

Edicsek 2015. március 24., kedd 09:16

Kivel ne fordult volna már elő, hogy amikor hirtelen nem jutott eszébe valami, fogta a telefonját és kiguglizta a helyes választ? Egy új kutatás szerint minél kevesebbszer csinál ilyet, annál jobb. Ha ugyanis telefonfüggő, az a gondolkozására is kihat, azaz minél többet nyomogatja a telefonja keresőjét, annál jobban eltunyul az agya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsa tisztán a szépészeti kellékeit

Dívány 2015. március 23., hétfő 18:38

Többször írtunk már arról, hogy a nem megfelelően tisztított használati tárgyak mennyi gondot okozhatnak, mennyi kórokozó telepszik meg rajtuk. A Refinery29 most azt szedte össze, hogy a fürdőszobában megtalálható legfontosabb kellékekkel hogyan kell bánni. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes önéletrajzfotó titka

pk 2015. március 23., hétfő 09:24

Többször is adtunk már tippeket ahhoz, hogyan szerepelhet jól egy állásinterjún, foglalkoztunk például az öltözködéssel is. Persze először el kell érni, hogy behívjanak egy elbeszélgetésre, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy az önéletrajzunk ne landoljon a kukában, a jó első benyomáshoz pedig a szakmai érdemek felsorolása mellé egy megfelelő fotó is kell. Bartha Andrea fotós ezekre specializálódott: rendszeresen készít portréfotókat CV-khez, így vele beszélgettünk arról, hogy mire is kell figyelni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovaglógéppel és bordásfalon edzettek a régi luxushajókon

Dívány 2015. március 22., vasárnap 16:49

Most már szinte minden sarkon van egy edzőterem, de 100 évvel ezelőtt is megvolt az igény a rendszeres testmozgásra. Akik pedig megengedhették maguknak az edzőgépeket, és igényük is volt a mozgásra, azok természetesen a több hetes – vagy akár több hónapig tartó – hajóutak alatt sem akartak lemondani erről. Így nem meglepő, hogy a luxus óceánjárókon külön edzőtermet rendeztek be azoknak, akik a hosszú út alatt nem érték be a fedélzeten tett sétákkal. A Titanicon és társain az összes ma már kínzóeszköznek tűnő, de akkor nagyon népszerű felszerelés megtalálható volt a lovaglógéptől kezdve az evezőpadon át a bordásfalig, és külön személyzet is segítette az oda betérőket. Kattintsa végig galériánkat, ha kapható egy kis múltidézésre! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A kreativitás szexi, és még fejleszthető is

Sákovics Diana 2015. március 22., vasárnap 14:33

A kreativitás csodás tulajdonság, nemcsak azért, mert segítségével új dolgok születnek vagy mert ettől fejlődik a világ, hanem azért is, mert ahol kreativitás van, ott minden izgalmasabb, meglepőbb, játékosabb, és úgy összességében – mókásabb. Nem véletlen, hogy a pszichológusok is annyira szeretik tanulmányozni. Tőlük tudjuk, hogyan segít a kreativitásunkon a rendetlenség, az edzés vagy a meditáció, és most összeszedtünk öt újabb érdekes kutatási eredményt a témában, amikből kiderül, hogy a kreativitás azért elég fura és összetett dolog. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Barlangtúrák a családnak is!

ST 2015. március 22., vasárnap 08:55

A barlangászás valóban olyan élmény, amit nem élhet át az ember minden nap. Pedig még a budapestieknek sem kell olyan messzire menniük: Pest megye is kínál olyan természeti szépségeket, amiket kár lenne kihagyni, sőt még a városon belül is találhatunk barlangot, amit érdemes meglátogatni. Arra azonban készüljön, hogy a legtöbb helyen a hőmérséklet nem magasabb 10-15°C foknál, így a réteges öltözködés mindenképpen ajánlott

Távolról sincs vége, olvasson még »

36 éve bántalmaz a férjem. Meddig kell kibírni?

Kuna Gábor 2015. március 21., szombat 22:05

Amikor házasságot kötünk, fogadalmat is teszünk a másiknak. „Jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben…” - biztosan mindenki emlékszik, aki valaha is kimondta ezeket. De mi van, ha beüt a rossz? Mi van, ha már nagyon rossz, ha szenvedünk, és nem bírjuk tovább? Hogyan lehet eldönteni, meddig kell kibírni, és ki segíthet, ha mennünk kell? Levélírónk 36 éve szenved egy bántalmazó kapcsolatban, neki igyekszünk most támogatást nyújtani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Balkánon síelni olcsón? Maga megőrült?

julien 2015. március 21., szombat 16:18

Kábé a címben foglaltak szerint fognak reagálni az ismerősei, ha magabiztosan, lebarnultan beszámol az idei télvég csodás havas emlékeiről, amiket a Balkán valamelyik síterepén szerzett. Merthogy a Szegednél kezdődő nagy félsziget tele van magas, a 3000 métert is majdnem elérő hegyekkel, az Adria felől érkező sok hóval, és szuper olcsó síterepekkel. Szóval ha még last minute azon gondolkozik, elugorjon ezen a hétvégén síelni vagy esetleg már a jövő éven jár az esze, itt van pár ország és terep, amit ajánlunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két pohár bor után a legvonzóbb

mzd 2015. március 21., szombat 13:19

Azt eddig is tudtuk, hogy ha kellő alkoholt fogyasztunk, sokkal vonzóbbnak tartjuk a potenciális partnereinket, de vajon mi van a fordított helyzettel: nekünk mennyit kell innunk ahhoz, hogy kívánatosabbnak tűnjünk? Megnyugodhat, oxfordi kutatók nemrég ezt is vizsgálták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre kiderült, hogyan kell felrakni a tartóra a vécépapírt

bb 2015. március 21., szombat 08:32

Egy a házartásokban gyakran felbukkanó vita végére tett pontot Owen Williams író a napokban, amikor 8000 fős twitteres követőtáborával megosztott egy 124 évvel ezelőtt készült képet egy tekercs vécépapírról. És hogy mi az a gyakran előkerülő vitatéma? Hát, hogy hogyan is kell felhelyezni a vécépapírt a tartóra – a falhoz közelebb vagy attól távolabb kell-e lennie a legörgethető papírnak. Nos, az 1891-es szemléltető tervrajzból jól kivehető, hogy az eredeti elgondolás szerint a gurigának nem szabadna érintkeznie a fallal – írja a Daily Mail az ügyről, ami azért talán nem tartotta akkora kétségek között az emberiséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még néhány tipp az ecet felhasználására!

etelka 2015. március 20., péntek 15:49

Az ecet számtalan módon használható, erről többször írtunk is, de a felhasználhatósága szinte végtelen, így mutatunk még néhány tippet, amit nem feltétlenül ismert. Mi a Style Me Prettyn találtuk őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludjon többet, ha jobb szexre vágyik!

Divany.hu 2015. március 20., péntek 15:38

Örömteli hírrel szolgálnak michigani kutatók a jobb szexuális élet után ácsingozó nőknek: aludni küldik őket, írja a CBS. Arról van szó, hogy egy rövid tanulmányt közöltek arról, mennyire fontos lehet a kiegyensúlyozott alvás a nők szexuális életében. 

A vizsgálat során a kutatók 171 női egyetemistát kérdeztek szexuális félelmeikről, depressziójukról és szorongásaikról. A résztvevőket ezután arra kérték: a következő két hétben vezessenek naplót arról, hogyan és mennyit aludtak, illetve mennyi ideig tartott az elalvás, majd be kellett számolniuk arról is, hogy az éjszakákat követően másnap éltek-e nemi életet. 

shutterstock 69618652

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a szervezetében, ha piál

Toma 2015. március 20., péntek 11:37

A legtöbben jól ismerik az alkohol pozitív és negatív hatásait, ellenben sokak számára nem világos, mely tünetek miért is jelentkeznek, és hogy milyen mennyiség után kezd veszélyessé válni az ivás. A designtaxi.com elég jól összeszedte, mik azok, amiket nem tudott eddig a piálásról, pedig kellene!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nehezebben bírja a nyomást, akit gyerekkorában bántottak

Sákovics Diana 2015. március 19., csütörtök 16:52

A gyerekkori bántalmazás, az elhanyagolás nemcsak a korai éveket teszi tönkre, de az egész életre, a felnőtt létre is drámai hatással van. Szorongás, depresszió, elhízás, droghasználat: mind összefüggésbe hozhatók a gyerekkori traumákkal. 

Korábbi vizsgálatokból már kiderült az is, hogy a gyerekkori bántalmazás maradandó változásokat okoz az agyban. A bántalmazást elszenvedők agyában a kontrollfunkciókért felelős területeken csökken a szürkeállomány, ami viselkedésben az önszabályozás hiányosságaiban mutatkozik meg. A bántalmazást elszenvedett emberek tehát gyakran kevésbé képesek irányítani viselkedésüket, kevésbé képesek alkalmazkodni, nehezebben kezelik az új helyzeteket. Most a Neuropsychopharmacology nevű szaklapban publikált friss vizsgálat is alátámasztotta ezeket az eredményeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért és így őszül a haja

mzd 2015. március 19., csütörtök 16:09

Az első ősz hajszálak megjelenése mindenkit megrettent. Általában harmincéves korban, először a halántéknál jelennek meg, majd egyre több helyen jelennek meg a hajban a szürke vagy fehér szálak. Akad, aki kifejezetten szexinek tartja az őszülést, mások azonnal fodrászért és hajfestékért kiáltanak. De vajon mi okozza a megjelenésüket?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mitől extra light a margarinja?

Sáfár Zsófia 2015. március 19., csütörtök 10:43

Az élelmiszeripar fejlődésének köszönhetően a szuper- és hipermarketekben rengeteg alternatív, különleges táplálkozási célt szolgáló termék közül válogathatunk, amelyek a hagyományos ételekhez képest kisebb vagy nagyobb mértékben tartalmaznak bizonyos összetevőket. A széles választék azonban gondot is okozhat a vásárló számára, mivel az élelmiszercímkéken feltüntetett egészséges táplálkozásra utaló "light", "nátriummentes", "zsírszegény", "természetes eredetű" jelzők igen általános fogalmak, amelyek kellő utánajárás nélkül megtévesztőek is lehetnek. Ha szeretne tájékozottabb lenni az élelmiszercímkék terén, olvasson tovább, mert összegyűjtöttük a leggyakoribb tápanyag-összetételre vonatkozó állításokat és az azokkal kapcsolatos tudnivalókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fiam meleg. Gyógyítható?

Sákovics Diana 2015. március 18., szerda 21:37

„Kiderült számunkra, hogy 20 éves fiúnk maga is a fiúkat szereti, és kapcsolata is van egy nála idősebb homokos férfival. Azóta nem térünk magunkhoz, fogalmunk sincs, mi történhetett. Mindig rendes gyerek volt, bár kicsit visszahúzódó, kamaszkorában sem járt el sokat otthonról, és nem volt soha semmi komolyabb balhéja. Jól tanult, főiskolára jár most is. Azt hittük, hogy zárkózott típus, amit nem is bántuk nagyon, bár én néha aggódtam érte, és az apja is panaszkodott néha, hogy nem érdeklik a gyereket a fiús dolgok, de ettől eltekintve teljesen normálisnak tűnt. Mit ronthattunk el? Nem akarjuk, hogy ezért hátrányba kerüljön az életben. Jó lenne, ha vissza lehetne őt terelni a normális kerékvágásba. Olvastunk arról, hogy a homoszexualitás kezelhető, hogy visszafordítható. Tudna olyan szakembert ajánlani, aki meg tudja őt gyógyítani?” 

A fenti idézet egy középkorú anyától származik, akiről kiderül, hogy bár nagyon szereti a gyerekét, nemcsak nem tudja, de nem is akarja elfogadni fia szexuális orientációját. Megoldást keres: egy hiteles és megbízható szakembert, aki tudományosan megalapozott módszerekkel egyszerűen megszünteti azt, ami számára felfoghatatlan és feldolgozhatatlan. Olyan szakemberre van szüksége, aki képes elmulasztani a homoszexualitást. Ilyen szakember azonban nem létezik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy fújás, és máris az igazak álmát alussza

Dívány 2015. március 18., szerda 20:06

Ha valakinek nincsenek is komoly alvászavarai, előfordulhat, hogy vannak éjszakák amikor egyáltalán nem jön a szemére álom. Gyógyszert viszont nem mindenki szed szívesen, mondjuk azért, mert eleve csak akkor vesz be bármit, amikor már nagyon szükséges, vagy tart attól, hogy még másnap is nyomott lesz. Nekik segíthet a Sprayable, azaz Ben Yu és Deven Soni találmánya, a spray formában kapható melatonin. A Mashable szerint ez az első ilyen termék a piacon, és vűrhatóan júliustól lesz majd kapható. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így befolyásolja a menstruáció az edzést

Dívány 2015. március 18., szerda 12:15

A kutatóknak még bőven van munkájuk azzal, hogy kiderítsék, a menzesz hogyan befolyásolja a sportteljesítményt. A nők közül mindenesetre sokan érzik úgy, hogy a menstruáció alatt az edzés, versenyzés sem megy olyan gördülékenyen. Ugyan a tünetek és azok erőssége változó, de a Shape magazin összeszedte, mi állhat ennek a hátterében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteken újra napfogyatkozás lesz!

mzd 2015. március 18., szerda 11:58

"Hosszabb szünet után ismét – közel 60%-os - napfogyatkozást láthatunk Magyarországról március 20-án" – olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület (továbbiakban MCSE) honlapján

 Mi kell a napfogyatkozáshoz?

Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor Holdunk a Föld és a Nap közé kerül, és a Hold árnyéka bolygónkra vetül. A jelenség a Föld felszínén állva csak az árnyék területéről figyelhető meg. A Napnak és a Holdnak az égen látható mérete közel egyforma, mivel a Hold a Napnál 400-szor kisebb és 400-szor közelebb is van, ezért kedvező helyzetben a Hold az egész napkorongot eltakarhatja. Részleges napfogyatkozás akkor látható, amikor a Hold a napkorongnak csak egy részét takarja el. Forrás: MCSE

A most pénteki szerencsénkre Európa teljes területéről, így Magyarországról is látható lesz. Minél nyugatabbra lakik valaki, annál korábban láthatja: a győriek már 9:37-kor megcsodálhatják a jelenséget, a budapestieknek 9:39-ig várniuk kell. A többi helyszínt és időpontot az itteni táblázatban találja: legyen óvatos, mert egy órát még hozzá kell adni.

Fontos: a Napba közvetlenül soha nem szabad nézni (még távcsővel és fényképezőgéppel sem), hiszen az erős fénytől azonnal megvakulhat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

3 tuti tipp: most éri csak meg igazán síelni menni

travelo 2015. március 18., szerda 08:28

Jó, nyilván ön is már az igazi tavaszt várja, és semmi kedve téli tájakra gondolni. De attól nem fog előbb beköszönteni az év egyik legszebb időszaka, hogy otthon szomorkodik. Az osztrák síterepeken például ilyenkor éri meg a leginkább lécre állni. Mivel a legtöbben már a nyulat várják, általában komoly árengedményekkel csábítják az embereket a pályára. Szóval, ha idén még nem volt síelni, vagy újrázna, a következő hetekben még simán megteheti. Ráadásul jóval olcsóbban, mintha főszezonban ment volna. Ezek közül összegyűjtöttük a legszimpatikusabb ajánlatokat. Aztán meg hadd jöjjön a tavasz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az önbizalomhiányos könnyebben tűri a boldogtalan házasságot

mzd 2015. március 17., kedd 15:34

Minden párkapcsolatban vannak és kellenek is konfliktusok, mindenhol akadnak problémák, amikkel ha nem nézünk szembe, ha nem kezdünk velük valamit, akkor idővel egyre hatalmasabbra dagadnak, elszigetelnek a másiktól, magányossá, boldogtalanná tesznek. De miért hagyjuk, hogy idáig jussunk? Miért hallgatunk, tűrünk némán? Egy friss kutatásból most kiderül. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így aludjon munka közben

Dívány 2015. március 17., kedd 12:59

Bár a szakértők azt mondják, sokkal hatékonyabb lesz a munkaerő akkor, ha a munkahelyén is hagyják szundikálni vagy sziesztázni egy kicsit, nem hisszük, hogy a legtöbb munkáltató nyitott lenne arra, hogy ebéd után az iroda egyszerre vagy váltásban megpihenjen egy kicsit. Ha ön mégis olyan szerencsés, hogy főnöke kellően haladó szellemű, akkor a hajtás után elolvashatja, hogyan, milyen testhelyzetben érdemes pihentetnie a szemét.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés