#ÉLETEM

Az elítélő pillantások miatt nem járnak a nők edzeni

bb 2015. április 2., csütörtök 20:16

Újabb felmérés készült arról, hogy miért nem edzenek a nők. Pár évvel ezelőtt a brit tudósok arra jutottak, hogy a legtöbb nő az izzasztó, testhez simulós edzőcuccok, a motiváció és önbizalomhiány miatt hagy fel a testmozgással. A Commons Health Select Committee legutóbbi felméréséből pedig kiderült, hogy a nők azért nem járnak rendszeresen edzeni, mert félnek, hogy megszólják, elítélik őket.

A nők leginkább attól tartanak, hogy nevetségessé válnak mások szemében, mert leizzadva, kifulladva érnek vissza a kocogásból, vagy hogy hogyan látják őket mások az edzőteremben. Vannak olyan nők, akik inkább titokban futnak az otthoni futópadjukon, mert szégyellnek mások előtt mozogni. Az egészségügyi szervezet jelentése rávilágít arra is, hogy már a tíz év körüli lányok is azért lógnak a testnevelés órákról, mert szégyellik az alakjukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van olyan képessége, amiben éppen most a legmenőbb

mzd 2015. április 2., csütörtök 16:46

A focisták állítólag 27 évesen nyújtják a legjobb teljesítményt, a golfozók 5 évvel később, a maratonfutók pedig jellemzően a 40-es éveikben. De vajon miért? Leegyszerűsítve: azért, mert az egyes sportágakhoz szükséges képességeink maximumát más és más életkorban érjük el. Egy friss elemzés szerint ezen képességek közé tartozik a rövidtávú memória, az érzelmi feldolgozó-képességünk is és a szókincsünk is – írja a bps.org. Az régóta ismert, hogy a szókincs körülbelül a középkor eléréséig fejleszthető – na de akkor is a legnagyobb?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy fitt test valójában

mzd 2015. április 2., csütörtök 08:55

Ha fitt testről van szó, a legtöbb embernek kizárólag a kockás has és a dagadó izmok jutnak eszébe – pláne úgy, hogy már az Instagramon is egyre több edzős fotó jön szembe. Pedig sokan nem tudják, hogy a különböző pózokkal és fényekkel mennyit lehet javítani vagy rontani egy képen. Ezt elégelte meg az Imgur közösségi fotómegosztó SomewhereUnderWater nevű felhasználója és Reality check (magyarul kb. Ez a valóság) címmel posztolt egy fotót, amelyen 4 különböző testtartásban látható. Célja pedig nem más, minthogy felnyissa az "inspirációs" profilokat szinte vakon követő fiatalok szemét, hogy sajnos nem mindig valós az, amit a közösségi médiában látnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 jó szokás, amivel munka közben is egészséges maradhat

Dívány 2015. április 1., szerda 21:08

Ha nem akar betegszabira menni, ha nem akarja tönkretenni a fogyókúráját, vagy egyszerűen csak szeretné hatékonyan végezni a munkáját, akkor fogadja meg a Huffington Post tanácsait. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A feszített koncentráció kinyírja a kreativitást

Sáfár Zsófia 2015. április 1., szerda 18:43

A figyelem sokszínű készségünk: enélkül képtelenek lennénk az iskolában vagy a munkahelyen jól teljesíteni, új dolgokat tanulni, kommunikálni vagy érzelmeinket értelmezni. Amikor viszont nehezünkre esik huzamosabb ideig egy dologra összpontosítani és többször elkalandozunk, frusztráltak leszünk, mert tudjuk, hogy csak az időnket pazaroltuk és kezdhetünk mindent elölről. Ismerős? Pedig az ábrándozás nemcsak egy kellemes élmény, de a szakértők szerint sokszor kifejezetten hasznunkra válik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 éves, 150 kilós és ő a legszebb

mzd 2015. április 1., szerda 12:08

Először áprilisi tréfának hittük, de valóban megtörtént: Hajmáson malacszépségversenyt rendeztek. A nyertes kocát Tüncinek hívják, a szalag mellett ő kapta meg a Miss Zselicvölgy címet is. A Somogy megyei szabadidőfarmon rendezett esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic természeti és gasztronómiai értékeire. Tudta például, hogy a környékbeli dombok között ezeréves hagyománya van a disznótenyésztésnek? Azonban míg a középkorban a Pannonhalmi Apátságot, addig manapság a pihenni vágyó, természetszerető turistákat szolgálják ki ínyencfalatokkal a helyiek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 program, ha már unja a locsolkodást

travelo 2015. április 1., szerda 09:48

Egyik húsvétot sem tudja megkülönböztetni a másiktól, mert minden évben ugyanaz a forgatókönyv? Miért ne lehetne az idei húsvét rendhagyó? Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy kedvet kapjon a kimozduláshoz: villám wellness, tojásmentő vízitúra és hagyományőrző programok várják országszerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 jel, amiből felismerheti, ha a másik szenved

Sákovics Diana 2015. március 31., kedd 19:52

Mentális betegséggel élni kemény. Nemcsak azért, mert a mentális problémák az ember egész életét képesek behálózni, mert hatással vannak a munkától a magánéleten át az általános jól-létre, de azért is, mert mi, emberek olyan esetlenül, gyanakvóan állunk hozzájuk. Amíg pontosan tudjuk, hogy például egy vérző sebbel mi a teendő, gyakran fogalmunk sincs, mit tehetnénk akkor, ha valakiből sugárzik a reményvesztettség vagy éppen folyamatosan aggódik, szorong. Ezekben az esetekben hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy elég, ha az illető egyszerűen csak összekapja magát, lerázza a problémákat, de ahogy egy gyomorfertőzést sem tudunk magunkról lerázni, úgy a depressziótól sem ilyen egyszerű megszabadulni. 

Pedig az klassz volna. A WHO adatai alapján ugyanis Európában a felnőttek 27 százaléka, azaz több mint 130 millió ember szenved valamilyen mentális problémától, és úgy tűnik, hogy a szív- és érrendszeri betegségek után másodikként a neuropszichiátriai kórképek (elsősorban az unipoláris depresszió, az alkohollal összefüggő rendellenességek, az önsértések és az Alzheimer-kór) okoznak leggyakrabban korai halálozást vagy korlátozottságban eltöltött éveket. Ahhoz, hogy bármit is tudjunk kezdeni a sokakat érintő, sokak életét megnyomorító lelki és mentális problémákkal, elsősorban a tudásunkat kell fejleszteni ezen a téren. Foglalkoztunk már azzal, hogyan nyújthatunk magunknak lelki esősegélyt, most pedig a changedirection nyomán összeszedtük a lelki szenvedés öt figyelmeztető tünetét: hogy felismerhesse, ha valaki bajban van.

shutterstock 194508917
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha nem fürdik

mzd 2015. március 31., kedd 16:39

Nemcsak fura és zavaró szagokkal jár, ha valaki egy-két hétig vagy akár hónapig nem fürdik (ehhez képest a német gyerekek igazán rendesek a heti hárommal): a Huffington Post videójában például három percen keresztül magyarázzák, milyen betegségek üthetik fel a szervezetünkben, ha ellenségként tekintünk a zuhanyrózsából áramló vízre és a szappanra, illetve tusfürdőre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Balogh Rita: otthon tornázva is elérhető cél az egészségesen fitt alak

pk 2015. március 31., kedd 11:42

A Nivea Fitness Tour budapesti állomásán nemcsak Corinne Sasso Groove-oktatóval beszélgettünk, hanem Balogh Ritával, a FittAlak módszer megalkotójával is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz feleannyi kalória a rizsben

mzd 2015. március 31., kedd 10:11

Tudósok szerint, ha a rizst kókuszolajjal főzzük meg és éjszakára (de legalább 12 órára) a hűtőbe tesszük, akkor 60%-kal csökkenthető a kalóriatartalma - írja a Dailymail. Hogyan? Ez a módszer a rizsben található rezisztens keményítő mértékét növeli – és mivel az emberi szervezet számára emészthetetlen összetevőről van szó, így se cukor, se zsír nem lesz belőle. Ugyanakkor a szakértők azt is elmondták, hogy veszélyes a rizst újramelegíteni, hiszen akár ételmérgezés is lehet a vége, továbbá arra is érdemes ügyelni elfogyasztás előtt, hogy az egész adag átmelegedett-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az íróasztalánál ülve nem élhet túl egy zombitámadást

bb 2015. március 30., hétfő 19:35

Zombi tematikájú videójátékkal állítaná fel az íróasztalok mögül a hivatali dolgozókat Mike Tinney, a Fitness Interactive Experience (FIX) alapítója, aki ezzel a céges wellness hétvégét helyettesítő interaktív programmal szeretne javítani a munkavállalók egészségén és a munkatársak közötti kapcsolaton – írja a designtaxi.com a „Step Ahead: Zombies” névre keresztelt játékról.

A szórakoztatónak ígérkező program játékszabályai szerint az irodistáknak csapatokat kell alkotniuk és egymással versenyezniük, végül pedig egy biztonságos menedékbe kell húzódniuk, hogy túléljék a zombijárványt. A telefonon, tableten és asztali gépen is elérhető csapatjáték a készítők állítása szerint hamarosan Alien témájú újdonságokkal is bővül majd.

1
Fotó: astepaheadchallenge.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Esküvői garázsvásár, ami nem is az, ami

etelka 2015. március 30., hétfő 15:52

Melyik trendre csapna le?

 • 33
  Desszertasztal
 • 7
  Textilcsokor
 • 9
  Drótból mindent
 • 15
  Vendégfa
 • 8
  Dekorworkshop
 • 13
  Mindegyik kell!
 • 28
  Nem majmolom a nyugatot, magyar embernek, magyar lagzit!

Az etyeki pincesor megközelítése személyautóval nem egyszerű, gyanús is, hogy szinte csak terepjárók jönnek szembe velünk, miközben egy esküvői garázsvásárra igyekszünk. A hatalmas kátyúkkal borított földúton végigzötyögve érkeztünk el a Rókusfalvy birtokra. A helyszín egy hatalmas sátor, ide pakolták be az asztalokat, ahol az előzetes információk szerint ex- és leendő menyaszonyok találhattak egymásra, hogy a nap végén mindenki boldogan térjen haza. Az árusítás szinte semmibe nem került, 1000 forintot kértek egy asztalért, ami finoman szólva is baráti árnak tekinthető. Mi lelkesen készültünk, hogy hány levetett ruhára, cipőre, vagy sosem használt fátyolra bukkanunk, ehhez képest a szolgáltatók domináltak, akik jó pénzért eladtak volna nekünk csokrokat, dekorációt, drótból hajtogatott ülésrendet, vagy épp baromi fogyókúrás süteményeket. Persze nincs ezzel semmi baj, legalább megismertük mik a trendek, és mire lehet számítani, ha valaki most akar házasodni, csak hát ezeket az infókat a szokásos esküvő kiállításokon is éppúgy be tudta szerezni bárki, míg a várt olcsó kellékeket kevésbé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az átmeneti böjtölés nemcsak jó fogyókúra, de tényleg egészséges is

Brownie 2015. március 30., hétfő 11:55

Egyre divatosabb szokás a szakaszos böjtölés, ami azt jelenti, hogy a diétázó néhány napig alig eszik valamit, a hét többi napján pedig a megszokott ételeket és adagokat fogyasztja. Egy másik bevált formája az átmeneti koplalásnak a Harcosok Étrendje, ami röviden annyit takar, hogy egész nap éhezteti magát az ember, majd este jól bezabál. A cél ugyan a fokozatos súlyvesztés, de a szakértők szerint más haszna és előnyei is vannak az időszakos böjtölésnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Elég jó most a szex. Vagy mégsem?

Sákovics Diana 2015. március 29., vasárnap 21:00

Legújabb kérdőívünkben arra vagyunk kíváncsiak, vajon ki mennyire elégedett a szexuális életével, és miért. Köszönjük, ha kitölti.

Fájdalom, bizalom és orgazmus - minden, amiről a Szürke 50 árnyalata NEM szól

ST 2015. március 29., vasárnap 18:43

A szürke ötven árnyalata már könyv formájában is kellőképp felborzolta a kedélyeket, most pedig a mozikba kerülve vált ki heves érzelmeket – és persze nem utolsó sorban kérdéseket is felvet. Egyik legkárosabb üzenetét, azt, hogy egy szexuálisan bántalmazó, elnyomó kapcsolatot szerelemként tálal, már sokan, sok helyen elmagyarázták. Bennünket ezért most inkább az érdekelt, hogy mi is a valódi BDSM szex, mi visz valakit ebbe az irányba, és egyáltalán, a fájdalom valóban okozhat orgazmust?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön a még jobb, még egészségesebb csoki!!!

Divany.hu 2015. március 29., vasárnap 16:09

A lényeg, hogy fontos és hasznos dolgokkal is foglalkozzon a tudomány, milyen szörnyű dolog például, hogy nem túl egészséges volta miatt mérsékelnünk kell gyerekeink mértéktelen csokoládéfogyasztását, nem? Na, ennek vethetnek véget most, hogy rájöttek a csokoládé lehet sokkal táplálóbb és még az eddigieknél is jóval finomabb, adta hírül a Huffington Post. 

Nem mintha eddig nem lettek volna tisztában a csokoládé jótékony hatásaival, vannak csokoládék, amik kifejezetten csökkentik a stroke kockázatát, hangulatjavító hatásúak, arról nem is beszélve, hogy serkentik az agyműködést, segítenek a koncentrálásban vagy éppen ébren tartanak, és a bennük található antioxidánsoknak köszönhetően fejleszthetik a memóriát is. 

110401441
Fotó: Francois Durand
Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak 18 vagyok, de máris katasztrófa az életem!

Steiner Kristóf 2015. március 28., szombat 20:43

Ha a tinédzserkor kínjai közül ki kellene emelnem egyet, mindenképpen az önbizalomhiányt választanám – amivel nemcska ők, hanem a felnőttek is gyakran küzdenek. Tiniként azonban még tragikusabb lehet a helyzet: nem illek ide, nincsenek barátaim, nem tudom, mit akarok, nem vagyok elég jó, nekem sose lesz egy rendes csajom/pasim, és így tovább. Egy a felnőttkor küszöbén álló olvasónk kérte: segítsünk neki, mert úgy érzi, 18 évesen, hűséges barátok, hányattatott családi körülmények között pokol az élete. Elöljáróban csak annyit mondok minden tizenévesnek: kapcsoljátok be a biztonsági öveket, mert ez még csak a kezdet. Ezen a halálig tartó hullámvasúton, ahol hol a mélybe zuhanunk, hol feltornásszuk magunkat a csúcsra, egyvalamit kell észben tartanunk: mindannyian egy értékes és különleges küldetéssel jöttünk ebbe a világba – és a felesleges önsajnálat, a durva önvád, és az önbizalomhiány az, ami elválaszt minket a céljainktól. Nem pedig mások vagy a külső körülmények. Ha engem megtámad a depresszió, arra gondolok: a sors, az univerzum, Isten vagy a véletlen (mindenki válassza ki a kedvencét) soha nem tesz minket egy olyan helyzetbe, amit nem tudnánk kezelni. „Bíznom kell magamban” – ez a mantra. Olvasónknak is ez a legfontosabb feladata. A második pedig a cselekvés.

shutterstock 221309089
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenhez nedves törlőkendőt használ? Ne tegye!

Dívány 2015. március 28., szombat 17:14

Egyre többféle és -fajta nedves törlőkendőt kapni, vannak a babaitörlőkendők, sminklemosók, kézfertőtlenítő kendők és különböző felületek takarításához is megvannak a megfelelő termékek. Nem csoda, kényelmes megoldás, de a környezetünk és az egészségünk szempontjából mégsem a legjobb választás. A hajtás után kiderül, hogy miért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp a tavaszi gardróbfrissítéshez

Steiner Kristóf 2015. március 28., szombat 12:17

Itt a tavasz, virágoznak a fák, rügyeznek a bokrok, és dagad a... gardróbszekrény. Becsukhatatlan ajtók, betolhatatlan fiókok, kinyúlt, feleslegessé vált, megunt ruhadarabok minden mennyiségben. Ideje rászánni egy délutánt (vagy akár kényelmesen egy egész napot), és átszortírozni a ruhatárat – ehhez pedig álljon itt most 10 tipp, melyek nem csak egyszerűbbé teszik a rendszerezést, de segítenek, hogy a jövőben kevesebbet kelljen aggodalmaskodni a szekrényben uralkodó káosz miatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Észrevenné, ha a gyerek titokban kínozná magát?

Sáfár Zsófia 2015. március 27., péntek 15:47

Falcolás, vagdosás, ütések, éheztetés, szúrások, égetés, önhánytatás, harapás, bőrcsipkedés, hajtépkedés és még sok más hasonló formája van a fiatalok körében egyre nagyobb arányban előforduló önkárosításnak, amit az érintettek sokszor ügyesen titkolnak a család és a barátok előtt is. Az önsértés számos lelki problémára nyújthat megküzdési módszert, ami könnyen megszokássá válik és akár tragédiával is végződhet – még akkor is, ha a szándék nem az öngyilkosság. Ahhoz, hogy időben megoldást találjanak, a szülőknek tisztában kellene lenniük a probléma súlyosságával és figyelmeztető jeleivel. Reményiné Csekeő Borbála pszichológus, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a fiatalkori önbántalmazásról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inkább egyen sokszor keveset, mint kevésszer sokat

ST 2015. március 27., péntek 12:50

Akiknek fontos az egészséges étkezés, illetve azok, akik fogyni szeretnének, az ételek kiválasztása mellett folyamatosan belebotlanak egy másik kérdésbe is: kevésszer egyenek sokat vagy sokszor keveset? Sőt, olyan drasztikus elképzelések is keringenek, hogy a fogyókúra akkor a legjobb, ha egyszerűen nem is eszünk semmit, mert akkor a súlyvesztés garantált. Vajon mi az igazság?

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 év fitnesz 100 másodpercben

Dívány 2015. március 27., péntek 10:10

Készítettek már videót arról, hogyan is változtak meg a sminktrendek az elmúlt 100 évben. A Benenden egészségbiztosító jóvoltából pedig végre elkészült egy rövid és szórakoztató összefoglaló arról is, hogy melyik évtizedben hogyan tornáztak a nők, mi volt éppen a divat. Az 1910-es években például minden a nyújtásról szólt, az 1970-es években a jazztánc volt a menő, és utána jött az aerobik, de ezt ugye mindenki tudja, most pedig a zumba a meghatározó mozgásforma. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így fejleszti az agyat a szerelem

Sákovics Diana 2015. március 26., csütörtök 21:04

A szerelem mentális káosz, egy őrjöngő hormoncunami, nem meglepő hát, hogy az agyunkban is látható, mérhető változásokat okoz. Az elmúlt évtizedekben az okosok tanulmányozták is a szerelem neurológiáját alaposan, és kiderítették, hogy amikor éppen partnerükre gondolunk vagy a róla készült fotón merengünk, akkor a szerelmes agy jutalmazó és motivációs központja is aktívabb az átlagnál. Most egy, a Frontiers in Human Neuroscience nevű lapban megjelent kutatás azt is megmutatta, hogy ezt az agyi aktivitást nemcsak a partnerre történő tudatos odafigyelés váltja ki, hanem így van ez nyugalomban is, ha éppen szerelmesek vagyunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne dobja ki a cipősdobozban talált kis tasakokat!

mzd 2015. március 26., csütörtök 13:22

Lehet, hogy a SILICA GEL elnevezés nem cseng önnek ismerősen, viszont ha azt mondjuk, ez az a kis tasak, amit minden cipővásárlás után megtalál a dobozban? A zacskót a legtöbben élből kihajítjuk, kevesen tudják ugyanis, hogy a cipő frissen tartása mellett (nedvességszívó és -megtartó hatásának köszönhetően) a szilikagél számos más dologra is felhasználható. Dr. David Elks terméktesztelő-specialista a Daily Mailnek adott tippeket. Nézze meg, mire használhatja a szilikagélt!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés