#ÉLETEM

5 dolog, amiért nagyon pocsékul viseljük a válást

Sákovics Diana 2015. május 21., csütörtök 19:08

A szakítás átkozottul fáj. Különösen, ha olyan embert veszítünk el, akivel az életünket, a jövőnket terveztük, akivel hosszan együtt éltünk, akivel gyereket vállaltunk, családot alapítottunk. Ilyenkor nemcsak a szeretett személy után maradt űr sajog, de gyászoljuk az álmainkat, a terveinket is, a jövőt, amit nem sikerült együtt felépítenünk: kínoz a kudarc élménye is. Egy szakítás után állítólag minimum fél év kell ahhoz, hogy jobban legyünk a bőrünkben, de ha belegondolunk, ez az egyetemistákra alapozott kutatási eredmény hiperoptimista. 

Az ugyanis helyzetenként és egyénenként változhat, hogy valójában mennyi időre van szükség a talpraálláshoz. Vannak, akik egész jól átvészelik ezt a megterhelő időszakot, és akadnak olyanok, akik nagyon nehezen kezelik, nehezen viselik a történteket, akiknek tartósan csökken az élettel való elégedettsége, akiknek megromlik az egészsége. Egy friss kutatás szerint az emberek 15-20 százaléka tartozik az utóbbi csoportba. De vajon miért ők?

válásmonit

Bella DePaulo szociálpszichológus a fenti kutatás nyomán összeszedte azt az öt legfontosabb tényezőt, ami a válást legrosszabbul viselő embereket jellemzi. Ezek azonban nem okok, nem ezek miatt olyan nehéz a szakítás. Mindössze annyit tudunk, hogy akinek húzósabb a talpraállás, az valószínűbben jellemezhető az alábbiakkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: WorldClass Marriott

Dívány 2015. május 21., csütörtök 15:07

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 elváltozás, ami mellrákot jelezhet

ST 2015. május 21., csütörtök 10:33

A napokban járta be a netet annak az amerikai édesanyának a fotója, amit a Facebook-oldalán tett közzé egy, a mellén talált, jelentéktelennek tűnő bőrelváltozásról – és amely, mint kiderült, a mellrák egyik tünete volt. Lisa Royle négygyermekes édesanya azóta megkapta a szükséges kezeléseket, fotóját viszont több tízezren osztották meg, ami azért fontos, mert sokaknak segíthet abban, hogy idejében felfedezzék az esetleges problémát. A mellrák öndiagnosztizálásáról ugyanis sokszor van szó, mégis kevesen tudják, hogy nemcsak különös tapintású csomók formájában jelentkezhetnek az első jelek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszoksz vagy megszöksz, meleg magyar?

Steiner Kristóf 2015. május 20., szerda 13:12

Orbán Viktor miniszterelnök úr a Homofóbia Ellenes Világnap alkalmából azt nyilatkozta: hálás a magyar melegeknek, hogy „nem provokálnak”. Ez kicsit olyan, mintha azt mondta volna: „Köszönöm a diszkréciót”, hiszen ma Magyarországon vállaltan homoszexuálisnak lenni koránt sem jó honfiúhoz méltó cselekedet. Miközben a kormány görcsösen igyekszik hazahívni a külföldön szerencsét próbáló fiatalokat, egy élhetőbb élet reményében rengeteg LMBTQ ember hagyta és hagyja el Magyarországot. Mégis minek köszönhető mindez? A magyarázat nagyon egyszerű: le kellene nyelnünk egy „a jó magyar meleg a csendes magyar meleg” frázist – cserébe viszont nem kapjuk meg azokat az alapvető jogokat, amelyeket sok más ország kormánya ezüsttálcán kínál fel a közösségnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nap legjobb videójában az idősek is bugiznak

mzd 2015. május 20., szerda 11:46

A Kiehl's amerikai kozmetikai márka nevéhez fűzödik az Act Any Age (magyarul talán Viselkedjen bármelyik kornak megfelelően) elnevezésű kampány, amelynek keretében azt kérték a résztvevőktől, hogy ne törődjenek a valós korukkal: táncoljanak úgy, ahány évesnek érzik magukat! A bőrápolással foglalkozó cég videót is készített a projekthez, amelyre a Designtaxi oldalán bukkantunk. Bár az ötlet nem egyedi, a végeredmény mégis nagyon szerethető lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három aktív tipp a pünkösdi hétvégére

travelo 2015. május 20., szerda 08:41

Nincs még terve a pünkösdi hosszú hétvégére, de abban biztos, hogy nem akarja szabadidejét a négy fal között tölteni? Segítünk! A Travelón egész hónapban jobbnál jobb hosszú hétvégés célpontokat mutattunk be, így korábbi cikkeinkből is meríthet inspirációt. Sorozatunkban ajánlottunk már például szlovén gasztrotúrát, hajókázást Svájc legkékebb taván, andalúz álomhétvégét, formabontó berlini látnivalókat és hévízi csobbanást is. Vagy inkább túrázni indulna? Íme három tipp belföldi csillaglestől horvátországi türkiz tórendszerig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazni gusztustalanabb, mint gondolná!

Edicsek 2015. május 19., kedd 21:47

Éppen időben, vagyis nagy nyári nyaralások előtt a Daily Mail arról ír, hogy mennyi kórokozóval is találkozhatunk vakációzás közben. Azt tudta például, hogy mire eljut a szállodáig a bőröndje, egy hatalmas baktériumtanya lesz? De semmi gond, mert addigra sokkal undorítóbb dolgokkal találkozott a repülőn, ahol a személyzetnek nincs ideje rendesen takarítani, az ülések hátából kihajtható kisasztalt pedig sokan pelenkázásra használják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért az anyja hasonmását választja csajának

mzd 2015. május 19., kedd 16:03

Megesett már önnel, hogy amikor a pasija hazavitte bemutatni a szülőknek, azzal kellett szembesülnie: a leendő anyós konkrétan úgy néz ki, mint ön? Igen? Akkor szólunk, nem ön az egyedüli, aki így jár, ezért is vizsgálták finn kutatók ezt a jelenséget. Az Women's Health híre szerint 70 nőt és férfit válogattak össze a szakértők, hogy aztán arcelemzésnek vessék alá őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a kutyabarát strandok 2015-ös listája

mzd 2015. május 19., kedd 12:34

Ahogy tavaly, úgy idén is összeállította az EB OVO azon strandok listáját, ahova nyugodtan beviheti a kutyáját is, ha szeretné. A térképen nemcsak a 30 helyszín található meg, de kiderül róla az is, hogy a Balatonban (ahogy általában más természetesen fürdőhelyeken sem) nem fürödhet együtt a házi kedvenccel, kivéve, ha hajóról mennek be a vízbe.

És hogy ez miért van így? A Balatontipp.hu összefoglalója szerint ha a területet fürdésre jelölték ki, akkor egyértelműen tiltott bármilyen kisállat nemcsak vízbe engedése, de a strandra történő bevitele is, ugyanakkor a kapcsolódó BM-rendelet alapján kijelenthető: a természetes vizekben nemcsak a kijelölt helyeken lehet fürdeni, hanem mindenhol, ahol nem tilos. A kivételekről és a tiltásokról itt és itt szerezhet infókat, de érdemes az illetékes önkormányzatoknál is utánakérdezni, még mielőtt megbüntetnék.

A sajtóközleményből kiderül az is, hogy egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek. Ha bővítené a listát, ezen az email címen várják a visszajelzéseit.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Napi fél liter narancslé javítja a memóriát

araya 2015. május 19., kedd 11:42

A legújabb kutatások azt mutatták ki, hogy napi fél liter narancslé elfogyasztása javítja a memóriát, az agyi funkciókat és a reakcióidőt is az idősebb korosztálynál,  és nem csak az emlékezetre, de a beszédközpontra is jó hatással van. Ráadásul ezek a hatások már kevesebb mint két hónap alatt érezhetőek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tudja, mi az a jóga, vagy csak csinálja?

S-W. Zsó 2015. május 19., kedd 09:12

Az antigravitációs vagy a meztelen jógáról biztosan ön is hallott, de azt tudta, hogy már cuki kutyás jóga, hiphop jóga, csokoládéjóga, borkóstolással egybekötött jóga, sőt társkereső jóga és silent disco jóga is létezik? És ki tudja, mi vár még ránk, amivel a jógához kevésbé, de az üzlethez annál inkább konyítók még több pénzt be tudnak zsebelni a követőktől. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak az igazi szakértők, vagyis a jógik a mai jógairányzatokról. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lelki rugalmasság tanulható, fejlessze a gyereknél!

Sákovics Diana 2015. május 18., hétfő 18:24

Szülőnek lenni a világon a legkeményebb feladat. Reménykedünk abban, hogy jól csináljuk, hogy azt adjuk a gyerekünknek, amire szüksége van, hogy olyan képességekkel, tudással látjuk el, mely hozzásegíti majd a boldog, sikeres élethez – bármit is jelentenek ezek a fogalmak nekünk, és bármit is jelentenek majd neki. Azt azonban, hogy elég jó szülők vagyunk-e, nem tudhatjuk, hiszen csak évtizedek múlva, csak felnőttkorában derül ki, hogy jól szerettük-e, hogy jó-e, elég-e, megfelelő-e, amit gyerekkorában adtunk neki.

shutterstock 209834554

Szerencsére azonban a pszichológia fejlődésével egyre többet tudunk, értünk meg abból, hogy mire van szükség a boldog élethez, és ezt a tudást a gyereknevelésben is felhasználhatjuk. De ahhoz, hogy valaki boldog lehessen, hogy jól érezhesse magát a bőrében, szükség van arra is, hogy képes legyen megküzdeni a nehéz helyzetekkel, képes legyen jól alkalmazkodni a változó körülményekhez, a stresszhez, a traumákhoz: szükség van a rugalmasságra, az ellenállóképességre.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem bírja a pollent? Egyen több jó baktériumot!

Brownie 2015. május 18., hétfő 13:51

Ha tudja, milyen az, amikor a szénanátha tünetei még a legegyszerűbb mindennapi teendőket is pokollá teszik, akkor van egy jó hírünk: egy új kutatás szerint a probiotikumok hasznosak lehetnek a szezonális allergiában szenvedők számára is. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely jótékony baktériumokról is van szó.

shutterstock 174520427

18+ Retusálatlan női testekről készül weboldal

mzd 2015. május 18., hétfő 12:26

Nemrég megmutattuk, hogy milyen egy fitt test valójában, most pedig egy hasonlóan érdekes projektre bukkantunk. A fotósként tevékenykedő Jade Beall a You Are Beautiful (Gyönyörű vagy) nevű ötletéhez gyűjt pénzt, a célja pedig az, hogy szerte a világon retusálatlan fényképekkel mutasson be hétköznapi nőket, akik természetesen arról is mesélnek, mit gondolnak a testükről – olvasható a Huffington Poston.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne izguljon, más is lopja a haverja sztoriját

mzd 2015. május 17., vasárnap 17:47

Ugye ismerős az, amikor egy bomba sztorit mesél a haverjainak és csupán azt az apró tényt hallgatja el előlük, hogy nem önnel, hanem valójában valaki mással történt meg az eset? Nincs egyedül. Amerikában egyetemisták százait vizsgálták, és kiderült: valóban eléggé gyakori ez a helyzet, írja a Research Digest. Hogy miért? Mutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesebb akar lenni? Ezekre figyeljen!

.syl. 2015. május 17., vasárnap 13:47

Jobb esetben mindenki megtanulta odahaza gyerekkorában, hogy a reggeli nagyon fontos, de felnőttként hajlamos erre legyinteni az ember, és bőséges ebéddel kárpótolja magát a kimaradt korai étkezésért. Pedig a reggelit tényleg nem érdemes kihagyni, ahogy a mesterséges édesítőszereket is jobb inkább kerülni. A Daily Mail gyakran ismételt kérdéseket gyűjtött össze, és egyértelmű válaszokat csikartak ki rájuk a téma szakértőitől.

shutterstock 76171396
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyna, izmosodna? A büntetés a legjobb motiváció!

mzd 2015. május 17., vasárnap 13:42

A mozgásra ösztönzés elég népszerű téma mostanában a közösségi médiában: elég csak megnyitnia a Facebookot és jönnek is szembe a sportoló ismerősök által posztolt futási vagy bringás grafikonok, naplementés-idézetes képek. Valóban elég volna ennyi ahhoz, hogy valaki maga is felemelje a fenekét a kanapéról? Nem túl meglepő, hogy a Shape szerint sem, sőt: ők egy friss kutatásra hivatkozva azt állítják, a büntetés sokkal inkább motiváló, mint a pozitív megerősítés (például a futóversenyen kapott medálok).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Összehajtogatható, indexelő, láthatatlan bukó bringásoknak

Divany.hu 2015. május 16., szombat 20:10

Ön is egy túlhajszolt menedzser, aki kerékpárral jár a multiba, és sosem tud mit kezdeni a kezében lévő bukósisakkal? Nos, erre a problémára igyekszik megoldást találni Jeffrey Woolf brit feltaláló egy összahajtogatható és akár a laptop táskába is könnyedén beleférő bukó elkészítésével. Eredetileg a Huffington Post adott hírt a biciklis bukósisakról, amit könnyedén félbe lehet hajtani, és aztán ilyetén módon már mindjárt nem is foglal olyan sok helyet, befér szinte bármekkora táskába.

20141203023539-White Morpher - Open and shut - Popsci
Fotó: morpherhelmet.com

Morpher

A Morpher névre keresztelt sisak legmenőbb tulajdonsága, hogy félbehajtható és akár olyan táskaként használjuk, persze rúzst, tampont azért nem célszerű elhelyezni benne, hiszen a szellőzés miatt lyukas. Valójában egy Jeffrey Woolf nevű brit feltalálónak jutott eszébe az ötet, méghozzá azért mert kiderült, hogy azok, akik a Bubi külföldi testvéreivel közlekednek New Yorkban vagy Londonban szinte sosem használnak bukósisakot, hiszen nincsen hova tenniük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikor van vége egy párkapcsolatnak?

Kuna Gábor 2015. május 16., szombat 20:10

Számtalan kérdés zakatol az ember fejében, amikor a kapcsolata zátornyra fut, esetleg már el is költözött a partnere.  Mi történt? És miért? Mit tehetünk? Hagyjuk elmenni vagy küzdjünk még érte? Ha békén hagyjuk, egyszer csak visszajön? Ha küzdünk, meddig érdemes? Mikor adjuk fel végleg a reményt? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes nők is szenvednek a kritikáktól

Edicsek 2015. május 16., szombat 09:55

Cassey Ho blogger és személyi edző. Elégedett az alakjával, amit szeret megosztani a követőivel is. Igen ám, de gyakran ő is megkapja, hogy mit kellene változtatni a testén. A negatív vélemények pedig csakúgy mint bármelyik másik nőre, rá is hatással vannak. Éppen ezért készített egy videót, amiben azt mutatja meg, hogy milyen is lenne ha megfelelne a kritikáknak. 

A filmet azért készítette, hogy mindenki lássa milyen az, amikor mások tönkreteszik az ember önbizalmát. A videóban igazi kommentekből szemezget, és mutatja meg milyen lenne, ha a hozzászólások alapján élőben változtatná a testét és mindenkinek meg szeretne felelni.  "Mi lenne ha megváltoznék? Mi lenne ha vékonyabb lenne a derekam és nagyobb lenne a hátsóm? Akkor mindenki boldog lenne? Mi lenne ha olyan világban élnénk, ahol retusálnám a saját testem a valóságban? Akkor boldog lennék?" - teszi fel a kérdést. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

A magány éhséget is okozhat

mzd 2015. május 15., péntek 17:38

A magányról sok mindent tudunk már: hogy a férfiakat jobban érinti, mint a nőket és azt is, hogy nem feltétlenül kell elfogadni, ha valaki egyedül érzi magát a párkapcsolatában. Egy új kutatás pedig annak a valószínűségét veti fel, hogy a magány éhesebbé teszi az embert, ezzel pedig nemcsak mentális, de más, elhízással kapcsolatos betegségeket is okozhat – derül ki a Research Digest egyik cikkéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lövésünk sincs az egészséges étkezésről

pk 2015. május 15., péntek 16:14

Táplálkozási szokásaink nem alkalmazkodnak mai felgyorsult élettempónkhoz, általános túlhajszoltságunkhoz, mozgásszegény életmódunkhoz, ezért Európában rohamosan terjednek a civilizációs betegségek, ez különösen igaz Magyarországra, ahol több mint 600 a 100 ezer lakosra számolt civilizációs betegségek aránya. Itthon a halálozási statisztikát a szív-és érrendszeri betegségek (pl. érelmeszesedés, szívinfarktus, agyvérzés) vezetik. Az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, a metabolikus szindróma, egyes daganatos betegségek (pl. vastagbélrák), az aranyér megelőzésében is fontos szerepe van a táplálkozásnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A paróka egyáltalán nem ciki!

etelka 2015. május 15., péntek 12:22

Sokáig nem értettem, miért olyan fontos dolog a rákbetegeknek a hajuk, amikor épp az életükért küzdenek, de amikor anyukám beteg lett, és elkezdődőtt a parókamizéria, rájöttem, hogy őt például ez zavarja leginkább a kezelésekben - hála istennek, teszem hozzá. A paróka a szükséges rossz, ami nélkül persze lehet élni, de ha az ember csak egy kendőt köt a fejére, arról ordít, hogy "halló, nekem rákom van!". Szóval sokan vannak, akik szívesen hordanak parókát szórakozásból, hogy akármikor váltogatni tudják a hajhosszt, -színt és a frizurát, de a legtöbben nem ezért keresik, hanem mert rászorulnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit a nevetés pszichológiájáról tudni kell

Sákovics Diana 2015. május 14., csütörtök 20:02

Nevetni klassz. Különösen azokban a ritka pillanatokban, amikor úgy szakadunk a nevetéstől, hogy abba se tudjuk hagyni, amikor újra és újra visszatér a roham és a könnyünk is kicsordul – amikor már szinte fáj. Valahogy így:

De miért nevetünk? Hogyan? Milyen nevetésfajták léteznek? Változnak-e korral a nevetési szokásaink? És van-e ennek az egésznek bármi értelme evolúciós szempontból? Sophie Scott agykutató ezeket a kérdést járja körül TED-es előadásában. Összefoglaltuk, amit a nevetésről feltétlenül tudni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gluténmentes hamburgerrel száll be a versenybe a Meki

etelka 2015. május 14., csütörtök 10:36

A szerda délelőttöt egy gluténmentes hamburgerrel indítani elég brutális, az azt követő hatalmas szelet tortáról nem is beszélve. Az egész apropóját az adta, hogy a McDonald's végre eljutott arra a pontra, hogy felismerte, vannak még vásárlók, akiket nem sikerült meghódítania, pedig ha tehetnék, ők is szívesen tolnák magukba a hambit. Ezek pedig a gluténérzékenyek, akik számára csütörtöktől megnyílik a kánaán.

A lényeg, hogy mostantól már gluténmentes dupla sajtburgert is árulnak 11 hazai étteremben, ami azt jelenti, hogy három budapesti (a Nyugati, az Óbudai és a Kőbányai üzletek) és hat vidéki városban (Debrecenben, Kaposváron, Egerben és Nagykanizsán további egy-egy, Székesfehérváron két étteremben, valamint Nyíregyháza mindkét üzletében) lehet majd kapni az új típusú burgereket. Nem volt persze véletlen a bejelentés időzítése, a Cöliákia Nemzetközi Napja ugyanis május 16

A gluténmentes dupla sajtburger semmiben nem különbözik a sima verziótól, eltekintve a zsömlétől, meg persze az árától. Azt fontos tudni, hogy gluténérzékenység ide vagy oda, ez a termék 572 kcal-t tartalmaz, azaz 110-zel még többet is, mint a hagyományos, de ez a gluténmentes termékeknél általában így van. Az ára pedig 970-1020 forint közt lesz, a sima verzió pedig nagyságrendileg 600 forint körül kapható.

Tapasztalt kollégánknak is vittünk egy tesztpéldányt, hogy mondjon véleményt az új termékről: "Ha ezt kóstolja meg valaki életében először a mekiből, akkor joggal mondja utána, hogy ez bizony műkaja. A zsömle állaga sokkal gumiszerűbb, mint a hagyományos verzióé, a szezámmag a tetején tuti, hogy műanyagból van, annyira furcsa az állaga és a tapintása. Ízre és illatra sokkal közelebb áll a kenyérhez, mint a jól megszokott mekis zsömléhez. De ki akarna két szelet sima fehérkenyér közé rakni mekis kaját, amikor ott a rendes? Meg valahogy természetellenesen fehér is a zsömle belseje. Én maradok a gluténos verziónál. Ha már az ember mérgezi magát, akkor tegye tisztességgel." 

Persze azok, akik lisztérzékenyként hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a sikértartalom hiánya miatt más lesz a szerkezete a kenyérféléknek, és ez más textúrával párosul, máshogy ítélik meg az új hamburgert, és nem is vitatható, hogy számukra ez nagyon sokat jelent, főként ha gyerekként élik meg a betegséget. 

A jó híreknél maradva csütörtöktől lesz minden McCafé üzletben laktózmentes tej és mandulaital is a hagyományos tej mellett. Kis üröm az örömben, hogy míg a laktózmentes tejet ingyen adják, a mandulaitalért 150 forint pluszt kell fizetni, amit a termék relatíve magas ára indokol.

A talán legizgalmasabb étel a Málnás csokitorta, amelyben nincs glutén, laktóz és hozzáadott cukor sem, ehelyett xilitet és eritritet használnak édesítésre. A fejlesztés jó egy éve kezdődőtt el, részt vett benne Sallai Fanni is, a Cake Shoptól. A rendkívül tömény torta nem lett túl édes, a málna a tetején jól harmonizál a csokoládéval, ráadásul egy szelettel bőven jól lehet lakni. A torta étteremtől függően 880-890 forintért lesz kapható. 

A gluténmentességnek ára van

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon miként változik a szendvicsek tápértéktartalma gluténmentesítés után. Példának a dupla sajtburgert vettük, de ahogy néztük, a baconnel turbózott verzió is hasonló változásokon esett keresztül. Az étel kalóriatartalma negyedével nőtt: az "eredeti" 461 kcalból 572 lett, viszont kevesebbet kapunk fehérjéből. Az is kicsit szomorú, hogy a zsír 20 százalékkal nőtt, de ez még mind semmi a szénhidráthoz képest, amiből így másfélszer annyi található. Jó hír viszont, hogy az amúgy kevés rostból kétszer annyit kapunk, a sótartalom pedig változatlan.

 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 ... 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés