#ÉLETEM

Ha sportmelltartót vásárolna, ez az ábra majd segít

Dívány 2015. április 15., szerda 11:12

Egyre több nő mozog rendszeresen, de sajnos nagyon nagy százaléka nem a megfelelő sportmelltartót viseli edzés közben. Korábban már mi is próbáltunk tanácsokat adni a vásárláshoz, és a Self magazin most készített egy infografikát, ami szintén segíthet a döntésben. Magyarázat a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hipnózisban tényleg bármit megcsinálunk? Dehogy.

Sákovics Diana 2015. április 14., kedd 21:26

„Én is szívesen megyek valamelyik műhelyre a Pszinapszison, de még nem döntöttem, melyikre. A hipnózist mondjuk biztos nem vállalom" – vágta rá azonnal kolléganőm, amikor szóba került a hétvégi pszichorendezvény. A kijelentése ráadásul egyáltalán nem volt meglepő: a hipnózisra gyakran tekintenek gyanakodva az emberek, gyakran tartják kamunak, félelmetesnek vagy egyszerűen csak bizarrnak. Pedig a hipnózis tudományosan elfogadott, bevett és bevált terápiás technika, amit képzett orvosok és pszichológusok további két és fél év tanulással sajátíthatnak el. De ha ezzel a módszerrel nincs semmi gond, vajon miért félünk tőle annyira? Talán azért, mert fogalmunk sincs, mi ez és hogyan működik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vizelet színe megmutathatja, ha valami nincs rendben

ST 2015. április 14., kedd 10:23

Ahhoz, hogy ellenőrizhesse, hogy minden rendben van-e a szervezetében, magát a vizeletsugarat kell szemügyre vennie. Tény, hogy ez a hölgyek esetében nem éppen egyszerű feladat, de dr. Chris Steele szerint, ha igazán kíváncsiak, vagy ha valamilyen betegségre gyanakszanak, akkor ezt a feladatot is megoldják – írja a Daliy Mail. Az is tény, hogy egyetlen adatból hosszú távú következtetéseket levonni nem jó ötlet, ám ahhoz elég lehet, hogy beszéljen róla egy orvossal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 edzőtermi gyakorlat a gyors és látható eredményért

Bánkuti Gabriella 2015. április 14., kedd 08:56

A következő edzésünkkel azoknak a női olvasóinknak fogunk kedvezni, akik már az első lépéseken túl vannak a súlyzós, edzőtermi edzés világában, de szeretnének egy teljes testet átmozgató, gyors és látható eredményt produkáló gyakorlatsort megismerni. A gyakorlatok között természetesen szerepelnek olyanok is, amiket férfiaknak is ajánlunk, a cikksorozat következő részében pedig inkább rájuk koncentrálunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magányosnak lenni szívás – ön mennyire az?

Sákovics Diana , Kuna Gábor 2015. április 13., hétfő 20:24

Legújabb kérdőívünkkel azt szeretnénk kideríteni, hogy olvasóink mennyire érzik magukat magányosnak. Köszönjük, ha kitölti!

Így kezelje a vitás ügyeket a munkahelyén, ha eredményt akar elérni!

ST 2015. április 13., hétfő 18:39

Mindenkivel előfordult már, hogy összefutott egy betonfejű kollégával, vagy egy olyan főnökkel, akivel egyszerűen nem tudott vitatkozni. 

„A munkahelyi konfliktusok általában rossz közérzetet keltenek, bomlasztják a belső összetartást, gyengítik a szervezet iránti kötődést, csökkenthetik a munkakedvet és teljesítménycsökkenéshez vezetnek. A konfliktus persze nem feltétlen negatív jelenség, helyes kezelése magában hordja a tisztábban látásnak, egy közös megoldás megtalálásának, az innovációnak a lehetőségét. Így lehet jó és rossz, destruktív és konstruktív konfliktusról beszélni. A baj abból ered, hogy neveltetésünk során inkább a konfliktusok kerülése kap megerősítést, a konfliktusokkal szembeni félelem fejlődik ki bennünk, és nem tanuljuk meg, hogyan kell konstruktív módon megoldani a nézetkülönbségeket” – mondja Pálfay Erzsébet HR tanácsadó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúlyos? Legalább a demencia miatt nem kell aggódnia!

mzd 2015. április 13., hétfő 16:32

Köztudott, hogy a túlsúlynak számos negatív egészségügyi hatása van (például diabétesz, szélütés, szívbetegség), most azonban jó hírrel szolgálhatunk számukra. Bár régebbi kutatások szerint, ha valaki középkorúként jelentős többletsúllyal küzd, az időskorában nagyobb valószínűséggel küzd majd a demenciával, az iflscience szerint ez pont fordítva van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymás mellett a világban, közös magányban

Sákovics Diana 2015. április 13., hétfő 13:31

A magány kegyetlen dolog. Nemcsak belül mar és kínoz, de hosszú távon a testünket, az egészségünket is felemészti. De mit jelent a magány? Egyedüllétet? Aligha. A magány szubjektív érzés, amit akár a tömött metrótól kezdve a családi ünnepeken át a partnerünk mellett a kanapén ülve is megélhetünk. A magány tehát nemcsak akkor tör ránk, amikor egyedül vagyunk, a magányon többen is osztozhatunk – a magány lehet közös.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb memóriát szeretne? Aludjon napközben 45 percet!

Divany.hu 2015. április 12., vasárnap 18:45

Azt már elég régóta tudjuk, hogy az alvás mindenünknek jót tesz, meg hogy kipihenten sokkal jobban teljesítünk. Most viszont az is kiderült, hogy a megtanult szavakat se felejtjük el, ha beiktatunk a hétköznapokba egy-egy óra napközbeni szundikálást. Sőt, még ennyi sem kell: egy új tanulmány szerint ugyanis akár egy óránál kevesebb alvással máris ötször olyan jól teljesít a memóriánk.

Az új információk jönnek-mennek, az ember ezeket normális esetben elég gyorsan elfelejti. A Neurobiology of Learning and Memory nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint azonban mindössze 45-60 perc szundikálással máris javíthatunk a helyzeten: a vizsgálatban résztvevők közül ugyanis sokkal jobban emlékeztek a megtanulandó dolgokra azok, akik ledőltek napközben, mint azon társaik, akik ugyanezt az időt ébren töltötték.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy frászt fog elhízni, ha leszokik a cigarettáról

Sáfár Zsófia 2015. április 12., vasárnap 18:18

Ha leteszem a cigarettát, jól meghízom/idegbeteg leszek/rászokom más káros dolgokra... Aki eljátszott már a gondolattal, hogy felhagyjon a dohányzással, biztosan hasonló kifogásokkal érvelt amellett, hogy talán mégsem éri meg leszokni. Ha megelégszik azzal, hogy kibírja cigi nélkül, de cserébe állandóan habzsol, ne csodálkozzon, hogy hízik. Nem, nem fogyókúrázni kell, csak arra figyelni, hogy az életmódváltás ne egy másik kudarccal végződjön. Összegyűjtöttük a leggyakoribb leszokós tévhiteket, amik elrettentik az aktív dohányosokat attól, hogy egyáltalán kipróbálják, milyen lehet füstölgés nélkül élni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kapcsolat döcög, a szex meg dögunalmas

Steiner Kristóf 2015. április 11., szombat 22:00

Ha egy egészséges szexuális étvággyal megáldott férfi vagy nő hosszabb időn keresztül nem kapja meg azt, amire vágyik, akkor a társadalmi konvenciók előbb-utóbb háttérbe szorulnak, és előtör belőle az ösztönlény-én. Ilyenkor pedig egy idő után megkezdődik egymás és magunk hibáztatása, mert hát nincs is más lehetőség, mint hogy kevesek vagyunk a másiknak vagy túl nagyok az elvárások – esetleg kurva, szoknyapecér a párunk. Ám még mielőtt ön is elragadtatná magát, azért megjegyeznénk: gyakran csak arról van szó, hogy egy hosszú kapcsolat során nem mindig tudunk könnyen, ugyanolyan alapossággal odafigyelni egymás rezdüléseire.

Megesett már önnel, hogy miközben a másik beszélt, elkalandozott a figyelme és csak percekkel később vette észre, már nem is koncentrál? Na, ugyanígy előfordulhat, hogy a másik szexuális vágyai is elkerülik a figyelmét – ami viszont előbb-utóbb unalmas, szenvedélymentes kapcsolatot, rosszabb esetben drámát és szakítást idézhet elő. De hogyan jutunk idáig? És biztosan nincs más megoldás a szétmenésen kívül?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy madzag is elég a laposabb és feszesebb hashoz

Dívány 2015. április 11., szombat 15:55

Ha megkérdeznek valakit, hogy melyik testrészével nem elégedett, akkor a legtöbben valószínűleg a hasukat mondják. A lapos, kockás és vagy feszes hashoz a megfelelő gyakorlatok mellett az étkezésre is oda kell figyelni, ez nem titok. Sammy Margo gyógytornász szerint azonban van egy egyszerűbb módszer is azok számára, akik időhiányban szenvednek - írja a Daily Mail. Nem, természetesen nem a különböző csodagyógyszerekre gondolt, és a megoldás tényleg pofonegyszerű, csak egy megfelelő méretű madzagra van szüksége. 

De nézzük a részleteket: először is húzza be a hasát amennyire csak tudja, majd félig engedje vissza, és kösse magát körbe a zsinórral, úgy, hogy ha egy kicsit is elengedi magát, feszüljön. Margo szerint ezt bármilyen hétköznapi tevékenység viselheti a madzagot, akkor is ha sétál, az irodában ül vagy éppen otthon tesz-vesz.

És meddig kell viselni? Ameddig csak bírja - állítja a szakértő. Hozzátette, a madzagos megoldással nemcsak a hasunk és úgy általában a törzs- vagyis core izmaink lesznek megdolgoztatva, hanem a tartásunk is szebb lesz. A megfelelő tartás pedig nemcsak a gerincünk miatt fontos, de egyenes háttal sokkal soványabbnak tűnünk, mert nem dülled ki a hasunk, és persze magabiztosabbnak is tűnünk.

Még nincs vége! Új-zélandi kutatók szerint a rossz tartás miatt depressziósabbnak, dühösebbnek érezhetjük magunkat, a libidóra is rossz hatással van. Sőt, ha valaki nem húzza ki magát rendesen, sokkal csúnyábban beszél, magába fordul, és a diákok között is jobban teljesítenek azok, akik odafigyelnek a helyes testtartásra. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

5 dolog, amit betéve kell tudni a napozásról

Becca 2015. április 11., szombat 14:53

Végre itt a jó idő, előkerülnek a napszemüvegek, és a fanatikusok már rohannak is a Margitszigetre, hogy egy kis színük legyen. Dr. Ujfaludi Adrienn bőrgyógyász segítségével ön is felfrissítheti tudását, mielőtt barnulni indulna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeret a maga feje után menni? Az ellenkező nemnek bejön

Sákovics Diana 2015. április 10., péntek 21:15

Tudjuk, mire bukik egy nő az első randin, és tudjuk azt is, hogy a férfiak nők iránti vonzalmát a legfurább dolgok befolyásolják. Például az, mennyire éhesek vagy feszültek. Korábbi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a nők és a férfiak is szeretik a művészi kreativitást, valamint azokat a partnereket, akik segítőkészek, nagyvonalúak, képesek konfliktus idején is tiszteletet tanúsítani és elfogadni a kritikát – tehát azokat, akiknek az emberekhez való hozzáállását az alázatosság jellemezi. Most egy friss vizsgálatban ráakadtak egy újabb olyan jellemzőre, amiért nemtől függetlenül odavagyunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így maradhat formában a 20-as, a 30-as és a 40-es éveiben

Toma 2015. április 10., péntek 16:15

Idővel mindenki szembesül a csúf igazsággal, miszerint egy bizonyos koron felül lényegesen nehezebb megőrizni a formánkat. Hogy mi ennek az oka? Lássuk szép sorjában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzés után nincs is egészségesebb, mint egy jó hamburger! Tényleg.

LS 2015. április 10., péntek 11:26

Nem fogják elhinni, mit derítettek ki kedvenc tudósaink: állításuk szerint a hamburger és a chips ugyanolyan jók edzés után, mint az étrend-kiegészítők – írja a Daily Mail. A glikogén szintje ugyanis magasabb maradt  a pihenés alatt, ha gyorskaját ettek a vizsgálat alanyai, mintha csak a ilyenkor megszokott étrendkiegészítőket fogyasztottak volna.

Az International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism lapban megjelent kutatást a Montanai Egyetem egyik végzős diákja, Michael Cramer publikálta. A kísérlethez 11 atlétát kértek fel, akik edzés előtt 12 órával már nem ehettek, majd egy 90 perces erőnléti órán kellett részt venniük. Az edzés után egy részük süteményt és rösztiburgonyát kapott, két óra múlva pedig hamburgert, sült krumplit és kólát fogyasztottak el.

shutterstock 72485902
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mozgóképekkel segítik a helyes tornát

mzd 2015. április 9., csütörtök 19:43

Ha azt akarjuk, hogy egy gyakorlat hatásos legyen és minél kisebb legyen a sérülés veszélye, ügyelni kell arra, hogy minden mozdulatunk helyes legyen. Misha Petrick  moszkvai művész az orosz The Village számára készítette is egy GIF-sorozatot, ami segíthet ebben. A mozgóképeken azt láthatjuk, miként kell például guggolni. A legjobb az egészben az, hogy nem kell több Youtube-videót betöltenünk ahhoz, hogy lássuk, mit hogyan is kell csinálni. A lenti képen megnézheti a művész egyik alkotását, a sorozat többi részét pedig itt lesheti meg.

5 dolog, ami észrevétlenül akadályozza a fogyásban

Sákovics Diana 2015. április 9., csütörtök 10:44

Azért vagyunk kövérek, mert több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk. Igaz? Persze, hogy igaz. De mint az emberi viselkedésformák többségére, úgy az evésre is igaz, hogy csak felületesen elemezve tűnik ilyen rém egyszerűnek. A gasztropszichológusok bebizonyították, hogy a túlevést, a túlsúly felhalmozását rengeteg tényező befolyásolja a családi mintáktól kezdve az érzelmi életünk kezelésén át egészen a fizikai környezetünkig. Ezek a tényezők ráadásul az esetek többségében úgy irányítják a viselkedésünket, hogy közben észre sem vesszük. Ez pedig baj. A hatékony fogyás titka ugyanis éppen a tudatosságban rejlik, abban, hogy képesek vagyunk-e a mindennapi életünket úgy élni, hogy közben figyeljük, értelmezzük saját viselkedésünket, és képesek vagyunk-e az így nyert tudást felhasználni, képesek vagyunk-e ennek segítségével változtatni az életmódunkon. Nem árt tehát, ha a lehető legtöbb olyan dologgal képben vagyunk, ami hatással lehet az étkezési szokásainkra. 

Dr. Charlotte Markey egészségpszichológus professzor a Smart People Don’t Diet: How the Latest Science Can Help You Lose Weight Permanently (azaz: Az okosok nem diétáznak: így segít a tudomány a a tartós fogyásban) című könyv szerzője a Psychology Today oldalán most öt olyan dolgot szedett össze, amelyek észrevétlenül akadályoznak minket a fogyásban és az optimális testsúly fenntartásában.

shutterstock 84001216
Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőterem teszt: Fitness 5 and Gym

etelka 2015. április 9., csütörtök 09:49

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: hetente legalább háromszor mozgok, emellett igyekszem a hétvégén bringázni vagy kirándulni. Személyi edzővel vagy csoportosan egyaránt mozgok, főleg a TRX, a CrossFit és társai hoznak lázba. Egyáltalán nem vagyok profi, sőt, de igyekszem a rendszeres mozgást beilleszteni újra az életembe, egy hosszú kihagyás után. Az általunk tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Fitness 5 and Gym Békásmegyer egy szomorú épületében található. Az egykor szebb napokat látott autópláza tulajdonosának cége bedőlt, az épület kiürült. Az egykori edzőterem helyére költözött be a Fitness 5, amely egy egész szintet lefed. A magányos épület emeletéről nézhetjük a békási panelsort vagy a McDonald's-ot, hogy megfogadjuk, oda soha többet, miután egy óra futással is csak egy fél Big Mac ment le.

Az épület előtt és mögött egyaránt le lehet parkolni, az első rész általában tele van. Szombaton, ami itt hagyomnáyosan piacnap, nem érdemes elöl próbálkozni, a lakótelep ilyenkor megtelik. A tök üres épület harmadik emeletén van a terem, ahol a recepciós lányok egykedvű udvariassággal fogadják a vendéget. Személyesség, kedveskedés itt nincs, de a kiszolgálás korrekt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat tipp tavaszi és nyári virágleshez Kámtól Tokióig

travelo 2015. április 8., szerda 11:14

Három belföldi és három külföldi virágnéző helyet mutatunk: van, ahová már igyekeznie kell, ha a legszebb látványt szeretné elcsípni. De bőven vannak olyan helyek is, ahová elég, ha csak most kezdi tervezgetni a kirándulást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így méregtelenítsen tavasszal

ST 2015. április 8., szerda 10:18

Egy tavaszi tisztítókúra az egészséges életmódhoz és a tavaszi fáradság elkerüléséhez is jól jöhet, ami nem csoda, hisz nemrég derült ki, hogy az átmeneti böjt valóban egészséges. De mivel érdemes kiegészíteni, hogy a szervezet új erőre kapjon? Ezt megtudhatjuk Barcza Zsuzsannától, a Budai Endokrinközpont dietetikusától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen fitt és feszes 30 perc alatt!

Bánkuti Gabriella 2015. április 7., kedd 15:16

Itt a tavasz, szeretnénk fittek és egészségesek lenni, karbantartani a téli álomból felébresztett izmainkat. Gyors és hatékony megoldásra van szükségünk, egy olyan gyakorlatsorra, amit otthon is el lehet végezni. Összeállítottam egy intenzív, mindkét nemnek megfelelő tréninget, amelyhez nem kellenek eszközök, hogy ez se legyen kifogás. Sőt, helyileg bárhol kivitelezhetjük, a szabadban vagy akár otthon is. Vágjunk is bele!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg halálra rémülhet az ember

Toma 2015. április 7., kedd 14:48

Több olyan mondás, kifejezés is van, melyeknek tényleg van valóságalapja. Nemrégiben már kiderült, hogy egy nagyobb érzelmi megrázkódtatástól valóban megszakadhat a szív, most meg bebizonyították, hogy a „halálra rémül” kifejezés sem áll távol az igazságtól. Az ASAP Science videójából legalábbis ez derült ki. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsa magát szellemileg és testileg is frissen!

aa 2015. április 7., kedd 10:47

Csak néhány egyszerű dolgot kellene megváltoztatnunk az életmódunkban ahhoz, hogy pengébb legyen az agyunk, gyorsabban és hatékonyabban oldjuk meg a problémákat, és megvédjük magunkat az öregkori elbutulástól. Nem hangzik reálisnak? Pedig az. Legalábbis a The Lancet nevű lapban nemrég megjelent tanulmány szerint.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a bőr 3D-s térképe

Dívány 2015. április 7., kedd 09:31

A San Diegó-i Egyetem kutatói megalkották a bőr, pontosabban a felszínén található anyagok és egyebek 3D-s térképét, és van egy rossz hírük: minden kozmetikumnak és egyéb szernek nyoma marad, amit nap mint nap vagy rendszeresen használnunk. Nem véletlenül tanácsolják a szakemberek például azt, hogy hajmosás után is tiszítsunk arcot, mert a hajról lefolyó sampon és kosz  eltömítheti a pórusokat

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés