#ÉLETEM

Ne dőljön be a kamu közvetítőknek, ha külföldi munkát vagy szállást keres

Brownie 2015. április 24., péntek 10:17

Arról már írtunk, hogy online vásárláskor mire érdemes figyelnie, ha nem akar pórul járni, és arról is, hogy vannak webshopok, amelyek csak becsapják a vevőiket. Most, hogy a magyarok egyre nagyobb része tervezi a tartós külföldi munkavállalást, ráadásul itt a szezonális külföldi munkák ideje is, megint egyre több rémtörténetet lehet olvasni internetes fórumokon munkaközvetítő irodák áldozataitól. Akármilyen legálisnak tűnik egy weboldal, még megfelelő nyelvtudás mellett is belefuthatunk csaló ügynökségekbe vagy valótlan (sz)álláslehetőségbe. Összeszedtük azokat a gyanús jeleket, amielyekkel eredményesen szűrheti ki az ígéretes munkát vagy lakhatást kínáló ajánlatok közül a túlságosan is szépeket.

Ezentúl a csiganyáltól lesz szép

etelka 2015. április 24., péntek 09:08

Az aloe verának leáldozott, az argánolaj zokogva a sarokba osont, a sheavaj pedig öngyilkossági szándékkal a tűzre vetette magát, mert megérkezett a csiganyál. Nem viccelünk, a csigák igazán érdekes lények, nyálkán csúsznak, hímnősek, és képesek visszaépíteni a házukat, ezek után nem meglepő, hogy ezek a kis lények azok, amelyek az új csodaszert termelik, mely feszesít, hidratál, sebeket gyógyít és ránctalanít. Ezt mind egy sajtótájékoztatón tudtuk meg, ahol a dr. Organic cég munkatársai mellett jelen volt Kovács Ági olimpikon is, akit úgy látszik sikerült leszerződtetni csiganyál tesztelőnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cukorbetegek életét könnyíti meg az új kütyü

Homoki R 2015. április 23., csütörtök 18:27

Az egyes típusú cukorbetegséggel élők (és néha a kettessel élők is) a megfelelően adagolt napi inzulinmennyiségüktől függnek. Az inzulin azonban érzékeny gyógyszer, optimális hőmérsékletre van szüksége, szóval a cukorbetegeknek nemcsak a saját inzulinszintjüket kell folyamatosan figyelni, de arra is, hogy hol és milyen hőmérsékleten tárolják a gyógyszerüket. Különösen nehéz ez a gyerekek és az idősek esetében, akik gyakran rá vannak szorulva a külső segítségre. Na, ezen a helyzeten igyekszik könnyíteni az Insulin Angel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden gyerek születésekor ültessünk egy fát!

Edicsek 2015. április 23., csütörtök 16:37

A címben szereplő felhívás a Fatestvér program jelmondata, amellyel évente 90 ezer facsemetével lehetne gazdagítani a zöld területeket az országban – derült ki az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által kezdeményezett országos projekt sajtótájékoztatóján.

Az MTI híre szerint a kezdeményezéshez elsőként a XII. kerület csatlakozott, ahol ma már el is ültették az első magas kőrisfát. Ősszel  a parlament elé kerülne a javaslat, és 2016. január 1-jével lépne életbe. Ennek értelmében állami forrásból finanszíroznák a programot, és az önkormányzatok keresnék meg az újszülöttek szüleit. Évente egyszer, a Föld napján, sok gyermek esetén pedig kétszer tartanák a faültetést az önkormányzat által kijelölt területen, a gyerekek névre szólóan kapnának egy-egy facsemetét. Azok a gyerekek sem maradnának ki, akiknek a szülei nem jelentkeznek a programba: számukra „gyermekligeteket" létesítenek, így nekik is lesz „fatestvérük".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alig ismeri a munkatársát? Nevettesse meg!

araya 2015. április 23., csütörtök 15:30

Azt eddig is tudtuk, hogy a humorérzék sok mindentől függ, és azt is elmondtuk már, hogy miért jó, ha idegenekkel beszélget. Most egy új kutatásból kiderült: ha összeköti ezt a kettőt, akkor akár értékes információkhoz is juthat, mivel egy poénkodós beszélgetés közben hajlamosabbak vagyunk több részletet elárulni magunkról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nyomja el a férfi a nőt egy percben

Dívány 2015. április 23., csütörtök 13:42

Még februárban írt ki videópályázatot a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek) a nők és férfiak egyenlősége témájában, ide érkezett be Szeleczki Rozália rendezése is, amit most eléggé felkapott az internet. A videó Dzsenderológia címre hallgat és sajátosan mutatja be, amit a rendező gondol a a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségekről. Íme: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Danubius Hotel Arena

Dívány 2015. április 23., csütörtök 12:01

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Válás helyett tanuljon meg vitázni!

km 2015. április 22., szerda 17:50

Az valószínűleg senkinek sem új, hogy a helyes kommunikáció sokat segít bármilyen kapcsolaton, legyen szó barátságról, szülő-gyerek kapcsolatról vagy szeretői viszonyról – de azt talán kevesebben tudják, hogy tréningezéssel a passzív-agresszív, követelőző emberből is lehet ideális partner, mert az asszertivitás tanulható, gyakorolható, mindenki számára elsajátítható képesség – tudtuk meg a múlt héten megrendezett Pszinapszison dr. Mórotz Kenéztől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakran kell vécére mennie éjszaka? Itt vannak az okok és a megoldás!

ST 2015. április 22., szerda 15:37

Szinte mindenki ébredt már a legédesebb álmából az ingerre, hogy menni kell, de ha ezt egyetlen éjszaka több alkalommal is eljátssza velünk a húgyhólyagunk, az már akár komolyan is az pihenés rovására mehet. Nők esetében ez a jelenség ráadásul gyakoribb, hiszen a 20 és 40 év közötti korosztálynak nagyjából 44%-a egyszer, míg 18%-uk akár kétszer is felkel pisilni éjszaka – derítette ki a The Jurnal of Urology folyóiratban megjelent tanulmány.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ragaszkodik a reggeli edzéshez? Így biztosan jól indul majd a nap!

Dívány 2015. április 22., szerda 12:51

A szakértők szerint nem feltétlenül kell erőltetni a reggeli edzést, ha nem megy, a biológiai óránktól függ, hogy mikor vagyunk képes nagyobb teljesítményre. Ha mégis úgy érzi, hogy a korai testmozgást jobban bele tudja illeszteni a napjába, akkor itt egy csokornyi jó tanács a Greatisttől, amikkel ez is menni fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 tevékenység, amivel fitten tarthatja az agyát

mzd 2015. április 22., szerda 11:48

Gondolta volna, hogy ha középkorúként számítógépet használ, akkor később kevésbé lesznek gondjai a memóriával? A Psyblogon találtunk egy listát 20 olyan teljesen hétköznapi tevékenységről, amelyek bizonyítottan csökkentik a memóriaproblémák kockázatát, és a már említett számítógép-használat mellett szerepel benne a barátokkal való kapcsolattartás és a művészi tevéknységekben való elmerülés is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

26 évesen van a legtöbb barátunk

mzd 2015. április 21., kedd 20:32

Egy friss kutatás szerint 26 évesnek lenni elég jó, mert a szociális életünk ekkor a legpezsgőbb, és átlagosan mindenkinek öt közeli barátja van. Persze a nemek között azért van egy kis eltérés, míg a nők 25 évesként a legnépszerűbbek, a férfiak pedig 27 éves korukban – olvasható a Daily Mailen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 ok, amiért jó megöregedni

mzd 2015. április 21., kedd 10:42

Tudta, hogy minél idősebb, annál bizakodóbbá válik? Legalábbis ez derül ki egy friss kutatásból, ami erősen ellentmond annak a rosszindulatú feltételezésnek, hogy a nyugdíjasok mind zsörtölődő, zsémbes alakok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 gyakorlat a gyors és látható eredményért férfiaknak

Bánkuti Gabriella 2015. április 21., kedd 09:43

Múlt héten főként nőknek szóló gyakorlatsort mutattunk be, és most következzenek a másik nemnek szóló feladatok. Bizonyos gyakorlatok megegyeznek az előző hetiekkel, csupán az ismétlésszám más a hölgyek és a férfiak esetében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak érzelmileg magányosabbak a nőknél

Sákovics Diana , Kuna Gábor 2015. április 20., hétfő 21:27

Tudjuk, hogy magányosnak lenni szívás, így a múlt hét elején meg is kérdeztük önöktől, vajon mennyire szenvednek tőle – önök pedig lelkiismeretesen válaszoltak, amiért roppant hálásak vagyunk. Magányosság-kérdőívünk elemzése következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szmogos a levegő? Fusson hajnalban!

mzd 2015. április 20., hétfő 18:28

Itt a 20 fokos tavasz, amely már nem csak a hardcore fanatikusoknak igazi futóidő, hanem azok számára is, akik nem szeretnek több réteg cuccban körözni a Margitszigeten. Az időjárás mellett azonban sokszor a magas pollenkoncentráció és a szmog is kedvünket szegheti. Míg előbbi ellen nincsen bevált tippünk, utóbbi esetében a hajnali futást javasolja dr. Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatóhelyettese. „Sportolás közben nagyobb tüdőtartalékot kell mozgósítani, mélyebben lélegzünk, gyakrabban kell levegőt venni. Emiatt jobban lejutnak a levegőben levő szennyező anyagok a tüdőbe, így nagyobb károsodást tudnak kiváltani, mintha valaki csak sétálgat” – vezette le a pulmonológus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pozitív érzés, amivel egészségesebb a test

Sákovics Diana 2015. április 20., hétfő 15:23

A negatív érzelmek – mint például a magány – általában rosszabb egészségi állapottal járnak együtt, vagyis ha pszichésen rosszuk érezzük magunkat a bőrünkben, akkor szenved a testünk is. A negatív érzések és a betegség kapcsolatával már foglalkoznak egy ideje a kutatók, és az elmúlt évtizedben azt is egyre többen vizsgálják, hogy a jó érzések mit tesznek velünk. Ezekből a vizsgálatokból tudjuk például azt, hogy az ölelésnek milyen klassz élettani hatásai vannak, vagy hogy miként segíthet a betegségek leküzdésében a meditáció. Az Emotion nevű szaklapban megjelent friss tanulmányban most a kutatók azt vizsgálták, hogy hogyan függ össze a pozitív érzések rendszeres megélése az immunrendszerünk állapotával, és találtak is egy érzést, ami kimutathatóan jótékonyan hat a testünkre. És hogy mi is ez? Az áhítat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erősebb mint egy FBI-ügynök?

Edicsek 2015. április 20., hétfő 09:06

Most kiderítheti, hogy átmenne-e az FBI felvételijén, legalábbis a fizikai részen. 16 év után most újra felmérik az FBI-ügynökök fizikai állapotát, amiről egy belső körlevélben értesítették őket. Ez persze kiszivárgott, így most ön is letesztelheti, hogy bírná az ügynökösdit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két eszköz, amitől sokkal menőbb lesz a négy fal között tekerni vagy futni

Dívány 2015. április 19., vasárnap 20:39

A januári CES kiállításon ismét rengeteg érdekes és talán hasznos találmányt mutattak be, de szerencsére nem kell egy évet várni azoknak akik szeretik a testmozgást és a kütyüket. A hajtás után be is mutatunk  két eszközt, aminek biztosan örülni fognak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 vitamin, ami nélkül nem lehet élni

Dívány 2015. április 19., vasárnap 15:52

Milyen vitaminokra van szükségünk tavasszal, és egyáltalán, hogyan jussunk hozzájuk? Mennyi vitamint kell szereveztünkbe juttatnunk és mik a vitamhiány veszélyei? A vitaminigényünk meghatározását nehezíti, hogy ez erősen kor­, nem­, állapot­ és életmódfüggő, de egyértelműen vannak olyan alapvitaminok, amik nélkülözhetetlenek az életünkhöz, így érdemes foglalkoznunk a rendszeres bevitelükkel.

shutterstock 95469097
Távolról sincs vége, olvasson még »

„Rá kell találnunk az egészséges szexuális étvágyunkra"

Sákovics Diana 2015. április 19., vasárnap 08:40

„A szexualitás mellett a másik legősibb ösztönünk az étvágyunk, amely több szempontból is párhuzamba állítható a szexualitással, s az egyes ember életében is közös bölcsőben nevelkednek“ – így kezdi április 19-én vasárnap 18-19 óra között a Pszinapszison tartandó előadásának összefoglalóját Hevesi Krisztina egyetemi oktató, több szexuálpszichológiai könyv szerzője. A pszichológust előadása témájáról, azaz a gluténmentes szexualitásról kérdeztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minimum 150 perc edzésre van szüksége hetente

Homoki R 2015. április 18., szombat 14:03

Eddig úgy tudtuk, hogy a sportolást nem érdemes túltolni, azzal ugyanis az egészségünket kockáztatjuk. Az eddigi tudományos elképzelés szerint az optimális mozgásmennyiség a heti 75 perc kemény vagy 150 perc mérsékelt mozgás volt, ami elégnek tűnt ahhoz, hogy megússzuk a betegségeket. Abban azonban nem volt egyetértés, hogy ha ennél többet edzünk az milyen előnyökkel jár, illetve hol van a teherbírásunk felső határa, honnan kezdve káros az edzés. Most már tudjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, amikor egy kutya gyógyít

Sákovics Diana 2015. április 18., szombat 11:14

Itt az Egóban nemcsak a pszichológiáért, de az állatokért is odavagyunk, így minden olyan módszerrel szívesen foglalkozunk, ami kombinálja ezeket. Lovasterápiáról már korábban is írtunk, most pedig Bánszky Noémit kérdeztük a kutyás terápia mibenlétéről. A pszichopedagógus öt éve foglalkozik kutyás tréningekkel, terápiákkal, 2013 óta pedig terapeuta képzéseket is tart pszichológusok és gyógypedagógusok számára. Hogy ki segíti a munkában? Hát Shaco, a falánk labrador, Oszkár az őrült uszkár és Artúr a bújós spániel.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhitte, hogy a Starbucks lattéja mérgező?

S-W. Zsó 2015. április 18., szombat 09:51

Egyes divatos táplálkozás-, fogyókúra-, vagy fitneszbloggerek szó szerint mindent megetetnek az egészséges életmódra vágyó naiv emberekkel. A magukat szakavatottként népszerűsítő laikusok annyi áltudományos információt terjesztenek, hogy sokan be is dőlnek bizarr reformtáplálkozási módszereiknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozzon úgy, mint egy dizájner!

bb 2015. április 17., péntek 19:25

Érdekes projekten dolgozik az orosz származású tervező, Jevgenyij Jermakov (Yermakov), aki kortárs kollégáit kérdezte többek között arról, hogy milyen trükkjeik vannak a hatékony munkához. Pontosabban, hogy mivel teszik könnyebbé vagy inspirálóbbá a munkájukat, milyen kihívásokkal néznek szembe karrierjük során, vagy hogy éppen melyik a kedvenc könyvük és milyen zenét hallgatnak szívesen. A 5 Questions for 100 Designers (azaz „5 kérdés, 100 dizájner”) néven futó munkából válogattunk néhány érdekes idézetet a művészetektől, és meglepően sok vág egybe egy rakás olyan munka- és életszervezési tippel, amikről már mi is írtunk. Ha pedig ennyi nem elég, az összes bölcsességeta projekt saját weboldalán összegyűjtve olvashatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés