#ÉLETEM

Ezek az önök kedvenc fővárosi futópályái

Tuna Judit 2015. május 13., szerda 10:19

Pár hete írtunk arról, hogy mi  hol szeretünk a leginkább futni/kocogni , és arra voltunk kíváncsiak, önök hol teszik ugyanezt. Elképesztően sok levelet kaptunk, amit nagyon köszönünk. Ezekből a levelekből és az önök hasznos tanácsaiból állítottuk össze ezt cikket, amiben bemutatjuk, hogy önök szerint melyek Budapest kerületeinek legjobb futópályái. Íme:

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A madzag az új BMI

mzd 2015. május 13., szerda 08:52

Azt már tudjuk, hogy egy madzag a lapos és feszesebb hashoz is elég, most viszont új funkciót találtak neki az okosok. A szakértők szerint ideje elfelejteni az idejemúlt testtömegindexen, vagyis BMI-n való görcsölést és helyette inkább (szó szerint) kézzel foghatóbb módszerrel ellenőrizzük, hogy formában vagyunk-e. A mérés semmilyen számolást nem igényel és elég hozzá egy olyan hosszú szalag vagy madzag, amekkora az ön testmagassága – tudtuk meg a Daily Mailből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az összeolvadás csúcs, csak épp kinyírja a vágyat

Sákovics Diana 2015. május 12., kedd 20:57

„A modern kapcsolatok az egymással ellentétben álló vágyainknak: a biztonságnak és a szexuális vágynak, a stabilitásnak és a transzcendenciának, a szeretet kényelmének és a szenvedély hevességének olvasztótégelyei. Mindent meg akarunk kapni és mindent ugyanattól az embertől.” Vagyis egyszerre akarunk nyugalmat és szenvedélyt, kiszámíthatóságot és spontaneitást, egy jó szülőtársat és egy csodás szexpartnert, mindezt egy embertől, folyamatosan, erőfeszítés nélkül. Ezt azonban szinte lehetetlen megvalósítani. Nem csoda, hogy kapcsolatok, családok hullanak szét, ahogy az sem, hogy a hosszú távú viszonyokban olyan gyakran laposodik el a szexuális életünk. 

Szeretkezés fogságban
Fotó: Oriold és Társai Kiadó

Legalábbis így gondolja Esther Perel belga származású amerikai pszichológus, aki frissen megjelent Szeretkezés fogságban című könyvében olyan tabukat döntöget, olyan kínzó problémákat feszeget, amiket a legtöbb hosszú távú párkapcsolatban, családban élő ember ismer. Szerencsés esetben csak hallomásból.  

A Szeretkezés fogságban provokatív könyv: szembemegy a társadalmi és kulturális elvárásokkal és hiedelmekkel, nagyszüleink tanításaival, és rengeteg dologgal, amit magunkról, mint rendes emberekről gondolunk. Hiszen melyik anya ismerné be szívesen, hogy részben azért nincs kedve a szexhez, mert a fizikailag kifejezhető szeretetet megkapja a gyerekeitől és ezt nekik is adja meg, vagy ki látja be örömmel, hogy szexuális élete lanyhulásáért épp annyira felelős ő maga is, mint a partnere? Perel ugyanakkor nem a frankót mondja meg a könyvében, nem könnyen követhető gyakorlati tanácsokat ad, sőt, azt sem lehet kijelenteni, hogy konkrét esetleírásaival feltétlenül azonosulni lehet. Viszont elképzelései olyan új nézőpontot adnak a párkapcsolatok és a szexualitás működéséhez, amiken érdemes elgondolkodni. A legérdekesebb állításokból válogattunk. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit tuti nem tudott az aperitivózásról

Gyulai Bence 2015. május 12., kedd 12:12

Idén lesz 10 éve, hogy azt hozta a sors, hogy kettős életbe kezdtem: azóta csak pár hónapot vagyok itthon egy évben, az életem másik kétharmadát  Észak-Olaszországban élem, általában Torinó és Milánó között ingázva. Amikor a múlt héten meghívót kaptam az Aperol budapesti eseményére, úgy éreztem, már csak azért is ott a helyem, mert amikor kint vagyok, pontosan az aperitivózás őshazájában élek.

Ami, mármint az aperitivózás rítusa itthon gyakorlatilag ismeretlen, és amit az Aperol lehengerlő stílusú nagykövete mesélt el itthon a kiválasztott érdeklődőknek, az nekem kint a hétköznapok része. Viszont itt a Díványon, sőt, az egész Indexen se volt még soha rendesen szó erről a témáról, úgyhogy most szépen elmesélek mindent. Egyrészt mert érdekes, másrészt mert ha Aperolékon múlik, akkor ez a szokás itthon is meg fogja vetni a lábát. Pontokba szedtem az egészet, hátha úgy könnyebben emészthető. Íme 8 dolog, amit ön tuti nem tudott az aperitivózásról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három sport a változatosságot keresőknek

ST 2015. május 12., kedd 12:03

A sportok között válogatva előfordulhat, hogy úgy érzi, már mindent kipróbált, mégsem találta meg azt, ami igazán önnek való. Nem kell csüggedni, hiszen olyan mozgásformák is megjelennek, amelyek több sport elemeit ötvözik. Ilyen például a korfball, a footgolf vagy éppen a capoeira.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A korlátlan szeretet jól hangzik, de az idegenekkel nem megy

Sákovics Diana 2015. május 11., hétfő 22:02

Hogyan befolyásolja evolúciós örökségünk azt, ahogyan a számunkra ismeretlen emberekkel viselkedünk? Milyen nehézségek elé állítják a városlakót a génjei? Létezik-e még természetes szelekció? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk dr. Bereczkei Tamás professzorral, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézetének vezetőjével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp a munka és a magánélet egyensúlyához

mzd 2015. május 11., hétfő 20:57

Tavaly júniusban a Fehér Ház Kilenc tény az amerikai családokról és munkáról címmel közölt egy tanulmányt, amelyben leírják, hogy a férfiakat és a nőket egyre inkább szorítja az idő. Ennek pedig az az eredménye, hogy egyre nagyobb nehézséget okoz az, hogy eleget tegyenek a munkával és családdal kapcsolatos feladataiknak – írha a Mashable. Éppen ezért úgy döntöttünk – szintén az oldal segítségével –, hogy tippeket adunk arra, hogyan egyeztesse össze a két területet.

464553117
Fotó: Thomas Trutschel / Europress / Getty
Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért ne lehetne cisztás fibrózissal is szép?

Toma 2015. május 11., hétfő 09:03

Egyre gyakoribb téma manapság az önelfogadás, aminek egyik legszembetűnőbb jele, hogy gombamód szaporodnak a nem a tökéletes alakot hirdető honlapok, blogok, és hogy egyre többen osztanak meg magukról olyan képeket, melyeken szégyenkezés nélkül viselik műtéteik, betegségeik nyomait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az optimizmus nem a pesszimizmus ellentéte

mzd 2015. május 10., vasárnap 19:37

Az optimista emberek egészségesebbek, sikeresebbek, boldogabbak és tovább élnek, mint a pesszimista társaik. Nem meglepő tehát, hogy a pszichológusok is előszeretettel kutatják a tulajdonság gyökereit. Leginkább az foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon az optimizmus és a pesszimizmus egy spektrum két végpontja vagy két eltérő tulajdonság-e. Ha az utóbbi igaz, akkor egy adott ember eltérően állhat a különböző élethelyzetekhez: néha optimistán, máskor meg pesszimistán. Erre a kérdésre a viselkedésgenetikában kereste a választ az Edinburgh-i Egyetemen dolgozó Timothy Bates, akinek tanulmányáról a Research Digesten olvastunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapesten jobb telelni, mint nyaralni

Dívány 2015. május 10., vasárnap 11:53

Nem titok, hogy a belföldi úti célok között a főváros vezet, de természetesen máshogy és máshova foglalunk szállást télen és nyáron. Legalábbis ez derült ki a Trivago legújabb felméréséből. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 gyakorlati tanács, hogy elégedettebb legyen az életével

S-W. Zsó 2015. május 9., szombat 20:54

Legyen szó harmonikus családi életről, igaz baráti kötelékekről, tartalmas párkapcsolatról vagy munkahelyi sikerekről, mindannyiunk célja a boldogság elérése az élet valamennyi területén. Sokszor azonban nem tudjuk biztosan, mit és hogyan kellene csinálnunk ahhoz, hogy végre átélhessük az igazi boldogságot – pedig lehet, hogy csak pár apró lépésen múlik, vagy az egész nézőpont kérdése. Dr. Colleen Georges pozitív pszichológiával foglalkozó coach hét olyan egyszerű és hatékony gyakorlatot gyűjtött össze és tett közzé a Huffington Post oldalán, amik önnek is segíthetnek abban, hogy elégedettebb legyen az életével.

shutterstock 154165484
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarok büszkesége a lengyel sóbánya

Becca 2015. május 9., szombat 20:53

Lengyelországban volt dolgunk, és ha már Wieliczka közelében jártunk, úgy döntöttünk, megnézzük a híres wieliczkai sóbányát is. Első blikkre egy kicsit soknak tűnt a 2-3 órás túra (ha idegenvezetőt is kér az ember), de egyáltalán nem számítottunk arra, hogy ásítozás helyett röhögve fogjuk végigjárni a bányát. Megtudtuk például, hogy a sóbánya olyan, mint egy hatalmas labirintus, és bár természetesen minden látogatóért kár, de az idegenvezetők azért visznek nagyobb csoportokat, mert 1-2 százalék veszteség még megengedhető. Ha tehát egy idegenvezető megunja a házastársát vagy barátját, érdemes elhívnia, hogy csatlakozzon egy nagyobb látogatócsoporthoz. És aztán reménykedni a statisztikában.

Szóval, ha önben is voltak aggályok, élvezhető-e egy több órás bányatúra, megnyugtatjuk: felettébb szórakoztató! De nem csak emiatt.

Wieliczka kb. 15 kilométerre fekszik Krakkótól, délkeleti irányban. A város joggal híres a sóbányájáról, ugyanis ez a bánya a világon egyedülálló. A magyaroknak meg főleg nagy büszkesége lehet, ugyanis egy legenda szerint, kizárólag a magyar származású Szent Kingának (IV. Béla király lányának) köszönhető, hogy sót találtak Wieliczkában. A történet röviden: Kinga, Boleszláv lengyel fejedelem felesége volt (akihez tizenöt évesen adták feleségül). A tatárjárás után, amikor a királylány hazalátogatott, elment a máramarosi sóbányákat is megnézni, ahol látta, milyen gyönyörűek a sótömbök, így megkérte apját, hadd vihessen mutatóba Lengyelországba is - és persze, ha már, akkor a bányát is szerette volna magáénak tudni. Egyidejűleg azt is kérte, hadd vihessen magával szakembereket, akik talán Lengyelországban is találnak a föld felszíne alatt hasonlóan szép kristályokat rejtő sóképződményt.

És itt jön a csoda: a királylány a bánya birtokbavétele jeléül jegygyűrűjét egy aknába dobta, nem sokkal később pedig, miután az első sóbánya megnyílt Wieliczkában, az első sótömbben, amit a bányászok kiemeltek, éppen az ő gyűrűje ékeskedett. Szóval, ennek a krónikának köszönhetjük, hogy valami közünk van ehhez a csodálatos sóbányához. Egyébként az idegenvezetőnk, Patrycja azt is elmondta, hogy Kingát a mai napig csodálják Lengyelországban, sőt, Lengyelország védőszentje is. 

Nyilván mindenki ismeri a népmesét a királylányról és a sóról. Nos, a lengyeleknek valóban óriási mázlijuk van vele – legalábbis a wieliczkaiaknak –, ugyanis a lelőhely felfedezésétől kezdve a város fő pénzforrását a sóbányászat biztosította. A bányában egy szanatórium is működik: a lengyelek orvosi beutalóval ingyen használhatják, mindenki más meg pénzért veheti igénybe a szolgáltatásokat.

A mára 9 szintes wieliczkai sóbánya egyike a legrégebben üzemelő bányáknak Lengyelországban, már a 13. században megkezdte működését. Ez alatt a hosszú idő alatt egy 300 kilométeres labirintus alakult ki a föld alatt (legalsó szintje 327 méter mélyen fekszik), ahol galériák, kápolnák és különböző kamrák kaptak helyet. A viszonylag könnyen megmunkálható anyag megihlette a művészeket: a termekben gyönyörű domborművek és sószobrok találhatók, sőt van olyan terem, ahol a csillár (a kristályfüggőkkel együtt), de még a járólap is sóból van (nyilván, ahol csak lehetett megkóstoltuk, hogy ez tényleg így van-e). Ezzel nem voltunk egyedül, elég muris látni, hogy mindenki kétkedik. Na, nem az idegenvezetőknek, akik persze, már nagyon unhatják a turisták ezen szokását.

 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az átlagnál gyorsabban és egyre többen futunk maratont

Edicsek 2015. május 9., szombat 12:27

Nemcsak bicajozásban és mosolygásban vagyunk a világ élmezőnyében: egy minden eddiginél nagyobb kutatásból az derül ki, hogy a magyarok közül egyre többen futnak maratont, és ráadásul egyre jobb eredményekkel. Egy nemzetközi kutatásban a Run Repeat 2009 és 2014 között 2.195.588 maraton adatait összesítette és készített belőle ranglistákat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyást ilyen viccesen még nem dokumentáltak

mzd 2015. május 8., péntek 14:48

Biztos ön is számos előtte-utána fotót látott már különböző emberek fogyásairól, de az biztos, hogy ilyen ötletesen még senki sem tálalta. Beth Beard gyomor-bypass műtéten esett át, Blake Morrow fotós pedig képeket készítette az előtte állapotról és két évvel később is, amikor Beard közel 70 kilóval nyomott kevesebbet – írja a Women's Health.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beragadt a Szomorú szamuráj? Íme az ellenszer!

mzd 2015. május 8., péntek 12:50

Ismeri az érzést, amikor egy dal pörög órákon keresztül a fejében és nem tud tőle megszabadulni? Jó hírünk van: a ScienceDaily-ből tudjuk, hogy a readingi egyetem kutatói megtalálták a megoldást a problémára. Mindössze kb 200-300 forintra lesz szüksége hozzá, ebből pedig akár 10 dallamtapadást is megúszhat. Tudja már, hogy miről van szó? Mutatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent a rákszűrésekről: ki, mit, hogyan, mennyiért, mikor?

etelka 2015. május 8., péntek 11:34

Bár egy újszülött is lehet rákos, és nem minden ráktípust lehet szűrővizsgálatokkal sem időben felfedezni, azért számos daganatos betegségnek létezik már szűrése, ezek egy része ráadásul a társadalombiztosítás által finanszírozott vizsgálat Magyarországon.

A daganatok.hu oldal gyűjötte össze a szakmai szervezetek és az itthoni szakkolégiumok ajánlásait, mi pedig hozzátesszük, hogy mikor és mit támogat a TB. Ezt hivatalosan úgy nevezik, hogy népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatok, és a 51/1997. (XII.18) NM rendelet III. fejezet tartalmazza. 

A vizsgálatok, szűrések között az egyik első lehet a bőrrák miatti bőrvizsgálat, különösen azoknak, akiknek sok az anyajegye. A bőrrák és a melanóma szűrése nem TB támogatott, de felmerülő gyanú esetén természetesen meg lehet látogatni a szakrendelőt, ahol bőrgyógyász foglalkozik a problémával. Ha magánorvoshoz vagy rákszűrésre szakosodott specialistához megyünk, akkor 10-30 ezer forint közti vizsgálati díjra lehet számítani; itt olvasható el, hogyan történik a vizsgálat. Orvoshoz akkor érdemes fordulni, ha megváltozik egy anyajegyünk, egyenetlenné válik a felülete, vérezni kezd, vagy ha a bőrünkön olyan pirosas, fénylő terület bukkan fel, amely eddig nem volt ott: bármelyik is a helyzet, mindenképp nézessük meg orvossal, mert a melanóma (amely nem azonos a bőrrákkal!) egyik tünete lehet.

A szájüregi rákokkal könnyebb a helyzet, mert egy fogorvosi vizit kiszúrja, ide ráadásul ingyen mehet az ember. A fogászati szűrés keretében "az arc és az állcsontok megtekintése, az ajkak, a szájüreg nyálkahártyájának és a nyelvnek a megtekintése, környéki nyirokcsomók és a nyálmirigyek megtapintása"  történik meg. Természetesen emellett a szakember ellenőrzi a fogak állapotát is, és ha szükséges, akkor javasol bizonyos kezelést. Az OEP által finanszírozott vizsgálatokról itt olvashat bővebben. 

A tüdőszűrés egyrészt nem fáj, másrészt gyorsan megvan, és még ingyenes is. Behívót viszont már ne várjon, ez 2014 január elsejétől megszűnt, 40 év felett viszont évente egyszer ingyen világíthattatja át a tüdejét, ráadásul beutaló sem kell hozzá. 40 év alatt kell hozzá indok, viszont ha munkaegészségügyi célból kell a vizsgálat, akkor 1700 forintot kell fizetni a szűrésért. Bizonyos foglalkozások esetén továbbra is kötelező a tüdőszűrés, de ilyenkor persze ingyenes. A TAJ-kártyával nem rendelkezőknek a vizsgálat 6000 forintba kerül. A pontos jogszabályról itt olvashat bővebben. 

A vastag- és végbélrákok korai diagnosztizálása vastagbéltükrözéssel lehetséges, ami nem hangzik ugyan túl jól, de még mindig kellemesebb, mint rákban elhalálozni. Ha a családban már előfordult ilyen daganat, akkor főleg érdemes extrán odafigyelni és elballagni az orvoshoz. Ha első fokú rokonnál 50 éves kor előtt diagnosztizáltak valamilyen bélrákot, akkor a rák kialakulása mínusz tíz évvel a javasolt kor előtt elkezdeni a szűrést. Ha tehát egy szülő 45 évesen lett vastagbélrákos, akkor a gyerekeknek már 35 éves kortól szűrésre kell(ene) menni. Nálunk 5 évente javasolt a szűrés, melynek menetéről itt tudhat meg többet. A tükrözés mellett a székletvizsgálat is egy lehetőség, ekkor a székletben lévő vért vizsgálják, mert ez utalhat daganatra. A vizsgálatokat orvosi beutalóval végzik el, de a csongrádiak például örülhetnek, mert náluk egy pilot-projektben 13000 szűrést végeznek el az 50-70 éves lakosság körében. Erre a háziorvosoknál kell regisztrálni. 

A méhnyakrák szűrés állandó téma, de hiába, még mindig sok az olyan nő, aki nem tartja kellőképp fontosnak, hogy elmenjen az orvoshoz, még akkor is, hogy ez a szűrés sem fájdalmas, ráadásul ingyenes is. Jó tudni, hogy évente 400 nő hal meg méhnyakrák miatt, miközben nagy részük megmenthető lenne. A vizsgálat annyiban kényelmetlen, hogy az ember hátára fordított teknősbékaként feszít a nőgyógyászati székben, de ez egy rutin nőgyógyászati vizsgálatról is elmondható, és az egész mintavétel pillanatok alatt megvan. A citológiai eredmény függvényében döntenek aztán a kezelésről. Érdemes tudni, hogy a rákot a HPV vírus bizonyos típusai okozhatják, melyek ellen létezik vakcina, sőt az idei tanévtől kérhető is a 7. osztályos lánygyermekek számára. A vizsgálatot és a szűrést elsősorban a nőgyógyászok végzik el, de egy 2013-ban indított programnak köszönhetően, most 32000 nőt a védőnők szűrnek le. A 25-65 év közötti nőket az ÁNTSZ értesíti, és főleg olyanok számíthatnak a meghívóra, akik 5000 fő alatti településen élnek. 

A mellrák szűrését a radiológus végzi (és nem a nőgyógyász, bár a lelkiismeretesebbje tapintásos vizsgálatot azért elvégez), a 45-65 éves korosztály 2 évente látogathatja meg az orvosát, mammográfiás vizsgálat céljából. Az egyáltalán nem csak nőket érintő megbetegedés - ami miatt Angelina Jolie is levetette a melleit - évente 2000 nő halálát okozza Magyarországon, holott már önvizsgálattal is figyelhető, és ehhez még ki sem kell mozdulni otthonról. 

Végre egy nem nőket érintő ráktípusról lesz szó, ez pedig a prosztatarák. Hagyományosan a PSA (prosztataspecifikus antigén) szintet vizsgálják, de az urológus által végzett rektális vizsgálat ad megfelelő támpontot az esetleg rákról. A vizsgálatot 2 évente ajánlott elvégezni 50 éves kor felett, de erre a társadalom biztosítás külön szűrést nem szervez. Itt olvashatja el, mi is történik a vizsgálat során. 

Ha még nem unja a szűréseket, itt olvashatja el, milyen szűrésekre javasolt még járni.

ráktípus vizsgálat igénybe vehető időköz
emlőrák mammográfia 45-65 év 2 évente
méhnyakrák citológia 25-65 év 3 évente
Gyomor-bélrendszeri széklet 50-70 év  ld. a cikkben
tüdőrák röntgen   40+   évente
szájüregi daganatok fizikális vizsgálat mindenkinek évente
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Benéztem az erdőbe és visszanézett rám a veszteségem

Sákovics Diana 2015. május 7., csütörtök 20:54

Apró mező volt, szabályos félkörívben terült el a dombtetőn, körülötte sűrű, sötét erdő. A hatalmas fák kopaszon, valószerűtlenül szorosan álltak, sugárzott mögülük a sötétség. A rét ellenben tiszta volt, napsütötte és meleg, friss, fiatal fűvel borított, a talpamnak lágy és kellemes, sehol egy gaz, sehol egy szúrós gyom, csak a gyep apró sárga és lila virágokkal tarkítva. A mező közepén lapos, szürke szikla meredt, a követ átmelegítette a tavaszi nap, erre heveredtem le békésen, mezítláb. Maga volt a nyugalom. 

Mindez azonban csak fejemben létezett. Valójában ugyanis az angyalföldi Hajózási Szakközépiskola egyik termében, egy kényelmetlen faszéken ültem tucatmagammal, ellazult testtel, becsukott szemmel. Itt tartották a Pszinapszis pszichorendezvény műhelyeit, ahol a jelentkezők háromórás foglalkozások keretében ismerkedhettek a tudomány különböző módszereivel. Kollégáim között volt, akit a saját rajzának, szobrának elemzése, és akadt, akit az asszertivitás-tréning hozott lázba – én a dr. Fadgyas Ildikó vezette Katatím Imaginatív Pszichoterápia műhelyt választottam. Misztikus egy név. Miért pont erre jelentkeztem? Mert a pszichológus diplomám, a pszichoanalízisben szerzett terápiás élményeim és a folyamatban lévő szakképzésem ellenére ötletem sem volt, hogy mi az ördögöt takarhat ez az elnevezés a gyakorlatban.  

1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Arnold Gym

Dívány 2015. május 7., csütörtök 14:36

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lenne az élete máshol

mzd 2015. május 7., csütörtök 11:58

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy vajon milyen lenne az életük, ha nem Magyarországon élnének. Sajnos egy részük meg is tette az első lépéseket, az álmodozóknak viszont van egy jó hírünk: a Design Taxin bukkantunk a My Life Elsewhere (Az életem máshol) honlapra, amelynek segítségével úgy tudhatja meg, hogy mi vár önre a Föld másik felén, hogy egy métert sem kell megtennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem árt, ha ezt tudja a szakállról

mzd 2015. május 6., szerda 18:25

A szakáll egész menő dolog lett az elmúlt években, ez a favágószexuális életmód/stílus egyik alappillére. Gondolta volna viszont, hogy akár szexuális úton terjedő betegségeket is elkaphat miatta? Nem szeretnénk rémisztgetni önt, de a Women's Health szerint ez az igazság

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ír tippek kezdőknek és haladóknak

travelo 2015. május 6., szerda 11:31

Májusban a tökéletes hétvégi célpontok nyomába eredünk a Travelón: ajánlottuk már a hazánktól csupán ötórás autóútnyira fekvő, mesebeli Bledet, de szlovén gasztrotúrát, és egy kevésbé ismert, türkizkék vizű svájci tavat is. Most a Dívány olvasóinak Írországot javasoljuk felfedezésre – akár jártak már itt, akár nem. (A hosszú hétvégékkel kapcsolatban egyébként kérdőívünk és nyereményjátékunk is van, nosza töltse ki!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi oka van a kóros hajhullásnak

Sáfár Zsófia 2015. május 6., szerda 10:30

Normális esetben napi száz szál is kihullik. Valószínűleg ön sem szokta a fésűjében maradt hajszálakat számolgatni, de ha a szokásos mennyiségnél többet, netán egész hajcsomókat észlel, akkor érdemes a háziorvosával konzultálnia, mert a tünet hátterében az átmeneti vitaminhiánytól kezdve az öröklődésen át a tartós vagy súlyos betegségekig számos komoly dolog állhat. Dr. Pető Enikő, a Hajbeültetési és Hajgyógyászati Klinika orvosának segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óránként két perc és lekörözi a halált

mzd 2015. május 5., kedd 20:33

Sokan panaszkodnak arra, hogy minden testmozgáshoz idő kell, amiből nekik viszont – munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk révén – kevés jut. Most már nekik sem lehet több kifogásuk, ugyanis a Shape egy kutatásra hivatkozva azt állítja, hogy már óránkénti két perc sétával kitolhatjuk a halálunk időpontját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen búcsút az integetőhájtól ezekkel a gyakorlatokkal!

Bánkuti Gabriella 2015. május 5., kedd 10:23

Amikor megkérdezem a női vendégeimet, hogy melyik testrészükkel elégedetlenek, a has és a fenék mellett biztos, hogy megemlítik „integető izmukat”, ami valójában a tricepsz. A férfiaknak is elsődleges szempont a felkar edzése, és mivel nem nagy izomcsoportról van szó, gyorsan látható lesz az eredmény. 

A felkar izmai és edzésük

Valójában két izomcsoportot sorolhatunk ide: a tricepsz (felkar hátulsó felszínén) és a bicepsz (felkar elülső felszínén ). Ahogy a név is sugallja, tricepsz három fejből áll a bicepsz pedig kettőből.

Ha feszesíteni szeretnénk a felkar izmait, akkor mindkét izomcsoport esetén több szögből dolgoztatjuk meg az izmainkat nagyobb ismétlésszámban, kisebb súlyokkal. Amennyiben növelni szeretnénk a nagyságát ( tömegét), akkor nagyobb súlyokkal, kevesebb ismétléssel és kevesebb gyakorlattal fárasztjuk le az izomrostokat.

Érdemes a két izomcsoportot együtt edzeni vagy egymás után (tricepsz-bicepsz), vagy ún. szuperszettben, ahol egy tricepsz gyakorlat mellé egyből bicepsz gyakorlatot csinálunk pihenőidő nélkül, a hatékonyabb lefárasztás érdekében.

A következő gyakorlatok bemutatásánál arra törekedtem, hogy mindkét nem megtalálja a számára ideálisat. Természetesen nem teljes a lista, ezenkívül számos gyakorlat van még, visszaböngészve a cikkeimet találni fog még jó párat, mint például a lórúgás gyakorlatot tricepszre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészséges megoldás a csokivásárlás ellen

etelka 2015. május 5., kedd 10:01

Azt már tudjuk, hogy ha éhesen megyünk bevásárolni, akkor sokkal több dolgot veszünk, mint kéne. Ám most kutatók azt is megállapították, hogy milyen rendkívül egyszerű módon akadályozhatjuk meg, hogy mindenféle transzzsírsavban és szénhidrátban csöpögő dolgot vegyünk. A megoldás az alma - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés