#ÉLETEM

Nahát, a gyorskaja a memóriát is rontja

mzd 2015. június 22., hétfő 14:18

Érdekes felvetést teszteltek egy kutatás keretében: a szakértők arra voltak kíváncsiak, vajon hatással van-e a fast food az agyunk működésére. Mint kiderült, a fiatal férfiak körében nagyon is: ugyanis a gyorskaja elfogyasztása után gyengébben működött az elmlékezőképességük, egy memorizálós feladat során sokkal kevesebb szót tudtak felidézni – olvasható a Daily Mailben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A protézisekhez a köztudatban nem egy szép, kecses képet társítanak"

mzd 2015. június 22., hétfő 09:08

A 22 éves Réka 2014 nyarán szenvedett autóbalesetet, amelyben elveszítette bal lábát. A kezdeti depresszió után úgy döntött, az élet fél lábbal is élet, és így sem kell lemondani semmiről, csupán reális célokat kell belőni. Erről írja Robotlány című blogját, ahol őszintén mesél fantomfájdalmakról, protézisről, és a döntésről, amikor abbahagyta a műlábát rejtegetését, és ismét felvette a "picsaszoknyát". Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Márciusban született? Figyeljen jobban a szívére!

mzd 2015. június 21., vasárnap 11:41

Érdekes eredményre jutottak a Columbiai Egyetem tudósai: szerintük ugyanis összefüggés mutatható ki a születési hónap és a bizonyos betegségekre való hajlam között. A kutatáshoz New York egészségügyi adatbázisait használták, és 55 olyan kórt találtak, amelynek feltűnése egyértelműen függ attól, hogy januárban vagy éppen decemberben született-e valaki. Kiderült, hogy a legkevesebb betegséggel a májusban születetteknek kell számolni, míg a legrosszabb helyzetben az októberiek vannak – olvasható a DailyMailen. Az eredményeket a Journal of American Medical Informatics Association kiadványban tették közzé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erdő 6 jótékony egészségügyi hatása

ST 2015. június 21., vasárnap 11:06

Az ember természeti lény, bármennyire is a városokba, a hatalmas házak, üvegfelületek és sugárutak közé szorulva él. Ennek megfelelően, ha visszatér a természetbe, ha sétál egy nagyot az erdőben, az bizony egészségügyileg is nagyon jót tesz neki. A lifehack.org összeszedett néhányat ezek közül, így ha végigolvasta, akkor nincs más hátra, irány az erdő!

shutterstock 285870365
Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos jó ötlet a macska gyerek mellé?

mzd 2015. június 21., vasárnap 09:55

Bár tavaly nyáron azt írtuk, a gyereknek jót tesznek a kisállatok, ezt egy friss kutatás most cáfolni látszik. E szerint ugyanis később nagyobb valószínűséggel alakulnak ki súlyos mentális betegségek azoknál, akik macskák mellett nőttek fel – olvasható a PsyBlogon. Mindezért pedig a várandósság alatt kiemelten ellenőrzött Toxoplasma gondii parazitát teszik felelőssé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ő szabad akar lenni, én boldog. Elengedném, de nem enged.

Steiner Kristóf 2015. június 20., szombat 17:56

„Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkretesz” – tanította Buddha, és ez mind szép és jó, csak hát a mindennapok során nehéz zennek maradni, ha kiderül, hogy akibe szerelmesek vagyunk, mással kamatyol pár országhatárral odébb.

Olvasónk szenved – mert szerelmes, és mert a szerelme egyszerűen alkalmatlan a klasszikus kapcsolatformára. És bár mindketten mást várnak a kapcsolattól, mint amit kapnak, mély szeretettel és vonzalommal ragaszkodnak egymáshoz. A levelét szerzőnknek, Steiner Kristófnak címezte. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felejtse el az altatókat, a terápia hatékonyabb

Divany.hu 2015. június 20., szombat 13:12

Dr. Jason Ellis, az angliai Northumbria Egyetem pszichológia tanszékének alvástudományi professzora szerint csupán hatvan percre van szüksége és kognitív viselkedésterápiájukkal máris hatékonyan segít az álmatlanságban szenvedők 73 százalékán, adta hírül a spring.org.uk.

„A tanulmány bizonyítja, hogy a betegek háromnegyede meggyógyult a kognitív viselkedésterápiás kezelésen" – mondta. „Kutatásunk eredménye tisztán mutatja, hogy már egyelten kezelés is eredményt hozott, hiszen hatvan százalékkal jobban tudtak aludni az álmatlansággal küzdők. Fontos hozzátenni azonban, hogy ez elsősorban az akut álmatlanságban szenvedőkre vonatkozik. A hosszútávú előnyök még kecsegtetőbbek, mivel a kutatásában résztvevők majd háromnegyedénél később sem alakult ki a krónikus álmatlanság, ami az akutnak egy jóval súlyosabb fajtája."

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tetoválás téves rákdiagnózist okozhat

Dívány 2015. június 20., szombat 13:08

Azt már tudjuk, hogy nincs egyértelmű összefüggés a bőrrák kialakulása és a tetováltatás között, az viszont új, hogy a tetoválás minden alap nélkül okozhat pozitív eredményt egy rákszűrésen. Legalábbis ez történt azzal a 32 éves nővel, akinek sztorijáról a Women’s Health számolt be. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó koktélokhoz jó bár és jó bartenderek is kellenek

Divany.hu 2015. június 19., péntek 21:01

Nyár, napsütés, koktélok. Az elmúlt években egyre több koktélbár nyílik az országban, a bartenderek egyre bátrabb koktélokat kevernek és úgy tűnik a vendégek is kiléptek a gin-tonic és a Pina Colada árnyékából. A Tuktuk koktélbár megnyitóján beszélgettünk arról, mit keresnek a vendégek, és hogyan lehet eldönteni, hogy megfelelő-e egy bár.

A koktélozás a luxusélet velejárójának tűnik, de a látszat néha csal. Ugyan beülni egy ilyen helyre sokkal többe kerül, mint fröccsözni vagy sörözni, de néha nem rossz mégis elcsábulni. Mi ezt először a Gourmet fesztivál alatt tettünk, ahol Csató Máté kevert izgalmas italokat, és azóta is egyre bátrabban rendeljük a koktélokat.

A Tuktuk bártendere szerint a férfiak elsősorban a kesernyés ízvilágot keresik, a gintonic igazi favorit még mindig, de egy jó szakember azt is fel tudja turbózni, nem feltétlenül kell ragaszkodni a hagyományos recepthez, amely gint, tonicot, jeget és citromot tartalmaz. A nők szerencsére lassan továbblépnek az édes, un. desszertkoktéloktól, mostanában a trendek egyértelműen a zöldfűszerek irányába mutatnak, a koktélból kilogó bazsalikom, neadjisten koriander, nem valami futurisztikus dolog, hanem sok helyen már alap. Az uborka és a rebarbara - akár likőr formájában is - szintén helyet kapott a koktélbárok pultjain, de a lista bővíthető a gyömbérrel, az ázsiai citromfűvel vagy akár chillivel is.

A bartenderek szerint egyáltalán nem kínos, vagy ciki ha valaki nem vágja mi az a Manhattan, vagy, hogy miből készül a Burnt orange, ők arra biztatnak, hogy mindenki kérdezzen, és ne azt csinálja, amit sokan szoktak, hogy inkább rendel egy Sex on the Beach-et, vagy egy Tequila Sunrise-t, mert annak ismeri a nevét. 

Ha pedig már otthon sem szeretne sima Bacardi-kólát vagy egyszerű Mojito koktélt iszogatni, akkor álljon itt két ajánlat a TukTuk kínálatából, amit persze leegyszerűsítettünk, hogy otthoni körülmények között is kivitelezhető legyen.  

Hotel Saigon

Ha valami igazán frissítőre és üdére vágyik a nagy kánikulában, akkor a Hotel Saigon a legjobb választás. Ennek a long drinknek az alapja gin, Bombay Sapphire fajtából készítik a koktélbárban, amit speciális boltokban, italnagykereskedésekben itthon is beszerezhet. Ezt tonikkal öntse fel és rakjon bele jó sok mentát, valamint uborkát szép vékonyra szeletelve. Bátrabbak akár limonádé helyett is ihatják grillezés alatt. 

Hang Van, babám!

Túl sok stressz, depresszió és alvászavar esetére koktélterápiát is választhat, bár az az igazság, hogy néhány koktél így is úgy is megoldja a problémáit, igaz csak átmenetileg és aztán jön egy sokkal nagyobb probléma: a másnap. De addig is ott a Hang Van koktél, aminek Smirnoff Red az alapja, ehhez St. Germain bodzalikőrt öntsön, valamint adjon hozzá vaníliát, citromot, almalevet és friss bazsalikomleveleket. 

Milyen egy jó bár?

A jó bárban nem csak kommersz, a legtöbbek által ismert ital van, hanem jó pár sosem hallott márka is, és mindegyik italféleségből van választék, nem csak egy fajta. Egy rendes helyen nem kész szirupokat használnak - vagy nem csak azt - hanem maguk készítik a főzeteket, szirupokat és sűrítményeket.

Egy jó szakember nem csak elénk rakja a rendelést, hanem kifaggat a stílusunkról, az ízvilágról amit kedvelünk, vagy arról, hogy az aktuális hangulatunk milyen, és ahhoz igyekszik keverni egy italt. Ez lehet akár egy whiskey kóla is, de ha valaki ért ahhoz amit csinál, figyelmezteti a vendéget, hogy melyik whiskey-t nem ajánlja a kólához, mert van olyan, ami sós ízvilágú, ez pedig az édes itallal biztosan nem fog működni. Állítólag egy igazi barista négy dologról nem beszél sosem: ez a politika, a vallás, a nemi hovatartozás és a sport, mert ezekből csak zűr származik. Viszont mindenkit meghallgat, és tényleg van olyan, hogy magányos emberek ülnek a pultnál órákig, alkoholba fojtva a bánatukat. Aztán imádkozik, hogy egyben hazaérjenek. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Engedje el a kontrollt, higgye el, jó lesz

Sákovics Diana 2015. június 19., péntek 18:29

A legtöbben törekszünk arra, hogy kontrollt gyakoroljunk az életünk felett, hogy képesek legyünk irányítani azt. De ez nem mindig jön össze. Van, hogy minden igyekezetünk ellenére kicsúszik a talaj a lábunk alól, hogy olyan dolgok történnek, amiket képtelenek vagyunk befolyásolni. Ez az érzés pedig kemény. Nemcsak azért, mert hirtelen rádöbbenünk az esendőségünkre, mert nyomaszt minket a bizonytalanság, de azért is, mert ezekkel a helyzetekkel is kezdenünk kell valamit, meg kell velük küzdenünk. Azok, akik képesek elfogadni a kontrollálhatatlan eseményeket, akik képesek rugalmasan alkalmazkodni a körülményekhez, kevésbé élik meg nyomasztónak ezt, kevésbé szenvednek az élet meglepő fordulataitól. Legalábbis ez derül ki a Social Psychological and Personality Science nevű lapban nemrég publikált kutatásból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Köldökfogdosás helyett itt a mellmarkolás

Dívány 2015. június 19., péntek 12:23

A múlt hét a kinai Twitternek, a Weibónak köszönhetőn a köldökérintés jegyében telt. Emberek tucatjai posztoltak magukról fotókat, amit vállukat kicsavarva, a hátuk mögé tekert karukkal fogdosták köldöküket, mondván, hogy egy ismeretlen amerikai tanulmány szerint aki elég vékony, az képes erre. Az őrület hatására nyilván egy csomóan álltak neki fogyókúrázni, a bölcsebbek meg nekikezdtek a karhosszabbító eljárások tanulmányozásának, de köldökös kihívás (belly button challenge) hivatalos társadalomkritikájaként most elindult a Boobs over belly buttons elnevezésű posztsorozat is - írja a Huffington Post. 

Thank you @galdalou you are insanely *** #boobsoverbellybuttons

A photo posted by curvykate (@curvykate) on

Távolról sincs vége, olvasson még »

40 felett mindenki több szexre vágyik

mzd 2015. június 19., péntek 09:08

Közel kétezren töltötték ki a 2015. január és április közötti időszakban a Webbeteg portálon futó kérdőíveket, amelyben többek között a 40 feletti emberek szexuális preferenciáira voltak kíváncsiak. Ebből kiderült, hogy mindkét nem több együttlétre vágyik és hogy több férfi szed potencianövelőt, mint ahogy azt a hölgyek tudják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lenyűgözően logikus a kisgyerekek agya

Sákovics Diana 2015. június 18., csütörtök 20:41

A tudományos kutatások során a kutatók kis mintából következtetnek a populáció egészére, vagyis az emberek egy kisebb csoportja alapján vonnak le általános érvényű következtetéseket. Így tippeljük meg a választási győzelmeket, így kerülnek ki tesztelés után az új gyógyszerek, és így jelenthetjük ki azt is, hogy cinikusnak lenni szívás. De mikor működik ez az általánosítás? Kizárólag akkor, ha a vizsgált emberek csoportja jól tükrözi a populáció egészét. Tehát az, hogy egy jelenségből milyen következtetéseket vonhatunk le, a megfigyelt minta jellemzőitől függ. Ahhoz, hogy gondolkodásunkban ezt az elvet kövessük, kell az a sok évnyi tanulás, a fejlett, logikus gondolkodás, a tudományos szemlélet. Igaz? Nem igaz. Ugyanis egy 15 hónapos gyerek is képes rá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rosszfej volt a gazdival? A kutya is utálni fogja

Dívány 2015. június 18., csütörtök 17:13

Nem újdonság, hogy a kutyák mennyire rá vannak hangolva gazdáikra, hogy érzékenyek azok hangulatváltozásaira, hogy viselkedésük tökéletesen igazodik a bennük zajló történésekhez. De ez mind semmi. Most egy friss kutatásból úgy tűnik, hogy nemcsak tükrözni, hanem átvenni is képesek a gazdi lelkiállapotát. Ha például valaki rossz arc a gazdával a kutya is bizalmatlanná válik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igazságot a macskás videóknak!

Sákovics Diana 2015. június 18., csütörtök 15:54

Macskás videókat nézni jó. Nem, nem felesleges időeltöltés, nem halogatás, nem munkaellenes béna alibi, hanem olyan elfoglaltság, ami kell a pszichénknek, csakúgy, mint a munkaidőbe iktatott alvás. Legalábbis ezt mondja róla a tudomány. 

tumblr noirkmfFts1t95h1uo1 400.gif
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért megy azonnal vécére a reggeli kávé után!

etelka 2015. június 18., csütörtök 12:36

A reggeli kávé után azonnal jön az inger, ezt elég sokan ismerik. De ez vajon pszcihés, vagy tényleg van hashajtó hatása a kávénak? Erről cikkez a Huffington Post

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betegséget is jelezhet, ha folyton izzad

ST 2015. június 18., csütörtök 08:28

A test a túlmelegedés ellen izzadással védekezik. Ez szükségszerű, hiszen a túlhevülés ájuláshoz, sőt, halálhoz is vezethet – de ettől még utálunk izzadni. A problémát ezzel nem csak a ruhán terjengő foltok megjelenése jelenti, hanem a kellemetlen szag, ami viszont nem minden típusú izzadásnál jelentkezik. A testben ugyanis kétféle izzadságmirigy található: az egyik az ekrin mirigy, mely testszerte mindenhol megtalálható, de legnagyobb számban a tenyéren és a talpon. A verejtékezés pedig idegrendszeri és érzelmi hatásra jellemző (ezért nyirkos az ember tenyere egy fontos meeting, vagy éppen vizsga előtt).

shutterstock 259027382

Az izzadságtermelő mirigyek másik fajtái az apokrin mirigyek. Ezek hormonális hatásra folyamatosan termelik a nedvességet, és nagy számban találhatóak a nemi szervek, az emlőudvar, valamint a hónalj környékén. A váladékuk lúgos kémhatású, ami még nem jelentene alapvetően gondot, ugyanis mind az ekrin, mind az apokrin mirigyek váladéka eredendően szagtalan, ám utóbbi kémhatása miatt, ha sokáig a bőrön marad, akkor ott baktériumok szaporodnak el, melyek az ott maradt anyagok lebontása közben olyan vegyületeket is előállítanak, melyek felelősek a jellegzetes izzadságszagért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak a magány, az maradt a bántalmazó kapcsolat után

Kuna Gábor 2015. június 17., szerda 21:54

A családon belüli, párkapcsolati erőszakról több alkalommal írtunk már. Korábban abban igyekeztünk segíteni, meddig érdemes kibírni egy ilyen kapcsolatot (semeddig), vagy hogy mi történik a szakítás időszakában. Egy levélírónk most megtette a legnehezebb lépést: véget vetett a bántalmazásnak. Ám mégsem boldog, az átélt traumák hatásaitól szenved. Hogyan lehet folytatni az életet egy ilyen kapcsolat után? Milyen lelki utóhatásokkal kell megküzdeni? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hazaút mindig gyorsabbnak tűnik – de miért?

Edicsek 2015. június 17., szerda 19:53

Talán már ön is észrevette, hogy mikor nyaralni, vagy egy ismeretlen helyre indul, az odafelé vezető út sokkal hosszabbnak tűnik, mint amikor hazafelé veszi az irányt (kivéve az M7-est vasárnap esténként). A Kiotói Egyetem kutatói egy új tanulmányukban arra keresték a választ, hogy miért érezzük ezt így akkor is, ha a két útvonal egy és ugyanaz, a forgalomban sincs semmilyen különbség, és időtartamban is pontosan ugyannyi ideig tart a két út. A választ még nem találták meg, de több magyarázat is lehetséges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Félkarú zongoristától mentettük meg Budapest lakosait

zezse 2015. június 17., szerda 19:02

Budapest titkos kertjei, az Újlipótváros titkai, tematikus séták, bédekkerek és a klasszikus idegenvezetés. Nagyjából ennyiből választhattunk - eddig. Azok, akik viszont nem akarnak városnézésre befizetni, vagy alkalmazkodni a tematikus sétákhoz, most kapnak egy alternatívát. A Miratia nevű játékról mindössze annyit tudtam, hogy le kell tölteni egy applikációt, majd megvenni a kinézett játékot, amely valamilyen kerettörténeten keresztül kalauzol végig a városon, jelen esetben Budapesten. A romantikus, vicces, történelmi vagy épp kocsmatúra lehetőségek közül mi a krimit próbáltuk ki, melyet egy napra ingyenessé tett a cég.

Reggel fél tíz, Clark Ádám tér, nullás kilométerkő - valamint sok turista és néhány Miratia pólós lelkes ember. A játék innnen indul, a keretprogram már a telefonon figyel, innen nincs más feladat, mint bekapcsolni a GPS-t, netet nem is igényel a program. Az ingyenes nap alkalmából riksával is lehet teljesíteni a távot, de a riksás fiúk szeretnek sokáig aludni, így addig beszélgetek a startup - mert mi más lenne - ötletgazdájával, Korbuly Ádámmal.

Az hamar kiderül, hogy a nemzetközi szinten szeretnék terjeszteni a játékot (ez mondjuk logikus is), és az is, hogy a fizetős verzió 8400 forint, ami nagyjából 25 euró közeli összeg. Erre a 8400 forintra elsőre felszisszenek, de Korbuly szerint ha 3-4 ember összeáll, akkor már egyáltalán nem vészes a dolog, az Európa boldogabb felén élők pedig röhögve kicsengetik ezt az összeget. A játékot meg lehet venni majd trafikokban is, ahol gyakorlatilag egy QR-kódot kap az ember, illetve letölteni Google Play-ből vagy Appstore-ból. Hát igen, a Nokia/Windows telefonosok szokás szerint megszívták.

A játékban kiderül, hogy egy félkarú zongorista gonosz tettre készül, és megállítására mindössze két óránkvan - ha ennyi idő alatt nem sikerül, összecseréli a budapesten élők és a turisták füleit, akkor pedig vége a világnak. Ez volt az a pont, amikor azt hittem, hogy egy gyerekjátékba csöppentem, de nem. Nincs mese, indulni kellett, és szerencsére a riksa is befutott, amit nem bántam, mert már ekkor 28 fok volt. A kamaszgyerekkel súlyosbított túrán elvileg egymásra épített feladatokat kellett megoldanunk, de valójában a négy stáció közül már kettő elég volt ahhoz, hogy megoldjuk a feladatot, a végső megoldás pedig annyira egyszerű, hogy jobban örültünk volna, ha kicsit gondolkodni kell hozzá. Ráadásul az lett volna igazán menő, ha van valami nyeremény is a játék teljesítőinek: valami apróság, mondjuk egy bón egy kávéra valamelyik helyes kávézóba, hogy úgy érezzem, tényleg kaptam valami kézzel foghatót - ráadásul ez olyan jófejség lenne, hogy tuti mindenki megjegyezné, és tényleg nem is kerülne túl sokba.

A kérdés csak az, kapunk-e új információkat, felfedezhetjük-e a várost ilyen alternatív úton, ajánlanánk-e a Pestre érkező külföldi haveroknak, vagy befizetnénk-e néhány baráttal, hogy jobban megismerjük a várost? A válasz erre nem, és nem azért, mert nem zseniális ötlet, amit kitaláltak, hanem azért, mert gyakorlatilag semmilyen információt nem kaptunk arról, hogy miért is érdekes az adott hely. Elsétáltunk a kőtől a Lánchídon át a Széchenyi térre, onnan a Marriotthoz, majd megfejtettük, ki lehetett a haza bölcse (és nagyon remélem, hogy angolul nem fordításban kapták a szöveget, mert a itt megáll vélhetően a külföldiek tudománya), átsétáltunk a Deákra, ahol futólag megtudtuk, hogy van egy evangélikus templom, majd onnan jött a Bazilika, amiről szintén nem derült ki semmi, csak, hogy mit jelent a latin felirat a tümpanon felett magyarul - gondolom, azért lehet még egy-két érdekességet találni az egyik legismertebb budapesti templomról, viszont, mivel a játékban időkorlát van, ezért nincs idő megállni nézelődni. Mi nem találtunk olyan gombot a játékon, ami extra infókat adna hozzá ahhoz a helyhez ahol épp állunk, de lehet, hogy ez a mi bénaságunk, mert a Miratia alapvetően egy jól felépített, mozgóképes tartalommal ellátott, profi színészekkel elkészített játék. Kár, hogy minden zsenialitása ellenére én nem szereztem igazán új, érdekes információkat a városról - anélkül pedig nem sokat ér az egész.

A tüsszentést simán kicsavarhatja az orrából

Dívány 2015. június 17., szerda 14:28

Vannak helyzetek, amikor kifejezetten nagyon rosszul jön egy hatalmas tüsszentés. Mondjuk egy előadáson, egy esküvőn vagy akkor, amikor az ember éppen szexi szeretne lenni. 

De mit lehet tenni ilyenkor? Hogyan állítható le a kitörni készülő óriási tüsszentés? Alexander Freiherr szociológus professzornak és a Lifehackernek köszönhetően már ezt is tudjuk. 

Össze kell szorítani az orrunkat. Pontosabban el kell kapni az orrhegy feletti területet, nem feltétlenül fájdalmasan, de erősen összenyomni, körülbelül úgy, mintha le akarnánk szedni az orrunkat az arcunkról. A porc összeszorítása pedig megakadályozza a tüsszentést. Vagy legalábbis időben eltolja egy kicsit, hiszen ami ki akar jutni a testünkből, az egyszer ki fog. 

Egyébként tudta, hogy milyen szörnyű fejet vág tüsszentés közben?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A tökéletes minivakáció: 4 nap alatt hegyen, városban és tengeren

travelo 2015. június 17., szerda 08:34

Idén úgy alakult az élete, hogy már annak is örül, ha a nyáron két nap szabival meg tudja toldani az egyik hétvégét? Ha jól választja meg úti célját, négy napba bámulatosan sok minden beleférhet. Például városnézés, havas hegycsúcsok meghódítása és egy kis tengerpartozás is. Ráadásul mindezt kapkodás nélkül. Hol lehetséges ez? A szomszédos Szlovéniában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mit csinál az agya, ha épp semmit nem csinál

Sákovics Diana 2015. június 16., kedd 20:36

Mark Gungor amerikai showman, házasság specialista szerint a férfiak agyában létezik egy semmi doboz, azaz – a nőkkel ellentétben – ők képesek úgy létezni, hogy közben nem gondolnak semmire. De vajon tényleg képes erre az ember? Mit csinál az agy, amikor látszólag semmit sem csinál? Kaliforniai agykutatók most megtalálták a választ – ami egyébként nemtől független.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viselkedési kisokos, hogy ne égesse magát külföldön

.syl. 2015. június 16., kedd 18:46

Azt már tudjuk, hogy a magyar turistát hangoskodásáról, harsányságáról, övtáskájáról, rántott húsos szenvdicséről és a zokni-szandálról, na meg a nejlonszatyorról lehet megismerni külföldön – legalábbis ezeket a jellegzetességeket emelték ki a megkérdezett magyarok egy friss, nem reprezentatív kutatásban. Na de mikre kell igazán odafigyelni, ha az ember külföldön jár, mik azok a szokások, amiket illik tiszteletben tartani? A Business Insider 15 országról írta meg egy fórum alapján egy infografikában, hogyan NE viselkedjünk, ha odamegyünk. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egész immunrendszerét hazavághatja a helytelen fogmosás

ST 2015. június 16., kedd 15:17

A fogmosás fontosságára nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet, ennek ellenére még mindig sokan nem veszik kellően komolyan a szájhigiéniát. Pedig ennek hiánya nem csak esztétikai gondokat okozhat: a fogak és az íny betegsége az egész szervezetére is komoly veszélyt jelenthet – írja a Daily Mail.

stockfresh 110695 brushing-teeth sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés