#ÉLETEM

10 ok, amiért jobb meztelenül aludni

Toma 2015. július 2., csütörtök 12:25

Itt a kánikula, kerüljenek nyugodtan vissza a fiókok mélyére a cuki pizsamák és hálóingek: élvezze inkább a pucér alvást! Már csak azért is, mert a kutatások szerint nem csak kényelmes, hanem egészséges is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 26 millióan beszivárványosodtak a Facebookon

Dívány 2015. július 2., csütörtök 08:37

A szivárványos Facebook profilkép olyan menő, hogy mostanra minden második ismerősömről elmondható, hogy ugyanúgy néz ki a facsén. Ha ön is egyike azoknak, akik az azonos neműek közti házasság amerikai legalizálásának örömére szivárványos filtert rakott az utóbbi időkben legjobban sikerült szelfijére, akkor most eláruljuk, hogy már több, mint huszonhatmillióan tettek így a világon - legalábbis ezt írja az out.com. Mi pedig gratulálunk, ezek szerint ön is a népesség elfogadó részébe tartozik!

Természetesen nem teljesen véletlen, hogy a Facebook fejlesztői épp a hétvégére rukkoltak elő ezzel a kiváló lehetőséggel, azaz a filterrel, ami mindenki számára a lehető legegyszerűbben teszi egyértelműen kifejezhetővé, milyen fokon ért egyet az azonos neműek házasságának engedélyezésével, teljesen függetlenül attól, hol él. Mindez nagyon szép és jó, de mi van, ha ez is csak egy kísérlet része volt? Láttunk már ilyet korábban... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanácsok, hogy mit mondjuk és mit ne egy daganatos betegnek

Révész Renáta Liliána 2015. július 1., szerda 19:56

Amikor egy ismerősünkről, szerettünkről, esetleg családtagunkról kiderül, hogy daganatos betegsége van, akkor az első reakciónk a sokk, a félelem, a féltés. Az ijedtség érthető is, hiszen a daganatos betegségeket komolyan kell venni, mert akár halálos kimenetelűek is lehetnek. Ha azon aggódik, hogy máris rosszul reagált, akkor ne tegye: valószínűleg hasonlóan fogadta a beteg is, amikor közölték vele a diagnózis – így tehát, ha mi is így érzünk, máris empatikusan reagáltunk. Igenám, de hiába hasonlóak az érzéseink, a helyzetünk nem ugyanaz – és éppen ez az, ami nehezíti az együttérzés helyes kifejezését. A lényeg, hogy az együttérzés segítő és ne bántó, fájdalmas vagy dühítő legyen. De hogyan érjük ezt el? Mit szabad és mit nem szabad mondani egy daganatos betegnek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Engedje el magát, ha kreatív akar lenni

Sákovics Diana 2015. július 1., szerda 18:48

Tudjuk, hogy rendetlenségben könnyebb kreatívnak lenni, hogy a nosztalgia pörgeti a fantáziánkat, és tudjuk azt is, hogy a feszített koncentráció megöli azt. De mi ebből a tanulság? Hát éppen az, amire dr. Manish Saggar agykutató professzor és csapata is rájött. Vagyis:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még mindig nem döntött a nyaralásáról? Segítünk!

travelo 2015. július 1., szerda 12:04

Gyerekkel indulna útnak? Külföldre vágyik? Vagy maradna inkább itthon? Legszívesebben csak a kilátásban gyönyörködne egy hétig a hotel medencéjéből? Vagy pont, hogy olyan helyre menne, ahol kirándulni, várost nézni és strandolni is lehet? Bármilyen legyen is álmai nyaralása, van egy jó tippünk mindenki számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 érv, hogy miért káros, ha nem iszik

S-W. Zsó 2015. június 30., kedd 20:44

Kiszáradni egyáltalán nem nehéz, főleg a nyári hónapok alatt. Elég csak másfél százalékot veszítenünk testünk víztartalmából (az emberi szervezetnek átlagosan 60-65%-a víz) és máris elértük az enyhe dehidratáció határértékét. Ám nemcsak a szomjúság jelzi, hogy folyadékpótlásra van szükségünk: a kiszáradásnak sokkal több negatív, sőt kimondottan veszélyes következménye lehet, mint azt gondolná. A Health.com összegyűjtötte, mik azok a tünetek, amik arra figyelmeztetnek, hogy ideje több vizet fogyasztanunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt ok, amiért az okos ember nem fogyókúrázik

Sákovics Diana 2015. június 30., kedd 11:33

Ha 7 óránál kevesebbet alszunk, másnap többet eszünk. Ha nem eszünk elég zsírt, szenvedünk. Ha nem tervezünk előre, valószínűbben tolunk egészségtelen kosztot. Dr. Charlotte Markey egészségpszichológus professzor szerint ezeket a dolgokat egy okos ember nem teszi. Sőt, egy okos ember egyáltalán nem is fogyókúrázik.

Markey, a Smart People Don’t Diet: How the Latest Science Can Help You Lose Weight Permanently (kb. Az okosok nem diétáznak: így segít a tudomány a a tartós fogyásban) című könyv szerzője rendszeresen hangoztatja, hogy fogyókúrázni mekkora badarság, és most a Psychology Today oldalán azt is összeszedte, hogy miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máshogy izzadunk a melegben és a stresszhelyzetekben

Dívány 2015. június 30., kedd 10:01

Izzadni teljesen természetes dolog, főleg ha kánikula van vagy éppen az edzőteremben dönti meg a legutóbbi rekordját. Viszont amikor egy klimatizált irodában izzad egy fontos tárgyalás közben, az már teljesen más kategória. Arról már írtunk, hogy bizonyos ételek fokozzák az izzadást, és hogy betegségeknek is lehet velejárója, de nagymértékű verejtékezést okozhat a stressz is, amit nap mint nap átél a munkahelyén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem tud aludni rendesen, ha szénanáthás

mzd 2015. június 29., hétfő 20:33

Ön allergiás? És észrevette már, hogy amikor úgy dönt, lefekszik aludni, rátör önre a tüsszögés és a köhögés, no meg a szeme is viszketni kezd? A rossz hír, hogy emiatt akár egy órával kevesebbet alhat, a jó viszont az, hogy nincs egyedül és – a Daily Mail segítségével – tippeket is adunk, hogyan enyhítse a tüneteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 nyári egészségügyi probléma, amire érdemes figyelni

.syl. 2015. június 29., hétfő 11:04

Bár június végén akadt pár hűvösebb nap, a nyár visszavonhatatlanul itt van, és vele együtt néhány szezonális betegség, probléma is, amivel meg kell küzdeni. A Healthista most dr. Deyo Famuboni általános orvos segítségével összeszedett nyolc szezonális egészségügyi kellemetlenséget, és egyúttal azt is, mi a teendő, ha ezeket tapasztaljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti úti célok: Salzburg

LS 2015. június 28., vasárnap 19:06

50 éve készült a Muzsika hangjai című musical, amely 5 Oscart is bezsebelt. A valós családi történetből készült, émelyítően negédes filmet viszont annyira imádják az amerikai és a nyugat-európai nézők, hogy turisták ezrei zarándokolnak el Salzburgba, hogy megnézzék a valós helyszíneket. A Trapp család története egyébként tényleg filmvászonra való, a sokgyermekes, özvegyen maradt apuka életébe fényt lopó nevelőnő története nagyon megható, ha leszámítjuk belőle, hogy az Anschluß, azaz Ausztria Németországhoz csatolása évében a család menekülni kényszerült, a napfényes házat pedig az oda beköltöző Himmel és a nácik foglalták el. Mielőtt legyintene, hozzátennénk: a városba látogató évi 1,2 millió turista 40 százaléka a film miatt érkezik Salzburgba, ahol lelkesen végigjárják a forgatási helyszíneket, és a család házát is, mely jelenleg hotelként üzemel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Törtető típus? A Mardekárban lenne a helye!

mzd 2015. június 28., vasárnap 14:19

Ha eddig hiányérzete volt, hogy pont a hétrészes Harry Potterből nem készült kutatás, akkor van egy jó hírünk: egy friss vizsgálat szerint az, hogy valaki a Roxfort melyik házába sorolná be magát, sokat elárul az illető személyiségéről is. A griffendélesek például sokkal inkább extrovertáltak, a hugrabugosok pedig kellemes társaságnak ígérkeznek – tudtuk meg a PsyBlogtól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénisztörés és más érdekességek a hűtlenségről

Sákovics Diana 2015. június 28., vasárnap 09:06

Rengeteg pszichológiai, kulturális és gazdasági tényező befolyásolja a hűtlenség megjelenését és gyakoriságát egy ember életében, de egy biztos: a hűtlenség jellemző emberi tulajdonság, ami a legtöbb kultúrában megjelenik valamilyen formában. A miértre számos elmélet született, és kutatások tucatja foglalkozik a jelenség hátterének és következményeinek felderítésével. Ezekből válogattunk. 

shutterstock 3535093
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar és külföldi sztárok egyaránt ünneplik a melegházasság diadalát Amerikában

Steiner Kristóf 2015. június 27., szombat 19:35

2015 június 26-án pénteken arra ébredt a világ, hogy az Amerikai Legfelsőbb Bíróság Egyesült Államok-szerte elrendelte a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transszexuálisok és interszexuálisok házassághoz való jogát. Bár biztosan sokan úgy érzik, ez nem az ő ügyük, a valóságban óriási dologról beszélünk - hiszen a következő évtized gyermekei számára már épp olyan elképzelhetetlen koncepció lesz a homofóbia, mint mondjuk számunkra az, hogy a nők nem is olyan régen még nem szavazhattak. Színészek, énekesek, zenészek, politikusok ünnepelték a bíróság döntését világszerte - sokan a Twitteren, mások Instagramon, megint mások pedig interjúkban ecsetelték, miért is fontos az elfogadás: Clint Eastwoodtól és Madonnától Leonardo DiCaprión és Brad Pitten át egészen J.K. Rowlingig és Marc Jacobsig rengetegen tartották lényegesnek, hogy állást foglaljanak.

Miközben javában dolgoztam a megszólalások magyarra fordításán, azon merengtem: vajon lesznek-e olyan bátor magyar – akár hetero, akár homoszexuális – közszereplők, akik szintén kiállnak az egyenlőség mellett. A válasz pedig a Facebook oldalamon érkezett meg, amely az elmúlt 24 órában szivirványszínbe borult. Hála a "Celebrate Pride" appnak több tucat magyar sztár cserélte le a profilképét az LMBTQ büszkeség lobogójára - így a külföldi celebritások szavai mellett azt is megmutatjuk, mely hazai hírességek örültek legjobban a történelmi bejelentésnek Ábel Anitától Tatár Csillán és Szily Nórán át Joshi Bharatig. Szívből remélem, hogy közülük sokan ott lesznek idén a 20. jubileumi Budapest Pride-on, és közös, békés küzdelem során Magyarországot is felzárkóztathatjuk azok mellé az államok mellé, ahol már hivatalosan sem ciki melegnek lenni. 

Ezeket a gesztusokat külföldön csak óvatosan alkalmazza

Toma 2015. június 27., szombat 09:21

A kommunikációnak jelentős részét képezi a testbeszéd: ezt megfigyelve sejthetjük a beszélgetőpartner hangulatát, szándékait, őszinteségét, esetleg leplezhetjük  füllentéseit. Ám érdemes tudni, hogy ez a fajta metakommunikáció nem egységes a világ minden részén. Ne lepődjön meg, ha a finnek nem tartanak szemkontaktust, és legyen óvatos, ha olasz beszélgetőpartnere gyakran húzogatja a fülét beszélgetés közben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit tett száz év nemesítés a kutyákkal

ST 2015. június 26., péntek 18:06

Az ember a funkcionalitás mellett az egyik legfontosabb tulajdonságnak a szépséget tartja. Ez még akkor is igaz, ha nem egy konyhagépről, hanem történetesen a „legjobb barátjáról” van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Agymanók cuki és közben még az elme működésére is tanít

Sákovics Diana 2015. június 26., péntek 10:44

Derű, Bánat, Undor, Majré és Harag. Öt alapérzelem, öt fura manó, akik a 11 éves Riley fejéből irányítják a lány döntéseit, viselkedését, formálják emlékeit, személyiségét – mindezt a Pixar új animációs filmjében, az Agymanókban. Valahogy így, nézze csak: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 80 ezerért megszüntethető az izzadás

Becca 2015. június 26., péntek 09:12

A túlzott izzadás roppant kellemetlen tud lenni, és nem is igazán tudjuk befolyásolni, mert a verejtékmirigyek működését a tudattól függetlenül működő szimpatikus idegrendszer szabályozza. A dezodorok rövid távú megoldást jelentenek, de egyre terjedőben van egy módszer, aminek köszönhetően akár egy évre is búcsút inthetünk az izzadtságfoltoknak. Elsőre kicsit bizarrnak tűnhet, de a hónaljba fecskendezett botox egy időre tényleg megállítja a túlzott verejtékezést. Erről beszélgettünk egy szakértővel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kézműves söröző nyílik a Duna-parton

bb 2015. június 25., csütörtök 18:29

Már ki is választották és be is mutatták azt a szerencsés csapatot, akik a CANVAS pályázat keretében elindultak a „Vágj bele életed vállalkozásába!” elnevezésű programon, és megnyerték azt. A Marriott Budapest által kiírt koncepció alapján olyan vendéglátóipari tudással és vállalkozó kedvvel rendelkező embereket kerestek, akik valami újszerű tervvel dobnák fel a Duna-parti hotel egyik 110 négyzetméteres helyiségét. A közel egy hónapja kiírt pályázatot a #Marionett csapata nyerte, akik kézműves sörökkel, hentesüzletekben kapható ételekkel és egyedülálló italokkal – köztük sörkoktélokkal és alkoholmentes dzsúszokkal – szeretnék fellendíteni a korzó környékét. 

A zsűri és a nyertes csapat.
A zsűri és a nyertes csapat.
Fotó: Marriott Budapest
Távolról sincs vége, olvasson még »

Más ember akar lenni? Bármikor belevághat.

Sákovics Diana 2015. június 25., csütörtök 16:43

Idővel változik a személyiségünk. A tapasztalatainkkal, az éréssel, az értékek átszerveződésével az egész lényünk alakul, formálódik. De vajon akarhatjuk ezt szándékosan? Akarhatunk-e tudatosan más emberek lenni? És képesek is vagyunk rá? A kutatások szerint igen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: GetFit River Fitness

Dívány 2015. június 25., csütörtök 16:09

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázzon, mert az állandó ücsörgés szorongóvá teheti!

S-W. Zsó 2015. június 25., csütörtök 11:34

Jól tudjuk már, hogy a mozgásszegény életmód káros hatással van fizikai állapotunkra, és nemcsak a testtartásunkat rontja, de növeli az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, egyes szívbetegségek, a meddőség vagy a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Egy új kutatás szerint ráadásul az, aki túl sok időt tölt ücsörgéssel, nagyobb eséllyel lesz szorongó is.

Az ausztrál Deakin Egyetem kutatói kilenc – 1990 és 2014 között végzett – kisebb-nagyobb (200-13000 fős) kutatás alapján elemezték a szorongásszint és az ülve töltött idő közötti összefüggéseket. A vizsgálatok során felhasznált két tanulmány gyerekek és serdülőkorúak szorongásszintjét és életmódját írta le, míg a többi kizárólag felnőttekét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Évtizedekig szerettem egy narcisztikus férfit, hiába

Kuna Gábor 2015. június 24., szerda 20:42

Az empátia és a bűntudat hiánya, az irigység, az arroganicia – csak néhány dolog, ami együtt jár a narcisztikus lelki beállítódással, nem csoda hát, hogy igazán fárasztó és károsító párkapcsolatot fenntartani egy ilyen személlyel. Levélírónk hosszú ideig élt szenvedésekkel teli kapcsolatban egy önző, csak magára figyelő, önbizalmát leromboló férfival. De miért? Egy ilyen embert is lehet szeretni? És miért volt ilyen nehéz a kilépés ebből a kapcsolatból? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gasztronyaralás belföldön: ide menjen, ha jót akar enni

travelo 2015. június 24., szerda 15:50

Egy ideje már nyilvánvaló: a főváros mellett vidéken is egyre több a jó étterem. Ha kirándulni megyünk belföldön, azt az időt, amit korábban szendvicsgyártásra fordítottunk, inkább azzal töltjük, hogy utánanézünk a legjobb helyeknek az adott környéken. Ezúttal négy kedvenc célpontunkat mutatjuk be, ahová nem csak a látnivalókért és a szép tájért, de önmagukban az éttermekért is érdemes útnak indulni. Fontos leszögezni, hogy gyűjteményünk messze nem kizárólagos – szerencsére ennél sokkal több a jó hely ma a magyar vidéken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megjött a menzeszem? Posztolom!

Divany.hu 2015. június 24., szerda 15:23

Egy újabb hiánypótló lehetőség ütötte fel a fejét a Twitteren, ékes bizonyítékul arra, hogy az ember lánya még Azokon A Napokon sincs teljesen egyedül, hiszen megoszthatja fájdalmát a világhálón. Igen, tényleg arról van szó, hogy a LiveTweetYourPeriod hashtaggel ellátott fotóinkat bátran felrakhatjuk, hogy elmondjuk, nekünk most mennyire szar. 

A dolog rossz oldala, hogy elég undorító, a jó viszont, hogy esetleg kaphatunk benne hasznos praktikákat menstruációs görcsök fájdalmának enyhítésére. Persze ez a ritkább, sokkal inkább van szó nyöszörgő nőkről, akik gusztustalan fényképekkel támasztják alá, mennyire kivannak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés