#ÉLETEM

Kerekesszékes útvonaltervezővel akadálymentesíthet

Divany.hu 2015. május 24., vasárnap 14:49

A múlt hétvégén tartották az idei Rehab Critical Mass figyelemfelhívó felvonulást a fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletéért. Emellett a rendezvényen egy újfajta mobilalakalmazást a Route4U - Gurulj Szabadon!-t is bemutatták. A Seed Star Battle győztes csapata, a Route4U egy új, közösség alapú mobilalkalmazást dobott piacra, aminek a segítségével a kerekesszéket használók könnyedén feltérképezhetik az útfelület különböző hibáit, és saját igényeikre szabva, naprakész, akadálymentes útvonaltervet készíthetnek magunknak. 

11225175 696806563782377 4484031852340893630 n
Fotó: Route4U
Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokszor megvert, kitépte a hajam. Meg tud változni?

Kuna Gábor 2015. május 23., szombat 18:45

Írtunk már a párkapcsolati erőszakról és végigvettük már az áldozatszerep veszélyeit is, de most újra megtesszük, mert életmentő lehet. Levélírónkat folyamatosan veri, szóban, tettleg és szexuálisan is bántalmazza drogfüggő párja. Sokat szenvedett már, mégis azt kérdezi: van még remény? Adjon neki még egy esélyt? Segítünk eldönteni.

shutterstock 154876505
Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazik, de megy a hasa? Itt a megoldás!

ST 2015. május 23., szombat 12:32

Lassan itt a nyár, az utazások, a nyaralás időszaka. Sokszor előfordul azonban, hogy az izgalmas, kellemes és lazító élmények mellé erős hasmenés, vagy épp ennek fordítottja, székrekedés is társul. Ha eddig azt hitte, egyedül van a gonddal, akkor tévedett: a tudomány „utazók hasmenésének” hívja a jelenséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feszült, mérges vagy szomorú? Nem mindegy, mit sportol!

S-W. Zsó 2015. május 23., szombat 10:00

Ha éppen ott tart, hogy lebeszélje magát a mai zumbaóráról, mert csak nyűgnek érzi az egészet, akkor jó hírünk van: valószínűleg nem arról van szó, hogy az edzéshez nincs kedve, inkább az a gond, hogy nem a hangulatához illő kikapcsolódási formát választja. Pedig csak akkor marad motivált, ha élvezi is a sportolást, és nem kényszerből csinálja. A Huffington Post összegyűjtött néhány olyan mozgásformát, amik passzolhatnak aktuális lelkiállapotához.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diétázna? Olyan étrendet válasszon, amit szeret is!

mzd 2015. május 22., péntek 16:44

A fogyásban számos dolog képes akadályozni önt, éppen ezért nemrég jó pár tippet adtunk, hogy miként tudja felvenni a harcot a felesleges evéssel. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen képtelenség betartani a diétát – a PSYBlog pedig nemrég épp ennek járt utána, és forradalmi felfedezésre jutottak. Mint kiderült, olyan étrendet kell választani, amit nemcsak betartani, hanem élvezni is tudunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gumicsizmás kaviár és pofán csapott paprikáscsirke

Dívány 2015. május 22., péntek 13:06

Szemerkélő eső, nyűgős sajtómunkások és kissé pikírt beengedőemberek - ezzel nyitott az idei Gourmet Fesztivál a Millenárison, ahova három napon át tódulni fog a nép, hogy megtudja, mit esznek egy sokcsillagos helyen, és miért zeng mindenki ódákat egy borsodi pizzériáról. Így tettünk mi is, magasszárú cipő felhúz, esőkabát felvesz és irány a fesztivál, ahol mindenki ott van, aki számít, és ahol egyébként a Sound után a legmagasabb a gumicsizmás jónők aránya. 

A Gourmet-n minden évben kiválasztanak egy nagyon klasszikus magyar ételt, amelyet a kreatív és executive séfek újragondolnak, átalakítanak vagy épp meghagyják a klasszikus variációt, és ezt is kínálják a látogatóknak. A felállás nem nagyon változott tavaly óta, fizetni paypassal vagy Festipay feltöltőkártyával lehet, a belépő 3500 Ft, ezért jár egy csésze Nespresso, egy Spiegelau borospohár, és - ha sikerül az első ezer vendég közé bekerülnie -, akkor egy street food falatka, egy pohár Hungária Extra dry pezsgő és egy BBC Good Food magazin. 

A rendezvényen tényleg ott van szinte minden étterem, akikről olvasni lehet, jöttek szerencsére sokan vidékről is, sőt maga az újabban Lázár Chef néven nyomuló celebséf, Kovács Lázár is kivonult glutén- és tojásmentes fish&chipsével, ami már eleve olyan perverznek hangzik, mint a vegetáriánus pecsenyezsír. 

Az ember egy ilyen fesztiválon egyet tehet: fog egy csomó pénzt, végigeszi meg -issza azokat a helyeket, amiket régen ki akart próbálni, majd megállapítja, hogy tök feleslegesen szórt el tizenezer forintot a szuvidolt, dehidratált, gőzölt csodákra. Azért, ha szerencséje van, akkor talál egy-két olyan helyet, ahová szívesen visszatér majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Váltana? Szülne? Kevés a fizetés? Tanácscunami a női karriernapról!

Dívány 2015. május 22., péntek 10:24

Nemrég rendezték meg a Jobline Női Karriernapot, ahol 13 előadás, 8 meetup és 300 tanácsadási fórum várta az érdeklődőket. Az esemény célja a hivatalos közlemény szerint az volt, hogy „ a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje meg karrierjének tudatos tervezését”. És erre van igény, ugyanis szombaton reggel röviddel 10 előtt a Millenárist a LEGO kiállításra igyekvő családok mellett ellepték a kiskosztümös, önéletrajzot szorongató nők, és már az első előadáson is telt ház volt. A hajtás után elolvashatja, hogy mit tanultunk azokon az előadásokon, amikre mi is bejutottunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másfél év a New York-i pokolban, szexrabszolgaként

Steiner Kristóf 2015. május 22., péntek 00:18

Tavaly ősszel jött a hír: elfogtak és azzal gyanúsítanak három magyar férfit, hogy a neten fiatal, meleg fiúkat kerestek, majd kicsalták őket az Egyesült Államokba. A jelentkezők itt tudták csak meg, hogy nemhogy pénzt nem keresnek majd, de munkáltatóik azt is elveszik tőlük, amijük van. A szabadságukat, a méltóságukat, a testi-lelki épségüket – és ki tudja, még mit, ha nem sikerül időben megállítani őket.

Roland azt mondja: egyike azoknak a fiatal férfiaknak, akiket Á. Gábor, B. Viktor és V. András szexrabszolgaként futtatott. A 23 éves férfi másfél évet töltött el így, és bár ma már biztonságban van, az emlékektől azóta sincs nyugta. Éppen ezért döntött úgy, hogy felemeli a hangját. Habár sosem találkoztunk, minden bátorságát összeszedve felkeresett, hogy kimondja a kimondhatatlant.

01
Fotó: Roland, Facebook

Bevallom, gombóc volt a torkomban, amikor feltettem a kérdéseket Rolandnak, ugyanakkor azt is tudtam: mindenről beszélnünk kell. Akárhány történetet, újságcikket olvastam kiszabadított, pincékben vagy épp gyanús belvárosi lakásokban fogvatartott emberekről, újra és újra felmerült bennem a kérdés: hogyan képes egy ilyen traumát átélő áldozat visszailleszkedni a való életbe. Szívből hiszem, hogy a kommunikáció – még akkor is, ha fájdalmas témákat boncolgatunk – a legjobb gyógyszer, ráadásul azzal, hogy a személyes pokoljárásainkat másokkal is megosztjuk, talán elérhetjük, hogy mások hasonló helyzetben átgondoltabb döntéseket hozhassanak. Ebben a szellemben beszélgettünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi még a fogunkat se mossuk rendesen!

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 20:43

Ha van valami, aminek fontosságára nem lehet elégszer felhívni népünk figyelmét, az nem más, mint a fogmosás. Most éppen a WHO kiabálja, hogy európai viszonylatba is nagyon gyengék vagyunk, ami a fogaink ápolásának gyakoriságát és alaposságát illeti.  "Összehasonlítva Nyugat- és Közép-Kelet Európa - és ebben hazánk lakosságának - szájegészségi (parodontális) állapotát, megállapíthatjuk, hogy hazánk lakosságának fogazati és parodontális állapota lényegesen rosszabb, mint a legtöbb nyugat-európai, elsősorban Skandináv országok lakosságának átlaga" – szól a Magyar Fogorvosok Egyesületének közleménye. 

5 dolog, amiért nagyon pocsékul viseljük a válást

Sákovics Diana 2015. május 21., csütörtök 19:08

A szakítás átkozottul fáj. Különösen, ha olyan embert veszítünk el, akivel az életünket, a jövőnket terveztük, akivel hosszan együtt éltünk, akivel gyereket vállaltunk, családot alapítottunk. Ilyenkor nemcsak a szeretett személy után maradt űr sajog, de gyászoljuk az álmainkat, a terveinket is, a jövőt, amit nem sikerült együtt felépítenünk: kínoz a kudarc élménye is. Egy szakítás után állítólag minimum fél év kell ahhoz, hogy jobban legyünk a bőrünkben, de ha belegondolunk, ez az egyetemistákra alapozott kutatási eredmény hiperoptimista. 

Az ugyanis helyzetenként és egyénenként változhat, hogy valójában mennyi időre van szükség a talpraálláshoz. Vannak, akik egész jól átvészelik ezt a megterhelő időszakot, és akadnak olyanok, akik nagyon nehezen kezelik, nehezen viselik a történteket, akiknek tartósan csökken az élettel való elégedettsége, akiknek megromlik az egészsége. Egy friss kutatás szerint az emberek 15-20 százaléka tartozik az utóbbi csoportba. De vajon miért ők?

válásmonit

Bella DePaulo szociálpszichológus a fenti kutatás nyomán összeszedte azt az öt legfontosabb tényezőt, ami a válást legrosszabbul viselő embereket jellemzi. Ezek azonban nem okok, nem ezek miatt olyan nehéz a szakítás. Mindössze annyit tudunk, hogy akinek húzósabb a talpraállás, az valószínűbben jellemezhető az alábbiakkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: WorldClass Marriott

Dívány 2015. május 21., csütörtök 15:07

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 elváltozás, ami mellrákot jelezhet

ST 2015. május 21., csütörtök 10:33

A napokban járta be a netet annak az amerikai édesanyának a fotója, amit a Facebook-oldalán tett közzé egy, a mellén talált, jelentéktelennek tűnő bőrelváltozásról – és amely, mint kiderült, a mellrák egyik tünete volt. Lisa Royle négygyermekes édesanya azóta megkapta a szükséges kezeléseket, fotóját viszont több tízezren osztották meg, ami azért fontos, mert sokaknak segíthet abban, hogy idejében felfedezzék az esetleges problémát. A mellrák öndiagnosztizálásáról ugyanis sokszor van szó, mégis kevesen tudják, hogy nemcsak különös tapintású csomók formájában jelentkezhetnek az első jelek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszoksz vagy megszöksz, meleg magyar?

Steiner Kristóf 2015. május 20., szerda 13:12

Orbán Viktor miniszterelnök úr a Homofóbia Ellenes Világnap alkalmából azt nyilatkozta: hálás a magyar melegeknek, hogy „nem provokálnak”. Ez kicsit olyan, mintha azt mondta volna: „Köszönöm a diszkréciót”, hiszen ma Magyarországon vállaltan homoszexuálisnak lenni koránt sem jó honfiúhoz méltó cselekedet. Miközben a kormány görcsösen igyekszik hazahívni a külföldön szerencsét próbáló fiatalokat, egy élhetőbb élet reményében rengeteg LMBTQ ember hagyta és hagyja el Magyarországot. Mégis minek köszönhető mindez? A magyarázat nagyon egyszerű: le kellene nyelnünk egy „a jó magyar meleg a csendes magyar meleg” frázist – cserébe viszont nem kapjuk meg azokat az alapvető jogokat, amelyeket sok más ország kormánya ezüsttálcán kínál fel a közösségnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nap legjobb videójában az idősek is bugiznak

mzd 2015. május 20., szerda 11:46

A Kiehl's amerikai kozmetikai márka nevéhez fűzödik az Act Any Age (magyarul talán Viselkedjen bármelyik kornak megfelelően) elnevezésű kampány, amelynek keretében azt kérték a résztvevőktől, hogy ne törődjenek a valós korukkal: táncoljanak úgy, ahány évesnek érzik magukat! A bőrápolással foglalkozó cég videót is készített a projekthez, amelyre a Designtaxi oldalán bukkantunk. Bár az ötlet nem egyedi, a végeredmény mégis nagyon szerethető lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három aktív tipp a pünkösdi hétvégére

travelo 2015. május 20., szerda 08:41

Nincs még terve a pünkösdi hosszú hétvégére, de abban biztos, hogy nem akarja szabadidejét a négy fal között tölteni? Segítünk! A Travelón egész hónapban jobbnál jobb hosszú hétvégés célpontokat mutattunk be, így korábbi cikkeinkből is meríthet inspirációt. Sorozatunkban ajánlottunk már például szlovén gasztrotúrát, hajókázást Svájc legkékebb taván, andalúz álomhétvégét, formabontó berlini látnivalókat és hévízi csobbanást is. Vagy inkább túrázni indulna? Íme három tipp belföldi csillaglestől horvátországi türkiz tórendszerig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazni gusztustalanabb, mint gondolná!

Edicsek 2015. május 19., kedd 21:47

Éppen időben, vagyis nagy nyári nyaralások előtt a Daily Mail arról ír, hogy mennyi kórokozóval is találkozhatunk vakációzás közben. Azt tudta például, hogy mire eljut a szállodáig a bőröndje, egy hatalmas baktériumtanya lesz? De semmi gond, mert addigra sokkal undorítóbb dolgokkal találkozott a repülőn, ahol a személyzetnek nincs ideje rendesen takarítani, az ülések hátából kihajtható kisasztalt pedig sokan pelenkázásra használják. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, miért az anyja hasonmását választja csajának

mzd 2015. május 19., kedd 16:03

Megesett már önnel, hogy amikor a pasija hazavitte bemutatni a szülőknek, azzal kellett szembesülnie: a leendő anyós konkrétan úgy néz ki, mint ön? Igen? Akkor szólunk, nem ön az egyedüli, aki így jár, ezért is vizsgálták finn kutatók ezt a jelenséget. Az Women's Health híre szerint 70 nőt és férfit válogattak össze a szakértők, hogy aztán arcelemzésnek vessék alá őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a kutyabarát strandok 2015-ös listája

mzd 2015. május 19., kedd 12:34

Ahogy tavaly, úgy idén is összeállította az EB OVO azon strandok listáját, ahova nyugodtan beviheti a kutyáját is, ha szeretné. A térképen nemcsak a 30 helyszín található meg, de kiderül róla az is, hogy a Balatonban (ahogy általában más természetesen fürdőhelyeken sem) nem fürödhet együtt a házi kedvenccel, kivéve, ha hajóról mennek be a vízbe.

És hogy ez miért van így? A Balatontipp.hu összefoglalója szerint ha a területet fürdésre jelölték ki, akkor egyértelműen tiltott bármilyen kisállat nemcsak vízbe engedése, de a strandra történő bevitele is, ugyanakkor a kapcsolódó BM-rendelet alapján kijelenthető: a természetes vizekben nemcsak a kijelölt helyeken lehet fürdeni, hanem mindenhol, ahol nem tilos. A kivételekről és a tiltásokról itt és itt szerezhet infókat, de érdemes az illetékes önkormányzatoknál is utánakérdezni, még mielőtt megbüntetnék.

A sajtóközleményből kiderül az is, hogy egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek. Ha bővítené a listát, ezen az email címen várják a visszajelzéseit.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Napi fél liter narancslé javítja a memóriát

araya 2015. május 19., kedd 11:42

A legújabb kutatások azt mutatták ki, hogy napi fél liter narancslé elfogyasztása javítja a memóriát, az agyi funkciókat és a reakcióidőt is az idősebb korosztálynál,  és nem csak az emlékezetre, de a beszédközpontra is jó hatással van. Ráadásul ezek a hatások már kevesebb mint két hónap alatt érezhetőek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tudja, mi az a jóga, vagy csak csinálja?

S-W. Zsó 2015. május 19., kedd 09:12

Az antigravitációs vagy a meztelen jógáról biztosan ön is hallott, de azt tudta, hogy már cuki kutyás jóga, hiphop jóga, csokoládéjóga, borkóstolással egybekötött jóga, sőt társkereső jóga és silent disco jóga is létezik? És ki tudja, mi vár még ránk, amivel a jógához kevésbé, de az üzlethez annál inkább konyítók még több pénzt be tudnak zsebelni a követőktől. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak az igazi szakértők, vagyis a jógik a mai jógairányzatokról. Íme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lelki rugalmasság tanulható, fejlessze a gyereknél!

Sákovics Diana 2015. május 18., hétfő 18:24

Szülőnek lenni a világon a legkeményebb feladat. Reménykedünk abban, hogy jól csináljuk, hogy azt adjuk a gyerekünknek, amire szüksége van, hogy olyan képességekkel, tudással látjuk el, mely hozzásegíti majd a boldog, sikeres élethez – bármit is jelentenek ezek a fogalmak nekünk, és bármit is jelentenek majd neki. Azt azonban, hogy elég jó szülők vagyunk-e, nem tudhatjuk, hiszen csak évtizedek múlva, csak felnőttkorában derül ki, hogy jól szerettük-e, hogy jó-e, elég-e, megfelelő-e, amit gyerekkorában adtunk neki.

shutterstock 209834554

Szerencsére azonban a pszichológia fejlődésével egyre többet tudunk, értünk meg abból, hogy mire van szükség a boldog élethez, és ezt a tudást a gyereknevelésben is felhasználhatjuk. De ahhoz, hogy valaki boldog lehessen, hogy jól érezhesse magát a bőrében, szükség van arra is, hogy képes legyen megküzdeni a nehéz helyzetekkel, képes legyen jól alkalmazkodni a változó körülményekhez, a stresszhez, a traumákhoz: szükség van a rugalmasságra, az ellenállóképességre.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem bírja a pollent? Egyen több jó baktériumot!

Brownie 2015. május 18., hétfő 13:51

Ha tudja, milyen az, amikor a szénanátha tünetei még a legegyszerűbb mindennapi teendőket is pokollá teszik, akkor van egy jó hírünk: egy új kutatás szerint a probiotikumok hasznosak lehetnek a szezonális allergiában szenvedők számára is. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely jótékony baktériumokról is van szó.

shutterstock 174520427

18+ Retusálatlan női testekről készül weboldal

mzd 2015. május 18., hétfő 12:26

Nemrég megmutattuk, hogy milyen egy fitt test valójában, most pedig egy hasonlóan érdekes projektre bukkantunk. A fotósként tevékenykedő Jade Beall a You Are Beautiful (Gyönyörű vagy) nevű ötletéhez gyűjt pénzt, a célja pedig az, hogy szerte a világon retusálatlan fényképekkel mutasson be hétköznapi nőket, akik természetesen arról is mesélnek, mit gondolnak a testükről – olvasható a Huffington Poston.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne izguljon, más is lopja a haverja sztoriját

mzd 2015. május 17., vasárnap 17:47

Ugye ismerős az, amikor egy bomba sztorit mesél a haverjainak és csupán azt az apró tényt hallgatja el előlük, hogy nem önnel, hanem valójában valaki mással történt meg az eset? Nincs egyedül. Amerikában egyetemisták százait vizsgálták, és kiderült: valóban eléggé gyakori ez a helyzet, írja a Research Digest. Hogy miért? Mutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesebb akar lenni? Ezekre figyeljen!

.syl. 2015. május 17., vasárnap 13:47

Jobb esetben mindenki megtanulta odahaza gyerekkorában, hogy a reggeli nagyon fontos, de felnőttként hajlamos erre legyinteni az ember, és bőséges ebéddel kárpótolja magát a kimaradt korai étkezésért. Pedig a reggelit tényleg nem érdemes kihagyni, ahogy a mesterséges édesítőszereket is jobb inkább kerülni. A Daily Mail gyakran ismételt kérdéseket gyűjtött össze, és egyértelmű válaszokat csikartak ki rájuk a téma szakértőitől.

shutterstock 76171396
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés