#ÉLETEM

7 dolog, amivel jobbá teheti az életét

Sákovics Diana 2015. június 1., hétfő 20:44

A pszichológia csodás tudomány. Nemcsak azért, mert mentális betegségeket kezel, problémák megoldásában segít, nemcsak traumákon, kríziseken képes átvezetni, de hozzájárul ahhoz is, hogy boldogabb emberek lehessünk, jobban alkalmazkodjunk a világhoz, könnyebben megtaláljuk benne a helyünket, önmagunkat – és hogy összességében szebb legyen az életünk. Az elmúlt húsz évben a pszichológusok lelkesen kutatták, mitől is leszünk boldogok, hogyan hat a boldogság a testünkre, az egészségünkre, de tudományosan bizonyították a hála, az áhítat a megbocsátás pozitív erejét, és gyakorlati tanácsokkal szolgáltak arra is, hogyan tehetjük tudatosabban jobbá a mindennapjainkat. A Huffington Post pedig most összeszedte a pozitív pszichológia elmúlt évtizedének legérdekesebb kutatási eredményeit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kánikulában is edzene? Ezekkel a kockázatokkal számoljon!

S-W. Zsó 2015. június 1., hétfő 15:03

Végre itt a jó idő, ami a fogyni vagy erősödni vágyókat is arra ösztönzi, hogy még többet mozogjanak a szabadban. Mivel azonban szervezetünk ilyenkor még nagyobb terhelésnek van kitéve, a nagy melegben való testedzéssel járó veszélyekre is fel kell készülnünk. Ne ijedjen meg, nem kell egész nyáron a konditeremben izzadnia, nyugodtan menjen el futni terepre vagy tekerjen egyet, de vegye figyelembe: nem mindegy, mikor, hogyan és mennyit edz. A Shape magazin összegyűjtötte, hogyan előzheti meg a hőség okozta kellemetlen helyzeteket. Íme:

Kiégett? Nincs egyedül!

Dívány 2015. június 1., hétfő 12:05

Az embereknek előbb-utóbb elegük lesz a munkájukból, főleg, ha már hosszú ideje dolgoznak ugyanazon a helyen és/vagy ugyanabban a munkakörben. És valószínűleg sokat kell gondolkozni azon, hogy ismeretségi körünkben - magunkat is beleértve persze - van-e valaki, aki nem így érez. Igen, ez nem véletlen, a Selfmapping HR teszt legújabb kutatása szerint ugyanis az aktív magyar munkavállalók 86%-a ki van égve. A közel  1000 válaszadó többsége, akiket a teszt ebből a szempontból vizsgált, kis- és középvállalatok, valamint multinacionális cégek alkalmazottai, de kis arányban található köztük egyéni kitöltő is. Részletek a hajtás után!

shutterstock 191012645
Távolról sincs vége, olvasson még »

9+1 egészségügyi érv a sörivás mellett!

ST 2015. május 31., vasárnap 11:51

A férfiak többségét valószínűleg nem kell buzdítani a sörivásra, de nők körében ez az ital kevésbé népszerű. Ami pedig nagy kár, hiszen rengeteg pozitív hatással rendelkezik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nők jobban emlékeznek arra, hogy emlékezni kell

Edicsek 2015. május 31., vasárnap 09:57

Prospektív emlékezetnek azt a memóriafajtát nevezik a pszichológusok, melynek köszönhetően anélkül emlékszünk dolgokra, hogy arra bárki vagy bármi emlékeztetne bennünket. Hogy egy hétköznapi példával éljünk: ilyen az, amikor egyszer csak beugrik, hogy hazafelé be kell menni a boltba tejért. Most kiderült, ebben a nők már hivatalosan is sokkal jobbak, mint a férfiak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mellráktúlélőkkel reklámozzák az androgün fehérneműt

mzd 2015. május 31., vasárnap 09:06

Tavaly egy mellráktúlélő édesanya a Facebookon mutatta meg, hogy a betegség mit tett a testével, most pedig egy fehérneműmárka döntött úgy, hogy műtéten átesettekkel népszerűsíti a kollekcióját. A Play Out név alatt futó alsók elvileg "nemtelenek", így férfiak is nők is hordhatják őket – olvasható a Mashable.comon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szia, nagyi! Képzeld, meleg vagyok.

Steiner Kristóf 2015. május 30., szombat 21:40

A legtöbb meleg számára a coming out, azaz az előbújás (a szexuális irányultság felvállalása) a közeli családtagok előtt is meglehetősen nehéz feladat, ám itt még nem ér véget a sor: miután a szülők előtt felvállaltuk a felvállalnivalót, egy csomó új kihívással nézünk szembe. Tesók, barátok, haverok, régi szerelmek, szomszédok – csupa olyan ember, akikkel egy ponton vagy megtörténik a nagy beszélgetés, vagy egyszerűen csak hagyjuk, hogy maguktól rájöjjenek.

Az utóbbi kategóriába tartoznak a nagymamák és nagypapák is – ennek oka pedig általában az, hogy a család legidősebb tagjai rendszerint nincsenek kirobbanó formában. És hát senki sem igazán szeretné magára vállalni, hogy egy coming outtal az egekbe küldje a vérnyomásukat, mások komolyan elhiszik, hogy szívrohamot, vagy szélütést okozna nekik a csalódottság érzése. „Nem akarom felzaklatni vele” – ez a tipikus hozzáállás.

Nemrég hasonló történettel keresett meg egy fiatal férfi olvasónk is, ám kérésére a levelét nem teszem közzé. Elég annyi, hogy szívesen beszélne őszintén a nagymamával, és mutatná be neki a pasit, akit szeret, de attól fél: ha visszajut a nagymamához a hír vagy magára ismer a cikkből, menten szörnyet hal. Ezt pedig én se szívesen venném a lelkemre – bár hozzáteszem, senkiről sem hallottam még, aki holtan rogyott össze, miután egy kedves családtagról kiderült, hogy meleg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Letaroltuk a Hajógyári szigetet!

Divany.hu 2015. május 30., szombat 20:11

Két nő, egy  Mazda, egy profi sofőr és a Hajógyári-sziget, na meg némi tanulás. Vályi István, a Totalcar újságírója, és műsorai révén majdnemceleb mutatta meg nekünk, mi is az a rendőrkanyar és hogyan kell kivitelezni. Vályi magyarázott és mutogatott, mi meg bőszen lestük, hogy hogy is van ez. Szerencsére vagy sajnos de a videóból kimaradt, ahogy megtanultunk parkolni, vagy valami hasonlót művelni, hátrafelé, párhuzamos beállással. Az már Vályinak is sok volt, nem bírta hallgatni a picsogást, pedig az ő türelme szinte határtalan. Nézze meg, és röhögjön egy jót rajtunk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Nagy a hasa? Költözzön el!

Dívány 2015. május 30., szombat 08:39

Forgalmas út mellett lakni nemcsak nemcsak irritáló - legalábbis addig, amíg az ember meg nem szokja - ,de az egészségünknek sem tesz jót. És nem, nem csak a légszennyezés miatt. Egy friss kutatásból az derül ki, hogy azok, akik folyamatosan ki vannak téve a közlekedési zajoknak és a forgalomnak az átlagnál 25 százalékkal szélesebb derékkörfogattal bírnak. 

shutterstock 274833812
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, kik posztolják a legtöbb kicsimmelnyaralós fotót

mzd 2015. május 29., péntek 18:01

A közelgő nyár nemcsak a meleg idővel jelent egyet, hanem azzal is, hogy lassan elárasztják majd a Facebook hírfolyamát a „párommal horvátba" típusú nyaralós fotók – tehát azok a képek, amelyekre egyébként senki sem kíváncsi. Bár elsőre úgy tűnhet, az ilyen jellegű képeket posztoló emberek határtalanul boldogok, egy új kutatás szerint nem feltétlenül azok, viszont alacsony az önbecsülésük – olvasható a Refinery oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyorskaja nem csak az alakját teszi tönkre

Edicsek 2015. május 29., péntek 11:32

Abban semmi újdonság nincs, hogy a gyorséttermi koszt nincs éppen jó hatással az alakra, egy új kutatás eredményei szerint azonban az egész szervezet működésére negatívan hat ki. Tim Spector, a kutatás vezetője és a diétás mítoszok lerombolója arról számolt be, hogy elég ha egy hétig gyorséttermi koszton él és a jótékony hatású bélbaktériumok harmada elpusztul. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romlik a látása? Nem mindegy, mit eszik.

Brownie 2015. május 29., péntek 10:03

Na jó, az már nem újdonság, hogy az A-vitamin hiányának egyik legelső tünete a farkasvakság, ezért is kell jó sok répát ennünk. A Harvard Medical School szakemberei szerint azonban nem sűrűn kell optikushoz járniuk azoknak sem, akik szeretik a tenger gyümölcseit vagy a spenótot. Ez persze nem jelenti azt, hogy akár le is cserélheti a szemüvegét pár konzerv tonhalra, de tény, hogy például a fekete ribizli, a vadon fogott lazac, a kelkáposzta, a lenmag, a csicseriborsó, a szardínia vagy az osztriga lassítja az életkorral járó látásromlást. Eláruljuk, miért, és azt is, hogy miből mennyit érdemes ennie, hogy sokáig gond nélkül lásson.

Figyeljen oda jól, mit vesz fel reggel, a teljesítménye múlhat rajta

Sákovics Diana 2015. május 28., csütörtök 20:18

Szép dolog azt mondani, hogy a külsőségek nem számítanak. Még szebb dolog ezt valóban el is hinni, de sajnos ez épp olyan, mint a korlátlan szeretet: jól hangzik, de ösztönösen nem megy. A külsőségek, pontosabban a külső megjelenés fontos, nemcsak mások megítélésében, de abban is, hogyan látjuk önmagunkat, hogyan gondolkodunk magunkról, a világról. Az öltözködés pszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyisson éttermet más pénzéből!

etelka 2015. május 28., csütörtök 19:33

Újszerű és meglehetősen bátor lépésre szánta el magát a Mariott Budapest, amikor úgy döntöttek, a Duna-parti hotel oldalában lévő 110 nm-es helyiségbe nem valami újabb turistacsalogató lokált rendeznek be, hanem megpályáztatják a helyet.  De nem is akárhogy! A koncepció lényege, hogy ha van egy jó ötlete, de sosem volt pénze megcsinálni egy rendes éttermet, klubot, kocsmát, éjszakai bárt, akkor írjon egy ütős tervet a hotelnek, akik eldöntik, hogy támogatják-e vagy sem.

Persze nem árt hozzá némi vendéglátóipari tudás - vagy egy jó haver, akivel mer vállalkozni -, meg némi idő, mert alig 3 hét áll rendelkezésére, hogy megírja a pályázatot. A „Vágj bele életed vállalkozásába!” program május 28-án indul, és a CANVAS pályázat keretében valósul meg, amely a világ több országában is létezik már. Adott tehát egy jó helyen lévő 110 nm-es helység, és a szállodalánc tudása, na meg a pénze. 

Azt kezd vele, amit akar
Azt kezd vele, amit akar
Fotó: Földházi Árpád

.„A CANVAS projekttel – melyet Magyarországon teszünk először publikussá azzal, hogy nem kizárólag Marriott alkalmazottaknak írjuk ki – a Budapest Marriott Hotel egy új úton indul el. Célunk az, hogy a hotelt a legfiatalabb utazó generációk, sőt, az itt élők számára is a lehető legvonzóbbá tegyük. Budapesten rengeteg friss ötlet vált a város arcát meghatározó trenddé – gondoljunk csak a mára szinte védjeggyé vált romkocsmákra! A Marriottnál készen állunk arra, hogy az újításokat befogadjuk, sőt úttörők legyünk, ezért indítjuk el a „Vágj bele életed vállalkozásába!” pályázatot – mondta el Rick Enders, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója.

A lényeg a lényeg, van 3 hét megírni az elképzelést, beleértve az étlapot, a kreatív koncepciót és a designra vonatkozó terveket. Ezt a Budapest Marriott Hotel menedzsmentje és az anyavállalat képviselői bírálják el, kiegészülve Mautner Zsófiával, Jókuti Andrással illetve Bíró Lajossal, több étterem séfjével. A pályázók öt legjobbnak talált döntőse egy 2 napos cook-off eseményen mutathatja be a koncepciót, sőt főzni is fognak, hogy kiderüljön, miféle ételekben gondolkodnak.

A döntés már másnap megszületik, június 25-én kiderül, ki nyeri a 40.000 dollár (11,3 millió forint) értékű beruházást, melyből 30.000 dollárt fordítanak az étterem kialakítására és a konyhára, a fennmaradó 10000 dollárt (közel 3 millió forintot) pedig saját belátása szerint költheti arra, hogy olyan designt adjon a helynek, amilyet akar. A paletta pedig széles, Mautner Zsófia szerint ezen a helyen el tudna képzelni egy szexi, dögös helyet, tetovált pincérlányokkal és laza hangulattal, de akár egy street food és egy bisztró keverékét is. Megkötés nincs, csak annyi, hogy legyen ütős a terv, és nyűgözze le a zsűrit. 

A vállalat nem cicózik, július 15-én már nyílni is fog az új hely, a nyertes pedig a Budapest Marriott Hotel alkalmazottjaként étteremvezetői pozícióba kerül, és az étterem mindenkori bevételéből részesül. A hely elindítására van hat hónap, ha pedig valami döcög, akkor átgondolják a továbbiakat. 

Most épp a HPV-oltással riogatnak a vakcinaellenesek

etelka 2015. május 28., csütörtök 12:15

"Köztudott, hogy a HPV oltás is csak a gyógyszermaffia találmánya, akiket beoltanak, hullanak mint a legyek, aki meg nem, az beteg lesz, vagy valami még ennél rémesebb történik vele" - nagyjából így foglalható össze a Világ helyzete blog egyik bejegyzése, ami egy, a dán TV2 által készített dokumentumfilmre hivatkozik. Ebben HPV-oltáson átesett lányok mesélnek arról, mi történt velük: közülük háromnál POTS-szindrómát diagnosztizáltak, amely meglehetősen ritka, viszont krónikus betegség. A POTS-szindróma nem szerepel a négykomponensű oltás mellékhatásai között (ld. 6.oldal), ami persze nem jelenti azt, hogy teljesen kizárható az oltás és a mellékhatások összefüggése, de azt sem, hogy egyenes következménye volna.

A jól felépített film alapján nyilván sokakban merül fel kétely azzal kapcsolatban, vajon jól döntenek-e, ha az oltást választják. Az alábbiakban megnyugtatnánk a kétkedőket, hogy igen, jól döntenek, és azt is elmagyarázzuk, hogy miért. És nem, ezt a cikket nem vakcinagyártók rendelték.

Ami biztos ,hogy Magyarországon a HPV (Humán Papillomavírus) elleni oltás a kötelezően felajánlható oltások közé került, ami azt jelenti, hogy a 2014/15-ös tanévben 12. évüket betöltő, hetedikes lányok ingyen kaphatják meg az oltást, ha igénylik. A HPV elnevezés egy csomó vírust foglal magába, melynek nagy részét a szervezet önállóan legyőzi, de vannak típusai, melyek rákot okozhatnak, más típusok pedig nemi szervi szemölcsöt.

 Azok, akik a rákkeltő (16-os vagy 18-as alcsoportba tartozó) vírussal fertőződnek meg, szintén gyakran észrevétlenül megússzák betegség nélkül, és pár éven belül vírusmentesek is lesznek, de minden tizedik esetben hosszú évekre fennmarad a vírus a szervezetben, ami magas kockázatot jelent a méhnyakrák szemponjából. Ugyanazt a HPV-vírust is többször el lehet kapni, mivel a szervezet nem emlékszik a fertőzésre. Ezek ellen létezik már oltás, az egyiket a Merck gyártja - ez négy komponensű -, míg a másikat a GlaxoSmithKline, ez két komponensű (a vakcinák nevét a gyógyszerekről szóló szabályozás miatt nem írhatjuk le).

Jelenleg a méhnyakrák a 15-44 éves nők körében a második leggyakoribb daganattípus, évente 407 nő hal bele a betegségbe, és nagyon sokak esnek át radikális műtéten.

A szabályozás életbe lépése óta 10-ból 8 szülő kérte hetedikes lánya számára azt az oltást, melyet eddig világszerte 60-70 millió ember kapott meg. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) folyamatosan monitorozza az adatokat, és 2014-es  jelentése szerint a HPV oltást biztonságosnak és hatásosnak minősítették. Ami biztos, hogy 2006 júniusa és 2014 márciusa között 67 millió dózis HPV vakcinát használtak fel, a VAERS rendszerbe pedig 25.000 bejelentés érkezett az oltással kapcsolatos mellékhatásokról. Ennek 92 százalékát a nem komoly mellékhatások tették ki, melyek lehetnek fejfájás, hányinger, hányás, ájulás, és ezekre a gyártók a vakcináról szóló tájékoztatóikban esetleges mellékhatásként fel is hívják a figyelmet. 

 „Dániában és Svédországban az elmúlt években több százezer, Ausztráliában másfél millió fiatal lányt oltottak be, és a szóban forgó populációkban rövid idő alatt szinte teljesen eltűntek egyes jól megfigyelhető, HPV okozta megbetegedések. Számos ország példája bizonyítja: sikerre lehet vinni a HPV elleni küzdelmet, ezért is nagyon fontos, hogy felvegyük a harcot a rémhírekkel szemben, hiszen Magyarországon háromszor annyi áldozatot szed a méhnyakrák, mint Európa többi részén” – nyilatkozta megkeresésünkre dr. Ócsai Lajos, aki nyugdíjazásáig a Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának főosztályvezetője volt. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így vegyen jó bringát a gyereknek!

velo.hu 2015. május 28., csütörtök 09:13

Az első tanács: akárcsak az autóvásárlásnál, itt se a szín döntsön! Igen, míg nekünk az ár számít, a gyermekünknek talán ez a legfontosabb, de a kerékpárüzletek kínálata elegendő lehetőséget biztosít a kompromisszumos megoldásokra. Azt pedig sajnos el kell fogadni, hogy ahogy nő a gyerek, folyamatosan egyre nagyobb kerékpárt kell neki vásárolni. Általában jól látható, hogy a gyermek mikor növi ki a bringát: vagy a nyerget nem lehet már tovább emelni, vagy azt tapasztaljuk, hogy túl kicsi a nyereg-kormány távolság és helytelen lesz a testtartás.

A VELO.hu összeszedte a témakör legfontosabb információit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 érv, hogy miért jó introvertáltnak lenni

S-W. Zsó 2015. május 27., szerda 18:59

Félénkek, unalmasak és be vannak gubózva – mondják gyakran az introvertált emberekre, hiszen nem sok mindent mutatnak meg magukból. Ám ez a feltételezés leginkább azoknak a kultúráknak a téves megítélése, ahol túlságosan felértékelik a nyitottságot és a bőbeszédűséget, ráadásul a rámenősséget tartják a sikeres élet kulcsának. Összegyűjtöttünk néhány érvet, amik igazolják, hogy az introvertált emberek nemhogy nem antiszociálisak, de kimondottan érdekesek, intelligensek és ezért bizony vonzóak is.

Introverzió és extraverzió

Carl Gustav Jung A lélektani típusok című könyve a személyiség legfőbb tényezőjeként bevezette és széles körben népszerűvé tette az introverzió és az extraverzió fogalmát. Jung szerint az introvertáltakat a gondolatok és az érzések belső világa, az extravertáltakat pedig az emberek és a tevékenységek külső világa vonzza. Az introvertáltak a körülöttük zajló eseményekről általuk alkotott jelentésekre koncentrálnak; az extrovertáltak pedig belevetik magukat ezekbe az eseményekbe. Az introvertáltak akkor töltődnek fel energiával, ha egyedül vannak, az extrovertáltak pedig akkor merülnek le, ha nem élnek elegendő mennyiségű társas életet.

„Persze ezek nem abszolút jellemzők: Carl Jung pszichológus szerint nem létezik tisztán introvertált vagy tisztán extravertált személyiség, hanem mindenki valahol a két végpont között, de az emberek többsége a spektrum közepén helyezkedik el, ők az ambivertáltak" – írja Lars Larsen, az Aarhus Egyetem pszichológus professzora a Science Nordic oldalán. Ha ön még nem töltötte ki a Jung gondolatain alapuló, a legtöbb egyetem és óriáscég által alkalmazott Myers–Briggs személyiségtesztet, itt megteheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkoló söralátéttel kampányol a japán bár a családon belüli erőszak ellen

Divany.hu 2015. május 27., szerda 11:34

Tokiót tartják a világ egyik legbiztonságosabb városának, mégis: az egyre mértéktelenebb alkoholfogyasztási szokások miatt soha még ennyi japán nő nem volt kitéve a családon belüli erőszaknak, mint most - írja a Daily Mail. Egy Yaocho nevű tokiói bár ezért most különösen erős kampánnyal rukkolt elő a családon belüli erőszak ellen. A közvetítő eszköz sem hétköznapi: a bár ugyanis söralátéteken mutatja be, hová vezet az túlzásba vitt alkoholizálás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most komolyan Miskolcra menjünk nyaralni? Vagy Milánóba? Tényleg, jó lesz!

travelo 2015. május 27., szerda 10:30

Még nem döntött hol nyaraljon a család? A Balaton vagy az Adria között vacillál? Ugyan már, menjenek inkább Miskolcra, vagy Milánóba. Elsőre bizarrul hangzik, de már bizonyítjuk is, miért érdemes ezekkel a célpontokkal kilógni a sorból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamionsofőrből miért is ne lehetne maratonfutó?

S-W. Zsó 2015. május 27., szerda 08:39

Tíz éve dolgozik nemzetközi kamionsofőrként Dajka László, alias Lacika, aki saját nevét viselő, népszerű blogjával nem csak a kamionozás világában segít eligazodni a kezdő és a haladó kollégáknak, de egészséges életvitelre is ösztönzi őket. Szerinte ugyanis az, hogy idejük nagy részét egy kamionban töltik, még nem jelenti azt, hogy konzerveken, porleveseken vagy a nonstop büfék menüjén kell élniük – egy-két félmaratont is be lehet iktatni...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban megy a munka, ha csobog a kispatak

Divany.hu 2015. május 26., kedd 14:58

Csobogó víz, madárcsicsergés, a szél megnyugtató susogása – ön is jobban érzi magát, ha hallja maga körül a természet hangjait? Nem véletlen. Vannak azonban dolgok, amiket nem elég éreznünk, be is kell bizonyítanunk, ezért aztán olyan konferenciák jönnek létre, mint például az Amerikai Akusztikai Társaság pittsburghi rendezvénye, ahol a Rensselaer Politechnikai Intézet munkatársai bemutathatták kimutatásaikat a fenti témára vonatkozóan. A kutatók nem kisebb evidenciára találtak bizonyítékot, mint hogy a természetes hangok irodai környezetben történő lejátszása képes javítani az ott dolgozók hangulatán, és növelni azok megfigyelőképességét, írja a medicalnewstoday.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hyarulonsav nem a fecskendőbe zárt fiatalság, de elég jó cucc

Steiner Kristóf 2015. május 26., kedd 10:47

IMG 20150428 110033
Fotó: Steiner Kristóf / Dívány

Az ember természeténél fogva idegenkedik a változástól – ebbe a változásba pedig az öregedés is beletartozik. Persze ebben biztosan benne van a társadalom által ránktukmált értékrendszer is: gyerekként gyakran hallottam a második x vége felé közelítő fiatal felnőtteket jajveszékelni a koruk miatt, mire pedig huszonévesek leszünk, tele van a fejünk a „maradj örökké fiatal” szlogenekkel. Ugyanakkor érdekes módon semmiféle „egyezmény” nincs köztudatban azzal kapcsolatban, hogy ki számít „öregnek” és „fiatalnak” – rendszerint önmagunkhoz viszonyítunk. Aztán önmagunkat viszonyítjuk az öt, tíz, tizenöt évvel ezelőtti önmagunkhoz. Pedig ideális esetben sem a vislekedésünket, sem a személyiségünket, sem a ruházkodásunkat nem befolyásolja, hogy hány esztendősek vagyunk – szerény véleményem szerint mindenkinek pontosan azt kell tennie, ami jól esik neki (feltéve, hogy ezzel nem bánt másokat), nem pedig azt, amit a korfetisiszta társadalom, vagy néhány trollkodó Facebook-követő elvár tőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, az erőspaprika gyomorfekélyt okoz? Épp ellenkezőleg!

ST 2015. május 26., kedd 09:05

Akik kedvelik a magyar, indiai, mexikói és egy rakás egyéb egzotikus ország konyhaművészetét, azoktól nem idegen az erős ízek, a csípős fűszerek szeretete. Ezek használata azonban nemcsak a jó ízhatás miatt terjedt el: egy sor kedvező élettani hatással is bírnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, hogy ne hízzon a nyaralás alatt se!

ST 2015. május 25., hétfő 10:37

Amikor az ember nyaralni indul, sokszor nem csak arra kell figyelnie, hogy minden irata, pénze megvan-e, illetve hogy mindent bepakolt-e a bőröndjébe. A diéták és az egészséges életmód ugyanis a pihenés alatt sem szünetelnek, viszont a megszokottól eltérő, kényeztető körülmények közt nem is olyan könnyű betartani őket - és legtöbbször az oda nem figyelés a ludas. Ha ön is szeretne egészségesen étkezni, vagy legalább tartani a kiválasztott diétáját, akkor íme néhány tipp, amire érdemes figyelnie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Előre tudni, ki képes letenni a cigit

mzd 2015. május 24., vasárnap 17:26

A dohányzásról történő leszokás egyre gyakrabban előkerülő téma: kollégáink is próbálkoznak vele több-kevesebb sikerrel, most pedig a Refinery-n futottunk bele egy érdekes cikkbe, ami a káros szokással felhagyó emberek agyáról szól, és mint kiderült, már a leszokási szándék előtt is kimutatható, kinek sikerül majd a leszokás és kinek nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés