#ÉLETEM

Egy tábla csokival 1700 liter vizet nassol el

mzd 2015. július 7., kedd 19:55

Bár nálunk is közeleg a hőségriadó, azért még nem vagyunk olyan helyzetben, mint Kalifornia. Ott ismét beköszöntött a "szokásos" szárazság, emiatt pedig arra kérik a lakosságot, amennyire tudják, fogják vissza a vízfogyasztásukat. Ön mit tenne hasonló helyzetben? Ha pár perccel rövidebb ideig zuhanyozna, de csokit ugyanúgy enne, van egy rossz hírünk: egy kilogrammnyi édességhez ugyanis 17 ezer liter, azaz egy úszómedencényi víz szükséges. A megdöbbentő adatokat bemutató sorozatEglė Plytnikaitė munkája, mi a BoredPandán bukkantunk rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sok zsír és cukor leblokkolja az agyat

Edicsek 2015. július 7., kedd 17:54

Nemcsak a fogyókúrázás terheli le az agyat, de a túl sok zsír és cukor is – ám míg az előbbi csak a gondolatainkat emészti fel, addig az utóbbi a kognitív rugalmasságra hat, azaz arra a képességünkre, hogy gyorsan alkalmazkodjunk változó körülményekhez, írja egy, a hosszútávú és a rövidtávú memória és étkezés kapcsolatát vizsgáló tanulmány alapján a Psyblog. Megjegyezik: a legkárosabb az, ha sok cukrot viszünk be a szervezetünkbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért tüsszentünk, ha erős fénybe nézünk

etelka 2015. július 7., kedd 11:53

Ismerős az érzés, hogy kimegy a fényre a sötét szobából, és úgy érzi tüsszentenie kell? Emyr Benbow, a Manchester-i Egyetem patológusa is így volt vele, 1991-ben levelet írt a British Journal of Ophthalmology-nak. A férfi azt írta levelében, hogy még a legegyszerűbb tünetek is jobban tolerálhatóak, ha nevet adunk nekik. Ezért fotikus tüsszentési reflexnek nevezte el a jelenséget, mely akkor jön elő, ha a sötétből a fényre lép az ember - írja a BBC. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az elhízott rákbetegek jobban bírják a kemót

mzd 2015. július 6., hétfő 20:35

Egy kutatás keretében vastag- és végbélrákkal küzdő betegek kemoterápiás utóéletét követték végig, és az ott nyert adatokat próbálták összefüggésbe hozni a páciensek súlyával. Kiderült, a magasabb BMI-indexszel rendelkezők átlagosan 3 hónappal élnek tovább, mint azok, akinek 25 alatti ez az érték. A DailyMail cikke szerint ennek az az oka, hogy a vékonyabb betegek szervezete nehezen birkózik meg a kimerítő kezeléssel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kudarc után arcoskodni kezdenek a férfiak

Edicsek 2015. július 6., hétfő 16:09

Ha eddig nem értette a keménykedő, erőszakosan kompenzáló férfiakat, egy új tanulmánynak kiöszönhetően most megváltozhat a helyzet: a Washingtoni Egyetem kutatói ugyanis legújabb vizsgálatukban arról számolnak be, hogy azok a férfiak, akiket valamilyen kudarc ért és veszélyben érzik a férfias kisugárzásukat, hajlamosak túlkompenzálni és akár megjátszani a macsót. Ezt az összefüggést azért sokan eddig is sejtették, de most a Social Psychology-ban egy egész tanulmánnyal bizonyították.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a magányos futást? Legyen a kutyája az edzőtársa!

S-W. Zsó 2015. július 6., hétfő 13:24

Elment a kedve a futástól, mert a barátok mindig csak a kifogásokkal jönnek? Ha van kutyája, akkor semmi sincs veszve: a leghűségesebb társakból tökéletes edzőpartnerek is válhatnak, hiszen kedvenc időtöltésük, amikor levezethetik végtelennek tűnő energiájukat.

Akad azonban néhány szabály, amit be kell tartaniuk, hogy mindkettőjük számára élvezetes legyen a futás. A Health.com pontokba szedte, mit szabad, kell, illetve tilos tennünk ahhoz, hogy lelkiismeretesen felkészítsük házőrzőnket a közös edzésre. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem a stressztől, hanem a rá adott reakcióktól lesz beteg

etelka 2015. július 5., vasárnap 17:51

Nem az a lényeg, mennyi a stressz, inkább az, hogy hogyan reagálunk rá. Egy új tanulmány szerint legalábbis azok, akik nyugodtan reagálnak a nehézségekre, kisebb eséllyel lesznek betegek, pontosabban kisebb eséllyel alakul ki krónikus gyulladás a szervezetükben, mely okozhat elhízást, rákot és szívproblémákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nassoltasson magvakat a családdal, ha nem akarja, hogy elhízzanak!

Brownie 2015. július 5., vasárnap 17:49

Talán ön is hallotta már, esetleg tapasztalta is, hogy amikor édességek helyett inkább mogyorót, diót, tökmagot vagy más magvakat nassol, akkor nem éhezik meg egyhamar. Egy új kutatás bizonyítja, hogy ez a módszer beválik a gyerekeknél is: ha a nap folyamán proteinben gazdag harapnivalókat fogyasztanak, nemcsak az étvágyuk csökken tartósabban, de annak esélye is, hogy este egészségtelen, zsíros vagy cukros ételeket fognak megkívánni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó a gyerek memóriája? Vigyázzon vele!

Divany.hu 2015. július 5., vasárnap 16:02

Azok a gyerekek, akiknek jó a memóriája, könnyebben hazudnak, mint kevésbé jó képességű társaik – mondja egy új gyermekpszichológiai tanulmány. A szakemberek hat-hétéves gyerekeknek adták meg a lehetőséget, hogy csaljanak egy egyszerű játékban, aztán pedig hagyták, hogy nyugodtan hazudjanak a tettükről, írja a BBC. Meglepő módon kiderült, hogy a jól hazudó gyereknek jobb a verbális emlékezete, azaz sokkal több szót képesek felidézni, mint nemhazudó társaik. És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Hát azt, hogy akkor is könnyebben zsonglőrködnek a szavakkal, ha hazudnak – tehát nehezebben kavarodnak bele a sztorijukba.

shutterstock 109976480
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kempingkörkép: a szimpla idilltől a tengerparti luxusig

S-W. Zsó 2015. július 5., vasárnap 14:07

A leghangulatosabb és talán legolcsóbb módja a nyári szabadság eltöltésének a természetjárás és a kempingezés. Ráadásul ma már nem is kell Bear Gryllsnek lenni ahhoz, hogy túléljünk néhány sátorban vagy lakóautóban töltött napot, hiszen a legtöbb kemping - az alapok mellett - rengeteg kényelmi szolgáltatást is nyújt a vendégek számára. Egy kisebb lakóautós körút során kipróbáltuk Nyugat- és Közép-Európa néhány campsite-ját, amik közül a legtöbbet bátran ajánljuk a nomád kikapcsolódás kedvelőinek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megcsalt a feleségem, belebetegszem, tönkremegyek

Kuna Gábor 2015. július 4., szombat 15:20

Levélírónknak azzal kellett szembesülnie, hogy megcsalta a felesége. Nagyon megviseli a dolog, lefogyott, rászokott a dohányzásra, belebetegszik ebbe az egészbe. Szeretné megmenteni a házasságukat, de úgy érzi, nem bírja ki ezt az helyzetet. Mit lehet ilyenkor tenni? Ki kell bírni az elviselhetetlen szenvedést? De meddig? Vagy van valami gyors módszer a felejtésre és a megoldásra? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Naptejezés helyett egyen epret!

mzd 2015. július 4., szombat 11:18

Itt a kánikula, mindenki tódul a vízpartra, de előtte jó, ha rákészül a napozásra. Nemrég már mutattunk egy bikinit, amelyben képtelenség leégni, de ha éppen nincs rá felesleges 45 ezer forintja, a naptejen kívül máshogy is védekezhet a Nap káros hatásai ellen: ételekkel. DailyMail 12 olyan kaját gyűjtött össze, amelyek nemcsak szerepet játszanak a leégés megelőzésében, de segítenek a bőrnek regenerálódni akkor is, ha már megtörtént a baj. Krumpli, zöld tea és eper a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyáron havonta ellenőrizze a bőrét!

ST 2015. július 3., péntek 20:19

A nyár és a kánikulai időszak beköszönte szinte mindenkit a vízpartra csábít, de akik nem szeretnek pancsolni, a kirándulások során szintén a természetben vannak, így kiteszik magukat a napsütésnek. Ez egyrészt nagyon jó, hiszen D-vitaminnal tölti fel a szervezetet, miközben szép színt kölcsönöz a bőrnek, másrészt azonban veszélyekkel is jár.

shutterstock 239285224
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ő ugyanaz az ember, mint coming out előtt

Sákovics Diana 2015. július 3., péntek 17:39

Születésünkkor meghatározzák a nemünk, szüleink, a környezetünk, a társadalom ezt a nemet igyekszik erősíteni bennünk: belénk égnek azok  a szerepek, viselkedési formák, tevékenységek és jellegzetes tulajdonságok, amelyeket egy adott társadalom a nőkre és a férfiakra nézve megfelelőnek tekint. Eközben, pontosabban ez alapján mi kisgyerekkorunk során kialakítjuk és megszilárdítjuk nemi identitásunkat. Amikor kamaszodni kezdünk, elkezdünk érdeklődni az ellenkező nem iránt, vágyni kezdünk az ellenkező neműekre, később szexuális életet élünk velük. De nincs ez mindenkinél így. 

Vannak emberek, akik úgy érzik, a születéskor meghatározott nemük valójában nem a sajátjuk. Vannak emberek, akik ugyan a születésükkor meghatározott nemük szerinti identitással élnek, de kiderül, hogy a külső testi jegyeik, a genetikai vagy a hormonális hátterük nem egyezik. Vannak olyanok is, ráadásul sokan, akiknek a születéskor meghatározott neme és nemi identitása egyezik, de romantikus vágya, szexuális vonzalma nem az ellenkező, hanem a saját vagy mindkét nem felé húzza. Ők az LMBTQI emberek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tampon vagy betét helyett elég egyetlen bugyi a mensturációhoz

Edicsek 2015. július 3., péntek 10:19

Mit szólna, ha azt mondanánk, hogy többé nem kell tampont vagy betétet vennie, sőt semmilyen menstruációs felszerelést, hanem elég mindezek helyett egyetlen bugyi? Egy különleges, de egyáltalán nem pelenkára emlékeztető bugyi, ami első pillantásra úgy néz ki, mint bármelyik másik, közben pedig menstruáció alatt kiváltja a tampont vagy a betétet, nem szivárog, nem hagy foltot, és ugyanúgy mosható, mint kevésbé spéci társai. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 csók után talál rá az igazira

mzd 2015. július 2., csütörtök 20:20

Azonkívül, hogy július 6-a idén egy átlagos hétfői napnak bizonyul, tud mást is: ekkor ünnepli a világ a Csókolózás Világnapját. Éppen ezért arra gondoltunk, összegyűjtünk pár érdekes tényt róla: kiderül, miért fordítjuk jobbra a fejünket, miközben csináljuk, honnan ered az angol kiss szó, és az is, hogy milyen élettani hatásai vannak a smárolásnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, amiért jobb meztelenül aludni

Toma 2015. július 2., csütörtök 12:25

Itt a kánikula, kerüljenek nyugodtan vissza a fiókok mélyére a cuki pizsamák és hálóingek: élvezze inkább a pucér alvást! Már csak azért is, mert a kutatások szerint nem csak kényelmes, hanem egészséges is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 26 millióan beszivárványosodtak a Facebookon

Dívány 2015. július 2., csütörtök 08:37

A szivárványos Facebook profilkép olyan menő, hogy mostanra minden második ismerősömről elmondható, hogy ugyanúgy néz ki a facsén. Ha ön is egyike azoknak, akik az azonos neműek közti házasság amerikai legalizálásának örömére szivárványos filtert rakott az utóbbi időkben legjobban sikerült szelfijére, akkor most eláruljuk, hogy már több, mint huszonhatmillióan tettek így a világon - legalábbis ezt írja az out.com. Mi pedig gratulálunk, ezek szerint ön is a népesség elfogadó részébe tartozik!

Természetesen nem teljesen véletlen, hogy a Facebook fejlesztői épp a hétvégére rukkoltak elő ezzel a kiváló lehetőséggel, azaz a filterrel, ami mindenki számára a lehető legegyszerűbben teszi egyértelműen kifejezhetővé, milyen fokon ért egyet az azonos neműek házasságának engedélyezésével, teljesen függetlenül attól, hol él. Mindez nagyon szép és jó, de mi van, ha ez is csak egy kísérlet része volt? Láttunk már ilyet korábban... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanácsok, hogy mit mondjuk és mit ne egy daganatos betegnek

Révész Renáta Liliána 2015. július 1., szerda 19:56

Amikor egy ismerősünkről, szerettünkről, esetleg családtagunkról kiderül, hogy daganatos betegsége van, akkor az első reakciónk a sokk, a félelem, a féltés. Az ijedtség érthető is, hiszen a daganatos betegségeket komolyan kell venni, mert akár halálos kimenetelűek is lehetnek. Ha azon aggódik, hogy máris rosszul reagált, akkor ne tegye: valószínűleg hasonlóan fogadta a beteg is, amikor közölték vele a diagnózis – így tehát, ha mi is így érzünk, máris empatikusan reagáltunk. Igenám, de hiába hasonlóak az érzéseink, a helyzetünk nem ugyanaz – és éppen ez az, ami nehezíti az együttérzés helyes kifejezését. A lényeg, hogy az együttérzés segítő és ne bántó, fájdalmas vagy dühítő legyen. De hogyan érjük ezt el? Mit szabad és mit nem szabad mondani egy daganatos betegnek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Engedje el magát, ha kreatív akar lenni

Sákovics Diana 2015. július 1., szerda 18:48

Tudjuk, hogy rendetlenségben könnyebb kreatívnak lenni, hogy a nosztalgia pörgeti a fantáziánkat, és tudjuk azt is, hogy a feszített koncentráció megöli azt. De mi ebből a tanulság? Hát éppen az, amire dr. Manish Saggar agykutató professzor és csapata is rájött. Vagyis:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még mindig nem döntött a nyaralásáról? Segítünk!

travelo 2015. július 1., szerda 12:04

Gyerekkel indulna útnak? Külföldre vágyik? Vagy maradna inkább itthon? Legszívesebben csak a kilátásban gyönyörködne egy hétig a hotel medencéjéből? Vagy pont, hogy olyan helyre menne, ahol kirándulni, várost nézni és strandolni is lehet? Bármilyen legyen is álmai nyaralása, van egy jó tippünk mindenki számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 érv, hogy miért káros, ha nem iszik

S-W. Zsó 2015. június 30., kedd 20:44

Kiszáradni egyáltalán nem nehéz, főleg a nyári hónapok alatt. Elég csak másfél százalékot veszítenünk testünk víztartalmából (az emberi szervezetnek átlagosan 60-65%-a víz) és máris elértük az enyhe dehidratáció határértékét. Ám nemcsak a szomjúság jelzi, hogy folyadékpótlásra van szükségünk: a kiszáradásnak sokkal több negatív, sőt kimondottan veszélyes következménye lehet, mint azt gondolná. A Health.com összegyűjtötte, mik azok a tünetek, amik arra figyelmeztetnek, hogy ideje több vizet fogyasztanunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt ok, amiért az okos ember nem fogyókúrázik

Sákovics Diana 2015. június 30., kedd 11:33

Ha 7 óránál kevesebbet alszunk, másnap többet eszünk. Ha nem eszünk elég zsírt, szenvedünk. Ha nem tervezünk előre, valószínűbben tolunk egészségtelen kosztot. Dr. Charlotte Markey egészségpszichológus professzor szerint ezeket a dolgokat egy okos ember nem teszi. Sőt, egy okos ember egyáltalán nem is fogyókúrázik.

Markey, a Smart People Don’t Diet: How the Latest Science Can Help You Lose Weight Permanently (kb. Az okosok nem diétáznak: így segít a tudomány a a tartós fogyásban) című könyv szerzője rendszeresen hangoztatja, hogy fogyókúrázni mekkora badarság, és most a Psychology Today oldalán azt is összeszedte, hogy miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máshogy izzadunk a melegben és a stresszhelyzetekben

Dívány 2015. június 30., kedd 10:01

Izzadni teljesen természetes dolog, főleg ha kánikula van vagy éppen az edzőteremben dönti meg a legutóbbi rekordját. Viszont amikor egy klimatizált irodában izzad egy fontos tárgyalás közben, az már teljesen más kategória. Arról már írtunk, hogy bizonyos ételek fokozzák az izzadást, és hogy betegségeknek is lehet velejárója, de nagymértékű verejtékezést okozhat a stressz is, amit nap mint nap átél a munkahelyén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem tud aludni rendesen, ha szénanáthás

mzd 2015. június 29., hétfő 20:33

Ön allergiás? És észrevette már, hogy amikor úgy dönt, lefekszik aludni, rátör önre a tüsszögés és a köhögés, no meg a szeme is viszketni kezd? A rossz hír, hogy emiatt akár egy órával kevesebbet alhat, a jó viszont az, hogy nincs egyedül és – a Daily Mail segítségével – tippeket is adunk, hogyan enyhítse a tüneteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés