#ÉLETEM

Készüljön az öbölátúszásra!

tatota 2015. július 17., péntek 14:00

Nyáron több nyílt vízi úszóversenyt is szerveznek, a legtöbbet a Balatonon, és ezeken egyre többen indulnak kortól és nemtől függetlenül, hogy próbára tegyék magukat, netán edzésben maradjanak – vagy csak úgy, mert szeretnek úszni. Ha ön is nevezett vagy nevezne ilyen sporteseményre, mindenképpen olvassa el a cikkünket, mert Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok magyar ökölvívó, jelenleg triatlonista ad tanácsokat a nyílt vízi úszáshoz és a felkészüléshez. Koko profi bokszolói pályafutása után kezdett triatlonozni, most a július 19-i I love Balaton öbölátúszásra készül, ezért arra kértük, adjon tippeket a felkészüléshez.

Dívány:  Milyen feltételek között készüljünk egy nyílt vízi úszóversenyre? Kombinálhatjuk a nyílt vízi edzést a medencés edzéssel? 

Kovács Kokó István: Igen, mindenképpen kombinálni kell az úszásnemeket. A medencében egyáltalán nem könnyebb úszni, mint a nyílt vízen, csak más. A balatoni úszásnál vannak nehezítő tényezőnek: a hullámok, a szél, a tömeg. Ezért célszerű olyan barátokkal indulni, akik hasonló tempót úsznak, és velük egy csoportban, a többiektől kicsit eltávolodva úszni. Az sem rossz taktika, ha van olyan előttünk, aki csak egy picit jobban úszik: az ő farvizén rengeteg energiát spórolhatunk. Fontos, hogy senkit ne kapjon el a gépszíj. A nagy ütemben elkezdett úszás megbosszulja magát minden esetben. Inkább legyen folyamatosan gyorsuló a tempónk.

Hogyan épüljön fel az edzéstervünk a végső távot szem előtt tartva? 

A technika nagyon fontos. Én nagyjából 2 éve kezdtem el úszni és mostanra értem el azt a szintet, hogy elinduljak például egy olyan nyílt vízi versenyen, mint az I love Balaton Öbölátúszás leghosszabb távja, a 3600 méter.

Ha rossz a technikánk, könnyen besavasodunk és rengeteg felesleges energiát vesztegetheünk el. A táv közben is tudni kell pihentetni az izmokat, mert ez már az a hosszúság, ahol biztosan be fognak savasodni. Az interneten már rengeteg hasznos videó van, ahol el lehet sajátítani a tökéletes úszótechnikát, de a legjobb egy edző, aki korrigálni is tudja hibákat, amit mi az úszás közben nem érzünk. Plusz vannak fejlesztő technikák: például váll-érintéses úszás, sepregető úszás, bójával/teknőccel úszás. Fontos a sok megtett kilométer, amivel a versenyre készülünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adjon hálát a tamponért!

mzd 2015. július 16., csütörtök 18:27

Az évente alaphangon 40 ezer forintba kerülő menstruáció teljesen természetes dolog, az már sajnos kevésbé, hogy azokon a napokon minden nő megkapja a megfelelő segítséget. A Huffington Post a menstruációs higiénia napja alkalmából olyan módszereket gyűjtött össze, amelyekkel a világ különböző pontjain élők – tampon és betét hiányában vagy csak egyszerűen hagyományból – próbálják elviselhetőbbé tenni ezeket a napokat. Matrac, gallyak, falevelek és titkolózás – 9 érdekesség a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tipikus gyilkos ritkán szörnyeteg, viszont súlyosan sérült

Sákovics Diana 2015. július 16., csütörtök 16:54

Hiába tudjuk, hogy a gyilkolás hozzátartozik az emberi léthez, hogy a történetünk során mindig, a világ minden pontján felbukkan, a gyilkosokat általában mégis félelmetes, szinte nem is emberi lénynek tekintjük. Pedig azok. Nem véletlenül foglalkozik velük a pszichológia. Azt már tudjuk a kutatásokból, hogy a sorozatgyilkos nő tipikusan fehér, iskolázott és kegyetlen, és tudjuk azt is, hogy a hatalom bárkiből képes kihozni a szadistát. Most egy új könyvnek köszönhetően számos újabb alapvetéseket is megtanulhatunk a gyilkosokról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Yakuza Fitness

nemoszi 2015. július 16., csütörtök 15:47

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kockahas három hónap alatt? Kipróbáltuk!

mzd 2015. július 15., szerda 18:35

Bár már július van, még mindig ömlenek a nyakunkba a "Hozd magad formába nyárra!" és az "Így lesz lapos hasad 3 hónap alatt!" cikkek és hirdetések. Ráadásul az internet olyan csodálatos, hogy erre rögtön számos megoldást is kínál: akadnak csodaszerek (amik vagy fogyasztanak vagy nem); orvosi beavatkozások (például gyomorgyűrű vagy zsírleszívás); illetve "hagyományos" módszerek is, ahol nem csapják be az alanyt és előre közlik, hogy bizony fel kell állni a kanapéról és le kell mondani a cukros üdítőkről, illetve a zsíros kajákról.

Április elején kíváncsiságból úgy döntöttem, kipróbálom az utóbbit: változtattam az étrendemen, belekezdtem egy otthoni tornába és bringával jártam a 10 kilométerre lévő munkahelyemre, hogy megtudjam, vajon tényleg lehet-e kockahasam három hónap alatt. Tapasztalatok, élmények, fotók és miértek a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három tipp a tökéletes romantikus nyaraláshoz

travelo 2015. július 15., szerda 12:16

Nyaralás kettesben? Az emlékezetes pillanatokért szálljanak meg panorámás hotelszobában, vagy különleges sátorban, és próbáljanak ki együtt valami újdonságot. Mutatjuk a legjobb praktikákat egy tökéletes romantikus nyaraláshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hologrammal őrzik a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeit Oroszországban

Edicsek 2015. július 14., kedd 10:42

Nem csak itthon probléma az, hogy a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyet sokan jogtalanul foglalják el. Oroszországban például a sofőrök 30%-a áll be a mozgássérült parkolóba, hiszen csak beugrik, siet, esik az eső, van mellette még kettő, csak elég lesz az az igazi rászorulóknak, egyébként is fáj a lába, és hasonló érvek mentén megmagyarázva azt, hogy miért nem akkora bűn elfoglalni egy mozgáskorlátozott helyét. Most azonban hologrammal védik a helyeket egy oroszországi bevásárlóközpontban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csinálja, amit szeret, jó lesz!

Divany.hu 2015. július 13., hétfő 16:10

shutterstock 109156469

Sokat beszéltünk már a boldogságról, adtunk is pofátlanul egyszerű képleteket annak eléréséhez, például, hogy hogyan használja az erősségeit, mert az majd jó lesz önnek. Rágörcsölni a boldogságra nemigen lehet, de köszönhetően egy újabb, hiánypótló tanulmánynak kiderült, hogy létezik módszer, ami tényleg működik, adta hírül a spring.org.uk. "Pozitivitás priorizálás" lehetne a neve, és ez az út a boldogsághoz. Ráadásul nem is egy nagy etwas, az a lényege, hogy úgy kell intézni mindennapos dolgainkat, hogy közben végig jól érezzük magunkat. Gondolta volna?

A tanulmány szerint, azok az emberek, akik képesek előtérbe helyezni azokat a dolgokat, amik örömmel töltik el őket, nemcsak boldogabbak, de sokkal jobb kapcsolatban élnek, valamint sokkal rugalmasabbak és figyelmesebbek is. Ahogy az már lenni szokott, a nagy erőlködésnek nyögés a vége, tehát ha folyamatosan próbálunk boldogok lenni, vagy ha túl nagy figyelmet szentelünk annak, hogyan éljünk boldogabban, akkor általában rosszabb állapotba kerülünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hemzsegnek rajta a baktériumok, mégis alig takarítjuk, mi az?

Brownie 2015. július 13., hétfő 09:18

Jól tudjuk már, hogy a fürdőszoba egy kész baktériumtenyészet, ezért a gyakori fogkefecsere, vagy az, hogy a WC-ülőkét öblítéskor mindig le kell hajtani, ugyanolyan aranyszabály, mint az ürítés utáni alapos kézmosás. A Women's Health magazinnak nyilatkozó szakértők elárulták, hogy valójában melyik a mosdó legkoszosabb felülete, aminek tisztán tartását sokan elhanyagolják. Ha megtudja, miért, ezután talán ön is Hamupipőke módjára fog súrolni.

Hasznos: így vezessen külföldön

mzd 2015. július 12., vasárnap 09:31

Azt már megmutattuk, hogyan ne égesse be magát, ha külföldön jár, most pedig egy hasonlóan fontos és hasznos cikkbe futottunk bele. A Visualistan készített egy infografikát, amelyről nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy melyik országban kell a jobb vagy a bal oldalon haladni, de azt is, hogy mennyivel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a tuti önbizalomnövelő technika

Divany.hu 2015. július 11., szombat 17:21

Túlságosan kritikus magával szemben? Kevés az önbizalma? Ne aggódjon, a kutatók már erre is kínálnak megfelelő megoldásokat. Az irányított absztrakció nevű technika lehet a segítségére – írja a Research Digest. Ha abban hiszünk, hogy valamit nem tudunk megtenni, az negatívan hat ránk, annak ellenére, hogy semmiféle bizonyíték nem áll rendelkezésre az ellenkezőjéről. Peter Zunick pszichológus és kollégái egy technikát írlak le, melyet irányított absztrakciónak neveznek.

A közvetlen absztrakció megmutatja, hogy a személyes siker hogyan lehet általánosabb érvényű – ez az absztrakciós fele – és azt is láthatóvá teszi, hogy a gondolkodás irányulása az egyéni tulajdonságokra hogyan lesz a siker kulcsa. Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha szereti a bort, kiránduljon Balf környékére

etelka 2015. július 11., szombat 15:35

Nincs is jobb egy kirándulásnál Ausztria irányába. Mi az Etyeki kúria nevű borászat tulajdonosával ugrottunk el Balfra, hogy megnézzük, milyen borok vannak errefelé, milyen kiállítás van jelenleg Kismartonban, és milyen egy osztrák borászat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem tragédia, ha a gyerek nem hajlandó húst enni - sőt...

Steiner Kristóf 2015. július 11., szombat 13:38

A vegán életmód még mindig sokak számára különös hókuszpókusznak tetszik – a vegetáriánus étkezés többé-kevésbé „elfogadott” Magyarországon is, és bár gombamód szaporodnak a csodásabbnál csodásabb vegán éttermek, valahogy a tejtermék és tojás elhagyása rengeteg ember számára „radikális” lépésnek tűnik. Különösen az idősebb generáció figyeli aggódva, ha egy unoka a veganizmus irányába kacsintgat – sajnos rengeteg sztorit hallok vaskalapos dokikról, akik egyenesen leteremtik a pácienseiket, akik a növényi alapú étkezést választják. Pedig a régi tanulmányok – melyek szerint a tej elengedhetetlen kálcium, vagy a hal a egyetlen omega 3 forrás – felett mára eljárt az idő: minden hasonló érvelésre tucatnyi másik tanulmány lelhető fel, melyek szerint az állati fehérje kiiktatása és a gondosan összeállított vegán diéta segít a kórós elhízás, a magas vérnyomás, a szívbetegségek, és az általános fáradtság leküzdésében is. Ahány ember, annyiféle indok, ki miért választja a vegán ösvényt – egyesek spirituális, mások egészségügyi, sokan állatvédelmi okoból vágnak bele, tiltakozva a nagyüzemi állatartás, ellen. (A weben rengeteg infót talál, aki kicsit belenéz: mi a vegánok morális gond a tojásiparral és tejiparral.) Az utóbbi időben több mailt is kaptam, melyekben szülők, nagyszülők panaszkodtak: gyermekük, unokájuk „nem hajlandó húst enni”, és kétségbeesetten kérték: írjam meg, milyen „speciális szükségleteik” lesznek most, hogy a „gyerek megbolondult”. Személyes környezetemben rengeteg olyan vegánt ismerek, aki terhessége során sem evett semmiféle állati eredetű ételt. A gyerekeik nem, hogy egészségesen születtek, de gyorsabban nőnek, és ritkábban betegek, mint a húsevő barátaim babái. Ismerek családot, ahol az 5 és 9 éves gyerekek a „vegán terhesség” után kizárólag növényi kosztot kaptak – nekik sincs semmi bajuk. Csak azért, mert húsevő társadalomba születtünk, nem kell készpénznek vennünk, hogy ez az egyetlen „helyes út”.

Szeret nassolni? A gyümölcscukor tehet róla

S-W. Zsó 2015. július 11., szombat 08:55

Tudjuk, hogy egyes ételek utáni sóvárgásnak rengeteg oka lehet, és az sem újdonság, hogy az inzulin elnyomja az éhségérzetet. A szakértők szerint azonban mindez összefügghet azzal az újabb felfedezéssel, miszerint az italunkban lévő cukor fajtája dönti el, hogy mennyire kívánjuk meg a kalóriadús nassolnivalókat - írja a livescience.com.

5 probléma, amit az öregedő hüvely okozhat

ST 2015. július 10., péntek 21:39

A nők testében a korral rengeteg változás következik be, és a negyvenes évek után bizony a nemi szervek is öregedésnek indulnak – állítja a Women's Health.  Ennek a jele például a hüvelyi szárazság, a gyakoribb gombás fertőzések. Míg az előbbiek "csak" kellemetlen kísérői az idő múlásának, vannak komolyabb változások is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minél többet ül, annál több az esélye a szorongásra

Divany.hu 2015. július 10., péntek 20:51

Az ülőmunka, ülő életmód – legyen szó a számítógép előtt görnyedésről, de akár tévénézésről vagy az elektronikus kütyükkel való játszásról – nemcsak a testnek, de a léleknek is rosszat tesz, nagyban elősegíti ugyanis a szorongás kialakulását, írja a Psyblog egy új kutatás alapján.

Egészen egyszerűen arról van szó, hogy mostanra rájöttek: az ülő cselekvéseknek egyértelműen közük van az emberek egyre romló egészségi állapotához, hiszen nem elég, hogy az elvégzendő munkák igen nagy hányadát ülve végzik, de az emberek általában az otthoni kikapcsolódás közben is ülnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne akarja tudni, mi van a cipője talpán

mzd 2015. július 10., péntek 11:29

Akár naponta is takaríthatjuk a lakásunkat a padlótól a plafonig, vannak olyan baktériumok, amelyeket ez sem tart vissza: a Houstoni Egyetem kutatói nemrég küszöbökről vettek mintát, ezek közül pedig 40% volt fertőzött Clostridium difficilével, vagyis azzal a baktériummal, ami az álhártyás vastagbélgyulladás leggyakoribb okozója. A legszomorúbb az, hogy cipőtalpakat is vizsgáltak és az arány itt is hasonló (39%) volt – olvasható a Men's Health oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 test, amiben egy dolog közös

mzd 2015. július 10., péntek 08:26

Azt már tudjuk, hogy a BMI önmagában nem mond semmit. Most azonban újabb és igazán látványos bizonyítékot találtunk arra, hogy a mutatószám mennyire nem pontos, mert hiába egyezik meg két embernek a testtömegindexe, mivel az csak a magasságot és a testsúlyt veszi figyelembe, a testalkatukban óriási különbség lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is reggel nyolckor guglizza ki az orvos telefonszámát?

etelka 2015. július 9., csütörtök 18:46

A Google adatbázisai mindent tárolnak, és most már percre pontosan meg lehet mondani, mikor mi érdekli az embereket  - írja a New York Times egyik szerzője. Seth Stephens-Davidowitz négy héten keresztül figyelte, hogy mire kerestek rá a felhasználók New York államban. A minta ugyan nem túl nagy, de véleménye szerint így is elég jól kirajzolódik, hogyan is zajlik egy virtuális napunk. 

Nem tökéletes a rendszer

A Google nem teszi nyilvánossá a keresések számát, csak azt, hogy abban az időszakban kiemelten sokan írtak be egy szót. A másik probléma pedig az, hogy nyilván nem kell minden tevékenységünkhöz/programunkhoz internetes segítség, így nehéz leképezni, hogy pontosan ki mit művel a valóságban, mert ha mondjuk valaki rendszeresen délben megy jógázni, akkor nem biztos, hogy bármire is rákeres ezzel kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak ráncos, sebhelyesarcú is lesz a cigitől

Divany.hu 2015. július 9., csütörtök 16:21

A személyes véleményünk, hogy minden típus kérdése, de a Daily Mailből megtudtuk, hogy a dohányosok sokkal könnyebben lesznek pattanásosak is, legalábbis egy újabb tanulmány szerint. Az eredmények ezzel újabb okot szolgáltattak a kutatóknak, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a tinédzserek igyekezzenek távol maradni a dohányktermékektől. A fiatalok kiemelt korcsoprt, hiszen ezek a pattanások ronda, maradandó hegeket hagyhatnak az arcon, olyat amit aztán sosem lehet eltávolítani és magától sem tűnik el. 

Az első randi 7 öltözködési alapszabálya

Sákovics Diana 2015. július 9., csütörtök 16:21

"Vacsorázni hívott. Mit vegyek fel?" – hangzott a kérdés a telefonba egy elhadart heló után, majd mindkettőnkből kiszakadt a nevetés. Nem csoda. A kérdés elsőre tinisnek tűnik, pedig a barátnőm már rég nem az: elmúlt 35, sikeres vállalkozó, túl van egy tíz éves házasságon, azóta meg vagy egy tucat leginkább sikertelen randin, és többet tud a divatról és a ruhákról, mint én valaha fogok. Hosszú évek óta ismerem, de soha nem kérdezett hasonlót. Persze ennyire fontos randija sem volt még soha. 

shutterstock 264819473

A kuncogás és a “jól öltözz fel, hideg lesz az éjjel” típusú gondoskodásba öltött trollkodás után tehát belefogtunk a probléma alapos elemzésébe. A baráti elmélkedés és a szakirodalmi túrás után pedig megszületett a fontos első randi 7 öltözködési pszichoszabálya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyújtsa fel a haját, ha meg akar szabadulni a töredezett hajvégektől

Edicsek 2015. július 8., szerda 12:04

A szupermodellek újra felfedezték maguknak a töredezett hajvégeik égetését, így most az egész világ ráizgult az 1960-as években kitalált módszerre, és egyre több fodrász vette fel szolgáltatásai közé a gyertyás égetést. A főként a braziloknak tulajdonított kezelés dicsérői szerint sokkal jobb egy kis láng a hajnak, mintha rendszeresen különböző vegyszerekkel kezelné a hajat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha unja a Balatont: tóparti vakáció határon innen és túl

travelo 2015. július 8., szerda 09:02

Ha tóparti nyaralásról van szó, elsőre mindenkinek a legnagyobbak, legismertebbek jutnak eszébe, például a Balaton, a Genfi-tó, a Garda-tó és így tovább. Pedig sok érdekes, kevésbé ismert tó van határon innen és túl, ahová érdemes elmenni, ha a sós víz helyett inkább az édes vonzza a családot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy tábla csokival 1700 liter vizet nassol el

mzd 2015. július 7., kedd 19:55

Bár nálunk is közeleg a hőségriadó, azért még nem vagyunk olyan helyzetben, mint Kalifornia. Ott ismét beköszöntött a "szokásos" szárazság, emiatt pedig arra kérik a lakosságot, amennyire tudják, fogják vissza a vízfogyasztásukat. Ön mit tenne hasonló helyzetben? Ha pár perccel rövidebb ideig zuhanyozna, de csokit ugyanúgy enne, van egy rossz hírünk: egy kilogrammnyi édességhez ugyanis 17 ezer liter, azaz egy úszómedencényi víz szükséges. A megdöbbentő adatokat bemutató sorozatEglė Plytnikaitė munkája, mi a BoredPandán bukkantunk rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sok zsír és cukor leblokkolja az agyat

Edicsek 2015. július 7., kedd 17:54

Nemcsak a fogyókúrázás terheli le az agyat, de a túl sok zsír és cukor is – ám míg az előbbi csak a gondolatainkat emészti fel, addig az utóbbi a kognitív rugalmasságra hat, azaz arra a képességünkre, hogy gyorsan alkalmazkodjunk változó körülményekhez, írja egy, a hosszútávú és a rövidtávú memória és étkezés kapcsolatát vizsgáló tanulmány alapján a Psyblog. Megjegyezik: a legkárosabb az, ha sok cukrot viszünk be a szervezetünkbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés