#ÉLETEM

Dubaj tényleg a végletek városa

etelka 2015. augusztus 18., kedd 14:23

Hogy milyen Dubaj? Nagy. Hatalmas. Gigantikus.Felfoghatatlanul gazdag. Tiszta. Sőt, nagyon tiszta. Eközben pedig a férfiak 2000 éve változatlan ruhában járnak, a nők pedig fekete leples kísértetként bolyonganak a bevándorlók által tisztára súrolt bevásárlóközpontokban. Ez alapján persze úgy tűnik, hogy Dubaj szörnyű hely, ahová az ember még véletlenül se tegye be a lábát, de ez nincs így. Egyszerűen csak egy olyan város, aminek a megkedveléséhez idő kell.

Praktikum

Vigyen konnektor átalakítót

Legyen önnél mindig egy pulóver/kendő

Legyen hosszú nadrág/szoknya

Nem árt egy kulacs és kalap

Kezdjük az elején. Dubajról mindenkinek az olaj, az olajmágnások sok pénze és a magyar celebcsajok gyors pénzkereső kiruccanásai ugranak be. Két rossz hírünk is van. Dubaj már rég nem az olajból él, és a magyar lányok helyett pedig a latin csajok a keresettek, legalábbis a felső szegmensben.

Eközben Dubaj és vele együtt az egész Egyesült Arab Emirátusok egy halom pénzt fektetnek a turizmusba, ami évek óta virágzó iparág. Persze nem a nyár közepén, ilyenkor csak az elszántak maradnak és mennek Dubajba, hanem valamikor november táján, amikor a tenger finom és meleg, az éjszakai levegő 25 fokosra hűl, de napközben sincs több 30 foknál.

Mi viszont roppant bátor módon július végén indultunk el, hogy legalább valami benyomást szerezzünk a helyről, ami igencsak megosztja az ott járt turistákat, és azt a sok magyart, aki kint dolgozott vagy dolgozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell napi 8 órát dolgoznia, ha hatékony akar lenni

Dívány 2015. augusztus 18., kedd 09:25

A munkaidő manapság elég szabadon értelmezett, de fogjuk rá, hogy a többség még mindig 8 órát dolgozik egy nap. Régi, bevett rendszer, csak éppen nem túl hatékony - mutat rá a Podio egy infografikája. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már most hiányzik a Sziget?

Sákovics Diana 2015. augusztus 17., hétfő 21:59

A barátnőm már két héttel a koncertek előtt teljesen be van sózva. Várja, tervezi, folyamatosan hallgatja, klipeket nézeget, rajongói fórumokat búj, a többi rajongóval csetel. Tele van energiával, lelkesen nyomja le a mindennapi teendőket, hogy akkor, ott  majd nyugodt lehessen a lelkiismerete. És mindig így is van. Abban a két napban, amit az utazással és a koncerttel tölt, megszűnik a világ: csak a jelen létezik. Amikor az egésznek vége, még egy napon át pörgetik az élmények, kábult és boldog, még körülöleli az álomvilág. Az ébredés aztán nehezebb, megint kell vagy két hét, hogy elmúljon az üresség, hogy ne tűnjön minden olyan átkozottul szürkének, hogy visszazökkenjen a szokásos kerékvágásba. Aztán néhány hónap múlva az egész kezdődik elölről. 

Említett barátnőm egyébként túl van a harmincon, az életét remekül menedzselő, felelősségteljes szülő, és emellett egy zenekar lelkes rajongója. Odavan a koncertekért, a zenéért, a fesztiválokért. De vajon miért? Mi van ezekben az eseményekben, ami ennyire magával tud ragadni minket? És mi az az üresség a koncertek, fesztiválok után, amit érezünk, amit neten gyakran csak fesztivál utáni depressziónak becéznek? A koncertek és fesztiválok pszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 tévhit a másnaposságról

Brownie 2015. augusztus 17., hétfő 13:46

A lazítás mindenkinek kijár, de azért nem mindegy, milyen gyakran és mennyire nézünk a pohár fenekére, hiszen az átmeneti felhőtlen hangulatnak ára van: a mulatást követő napon jön a pokoli fejfájás, a fáradtság, a szájszárazság, a levertség, az émelygés, a magas vérnyomás, azaz a rossz közérzet. A WebMD összegyűjtötte a legelterjedtebb tévhiteket a macskajajról, hátha ezentúl tudatosabban fogunk inni.

Fehérneműre vetkőzött, hogy kiálljon az étkezési zavarosokért

mzd 2015. augusztus 17., hétfő 12:01

Nem mindennapi dologgal szerette volna megmutatni Jae West, hogy kiáll azok mellett, akiknek étkezési vagy önbecsülési zavarai voltak és vannak. A nő London egyik forgalmas pontját, a Piccadilly Circust választotta, hogy egszabaduljon a ruháitól és bekötött szemmel arra buzdítsa az embereket, hogy rajzoljanak egy szívecskét a testére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 dolog, amivel javíthat egy iszonyú napon

Sákovics Diana 2015. augusztus 16., vasárnap 18:13

Mindannyiunknak van rossz napja. Olyan, amikor semmi sem jön össze, amikor úgy tűnik, ellenünk van az egész univerzum. Ahogy pedig az egyik rossz után következik a másik, mi egyre idegesebbek, frusztráltabbak leszünk, és egyre inkább hajlamosak vagyunk elrontani olyan dolgokat is, amikkel máskor soha nincs gondunk. De mi az ördögöt kezdhetünk az iszonyú napokkal? Alice Boyes pszichológus a Psychology Today oldalán válaszol a kérdésre.   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szarvasgombaünnep: luxusételek a falunapon

etelka 2015. augusztus 16., vasárnap 16:28

Negyven fok, levél se rezdül, amikor leparkolunk Jászivány VIP parkolójában. Szarvasgomba ünnepre jöttünk a nyár talán legmelegebb napján, amit már az M3-as kivezetőjénél megbántunk. Inkább döglöttünk volna valami strandon - sóhajtoztunk, miközben a GPS próbált a helyes útra terelni minket. Ki az a hülye, aki a Sziget legerősebb napjára, egy időben a Bor, Mámor, Bényével rakta ezt a fesztivált? Talán ez sosem fog kiderülni. És hogy, miért éppen Jászivány? Mert itt találták meg Magyarország legnagyobb gombáját, ami 1280 grammos volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha pasizásra hangolt nőt akar, etesse!

Sákovics Diana 2015. augusztus 16., vasárnap 15:28

Tudjuk, hogy a nők buknak a kihívásokra, a mélyebb hangra és a széles arccsontra, hogy odavannak a világhoz alázatosan álló férfiakért, de eddig még nem volt biztos recept arra, mivel lehet egy nőt igazán fogékonnyá tenni a pasizásra. Most már van. Etetni kell minket. Teli hassal ugyanis úgy tűnik a nők inkább érdeklődnek a párkapcsolatok, a romantika iránt, mint éhesen. Legalábbis amerikai agykutatók friss tanulmányukban erre jutottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem fog menni a fényevés

maze 2015. augusztus 16., vasárnap 10:06

Az ASAPScience leginkább arról híres, hogy mókásan és érdekesen ad választ a világ legizgalmasabb kérdéseire. Mi is beszámoltunk már azokról a videóikról például, amelyekben közérthetően adják meg a tudományos magyarázatot arra, hogyan lehetséges, hogy valóban halálra rémülhet az ember, vagy hogy miért olyan cukik a kisgyerekek. Legújabb videójukban arra próbálnak rávilágítani, hogy pontosan mi is történik az ember szervezetével akkor, ha abbahagyja az evést. Az például 1981 óta köztudott, hogy hetven napnál sokkal tovább senki nem húzza, de mindez természetesen függ az ember életkorától, testsúlyától, hidratáltságtól és így tovább

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyire különböznek az országok szépségideáljai

Dívány 2015. augusztus 15., szombat 19:04

Emlékeznek még Esther Honig nevére? Az amerikai újságírónő a saját portréját retusáltatta agyon különböző országok grafikusaival, hogy az minden egyes kultúra és ország szépségideáljának megfeleljen. Ezen a projekten felbuzdulva egy brit online orvosi szolgálat is készíttetett egy képsorozatot, ami egészalakos fotókból áll, és amiken persze ugyanaz a nő szerepel. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt műveli a szervezettel a sör

etelka 2015. augusztus 15., szombat 14:02

Sört inni jó, főleg ha jó söröket tudunk fogyasztani. De mi történik a szervezetünkben, ha leguritunk egy jó pofa sört? Ezt vette górcsó alá az Alcoholgifts, akik egy infografikát is készítettek a témában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is csak kapálózik a vízben? Tanuljon meg rendesen úszni!

S-W. Zsó 2015. augusztus 15., szombat 10:03

Ha sürgősen ledobna néhány kilót, valószínűleg nem az uszoda felé venné az irányt, hanem nekiállna futni, aerobikozni vagy kemény intervall edzésekkel izzasztaná magát. Pedig talán nincs is még egy olyan mozgásforma az úszáson kívül, amely úgy turbózza fel az anyagcserét, égeti a zsírt és erősíti az izomzatot, hogy közben kíméli az ízületeket. Persze csak akkor, ha rendesen csinálja, nem pedig össze-vissza csapkod a vízben. Szakértőhöz fordultunk, hogy megtudjuk, melyek a leggyakoribb hibák, amiket kezdő és haladó úszók is elkövetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felesleges magára vennie, ha nem áll fel

Sákovics Diana 2015. augusztus 14., péntek 21:22

A merev pénisz a férfiasság jelképe. A petyhüdt nem az. Egy igazi férfi mindig készen áll a szexre, szóval ha nem működik, akkor nem is férfi igazán. Igaz? Francokat igaz! Mégis hajlamosak vagyunk így tekinteni az erekciós problémákra, ezt a rejtett üzenetet közvetíti a kultúránk, ezt kapjuk a pornóból, ezt a teljesítményorientált világunkból. Pedig az erekciós zavarok a leggyakoribb szexuális problémák közé tartoznak, a kutatások szerint a férfiak 60-90 százaléka került már olyan helyzetbe életében, amikor nem jött létre merevedés, vagy nem tudta azt megfelelő ideig fenntartani. Saját kérdőívünkből is kiderült, hogy szexuális problémák olvasóink közel ötödét érintik, 56 százalékuk pedig férfi, aki rendszeresen szembesül merevedési gondokkal. De mi okozza a merevedési zavart? És milyen következményei lehetnek? Utánatúrtunk, mit mond erről a szexuálpszichológia. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szexcset jót tesz a házasságnak

Sákovics Diana 2015. augusztus 14., péntek 16:21

"Sexting". Ez a nemzetközi (oké, amerikai és brit) tudományos körökben is használt kifejezés arra, amikor szexuális tartalmú üzeneteket küldenek egymásnak az emberek cseten vagy sms-ben. Egy "sext" lehet konkrét szöveg, lehet erotikus utalás, de akár fotó is, a lényege, hogy a szexualitásé benne a főszerep. De vajon mennyire elterjedt a sexting, és miért?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egészségesen a Szigeten? Nem lehetetlen küldetés.

Dívány 2015. augusztus 14., péntek 15:17

Sokszor megírtuk már, hogy a hétvégea nyaralás vagy bármilyen baráti/családi összejövetel tökéletes arra, hogy minden egészséges életmóddal kapcsolatos fogadalmunkat megszegjük, a fesztiválokra ez pedig különösen érvényes. De mit tehetnek az elvetemültek, akik ilyenkor sem terhelnék a szervezetüket nehezebb ételekkel, sőt, a tömegben vonuláson és a táncikáláson kívül más mozgásformára is vágynak. Ha ön ezen kevesek közé tartozik, a hajtás után talál pár hasznos tippet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így üt vissza, ha valaki szakértőnek képzeli magát

Sákovics Diana 2015. augusztus 13., csütörtök 10:54

Vannak emberek, akik öntudatosan állítják: szakértői egy-egy témának, tudásukra büszkék, szeretnek azzal kérkedni. De vajon tényleg olyan jók, mint amilyennek hiszik magukat? Korántsem. Egy friss kutatás szerint legalábbis minél inkább meg van győződve arról valaki, hogy sokat tud egy adott témáról, hogy szakértő, annál hajlamosabb igaznak elfogadni tudományosnak hangzó totális badarságokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 munkahelyi szokás, amivel árthat az egészségének

Dívány 2015. augusztus 13., csütörtök 10:06

Korábban már összeszedtük azokat a jó szokásokat, amikkel munka közben (is) sokat tehet az egészségéért, most pedig következzen a másik oldal. A témakörök nem meglepő módon hasonlóak, de hát az ilyen dolgokat nem lehet elégszer elismételni, ugye? 

Felejtse el a drága alapozókat, egyen inkább zöldséget!

Edicsek 2015. augusztus 13., csütörtök 09:30

Aki már kinőtt abból, hogy hatnának rá az olyan intelmek, miszerint ha nem eszik elég répát, nem tud fütyülni, annak itt a legújabb: ha nem eszik elég zöldséget és gyümölcsöt, hiába keni magára a legdrágább alapozókat, nem fogják vágyakozva nézni a pasik (vagy a csajok). A kutatók szerint ugyanis a répában, az édeskrumpliban, a leveles zöldségekben és a paradicsomban található karotinoidok fogyasztása nemcsak csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, de olyan színt is adnak a bőrnek, ami vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bántalmazó apa mellett nőttem fel. Élhetek normálisan?

Kuna Gábor 2015. augusztus 12., szerda 21:19

Írtunk már az erőszakos kapcsolatokból való kilépés nehézségeiről, és a várható utóhatásokról. De mi történik vajon a bántalmazó családban élő gyerekekkel? Ők milyen lelki sérüléseket szenvedhetnek el egy ilyen kapcsolatban? És meddig tarthat ez a hatás? Évekig? Örökre? Olvasói levelekre válaszolunk. 

Helyek, ahová állatmániás gyerekekkel kötelező elmenni

travelo 2015. augusztus 12., szerda 14:14

A Travelo Heti Cuki rovatában rendszeresen beszámolunk a hazai és külföldi állatkertek lakóiról. Aki rendszeresen követ minket tudhatja, hogy ha mostanában csimpaszkodó minikattákat akar látni, sürgősen Győrbe kell utaznia, ha a Madagaszkár pingvinjeire kísértetiesen hasonlító bandával találkozna, akkor pedig Debrecenbe. Mielőtt a fenti infók birtokában útnak is indulna állatmániás gyerekeivel, olvassa el cikkünket, hátha tudunk még ezeknél is jobbat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 szokatlan módszer, ha nem tud elaludni

Dívány 2015. augusztus 11., kedd 20:28

Nehéz olyan módszert mondani, ami mindenkinél beválik, aki rövidebb vagy hosszabb ideig álmatlansággal küzd. Szerencsére van miből válogatni, most a Daily Mail gyűjtött össze pár fura, de állítólag hatásos megoldást, ha már a világ összes bárányát megszámolta, a levendula illatától, meg a citromfüves teától meg már rosszul van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A maximalizmusnak van ám árnyoldala is!

mzd 2015. augusztus 10., hétfő 18:25

Egy friss kutatás szerint a tökéletességre törekvés egy típusa depresszióhoz, szorongáshoz és étkezési zavarokhoz vezethet – tudtuk meg a PsyBlogról. Ilyenkor az alany állandóan az elérhetetlen magasságra tett léc átugrásán aggódik és azon, hogy hibázik – ez pedig az életének számos területére negatív hatással lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A napozáskori leégésről nem a napsugarak forrósága tehet

Edicsek 2015. augusztus 10., hétfő 15:26

A közhiedelem szerint leégéskor azért lesz vörös és gyulladt a bőr, mert a Nap sugara és forrósága megégetik, "hát hiszen már a neve is ez!". A SciShow új kisvideója azonban, amit a Bustle.com-on találunk, szépen rendet vág az efféle tévedések közt, és többek közt azt is megtudhatjuk belőle, hogy micsoda kamikaze akcióval védenek bennünket a bőrsejtjeink mind a napsugárzástól, mind saját maguktól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10+1 trükk ami jól jöhet a Szigeten

etelka 2015. augusztus 10., hétfő 09:46

Itt a Sziget, meg a nyárból még hátralévő néhány fesztivál, így jól jöhetnek a Cosmopolitan trükkjei. Azt már tudja, hogyan kell sört nyitni egy átlagos női retikül tartalmának szinte bármelyik elemével, de a következőket is éppúgy használhatja, ha nyaral vagy bulizik, vagy e kettő keverékét műveli. Nem lesznek sorsfordító megoldások, de van köztük olyan, amitől az ember a fejére csap, hogy miért is nem jutott előbb eszébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közszolgálat: szőlőzsírral is kinyithatja a sörét!

mzd 2015. augusztus 9., vasárnap 19:24

Szokás azzal viccelődni, hogy minden sörnyitó, a BuzzFeed új videója szerint viszont ez tényleg így van. Annyira, hogy egy közepes méretű női táskában is 11 olyan dolog van, amivel ki lehet nyitni bármilyen üveges hűsítőt akkor is, ha pont az arra a célra kitalált eszköz nincs nálunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés