#ÉLETEM

Törtető típus? A Mardekárban lenne a helye!

mzd 2015. június 28., vasárnap 14:19

Ha eddig hiányérzete volt, hogy pont a hétrészes Harry Potterből nem készült kutatás, akkor van egy jó hírünk: egy friss vizsgálat szerint az, hogy valaki a Roxfort melyik házába sorolná be magát, sokat elárul az illető személyiségéről is. A griffendélesek például sokkal inkább extrovertáltak, a hugrabugosok pedig kellemes társaságnak ígérkeznek – tudtuk meg a PsyBlogtól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénisztörés és más érdekességek a hűtlenségről

Sákovics Diana 2015. június 28., vasárnap 09:06

Rengeteg pszichológiai, kulturális és gazdasági tényező befolyásolja a hűtlenség megjelenését és gyakoriságát egy ember életében, de egy biztos: a hűtlenség jellemző emberi tulajdonság, ami a legtöbb kultúrában megjelenik valamilyen formában. A miértre számos elmélet született, és kutatások tucatja foglalkozik a jelenség hátterének és következményeinek felderítésével. Ezekből válogattunk. 

shutterstock 3535093
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar és külföldi sztárok egyaránt ünneplik a melegházasság diadalát Amerikában

Steiner Kristóf 2015. június 27., szombat 19:35

2015 június 26-án pénteken arra ébredt a világ, hogy az Amerikai Legfelsőbb Bíróság Egyesült Államok-szerte elrendelte a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transszexuálisok és interszexuálisok házassághoz való jogát. Bár biztosan sokan úgy érzik, ez nem az ő ügyük, a valóságban óriási dologról beszélünk - hiszen a következő évtized gyermekei számára már épp olyan elképzelhetetlen koncepció lesz a homofóbia, mint mondjuk számunkra az, hogy a nők nem is olyan régen még nem szavazhattak. Színészek, énekesek, zenészek, politikusok ünnepelték a bíróság döntését világszerte - sokan a Twitteren, mások Instagramon, megint mások pedig interjúkban ecsetelték, miért is fontos az elfogadás: Clint Eastwoodtól és Madonnától Leonardo DiCaprión és Brad Pitten át egészen J.K. Rowlingig és Marc Jacobsig rengetegen tartották lényegesnek, hogy állást foglaljanak.

Miközben javában dolgoztam a megszólalások magyarra fordításán, azon merengtem: vajon lesznek-e olyan bátor magyar – akár hetero, akár homoszexuális – közszereplők, akik szintén kiállnak az egyenlőség mellett. A válasz pedig a Facebook oldalamon érkezett meg, amely az elmúlt 24 órában szivirványszínbe borult. Hála a "Celebrate Pride" appnak több tucat magyar sztár cserélte le a profilképét az LMBTQ büszkeség lobogójára - így a külföldi celebritások szavai mellett azt is megmutatjuk, mely hazai hírességek örültek legjobban a történelmi bejelentésnek Ábel Anitától Tatár Csillán és Szily Nórán át Joshi Bharatig. Szívből remélem, hogy közülük sokan ott lesznek idén a 20. jubileumi Budapest Pride-on, és közös, békés küzdelem során Magyarországot is felzárkóztathatjuk azok mellé az államok mellé, ahol már hivatalosan sem ciki melegnek lenni. 

Ezeket a gesztusokat külföldön csak óvatosan alkalmazza

Toma 2015. június 27., szombat 09:21

A kommunikációnak jelentős részét képezi a testbeszéd: ezt megfigyelve sejthetjük a beszélgetőpartner hangulatát, szándékait, őszinteségét, esetleg leplezhetjük  füllentéseit. Ám érdemes tudni, hogy ez a fajta metakommunikáció nem egységes a világ minden részén. Ne lepődjön meg, ha a finnek nem tartanak szemkontaktust, és legyen óvatos, ha olasz beszélgetőpartnere gyakran húzogatja a fülét beszélgetés közben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit tett száz év nemesítés a kutyákkal

ST 2015. június 26., péntek 18:06

Az ember a funkcionalitás mellett az egyik legfontosabb tulajdonságnak a szépséget tartja. Ez még akkor is igaz, ha nem egy konyhagépről, hanem történetesen a „legjobb barátjáról” van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Agymanók cuki és közben még az elme működésére is tanít

Sákovics Diana 2015. június 26., péntek 10:44

Derű, Bánat, Undor, Majré és Harag. Öt alapérzelem, öt fura manó, akik a 11 éves Riley fejéből irányítják a lány döntéseit, viselkedését, formálják emlékeit, személyiségét – mindezt a Pixar új animációs filmjében, az Agymanókban. Valahogy így, nézze csak: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 80 ezerért megszüntethető az izzadás

Becca 2015. június 26., péntek 09:12

A túlzott izzadás roppant kellemetlen tud lenni, és nem is igazán tudjuk befolyásolni, mert a verejtékmirigyek működését a tudattól függetlenül működő szimpatikus idegrendszer szabályozza. A dezodorok rövid távú megoldást jelentenek, de egyre terjedőben van egy módszer, aminek köszönhetően akár egy évre is búcsút inthetünk az izzadtságfoltoknak. Elsőre kicsit bizarrnak tűnhet, de a hónaljba fecskendezett botox egy időre tényleg megállítja a túlzott verejtékezést. Erről beszélgettünk egy szakértővel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kézműves söröző nyílik a Duna-parton

bb 2015. június 25., csütörtök 18:29

Már ki is választották és be is mutatták azt a szerencsés csapatot, akik a CANVAS pályázat keretében elindultak a „Vágj bele életed vállalkozásába!” elnevezésű programon, és megnyerték azt. A Marriott Budapest által kiírt koncepció alapján olyan vendéglátóipari tudással és vállalkozó kedvvel rendelkező embereket kerestek, akik valami újszerű tervvel dobnák fel a Duna-parti hotel egyik 110 négyzetméteres helyiségét. A közel egy hónapja kiírt pályázatot a #Marionett csapata nyerte, akik kézműves sörökkel, hentesüzletekben kapható ételekkel és egyedülálló italokkal – köztük sörkoktélokkal és alkoholmentes dzsúszokkal – szeretnék fellendíteni a korzó környékét. 

A zsűri és a nyertes csapat.
A zsűri és a nyertes csapat.
Fotó: Marriott Budapest
Távolról sincs vége, olvasson még »

Más ember akar lenni? Bármikor belevághat.

Sákovics Diana 2015. június 25., csütörtök 16:43

Idővel változik a személyiségünk. A tapasztalatainkkal, az éréssel, az értékek átszerveződésével az egész lényünk alakul, formálódik. De vajon akarhatjuk ezt szándékosan? Akarhatunk-e tudatosan más emberek lenni? És képesek is vagyunk rá? A kutatások szerint igen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: GetFit River Fitness

Dívány 2015. június 25., csütörtök 16:09

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázzon, mert az állandó ücsörgés szorongóvá teheti!

S-W. Zsó 2015. június 25., csütörtök 11:34

Jól tudjuk már, hogy a mozgásszegény életmód káros hatással van fizikai állapotunkra, és nemcsak a testtartásunkat rontja, de növeli az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, egyes szívbetegségek, a meddőség vagy a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Egy új kutatás szerint ráadásul az, aki túl sok időt tölt ücsörgéssel, nagyobb eséllyel lesz szorongó is.

Az ausztrál Deakin Egyetem kutatói kilenc – 1990 és 2014 között végzett – kisebb-nagyobb (200-13000 fős) kutatás alapján elemezték a szorongásszint és az ülve töltött idő közötti összefüggéseket. A vizsgálatok során felhasznált két tanulmány gyerekek és serdülőkorúak szorongásszintjét és életmódját írta le, míg a többi kizárólag felnőttekét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Évtizedekig szerettem egy narcisztikus férfit, hiába

Kuna Gábor 2015. június 24., szerda 20:42

Az empátia és a bűntudat hiánya, az irigység, az arroganicia – csak néhány dolog, ami együtt jár a narcisztikus lelki beállítódással, nem csoda hát, hogy igazán fárasztó és károsító párkapcsolatot fenntartani egy ilyen személlyel. Levélírónk hosszú ideig élt szenvedésekkel teli kapcsolatban egy önző, csak magára figyelő, önbizalmát leromboló férfival. De miért? Egy ilyen embert is lehet szeretni? És miért volt ilyen nehéz a kilépés ebből a kapcsolatból? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gasztronyaralás belföldön: ide menjen, ha jót akar enni

travelo 2015. június 24., szerda 15:50

Egy ideje már nyilvánvaló: a főváros mellett vidéken is egyre több a jó étterem. Ha kirándulni megyünk belföldön, azt az időt, amit korábban szendvicsgyártásra fordítottunk, inkább azzal töltjük, hogy utánanézünk a legjobb helyeknek az adott környéken. Ezúttal négy kedvenc célpontunkat mutatjuk be, ahová nem csak a látnivalókért és a szép tájért, de önmagukban az éttermekért is érdemes útnak indulni. Fontos leszögezni, hogy gyűjteményünk messze nem kizárólagos – szerencsére ennél sokkal több a jó hely ma a magyar vidéken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megjött a menzeszem? Posztolom!

Divany.hu 2015. június 24., szerda 15:23

Egy újabb hiánypótló lehetőség ütötte fel a fejét a Twitteren, ékes bizonyítékul arra, hogy az ember lánya még Azokon A Napokon sincs teljesen egyedül, hiszen megoszthatja fájdalmát a világhálón. Igen, tényleg arról van szó, hogy a LiveTweetYourPeriod hashtaggel ellátott fotóinkat bátran felrakhatjuk, hogy elmondjuk, nekünk most mennyire szar. 

A dolog rossz oldala, hogy elég undorító, a jó viszont, hogy esetleg kaphatunk benne hasznos praktikákat menstruációs görcsök fájdalmának enyhítésére. Persze ez a ritkább, sokkal inkább van szó nyöszörgő nőkről, akik gusztustalan fényképekkel támasztják alá, mennyire kivannak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 fűszer, ami segít a fogyásban

ST 2015. június 24., szerda 11:53

Fogyni nem egyszerű, hiszen annyi csábító étel van, amielyek igazán megnehezítik az önmegtartóztatást! A Daily Mail cikke azonban ajánl 10 olyan fűszert, amikkel kicsit megkönnyítheti a dolgát. Persze azt ne felejtse el, hogy fogyni csak akkor fog, ha rendszeresen mozog is, anélkül biztosan nem ér el semmilyen tartós eredményt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen Batman kerékpározás közben!

mzd 2015. június 23., kedd 18:38

Másfél éve már mutattunk önnek fél tucatnyi olyan eszközt, amelyekkel a biciklisek még jobban láthatóak lesznek az autósok számára. Most a DesignTaxi oldalán belefutottunk még egybe, ami legalább annyira ötletesnek tűnik, mint a korábbiak: a projektor a bringás hátára vetít jeleket – például nyilakat akkor, amikor kanyarodni szeretne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a kajákat hanyagolja, ha nem akar még jobban izzadni!

S-W. Zsó 2015. június 23., kedd 13:54

Nemcsak az időjárás, az intenzív testmozgás, bizonyos betegségek vagy a heves érzelmek befolyásolják, hogy mennyire izzadunk, de egyes ételek is. Mutatjuk, mi mindenre figyeljen, hogy a nyári hónapok alatt legalább az evés ne legyen kellemetlenül izzasztó élmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A mindennapi szex a hosszú élet titka!

etelka 2015. június 23., kedd 09:58

Sokan próbálják megfejteni, mit kell tenni ahhoz, hogy 100 évig éljünk. Vannak helyek a világban –mint például az Okinava-sziget, Szardínia, Ikaria szigete, valamint Nicoya-félsziget Costa Ricában és kaliforniai Loma Linda –, ahol az emberek életkora messze magasabb az amerikai átlagnál. Dan Buettner felfedező a National Geographic csatornával és tudósokkal közösen vizsgálta meg ezeket a településeket, melyeket kék zónáknak nevez. A The Blue Zones Solution című könyvében pedig le is írta, hogyan élnek és mit esznek a zónákban lakók. 

shutterstock 95379286
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, a gyorskaja a memóriát is rontja

mzd 2015. június 22., hétfő 14:18

Érdekes felvetést teszteltek egy kutatás keretében: a szakértők arra voltak kíváncsiak, vajon hatással van-e a fast food az agyunk működésére. Mint kiderült, a fiatal férfiak körében nagyon is: ugyanis a gyorskaja elfogyasztása után gyengébben működött az elmlékezőképességük, egy memorizálós feladat során sokkal kevesebb szót tudtak felidézni – olvasható a Daily Mailben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A protézisekhez a köztudatban nem egy szép, kecses képet társítanak"

mzd 2015. június 22., hétfő 09:08

A 22 éves Réka 2014 nyarán szenvedett autóbalesetet, amelyben elveszítette bal lábát. A kezdeti depresszió után úgy döntött, az élet fél lábbal is élet, és így sem kell lemondani semmiről, csupán reális célokat kell belőni. Erről írja Robotlány című blogját, ahol őszintén mesél fantomfájdalmakról, protézisről, és a döntésről, amikor abbahagyta a műlábát rejtegetését, és ismét felvette a "picsaszoknyát". Interjú.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Márciusban született? Figyeljen jobban a szívére!

mzd 2015. június 21., vasárnap 11:41

Érdekes eredményre jutottak a Columbiai Egyetem tudósai: szerintük ugyanis összefüggés mutatható ki a születési hónap és a bizonyos betegségekre való hajlam között. A kutatáshoz New York egészségügyi adatbázisait használták, és 55 olyan kórt találtak, amelynek feltűnése egyértelműen függ attól, hogy januárban vagy éppen decemberben született-e valaki. Kiderült, hogy a legkevesebb betegséggel a májusban születetteknek kell számolni, míg a legrosszabb helyzetben az októberiek vannak – olvasható a DailyMailen. Az eredményeket a Journal of American Medical Informatics Association kiadványban tették közzé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erdő 6 jótékony egészségügyi hatása

ST 2015. június 21., vasárnap 11:06

Az ember természeti lény, bármennyire is a városokba, a hatalmas házak, üvegfelületek és sugárutak közé szorulva él. Ennek megfelelően, ha visszatér a természetbe, ha sétál egy nagyot az erdőben, az bizony egészségügyileg is nagyon jót tesz neki. A lifehack.org összeszedett néhányat ezek közül, így ha végigolvasta, akkor nincs más hátra, irány az erdő!

shutterstock 285870365
Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos jó ötlet a macska gyerek mellé?

mzd 2015. június 21., vasárnap 09:55

Bár tavaly nyáron azt írtuk, a gyereknek jót tesznek a kisállatok, ezt egy friss kutatás most cáfolni látszik. E szerint ugyanis később nagyobb valószínűséggel alakulnak ki súlyos mentális betegségek azoknál, akik macskák mellett nőttek fel – olvasható a PsyBlogon. Mindezért pedig a várandósság alatt kiemelten ellenőrzött Toxoplasma gondii parazitát teszik felelőssé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ő szabad akar lenni, én boldog. Elengedném, de nem enged.

Steiner Kristóf 2015. június 20., szombat 17:56

„Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkretesz” – tanította Buddha, és ez mind szép és jó, csak hát a mindennapok során nehéz zennek maradni, ha kiderül, hogy akibe szerelmesek vagyunk, mással kamatyol pár országhatárral odébb.

Olvasónk szenved – mert szerelmes, és mert a szerelme egyszerűen alkalmatlan a klasszikus kapcsolatformára. És bár mindketten mást várnak a kapcsolattól, mint amit kapnak, mély szeretettel és vonzalommal ragaszkodnak egymáshoz. A levelét szerzőnknek, Steiner Kristófnak címezte. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felejtse el az altatókat, a terápia hatékonyabb

Divany.hu 2015. június 20., szombat 13:12

Dr. Jason Ellis, az angliai Northumbria Egyetem pszichológia tanszékének alvástudományi professzora szerint csupán hatvan percre van szüksége és kognitív viselkedésterápiájukkal máris hatékonyan segít az álmatlanságban szenvedők 73 százalékán, adta hírül a spring.org.uk.

„A tanulmány bizonyítja, hogy a betegek háromnegyede meggyógyult a kognitív viselkedésterápiás kezelésen" – mondta. „Kutatásunk eredménye tisztán mutatja, hogy már egyelten kezelés is eredményt hozott, hiszen hatvan százalékkal jobban tudtak aludni az álmatlansággal küzdők. Fontos hozzátenni azonban, hogy ez elsősorban az akut álmatlanságban szenvedőkre vonatkozik. A hosszútávú előnyök még kecsegtetőbbek, mivel a kutatásában résztvevők majd háromnegyedénél később sem alakult ki a krónikus álmatlanság, ami az akutnak egy jóval súlyosabb fajtája."

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés