#ÉLETEM

“Két kisgyerekünk van, hét hónapja nincs szex. Mit tehetnék? “

Sákovics Diana 2015. augusztus 29., szombat 19:20

Kevés olyan kisgyerekes párt ismerek, akiknél az együttélés és a párkapcsolat maga lenne a megtestesült harmónia. Pedig elvileg milyen jó már nekik: szeretik egymást, szépek, fiatalok, még előttük az élet, és ott vannak a cuki gyerekek. Blabla. 

Kisgyerekekkel életet menedzselni, olyat, amiben esténként van mit enni és nem egy átkozott romhalmaz az otthon nagyon kemény dolog, és mindkét szülő részéről nagy energiabefektetést igényel. Bár lehetne ez máshogy, az általános modell az, hogy a nő 7/24 órás szolgálatban gyerekezik, a férfi meg dolgozik ezerrel, és amikor hazaérkezik, a béke, nyugalom és pihenés helyett egy kikészült asszony és a figyelmet követelő kisgyerekek várják. Mindenki fáradt, mindenki nyúzott, mindenki elégedetlen, és gyakran mindenki többet vár a másiktól. Igaz, ez csak egy klisé (ráadásul rém negatív klisé), és igaz, minden család más, mindenhol máshogy menedzselik a feladatokat, de az biztos, hogy a kisgyerekes családokban megőrizni, fenntartani a jó párkapcsolatot, időt és energiát találni az ember szerelmi életére nagyon nehéz. Azok a párkapcsolatok pedig, amikre nem jut idő, amikkel nem törődnek, folyamatosan romlanak. Valami hasonló történhetett levélírónkkal is, hívjuk mondjuk Krisztiánnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fiatal borászokkal próbáltunk menőzni

etelka 2015. augusztus 29., szombat 17:57

A Bazilika és környéke nem tartozik a kedvenc helyeink közé, a japán turisták és a Helly Hansenes-feltűrt galléros aranyifjak mellett topogó picsanadrágos lányok egy főre eső átlaga itt meghaladja a budapesti átlagot. Viszont ők azok, akikre érdemes anyagilag alapozni, ezért nem meglepő, hogy a DiVino ide szervezte a Junibor ünnepet, ahol junior borászok mutathatják meg, milyenek a boraik.

Mi pedig ha már erre jártunk megkóstoltunk jópár tételt, randiztunk a borászokkal, hogy kiderüljön, lecseréljük-e az apákat a fiaikra.

Fotó: Lehotkai Ákos
Távolról sincs vége, olvasson még »

Igazából azért (is) kövér, mert nem takarít eleget!

Dívány 2015. augusztus 29., szombat 16:45

Elnézést kell kérnünk minden kedves olvasónktól, amiért az elmúlt években azt közvetítettük, hogy azért hízunk, mert sok szemetet eszünk és a neten lógunk, ahelyett, hogy felemelnénk a fenekünket és edzenénk szépen. És elnézést kell kérnünk azért is, mert eddig szentül hittük, hogy a modern technológia, ami leveszi a vállunkról a házimunka elvégzésének bizonyos terheit, hogy cserébe túlórázhassunk a munkahelyünkön, jó dolog. Sajnáljuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hangulatzavar a magas IQ átka

mzd 2015. augusztus 28., péntek 19:33

Szerkesztőségünk egy emberként rezzent össze, amikor belefutottunk a PSYBlog egyik friss cikkébe, amiben arról írnak, sajnos a magas intelligenciaszintnek is vannak negatív velejárói. Ezek pedig általában hangulatzavarok formájában mutatkoznak meg: például a magas gyerekkori IQ-t gyakran összekötik a fiatal felnőttkorban jelentkező bipoláris zavarokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hazamentek a Szigeten bulizók, most menjen ön hozzájuk!

araya 2015. augusztus 28., péntek 14:44

Senkit sem lep már meg, az hogy rengeteg fesztiválozó látogat el évente a Szigetre és előtte vagy utána maradnak is pár napot, hogy megnézzék Budapestet is, vagy barangolnak egy kicsit az országban. Most fordítottunk a helyzeten és a Lángoló Gitároktól átvett ötlet alapján kifaggattuk őket, hogy mit ajánlanak ők a saját lakóhelyükről, amik turisták által nem feltétlenül látogatott helyek, viszont az ott élők kedvencei. Véletlenszerűen választott fesztiválozóknak köszönhetően Anglia, Skócia és Németország mellett Ausztráliába és Brazíliába utazásokhoz is kaptunk tippeket helyi fiataloktól, akik közül néhányan komplett útitervvel álltak elő hirtelen a semmiből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Álmos? Nézzen cicás videókat a munkahelyén!

Edicsek 2015. augusztus 28., péntek 09:00

A kémia sok mindenben segít, többek között abban is, hogyan maradjon éber kávé, vagyis koffein nélkül. Az Amerikai Kémiai Társaság járta körbe a kérdést, és adott néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan tud úgy küzdeni az álmosság és a fáradtság ellen, hogy nem iszik meg egy nagy adag kávét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi mindenre jó a vörösbor

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 19:48

Érdekes infógrafikára bukkanntunk a Serenataflowers oldalán: ebben a borfogyasztásnak hét olyan pozitív hozadékára hívják fel a figyelmet, amely talán eszébe sem jutott eddig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külön vagonokban utaztatnák a nőket Nagy-Britanniában

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 15:27

Kizárólag nőknek fenntartott metró- és vasútikocsikat hozna létre Jeremy Corbyn munkáspárti pártelnökjelölt azért az éjszakai járatokon, hogy így szorítsa vissza a nyilvános helyeken egyre gyakrabban előforduló szexuális zaklatásokat, írja az Independent. Corbyn egy 24 órás rendőrségi telefonvonalat is javasol, amin tervei szerint erőszakkal és támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket tehetőek majd meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyenes és legális drog, ráadásul nem is szokik rá!

Edicsek 2015. augusztus 27., csütörtök 09:49

Egy olasz pszichológus szerint ha tíz percig farkasszemet néz valakivel, nagyjából olyan hatást ér el, mintha drogozna. Az biztos, hogy nagyon furcsán fogja magát érezni, de a legtöbb embernek hallucinációja is volt, miután tíz percig bámult egy másik ember arcába – állítja a Psychatric Research-ben megjelent kutatás

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Tempelfit

Dívány 2015. augusztus 27., csütörtök 08:57

Lassan több mint fél éves sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, lovagolni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legjobb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni. Az F&M után ez alkalommal a belvárosi Tempelfitet néztem meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zseniális tavak 2, 4 és 8 órányira Budapesttől

travelo 2015. augusztus 26., szerda 14:00

Kiakasztja, ha arra kell gondolnia, hogy augusztus utolsó hétvégéje közeleg, és aztán visszavonhatatlanul itt az ősz? Persze olyankor is csodás tud lenni a táj, de aki a nyarat imádja, azt valószínűleg hiába vigasztaljuk azzal, hogy a szüret is szép. Úgyhogy javaslunk három különböző stílusú, kocsival viszonylag gyorsan elérhető tópartot, ahol még csenhet egy kis nyári hangulatot magának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megaláz és retusál a fogyásösztönző trollcsoport

Edicsek , mzd 2015. augusztus 26., szerda 10:44

Egy internetes közösség retusálással akarja arra ösztönözni az embereket, hogy minél vékonyabbak legyenek, pontosabban az alanyok beleegyezésével, de inkább anélkül faragják le róluk a plusz kilókat digitálisan, majd a végeredményt közzé is teszik. A Project Harpoon/Thinnerbeauty kezdeményezés mottója szerint az a szép, és szerintük ezzel a módszerrel bárki meggyőződhet, hogy miért is lenne érdemes változtatnia az életvitelén. Az önként beküldött képek mellett azonban elkezdték hírességek és plus-size modellek képeit is vékonyítani, az esetek többségében teljesen természetellenes képekre manipulálva azokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amit nem tud a kutyájáról

Sákovics Diana 2015. augusztus 25., kedd 14:58

A kutyák csodás lények. Ha jól bánnak velük szeretőek, hűségesek, szívesen dolgoznak és odaadásukkal még arra is képesek, hogy gyógyítsanak minket. A kutyák ráadásul rettentő régóta részei az életünknek, így nem véletlen, hogy hajlamosak vagyunk gyerekként kezelni őket, ahogy nem véletlen az sem, hogy képességeikkel olyan sokat foglalkozik a tudomány. Az AsapScience lelkes biológusai most egy remek videóban foglalták össze a legizgalmasabb tényeket, amiket az elmúlt évtizedekben megtanultunk a kutyákról. Jöjjön a lényeg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 jógagyakorlat, amit az irodaszékben ülve is végezhet

Brownie 2015. augusztus 25., kedd 11:14

Ha ön is rutinos jógázó, akkor bizonyára elsajátította már az otthon végezhető stresszoldó és testtartást javító pózok csínját-bínját. De azért a munkahelyén az íróasztalánál ülve sem árt néha nyújtani egy nagyot, amikor úgy érzi, elfáradt a hosszas ücsörgésben és kikapcsolna néhány percre. A Visually infografikájának segítségével ön is gyorsan megtanulhatja a "székjóga" egyszerű és hatékony gyakorlatait. Íme:

14 ok, ami azt bizonyítja, macska nélkül nem élet az élet

etelka 2015. augusztus 25., kedd 09:45

A Distractify gyűjöttt össze egy csomó indokot arra, miért érdemes egyszer az életben macskával élnünk, mi pedig ezzel mélységesen egyet tudunk érteni, és igen, a kutyákat is imádjuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen önmaga, és sztahanovista lesz!

etelka 2015. augusztus 25., kedd 09:08

Azt már sokan és sokszor leírták, hogy a karrierépítés egyik szükséges velejárója a csapatmunka, és a kapcsolatok építése. Az érdeklődés olyan kollégák iránt, akiket nem kedvel különösképpen, vagy olyan ötletek támogatása, amikkel nem ért egyet, jót tesz a karrierjének. Hittük eddig. Ám most készült egy új kutatás, mely szerint ez mégse jó taktika, mivel az ember így nem tud önazonos lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szagok, amikről jobb, ha tudja, mit is jelenthetnek

Becca 2015. augusztus 24., hétfő 20:44

Ciki, amikor a hüvelynek kellemetlen szaga van, nyáron ráadásul még könnyebben meg is tudnak telepedni ott olyan baktériumok, amelyek ezt okozhatják. De az is bőven elég, ha megváltozik a pH-érték, vagy ön túlérzékeny valamilyen élelmiszerre, esetleg mosószert váltott. Így vagy úgy, roppant kínos jelenség ez, és nyilván a legjobb, ha azonnal felkeresi nőgyógyászát, amint változást észlel –de addig is segítségképpen szakértővel, dr. Szőnyi Görgy nőgyógyász szakorvossal átbeszéltük a leggyakoribb tüneteket, és hogy milyen betegségeket jelenthetnek ezek.

A smart parenting cikke alapján, szakértővel elemeztük ki a különböző szagokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 jel, hogy ideje felkeresnie egy pszichológust

Sákovics Diana 2015. augusztus 23., vasárnap 19:54

Az élet elég kemény tud lenni. Van, hogy annyira kemény, hogy szenvedünk, hogy elakadunk, hogy nem tudjuk hogyan tovább, hogy pocsékul vagyunk a bőrünkben. Van, hogy hiába fordulunk ilyenkor a bevált megoldásainkhoz, a családunkhoz, barátainkhoz: nem lesz jobb. Ilyenkor érdemes felkeresni egy pszichológust. 

Arról már korábban is írtunk, ez elméletben egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban korántsem az. Számos érvvel állunk ellen annak, hogy szakértő segítséget keressünk, mintha ez az egész szégyellnivaló lenne. Pedig egyáltalán nem az. Soha nem szégyelljük magunkat akkor sem, ha lázasan a háziorvoshoz fordulunk vagy szemüveget készíttetünk az optikusnál. Ahogy Guy Winch klinikai pszichológus mondta “azt várjuk, hogy egyszerűen csak túl legyünk a pszichés sérüléseinken, miközben bárki, aki valaha rágódott már visszautasításon, agonizált már kudarcon, tudja: a lelki sebek pontosan ugyanolyan bénítóak lehetnek, mint a testiek.“ 

Éppen úgy, ahogy fizikai probléma esetén, a lelki gondoknál is változó, hogy milyen típusú segítségre mennyi ideig van szükségünk. Lehet, hogy már néhány beszélgetés is képes minket helyrebillenteni, lehet, hogy több alkalmas célzott terápiára van szükségünk, és az is elképzelhető, hogy kell az, hogy hetente többször feküdjünk valakinek a kanapéján. Ez részben a problémánk természetétől és a személyiségünktől, részben meg a konkrét lehetőségeinktől, az időnktől, az anyagi helyzetünktől függ.

De mikor érdemes felkeresnünk egy szakembert? Melyek azok a dolgok, amiket figyelmeztető jelként érdemes felfognunk? Rengeteg ilyen van. Daniel J. Reidenberg, Mary Alvord és Dorothea Lack pszichológusok most a Huffington Postban szedtek össze ezek közül 8 kiemelten fontosat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó alvópozíció kell, hogy megtisztítsa az agyát

Edicsek 2015. augusztus 23., vasárnap 13:43

Talán még bele sem gondolt, hogy mikor és hogyan tudná megtisztítani az agyát a napközben felgyülemlett anyagcseretermékektől, pedig egyáltalán nem nehéz feladat, még csak nem is fájdalmas és kellemetlen, hiszen egyszerűen csak aludni kell hozzá. Viszont nem mindegy, hogy milyen alvópozíciót választ! A Journal of Neurosciense-ben pulikált új kutatás szerint az oldalfekvés a leghatékonyabb, hogy megelőzze az Alzheimer-kór és egyéb neurológiai betegségek kialakulását. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hatvan felett sem késő elkezdeni az edzést

Dívány 2015. augusztus 22., szombat 11:02

Mozogni jó. Mindegy, mennyi idősek vagyunk, nemcsak a testünknek, a hangulatunknak, de az agyunknak is jót tesz. Korábbi vizsgálatok bebizonyították, hogy a rendszeres mozgás idős korban frissen tartja az agyat, most pedig egy svéd gigavizsgálat mutatta ki, hogy a rendszeres, mérsékelt testmozgás mennyire jót tesz a szívnek idős korban. Még akkor is, ha korábban inaktív volt az ember. 

A Daily Mail idézi azt a Journal of the American College of Cardiology nevű szaklapban megjelent vizsgálatot, melyben a kutatók 14 éven át 33 ezer svéd férfi edzési szokásait és egészségi állapotát követték nyomon. A vizsgálatból kiderült, hogy a szívelégtelenség kockázatának csökkentésében fontosabb, hogy az idősebb emberek aktuálisan hogyan és mennyit mozognak, mint az, mennyire voltak aktívak harminc évesen. Azok a 60 felettiek, akik napi 20 percet gyalogoltak vagy bicikliztek társaiknál 21 százalékkal ritkábban szenvedtek szívproblémáktól, míg a csapat leginaktívabb részénél 47 százalékkal volt nagyobb esélye az ilyen betegségeknek. Az érdekes az, hogy a legkeményebben edző résztvevők voltak a legveszélyeztettebbek, náluk az átlagnál 51 százalékkal nagyobb volt a szívelégtelenség kialakulásának veszélye. 

A tanulság tehát az, hogy mozogni idősen is kell, de azért érdemes tartani a mértéket. Hajrá!

Itt a tevékenység, ami 50 százalékot dob gyermeke memóriáján

Sákovics Diana 2015. augusztus 21., péntek 18:41

Nem nagy bréking, hogy az edzés jót tesz a memóriánknak,tudják ezt az okosok rég, ahogy tudják azt is, hogy az időskori testmozgás segít tovább frissen tartani az elmét. Most egy friss kutatás árnyalta a képet, és kiderült melyik az a mozgásforma, ami akár ötven százalékkal is növelheti a rövid távú memória hatékonyságát. Hogy melyik az? A fára mászás, az. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye komolyan az izomfájdalmakat!

Brownie 2015. augusztus 21., péntek 18:40

Időről időre mindenkinek lehet izomláza, például intenzív testmozgás után. Ha viszont túl gyakran, tartósan vagy látszólag ok nélkül tapasztal izomfájdalmakat vagy ízületi panaszokat, érdemes kideríteni azok kiváltó okát. A Healthista szakértők segítségével összegyűjtötte, mi minden állhat a merev, feszült izmok hátterében és mi a megoldás a fájdalmak enyhítésére.

Csak kövér vagyok, nem gusztustalan!

Sákovics Diana 2015. augusztus 20., csütörtök 10:51

Az elmúlt évtizedekben az elhízás olyan járványszerűen terjed a nyugati lakosság körében, hogy ha Freud ma élne, tuti, hogy az evészavarokkal foglalkozna. Ennek ellenére a kövérség stigma, az elhízott emberekhez gyakran zsigerből negatív tulajdonságokat társítunk: gyengének, igénytelennek, csúnyábbnak tartjuk őket, pedig az elhízás oka messze nemcsak az illető tulajdonságaiban keresendő. Az elhízás hátterében éppen úgy állhatnak a korai traumatikus élmények, mint a környezetünk vagy az életmódunk. Korábbi kutatások azt is pedzegették már, hogy az elhízott embereknél a megnövekedett étel iránti sóvárgás és szégyen jelentősen hozzájárul a testsúly fenntartásához és növekedéséhez. Most ezt az elméletet bizonyította kutatássorozatával dr. Janet Tomiyama, a Los Angeles-i Egyetem pszichológusa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fertőtlenítse a telefonját egy új találmánnyal!

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 20., csütörtök 09:18

A Phone Soap egy olyan kis doboz, amibe esténként csak beteszi a telefonját, és az UV-lámpa segítségével fertőtleníti a készüléket, miközben tölti is. A "telefonszappanban" két fénycső van, ez elpusztítja a baktériumokat, amik a nap során rátelepednek a készülékre, vagyis mindenfajta folyadék, hő vagy vegyszer nélkül tünteti el az esetleges kórokozókat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
532 szavazat 538 szavazat

Minden, amit tudni akart az alvásról

Dívány 2015. augusztus 19., szerda 18:19

A Huffington Post szépen összefoglalta, hogy milyen szakaszai vannak az alvásnak, hogy éppen mi történik velünk adott fázisban és hogy mit lehet tenni, ha nem alszunk eleget. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés