#ÉLETEM

Ismeri a futópad sötét múltját?

S-W. Zsó 2015. október 18., vasárnap 19:20

Elgondolkodott már szobakerékpározás vagy evezőgépezés közben, hogy a különböző kondigépeket hogy találták fel vagy honnan kapták a nevüket? Nos, bevalljuk, mi sem, mivel nem lehet valami bonyolult és izgalmas az ilyen sportmasinák születésének története. A minap azonban belefutottunk egy érdekes TED-es videóba, amely a futópad eredetét és múltját boncolgatja. Hirtelen el is ment a kedvünk az edzőtermektől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb élni, mint megijedni - Itt van Almási Kitti "bátorság-takönyve"

Steiner Kristóf 2015. október 17., szombat 19:39

Bár mindannyian szeretjük magunkat olyan erősnek és rendíthetetlennek mutatni, mint Madonna és Napoleon együttvéve, valójában rengeteg gátlás és félelem van bennünk – még a legegyszerűbb helyzetekben is. Almási Kitti új könyve, a Bátran élni komoly kérdéseket feszeget: leélhetünk-e egy egész életet rettegésben? Képes-e egyáltalán valódi intimitásra, megvalósíthatja-e legmélyebb vágyait, aki állandó önvédelemre rendezkedik be? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz! Mennyire van tisztában az egészséges életmóddal?

Toma 2015. október 17., szombat 10:18

Az egészséges életmód egyre inkább előtérbe kerül a köztudatba, így sokan megpróbálnak minél alaposabban tájékozódni, hogy a szerzett tudást hasznosítani tudják a mindennapjaikban. Vajon Ön mennyire felkészült? Töltse ki a kvízünket és kiderül!

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 tény a mellről, amit eddig talán nem tudott

ST 2015. október 16., péntek 20:09

Úgy gondolja, hogy mindent tud a mellről? Biztos ebben? A Châtelaine összeszedett 15 tényt, és a listában biztos van olyan, ami önt is meglepi. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell kikérdezni a gyereket felelés előtt

Sákovics Diana 2015. október 16., péntek 18:10

Emlékezetünk bonyolult és összetett rendszer, de szerencsére rugalmas, vagyis tudatosan fejleszthető. A pszichológiai kutatásoknak köszönhetően tudjuk, hogy az elegendő alvás, a kiegyensúlyozott étkezés, az edzés, az egyensúlyozást igénylő mozgásformák, a kávézás és a rendszeres szex is fejleszti az emlékezetet, míg az alkoholfogyasztás rontja. Ahogy tudjuk azt is, hogy számos olyan technika létezik, amivel növelhetjük memóriánk kapacitását, ehhez a speciális módszereken túl az is bőven elég, ha csukott szemmel igyekszünk valamit felidézni, vagy éppen ismételgetjük azt, amit meg akarunk jegyezni. Az ismételgetés egyébként a legelterjedtebb tanulási módszer, bár a hatékonyság szempontjából egyáltalán nem mindegy hogyan csináljuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így sportoljon a menstruáció alatt

Brownie 2015. október 16., péntek 17:01

A szerencsésebbek görcsök, puffadás és hangulatingadozás nélkül átvészelik azt a néhány napot, de sokaknak ilyenkor az edzéshez sincs elég motivációjuk. Pedig a mozgás segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket. Korábban írtunk arról, hogy hogyan befolyásolja a menstruáció az edzést, most pedig arra voltunk kíváncsiak, mit szabad - vagy kimondottan ajánlott - sportolni ilyenkor, és mi az, ami ártalmas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a finom ételeket habzsoljuk be

ermiz 2015. október 16., péntek 16:27

Nagyobb eséllyel eszik többet egy ízletes csokitortából mint egy adag túróból, igaz? Van tudósok, akik azt mondják, hogy mindaz, amit eddig gondoltunk a túlevésről, téves volt - írja a Vox. " Ahhoz a kisebbséghez tartozom, akik nem értenek egyet azzal, hogy ki lehet védeni a túlevést azzal, hogy egy étel unalmas vagy ízetlen" - véli  Per Møller, a Koppenhágai Egyetem tanára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki a legbosszantóbb szállodai vendég?

aa 2015. október 15., csütörtök 10:03

Valószínűleg minden nyaralónak és turistának volt már dolga olyan kellemetlenkedő szállodai vendéggel, aki legfőképpen azzal hagyott maradandó élményt, mert az azt érzést keltette, mintha direkt azért lenne ott, hogy az ön pihenését tönkretegye. Az univerzális jelenség megihlette a népszerű utazási oldal, az Expedia vezetőségét is, akik nemrég a nemzetközi piackutató céggel, a GFK-val készítettek egy tanulmányt arról, hogy melyek a legbosszantóbb szállodai viselkedési formák a vendégek szerint. – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz a szerelem? Magától? Vagy csinálni kell?

Kuna Gábor 2015. október 14., szerda 16:55

Mindannyian szeretünk, vagy legalábbis szeretnénk szerelembe esni. Találni valakit, akivel meg lehet élni a tökéletes egymásba gabalyodás és feloldódás érzését, semmi mással nem is foglalkozni, csak vele és a boldogsággal. Amíg keressük ezt az érzést, és hozzá a legmegfelelőbb személyt, nagyon vágyunk rá. És ha végre megtaláljuk, hát… akkor meg gyorsan elveszítjük. „Óriási szerelem volt a miénk, aztán szép lassan elhidegültünk egymástól. Rögtön megvolt a szikra, szerelem első látásra, de amikor összeköltöztünk, elkezdtünk egymás agyára menni.” Ugye, milyen ismerős? De hová tűnik vajon ilyenkor az érzés, amire annyit vártunk? Nem lehetne valahogy mégis fenntartani a kezdeti fellángolást? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Késett a gépe? Elcsúszott a hüttében? Belevágna az Airbnb-be? Mondjuk a tutit!

travelo 2015. október 14., szerda 14:36

Az utazás általában felhőtlen pillanatokat jelent: vidám sörözést vagy borozgatást, élménydús családi túrázást vagy éppen lazítást a medencében, szaunában. Az idillt azonban sajnos gyorsan taccsra tudja vágni egy rossz mozdulat, vagy egy járatkimaradás. Ha nem vagyunk tisztában a jogainkkal, könnyen rémálom lehet az álomnyaralásból. Éppen ezért a Travelo időről-időre megkérdezi jogi szakértőjét, Kalocsay Gergelyt, hogy segítsen eligazodni a szabályzatok útvesztőjében. Az ő tippjeikből mazsolázunk most.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal miért is ne lehetne jógázni?

Brownie 2015. október 14., szerda 11:47

„A jóga mindenkié kortól, nemtől és ruhamérettől függetlenül, ám sok túlsúllyal küzdő sorstársamat elbátortalanítja az a téves elképzelés, hogy csak az eleve vékony testalkatú és hajlékony emberek képesek jógázni” – nyilatkozta nemrég a Daily Mailnek Charlie Merton, a Curvy Yoga mozgalom elindítója. De nem ő az egyetlen, aki azt hangoztatja, hogy jógázni plusz kilókkal sem lehetetlen, vagy hogy egy jógaoktatót sem a nádszál vékony és szálkás test tesz hitelessé. Utánajártunk, itthon mik a tapasztalatok és a szakértői vélemények a „duci jógáról”.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inkább egyedül, mint házasan magányosan

Sákovics Diana 2015. október 13., kedd 17:47

Tudjuk, hogy a szinglik és a tartós párkapcsolatban élők merőben más életet élnek, az előbbiek például többet sportolnak, több időt fordítanak tanulásra, művelődésre, miközben kevesebb időt rabol el tőlük a házimunka és a bevásárlás. Ebben persze túl sok meglepő nincs, a szinglik nyilván több időt töltenek egyedül, szóval lehet, hogy több idejük van egy csomó dologra, de valószínűleg magányosabbak is. Igaz? Nem igaz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az vagy, ahogy eszel!

Divany.hu 2015. október 13., kedd 15:06

A Look gyűjtötte össze, miről árulkodnak az étkezési szokásaink, de kivételesen nem arról lesz szó, hogy milyenek vagyunk, ha ezt vagy azt esszük, hanem arról, hogy milyenek vagyunk, ha azt vizsgáljuk, hogyan eszünk. A lap egy étkezési szakembernek mondott, bizonyos Juliet A. Boghossian blogját vette alapul, aki horoszkópszerűen vázolta, milyen emberrel állunk szemben attól függően, hogyan néz ki a tányérja, na persze csak amolyan magazinos horoszkóp-szinten, csak semmi komolykodás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mivel győzhető le a szorongás

Sákovics Diana 2015. október 12., hétfő 20:06

Az optimista gondolkodás nemcsak azért jó, mert úgy megvalósíthatóbbnak tűnnek az álmok, szebbnek a holnap és boldogabbnak az élet, de azért is, mert jó hatással van az immunrendszerre, és az ember optimistán kevesebbet szorong. Az optimizmus és a szorongásra való hajlam ugyanis nemcsak elméleti szinten üti ki egymást, de biológiailag is. Legalábbis erre jutottak azok az agykutatók, akik nemrég a szorongás és az optimizmus kapcsolatát vizsgálták, persze agytérképező eljárásokkal, mi mással. Köszi a témát, Psy Blog

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 jel, ami arra utalhat, hogy a főnöke utálja

Dívány 2015. október 12., hétfő 13:16

Nehéz úgy dolgozni, hogy úgy érzi, nem kedvelik önt a munkatársai vagy a főnöke. Persze nem mindig egyértelmű, hogy ki hogyan is érez irántunk, és különösen igaz ez a vezetőkre, akik közül biztosan sokan szeretnének profinak tűnni, ezért amennyire tudják, leplezik az érzéseiket. A Business Insider mindenesetre összeszedett pár intő jelet – kár, hogy arról sajnos nem írtak, mi a teendő akkor, ha bebizonyosodik a gyanú. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem lesz felesleges szívás a házimunka

Sákovics Diana 2015. október 11., vasárnap 17:49

Mosogatás, mosás, teregetés, vasalás, takarítás: mind rengeteg időt vesznek el az életünkből. Oké, ma már jóval kevesebbet, mint ötven éve, de akkor is. Mennyi hasznos, klassz dolgot lehetne csinálni az életben ezek helyett, igaz? Talán. Vagy nem. Ahogy annyi más dolognál, ez is azon múlik, hogyan állunk hozzá, hogy mi jár mindeközben a fejünkben. Legalábbis ez derül ki egy frissen megjelent kutatásból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg betépünk a futástól

mzd 2015. október 11., vasárnap 13:16

Mivel a futás manapság (szerencsére) elég divatos lett, így biztosan hallotta már valamelyik ismerősétől, hogy azért is szereti ezt a sportot, mert ilyenkor dolgoznak az endorfinjai és emiatt eufórikus állapotba kerül az etap végén. A New York Times viszont egerekkel folytatott kutatásokra hivatkozva azt állítja ezért a tudatállapotért nem ők a felelősek, hanem az endokannabinoidok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Meleg vagyok, boldog vagyok!” – 13 sztár vall az előbújásról

Steiner Kristóf 2015. október 11., vasárnap 08:15

Október 11-e a nemzetközi „Coming Out Day”, azaz az „Előbújás Napja” – ilyenkor világ minden táján (kivéve persze ott, ahol a homoszexualitás főbenjáró bűnnek számit) ismert arcok és aktivisták emelik fel a hangjukat: félelemben és elnyomásban élni akkor sem lehet opció, ha egyesek szerint az LMBTQ közösség deviáns, bomlasztó, gusztustalan, immorális, vagy egyszerűen csak rájuk sütik, hogy „divatból csinálják”. Melegnek lenni ugyanis koránt sem habostorta: senki sem választaná trendérzékenységből, hogy egy olyan társadalmi csoporthoz csapódjon, amely jogfosztottságban él, és állandó atrocitásoknak van kitéve. Miért érdemes mégis megreszkírozni a „coming out”-ot? Személyes véleményem szerint leginkább azért, hogy egy olyan társadalom épülhessen, melyben a következő generáció tagjai már felvilágosult, emberszerető, elfogadó magatartással viszonyulnak majd a homoszexualitás kérdéséhez. Emellett pedig van még 13 másik indokunk – egyenesen kedvenc LMBTQ celebritásainktól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkal könnyebb volt vékonynak lenni az 1980-as években

mzd 2015. október 10., szombat 19:49

"Nothing tastes as good as skinny feels", azaz semmi sem esik olyan jól, mint ha vékonyak vagyunk – szól Kate Moss egyik híres idézete. A topmodell valószínűleg nem is gondolta volna, milyen irreális célt tűzött ki annak idején a 21. századi nők elé. A The Atlantic ugyanis tételesen felsorolta, miért volt sokkal könnyebb vékonynak maradni a 80-as években.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ezeket tapasztalja, akkor önnek alkoholproblémája van

Sákovics Diana 2015. október 10., szombat 13:40

Olvasónk fél. Fél az alkohollal való viszonyától. Fél attól, hogy az alkohol szórakoztatja, felszabadítja, fél attól, hogy ittasan érzi leginkább jól magát, és fél attól, hogy ez baj, hogy ez már betegség. Olvasónk névtelen, és azt sem szeretné, ha leveléből akár egy sort is idéznénk, de szeretné tudni, hogy mekkora nála a gond. És valóban, honnan az ördögből tudhatná? 

Amikor elkapunk egy fertőzést könnyű a dolgunk, valami - gyakran pillanatok alatt - megváltozik, máshogy vagyunk, és ez a máshogy rossz. Amikor egy betegség tünetei lassan, fokozatosan alakulnak ki (például egy porckorongsérvnél), már jóval nehezebb észrevenni, hogy betegek vagyunk. Ha nincs éles határvonal a jól- és a rosszullét között, sokkal nehezebb felismerni azt, hogy bajban vagyunk. Az alkoholproblémák pedig pont ilyenek: lassan, fokozatosan alakulnak ki és mélyülnek el. Ilyen esetekben hajlamosak vagyunk nem észrevenni, tagadni a problémát, hajlamosak vagyunk magyarázatokat találni az aktuális állapotunkra, vagy ha fel is ismerjük, hogy nem vagyunk rendben, hajlamosak vagyunk legyinteni, bagatellizálni a problémát, hinni, hogy az idő majd megoldja. Ez a jelenben, az itt és mostban sokkal könnyebb, mint szembenézni a helyzetünkkel, változtatni a szokásainkon. Súlyos esetben pedig a tagadás hátterében az áll, hogy nehezen mondunk le a viselkedésünk kellemes hozamáról, félünk, nem merjük, nem tudjuk abbahagyni az ivást.  

Ahhoz, hogy mégis képesek legyünk rendezni a szerrel való viszonyunkat, az első lépés az, hogy felismerjük, belássuk, hogy valami nincs rendben, ehhez pedig tudnunk kell viszonyítani valamihez, ismernünk kell a tüneteket. Az Amerikai Pszichológiai Társaság útmutatása alapján most összefoglaltuk hát, hogy mire érdemes figyelni.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így használja a Google fordítóját!

ermiz 2015. október 10., szombat 10:46

A Google fordítója nem új találmány, bár valamikor nyáron kapott mindenféle igen izgalmas új fejlesztést, amivel nem tudtunk betelni, és roppant jól szórakoztunk, bár ennek vélhetően a cég annyira nem örül.

Ennek ellenére nem gondoljuk, hogy a Google tök hülyeséget talált ki, csak a magyar nyelvvel vannak néha nehézségei, így bizonyos esetekben, érdemes mondjuk thairól angolra fordíttatni a szöveget, mint közvetlenül magyarra. Mi arra voltunk kíváncsiak, mennyire ismerik Magyarországon a zsebtolmácsként is emlegetett programot, és mit szeretnek legjobban lefordítani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cigányok, és egész nap a földeken kapálnak

ZZs 2015. október 9., péntek 18:28

Hejőkeresztúr alig másfél óra Budapesttől. Az M3-on pillanatok alatt ott van az ember, a település minden pontjáról rálátni az útra. A polgármesteri előtt találkozunk kísérőnkkel, Lengyelné Magyar Judittal. Az energikus nő bepattan az autójába, int, hogy kövessük, és percekkel később már csak az általa felvert port látjuk. Elhagyjuk az alig 1000 fős települést, a földek felé tartunk. A semmi közepén egyszercsak felbukkan néhány bicikli a kerítésnek támasztva. A pokoli meleg elől 8-10 ember húzódik a látszólag új tető alá. Ők a ProLecsó programban részt vevő önkéntesek: olyan munkanélküli, képzetlen falusiak, akik vegyszermentes zöldségek termesztésével találták meg a kiutat az éhezésből és a segélyezési csapdából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért tűnik el teje a közös hűtőből

mzd 2015. október 9., péntek 08:51

Mindenkivel előfordult már a munkahelyén, hogy tejet öntött volna a kávéjába, de az egyszerűen eltűnt a hűtőből. Vagy nyúlt volna a tűzőgépéért, de az nem volt a helyén. Esetleg az, hogy zenét szeretett volna hallgatni, de nyoma veszett a tegnap este az asztalon hagyott fejhallgatójának. Bár általában kisebb értékekről van szó, a munkahelyi lopások kifejezetten gyakoriak. A Fast Company most annak járt utána, hogy mi áll az egész hátterében. Kiderült, hogy becsületesebbnek hisszük magunkat, mint amilyenek vagyunk, miközben  elfelejtünk szólni, ha a pénztáros túl sokat adott vissza, nem teszünk pénzt a becsületkasszába, ha az irodai konyhában kávézunk és így tovább. De nézzük az okokat! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az első szex ritkán frenetikus, de ettől még nem kell feladni

Sákovics Diana 2015. október 8., csütörtök 19:27

Ismeretlenül flörtölés, egymás kerülgetése, mulatozás vagy összehozott randi, bárhogy is kezdődik, de egyszer eljön az új partnerrel az első szex ideje. De vajon milyen lesz? És ez mitől függ? Egyáltalán számít, hogy milyen? Összeszedtük, amit az első együttlétről tudni érdemes. Legalábbis a kereteket. 

Azt ugyanis, hogy milyen lesz két konkrét, két különböző háttérrel, tapasztalattal, személyiséggel rendelkező ember első együttléte, rengeteg dolog befolyásolja. Eleve, hiába tudjuk, hogy a párkapcsolati és a szexuális elégedettség együtt jár, de az már kevésbé lőhető be, hogy egy embernél mit is takar adott esetben az elégedettség. Ez persze nem is csoda, hiszen már a miért szexelünk kérdésre is legalább 237 különböző indokot tudnak felsorolni az emberek, legalábbis ebben a kutatásban ennyit találtak az okosok. Az indokok között egyébként olyan kijelentések is szerepeltek, hogy “meg akartam valakit fertőzni nemi úton terjedő betegséggel” vagy hogy “szerettem volna tapasztalatot gyűjteni.” Ennyit a romantikáról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Team Fitness

nemoszi 2015. október 8., csütörtök 16:34

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés