#ÉLETEM

Azt hitte, a zsírból izom lesz? Tévedett!

Brownie 2015. november 9., hétfő 12:20

Belegondolt már abba, hogy talán azért eredménytelenek az edzések vagy fulladnak kudarcba a fogyókúrái, mert valamit rosszul csinál? Biztos a gének! Nem nekem találták ki a futást! Pedig lehet, hogy csak az életmódváltással járó tudnivalóknak kellene alaposan utánanézni. Mi is szakértőkhöz fordultunk, hogy tisztázzunk egy-egy helytelenül használt divatos kifejezést, és hogy még több sportolással és táplálkozással kapcsolatos tévhitet eloszlassunk.

Ezek a gének lökdösik a hűtlenség felé

Sákovics Diana 2015. november 8., vasárnap 18:57

Elvileg mindannyian tudjuk, hogy a hűtlenség csúnya dolog: tisztességtelen, szemétség, amit nyilván nem kellene csinálni. Mégis sokan csináljuk. Csináljuk még akkor is, amikor egyébként jónak tartjuk a párkapcsolatunkat, csináljuk még akkor is, amikor tudjuk, hogy ezzel az egész addigi életünket tesszük kockára. De miért tesszük? Ez a kérdés régóta izgatja az embereket, így a kutatókat is, nem meglepő hát, hogy rengeteg elmélet született a jelenség hátteréről. Vannak, akik az evolúciót hibáztatják, és akadnak, aki a szülőket, a személyiséget vagy éppen a társadalmat. (Ezekről az elképzelésekről részletesen itt olvashat.) Most kedvenc biológusaink az AsapSCIENCE-től is elővették a hűtlenség kérdését, persze ők nem morális vagy szociológiai fejtegetésbe kezdtek, inkább megnézték, miben különbözik a hűtlenségre hajlamos emberek szervezete a többiekétől. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Válasszon olyan hobbit, amitől okosabb lesz

Edicsek 2015. november 8., vasárnap 13:24

Rengeteg mindent elárul egy emberről, hogy mit csinál a szabadidejében. Ráadásul egy jó hobbi nem csak szórakoztat, de okosabbá is teszi. A ProEssayWriter szerzői összeszedték milyen elfoglaltságot válasszon, ha szabadidejében is szeretné az agyát tornáztatni. Ne aggódjon, nem kell munka után állandóan keresztrejtvényt fejtenie mostantól, mert például videojátékozás közben is tanulhat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az edzéstől sérül az izomrost, de az csak jó

mzd 2015. november 8., vasárnap 09:32

Több mint 600 van belőle a testünkben és jelentős részét teszik ki a súlyunknak– mi az? Bizony, az izmokról van szó, amelyeknek növekedéséről a TED oldalán találtunk egy érdekes videót. Ebből kiderül többek között az is, hogy attól függetlenül, hogy a testépítés a hobbink-e vagy sem, mindenképpen nagy jelentőséggel bír az, ahogyan bánunk velük, hiszen annak függvényében növekszenek vagy éppen sorvadnak el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tériszonyom van. De mi az ördögtől?

Sákovics Diana 2015. november 7., szombat 19:03

"Mama! Vigyél le! Vigyél le! Túl magas!" – kiabálja a fiam a meredek lépcső tetején, én megdöbbenve kapom fel. Nem értem. Öt éves, és eddig soha nem félt a magasságtól. Oké, anyukámnak van egy enyhe tériszonya, de nem olyan durva, csak nagyon magas, ember alkotta építményeken retteg. De vajon a fiamnak honnan jött ez elő? Eltanulta? Örökölte? Megérett az agya a rémképek fantáziálására? Egyáltalán honnan az ördögből jön a tériszony, és mit lehet vele kezdeni? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így változna az egészségünk tejtermékek nélkül

Brownie 2015. november 7., szombat 10:19

A tej egyrészt a vegán életmód és a paleo étrend követői számára tiltott alapanyag, sokaknak azonban akaratuk ellenére kell kiiktatniuk néhány vagy valamennyi tejterméket az étrendjükből. Ha ön egyik csoportba sem tartozik, de kíváncsi arra, hogyan reagál a teste a tejtermékek hiányára, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szakállas pasik szexistábbak az átlagnál

Sákovics Diana 2015. november 6., péntek 18:58

Vannak pszichológiai kutatások, amiknek valójában nincs sok értelme (heló, brit tudósok!), de legalább jól lehet rajtuk mulatni, és eredményeikkel klasszul lehet szívatni az ismerőseinket. Na, épp egy ilyen következik, méghozzá ausztrál pszichológusok friss eredményei nyomán, akik azt állítják, hogy a szakállas pasik szexistábbak az átlagnál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aprócska gomb mentheti meg az emberek életét

ermiz 2015. november 6., péntek 17:46

Az Egyesült Államokban a nők 19,3 százaléka és a férfiak 1,7 százaléka lesz szexuális erőszak áldozata - írja a Masahble. A Roar for Good ez ellen próbál megoldást nyújtani. A cég első terméke, az Athena úgy néz ki, mint egy picinyke gomb és övre vagy a kabátra téve kell hordani, ha pedig a tulajdonosa megnyomja, a kütyü hangosan riasztani kezd, és elküldi a megtámadott személy GPS koordinátáit a megadott segélykérő számnak. 

A kis készülékre a közösségi finanszírozás keretében gyűjtenek pénzt az Indiegogo oldalán. A megcélzott 40000 dollár alig 48 óra alatt gyűlt össze, a cikk megírásának pillanatában 172 000 dolláron áll, amivel az adományozók alaposan túltejesítették a kitűzött célt, úgy, hogy még több mint két hét van hátra a kampányból. A tervek szerint Athena 2016 májusától lesz kapható, és 99 dollárba (kb. 29 ezer forintba)  kerül majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon zenét a munkahelyén

Edicsek 2015. november 6., péntek 08:32

Nagyon sokan hallgatnak zenét munka közben, és valóságos kínszenvedés, ha esetleg otthon marad a fülhallgatójuk. A legjobban akkor jár, ha saját magának válogatja össze a zenéket, de jobb, ha tudja, nem mindegy, hogy mit hallgat monoton munkához vagy egy nagy koncentrációt igénylő feladathoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az agya egy része képes aludni, míg a többi éber

Sákovics Diana 2015. november 5., csütörtök 21:06

A biológusoknak köszönhetően egy ideje tudjuk, hogy a delfinek a nap huszonnégy órájában éberek, legalábbis egyszerre csak az egyik agyféltekéjük pihen, míg a másik figyel és reagál a külvilág ingereire. Kár, hogy mi ilyet nem tudunk. De lehet, hogy tudunk valami egészen hasonlót. Legalábbis ez derül ki az (e) Science News cikkéből.

shutterstock 125753771
Távolról sincs vége, olvasson még »

Bebizonyították, hogy a macska valójában egy minioroszlán

Edicsek 2015. november 5., csütörtök 15:44

Ez nem a macskatartók éve lesz, már ha a megbecsülésről van szó.  Először is azt bizonyították a tudósok, hogy az állat egy teljesen haszontalan és felesleges főbérlőnek tartja a gazdáját, majd azt is kiderítették, hogy amennyiben úgy érzi, hogy a macskája idiótának nézi, akkor teljesen igaza van, sőt a háta mögött még ki is röhögi, amiért nem tud vadászni és még szőre sincs. Egy új kutatás pedig azt bizonyítja, hogy egy miniatűr oroszlánt fogadott be a lakásába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: a Life1 Nyugati lett az új kedvencünk

Dívány 2015. november 5., csütörtök 10:49

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni, a Life1 Nyugatit sajnos nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a túlterheltség az egészségével

Sákovics Diana 2015. november 4., szerda 20:55

Van, hogy az élet egyszerűen túl sok, túl nehéz. Van, hogy olyan kihívások előtt állunk a munkában, a tanulmányainkban, a magánéletünkben, ami szorongat, ami félelmetes, amiről fogalmunk sincs, hogy az ördögbe fogjuk megoldani. Van, hogy túlterheltek vagyunk, hogy túl sok helyen kellene teljesítenünk, hogy hajtunk, de mégsem vagyunk képesek utolérni magunkat. Meg van olyan is, amikor régóta, tartósan, kilátástalanul rossz: amikor nem tudjuk megoldani a munkahelyi gondokat, amikor rossz a párkapcsolatunk, amikor régóta ideges a partnerünk, vagy éppen régóta vagyunk magányosak. A stressz érzése százféleképpen bukkan fel az életünkben. De a stressz nemcsak egy érzés. A stressz egy komplex reakció, ami szervezetünk egészére hatással van, és ha nem tart sokáig, akkor ez így is van jól. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy különleges programnak nem kell egyből drágának is lennie

travelo 2015. november 4., szerda 19:33

Múlt hónapban a nagyvilág extrém helyei mellett a Travelón a másik központi témánk a megfizethető különlegesség volt. Formabontó éttermekkel és zseniális föld alatti (meg persze pénztárcabarát) belföldi programötletekkel foglalkoztunk. Emellett bemutattunk több olyan úti célt is, amiket nemcsak olcsóbb főszezonon kívül felfedezni, de sokkal szerethetőbb arcát ismerhetjük meg a helynek távol a nyárra jellemző turistahordáktól. Ezekből szemezgetünk most.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A reggeli fontos, csak nem mindegy, mit eszik

Edicsek 2015. november 4., szerda 11:15

Ki ne hallotta volna, hogy az egyik legfontosabb étkezés a reggeli, ugyanakkor nemcsak az a lényeges, hogy ne legyen üres a gyomra, mikor a munkába indul, hanem az is, hogy mivel tömi tele. Az angol reggeli ugyan segít a fogyásban, és sokan nem tudnak kiszakadni a szendvics vagy müzli rabságából, de az egészséges reggeli sokkal változatosabb is lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogselyem többet árt, mint használ

mzd 2015. november 3., kedd 21:32

Nemrég megírtuk, hogy szinte biztosan rosszul használja a fogselymét, és pont ez a fő oka annak, amiért érdemes más módszert találni helyette. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mi történt A ruhát fehér-aranynak látók agyában

Sákovics Diana 2015. november 3., kedd 20:13

Emlékszik még A ruhára? Tudja, arra amelyiken a fél világháló vitázott 2015. februárjában. A ruhát az emberek egy része fehér és arany színűnek, míg a többiek (helyesen) kék, fekete csíkosnak látták. Persze a ruha nemcsak a népet hozta lázba, a pszichológusok is lelkesen csaptak le a jelenségre, hogy milyen csodás példa ez az észlelésünk működéséről, vagyis arról, hogyan keveredik a szenzoros információ a sajátos, ránk jellemző értelmezéssel.

Bár a többség nyilván már rég lejött A ruha kérdéséről, a tudomány malmai lassabban őrülnek: közel egy év kellett ahhoz, hogy kézzelfogható bizonyítékok is szülessenek arról, amit annak idején a pszichológusok állítottak. Köszi, német agykutatók! Köszi, Research Digest! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes védőháló, ha omladozik a kapcsolat

Sákovics Diana 2015. november 2., hétfő 16:06

Az elmúlt évek kutatásaiból úgy tűnik, hogy ha szeretnénk lelkileg egészségesek lenni, ha a boldogságot keressük, fontos, hogy megtanuljunk hálásnak lenni, azért amink van. Bármi is legyen az. 

A hála megnyugtat, jót tesz a szívnek, erősíti az immunrendszert. Hálásan az ember kevésbé irigy, dühös, kevésbé ostoroz másokat és önmagát, így hosszú távon az érzés segít a depresszió megelőzésében, és segíti az egészséges önértékelést is. A hála az egyik elsődleges fegyverünk a lelki elsősegélynyújtásban, az eszköz, amit alkalmazhatunk, ha éppen a padlón vagyunk. A hála érzése tehát már önmagában csodás dolog, de még többet érünk el vele, ha képesek vagyunk kifejezni annak, akit szeretünk. Ez ugyanis mindkét félben erősíti a másikról kialakított pozitív képet, és segít a felmerülő problémák kezelésében is. Ráadásul egy friss kutatás szerint a hála kifejezése egy nehéz időszakban a házasság megmentéséhez, a válás megelőzéséhez is hozzájárulhat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig ugyanazt eszi? Ha ügyesen csinálja, nem árt!

Brownie 2015. november 2., hétfő 11:00

Hacsak nem gyorskaján és péksüteményeken élünk, a monoton étrend is lehet egészséges, de azért nem kell ugyanazokhoz az ételekhez ragaszkodni. Szervezetünknek több tucat különböző tápanyagra és vitaminra van szüksége a megfelelő működéshez, ezt az igényt pedig annál nehezebb kielégíteni, minél válogatósabbak vagyunk. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen következményekkel járhat egy kevésbé változatos diéta, és hogy hogyan hozhatjuk ki abból a legtöbbet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kávé vagy alvás? Kávé és alvás!

Dívány 2015. november 1., vasárnap 10:32

Mire jó a kávézás? Felpörget, nyilván. És a napközbeni szunyókálás? Szintén. Ráadásul mindkét tevékenység hatását megsokszorozhatjuk azzal, ha egyszerre végezzük őket. Oké, elsőre elég furán hangzik, hogy a délutáni kávé után még szunyókáljunk egy kicsit, de a kutatások szerint ez a módszer jobban javítja a koncentrációt, a memóriát, és többet dob a szubjektív feltöltöttség-érzésünkön, mint bármi. Jöjjön a "coffee nap" tudománya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 érv, hogy miért ne csak hallgassa a gyerek a zenét

S-W. Zsó 2015. november 1., vasárnap 09:04

Ön játszott valaha valamilyen hangszeren? Esetleg a mai napig rendszeresen gyakorol? Akkor van egy jó hírünk: egyre több bizonyítékot találnak az idegkutatók arra, hogy a zenei képzés roppant előnyös az agy bizonyos funkcióinak fejlesztése szempontjából. Ez talán nem is olyan meglepő, ha belegondolunk, hogy egy hangszer megszólaltatása mennyire összetett folyamat, hiszen a figyelmünket, az emlékezetünket, az érzékelésünket és a motoros képességeinket is jól megdolgoztatja. Vagyis nem mindegy, hogy csak hallgatjuk a jó zenét, vagy műveljük is azt. A Psychology Today oldalán bukkantunk rá azokra a nyomós érvekre, amik szerint érdemes minél előbb hangszert ragadni. Azért önnek sem késő, de a gyerekek előnyben vannak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Test helyett csontőrleménytől búcsúzunk

LS 2015. október 31., szombat 14:32

A temetés életünknek egy olyan része, amivel mindenki találkozik élete során. Temetni kell, azt hogy hogyan és miként az elhunyt vagy legtöbbször a hozzátartozók döntik el. Szerencsére a kormány által belengetett szociális temetés egyre csúszik, a városban élők nagy része az urnás temetés mellett voksol. Hogy ennek oka a helyhiány vagy az anyagiak, nem tudni, mindenesetre a statisztikák erőteljesen az urnás temetés javára billentik a mérleget. Ehhez képest vidéken egészen más a helyzet, sokan ragaszkodnak a koporsós temetésekhez. Ezért is kerestük meg Balogh Károly, a Karsol Kft. temetkezési kellékgyártó cég ügyvezetőjét és egyben az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület alelnökét, hogy ő hogyan látja az iparág helyzetét, és milyen trendek jellemzőek a temetkezésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A sótól is lehet másnapos

Edicsek 2015. október 31., szombat 10:12

Egy nagyobb buli vagy baráti iszogatás után mindenki ébredt már arra, hogy a szája kiszáradt, a feje fáj és rossz a közérzete. Ráadásul minél idősebb, annál rosszabbul bírja a dehidratáltságot, amit az alkohol okoz. Persze nemcsak az alkoholtól, de a sós ételektől is dehidratáltnak érezheti magát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rítusok hiánya nehezíti a gyászunkat

Sákovics Diana 2015. október 31., szombat 08:42

Hogyan kell gyászolni? Egyáltalán hogyan lehet? Mi természetes gyász idején, és mi nem? Kell-e, szabad-e a gyászunkról beszélni? Kivel? Mennyit? Ha nemrég vesztettünk el valakit szabad-e társaságba menni, szórakozni? Mit kell mondani egy gyászolónak? Vagy csak békén kell hagyni? Hogyan, hogy az ördögbe kell viselkedni, amikor a halállal találkozunk? Nem egyszerű ezekre a kérdésekre csípőből válaszolni, és nem véltelenül. Ma a legtöbb embernek fogalma sincs arról, mihez kezdjen a halállal, hogyan kezelje saját gyászát és hogyan másokét. Nem, nem azért, mert bénábbak, érzéketlenebbek, hedonistábbak vagyunk, mint rég, hanem azért, mert erre senki sem tanít meg minket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincsenek biztonságban a részeg nők Madridban

aa 2015. október 30., péntek 18:52

Megdöbbentő videóval rukkolt elő a madridi rehabilitációs klinika, a Centro Europeo Neurosalus. A több mint tíz perces kisfilmmel azt akarják bemutatni, hogy micsoda veszélynek vannak kitéve a fényes nappal ittasan mászkáló nők. A szemléltető videóban egy kihívóan öltözött nő látható egy üveg itallal a kezében a késő délutáni madridi forgatagban. Ebben még nem is lenne semmi megbotránkoztató, ha az illuminált állapotban lévő nőre nem csapnának le azonnal a férfiak, akik közül volt olyan, aki felajánlotta, hogy beszállna a buliba és még több alkohollal itatná a beépített főszereplőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés