#ÉLETEM

Zsírégetés hatékonyan 45 perc alatt

Bánkuti Gabriella 2015. szeptember 16., szerda 09:12

Ha van lehetőségem pihenni egy kicsit, nem szívesen megyek edzőterembe, inkább a természetben sportolok és gyors, hatékony edzéseket választok. Ebben a cikkben egy teljes testet megmozgató, pulzusemelő, izzasztó gyakorlatsort mutatok be, amihez ráadásul eszköz sem kell, tehát még ez sem lehet kifogás.

A nyolc szuper intenzív gyakorlat között nincs pihenőidő, csak a végén lehet lazítani egy percet és jöhet a következő adag. A kezdőknek három, a haladóknak öt, a szuper aktívaknak pedig tíz kört javaslok. Az edzés előtt mindenki alaposan melegítsen be és a végén nyújtsatok le. A nyolc körrel nagyjából. 400 kalóriát égetünk el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 viselkedés, ami növeli az öngyilkosság valószínűségét

Sákovics Diana 2015. szeptember 15., kedd 16:28

Szinte mindenki, aki öngyilkosságot kísérel meg, valamilyen formában utal a szándékára. Beszél arról, hogy mi lenne, ha nem lenne, eltűnne, meghalna, jelzi a környezetének, hogy kilátástalannak tűnik a helyzete, elkezdi lezárni függőben lévő ügyeit, végrendeletet ír, elajándékozza a számára fontos tárgyakat. Ezeket a jelzéseket a környezet nem veszi mindig komolyan, de legalábbis ritkán feltételezi az ember ezekben a helyzetekben a legrosszabbat. Nincs is könnyű dolguk a barátoknak és a családtagoknak, mégis honnan, miből lehet tudni, (a fentieken túl) hogy valaki öngyilkos akar lenni? Milyen viselkedéses jellemzők azok, amik inkább magukban hordozzák a kockázatot? Egy amszterdami tudományos konferencián prezentált friss tanulmányban a kutatók éppen ezekre a kérdésekre keresték a választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csuja Imre segített, mégse tudjuk ellátni az ájultat se!

Divany.hu 2015. szeptember 15., kedd 13:58

Még mindig gondunk van az újraélesztéssel, és valójában azt sem tudjuk, mi a teendő, ha valaki elájul mellettünk a tűző napon – derül ki az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015-ös Nagy Elsősegély Tesztjéből.

A felmérés harmadik éve vizsgálja, hogy vészhelyzetekben tudjuk-e, mi a teendő, és az eredmények még mindig elég vegyesek, de lassú javulás már látható. „Különböző helyzetek esetén nagy eltérések mutatkoznak – egyes vészhelyzetekben úgy tűnik, tájékozottak vagyunk a teendőket illetően, ám sajnos sok esetben még mindig rosszul tudnánk csak segíteni” - mondja dr. Czakler Éva mentőorvos, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beteggé teszi, ha kilenckor kezd dolgozni

Edicsek 2015. szeptember 15., kedd 09:20

Az Oxford Egyetem kutatása szerint aki korán kel, mégsem lel aranyat - legalábbis ha azonnal dolgozni kezd. A kutatók szerint ugyanis a 9-5-ig tartó munkaidő miatt a cirkadián ritmus teljesen felborul, és ez amellett, hogy rossz hatással van a teljesítményünkre és hangulatunkra, az egészségünkre is káros. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sokkoló sminkvideóval is lehet a nők elleni erőszak ellen kampányolni

mzd 2015. szeptember 14., hétfő 21:43

Az észak-indiai Allahabad városában élő Reshma Banoo Qureshi arcát volt sógora öntötte le kénsavval 2014-ben, bosszúból. A 18 éves lány most az indiai nők családi erőszakkal szembeni védelméért és a savval leöntött áldozatok megsegítéséért küzdő Make Love Not Scars szervezet kampányát támogatandó egy "szépségvideót" forgatott "Hogyan sminkeljünk tökéletes ajkakat" címmel. A szimpla sminkvideókkal egy kaptafára készült kisfilm célja azonban nem a sminktanácsadás: arra hívja fel a figyelmet, hogy a kén- és sósavat, melyekkel évente több ezer nőnek okoznak támadóik életveszélyes és maradandó sérüléseket, ugyanolyan könnyű beszerezni bármelyik drogériában, mint mondjuk egy rúzst – olvasható a Daily Mailen. A szervezet azt reméli, hogy kampányfilmjük segítségével sikerül elérniük a maró folyadékok árusításának szigorítását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvannak az alkoholizmusért felelős idegsejtek

Sákovics Diana 2015. szeptember 14., hétfő 12:04

Az, hogy kiből, milyen körülmények között és hogyan lesz szerfüggő, régóta izgatja az orvosokat és a pszichológusokat, és az agykutatás fejlődésével egyre többet és többet tudhatunk meg a témáról. Most például egy amerikai kutatócsoport kereste a választ arra, vajon magyarázható-e a függőség és az alkohol iránti sóvárgás az agyunkban, az idegsejtjeink szintjén megjelenő változásokkal. Úgy tűnik, igen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megjátssza magát, hogy a másiknak jobb legyen? A kapcsolata mehet rá.

Sákovics Diana 2015. szeptember 13., vasárnap 15:05

Ahhoz, hogy képesek legyünk jól működő párkapcsolatot fenntartani, nem árt, ha megfelelően tudunk kommunikálni partnerünkkel. Még akkor is, ha nehéz. Márpedig sokszor nehéz. Van olyan, hogy a másik kedvéért  kénytelenek vagyunk megjátszani az örömöt (nem, nem AKKOR), vagy megesik olyan helyzet is, amiben a negatív érzelmeinket vagyunk kénytelen elrejteni, hogy ne bántsuk meg vele a másikat, vagy ne súlyosbítsunk egy amúgy is nehéz helyzetet. De vajon mi az ára annak, ha elrejtjük érzéseinket? Mert ára bizony lesz. Az érzelmeink ugyanis mindig megtalálják az utat, hogy kitörjenek belőlünk, ha nem ott és nem akkor, akkor érthetetlen intenzitással egy alkalmatlan pillanatban, vagy akár jóval később, megmagyarázhatatlan testi tünetek formájában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amivel penge marad az agya

Sákovics Diana 2015. szeptember 12., szombat 10:57

Az agyunk éppen olyan, mint egy izom: ha nem dolgozik, sorvad. Ha tehát fitt és penge agyat akarunk, akkor oda kell figyelnünk a karbantartására is, különösen, hogy az elmúlt évtizedekben szinte járványszerűen terjed az elbutulás a nyugati lakosság körében. Nem véletlenül gyűjtöttünk korábban is egy rakás olyan tevékenységet, amivel az agyat remekül lehet edzeni, most pedig a BBC future foglalta össze a kutatási eredmények alapján, mivel is lehet legjobban kondiban tartani az agyat. Jöjjön a hat legfontosabb szabály elmeélezőknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az okos nők az eget, vagy az agyunkat kémlelik

Dívány 2015. szeptember 12., szombat 10:25

A „L’Oréal-UNESCO A nőkért és a tudományért” ösztöndíj fiatal nőket ösztönöz kiemelkedő tudományos eredmények elérésére, mivel a díjazottak eredményei példamutatóak lehetnek a fiatalabb generációknak a pályaválasztás során, és előmozdíthatják a női kutatói életpálya társadalmi elfogadottságát is. Az elmúlt 13 évben 39 magyar kutatónő részesült az ösztöndíjban, a vállalat eddig közel 150 000 eurót osztott szét a magyar tudós nők között. Az alapítók törekvése a díj megalapításakor az volt, hogy a tudománnyal foglalkozó hölgyeket minél többen megismerjék – támogatva ezzel karrierjüket. A külföldön már 16 éves hagyománnyal rendelkező program hazai változatára minden évben olyan tudós nők nyújthatják be pályázatukat, akik tudományos munkájukkal az élet- vagy az anyagtudományok valamely részterületének feltárásán fáradoznak, és magyar felsőoktatási kutatási intézményekben, illetve az MTA kutatóintézeteiben dolgoznak. 

A négymillió forinttal járó díjat idén Dr. Farkas Eszter agyi keringés kutatónak és Dr. Kóspál Ágnes csillagásznak ítélte az akadémikusokból álló zsűri, az összeget szakmai és személyes célokra egyaránt szabadon fel lehet használni.

Dr. Farkas Eszter agyi keringés kutató az agyvérzést követő, az agyban hullámszerűen fellépő, és akár a kezdeti sérülés súlyosbodását is eredményező vérhiány okait kutatja. Kutatásának célja, hogy a jövőben lerövidíthető legyen a hosszú hónapokon át tartó rehabilitáció, amely során a betegek újra tanulnak járni és beszélni, így jelentősen javulhatna a betegek és a családtagok életminősége. A hullámok okainak feltárásával és megelőzésével jelentősen csökkenteni lehetne a betegeknél az agyi károsodás mértékét, adott esetben a beteg megőrizhetné a mozgás- és beszédkészségét is. A díjazott a Szegedi Tudományegyetem munkatársa, emellett egy négyéves kisfiú édesanyja.

Dr. Kóspál Ágnes csillagász a napjainkban születő csillagok és bolygók keletkezési folyamatát kutatja, amelyből többek között arra is következtethetünk, hogyan született meg 4,6 milliárd évvel ezelőtt a Naprendszer. A kutatónak a csillagokat körülvevő por- és gázkorongokkal kapcsolatos eredményei olyan modern műszerek és távcsövek megalkotását ihletik, amelyek előmozdíthatják a csillagászat további fejlődését, és amelyek akár átírhatják azt is, amit az égboltról a mai nap tudunk. Ágnes, aki jelenleg az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjában dolgozik, kutatásaihoz főként az Atacama-sivatagban található ALMA rádiótávcső-rendszert használja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen 500-ért zsíroskenyeret a Borfesztiválon!

á.zs. 2015. szeptember 11., péntek 11:08

Jó hír, hogy úgy az idén is, mint minden évben, ősszel beköszönt a bordzsemborik, bormustrák, borderbik és borfesztiválok szezonja. Megmozdul a borrajongó szubkultúra szakértő, elhivatott, és az árral sodródó apraja-nagyja egyaránt, hogy tanulmányozza, milyen évre sikeredett az idei, majd aztán ossza az észt a borhoz nem értő ismerősei előtt.

"Borúra derű - derűre bor"-szól a 24. Budavári Borfesztivál Romhányisan rímhányó szlogenje, és a közönség fesztiválokhoz szokott hányada nem is fog csalódni a rendezvényben. A kiállítók között nemcsak a bor és a pezsgő előállítóit találhatjuk meg, ugyanúgy jelen vannak az értékesítők, a fogyasztáshoz szükséges készségek gyártói, forgalmazói, a szféra online tükre, a Borászportál, az utazási irodák, mint ahogy a gourmet szintű életélvezet gasztronómiai kellékesei az elegáns cukrászdától (Gerbeaud) a szarvasgomba-büfén át a dödölle-, zsíroskenyér-, pljeszkavica-, és rétesfüggők faházacskáiig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt is meg lehet érteni, aki elzavarná, azt is, aki megmentené őket

Sákovics Diana 2015. szeptember 10., csütörtök 19:44

Másfél hete nem tudom úgy megnyitni a Facebookot, hogy ne egy menekültekkel kapcsolatos hír, kép, megosztás vagy vélemény fogadna. Az ismerőseim között van kezdetektől aktív önkéntes, a menekültáradat mögött nemzetközi összeesküvést sejtő, a kormány intézkedéseit vagy a nyugatot szidó, gyerekeket sajnáló, sokkoló fotókon háborgó, a törvények betartását vagy emberséget követelő, az övével más nézeteket vallókat törlő és egyszerűen csak a Keletiből hazajutni vágyó ember is. Rengeteg ellentétes érzés, de mind intenzív, mélyről jövő. 

De vajon mi történik az emberekben az elmúlt hetekben? Hogyan magyarázhatóak a különböző érzelmek a pszichológia segítségével? Öt tipikus, a menekültkérdéshez való hozzáállás lehetséges magyarázata következik. Hátha így jobban értjük majd egymást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rendhagyó edzőteremteszt: golfozzon ön is!

Dívány 2015. szeptember 10., csütörtök 09:23

Lassan egy éves éves sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, lovagolni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, de ez most itt más: a golfozásról írok, úgy általában, mint lelkes kezdő. Merthogy a golfozást (ahogy az ezerféle edzőtermet) is az All You Can Move Sportpass-nak köszönhetem, ugyanis három budapesti golfpályát is lehet így látogatni. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történne a testével, ha kihajigálná a magassarkú cipőit

S-W. Zsó 2015. szeptember 9., szerda 19:18

Talán az ön életében is eljött már az a pillanat, amikor úgy érezte, nem feltétlenül éri meg a hosszabbnak tűnő, vonzó lábakért cserébe bütykökkel, hólyagokkal, fájdalmakkal élnie és jobb lenne megválni a kellemetlenségeket okozó cipőktől – vagy legalább csak alkalmanként hordani azokat. A Women's Health magazin összegyűjtötte, hogyan hálálja meg a testünk, ha egyszer tényleg lemondunk a magas sarkakról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négy ok, miért jó ősszel a Balatonhoz vinni a családot

travelo 2015. szeptember 9., szerda 11:15

Bár ősszel fürdeni már nem igazán lehet a tóban, azok az idők elmúlni látszanak, amikor a Balaton augusztus végével bezárt. Van ugyanis egy csomó olyan programlehetőség, amihez semmi szükség a tó vizére – a táj meg ősszel is ugyanolyan szép. Egy korábbi cikkünkben felnőtteknek ajánlottunk kiváló őszi programokat a Balatonnál boros rendezvényektől az egyre szaporodó jó éttermeken át a wellness fürdőkig. Ezúttal pedig a kiskorúakkal a tóhoz érkezőknek adunk tippeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A barátság extrákkal majdnem ugyanolyan jó, mint egy kapcsolat

Edicsek 2015. szeptember 8., kedd 21:41

Az alkalmi szexuális kapcsolatot gyakran kevésbé kielégítőnek, rosszabb minőségűnek és összességében ártalmasnak tartják a szakemberek, főleg nők esetében. Több tanulmány és cikk is készült arról, hogy az olyan felszedős alkalmazások, mint például a Tinder, ahol alkalmi kapcsolatot keresnek emberek, mennyire boldogtalanná tesznek olyanokat, akik jobban elköteleződnének és komolyabb kapcsolatot szeretnének. Ehhez képest egy új tanulmány azt mondja, hogy az alkalmi kapcsolat ugyanazzal az emberrel viszont ugyanolyan jó hatásokkal bír, mint egy rendes párkapcsolat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 szuper tipp, hogyan szedje össze magát a délutáni kajakómából

ST 2015. szeptember 8., kedd 19:28

A szegény dolgozó nap közben simán el tud fáradni annyira, hogy úgy érzi, ezen már csak az segíthet, ha lefekszik. És már tudjuk, ha ezt ebéd után tenné, nagyon is jót tenne magával, de mivel a munkáltatók ezt rendszerint nem támogatják, a Woman's Health 9 tippel segít, hogyan energetizálhatja magát néhány perc alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl sokat ül? A szexnek is annyi!

ST 2015. szeptember 8., kedd 11:31

Napjainkban az emberek többsége ülőmunkát végez. Ez alapvetően nagyon kényelmes, de rég tudjuk már, hogy milyen veszélyekkel jár, mivel testének ez nem a természetes állapota. Ráadásul nem csak a munkahelyünkön ülünk: a munkából hazaindulunk – metrón, buszon, vagy az autóban ülve –, majd lerogyunk a kanapéra beszélgetni egy kicsit, átülünk az asztalhoz vacsorázni, majd vissza a kanapéra tévézni, vagy a gép elé, megnézni egy esti filmet vagy sorozatot. A szervezetünk eközben küszködik, és várja a megszabadító mozgást – ami sajnos a legtöbb esetben teljesen elmarad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, amivel nyomorultabbá teheti az életét

Sákovics Diana 2015. szeptember 7., hétfő 20:43

A pozitív pszichológia csodálatos dolog, segít nekünk abban, hogyan lehetünk boldogok, hogyan javíthatunk egy iszonyú napon és megtanít arra is, mennyire megéri mosolyogni. Mi itt a szerkesztőségben hálásak is vagyunk a pozitív pszichológiának, közvetítjük eredményeit, ahogy csak bírjuk, de akármilyen klassz lenne, az élet nem habostorta, pláne nem rózsakert, szóval itt az ideje azzal foglalkoznunk, hogyan nehezíthetnénk meg a saját életünket. Vigyázzon, ez sem olyan egyszerű! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Harmincon túl a csajoknak szívás az élet, anyagilag mindenképp

etelka 2015. szeptember 7., hétfő 17:36

22-29 éves koruk közt jobban keresnek a nőt - írja a Guardian. A Press Association elemzése, mely a Nemzeti Statisztikai hivatal adatai alapján készült, azt álllítja, a 22-29 éves nők éves fizetése 1111 fonttal (479000 Ft) magasabb, mint a hasonló korú férfiaké.  Ehhez képest, mire 30 évesek lesznek, a férfiak fizetése 8775 fonttal (3,79 millió forinttal) lesz magasabb, mint az azonos korú nőké. A statisztikai adatokat a 2006-2013 közti időszakban vizsgálták, a 2014-es adatok még elemzésre várnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jóga is lehet veszélyes – mint bármely mozgásforma

S-W. Zsó 2015. szeptember 7., hétfő 14:22

Három éve jelent meg az a könyv, amelyben William J. Broad, a The New York Times munkatársa és tapasztalt jógázó nemcsak a mozgásforma jótékony hatásairól, de annak kockázatairól is írt. Egy újabb átfogó tanulmány szerint azonban semmi okunk az aggodalomra. Hazai szakértőt kérdeztünk arról, hogy mennyire kell tartaniuk esetleges sérülésektől azoknak, akik rendszeresen jógáznak, és hogy ez mi mindentől függ.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szivárványtúra Magyarországon, avagy házhoz megy a Pride

Steiner Kristóf 2015. szeptember 6., vasárnap 14:51

Gyakran kérdezgetik tőlem, miért osztok meg személyes képeket a Facebook oldalamon, mikor "senki sem kíváncsi a homiskodásra", és különben is "tartsátok a négy fél között" - erre pedig röviden annyi a válaszom, hogy a szorzótábla megtanulását sem követeltük hatévesen, mégis hamar kiderült, hogy jól jön az a jövőben. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez –  ezt az elvet pedig a Magyar LMBT Szövetség országos emberi jogi kampánya, az „Itt vagyunk!” is osztja: a szemléletformáló projekt az LMBTQI emberek láthatóságát és társadalmi befogadását hírdeti. „A cél növelni a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberek láthatóságát, serkenteni részvételüket a helyi döntéshozatali folyamatokban és formálni a többségi társadalom LMBT emberekkel kapcsolatos szemléletét” – vallják a fővárosi szervezők, akik vidéki aktivistákkal karöltve küzdenek a kirekesztés ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Járványszerűen terjed az elhülyülés

etelka 2015. szeptember 6., vasárnap 13:54

Majdnem járványszerűen nő az agyi megbetegedések száma az Egyesült Államokban – állítja egy új tanulmány, mely a Surgical Neurology Internationalben jelent meg. A kutatók az 1989-es adatokat hasonlították össze a 2010-esekkel, 21 nyugati országot véve alapul. Azt tapasztalták, hogy a demencia, azaz a szellemi hanyatlás, az elbutulás kialakulása manapság 10 évvel korábban kezdődik, mint a rendszerváltás idején. A számok az Egyesült Államokban különösen aggasztóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy borderline-ossal élek, mit tegyek?

Kuna Gábor 2015. szeptember 5., szombat 19:00

Írtunk már a borderline személyiségzavar tüneteiről, és arról is, mit élhetnek át a családtagok. Ők nyilván segítetni szeretnének, a terápia felé terelgetni a beteget, vagy legalább enyhíteni a szenvedést. De hogyan lehet ezt elérni? Tehetünk bármit egyáltalán? Most újra szenvedő, dilemmákkal küzdő hozzátartozók leveleiből válogattunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért egyszer Walesbe is el kell utaznia

S-W. Zsó 2015. szeptember 5., szombat 15:22

Nem is egyszer. Cardiff utcáin és környékén kóborolva engem például egyetlen random éjszaka alatt - amikor kiruccantunk egy barátnőmmel a londoni forgatagból - annyira elbűvölt a kelta kastélyok és kikötők misztikus hangulata, a minden lében kanál sirályok rikácsolása, no meg a roppant különleges és mókásan hangzó walesi nyelv - amely néha még a helyieknek is feladja a leckét -, hogy aztán egy időre oda is költöztem a „vörös sárkány országába”.

Bármilyen népszerű úti cél a turisták számára London, Dublin vagy Edinburgh, ha a közelben jár, mindenképpen látogasson el Walesbe is! Görgessen tovább, és megtudja, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy térképen Budapest akadálymentesített helyei

mzd 2015. szeptember 4., péntek 19:40

Szeptember 10-én ünneplik meg a Route4U, azaz a Budapest belső kerületeinek akadálymentesített helyeit bemutató térkép elindulását. Az oldal nemcsak azért zseniális, mert zöld-sárga-piros színekkel jelölik a teljesen akadálymentes, a kis segítséget igénylő, és a nem akadálymentes helyeket, hanem azért is, mert kategóriákra szűrve is tudunk kutatni a helyek között. Így akár két kattintással találni kerekes székkel is könnyen bevehető ATM-et, szállást vagy éppen látnivalót.

A Route4U-nak egyébként telefonos alkalmazása is van: ide kattintson a Google Play-es verzióért!

Fotó: route4u.org
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés