#ÉLETEM

Edzőteremteszt: Familia Fitness

Dívány 2015. december 4., péntek 09:55

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg a másik feromonjaira bukunk?

Sákovics Diana 2015. december 3., csütörtök 19:51

“Elképesztően bejön az illata, annyira rá vagyok indulva, iszonyú szexi!” – ecsetelte barátnőjének a villamoson egy huszonéves csaj. Ha lett volna nálam füles, nyilván ebben a pillanatban kezdtem volna el zenét hallgatni, de nem volt. Viszont így legalább meghallottam azt is, ahogy a lány lelkesen levezette, hogy a jó illat a bizonyíték a közöttük lévő kémiára, vagyis arra, hogy a feromonjaik passzolnak egymáshoz. Magától értetődően kezelte, hogy vannak feromonjaik, hogy azok határozzák meg az egymás iránti vonzalmukat, hogy képesek a feromonok érzékelésére, és ez az egész szaglás útján történik. De vajon igaza volt? Tényleg a feromonok teszik, hogy néhány másodperc alatt szerelmesek leszünk? Tényleg a feromonokra buknak a nők? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két meglepő tárgy, amin baktériumok tenyésznek

etelka 2015. december 2., szerda 12:08

A Refinery29 örvendeztetett meg minket azzal a hírrel, hogy megint újabb területeket fedeztek fel, ahol veszély leselkedik ránk. Kattintson, és kiderül, hogy mik ezek! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 dolog, amit mindenképp kerüljön el az első randin

Sákovics Diana 2015. december 2., szerda 10:08

- Na, milyen volt? - kérdeztem a barátnőmet izgatottan, hiszen tudtam, hogy rég nem randizott már, és sokat várt ettől az első alkalomtól. - Iszonyú. - mondta csüggedten. - Nem tud viselkedni. Bunkó volt a pincérrel, rettentően hangos, és úgy eszik, mint egy disznó. - foglalta össze röviden. Nem találkoztak többet. 

Aki randizott már életében, annak általában vannak rossz élményei. Az, hogy ki mitől akad ki, kit mi taszít, mi az, amitől sikítva menekülne személyiségfüggő. A barátnőm például finom ember, rémesen zavarban van, ha valaki nyilvános helyen nem viselkedik - szerinte - kulturáltan. Persze vannak olyan tulajdonságok, viselkedések, amik a legtöbb embert taszítanak, ilyen például az ápolatlanság vagy az akaratosság. Egy első randi ráadásul sok szempontból nehéz szituáció, az emberek általában elvárásokkal érkeznek, izgulnak, feszültek, egyesek nehezen nyílnak meg, mások szerepet játszanak. Szerencsés esetben persze minden összejön: ha mindkét félnek bejön a másik a hormonjaink pillanatok alatt elöntik az agyunkat, a kritikus gondolkodásért felelős agyterületünk elcsitul, és az ember nem akad fenn a részleteken. De nincs ez mindig így. Nagyon nincs. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem akar többé pazarolni? Van pár hasznos tippünk!

Dívány 2015. december 1., kedd 17:56

Egyre többször találkozunk a fenntartható fejlődés, a fenntarthatóság fogalmával, és mindenki biztos olvasta vagy hallotta már a híres környezetvédelmi aktivista, David Brower mondását, miszerint a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Hogy mit jelent ez a mi hétköznapi életünkre lefordítva? Például azt, hogy hagyjunk fel a pazarlással, hogy az elkövetkezendő generációknak is maradjon az erőforrásokból. Nem könnyű, mert elég jók vagyunk benne. Gondolta volna például, hogy 10 magyar család eltarthatna egy tizenegyediket a megvásárolt, de később kidobott élelmiszerekből? Pedig így van, és az Unilever készített is egy felmérést arról, hogy a magyar családok mennyire élnek pazarlóan és mennyire nyitottak a változásokra.

A módszer

Öt héten keresztül nyolc, különböző életkorú és hátterű család vett részt a felmérésben, Valamennyien nyitottak voltak a környezettudatos, fenntartható életmód iránt, de a témában nem voltak annyira járatosak. A résztvevők nagy része Budapesten vagy a főváros közelében él, de volt két vidéki család is. A személyes mélyinterjúk mellett hétről-hétre online naplózás formájában is beszámoltak a tapasztalataikról, vagyis arról, hogy mi a véleményük a különböző vásárlási, főzési-, energia- és víztakarékossági tanácsokról, amiket kaptak ezen időszak alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportital helyett jó lesz a cukros víz is

Edicsek 2015. december 1., kedd 09:58

Mikor különböző italokra költ, hogy jobban bírja a sportolást, gondoljon a Bath Egyetem kutatására, akik szerint ha cukros vizet iszik részben ugyanazt a hatást éri el, mintha sportitalokat fogyasztana. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úgy érzi, influenzás? Ne a „csodaszerektől” várja a gyógyulást!

S-W. Zsó 2015. november 30., hétfő 13:59

Azt már jól tudjuk, hogyan működik az influenza elleni oltóanyag, és azt is, hogy ugyan elég kiszámíthatatlan annak hatékonysága, a tömegimmunitás érdekében nagyon fontos a megelőzés, azaz a védőoltás és a megfelelő higiénia. Most arra kerestük a választ, hogy mit tegyünk, ha már késő, és a mindennapjainkat megkeserítő szezonális betegség kellemetlen tüneteit észleljük magunkon vagy az egész családon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizsban dőlhet el a Föld sorsa, és ön is segíthet

Edicsek 2015. november 30., hétfő 13:12

Célegyenesbe ért a Live Earth néven indított figyelemfelhívó kampány, amely vállalta, hogy világszerte egymilliárd támogatót gyűjt össze, hogy nyomatékot adjon a klímaváltozás elleni harcnak a sorsdöntő párizsi klímakonferencia előtt. A klímacsúcsot sokan nagy reményekkel várják, mert a jelek szerint ezúttal több az esély arra, hogy érdemi megállapodás szülessen, mint az utóbbi években bármikor, éppen ezért fontos, hogy minél több ember üzenete jusson el a döntéshozókhoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak menekülnek az okos nőktől

Sákovics Diana 2015. november 30., hétfő 12:23

Az már tudjuk, hogy a nagy fenék kifejezetten előnyös egy nőnek, mondjuk leginkább akkor, ha a pasija sokat stresszel vagy éppen éhes. Tudjuk azt is, hogy a férfiak szeretik az alázatos nőket, meg azokat, akiken van magas sarkú. De vajon mi a helyzet a nők agyi kapacitásával, számít az egyáltalán? Buknak-e a férfiak az okos nőkre? Persze, de csak elméletben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vészeljük át szülőként a kamaszkort

Juhász Dániel 2015. november 29., vasárnap 18:16

A kamaszkor az egyik legnehezebb fejlődési krízis, amely az ember életében előfordul. Az addig kiszámítható és biztonságos rend felborul, a frissen pallérozott logika, a jól fejlett igazságérzet, és a serdülő hirtelen fellángoló érzelmi világa egymásnak feszül, és soha nem látott kihívásokat okoz neki és környezetének egyaránt. Elég csak néhány érzelmet felsorolnunk, amelyek dominálják ezt az életszakaszt, és máris érthetővé válik a pubertáskori lelki válságok lényege: magány, csalódottság, bizonytalanság, félelem a változástól, szégyen, harag. Persze a mérleg másik oldalán számos pozitív érzelem is jelen van, de kétségtelen, hogy mindezekkel együtt elképesztően nehéz feladat megküzdenie a serdülőknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hétfőre van értelme új célokat kitűzni

Sákovics Diana 2015. november 29., vasárnap 12:41

Most már tényleg elkezdek edzeni. Összerendezem az otthoni irataimat. Átnézem, rendbe rakom a pénzügyeimet. Egészségesen fogok enni. Elkezdem a továbbképzést. 

Mindannyiunk életében vannak vágyak, célok, olyan feladatok, amiket szeretnénk elvégezni, amik ott motoszkálnak bennünk, de nem feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy túléljük a mindennapokat.Ezeket elhatározni, meghatározni egyszerű, de megvalósítani sokkal nehezebb. A pszichológiai kutatások azonban ebben is segíthetnek. Tudjuk például, hogyan küzdhetünk a halogatás ellen, hogy ha az első apró lépést megtesszük, már valószínűbb, hogy végigvisszük a feladatainkat, ahogy tudjuk azt is, hogy olyan célokat érdemes magunk elé tűzni, amiket mi magunk akarunk és amik reálisak. Most egy friss kutatás újabb mankót nyújt ahhoz, hogy hatékonyan megvalósíthassuk elképzeléseinket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg itt a tél? Akkor jó, ha tudja, hogyan lépjen a jégre!

Divany.hu 2015. november 28., szombat 09:07

Ha ön még nem járt északon, esetleg viszonylag kevés lehetősége volt jégen közlekedni, hát akkor önnek találta ki a WhereInOslo.com ezt a kis útmutatót a felfagyott utakon történő helyes közlekedéshez. Mostanáig erre különösebben nem volt szükségünk, de mivel itt is egyre hidegebbek a napok, úgy néz ki, idén sem marad el a tél, úgyhogy hallgassunk azokra, akik már csak tudják. Mint például az északi népek és a pingvinek.

Az északi népek szerencsére infografikán is le tudják ezt rajzolni (a pingvinek nem), szóval csak figyelmesen meg kell nézni a képet és követni a tanácsokat. Meg a pingvinek technikáját.

walk-on-ice.png
Fotó: whereinoslo.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Óránként 500 kalória mínusz? Bringázással lehetséges!

mzd 2015. november 27., péntek 15:22

A Fix.com oldalán futottunk bele egy érdekes infografikába, ami az érdekes statisztikák mellett azt is bemutatja, hogy milyen hatással van a rendszeres tekerés a szervezetünkre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hitte az emlékezete pontos? Nagyot tévedett

Sákovics Diana 2015. november 27., péntek 14:36

A november 13-án történt párizsi terrortámadást követően a hatóságok több száz embert hallgattak ki, hogy mielőbb rekonstruálhassák az eseményeket és megtalálják a tetteseket. A gyors és hatékony nyomozás egy ilyen helyzetben kritikus, minden segítség, minden részlet, minden információmorzsa fontos lehet. De vajon ebben a munkában mennyire tudnak segíteni a szemtanúk? Vajon mennyire megbízható az emlékezetünk? És vajon mennyire vagyunk megbízhatóak sokkolva, rettegve, stresszesen? A pszichológiai kutatások szerint nem igazán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betegségek és rossz szokások, amikre a fogorvosnál fény derül

Brownie 2015. november 26., csütörtök 18:29

Míg mi legfeljebb a szuvasodást, a lepedéket és a fogkövet vesszük észre, a fogorvosi székben ülve ezeknél jóval komolyabb egészségügyi problémák vagy káros szokások is kitudódnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hagyja abba a Facebookozást, jó lesz

Sákovics Diana 2015. november 26., csütörtök 12:03

Szeretne jobban koncentrálni a feladataira? Szeretne többet barátkozni? És boldogabb is szeretne lenni? Ha igen, van erre egy új, tudományosan igazolt módszer. Ráadásul teljesen ingyenes. Elkezdheti most, azonnal. Nem kell hozzá pszichológus, sem gyógyszer, de még megmozdulnia sem kell hozzá. Egyszerűen kattanjon le a Facebookról egy hétre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogyókúrák evolúciója az arzéntablettától a modern furcsaságokig

Edicsek 2015. november 25., szerda 13:21

Amióta világ a világ, a nők egy része megpróbál változtatni a kinézetén és a testalkatán, nagymamáink is különféle bizarr módszerekkel próbáltak megszabadulni a felesleges kilóktól. Persze valószínűleg ők ugyanolyan furcsán néznek unokáikra, akik akár halálos tablettákat kapkodnak be, hogy attól fogyjanak, vagy literszám isszák a dzsúszokat, amik nem feltétlenül tesznek jót nekik, vagy éppen úgy néznek némi szénhidrátra vagy zsírra, mintha az maga a megtestesült gonosz lenne. Közben pedig elfelejtik, hogy attól még nem lesznek boldogabbak, ha leadnak néhány kilót. De jöjjön a történeti áttekintés! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan a képesség, ami megvéd a magány fájdalmas következményeitől

Sákovics Diana 2015. november 24., kedd 16:20

A nyugati világban egyre többen, egyre hosszabb ideig érezzük magukat átkozottul egyedül, annyira, hogy egyes tudósok már a magányosságról mint járványról beszélnek. Ez a jelenség azonban nem függ össze a szingliséggel, nem arról van szó, hogy az a magányos, aki egyedül él. Sőt. Egy rossz kapcsolatban, ahol rendszeres a bántalmazás, ahol a másik folyton kritizál, kontrollál, ahol nincs tisztelet, csak hibáztatás, ahol hiányzik az intimitás, ott magányosak vagyunk. A magány pedig megöl. Szó szerint. A magány ugyanis súlyos stresszforrás, ami hosszútávon az egészségünkre is olyan hatással van, mint napi fél doboz cigi vagy az elhízás. A magány ráadásul egy ördögi kör: azok, akik a leginkább vágynak szoros szociális kötelékekre gyakran olyan viselkedéseket, gondolkodási stílust, szokásokat alakítanak ki, amelyek csak fokozzák elszigeteltségüket, például alkoholhoz, drogokhoz nyúlnak, vagy egyre érzékenyebbek lesznek az elutasításra, általános védekező  pozíciót vesznek fel. De vajon vannak-e olyan tényezők, melyek megvédhetnek minket a magány negatív hatásaitól? Egy friss kutatás szerint vannak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jóga közben mindenki hülye fejet vág

ermiz 2015. november 24., kedd 09:44

Elege van a tökéletes képekből, amik elárasztják a közösségi odalakat és/vagy csak kíváncsi arra, hogy mások is olyan furán néznek ki sportolás közben mint ön? Van egy jó hírünk!  Johan Sargent úgy döntött, készít egy nem túl hízelgő, de a valóságot tükröző fotósorozatot a jógázókról.

És honnan jött az ötlet? Amikor jógázni kezdett, folyton azon agyalt, hogyan is néz ki, hogyan érzi magát, és szerinte biztosan sokan vannak, akik azért nem mernek belevágni, mert attól tartanak, hogy hülyét csinálnak magukból. Viszont ha kiderül, hogy ezzel nincsenek egyedül, talál elmúlnak a félelmeik. Johan Sargent saját bevallása szerint csak azokat a képeket tartotta meg, amiktől igazán kellemetlenül érezte magát.

Az alkalmi fotós a képeket szeretné kiadni könyvformájában is, és a Kickstarteren igyekszik összekalapozni a pénzt erre. Sargent mindössze 2500 dollárt (735 000 Ft) szeretne összegyűjteni,. Eddig sajnos még 2000 dollár sem jött össze, pedig már csak pár napja maradt a kampányból. Mi innen drukkolunk neki, és reméljük, hogy nem veszi kedvét, ha nem jön össze a pénz az áhított projektre. 

Boldogtalanok vagyunk és nem is teszünk ellene

mzd 2015. november 23., hétfő 18:02

A balkáni régióban a magyarok várják leginkább a szájukba a sült galambot – derült ki a Budapest Metropolitan Főiskola kutatásából. A felmérés azt vizsgálta, hogyan látják a különböző nemzetek a saját testi-lelki jóllétüket: bár szeretnénk boldogabbak és egészségesebbek lenni, a régiós országok közül jóval kevesebbet teszünk ennek érdekében. 

10 hasznos tudnivaló az influenzáról és az oltásról

S-W. Zsó 2015. november 23., hétfő 10:01

Gyakran terjednek rémhírek az influenzajárványról, miközben sokan bagatellizálják a védőoltás fontosságát, vagy épp ellenzik azt. Korábban írtunk már tévhitekről, most pedig szakértő segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az influenzáról és az oltásról, hogy ön is jobban képben legyen. Ha kíváncsi rá, mi az a tömegimmunitási küszöb és hogy mitől függ az oltóanyag hatékonysága, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így javítja a koffein a sportteljesítményt

ermiz 2015. november 22., vasárnap 13:55

A Lifehacker szentelt egy nagyobb cikket annak, hogyan lehet a sportteljesítmény tuningolására használni a kávét, ami legális, olcsó és ráadásul még finom is. Viszont most a koffeinről van szó, ami csak egy része a kávénak, és legtöbbször az edzés előtti táplálék-kiegészítőkben bukkan fel. A koffein egy olyan molekula, amely több funkcióval is bír. Egyrészt blokkolja az adenozin hatását, amely lassítja az agy működést, amikor nyugalomra van szükségünk. A koffein viszont ellenkező hatást fejt ki, pörget és javítja a koncentrációt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem elég, hogy éhes, még mérges is? Nem véletlenül.

S-W. Zsó 2015. november 22., vasárnap 12:33

Többször előfordult, hogy korgó gyomorral, szinte oktalanul teremtette le a kollégáját? Esetleg a párjában ment fel a pumpa, amikor éppen éhség gyötörte? A tudósok bebizonyították, hogy az üres gyomor és az ingerültség között bizony, szoros kapcsolat van: a hunger (éhség) és az anger (düh, harag) szavak összevonásából született „hanger” egy létező jelenség, ami az éhezés okozta feszült állapotot jelenti. Arra, hogy ez a düh pontosan honnan ered, miért csak egyes emberek élik át, vagy, hogy ilyenkor mi zajlik le a szervezetükben, a The Conversation oldalon találtuk meg a választ.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szerencsejáték olyan, mint a drog

Marjai Kamilla 2015. november 21., szombat 18:30

„A szerencse forgandó” – halljuk olykor, ugyanakkor a szerencse kiszámíthatatlanságának elvakult követése és próbára tétele a kóros játékszenvedély fogalmával hozható kapcsolatba. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen hogyan is fejlődhet ki klinikai jelentőségű függőség egy olyan természetes örömforrást jelentő, biológiai és pszichológiai funkciót hordozó, számos haszonnal bíró tevékenység talaján, mint a játék?

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit tudnia kell a fahéjról

Brownie 2015. november 20., péntek 20:09

Kellemes illata és markáns íze miatt a fahéj az őszi és téli hónapok legkedveltebb fűszere, de tudta, hogy többek között fogfájás vagy kezdődő influenza ellen is hasznos lehet? Sőt kimutatták, hogy antimikrobiális tulajdonságai miatt képes felvenni a harcot a Candida gombával is. Ha kíváncsi rá, mi mindenre jó még a fahéj, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés