#ÉLETEM

10 ok, amiért akkor is érdemes futni, ha nem fogyni akar

ermiz 2015. október 7., szerda 16:47

Miután felismerte, hogy a lépcsőjárás nem nevezhető elegendő kardiónak, a Huffington Post egyik újságírója kezdett el rendszeresen futni. Aztán rájött, hogy a fogyás mellett annyi minden más pozitív hozadéka vannak ennek a mozgásformának, hogy gyorsan ki is listázta őket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A víz csodája: kúratippek luxustól a filléresig

travelo 2015. október 7., szerda 09:44

A vízből sohasem lehet elég! Íme három különleges, gyógyító vizes tipp, amivel feldobhatja az őszt. Az otthon maradóknak, a külföldre utazóknak és a belföldi turistáknak is van egy-egy ötletünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csapnivaló a memóriája? Utánozza a nagyokat!

S-W. Zsó 2015. október 6., kedd 21:52

Ha önnek is nehezére esik, hogy a néhány nappal ezelőtt történteket pontosan felidézze vagy gyakran tapasztalja „a nyelvem hegyén” jelenséget, akkor bizonyára irigykedve olvas olyan emlékezőzsenik történetéről, mint az új-zélandi Nigel Richards, aki annak ellenére, hogy soha nem beszélt franciául, idén júliusban megnyerte a francia nyelvű Scrabble világbajnokságot. Richards úgy készült fel a megmérettetésre, hogy kilenc hét alatt bebiflázta egy francia szótár szavait – azok jelentése nélkül. Ha kíváncsi rá, milyen módszereket alkalmaznak a profi emlékezők, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz élvezetes az út a munkába

Dívány 2015. október 6., kedd 09:05

Nem elég, hogy az ülőmunka kinyír minket, még a melóba vezető út is veszélyes lehet. Persze egyiket sem lehet kiiktatni az életünkből, de van megoldás. Az Egyesült Államokban átlagos ingázó napjából egy órát vesz el, hogy bemenjen a munkahelyére, majd hazaérjen, de van, akiknek ez három óra is lehet. Igen, még autóval is, és egyébként ez a lehető legrosszabb választás, ha fontos az egészségünk. Ha nekünk nem hisz, higgyen a tudósoknak, akik bizonyítékait a Gizmodo gyűjtötte össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egészségesebb étkezés csökkenti a depresszió kockázatát

Sákovics Diana 2015. október 5., hétfő 19:48

A szervezetünk csodálatosan bonyolult rendszer, amiben a különböző elemek egymással szoros kölcsönhatásban állnak. Ezért van az, hogy olyan egyszerű, a létfenntartáshoz elengedhetetlen viselkedések, mint az alvás, a mozgás vagy az étkezés, mind hatással vannak a pszichénk működésre, az aktuális hangulatunkra is. Korábbi kutatásokból tudjuk, melyek azok az ételek, amiknek gyakori fogyasztása a depresszió kialakulásához vezethet, és tudjuk azt is, milyen ételek segítenek feldobni az általános hangulatunkat. Most egy frissen megjelent kutatás a korábbi eredményeket erősíti, kiderült ugyanis, hogy az étrendünkben bevezetett apró változás már csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A húszperces szundítás az igazi

mzd 2015. október 5., hétfő 11:26

Azt már régóta tudjuk, hogy a szieszta jó dolog, és a főnököknek is jobban kellene szorgalmazniuk, de a mennyiség ebben az esetben sem mindegy. A Shape szerint 20 perc kell ahhoz, hogy valóban jótékony legyen az ebéd utáni szundítás, ha pedig valaki túl sokat alszik nap közben, az aggodalomra adhat okot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9+1 étkezési szabály világutazóknak

mzd 2015. október 4., vasárnap 09:10

Nem tudjuk, hogy vannak vele, de mi szeretjük a külföldi kultúrákkal kapcsolatos érdekességeket. Éppen ezért örültünk, hogy belefutottunk a Wimdu blogon egy olyan infografikába, ami tíz ország (másoknak talán furának tűnő) étkezési szokásait mutatja be. A listán helyet kapott a mi sörkoccintással kapcsolatos tilalmunk is, de többek között az is kiderül, hogy Angliában nem illik evőeszközt használni a spárga elfogyasztásához. Még több érdekesség a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne járkáljon bugyi nélkül!

mzd 2015. október 3., szombat 21:18

A legtöbben nem figyelnek oda arra, hogy milyen fehérneműt, pontosabban bugyit hordanak. A Huffington Poston bele is futottunk egy olyan cikkbe, ami a nyolc leggyakoribb hibát mutatja be. A hajtás utáni listából pedig kiderül, hogy mik is ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megaláz és hibáztat, pedig lemondtam mindenről a családért

Kuna Gábor 2015. október 3., szombat 18:38

Levélírónk a család és a gyerekek nevelése kedvéért lemondott a saját karrierjéről, Most évtizedes megaláztatások után végre rászánta magát a válásra. Ennek ellenére a lelki terror, az anyagi függés, és a zsarolás továbbra sem enyhül. Hogyan lehet ebből kilépni ennyi év után? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az aktivitásmérő azt is megmutatja, hogyan alszunk

Dívány 2015. október 3., szombat 09:22

Az aktivitásmérőkkel, például a FitBittel vagy a Jawbone-nal és/vagy a megfelelő telefonos alkalmazásokkal sok mindent kiderül arról, hogyan és mennyit alszunk. A Business Insider össze is szedett pár ilyen adatot és tényt, mi mindent deríthet ki az aktivitásmérő olyankor, amikor a legkevésbé vagyunk aktívak. Vagyis azt hisszük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Illemszabályok maratonfutóknak

mzd 2015. október 2., péntek 15:32

Mindegy, hogy valaki csak most kóstolt bele a futásba vagy már régóta űzi, valószínűleg eljön az a pont, amikor elgondolkodik azon, vajon milyen lehet lefutni egy maratont. Nekünk sajnos még nincs benne tapasztalatunk, viszont belefutottunk (haha) egy infografikába a Run Rock 'n' Roll oldalán, ami tippeket ad, hogy mit hogyan (nem) kéne csinálni a táv lefutása előtt, közben és után. Tévhitek és okosságok a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha így áll a világhoz, akkor nem is fog lefogyni

Sákovics Diana 2015. október 2., péntek 15:06

Mit gondol, mennyire képes befolyásolni, irányítani élete alakulását? Van értelme dolgoznia a célokért? Képes ön alakítani a dolgait, tud felettük kontrollt gyakorolni? Vagy az életét inkább öntől független tényezők irányítják, legyen az sors, szerencse vagy isteni akarat, és hiába tesz bármit, alapvetően mégis ki van szolgáltatva a külső körülményeknek és az önnél hatalmasabb erőknek?  Az, hogy ezekre a kérdésekre odabent mélyen milyen válasz él önben, hogy aszerint él-e, hogy képes kontrollt gyakorolni az élete felett vagy sem, alapvetően befolyásolja hogyan áll a világhoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne sminkeljen vezetés közben!

Dívány 2015. október 2., péntek 09:23

Ma sem halunk meg hülyén, mert kiderült, a nőknek bizony nem kellene úton-útfélen macerálniuk a sminkjüket, ugyanis egy váratlan mozdulattal könnyedén felsérthetik szaruhártyájukat, figyelmeztettek a szakértők a Telegraphon keresztül. (Ugyanitt, a macskát se tegyék be száradni a mikróba.) 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan az ösztönös reakció, ami hiányzik a pszichopatákból

Sákovics Diana 2015. október 1., csütörtök 22:02

Az megvan, amikor valaki elásítja magát a társaságban, és pillanatokon belül többek szintén önkéntelen ásítozásba kezdenek? Szoktuk ezt fogni a levegő hiányára, vagy arra, hogy unalmas a beszélgetés, pedig valójában csak az empátiánk, pontosabban az azért felelős idegsejtjeink, a tükörneuronok aktivizálódnak. A valószínűleg a fáradt agy hűtésére szolgáló ásítás tehát azoknál a leginkább ragadós, akik éppen empatikus hangulatban vannak, nem véletlen, hogy családi környezetben vagy szoros baráti körben gyakrabban fordul velünk elő. De vajon mi a helyzet azokkal, akik genetikailag híján vannak az empátiának? Vajon ragadós-e az ásítás a pszichopatáknál? Hát, nem az. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így reagál a teste, amikor hanyagolja az edzést

S-W. Zsó 2015. október 1., csütörtök 20:13

Megesik, hogy kihagyunk egy-egy edzést, akár nyomós okunk van rá, akár csak el akarjuk sumákolni a mozgást. De egy háromnapos szünet aztán egy-két hétig is elhúzódhat, ha nagyon elkényelmesedik az ember. Mi is tapasztaltuk már, hogy ilyenkor bizony nem is olyan egyszerű visszarázódni a régi kerékvágásba, de kíváncsiak voltunk arra is, mit mond a tudomány. Arra kerestük a választ, hogy mennyi idő alatt veszítjük el jó kondíciónkat és állóképességünket, ha egyszer csak abbamarad a rendszeres sportolás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tanács, hogy boldog legyen a házassága

Sákovics Diana 2015. szeptember 30., szerda 16:59

Összeköltözünk, családot alapítunk, elköteleződünk egy életre, hisszük, reméljük, hogy tényleg kitartunk majd egymás mellett jóban rosszban, és tényleg boldogan élünk majd, amíg meg nem halunk. Ehelyett az esetek felében elválunk, egy részében kínlódunk egymás mellett, de persze akadnak, akiknek sikerül az a boldog élet, a boldog párkapcsolat hosszú távon is. Vajon mit tudnak ők, amit más nem? Ez a kérdés régóta foglalkoztat mindenkit, aki vágyott már valaha párkapcsolatra, így nem véletlen, hogy az okosok is igyekeznek tudományos igénnyel kutatni a kérdést. A témában megjelent számlálhatatlan könyv és cikk közül mondjuk a frankót még egy sem írta le, így nyilván mi sem fogjuk, de kutatási eredményeket azért ismertetünk, mert ha a tökéletes kapcsolat receptjét nem is adják meg, arra legalább rávilágítanak hogyan csinálhatnánk jobban az együttélősdit.

Dr. Karl Pillemer amerikai szociológus a világ egyik legnagyobb és legalaposabb házasságkutatását vitte véghez: több, mint 700 idős ember, 40 ezer évnyi házassági tapasztalatát elemezte. A szociológus célja az volt, hogy tudományosan megbízható és érvényes módszerekkel gyűjtse be és összegezze, olyan idős emberek tanácsait, akik régóta élnek házasságban. A kutatásban résztvevők számtalan kérdésre válaszoltak, köztük olyanokra hogyan lehet hozzánk illő párt találni, hogy lehet túljutni egy kapcsolatban a nehézségeken, és megoszthattak bármilyen élettapasztalatot a szerelemmel és a házassággal kapcsolatban is. Pillemer kutatásából nemrég könyv született, a Psy Blog pedig most a könyv alapján összefoglalta a boldog házasságra vonatkozó 5 leggyakoribb tanácsot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Profi tippek, hogy a világjárás igazi élmény legyen

travelo 2015. szeptember 30., szerda 09:53

Sokan vágynak rá, hogy bejárják a világot, de félnek megtenni az első lépést, mert nincs ötletük, hogyan vágjanak bele. Utazási irodával vagy inkább egyedül induljak útnak? Mit tegyek, ha külföldön váratlan szituációba kerülök? Íme a Travelo tippjei kezdő és gyakorló világutazóknak!

Tanuljon meg nemet mondani!

S-W. Zsó 2015. szeptember 29., kedd 21:59

Értékes jellemvonás a segítőkészség és az odaadó természet, hiszen nemcsak a család vagy a barátok, de a munkatársak is jól tudják, hogy kihez fordulhatnak, ha szívességet akarnak kérni. Vannak azonban, akik annyira igyekeznek megfelelni mások elvárásainak, hogy gondolkodás nélkül igent mondanak, időt és energiát ölnek abba, hogy kielégítsék környezetük igényeit, miközben megfeledkeznek saját életükről és vágyaikról. Szakértőhöz fordultunk, hogy kiderítsük, mit lehet tenni a megfelelési kényszer ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanuljon meg viselkedni a kávézókban!

mzd 2015. szeptember 29., kedd 18:10

Kávézni és kávézókba járni iszonyatosan menő dolog lett – mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az Instagramot pörgetve naponta legalább 5 „neves” pohár jön szembe, és évek óta egymásra nyílnak a hipszter helyek a Belvárosban. Azt viszont tudjuk, hogy ha valami trendi, az még nem biztos, hogy együtt jár az illemtudó közönséggel – éppen ezért örültünk meg a TheKitchn listájának, ahol kilenc pontba foglalták össze, hogyan is érdemes viselkedni a kávézókban. Posztunk nem is lehetne aktuálisabb, ugyanis szeptember 29-e a kávé(zás) világnapja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unaloműző tippek a következő Facebook-leálláshoz

maze 2015. szeptember 29., kedd 15:24

Ha rákattintott erre a cikkre, akkor az bizonyára azt jelenti, hogy valamilyen formában megviselte a híres/hírhedt közösségi oldal, a Facebook pár órás leállása, ami ráadásul az elmúlt napokban többször is borzolta a kedélyeket, kiváltképp mivel magyarázatot sem kaptunk rá. A leállás - bár nem tartott sokáig - az interneten nagy port kavart, mindenhol utaltak arra, hogy központi problémáról van szó, és nem önnek kell kihajítania a számítógépét, azaz össznépi megnyugtatásban lehetett részünk. 

Fotó: Thanasak Wanichpan

Az, hogy a Facebook kinek mit jelent, nyilván akkor derül ki csak igazán, ha megvonják az embertől, de mivel az elmúlt leállások csak rövid ideig tartottak, ezért nem igazán lehetett globális pánikról beszélni. Mi igazán bízunk benne amúgy, hogy akkor sem lehetne, ha az egész örökre megszűnne, de ebben sajnos korántsem vagyunk biztosak. Az elmúlt években ugyanis annyira hozzánk nőtt már a Zuckerberg-birodalom, hogy nyilván sokaknak a Facebook egyenlő az internettel, és ezek az emberek nemcsak a mindennapi hírekhez jutnak hozzá ezen az úton, hanem a fél életüket idegen családi fotók, cuki animgifek és Coelho-idézetek bűvöletében töltik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerű trükk, amivel fenntarthatja a kötődést párkapcsolatában

Sákovics Diana 2015. szeptember 28., hétfő 19:55

Tudjuk, hogy hosszú távon boldog és kielégítő párkapcsolatot fenntartani nagyon kemény meló, nem véletlen, hogy annyi pszichológiai kutatás szól arról, hogyan is kellene csinálni. Ezekből tudjuk, hogy nem árt gyakorolni a másikkal szembeni alázatot, hogy érdemes kerülni a teljes összeolvadást, vagy hogy függés helyett függetlenségre van szükség. Ezek mind hasznos tanácsok, és nem is árt, ha az agyunkba véssük őket, de a megvalósításuk nem mindig egyszerű. Szerencsére nemcsak ilyeneket tud a pszichológia. Akad olyan egyszerű dolog is, amit nap mint nap könnyen gyakorolhatunk, és bizonyítottan növeli a felek közötti kötődést és intimitást. Ilyen például a közös étkezés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készen áll a maratonra? Figyeljen a jelekre!

S-W. Zsó 2015. szeptember 28., hétfő 18:23

Egyeseket a puszta kíváncsiság, önbizalmuk növelése, vagy saját határaik megismerése hajt, de vannak, akik csak azért indulnak maratoni versenyeken, hogy a bakancslistájukon kipipálhassanak egy-egy nagyobb kihívással való megküzdést, vagy azzal ösztönzik magukat, hogy a nagy napra készülve hatékonyabb lehet a fogyókúra. Ismerős? De olyan is előfordul, hogy edzettebb és tapasztaltabb futók invitálják a barátokat, akik persze beadják a derekukat, mert jó bulinak tartják a versenyzést. Bérces Editet, a 100 km-es és a 24 órás ultramaratoni futás világ- és Európa-bajnokát kérdeztük arról, hogy mi a gond az ilyen hozzáállással.

Idegesíti a lábával dobogó kolléga? Pedig csak az életéért küzd!

mzd 2015. szeptember 28., hétfő 13:41

Arról már írtunk korábban, hogy vannak olyan rossz szokások, amik végülis jót tesznek velünk, most pedig a Guardian oldalán futottunk bele egy érdekes kutatás eredményeibe. Kiderült ugyanis, hogy ha az ülőmunkát végzők fészkelődnek, azzal számos egészségügyi problémát megelőzhetnek – és a szexről sem kell lemondaniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ 12 érdekesség, amit eddig nem (biztos, hogy) tudott a csiklóról

ST 2015. szeptember 27., vasárnap 20:36

12 érdekes tény, amit eddig nem tudott a csiklóról

Sajnos, sok férfi számára még mindig nem mond semmit a csikló neve, nem beszélve arról, hogy milyen remek dolgokat lehet vele kezdeni. De ha azt hiszi, hogy a nők mindent tudnak a klitoriszról, akkor is nagyot téved. A womenshealthmag.com összeszedett 12 meglepő tényt, amiket valószínűleg ön sem tudott a csiklóról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit jó tudnia, ha gyakran dühbe jön

S-W. Zsó 2015. szeptember 27., vasárnap 19:12

Előfordult már, hogy mérhetetlen dühöt érzett valaki vagy valami iránt, mégsem tudta megfogalmazni, hogy pontosan mi is váltotta ki önből a heves indulatokat? Pedig ahhoz, hogy jól kezeljük érzelmeinket, fontos tudnunk, mi áll azok hátterében. Érdekes és hasznos tényeket gyűjtöttünk össze a haragról, és azt is eláruljuk, legközelebb mit tegyen – vagy mit ne –, amikor nagyon begurul.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés