#ÉLETEM

Végre kiderült, hány fokos vízben zuhanyozni az ideális

mzd 2015. október 22., csütörtök 09:20

Most, hogy egyre többször marad 20 fok alatt a napi maximum, nincs is jobb érzés, mint egy hosszú forró fürdő vagy zuhany a nap végén. De vajon mi az a hőfok, amivel még nem ártunk a bőrünknek? Ennek járt utána a Women's Health is, aki egy szakértőt kérdezett meg a témáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiderült, valóban ártalmas-e keresztbe tett lábakkal ülni

mzd 2015. október 21., szerda 16:30

Ön hogy szokott ülni? Néhányan keresztbe teszik a lábukat, akadnak viszont olyanok, akik inkább terpeszben szeretik. Utóbbinak egyik extrém formája saját nevet is kapott: ez lett a man spread és azt jelenti, amikor a pasik annyira szét tett lábakkal ülnek a tömegközlekedési eszközökön, hogy senki más nem tud leülni melléjük. Az illem egy dolog, viszont elgondolkodott már azon, hogy vajon mennyire egészséges keresztbe tett lábakkal ülni? Ennek járt most utána a BBC és kiderült, bár számos tényező befolyásolja azt, hogy melyik a helyes "változat", semmivel sem árt többet magának, ha úgy szeret ülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Családi tippek az őszi szünetre darulestől holdfénytúráig

travelo 2015. október 21., szerda 08:36

Jó hosszú lesz idén az őszi szünet: az iskolásoknak október 23. és november 1. között tíz teljes napja lesz a semmittevésre. A látványos unatkozást megelőzendő, a családi harmóniát fenntartandó érdemes legalább egy pár napos kiruccanást betervezni a programba. Csomó szimpatikus fesztivált, családi napot szerveznek szerte az országban a szünet hetében, így önöknek már csak azt kell eldönteni, hogy inkább sütőtököt ennének, darufesztiválon madarászkodnának vagy éppen misztikus holdfénytúrára indulnának családilag.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mert a lecsúszott román fiúprosti is érdemel segítséget

ermiz 2015. október 20., kedd 16:38

A Szociális Krízis Kommandó azokból a civilekből alakult, akiket a sors a Migration Aid Nyugati tranzítzónájába vezényelt idén nyáron, hogy a menekülteknek próbáljanak meg segíteni. Míg a menekültek Budapest utcái helyett a határokon torlódnak, a segítségnyújtási szándék megmaradt. Ezért ők néhányan úgy határoztak, hogy együtt maradnak, és folytatják a munkát - civilként, szabad idejükben. Segítettek már háromgyerekes, mosogatóként dolgozó édesanyának, aki szeptemberben veszítette el a férjét, hajléktalanoknak, és rendőröknek is, akiket a határra vezéreltek, aztán valahogy elfeledkeztek róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az agyunk is megváltozik, ha hangszert ragadunk

Sákovics Diana 2015. október 20., kedd 15:48

Az agyunk egy folyamatosan változó, rugalmas rendszer, melynek területeit a legkülönbözőbb hétköznapi tevékenységekkel fejleszthetjük. Ha például több nyelven beszélünk, a logikus gondolkodásért, memória menedzselésért, a tervezésért és a problémamegoldásért felelős agyterületeken több szürkeállományt szerzünk, ha edzünk, az agyunk rugalmasabb, az egyensúlyozást igénylő mozgásokkal (például fára mászás) pedig a memóriánkat fejlesztjük. Az agykutatók vizsgálataiból tudjuk, hogy az összetett feladatok hatnak legjobban az agyunkra, azok, amelyek megdolgoztatják a figyelmünket, az emlékezetünket, az érzékelésünket és motoros képességeinket is. Tipikusan ilyen például a hangszerek megszólaltatása, nem véletlen, hogy a zenészek agya sokban különbözök az átlag emberétől. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A teniszkönyök a múlté, a mai gyerekeknek SMS-nyaka van

Edicsek 2015. október 20., kedd 11:41

Dr. James Carter, egy gerincmasszással is foglalkozó szakember világított rá arra, hogy a képernyők feletti görnyedés és az ezzel járó elváltozások járványszerűen terjednek a fiatalok körében - írja a Daily Mail. Az ausztrál szakember szerint a tünetek már a hétéves gyerekeknél felfedezhetőek, és az SMS-nyak hosszútávon szorongást, depressziót és gerincvelő károsodást is okozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a házastársi vita a testével

Sákovics Diana 2015. október 19., hétfő 16:04

Konfliktusba keveredni nem jó érzés. Különösen nem jó konfliktusba keveredni valakivel, aki igazán közel áll hozzánk. De akármilyen kellemetlen és béna, a problémás helyzetekbe érdemes beleállni, érdemes felvállalni a vitát, a veszekedést, azt, hogy kiállunk gondolataink, elképzeléseink mellett, hogy elmondjuk, ha rosszul érezzük magunkat, ha a másik megbántott minket, ha valami fáj. Ha ugyanis kerüljük a konfliktusokat, ha magunkba zárjuk a problémákat az hosszú távon megöli a kapcsolatokat. Ezekben a helyzetekben az érzelmekkel telített titkok az intimitás ellen hatnak, növelik a felek közötti távolságot, a magányosság érzését. A magányosság pedig átkozottul fáj. Sokkal jobban fáj és sokkal károsabb a testi és lelki jóllétünkre hosszú távon, mint az, ha belemegyünk egy vitába. De mi a helyzet akkor, ha a viták mindennaposak, ha folyton készen kell állnunk a harcra? Az bizony éppen annyira káros a szervezetünkre, mint az elszigetelődés és a magány. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebben különböznek a hírességek reggelei az önétől

mzd 2015. október 19., hétfő 09:13

Az, hogy ki mikor ébred és mivel kezdi a napját, egyén- és élestílustól függő. Az inspiráló hírességek élete azonban mindig izgalmas, ezért is örültünk, amikor a SleepyPeople oldalán belefutottunk abba a posztba, amiben nyolc cégvezető, illetve politikus reggeleibe engednek betekintést. Kiderült: Churchill szeretett lustálkodni, Obama pedig kardióval és súlyemeléssel nyitja a napot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismeri a futópad sötét múltját?

S-W. Zsó 2015. október 18., vasárnap 19:20

Elgondolkodott már szobakerékpározás vagy evezőgépezés közben, hogy a különböző kondigépeket hogy találták fel vagy honnan kapták a nevüket? Nos, bevalljuk, mi sem, mivel nem lehet valami bonyolult és izgalmas az ilyen sportmasinák születésének története. A minap azonban belefutottunk egy érdekes TED-es videóba, amely a futópad eredetét és múltját boncolgatja. Hirtelen el is ment a kedvünk az edzőtermektől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egészségének is rossz, ha a dugóban rostokol

Sákovics Diana 2015. október 18., vasárnap 19:20

Emlékszik még a kilencvenes évekből az Összeomlás című filmre? Arra, amiben a keményen dolgozó amerikai kisembert alakító Michael Dougles a lánya szülinapjára sietve a nagyvárosi dugóban ragad, megkattan, és eszeveszett ámokfutásba kezd? A férfi összeomlását nyilván nem a közlekedési dugó okozza, de nem véletlen, hogy az váltja ki. Idegőrlő dolog nap, mint nap a dugóban vánszorogni, passzívan várakozni, tehetetlenül alkalmazkodni. Értékes családtól, barátoktól, hobbiból elvett holtidő ez, ráadásul megúszhatatlan. De vajon ennek a napi szívásnak – azon túl, hogy megnyomorítja a hangulatunkat – van bármilyen hosszú távú következménye a pszichénkre? Nyilván van.

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobb élni, mint megijedni - Itt van Almási Kitti "bátorság-takönyve"

Steiner Kristóf 2015. október 17., szombat 19:39

Bár mindannyian szeretjük magunkat olyan erősnek és rendíthetetlennek mutatni, mint Madonna és Napoleon együttvéve, valójában rengeteg gátlás és félelem van bennünk – még a legegyszerűbb helyzetekben is. Almási Kitti új könyve, a Bátran élni komoly kérdéseket feszeget: leélhetünk-e egy egész életet rettegésben? Képes-e egyáltalán valódi intimitásra, megvalósíthatja-e legmélyebb vágyait, aki állandó önvédelemre rendezkedik be? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz! Mennyire van tisztában az egészséges életmóddal?

Toma 2015. október 17., szombat 10:18

Az egészséges életmód egyre inkább előtérbe kerül a köztudatba, így sokan megpróbálnak minél alaposabban tájékozódni, hogy a szerzett tudást hasznosítani tudják a mindennapjaikban. Vajon Ön mennyire felkészült? Töltse ki a kvízünket és kiderül!

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 tény a mellről, amit eddig talán nem tudott

ST 2015. október 16., péntek 20:09

Úgy gondolja, hogy mindent tud a mellről? Biztos ebben? A Châtelaine összeszedett 15 tényt, és a listában biztos van olyan, ami önt is meglepi. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell kikérdezni a gyereket felelés előtt

Sákovics Diana 2015. október 16., péntek 18:10

Emlékezetünk bonyolult és összetett rendszer, de szerencsére rugalmas, vagyis tudatosan fejleszthető. A pszichológiai kutatásoknak köszönhetően tudjuk, hogy az elegendő alvás, a kiegyensúlyozott étkezés, az edzés, az egyensúlyozást igénylő mozgásformák, a kávézás és a rendszeres szex is fejleszti az emlékezetet, míg az alkoholfogyasztás rontja. Ahogy tudjuk azt is, hogy számos olyan technika létezik, amivel növelhetjük memóriánk kapacitását, ehhez a speciális módszereken túl az is bőven elég, ha csukott szemmel igyekszünk valamit felidézni, vagy éppen ismételgetjük azt, amit meg akarunk jegyezni. Az ismételgetés egyébként a legelterjedtebb tanulási módszer, bár a hatékonyság szempontjából egyáltalán nem mindegy hogyan csináljuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így sportoljon a menstruáció alatt

Brownie 2015. október 16., péntek 17:01

A szerencsésebbek görcsök, puffadás és hangulatingadozás nélkül átvészelik azt a néhány napot, de sokaknak ilyenkor az edzéshez sincs elég motivációjuk. Pedig a mozgás segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket. Korábban írtunk arról, hogy hogyan befolyásolja a menstruáció az edzést, most pedig arra voltunk kíváncsiak, mit szabad - vagy kimondottan ajánlott - sportolni ilyenkor, és mi az, ami ártalmas.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a finom ételeket habzsoljuk be

ermiz 2015. október 16., péntek 16:27

Nagyobb eséllyel eszik többet egy ízletes csokitortából mint egy adag túróból, igaz? Van tudósok, akik azt mondják, hogy mindaz, amit eddig gondoltunk a túlevésről, téves volt - írja a Vox. " Ahhoz a kisebbséghez tartozom, akik nem értenek egyet azzal, hogy ki lehet védeni a túlevést azzal, hogy egy étel unalmas vagy ízetlen" - véli  Per Møller, a Koppenhágai Egyetem tanára. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki a legbosszantóbb szállodai vendég?

aa 2015. október 15., csütörtök 10:03

Valószínűleg minden nyaralónak és turistának volt már dolga olyan kellemetlenkedő szállodai vendéggel, aki legfőképpen azzal hagyott maradandó élményt, mert az azt érzést keltette, mintha direkt azért lenne ott, hogy az ön pihenését tönkretegye. Az univerzális jelenség megihlette a népszerű utazási oldal, az Expedia vezetőségét is, akik nemrég a nemzetközi piackutató céggel, a GFK-val készítettek egy tanulmányt arról, hogy melyek a legbosszantóbb szállodai viselkedési formák a vendégek szerint. – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mitől lesz a szerelem? Magától? Vagy csinálni kell?

Kuna Gábor 2015. október 14., szerda 16:55

Mindannyian szeretünk, vagy legalábbis szeretnénk szerelembe esni. Találni valakit, akivel meg lehet élni a tökéletes egymásba gabalyodás és feloldódás érzését, semmi mással nem is foglalkozni, csak vele és a boldogsággal. Amíg keressük ezt az érzést, és hozzá a legmegfelelőbb személyt, nagyon vágyunk rá. És ha végre megtaláljuk, hát… akkor meg gyorsan elveszítjük. „Óriási szerelem volt a miénk, aztán szép lassan elhidegültünk egymástól. Rögtön megvolt a szikra, szerelem első látásra, de amikor összeköltöztünk, elkezdtünk egymás agyára menni.” Ugye, milyen ismerős? De hová tűnik vajon ilyenkor az érzés, amire annyit vártunk? Nem lehetne valahogy mégis fenntartani a kezdeti fellángolást? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Késett a gépe? Elcsúszott a hüttében? Belevágna az Airbnb-be? Mondjuk a tutit!

travelo 2015. október 14., szerda 14:36

Az utazás általában felhőtlen pillanatokat jelent: vidám sörözést vagy borozgatást, élménydús családi túrázást vagy éppen lazítást a medencében, szaunában. Az idillt azonban sajnos gyorsan taccsra tudja vágni egy rossz mozdulat, vagy egy járatkimaradás. Ha nem vagyunk tisztában a jogainkkal, könnyen rémálom lehet az álomnyaralásból. Éppen ezért a Travelo időről-időre megkérdezi jogi szakértőjét, Kalocsay Gergelyt, hogy segítsen eligazodni a szabályzatok útvesztőjében. Az ő tippjeikből mazsolázunk most.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlsúllyal miért is ne lehetne jógázni?

Brownie 2015. október 14., szerda 11:47

„A jóga mindenkié kortól, nemtől és ruhamérettől függetlenül, ám sok túlsúllyal küzdő sorstársamat elbátortalanítja az a téves elképzelés, hogy csak az eleve vékony testalkatú és hajlékony emberek képesek jógázni” – nyilatkozta nemrég a Daily Mailnek Charlie Merton, a Curvy Yoga mozgalom elindítója. De nem ő az egyetlen, aki azt hangoztatja, hogy jógázni plusz kilókkal sem lehetetlen, vagy hogy egy jógaoktatót sem a nádszál vékony és szálkás test tesz hitelessé. Utánajártunk, itthon mik a tapasztalatok és a szakértői vélemények a „duci jógáról”.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inkább egyedül, mint házasan magányosan

Sákovics Diana 2015. október 13., kedd 17:47

Tudjuk, hogy a szinglik és a tartós párkapcsolatban élők merőben más életet élnek, az előbbiek például többet sportolnak, több időt fordítanak tanulásra, művelődésre, miközben kevesebb időt rabol el tőlük a házimunka és a bevásárlás. Ebben persze túl sok meglepő nincs, a szinglik nyilván több időt töltenek egyedül, szóval lehet, hogy több idejük van egy csomó dologra, de valószínűleg magányosabbak is. Igaz? Nem igaz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az vagy, ahogy eszel!

Divany.hu 2015. október 13., kedd 15:06

A Look gyűjtötte össze, miről árulkodnak az étkezési szokásaink, de kivételesen nem arról lesz szó, hogy milyenek vagyunk, ha ezt vagy azt esszük, hanem arról, hogy milyenek vagyunk, ha azt vizsgáljuk, hogyan eszünk. A lap egy étkezési szakembernek mondott, bizonyos Juliet A. Boghossian blogját vette alapul, aki horoszkópszerűen vázolta, milyen emberrel állunk szemben attól függően, hogyan néz ki a tányérja, na persze csak amolyan magazinos horoszkóp-szinten, csak semmi komolykodás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mivel győzhető le a szorongás

Sákovics Diana 2015. október 12., hétfő 20:06

Az optimista gondolkodás nemcsak azért jó, mert úgy megvalósíthatóbbnak tűnnek az álmok, szebbnek a holnap és boldogabbnak az élet, de azért is, mert jó hatással van az immunrendszerre, és az ember optimistán kevesebbet szorong. Az optimizmus és a szorongásra való hajlam ugyanis nemcsak elméleti szinten üti ki egymást, de biológiailag is. Legalábbis erre jutottak azok az agykutatók, akik nemrég a szorongás és az optimizmus kapcsolatát vizsgálták, persze agytérképező eljárásokkal, mi mással. Köszi a témát, Psy Blog

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 jel, ami arra utalhat, hogy a főnöke utálja

Dívány 2015. október 12., hétfő 13:16

Nehéz úgy dolgozni, hogy úgy érzi, nem kedvelik önt a munkatársai vagy a főnöke. Persze nem mindig egyértelmű, hogy ki hogyan is érez irántunk, és különösen igaz ez a vezetőkre, akik közül biztosan sokan szeretnének profinak tűnni, ezért amennyire tudják, leplezik az érzéseiket. A Business Insider mindenesetre összeszedett pár intő jelet – kár, hogy arról sajnos nem írtak, mi a teendő akkor, ha bebizonyosodik a gyanú. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nem lesz felesleges szívás a házimunka

Sákovics Diana 2015. október 11., vasárnap 17:49

Mosogatás, mosás, teregetés, vasalás, takarítás: mind rengeteg időt vesznek el az életünkből. Oké, ma már jóval kevesebbet, mint ötven éve, de akkor is. Mennyi hasznos, klassz dolgot lehetne csinálni az életben ezek helyett, igaz? Talán. Vagy nem. Ahogy annyi más dolognál, ez is azon múlik, hogyan állunk hozzá, hogy mi jár mindeközben a fejünkben. Legalábbis ez derül ki egy frissen megjelent kutatásból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés