#ÉLETEM

Ezért lehet baj a súlyunkkal a 20-as, 30-as és 40-es éveinkben

Brownie 2016. január 11., hétfő 15:18

A fogyókúrás célok elérésének útjában nem mindig csak üres kifogások állnak, hanem sokszor valamilyen tartós és komoly akadály miatt nem koronázza siker az elszánt próbálkozásokat. Az életmódváltás pedig általában akkor fullad kudarcba, ha nem vagyunk teljesen tisztában az azt hátráltató okokkal, amik ráadásul kortól függően eltérőek is lehetnek. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a különböző élethelyzetekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boldogabb, akinek több hobbija van

Sákovics Diana 2016. január 11., hétfő 11:43

Ha olyan dolgokat csinálunk, amiket szeretünk, ha vannak tevékenységek, amikben szenvedélyesen veszünk részt, az segíthet abban, hogy teljesnek érezzük az életünket, hogy boldogabban, elégedettek éljünk. Persze csak akkor, ha ezek az elfoglaltságok harmonikus szenvedélyek, ha nem leszünk függők. A függőség – legyen az munkától, szerelemtől, játéktól, edzéstől , internettől, ételtől, szerektől vagy bármitől – korlátoz a szabadságunkban, kontrollálja az életünket és így gátolja, hogy az életünk egyéb területein, az emberi kapcsolatainkban és önmagunkban is békében legyünk. De vajon hány harmonikus szenvedélyünk lehet egyszerre? Ad-e pluszt az életünkhöz, ha több dolgot szeretünk odaadással és szenvedéllyel csinálni? Egy friss kutatásban erre keresték a választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz téli tévhit, amikkel mostantól nem mentegetőzhet

Edicsek 2016. január 10., vasárnap 17:56

Most, hogy már tényleg tél van, vagyis igazán hideg és a hó is megérkezett, itt az ideje, hogy a Health magazin segítségével megcáfoljuk azokat a mítoszokat, amik minden télen előjönnek, de valójában teljesen hamisak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért olyan kemény fűre inni

Sákovics Diana 2016. január 10., vasárnap 11:57

Az, hogy mi történik ha valaki alkoholt, marihuánát vagy egyéb drogokat fogyaszt szerenként, egyénenként és helyzetenként is változik. A különböző drogok aktuális hatása tehát nehezen kiszámítható, különösen akkor, ha valaki több különböző szert használ egyszerre. Az egyik leggyakoribb drogkombináció az alkohol és a fű keverése, de vajon mi történik ettől a szervezetünkben? 

shutterstock 219594292
Távolról sincs vége, olvasson még »

Habzsolja az élvezeteket? Hosszú távon megszívja.

Marjai Kamilla 2016. január 9., szombat 21:26

Az év végi ünnepek után, a farsang küszöbén sok csábításon vagyunk túl és újabbak elé nézünk. Igaz lehet ez sok mindenre: a habzsolásra, a divatmárkák szezonvégi leárazásaira, és mindig akad egy ok a kimaradásra is. Mindez rendben is van, a visszájára akkor fordulnak a dolgok, amikor felszaladt néhány nemkívánatos kiló, kimerült a hitelkeret, vagy a de ja vu érzésével ébredünk egy újabb másnapos reggelen, ami sokkal inkább kora délután szokott lenni. Külső örömforrásaink sokfélék lehetnek: ételek, italok, mozgás, vásárlás, hivatásgyakorlás, szexualitás, satöbbi. Örömszerző funkciójuk a mértéktartás mellett teljesedik ki igazán, kontrollvesztés esetén legjobb esetben is a csömör érzésével találkozunk. Az örömökről való lemondás nélkül mivel tudjuk megtámogatni saját egészségvédelmünket, melyben fizikai és mentális jóllétünk egyaránt szerepet kap? Létezik egy varázsszó: mértékletesség.

shutterstock 314080580
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne nassoljon éjszaka, ha kedves a memóriája!

Divany.hu 2016. január 9., szombat 13:25

A tudósok már régóta tisztában vannak azzal, hogy az éjszakai nassolásnak milyen negatív hatásai lehetnek a szervezetre a súlygyarapodástól egészen a 2-es típusú diabétesz kialakulásának megnövekedett esélyéig, ám most újabb eredmények is napvilágot láttak. A Huffington Post írja, hogy a Kalifornia Egyetem kutatói nem kisebb dologra találtak bizonyítékot, mint arra, hogy a késő éjszakai nassolás felzabálja az agyunkat. A kutatás kimutatta, hogy aki rákap az éjjeli kajálásra, az könnyedén elveszíti a képességét az új dolgok megtanulására és azok elraktározására. 

“Hiszük abban, hogy az éjjeli nassolás károsan hat az agyunk tanulásért és memóriáért felelős részeire, kiváltképp a hippokampuszra. Véleményünk szerint a táplálkozás rossz időzítése lehet az elsődleges oka a megromlott memóriának, amiről beszélünk” - mondta Dawn Loh, a kutatás vezetője a lapnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja miről fog szólni 2016?

Sákovics Diana 2016. január 8., péntek 18:17

Mármint önnek, személyesen. Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudjuk, milyen célkitűzésekkel indul neki az évnek!

10+1 érv az egészséges táplálkozás mellett, aminek semmi köze a fogyáshoz

Brownie 2016. január 8., péntek 14:22

Nyilván ön is jól tudja már, hogy a drasztikus fogyókúráknak nem sok értelme van, és a siker érdekében inkább hosszú távon kellene terveznünk. Lehet, hogy az életmódváltás némi kompromisszummal jár, de megéri új szokásokat és ízeket bevezetni mindennapjainkba. A Women's Health magazin összegyűjtött néhány meggyőző érvet az egészséges táplálkozás mellett, amelyeknek semmi köze a fogyókúrához. Hátha ezek is motiválják az újévi fogadalmak betartását.

Ha szívesen elhülyülne idő előtt, ne hagyja ki a napjából ezeket!

Sákovics Diana 2016. január 7., csütörtök 21:15

Itt az Egoban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minél körültekintőbben alkalmazkodjunk az ön igényeihez, így a mocskos téli idő beköszöntével, a nagy karácsonyi zabálások után, amikor a hangulatát már úgyis agyonnyomja a folyamatos köd és az elhamarkodott újévi fogadalmak, többet foglalkozunk azzal, hogyan is lehetne az élete még ennél is rosszabb. E cél érdekében írtunk az elmúlt időszakban arról, hogyan teheti nyomorultabbá az életét, és hogyan nyírhatja ki szinte észrevétlenül párkapcsolatát. Ha ezeken már mind túl van, már csak egy fontos feladata maradt: a totális elhülyülés. Erre adunk most tudományosan megalapozott tippeket. Köszi az inspirációt, Psy Blog!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Attól, hogy egészséges ételeken él, még simán hízhat

Brownie 2016. január 7., csütörtök 16:01

Magától értetődő, hogy ha fogyni szeretnénk, a feldolgozott élelmiszereket és gyorsételeket jobb minőségű fogásokra, a hűtő tartalmát pedig minél frissebb összetevőkre cseréljük le. Egy új tanulmány szerint azonban, amikor egészségesnek vélt ételeket eszünk, hajlamosak vagyunk az ajánlott adagnál jóval többet fogyasztani azokból, így a végén még hízhatunk is, amikor épp súlyvesztésre számítunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 szempont, amire érdemes figyelni a coachválasztásnál

Kállay Natália 2016. január 6., szerda 19:29

Azt már tudjuk, hogy mikor nincs szükségünk coachra, ahogy azt is, hogy mit várhatunk egy coachingon. Ha ezek alapján úgy döntünk, megérett az idő arra, hogy felkeressünk egy coachot már csak egy akadályt kell legyőznünk: ki kell választanunk a megfelelőt. De hogyan? Kállay Natália business és executive szabadúszó coach most ebben segít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Ezektől az ételektől lesz bikinimodell-teste!

Divany.hu 2016. január 6., szerda 08:31

Ismét bepánikoltunk a hízás miatt, ráadásul egyre több speciális menüt kínáló cég tűnik fel a palettán, ezért is döntöttünk úgy, hogy letesztelünk négyet, amelyek valami miatt különlegesnek vagy izgalmasnak tűntek, vagy olyan ígéreteket tettek, hogy csak lestünk. Bár korábban már számos tapasztalatot szereztünk a fogyós menükkel, kóstoltunk allergiásoknak való ételeket is, most viszont a speciális ételsorokat kínáló kiszállítókat vizsgáltuk. Nem mértük laborban a beltartalmi értékeket, de kíváncsian figyeltük, udvarias-e a futár, megfelelő-e az étel, mennyi sót rakott a szakács a vacsorába, és mennyire könnyű feltépni egy csomagolást. 

A LifeTilt, a Bocsiviki, a Fittkaja és a Fitbalance lettek a kiválasztottak, melyeket 4-7 napon át teszteltünk. Nem az volt a cél, hogy fogyjunk, de ha valakinél ilyen mellékhatással járt a teszt, örültünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 új tény a boldogságról, amikről tudnia kell

S-W. Zsó 2016. január 5., kedd 16:27

Vannak, akik azért nem hisznek az igazi boldogságban, mert nem tudják, mit és hogyan kellene tenniük ahhoz, hogy átéljék azt, míg mások olyan illúziókat kergetnek, hogy csak materiális értékektől lehetnek elégedettebbek az életükkel. Pedig a szakértők sem győzik hangoztatni, hogy a lelki jóllét eléréséhez elég néhány apró lépés. A PsyBlog most össze is gyűjtött néhány új tényt a boldogságról, hogy a szkeptikusok is jobban érezzék magukat a bőrükben. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi nyolcszor kötnek bele a nők saját magukba

mzd 2016. január 5., kedd 09:25

Kicsit spanyolviasz jellegű annak a WomanKind projekt keretében készített kutatásnak az eredményei, amit nemrég a Daily Mail publikált. Kiderült, egy átlagos nő naponta nyolcszor talál hibát magán, és igen, ebből első helyen a (vélt vagy valós) túlsúly áll. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

“Mindig a gyökereket léptetik elő!”

Sákovics Diana 2016. január 4., hétfő 15:58

Nyilván nem. Nem mindig a gyökereket léptetik elő, ha mégis így gondolja, akkor itt egy ideje egy alapos önvizsgálatnak, mert a hiba bizony inkább önben lehet. Az viszont igaz, hogy a minden empátiát nélkülöző, törtető, gerinc és lelkiismeret nélkül élő embereknek elég jók a karrierkilátásai az üzleti világban. Szóval, ha megfordult már valaha a fejében, hogy a főnöke egy narcisztikus alak vagy egy machiavellista diktátor, simán lehet, hogy igaza van.

A pszichológiai kutatások szerint legalábbis a sötét hármasnak nevezett tulajdonságok - vagyis az érzéketlen és impulzív pszichopátia, az önimádat jellemezte narcizmus és az erkölcsi relativizmussal, gyanakvással, az emberek kihasználásával leírható machiavellizmus - közül legalább kettő hozzásegíti az embert a ranglétrán való előrejutáshoz. Mondjuk, ha belegondolunk ez nem is olyan meglepő. Mindhárom tulajdonsággal együtt jár az empátia és a bűntudat hiánya, a saját érdek mások elé helyezése, és lássuk be: ezek az üzleti világban remekül jönnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek lesznek idén a legmenőbb étel- és mozgástrendek

Brownie 2016. január 4., hétfő 12:10

Tavaly év elején írtunk néhány érdekesen hangzó egészségtrendről, amik közül talán a kókuszolaj az, ami nem akar kimenni a divatból. De ki tudja, meddig tart ez az őrület, hiszen már van is egy újabb alternatíva: az avokádóolaj. Igyekeztünk most is összeszedni, hogy az idei évben milyen ételkülönlegességeké és mozgásformáké lesz a főszerep. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit üzen a testem, ha maga ellen fordul?

Sebők Franciska 2016. január 2., szombat 17:27

Az autoimmun betegségeknek több mint 80 fajtája ismert jelenleg, és számuk folyamatosan bővül. Az orvostudomány a sötétben tapogatózik, az okokat nem ismerik, leginkább tüneti kezelést adnak, hogy a beteg együtt tudjon élni fájdalmával. Vajon tényleg az a legjobb út, ha mindig mindent elnyomunk? Az is lehet, hogy a fájdalom nem véletlenül jelenik meg: teret és időt követel életünkben.

“Eddigi ismereteim és tapasztalataim alapján például teljességgel lehetetlen, hogy egy cukorbetegségben szenvedő ember lelke legmélyén ne érezne szomorúságot vagy keserűséget egy korábban megélt élethelyzettel kapcsolatban. Lehetetlen, hogy egy ízületi gyulladástól szenvedő ne kritizálná állandóan önmagát vagy másokat, a májproblémákkal küszködő pedig mindig haragot, félelmet érez magával vagy másokkal szemben.”  Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen fogadalmat, de ne akarja mindjárt megváltani a világot!

Brownie 2016. január 2., szombat 09:18

Tudta, hogy azok, akik tesznek újévi fogadalmakat, tízszer nagyobb eséllyel változtatnak is életükön, mint azok, akik egyáltalán nem fogadkoznak év végén? Legalábbis a Scrantoni Egyetem kutatása szerint, amiből az is kiderült, hogy az emberek nyolc százaléka éri el kitűzött céljait, míg 49 százalékuknak hol összejön, hol nem. Ha ön is a sikeresebbek közé szeretne tartozni, görgessen tovább hasznos tanácsokért!

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 érdekes bizonyíték, hogy mennyire könnyen befolyásolhatók döntéseink

S-W. Zsó 2016. január 1., péntek 15:31

Valószínűleg ön is hallott már a híres stanfordi börtönkísérletről – amiről 2001-ben film is készült – vagy Stanley Milgram szó szerint sokkoló vizsgálatáról, amely jól tükrözi, hogy a hatalommal szembeni engedelmesség simán háttérbe szorítja lelkiismeretünket. Most olyan klasszikus, mégis kevésbé ismert szociálpszichológiai kísérleteket gyűjtöttünk össze, amik szintén ékes bizonyítékai annak, hogy bizonyos helyzetekben mennyire könnyen manipulálhatók tetteink.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a 90 napos szépségkúrát!

mzd 2016. január 1., péntek 10:02

Napi, heti és havi bontásban mutatja meg, mit kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk a Holland & Barrett infografikája. Az alapvető dolgok (zuhanyzás, arcmosás és edzés) mellett olyanok is felkerültek a listára, mint például a reggeli smoothie, a citromos víz és a körömlakkozás is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betegség is állhat a téli letörtség mögött

mzd 2016. január 1., péntek 09:13

Tél: a napok rövidebbek, az idő hideg, minden olyan szürke és emiatt a kedvünk is rosszabb. De vajon tényleg csak a D-vitamin hiánya és a fagyos szelek miatt vagy ennél több áll a dolog mögött? Lehet szó például szezonális affektív zavarról is – a betegségről a Dailymail a napokban közölt egy sokatmondó infógrafikát. Erről nemcsak az derül ki, hogy hány embert érint, de az is, hogy hogyan ismerheti fel a tüneteit és miként tudja megkülönböztetni a kedvtelenségtől.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt 2015: ezeket szerettük a legjobban

Dívány 2015. december 31., csütörtök 09:13

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vettem sorra. A helyeket és edzéseket általában két alkalom után minősítettem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontoztam. Miközben azon igyekeztem, hogy valami kapaszkodót nyújtsak önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet, nekem is lett pár kedvencem. A legtöbb terem, amit meglátogattam, egyszerűen jó volt, de volt több olyan, amit valamiért kifejezetten megkedveltem, a jónál jobban éreztem magam. Így most az év végén ezt a szubjektív listát osztom meg önnel, hátha az elhamarkodott újévi fogadalmak betartásában segít majd önnek valamelyik terem vagy edző. A hajtás után megtalálja a 2015-ös kedvenceket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne essen vissza a függőségbe

Marjai Kamilla 2015. december 30., szerda 18:53

A rossz hír az, hogy a függőségnek sok arca van, a különböző szerek használatán túl számos viselkedéshez kötődően kialakulhat. A jó hír azonban az, hogy minden függőség esetében létezik felépülés. Tudatos józanságmunkával tünetmentesen együtt lehet élni a szenvedélybetegséggel. Ez egyben azt is jelenti –és a legtöbb terápiás program ezt vallja -, hogy a függőség gyógyíthatatlan, krónikus, élethosszig fennálló betegség, ami tünetileg kezelhető. A felépülés a józanságra fordított folyamatos idő- és energiaráfordítást foglalja magában. De mi történik akkor, amikor a szenvedélybeteg visszaesik?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne lepődjön meg, ha csuklani kezd italozás közben!

mzd 2015. december 30., szerda 14:58

Szerencsére nem a legdurvább, de nem is a legkellemesebb következménye az alkoholfogyasztásnak az, ha valaki megállás nélkül csuklik. De vajon miért reagál így a testünk? Ennek járt utána a Shape és kiderült, hogy többek között az agy felelős érte, házi praktikákkal pedig nem lehet megállítani.

Ennyit kellene szexelnünk a boldogsághoz

Sákovics Diana 2015. december 30., szerda 14:55

“Megvan, mennyit kell szexelnünk a boldogsághoz.” ”Kiderült, hogy milyen gyakran szexelnek a boldog emberek.” “A párok, akik hetente szexelnek boldogabbak.” “A heti egynél több szex nem tesz boldogabbá.”

Novemberben ilyen, és ehhez hasonló címekkel volt tele a hazai és külföldi sajtó, méghozzá egy torontói kutatás miatt, amiből kiderült, hogy a gyakori szex ugyan együtt jár a boldogsággal, de ez az összefüggés csak heti egy együttlétig szignifikáns, vagyis ha heti egy alkalomnál gyakrabban csináljuk azzal nem nő együtt a boldogságszintünk. Ez azért érdekes, mert  a média, az önsegítő könyvek hada, de még a környezetünk is gyakran azt sugallja, hogy a több szex boldogabbá tesz. A fenti eredmények ezzel szemben nem ezt mutatják, különösen, hogy a kutatók együttjárást és nem nem ok okozati viszonyt állapítottak meg a szex gyakorisága és a boldogság között, tehát egyáltalán nem biztos, hogy azért boldogabbak az emberek, mert rendszeresen szexelnek. A vizsgálatot egyébként kivételesen nem száz amerikai főiskolás megkérdezésével végezték, hanem harmincezer ember negyvenévnyi adatainak elemzésével. Mondjuk csak a hetero, párkapcsolatban élőkre volt igaz a fenti összefüggés, viszont nemtől, kortól és a párkapcsolat hosszától függetlenül. Tehát az a sztereotípia, miszerint a férfiak több szexet akarnak, az idősebbek és az évtizedek óta együtt élők meg kevesebbet, nem igazolódott.

shutterstock 41010646

Ez a kutatás fontos, izgalmas, de számos további kérdést vet fel. Ezek szerint heti egy szex a normális, ideális, egészséges? Ennyit kellene szexelnünk, ahhoz, hogy boldogabbak legyünk? Egyáltalán meg lehet mondani, hogy hányszor szexelnek az emberek havonta egy jól működő párkapcsolatban, és vajon, ha egy pár ritkán szexel, akkor ők egy rossz kapcsolatban élnek? Ezekre a kérdésekre egyértelmű a válasz: nem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés