#ÉLETEM

Ha vidámabban beszél, a kedve is jobb lesz

Sákovics Diana 2016. január 21., csütörtök 20:26

Tudjuk, hogy az arcizmok helyzetéről az agyba érkező visszajelzések egy visszacsatolási rendszeren keresztül képesek befolyásolni hangulatunkat. Tehát, ha mosolyt erőltetünk az arcunkra, attól egy kis idő elteltével valóban jobban fogjuk érezni magunkat. Egy friss vizsgálatból most kiderült, hogy ez a mechanizmus nemcsak az arcizmok mozgásával, de a saját hangunkkal is remekül működik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a jóganadrággal nem lesz szüksége oktatóra vagy DVD-re

mzd 2016. január 21., csütörtök 15:38

A profikat nézve a jóga könnyűnek tűnik, de aki kezdett már bele ebbe a mozgásformába, az tudja, hogy egy-két pozíciót nagyon nehéz megcsinálni az elején: figyelni kell, hova helyezzük a kezünket, mennyire fordítjuk el a csípőnket, illetve a hátunkat, ráadásul mindezt úgy, hogy ellazulunk. Valljuk be, elég nehéz ezt egyből összehozni - valószínűleg erre gondolt a Wearable Experiments is, amikor megalkotta a Nadi Smart névre hallgató jóganadrágot, ami rezeg akkor, ha azt észleli, helytelen a pozíciónk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tudomány segít, hogy ne nézzék hülyének

Edicsek 2016. január 21., csütörtök 10:58

A Business Insider összeszedte 12 pontban, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy kicsit javítsa az önről kialakult képet, vagyis okosabbnak tűnjön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Krétát, homokot, földet eszem. Beteg vagyok?

Marjai Kamilla 2016. január 20., szerda 19:23

Kétségtelenül olyan korban élünk, ahol általános pszichológiai műveltségünk jócskán meghaladja szüleink és nagyszüleink lélektani ismereteit. De hallott Ön már a pica betegségről? Az evészavar azon fajtájáról, amely során táplálékká válik az, ami rendeltetésszerűen más célt szolgálna? Nos, ha nem hallott még róla, meg fog lepődni. Ha nem is vagyunk a betegség érintettjei, jó eséllyel bizonyos tüneteket sokan produkáltunk gyermekkorunkban. Az ehetetlen nem lehetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a mínuszokat? Utazzon el a nyárba!

travelo 2016. január 20., szerda 11:27

Elege van a csizmákból, télikabátokból, sálakból, sapkákból? Szívesebben húzna magára bikinit, a lábára meg papucsot? Repüljön el melegebb éghajlatra! A hajtás után el is olvashatja tippjeinket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: kezdődjön az átalakulás!

Dívány 2016. január 20., szerda 08:11

Ígéretünk szerint elindul új videósorozatunk, és öt héten keresztül kísérhetik figyelemmel, hogyan váltanak életmódot a kiválasztott olvasók fitneszszakértőnk, Bánkuti Gabriella segítségével. De miért lett Szobafitnesz Bánkuti Gabival a sorozat neve? Mert amellett, hogy bemutatjuk, hogy mi történik a program résztvevőivel, ötperces edzésvideókkal is készültünk, és a különböző izomcsoportokra kitalált gyakorlatokat otthon, a négy fal között is elvégezheti, nincs szükség semmilyen eszközre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új és veszélyes őrület a hüvelyméregtelenítő gyöngy

araya 2016. január 19., kedd 19:55

Ha nem tudta milyen típusú méregtelenítés hiányzott eddig az életéből, akkor most segítünk: a hüvely méregtelenítése. De semmi gond, ugyanis egy cég most ebben is segít és ősi gyógynövényekkel megpakolt golyócskákat árul, darabját 15 dollárért, vagyis 4300 forintért. Az orvosok szerint azonban halálos is lehet a méregtelenítés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ölelő paplannal a szorongás ellen

ST 2016. január 19., kedd 17:03

Azok, akik megismerkedtek már a szorongással vagy a stresszel, tudják, hogy mennyire rossz hatással van ez a mindennapjaikra, a munkájuktól elkezdve egészen az éjszakáikig. De hitte volna, hogy az ölelés jelenthet megoldást erre a problémára?

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 olyan érv a dohányzás ellen, aminek nincs köze az egészséghez

ST 2016. január 18., hétfő 18:49

Bizonyára mindenki nagyon sokat olvasott arról, hogy a dohányzásnak milyen egészségkárosító hatásai vannak. Kevesebbszer találkozni azonban a többi negatív következménnyel, a Lifehack azért összeszedett öt olyan, nem az egészséghez kapcsolódó indokot, ami tovább növeli a leszokás melletti érvek sorát. A hajtás után el is olvashatja ezeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyni akar? Felejtse el a kanalat!

Sákovics Diana 2016. január 18., hétfő 17:53

Az ember, mint racionálisan gondolkodó lény képe sehol sem hullik olyan apró darabokra, mint a gasztropszichológiai kísérleti laborokban. Az elmúlt évek vizsgálataiból legalábbis az derült ki, hogy étkezési szokásainknak semmi köze valódi igényeinkhez, szükségleteinkhez, sokkal inkább függnek ezek az aktuális érzelmeinktől, és külső körülményektől. Tudjuk például, hogy társaságban többet eszünk, ahogy akkor is, ha nagyobb a választék, vagy éppen az orrunk előtt van a koszt. Más vizsgálatok bebizonyították, hogy többet eszünk akkor is, ha menőnek hiszünk egy fogást, ha tévé előtt eszünk, vagy nagyobb tányérba pakoljuk az ételt. Ehhez az információhalmazhoz tett most hozzá egy újabb érdekességet egy friss kutatás. Méghozzá azt, hogy ha fogyni akarunk, jobb, ha elfelejtjük a kanalat. 

shutterstock 292918292
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne a vécéülőke, hanem a csapvíz miatt aggódjon!

mzd 2016. január 18., hétfő 15:36

Ha a lakásban lévő baktériumokról van szó, a legtöbb embernek a vécé és környéke jut eszébe. Egy új kutatás szerint viszont sokkal jobban kéne aggódnunk a konyha, egészen pontosan a csap és a belőle folyó víz miatt, ugyanis Daily Mail egy, a Microbiome-ban megjelent vizsgálatsorozatra hivatkozva azt állítja, hogy a csapvízből több baktérium jut a levegőbe mint a mellékhelyiségből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akart a félelemről

S-W. Zsó 2016. január 17., vasárnap 19:28

Egyes idegkutatók szerint az ember a legnyugtalanabb élőlény, hiszen gondolkodással és tanulással képes problémákat, illetve félelemképzeteket alkotni a fejében. Éppen ezért nem is kell semmilyen ijesztő eseménynek történnie ahhoz, hogy akár rettegést váltsunk ki valakiből. Szakértőhöz fordultunk, hogy kiderítsük, mi mindentől fél az ember manapság, és mit tehetünk, ha az aggodalom kóros rettegésbe csap át. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 egyszerű szokás, ami segíti a fogyásban

Brownie 2016. január 17., vasárnap 10:59

Bizonyára ön is rengetegféle fogyókúrás módszerről hallott, esetleg tanácsokat is kapott már a tapasztalt ismerősöktől, amik közül vagy bejött valamelyik, vagy nem. A siker szempontjából ugyanis az sem mindegy ám, hogy hogyan állunk hozzá általában a dolgokhoz, azaz milyen a személyiségünk. De természetesen léteznek olyan egyszerű trükkök, amikkel megkönnyítheti a dolgát és eredményesebbé teheti a fogyókúrát. A Lifehack segítségével össze is gyűjtöttünk ezek közül néhányat. Ha kíváncsi rájuk, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elmagyarázzuk, hogy miért rossz, ha visszatartja vizeletét

Divany.hu 2016. január 17., vasárnap 09:11

Sokszor előfordulhat az emberrel, hogy nincs különösebb kedve/lehetősége, hogy abban a pillanatban könnyítsen magán, amikor éppen rájön. Ehhez jön, hogy egész gyerekkorunkban azt sulykolták belénk, hogy ha menni kell,  menjünk is, hiszen egy idő után aztán már nagyon rossz lesz és különben is, borzalmasan egészségtelen, ha nem intézzük időben folyóügyeinket. De vajon tényleg lehetnek hosszútávú következményei a visszatartott vizeletnek? A SciShow videójából kiderül a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amivel könnyebben éri el a célját

Sákovics Diana 2016. január 16., szombat 20:32

Kérdőívünkből kiderült, hogy önök az idei évben leginkább többet edzenének, egészségesebben szeretnének enni és boldogabb életet élni. A célkitűzéseink tehát vannak, a kérdés csak az, hogyan valósítsuk meg ezeket. Ez elsőre talán furán hangzik, de abból kiindulva, hogy az amerikaiak 45 százaléka akar az év végén változtatni életén, de csak 8 százalék tartja magát célkitűzéseihez a kérdés egyáltalán nem lényegtelen. Persze hazai adataink nincsenek, simán lehet, hogy mi ennél sokkal jobb arányban valósítjuk meg törekvéseinket, de egy kis mankó akkor sem árt. Összeszedtük milyen tanácsokkal segít minket ebben a pszichológia. Köszi a tippeket, Amerikai Pszichológiai Társaság!

Távolról sincs vége, olvasson még »

2016: Többet kell edzeni, egészségesebben enni!

mzd , Sákovics Diana 2016. január 15., péntek 18:31

Tovább él, akinek van célja. Ez az önök szempontjából azért remek hír, mert nemrég kiderült, hogy önöknek bizony van célja, ráadásul elég sok. Nemrég 2016-os célkitűzéseikről kérdeztük önöket, kérdőívünket pedig több, mint hétezren töltötték ki, amit utólag is köszönünk és máris mutatjuk, mit terveznek a Dívány olvasói az előttük álló évben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igenis van alapja a férfináthának!

mzd 2016. január 15., péntek 14:10

A férfinátha kifejezést azokra a helyzetekre használják, amikor a férfiak a szükségesnél többet panaszkodnak az egészségi állapotuk miatt. Eddig csak nevettünk az egészen, most viszont jobb, ha komolyan vesszük a panaszáradatot, az IFLScience szerint ugyanis nemtől függ, hogyan mennyire vagyunk ellenállóak az influenzával szemben, és ebben az ügyben a nők állnak nyerésre. Az oldal egy, az American Journal of Phisiology - Lung cellular and Molecular Phisiology című folyóiratban megjelent kutatásra szerint mindenről az ösztrogén, egészen pontosan annak hiánya tehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha az edzéshez igazítja az étkezést, több kalóriát éget

Edicsek 2016. január 15., péntek 11:41

Így év elején, a karácsonyi kajakóma után nagyon kevés olyan szerencsés ember van, akire nem szaladt fel néhány pluszkiló. Sokan ilyenkor keményebb edzéseket választanak és koplalnak, holott talán elég lenne ha a férfiak az edzés után, a nők pedig az edzés előtt ennének. Egy új tanulmány szerint ugyanis nemcsak attól függ egy edzés sikere, hogy hányszor ismétli a feladatokat és miket eszik, hanem az is számít, hogy mikor eszik. A  kutatók azt állítják, hogy amennyiben megfelelő időben étkezik, 22%-kal több zsírt tud elégetni úgy, hogy nem csinál több gyakorlatot, vagy nem eszik kevesebbet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik, ha megesszük a hajunkat

ermiz 2016. január 14., csütörtök 20:47

Hála a SciShownak megtudhatjuk, mi lesz a következménye annak, ha kis vagy akár nagy mennyiségben is haj jut a szervezetünkbe. Igen, utóbbira is van példa. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Támad a megfázás, de nem kell, hogy mindenki kidőljön az irodában!

Dívány 2016. január 14., csütörtök 08:15

Itthon egyelőre még nincs influenzajárvány, de ami késik, nem múlik, és ha ettől a vírustól egyelőre nem is kell rettegni, náthás, meghűlt  emberekkel bárhol találkozhat, mondjuk a munkahelyén is, és ugye ön is tudja, hogy mennyire gyorsan terjedhetnek a betegségek az irodában. A Mashable szerencsére összeszedett pár tippet, ami segíthet abban, hogy ön ne dőljön ki, vagy ha már megtörtént a baj, legalább a többieknek ne adja át a téli nyavalyát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lelki problémákhoz vezethetnek a fitneszvideók?

ermiz 2016. január 13., szerda 21:35

Milyen érzés, amikor nézi a tornavideón ugráló, mosolygó edzőt, miközben magáról folyik a víz és levegőt se kap? Ezt és az ebből következő frusztrációt elemzi a kutatás, amelynek eredményeit a Sociology of Sport Journal című folyóiratban ismertették. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szóbeli bántalmazásban a legrosszabb, hogy észre sem vesszük

Kurán Zsuzsa 2016. január 13., szerda 19:19

Minden kapcsolatban előfordul, hogy néha bántjuk egymást, ez elkerülhetetlen. Azonban a bántás és a bántalmazás között hatalmas különbség van. Ha elfelejtem megvenni a tejet, amit a másik kért tőlem és ez neki rosszul esik, azonban ezt megbeszéljük és törekszem rá, hogy máskor észben tartsam, ez a bántás kategóriájába tartozik. A két kulcsszó, hogy be/elismerem és motivált vagyok a fejlődésre/változásra, fontos nekem a másik jóléte, illetve az, hogy örömet okozzak neki. A bántalmazás célja a hatalom gyakorlás, a másik feletti kontroll uralása. A bántalmazó párkapcsolatban merev hierarchia működik. Az ilyen kapcsolatban hiába jelzem, hogy bántó a másik viselkedése vagy szavai, nem lesz változás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úti tippek 2016-ra: akár strandolna, akár szurkolna, mindenre van ötletünk

travelo 2016. január 13., szerda 13:14

Hozzánk hasonlóan ön is már most a szabadnapjaival sakkozik, és az idei év legmenőbb célpontjait böngészi? Segítünk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leheletelemző, okosteniszütő, otthoni EKG segít a jövőben

Edicsek 2016. január 12., kedd 10:17

A Consumer Electronic Show, vagyis a CES minden évben rengeteg újdonságot tartogat azok számára is, akik a jövő autói és eszközei helyett arra kíváncsiak, hogyan tudnak az egészségükkel tudatosabban foglalkozni. A közeljövőben a leheletét is elemezni tudja majd, okoscipőben futhat, sőt, kedvence is kaphat aktivitásmérőt karácsonyra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg a tévétől lesz antiszociális a gyerek?

Sákovics Diana 2016. január 12., kedd 09:54

Vajon mennyit szabad tévéznie a gyereknek? Szabadon kell engedni, korlátozni vagy teljesen le kell tiltani? Mi történik azokkal a gyerekekkel, akik túl sokat ülnek a képernyő előtt? A legtöbb szülőt foglalkoztatják ezek a kérdések, a gyerekneveléssel foglalkozó oldalak, a különböző pszichológusok mást és mást mondanak a témában, bár abban szinte mindenhol egyetértés van, hogy a túl sok tévézés rossz. Minden olyan óra ugyanis, amit a gyerek a tévé előtt tölt fizikailag és mentálisan is passzív, és olyan értékes és fejlesztő tevékenységektől veszi el az időt, mint a mozgás, a szocializáció, a szabad játék, az olvasás vagy a tanulás. A Scientific American agykutató szerzője R. Douglas Fields most egy remek cikkben foglalta össze, mit mondanak a témában az elmúlt évek kutatásai. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 ... 190

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés