#ÉLETEM

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: eddzen együtt a kiválasztottakkal

Dívány 2016. január 26., kedd 09:20

A kiválasztás és a bemutatkozás után el is kezdődött az érdemi munka, aminek fontos része ugye a testmozgás. Persze az olvasóknak is készültünk egy újabb otthoni tornavideóval, és a hajtás után azt is megtudhatja, mi milyen zenékre szoktunk edzeni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 dolog, amit az agykutatásokból megtanultunk a boldogságról

Sákovics Diana 2016. január 25., hétfő 20:33

A depresszió ördögi kör, amiből nehéz szabadulni, ami egyre beljebb húz a szomorúság, a fáradtság és az apátia mélyére. De ha létezik ördögi kör, akkor kell legyen ellentéte is: nyilván egy angyali verzió, és éppen ez az, amit a Kalifornia Egyetem agykutatója, Alex Korb nemrég megjelent The Upward Spiral című könyvében keres. Korb az agykutatás friss eredményeit felhasználva könyvében olyan tippeket ad, melyek segítségével a mindennapokban bárki újrahuzalozhatja az agyát, hogy fokozatosan egy boldogabb és egészségesebb élet felé haladjon. Ezekből a tippekből osztunk meg most meg négyet. Köszi, Barking Up The Wrong Tree!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerülje a telített zsírsavakat, és menni fog az alvás!

Divany.hu 2016. január 25., hétfő 11:36

Hurrá, végre megvan a nyugodt alváshoz vezető újabb út. Egy új, a Journal of Clinical Sleep Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a recept ráadásul végtelenül egyszerű: kell a családba egy táplálkozási szakember egyen több rostot, kevesebb cukrot és telített zsírt, és már durmolhat is mint a bunda.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fusson télen is, jó lesz!

nemoszi 2016. január 25., hétfő 09:38

Bár sokan megfogadják szilveszterkor, hogy az új évet aktív sportolással indítják, ezek a kezdeményezések gyakran hamar elhalnak: januárban nem igazán érezzük magunkban az erőt, hogy nekivágjunk egy "szigetkörnek", a tavaszi futóversenyekre aztán meg kapkodva készülünk fel.

Egy kis bátorításként – és pár hasznos, profi tippért – megkérdeztünk három olyan szakembert, akik nem csak elméletben tudják, mit jelent a téli futás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Fogadd el! Engedd el!”

Sebők Franciska 2016. január 24., vasárnap 20:41

Sokszor hallhatjuk, olvashatjuk a fenti jó tanácsokat. Egyes embereket kifejezetten irritálja, ha meghallja ezeket a jelszavakat, mások küzdelmes igyekezetük ellenére sem képesek egy-egy helyzeten továbblépni. Mi a különbség az elfojtás és az elengedés között? Mit jelent az elengedés a gyakorlatban?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne igya bögreszám a zöld teát

ST 2016. január 24., vasárnap 10:51

A kávé csodás dolog, már azok számára, akik csak segítségével képesek ébren maradni. Ugyanakkor tudni kell ezt is, hogy a kávéfogyasztást nagyon sokan viszik túlzásba, aminek egészségügyi kockázatai is vannak. Nem csoda, hogy az emberek alternatívát keresnek. Ez pedig a zöld tea, amiről már régóta tudjuk, hogy mennyire előnyös hatásokkal bír. Remekül ki lehet vele váltani a kávét, hiszen koffeint tartalmaz, de hatása elnyújtva jelentkezik, ezen felül a forró ital szürcsölésének élménye is megmarad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindent arról, mi is az a vízből fogyás

ermiz 2016. január 23., szombat 21:50

Méregtelenítő tabletták, vízhajtók és más csodaszerek, amelyek segítségével gyorsan veszthet 1-2 kilót. Persze nem zsírból, hanem vízből. Ha ön se érti mi a különbség a kettő között, most elmagyarázzuk, a Women's Health magazin segítségével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hó nem más, mint kipufogógáz-ízű fagylalt

Divany.hu 2016. január 23., szombat 14:55

Anyánk folyton mondta, hogy ne együnk havat, most mi mondjuk a gyereknek, hogy ne egyen havat, de tényleg, miért is? Jó, ha sárga, akkor világos, de amúgy? Nos, egy új tanulmány jelent meg arról, hogy mi a baj valójában a hófogyasztással. Sokáig tartott, de a kutatók rájöttek, hogy a hóban megtalálhatók ugyanazok a veszélyes, apró részecskék, amik például az autóink kipufogógázában is, azaz amikor a havat esszük az olyan, mintha egy kipufogógáz-ízesítésű jégkrémet majszolnánk. (Mondjuk, szerintünk amúgy is majdnem mindig gázolaj íze van a hónak, érthetetlen, miért esik az bárkinek jól.)

Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp a sikeres vizsgaidőszakhoz

Sákovics Diana 2016. január 22., péntek 17:11

Január van, a vizsgaidőszak kellős közepe, amit ha sikeresen teljesítenénk nem árt az anyag pánikszerű átnyálazásán túl is odafigyelünk néhány dologra. Ebben segíthetnek a pszichológiai kutatások, így össze is szedtünk belőlük öt hasznos információt. Bárhol is tart a felkészülésben, ezeket érdemes bevésnie az agyába. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, miért a január a leggyilkosabb hónap?

Brownie 2016. január 22., péntek 14:50

Elég lehangolóan indult ez az év, hiszen nem egy kulturális ikon halálhíre rázta meg a világot. Ugyan mind súlyos betegek voltak, mégis, mintha valami lenne ebben a januárban... Kevésbé ismert, de a tudósok által is alátámasztott tény, hogy a január az év leggyászosabb időszaka, aminek hátterében egyszerű és bonyolultabb okok is állnak. A Daily Mail összegyűjtötte ezeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: ők a kiválasztottak!

Dívány 2016. január 22., péntek 09:41

Elindult új videósorozatunk, és öt héten keresztül kísérhetik figyelemmel, hogyan váltanak életmódot a kiválasztott olvasók fitneszszakértőnk, Bánkuti Gabriella segítségével. A felhívásunkra több mint ötvenen jelentkeztek, közülük választottuk ki az öt résztvevőt, akiket most önök is megismerhetnek. Természetesen nem feledkeztünk el az új otthoni edzésvideóról sem, most a hasizmokat dolgoztatjuk meg. Kattintson! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha vidámabban beszél, a kedve is jobb lesz

Sákovics Diana 2016. január 21., csütörtök 20:26

Tudjuk, hogy az arcizmok helyzetéről az agyba érkező visszajelzések egy visszacsatolási rendszeren keresztül képesek befolyásolni hangulatunkat. Tehát, ha mosolyt erőltetünk az arcunkra, attól egy kis idő elteltével valóban jobban fogjuk érezni magunkat. Egy friss vizsgálatból most kiderült, hogy ez a mechanizmus nemcsak az arcizmok mozgásával, de a saját hangunkkal is remekül működik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a jóganadrággal nem lesz szüksége oktatóra vagy DVD-re

mzd 2016. január 21., csütörtök 15:38

A profikat nézve a jóga könnyűnek tűnik, de aki kezdett már bele ebbe a mozgásformába, az tudja, hogy egy-két pozíciót nagyon nehéz megcsinálni az elején: figyelni kell, hova helyezzük a kezünket, mennyire fordítjuk el a csípőnket, illetve a hátunkat, ráadásul mindezt úgy, hogy ellazulunk. Valljuk be, elég nehéz ezt egyből összehozni - valószínűleg erre gondolt a Wearable Experiments is, amikor megalkotta a Nadi Smart névre hallgató jóganadrágot, ami rezeg akkor, ha azt észleli, helytelen a pozíciónk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tudomány segít, hogy ne nézzék hülyének

Edicsek 2016. január 21., csütörtök 10:58

A Business Insider összeszedte 12 pontban, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy kicsit javítsa az önről kialakult képet, vagyis okosabbnak tűnjön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Krétát, homokot, földet eszem. Beteg vagyok?

Marjai Kamilla 2016. január 20., szerda 19:23

Kétségtelenül olyan korban élünk, ahol általános pszichológiai műveltségünk jócskán meghaladja szüleink és nagyszüleink lélektani ismereteit. De hallott Ön már a pica betegségről? Az evészavar azon fajtájáról, amely során táplálékká válik az, ami rendeltetésszerűen más célt szolgálna? Nos, ha nem hallott még róla, meg fog lepődni. Ha nem is vagyunk a betegség érintettjei, jó eséllyel bizonyos tüneteket sokan produkáltunk gyermekkorunkban. Az ehetetlen nem lehetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a mínuszokat? Utazzon el a nyárba!

travelo 2016. január 20., szerda 11:27

Elege van a csizmákból, télikabátokból, sálakból, sapkákból? Szívesebben húzna magára bikinit, a lábára meg papucsot? Repüljön el melegebb éghajlatra! A hajtás után el is olvashatja tippjeinket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz Bánkuti Gabival: kezdődjön az átalakulás!

Dívány 2016. január 20., szerda 08:11

Ígéretünk szerint elindul új videósorozatunk, és öt héten keresztül kísérhetik figyelemmel, hogyan váltanak életmódot a kiválasztott olvasók fitneszszakértőnk, Bánkuti Gabriella segítségével. De miért lett Szobafitnesz Bánkuti Gabival a sorozat neve? Mert amellett, hogy bemutatjuk, hogy mi történik a program résztvevőivel, ötperces edzésvideókkal is készültünk, és a különböző izomcsoportokra kitalált gyakorlatokat otthon, a négy fal között is elvégezheti, nincs szükség semmilyen eszközre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új és veszélyes őrület a hüvelyméregtelenítő gyöngy

araya 2016. január 19., kedd 19:55

Ha nem tudta milyen típusú méregtelenítés hiányzott eddig az életéből, akkor most segítünk: a hüvely méregtelenítése. De semmi gond, ugyanis egy cég most ebben is segít és ősi gyógynövényekkel megpakolt golyócskákat árul, darabját 15 dollárért, vagyis 4300 forintért. Az orvosok szerint azonban halálos is lehet a méregtelenítés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ölelő paplannal a szorongás ellen

ST 2016. január 19., kedd 17:03

Azok, akik megismerkedtek már a szorongással vagy a stresszel, tudják, hogy mennyire rossz hatással van ez a mindennapjaikra, a munkájuktól elkezdve egészen az éjszakáikig. De hitte volna, hogy az ölelés jelenthet megoldást erre a problémára?

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 olyan érv a dohányzás ellen, aminek nincs köze az egészséghez

ST 2016. január 18., hétfő 18:49

Bizonyára mindenki nagyon sokat olvasott arról, hogy a dohányzásnak milyen egészségkárosító hatásai vannak. Kevesebbszer találkozni azonban a többi negatív következménnyel, a Lifehack azért összeszedett öt olyan, nem az egészséghez kapcsolódó indokot, ami tovább növeli a leszokás melletti érvek sorát. A hajtás után el is olvashatja ezeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyni akar? Felejtse el a kanalat!

Sákovics Diana 2016. január 18., hétfő 17:53

Az ember, mint racionálisan gondolkodó lény képe sehol sem hullik olyan apró darabokra, mint a gasztropszichológiai kísérleti laborokban. Az elmúlt évek vizsgálataiból legalábbis az derült ki, hogy étkezési szokásainknak semmi köze valódi igényeinkhez, szükségleteinkhez, sokkal inkább függnek ezek az aktuális érzelmeinktől, és külső körülményektől. Tudjuk például, hogy társaságban többet eszünk, ahogy akkor is, ha nagyobb a választék, vagy éppen az orrunk előtt van a koszt. Más vizsgálatok bebizonyították, hogy többet eszünk akkor is, ha menőnek hiszünk egy fogást, ha tévé előtt eszünk, vagy nagyobb tányérba pakoljuk az ételt. Ehhez az információhalmazhoz tett most hozzá egy újabb érdekességet egy friss kutatás. Méghozzá azt, hogy ha fogyni akarunk, jobb, ha elfelejtjük a kanalat. 

shutterstock 292918292
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne a vécéülőke, hanem a csapvíz miatt aggódjon!

mzd 2016. január 18., hétfő 15:36

Ha a lakásban lévő baktériumokról van szó, a legtöbb embernek a vécé és környéke jut eszébe. Egy új kutatás szerint viszont sokkal jobban kéne aggódnunk a konyha, egészen pontosan a csap és a belőle folyó víz miatt, ugyanis Daily Mail egy, a Microbiome-ban megjelent vizsgálatsorozatra hivatkozva azt állítja, hogy a csapvízből több baktérium jut a levegőbe mint a mellékhelyiségből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akart a félelemről

S-W. Zsó 2016. január 17., vasárnap 19:28

Egyes idegkutatók szerint az ember a legnyugtalanabb élőlény, hiszen gondolkodással és tanulással képes problémákat, illetve félelemképzeteket alkotni a fejében. Éppen ezért nem is kell semmilyen ijesztő eseménynek történnie ahhoz, hogy akár rettegést váltsunk ki valakiből. Szakértőhöz fordultunk, hogy kiderítsük, mi mindentől fél az ember manapság, és mit tehetünk, ha az aggodalom kóros rettegésbe csap át. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 egyszerű szokás, ami segíti a fogyásban

Brownie 2016. január 17., vasárnap 10:59

Bizonyára ön is rengetegféle fogyókúrás módszerről hallott, esetleg tanácsokat is kapott már a tapasztalt ismerősöktől, amik közül vagy bejött valamelyik, vagy nem. A siker szempontjából ugyanis az sem mindegy ám, hogy hogyan állunk hozzá általában a dolgokhoz, azaz milyen a személyiségünk. De természetesen léteznek olyan egyszerű trükkök, amikkel megkönnyítheti a dolgát és eredményesebbé teheti a fogyókúrát. A Lifehack segítségével össze is gyűjtöttünk ezek közül néhányat. Ha kíváncsi rájuk, görgessen tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elmagyarázzuk, hogy miért rossz, ha visszatartja vizeletét

Divany.hu 2016. január 17., vasárnap 09:11

Sokszor előfordulhat az emberrel, hogy nincs különösebb kedve/lehetősége, hogy abban a pillanatban könnyítsen magán, amikor éppen rájön. Ehhez jön, hogy egész gyerekkorunkban azt sulykolták belénk, hogy ha menni kell,  menjünk is, hiszen egy idő után aztán már nagyon rossz lesz és különben is, borzalmasan egészségtelen, ha nem intézzük időben folyóügyeinket. De vajon tényleg lehetnek hosszútávú következményei a visszatartott vizeletnek? A SciShow videójából kiderül a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés