#ÉLETEM

Most már soha többé nem fogok izzadni?

nemoszi 2015. december 29., kedd 19:18

Tudtam eddig is, hogy vannak olyan "csodaszerek" az olyan izzadós embereknek vannak kitalálva, akiknek komoly problémát jelent, hogy nem tudnak felvenni mondjuk egy világosabb felsőt sem, annyira dől róluk a víz – viszont még soha nem próbáltam ki semmi ilyesmit.

Most viszont adódott a helyzet, hogy elém került egy üvegcse Idros5, és bár egyáltalán nem vagyok egy izzadós típus, elkezdett érdekelni, mit tud egy szer, amit csak hetente kétszer kell használni, mégis azt ígéri, hogy megszünteti az izzadást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 érdekes tény az ásításról

mzd 2015. december 28., hétfő 15:47

Mindannyian csináljuk és annyit biztosan tudunk róla, hogy összefügg azzal, mennyire érezzük fáradtnak magunkat, illetve azt is, hogy ragadós. Ez nem más, mint az ásítás, amiről nemrég a Huffington Post érdekes tényeket közölt. Ha kíváncsi rájuk, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába fogy le, vékonyan is boldogtalan marad

Steiner Kristóf 2015. december 28., hétfő 09:08

Aki küszködött már étkezési zavarral, vagy mélyebben elbeszélgetett már olyannal, akit személyesen érint a probléma, pontosan tudja: az evési problémák behálózzák a személy egész életét: nem lehet elkülöníteni ezeket sem a családtól, sem a párkapcsolattól, sem a munkahelytől, sem a hétköznapoktól, sem az ünnepektől. Lukács Liza pszichológus egyike azoknak a szaktekintélyeknek, akik hosszasan és alaposan tanulmányozták a különféle evési zavarokkal küzdők lélektanát, és viselkedésmintáit - ennek az eredményeképpen született meg Az éhes lélek gyógyítása - Túlsúly, evészavarok és kapcsolati problémák című kötet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegán lennék, de a család nem hagyja

Steiner Kristóf 2015. december 27., vasárnap 20:09

Kaptam már néhány mailt a Dívány coach mail címére és a Facebook oldalamra vegán témában, és a nagy többségük ugyanazt a kérdéskört járta körbe - "én készen állok, de a környezetem hevesen ítélkezik - mit tegyek?". Eleinte óriás megdöbbenéssel fogadtam a leveleket - tekintve, hogy rendszerint épp a vegánokat tüntetik fel térítő szerepben. Egy népszerű vicc tanulsága szerint? "Miről ismerheted fel a vegánt? Nem kell felismerned, úgyis azonnal az orrodra köti."

Persze megértem azokat a húsevőket, akik szarkazmusba fojtják, hogy nehezen megy az elszámolás: senki sem akarja magát rossz embernek érezni, csak mert szereti a libamájat, az állathasználatról szóló elrettentő videók viszont megállás nélkül terjednek, és mára az orvosok világszövetsége szerint is egyértelművé vált: húst enni nem, hogy nem muszáj, de nem is szükséges - mi több, a feldolgozott és vörös húsok nagy mennyiségben kimondottan károsak az egészségre. A szemléletváltás viszont nem megy egyik napról a másikra - még akkor sem, ha ma már egyre több szuper és hiper kínál vegán termékeket, gombamód szaporodnak a vega éttermek, és cool vegán szakácskönyvek vezetik a karácsonyi toplistákat. És még akkor sem, ha olyan forradalmi és történelmi események zajlanak le, mint hogy egy 18 Michelin-csillagos francia séf száműzi a húst ikonikus éttermének menüjéről - egészségre, és állatjogokra hivatkozva.

Bár a "kritikus tömeg" talán már megvan a változáshoz, továbbra is rengetegen ragaszkodnak a berögzült viselkedésmintához, nevezetesen az állathasználathoz és húsevéshez - ez pedig végtelenül természetes, hiszen a mai vegánok is húsevők voltak valamikor. Jómagam 2009-ig félkilós argentin steakeket tüntettem el, és egy dupla McRoyalnál sosem adtam alább. Gyűlölhetem, megvetem egykori önmagam? Mi hasznom származna belőle? Ehelyett inkább türelemmel, finom falatokkal, és építő jellegű beszélgetések esetén észérvekkel és érzékenységgel kommunikálok. Íme az én tanácsaim, hogy a húst, tejterméket, és sajtot nem fogyasztó fogyasztó olvasóink ne érezzék magukat aliennek a húsevő barátok között a vacsoraasztalnál - ugyanakkor mi se bélyegezzük meg gaztevőként azokat, akik egyelőre inkább a tányérba bámulnak, mint a vágóhíd falain túlra, vagy a koleszterinszintjükre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne legyen bűntudata a pizza miatt, de készüljön fel 91 percnyi súlyzózásra

Edicsek 2015. december 27., vasárnap 09:36

Nagyon fontos, hogy az ember próbáljon egészségesen élni és táplálkozni, de persze néha mindenki elcsábul. Buliból hazafelé vagy egy nagyon sűrű és fárasztó nap végén sokkal egyszerűbb rendelni egy pizzát. Sőt azzal sincs semmi probléma, ha néha az ember néha megkíván egy egészségtelen hamburgert némi sült krumplival vagy bevág egy pizzát. Azt viszont jó ha tudja, hogy egy kis extra munkára lesz szüksége, hogy ezeket  ledolgozza. A hajtás után mutatjuk is, hogy mennyire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 érdekes pszichológiai tény az evésről

Brownie 2015. december 26., szombat 15:17

Mivel az élelemszerzés nemcsak a túlélésünket szolgálja, de az ételnek komoly élvezeti értéke is van, hangulatunk és táplálkozási szokásaink között igen szoros a kapcsolat. Örömmel tölt el például, amikor szeretteinkkel osztozhatunk a finom falatokon egy-egy közös családi vagy baráti lakomán. Sokak számára azonban állandó küzdelmet jelent az étkezés, mert folyton amiatt aggódnak, hogy egészségtelen ételeket fogyasztanak, hogy elhíznak, vagy, hogy képtelenek mértéket tartani. Ha már nyakunkon az év végi dőzsölés, gondoltuk, szívesen olvasgatna arról, hogy mi minden befolyásolja döntéseinket, amikor evésre kerül a sor, vagy, hogy idővel miért is romlik az ízérzékelésünk. A Psy Blog segítségével összeszedtünk néhány érdekességet. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Korizna egy jót Budapesten? Mutatjuk, hova mehet!

mzd 2015. december 25., péntek 09:59

Barátokkal, családdal, de akár kollégákkal is jó móka a korcsolyázás. Ha még nem tudja, hova menne idén, akkor ajánljuk az ittlakunk.hu listáját. Az oldal kerületenként gyűjtötte össze, hogy hol mennyiért csúszhatunk a jégen. A lista szerint mindössze három kerületben (Erzsébetvárosban, Angyalföldön és Kispesten) nincs egy pálya se, Óbudán és Újbudán pedig kapásból három is. Ha az ön kedvenc budapesti helye lemaradt, esetleg valamilyen információ rosszul szerepel, ezen az email címen jelezheti.

GettyImages-160338770
Fotó: Mario Tama / Europress / Getty

Tudja, miért hozzák ki belőlünk a cukiságok a vadállatot?

Brownie 2015. december 25., péntek 09:54

Bizonyára önnel is többször előfordult már, hogy egy kisbabát vagy kölyökkutyát látva nemcsak túláradó öröm fogta el, hanem úgy érezte, legszívesebben agyonnyomorgatná azt a csecsemőt vagy kisállatot, mert annyira aranyos. Ne ijedjen meg, az aranyos agresszió teljesen normális jelenség; ilyenkor csak az agya próbálja csillapítani és megakadályozni, hogy örömében „szétrobbanjon”. Ha kíváncsi rá, pontosan mi is zajlik le ilyenkor bennünk, hajtson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi kalóriát éget el az ünnepi készülődéssel

mzd 2015. december 24., csütörtök 12:06

A karácsony (előtti időszak) ritkán stresszmentes. Gondoljon csak arra, mennyire idegőrlő akár csak nézni is, ahogy másik belevágják a fát a talpába vagy harmadszor is odaégett sütit kihúzni a sütőből, mert elfelejtett ránézni. Van egy jó hírünk: a Shape összegyűjtötte, hogy mely feladatokkal hány kalóriát égethet el. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy könnyebben elviselje a családját karácsonykor

Sákovics Diana 2015. december 24., csütörtök 10:06

Vannak családok, ahol mindenki csodás, ahol mindenki kizárólag közös értékeken, nézeteken osztozik, ahol soha nem volt súlyos konfliktus a múltban vagy a jelenben, ahol nem különböznek a szokások, ahol a családtagok közötti kapcsolati dinamika csak a simulékonysággal és melegséggel jellemezhető. Ha ön ilyen családban él szerencsés, de ez nem adatik meg mindenkinek. Sokaknak a családi lét ritkán ilyen szirupos és habkönnyű, sokaknak akadnak nehézségei a családdal, vannak feloldhatatlannak tűnő, ismétlődő konfliktusaik, irritáló, ismétlődő helyzetei, elviselhetetlen rokonai. 

Nem véletlen, hogy az ünnepekkor gyakran nem a rohangálás, az anyagi nyomás, a rengeteg feladat stresszeli szét legjobban az embert, hanem éppen az, amiről ennek az egésznek szólnia kéne: a családja. A helyzetünk ilyenkor kiszolgáltatott, nincs hová menekülnünk, gyakran nem tudjuk kivonni magunkat a családi programokból, így elkerülhetetlenül szembesülünk a családi nehézségekkel. De mit tehetünk azért, hogy ez könnyebb legyen? Nem, nem tettetheti magát halottnak. Más megoldást kell találni. Az alábbiak segíthetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 bizonyíték arra, hogy az alváshiány árt a szépségnek

Edicsek 2015. december 23., szerda 19:48

A szépítő alvás tényleg létezik, illetve az biztos, hogy ha nem alszik eleget, annak nyoma marad . A Huffington Post hét pontba szedte, hogy milyen szembeötlő következményei lesznek annak, ha nem pihen eleget. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyedül tölti a karácsonyt? Nem kell magányosnak lennie.

Sebők Franciska , Kurán Zsuzsa 2015. december 23., szerda 16:24

Itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Ünnepi fények, forralt bor illata, utolsó pillanatban szaladgáló vásárlók mindenfelé. Legtöbben a családunkkal, barátainkkal töltjük az ünnepeket, jó pár hete készülődve erre a pár napra. 

shutterstock 352069043

Sok családban a karácsony az egyetlen ünnep, amikor összegyűlik a család apraja nagyja. Élvezzük egymás társaságát, társasozunk, jókat eszünk és beszélgetünk. Legalább kétszer megnézzük a reszkessetek betörőt, felváltva az igazából szerelemmel, de mindig úgy nevetünk és pityergünk, mintha először látnánk. Jó esetben várjuk az ünnepeket, szeretettel és örömmel készülődünk rá. Azonban nem mindenkinél zajlik az ünnep meghitten és családdal körülvéve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Színe változó, állaga nyálkás, és nem ettől dugul el az orra. Mi az?

Brownie 2015. december 22., kedd 21:40

Fokozott termelődése együtt jár a megfázással, az influenzával, a hideggel vagy valamilyen allergiával, így nem csoda, ha kényelmetlenül érezzük magunkat miatta. Az orrváladék szerepe azonban nem az, hogy megkeserítse életünket, sőt épp ellenkezőleg, többek között az a feladata, hogy megtisztítsa a szervezetünket a kórokozóktól. Egy TED-Ed videó segítségével összefoglaltuk, hogy mi történik pontosan, amikor folyik az orrunk, és, hogy miért is jó ez nekünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pörgesse fel az agyát 5 másodperc alatt

Sákovics Diana 2015. december 22., kedd 11:03

Sok olyan dolog van, amivel a tudomány szerint sokáig penge maradhat az agyunk, ilyen például, ha rendesen alszunk, edzünk (lehetőleg olyat, ahol az egyensúlyérzékünket is használnunk kell), nem eszünk szemét kosztot és rendszeresen járunk társaságba. Ezek mind klassz és fontos tevékenységek, de csak életmódszerűen gyakorolva működnek. De mi van akkor, ha nem éltünk éppen mintaéletmódot, viszont szuper volna, ha egy csettintésre maximális fordulatszámon pörögne az agyunk? Nyilván ihatunk kávét, de megpróbálkozhatunk egy egészen egyszerű trükkel is: jutalmazzuk meg magunkat. A kutatások szerint működik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elcsúszott az ajándékvásárlással? Van egy tippünk.

Sákovics Diana 2015. december 21., hétfő 20:42

A tökéletes karácsonyi ajándék elvileg személyre szabott, meglepő és luxus, illusztrálja, hogy az ajándékozó áldozatokat hozott érte (pénzt, időt, energiát), lényege, hogy az ajándékozott boldog legyen vele, és ezt a célját el is éri. Ha ennek a hat feltételnek minden karácsonyi ajándékunk megfelelne az csodás lenne, és ez nyilván sikerül is, ha telik miből a luxusra és idejében elkezdtük beszerezni az ajándékokat. Ha viszont néhány nappal az ünnep előtt még pánikban agyalunk, sakkozunk az időnkkel és a pénzünkkel, akkor ideje feladni a tökéletes ajándék eszményét, és beérni az elég jóval. Erre pedig megoldás lehet az, ha elengedjük a személyre szabottságot. Egy kutatás szerint nem lesz baj.  

shutterstock 331719365
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell sokat futni a jó egészségért!

ermiz 2015. december 21., hétfő 11:26

Futni jó, legalábbis azok szerint, akik ezt rendszeresen művelik. A jó hír, most nem nekik, hanem a frusztrált tömegeknek szól, akik nem élvezik annyira a futást. A Mayo Klinika vizsgálata szerint heti 50 perc (10 perc/5 alkalom) vagy 9,6 kilométer futás megvédi a szervezetet a stroke, az érelmeszesedés, a magas koleszterin, a magas vérnyomás és bizonyos rákos megbetegedések ellen.

shutterstock 127503353

Persze ha fogyni akar, akkor ez kevés lesz, ezzel nem éget el elég kalóriát. De vigyázzon, nem szabad túlzásba esni, ha naponta több mint egy órát fut, akkor megnövelheti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát - írja Newsy. (A kocogásról is állítottak már hasonlót.)

De azért van még egy jó hírünk: a gyaloglás is hatásos, mert ha rendszeresen végzi, akkor ez is segít az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség elleni harcban. Ráadásul a futás és a gyaloglás költsége szinte nulla, és mindenki számára elérhető. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A molett modellek miatt van több elhízott ember?

Dívány 2015. december 20., vasárnap 21:07

Sokan azt gondolják, hogy azért látunk egyre több, az átlagosnál nagyobb méretű modellt a hirdetésekben, mert megnövekedett a túlsúlyos emberek száma és ezáltal a ruhák iránti kereslet is. Egy friss, a Public Policy & Marketing című folyóiratban publikált kutatás szerint azonban ez pont fordítva van. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiak tényleg jobban tájékozódnak

Sákovics Diana 2015. december 20., vasárnap 13:46

A nemi egyenlőség idealisztikus világában a férfiak és nők nem különböznek képességeikben, és ha mégis ez lenne a benyomásunk, az csak a sztereotípiáinkról, és a társadalom által az egyénekre aggatott nemi szerepekről szól. Az elképzelés klassz, hiszen benne van, hogy senkit nem determinálnak befolyásolhatatlan adottságok, és mindent elérhetünk, ha hajlandóak vagyunk tenni érte. Ez részben így is van, és nemcsak elméletben – hiszen azt például tudjuk, hogy a két nem agya felépítésében nem különbözik –, de ennek ellenére a kutatásokból úgy tűnik, hogy nemi különbségek léteznek, nemcsak fizikai szinten, de a képességeinkben is. A pasik például tényleg jobban tájékozódnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az válik agresszívvá az alkoholtól, aki amúgy is az

Marjai Kamilla 2015. december 19., szombat 21:21

Le kell szögezni, hogy az alkoholfogyasztás és a fokozott agresszió összekapcsolódása nem törvényszerű. Még akkor sem, ha sokat hallunk alkohol befolyása alatt történő agresszív megnyilvánulásokról, esetleg bűncselekményekről. Az alkohol, csakúgy mint a drogok pszichoaktív hatással bírnak, vagyis az idegrendszer működését befolyásolják, a fogyasztás intenzitásától függően rövidebb-hosszabb távon fejtik ki hatásukat. A viselkedés szintjén jól tapasztalható változások következhetnek be, melynek hátterében fiziológiai magyarázatok is húzódnak.

A szélsőséges viselkedésváltozások közé tartozhat az agresszió fokozódása, ugyanakkor ezért nem kizárólagosan az alkohol tehető felelőssé. Az alkohol és bármilyen egyéb drog  kenőanyagként funkcionál, megtámogat vagy éppen legátol olyan jellemzőket, melyekkel az egyén egyébként is rendelkezik. Nincs tehát új a nap alatt, az alkohol hozott anyagból dolgozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt tuti ajándék utazóknak

travelo 2015. december 19., szombat 18:12

Már csak párat kell aludni, és itt a karácsony, hurrá! Nem örül felhőtlenül, mert nem elég, hogy a nagytakarításhoz sincs kedve, de az ajándékokkal sem áll még sehogy? Ha vannak sokat utazó barátai vagy családtagjai, ne törje a fejét tovább, a Travelo segít ajándékot választani nekik. Mutatjuk a legdrágábbaktól a legolcsóbbig, mi mindennek örülhet, akinek a helyváltoztatás a lételeme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egészséges kaja is káros a környezetre

Divany.hu 2015. december 19., szombat 15:31

A napi hiánypótló tanulmányok között egy újabb gyöngyszem látott napvilágot, ebben azt taglalgatják, mi lenne, ha az egész USA váratlanul elkezdene úgy táplálkozni, ahogyan azt a Mezőgazdasági Minisztérium (USDA) dietetikusai javasolják - adta hírül az IFLScience

foldkaja
Fotó: Shutterstock / Dívány

A csapat három különböző forgatókönyvet készített a következő feltételezett változások alapján:

  • az elfogyasztott kalóriák csökkenése az étrend megváltoztatása nélkül
  • egy sokkal zöldségközpontúbb étrend, aminél viszont nem figyelnek a kalóriacsökkenésre
  • a kettő ötvözetét, ami az egyik preferált ötlete amúgy a minisztériumnak is

A tanulmány - nem túl meglepő módon - azt derítette ki, hogy nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a környezettudatosság és az emberi szükségletek között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mosolyogjon az eladóra, meghálálja

Sákovics Diana 2015. december 18., péntek 15:27

Bármilyen felszínes, társas érintkezést simává, könnyűvé és gördülékenyebbé lehet tenni, ha igyekszünk aránylag jó fejek lenni. Ez nem azt jelenti, hogy nyitottnak, kommunikatívnak és kedvesnek kellene lenni mindig mindenkivel, de az udvariasság, és a mosolygás lehetne alap. Egy átlagos napon ugyanis – és különösen így karácsony táján, amikor rengeteg dolgot intézünk – számos emberrel kerülünk rövid interakcióba, és ha csupa kellemes élményben van részünk, sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben, pozitívabbnak az életet és az embereket. Ez persze elsőre simán tűnhet naivitásnak, felesleges hippiskedésnek, de az elmúlt évek boldogságkutatói szerint a mindennapi klassz élmények sokat számítanak az életminőségünk szempontjából. Most pedig egy friss kutatás újabb bizonyítékokkal igazolja ezt az elképzelést.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A horrorfilmek szó szerint vérfagyasztóak

mzd 2015. december 18., péntek 11:06

Használta már horrorfilmre azt a szót, hogy vérfagyasztó? Ha igen, annyira nem áll távol az igazságtól, ugyanis a Daily Mail egy friss kutatásra hivatkozva azt írja, az ijesztő alkotások növelik a véralvadásért felelős fehérjék számát a szervezetünkben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön tudja, miért kel fel minden reggel?

Sákovics Diana 2015. december 17., csütörtök 17:24

Nem újdonság, hogy tovább él, akinek van célja, de vannak tények, amiket nem lehet elégszer elmondani. Na, ez pont ilyen. Most például kiderült, hogy ha célja van az életben nemcsak annak kisebb az esélye, hogy korán meghal, de annak is, hogy bármilyen típusú szív és érrendszeri megbetegedéstől szenvedjen. Legalábbis erre a megállapításra jutottak a kutatók, akik 10 különböző tanulmányban résztvevő 136 ezer ember adatait tekintették át. Impresszív embertömeg. 

shutterstock 184868945
Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: SmartFit, ha okosan akar edzeni

Dívány 2015. december 17., csütörtök 15:25

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés